راهنمای جامع مهم‌ترین و بهترین تجهیزات نورپردازی و راه‌اندازی استودیو عکاسی

راهنمای خرید
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
  • 3
  • 370
51 دقیقه
راهنمای خرید بهترین تجهیزات نورپردازی
آنچه در این مطلب می خوانید ... نمایش تیترها

مقدمه : در این پرونده و راهنمای جامع راه‌اندازی استودیو عکاسی قصد داریم شما را با چند سرفصل اصلی درباره‌ی این موضوع آشنا نماییم. ابتدا گفتگویی کوتاه داریم در رابطه با روش‌های راه‌اندازی استودیو عکاسی و سپس به معرفی مهمترین و بهترین تجهیزات نورپردازی خواهیم پرداخت. تلاش داشته‌ایم تا در این پرونده با معرفی جامع تمامی این سرفصل‌ها در چندین مقاله، کتابچه‌ی راهنمایی کاربردی و موثر در حرفه‌ی عکاسی شما تهیه کرده باشیم. در انتهای این مقاله هم چند راهنمای خرید تجهیزات نورپردازی جامع را خدمت شما معرفی خواهیم کرد.

در پرونده‌ی جامع بهترین تجهیزات نورپردازی و عکاسی استودیویی با چه سرفصل‌هایی آشنا خواهید شد؟

بهترین تجهیزات نورپردازی

چرا راه‌اندازی استودیو عکاسی در حرفه‌ی عکاسی شما اثرگذار است؟

پس از ورود به دنیای عکاسی حرفه‌ای، اولین گام و شاید مهمترین گام در کسب درآمد از حرفه و هنر عکاسی، راه‌اندازی یک استودیو عکاسی است. راه‌اندازی استودیو عکاسی به ظاهر کار پیچیده، طاقت‌فرسا و پرهزینه‌ای است که بسیاری از عکاسان حتی پس از گذشت سال‌ها از ورود به این حرفه و داشتن تبحر کافی هم، چالش راه‌اندازی‌اش را نمی‌پذیرند.

در ابتدا لازم است بدانید راه‌اندازی استودیو عکاسی همچون هر حرفه‌ی دیگری می‌تواند به‌صورت گام به گام اتفاق افتد. در این بین مهمترین موضوع و نکته‌ی کلیدی، آشنایی شما با پیش‌نیازها و ساختارهای آماده‌سازی یک آتلیه عکاسی است. مهمترین گام‌ها در راه‌اندازی یک استودیو عکاسی ، شامل سرفصل‌های زیر خواهد بود :

  • تعیین یک فضای هرچند کوچک برای راه‌اندازی استودیو عکاسی
  • شناخت بهترین تجهیزات نورپردازی و لوازم جانبی عکاسی استودیویی
  • آماده‌سازی فضا و چیدمان نور
  • برنامه‌ریزی دقیق و منظم جهت خرید تجهیزات نورپردازی و تجهیزات جانبی استودیویی به مرور زمان

تجهیزات نورپردازی استودیویی

ما در یک مقاله‌ی مجزا شما را با اصول اولیه‌ی راه‌اندازی آتلیه عکاسی و همچنین روش‌های استفاده از حداقل امکانات نورپردازی، آشنا کرده‌ایم. بنابراین به شما توصیه می‌کنیم پیش از هر اقدامی ابتدا از طریق این پرونده با بهترین تجهیزات نورپردازی آشنا شده، سپس و قبل از اقدام به هرگونه خرید تجهیزات نورپردازی از طریق مقاله‌ی زیر با حداقل پیش‌نیازهای این کار آشنا شوید.

با مطالعه‌ی مقاله‌ی زیر فراخواهید گرفت که چگونه می‌توان در کمترین زمان و با حداقل امکانات، آتلیه عکاسی خانگی خود را راه‌اندازی کنید.

مقاله پیشنهادی
راهنمای جامع راه‌اندازی آتلیه عکاسی یا استودیو عکاسی خانگی

چرا آشنایی با تجهیزات نورپردازی و عکاسی استودیویی می‌تواند از شما عکاس حرفه‌ای‌تری بسازد؟

عکاسی به ساده‌ترین بیان یعنی ثبت بازگشت نور تابیده شده به سوژه و به تصویر کشیدن آن در قالب نگاتیو یا فایل دیجیتالی.

اساسا مهمترین فاکتور در عکاسی، شناخت نور و تاثیر آن بر سوژه و عکس نهایی است. بسیاری از علاقه‌مندان و تازه‌واردان دنیای عکاسی پس از خرید اولین دوربین و تجهیزات عکاسی خود، گام در مرحله‌ی دیگر این هنر و حرفه نمی‌گذارند و از تاثیر تجهیزات نورپردازی در ارتقاء کیفیت عکس‌های خود آگاه نیستند.

تجهیزات نورپردازی کاربردی و آشنایی با بهترین تجهیزات نورپردازی می‌تواند قدرت و غنای عکس‌های شما را چندین برابر کرده و البته نباید فراموش کرد که در بسیاری از سبک‌های عکاسی همچون عکاسی پرتره، آگاهی شما به تجهیزات نورپردازی و تاثیر آن بر سبک عکاسی و نگاه شما به سوژه بسیار اثرگذار است.

هدف ما از انتشار این پرونده‌ی جامع در باب معرفی و راهنمای خرید تجهیزات نورپردازی ، ایجاد امکان آشنایی شما با تجهیزاتی است، که می‌تواند تحولی جدی در هنر و کسب و کار شما از عکاسی داشته باشد. برای آن‌که با تاثیر نورپردازی صحیح در انواع سبک‌های عکاسی آشنا شوید، به شما توصیه می‌کنیم با توجه به سبک مورد علاقه‌ی عکاسی خود، مقالات زیر را از دست ندهید.

عکاسی استودیویی

عکاسی پرتره همیشه در فضای بسته‌ی استودیویی و تنها تحت تاثیر نورهای مصنوعی نخواهد بود. جهت عکاسی از مراسم و رویدادها، شما در بسیاری از مواقع با شرایط نوری در فضای باز مواجه خواهید بود. جهت آشنایی با روش‌ها و بهترین تجهیزات نورپردازی عکاسی پرتره می‌توانید مقاله‌ی زیر را مطالعه کنید.

مقاله پیشنهادی
تجهیزات نورپردازی برای عکاسی پرتره در فضای باز

از مزایای برخورداری از یک استودیو عکاسی و همچنین آشنایی جامع با بهترین تجهیزات نورپردازی می‌توان به گسترش کسب و کار عکاسی شما اشاره کرد. عکاسی مادلینگ و مد یکی از محبوبت‌ترین و در عین حال درآمدزاترین شاخه‌های عکاسی است. اگر تا به امروز در این‌باره تجربه‌ای نداشته‌اید، با مطالعه‌ی مقاله‌ی زیر می‌توانید با اصول اولیه‌ی این سبک از عکاسی بیشتر آشنا شوید.

مقاله پیشنهادی
عکاسی و نورپردازی مدلینگ

اولین گام‌ها در راه‌اندازی استودیو عکاسی

همان‌طور که پیشتر گفتیم، برخورداری از استودیو عکاسی شخصی، نقطه‌ی عطفی اثرگذار در حرفه‌ی هر عکاس است. جایی که او تصمیم می‌گیرد به‌صورت حرفه‌ای وارد کسب و کار و حرفه‌ی عکاسی گردد. اگر تا به امروز همواره پیشنهادها جهت راه‌اندازی استودیو عکاسی شخصیتان را نادیده گرفته‌اید، به شما توصیه می‌کنیم که این پرونده از مجله تخصصی عکاسی دیدنگار را از دست ندهید. ما در مقالاتی مجزا به راهکارهای اولیه‌ی راه‌اندازی استودیو عکاسی پرداخته‌ایم و در این پرونده تمرکز خود را بر روی تجهیزات جانبی و راهکارهای خرید تجهیزات نورپردازی قرار داده‌ایم.

با کمی تحقیق و مطالعه‌ی مقالات معرفی شده در این پرونده، شما با ماهیت و کارکردهای مهمترین تجهیزات عکاسی و بهترین تجهیزات نورپردازی آشنا خواهید شد. ضمنا مطالعه‌ی این پرونده می‌تواند اولین راهنمای خرید تجهیزات عکاسی برای شما باشد. به‌طور خلاصه می‌توان گفت برای راه‌اندازی یک استودیو عکاسی و آغاز حرفه‌ای کسب و کار عکاسی، شما به حداقل تجهیزات زیر نیاز خواهید داشت :

  • یک عدد دوربین عکاسی هاف فریم ( Half Frame ) یا فول فریم ( Full Frame ) حرفه‌ای یا نیمه‌حرفه‌ای
  • یک عدد لنز پرایم و در صورت نیاز یک عدد لنز زوم
  • یک عدد سه پایه‌‌ی قابل اتکا
  • یک عدد پایه فون پرتال به علاوه هر متریالی از جنس کاغذ یا پارچه که بتواند در نقش فون عکاسی ظاهر شود.
  • یک عدد فلاش استودیویی که در نقش نور اصلی وجود داشته باشد ( به مرور زمان شما می‌توانید منابع نوری جانبی را نیز اضافه کنید )
  • یک عدد تریگر جهت کنترل همزمانی فلاش ها ( می‌توانید پس از گسترش استودیوی خود تریگر را تهیه کنید )
  • یک عدد صندلی با امکان تغییر ارتفاع جهت عکاسی‌های پرتره
  • یک عدد میز نور یا خیمه عکاسی جهت عکاسی‌های تبلیغاتی و صنعتی

تجهیزات عکاسی پرتره استودیویی

ساده‌ترین روش‌های راه‌اندازی استودیو خانگی

اگر شما یک عکاس آماتور هستید و این اولین استودیو عکاسی شما است، بهترین تجهیزات نورپردازی و عکاسی پیشنهادی ما جهت راه‌اندازی یک آتلیه‌ی نیمه‌حرفه‌ای، شامل موارد زیر خواهد بود :

دوربین های عکاسی

  • یک عدد دوربین APS-C با حداقل 24 مگاپیکسل توان عکاسی و همچنین کیفیت رنگ مناسب و قابلیت‌های آتوفوکوس قابل اتکا
  • سعی کنید کیت دوربینی را خریداری کنید که به‌همراه آن یک لنز پرایم یا زوم وجود داشته باشد. با این روش شما می‌توانید با هزینه‌ای معقول، دوربین و اولین لنز خود را جهت عکاسی استودیویی خریداری کنید. خرید تجهیزات نورپردازی و دوربین و لنز نیازمند آشنایی شما با تجهیزات به‌روز و کاربردی بازار و همچنین قیمت‌های آن‌ها است. با مطالعه‌ی کامل این راهنمای خرید و منابع پیشنهادی، شما قطعا قادر خواهید بود بهترین انتخاب‌ها را داشته باشید.
  • یک عدد لنز پرایم کانن ( EF 50mm f/1.4 USM ) یا نیکون ( AF-S Nikkor 50mm f/1.8G ) می‌تواند اولین و بهترین انتخاب چندمنظوره برای شروع عکاسی استودیویی شما باشد. در صورتی که به دنبال یک لنز مطمئن و مناسب زوم هم باشید، پیشنهاد ما لنز کانن ( EF 70-200mm f/4.0L USM ) است.

خرید لنز مناسب آتلیه

  • یک رم دوربین 64 تا 128 گیگ هم می‌تواند در شروع کار برای شما کافی باشد. فراموش نکنید که اکثر عکس‌های آتلیه‌ای شما در فرمت RAW خواهد بود؛ در نتیجه داشتن فضای کافی، بسیار اهمیت دارد. بهترین پیشنهادها در این رده، کارت‌های حافظه‌ی برندهای SanDisk و Sony است.

اگر به هر علتی کارت حافظه‌ی دوربین شما دچار مشکل گردید و نیاز به بازیابی عکس‌های خود داشتید، می‌توانید با مطالعه‌ی این مقاله، با روش‌های بازیابی عکس از کارت حافظه و همچنین چند راهکار کاربردی در جهت جلوگیری از بروز این مشکل، آشنا شوید.

مقاله پیشنهادی
آموزش بازیابی عکس کارت حافظه
  • داشتن یک سه پایه خوب شاید در سال‌های ابتدایی عکاسی خیلی ضروری به نظر نیاید؛ اما با ورود شما به دنیای عکاسی حرفه‌ای و به‌ویژه عکاسی استودیویی در کنار خرید تجهیزات نورپردازی باید با نگهدارنده‌ها و گریپ‌ها و از همه مهمتر سه پایه عکاسی آشنا شوید. سه پایه‌های موجود در بازار تنوع بی‌شماری داشته که شما می‌توانید ده‌ها مدل از آن‌ها را در فروشگاه ما و با کلیک بر روی سه پایه دوربین عکاسی بیابید.
  • برای آن‌که بتوانید در عکاسی استودیویی خود بهترین و تمیزترین نور ممکن را به ثبت برسانید، علاوه بر منابع نور، نیازمند تجهیزات شکل دهنده نور نیز هستید. در هنگام خرید تجهیزات نورپردازی، شکل دهنده‌های نور، نقشی حیاتی دارند. در ابتدای کار نیاز نیست هزینه‌ی زیادی را صرف خرید تجهیزات متفاوتی در گروه شکل دهنده‌های نور کنید. یک منبع نور قابل اتکا و یک پک رفلکتور 5 کاره می‌تواند بسیاری از نورهای مورد نیاز شما را در روزهای اول کسب و کارتان فراهم نماید.

در بخش بعدی این پرونده، شما را با 21 عدد از بهترین تجهیزات نورپردازی آشنا خواهیم کرد. حتما و قبل از اقدام به خرید تجهیزات نورپردازی با کاربردها، ویژگی‌ها و بهترین برندهای هر گروه آشنا شوید.

تجهیزات نورپردازی و عکاسی استودیویی

آشنایی با تمامی تجهیزات نورپردازی و عکاسی استودیویی

فارغ از آن‌که شما یک عکاس حرفه‌ای باشید و یا این‌که به تازگی قصد ورود جدی به دنیای عکاسی استودیویی و حرفه‌ای داشته باشید، در ادامه در چند دسته‌بندی معین شما را با مهمترین و بهترین تجهیزات نورپردازی و عکاسی استودیویی آشنا خواهیم کرد. آشنایی شما با تجهیزات عکاسی استودیویی و از همه مهمتر، بهترین تجهیزات نورپردازی می‌تواند علاوه بر کاهش چشم‌گیر هزینه‌های راه‌اندازی استودیو، منجر به انتخاب‌هایی دقیق‌تر، ماندگارتر و البته مطابق با نیازهای عکاسیتان گردد.

به‌طور کلی می‌توان تجهیزات نورپردازی و عکاسی استودیویی را به این پنج گروه تقسیم کرد.

  • دوربین و لنز
  • منابع نور
  • شکل دهنده های نور
  • استند، گریپ و انواع نگهدارنده‌ها
  • تجهیزات نورسنجی، ارتباطی و کنترلی

تجهیزات نورپردازی حرفه ای

بهترین دوربین‌ها و لنزها برای عکاسی حرفه‌ای و استودیویی کدامند؟

در همین ابتدای کار به شما توصیه می‌کنیم اگر تا به امروز نتوانسته‌اید در میان انواع انتخاب‌های موجود در بازار و در میان برندهای معتبر، دوربین مورد نظر خود را بیابید، این 3 راهنمای خرید دوربین حرفه‌ای و نیمه‌حرفه‌ای مگ دیدنگار را از دست ندهید. در این راهنماهای خرید، ما در 3 گروه قیمتی متفاوت، به معرفی بهترین دوربین‌های DSLR موجود در بازار می‌پردازیم.

اگر بودجه‌ی شما کمتر از 7 میلیون تومان است، مقاله زیر را مطالعه کنید.

مقاله پیشنهادی
راهنمای خرید بهترین دوربین های زیر 7 میلیون تومان

اگر بودجه‌ی شما کمتر از 15 میلیون تومان است، مقاله زیر را مطالعه کنید.

مقاله پیشنهادی
راهنمای خرید بهترین دوربین های زیر 15 میلیون تومان ✅​👌​📷​

اگر بودجه‌ی شما کمتر از 40 میلیون تومان است، مقاله زیر را مطالعه کنید.

مقاله پیشنهادی
راهنمای خرید بهترین دوربین های زیر 40 میلیون تومان

درباره‌ی خرید دوربین، لنز و به‌طور خلاصه تمام تجهیزات مورد نیاز برای یک آتلیه‌ی عکاسی، در کنار قیمت حتما کیفیت کالا را نیز در نظر بگیرید. تجهیزات استودیویی باکیفیت می‌توانند بیش از 10 سال و بدون کوچکترین مشکلی برای شما کار کنند. ضمنا با خرید تجهیزات باکیفیت و از فروشگاه‌های معتبر، شما می‌توانید از خدمات پس از فروش و گارانتی نیز بهره‌مند گردید.

منابع نور در تجهیزات نورپردازی شامل چه مواردی می‌شوند و چه کاربردهایی دارند؟

منابع نور حرفه‌ای استودیویی معمولا شامل دو گروه اصلی می‌شوند، کیت‌های کامل فلاش که متشکل از سَری دستگاه نوردهی، پایه‌ها و همین‌طور پاور دستگاه است و گروه دوم که به آن‌ها فلاش‌های یکنواخت یا ( Monolight ) می‌گویند.

در کیت‌های فلاش یک منبع انرژی مجزا وجود دارد که مسئولیت آن تامین انرژی یک یا چند فلاش استودیویی است. دو گونه منبع انرژی یا پاور در کیت‌های فلاش وجود دارد. پاورهای متقارن که توان دستگاه را به‌صورت برابر بین تمامی فلاش‌ها تقسیم می‌کنند و پاورهای نامتقارن که می‌توانند به هر سَری فلاش، به‌صورت مجزا، توان مورد نظر را وارد نمایند.

در نقطه‌ی مقابل فلاش‌های یکنواخت با مونولایت‌ها وجود دارند که در آن‌ها منبع انرژی و دستگاه نوردهی به‌صورت کامپکت و در یک کیت واحد قرار دارد. طبیعتا توان این فلاش‌ها کمتر بوده اما قابلیت حمل و نقل آسان، اصلی‌ترین دلیل محبوبیت آن‌ها است.

مهمترین و بهترین تجهیزات نورپردازی در گروه منابع نور

کیت فلاش استودیویی

1. فلاش استودیویی چیست :

فلاش استودیویی یکی از مهم‌ترین المان‌ها در نورپردازی است. گاهی برای ثبت عکس خود تنها از نور طبیعی استفاده می‌کنید، اما گاهی این نور کافی نبوده و برای تامین نور لازم باید از فلاش‌های استودیویی استفاده کنید. از طرفی دیگر استفاده از نورهای مصنوعی به عکاس کمک می‌کند که کنترل بیشتری بر روی نورپردازی سوژه خود داشته باشد، مثلا این‌که نور از چه جهتی تابیده شود و یا چه قدرتی داشته باشد.

فلاش‌های استودیویی یا استروب‌ها معمولا برای عکاسی در آتلیه به کار رفته و جزء تجهیزاتی محسوب می‌شوند که مورد استفاده عکاسان حرفه‌ای است. البته از این فلاش‌ها در عکاسی‌های فضای باز هم در جهت بالانس کردن حجم نور محیط استفاده می‌شود.

آنها به برق AC وصل می‌شوند. یعنی به‌راحتی با برق شهری می‌توان از آنها استفاده کرد. البته مدلی دیگر تحت عنوان فلاش‌های استودیویی پرتابل نیز وجود دارد که منبع تغذیه آن‌ها باتری است و می‌توان در فضاهایی که دسترسی به برق شهری وجود ندارد، از این فلاش های پرتابل استفاده کرد. معمولا برای نورپردازی بهتر سوژه باید از چند جهت با شدت‌های مختلف، به آن نور تاباند. برای این کار لازم است بیش از دو فلاش استودیویی داشته باشید.

فلاش‌های استودیویی از نظر قدرت و شدت نور به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که حداکثر نور تولیدی در آن‌ها متفاوت است. ذکر این نکته نیز ضروری است که سرعت بازیابی فلاش های استودیویی معمولا بسیار بالاست.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع فلاش استودیویی آشنا خواهید شد.

( مشاهده و خرید انواع فلاش استودیویی در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )

فلاش اکسترنال دوربین

2. فلاش دوربین اکسترنال چیست :

فلاش‌های اکسترنال از جمله منابع تولید نور برای سوژه هستند که بر روی دوربین سوار شده و به‌صورت دستی و اتوماتیک تنظیم می‌شوند. کنترل نور در این فلاش‌ها بسیار خوب بوده و شدت و میزان نور را می‌توان تنظیم کرد تا در نهایت عکسی با کیفیت بالاتر داشته باشید. شاید این سوال برای شما پیش آید که اکثر دوربین‌های دیجیتال یک فلاش داخلی دارند، بنابراین وجود فلاش اکسترنال یا فلاش های استودیویی چه کاربردی خواهد داشت؟

نورپردازی یکی از مهمترین عناصر عکاسی بوده و همیشه برای بدست آوردن نور مناسب نمی‌توان به نور محیط اکتفا نمود. ممکن است فلاش خود دوربین قدرت لازم را برای روشن کردن سوژه نداشته باشد و یا فاصله سوژه تا دوربین نسبتا زیاد باشد. بنابراین وجود فلاش‌های اکسترنال در بسیاری از مواقع ضروری خواهد بود. در واقع شما با استفاده از فلاش اکسترنال خود می‌توانید نوری مصنوعی ایجاد کنید که شدت آن به مراتب از فلاش داخلی دوربینتان بیشتر بوده و تنظیمات بیشتر و گسترده‌تری را نیز ارائه می‌دهد.

از طرفی شما می‌توانید زاویه‌ی تابش نور را توسط فلاش های اکسترنال خود تغییر دهید و این امر در عکاسی با نور مصنوعی بسیار مورد نیاز است. در واقع شما با یک فلاش اکسترنال یا فلاش استودیویی می توانید از هر زاویه‌ای که دوست داشتید و به هر مقداری که مورد نیاز بود، به سوژه‌ی خود نور بتابانید.

مسلما فلاش‌های استودیویی بسیار قدرتمندتر هستند، اما در صورتی که می‌خواهید در محیطی بیرون از استودیوی خودتان به عکاسی بپردازید، بهتر است از یک فلاش اکسترنال استفاده کنید که حمل کردن آن برایتان سخت نباشد.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع فلاش دوربین اکسترنال آشنا خواهید شد.

( مشاهده و خرید انواع فلاش اکسترنال دوربین در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )

رینگ فلاش یا رینگ لایت

3. رینگ فلاش چیست :

برای زمان‌هایی که نیاز باشد یک نورپردازی کامل و بدون سایه به سوژه داشته باشیم، از رینگ لایت استفاده می‌کنیم. رینگ لایت ها یک نوع وسیله‌ی نورپردازی به صورت دایره‌ای هستند که نور را به صورت نرم و از تمام زوایا به سوژه می‌تابانند. کاربرد اصلی رینگ لایت در عکاسی پرتره و عکاسی ماکرو است.

به طور کلی سه مدل رینگ فلاش از نظر منبع تولید نور وجود دارد. یکی با استفاده از لامپ‌های LED، دیگری لامپ‌های مهتابی و مدل دیگر با لامپ‌های معمولی که به سرپیچ بسته می‌شوند.

اگر پا در دنیای رینگ لایت ها بگذارید، خیلی زود این نکته را متوجه خواهید شد که رینگ لایت ها از نظر قطر بسیار متنوع هستند. از قطر 2 اینچ تا 50 اینچ. باید با توجه به نیازتان هر کدام که به کارتان می‌آید را انتخاب کنید. حالا سوالی پیش می‌آید که چه سایزی برای شما مناسب است و جواب این است که هر چه سوژه‌تان بزرگتر باشد، به قطر بیشتری نیاز دارید . مثلا اگر عکاسی ماکرو می‌کنید و سوژه‌هایتان نهایتا در ابعاد حشرات و جواهرات کوچک مثل انگشتر و حلقه هستند، نیاز به رینگ لایت با قطر کوچک دارید. اما اگر کار پرتره انجام می‌دهید و نیاز به نورپردازی به چهره‌ی مدلتان دارید، طبیعی است که قطر آن باید بیشتر باشد.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع رینگ فلاش آشنا خواهید شد.

( مشاهده و خرید انواع رینگ فلاش در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )

شکل دهنده های نور در تجهیزات نورپردازی شامل چه مواردی می‌شوند و چه کاربردهایی دارند؟

از پرکاربردترین شکل دهنده های نور که قطعا هر عکاسی تا به حال حداقل یکبار با آن‌ها مواجه شده است، می‌توان به چتر عکاسی و سافت باکس اشاره کرد. شکل دهنده های نور، گسترده‌ترین و محبوب‌ترین گروه در میان تجهیزات نورپردازی هستند. آن‌ها عکاسان را قادر می‌سازند تا با هزینه‌ای کمتر از منابع نور، بتوانند به نور محیط و تاثیر آن بر روی سوژه، اثر بگذارند.

در این راهنمای معرفی بهترین تجهیزات نورپردازی و در جهت آشنایی شما عکاسان عزیز با روش‌های خرید تجهیزات نورپردازی ، به معرفی 11 عدد از کاربردی‌ترین تجهیزات این گروه پرداخته‌ایم. بدون استفاده از تجهیزات شکل دهنده نور کاربردی، امکان کنترل نور و سایه‌ها وجود ندارد و در بهترین عکس‌های تبلیغاتی یا مادلینگ و پرتره‌ای که مشاهده کرده‌اید، تاثیر شکل دهنده های نور بی‌بدیل است.

مهمترین و بهترین تجهیزات نورپردازی در گروه شکل دهنده‌های نور

سافت باکس در نورپردازی

1. سافت باکس :

معمولا فلاش‌های استودیویی بر روی سه پایه‌هایی سوار می‌شوند و دور آن‌ها پارچه‌ی سفید، نقره‌ای یا طلایی رنگ قرار می‌گیرد که سافت باکس نامیده می‌شود. سافت باکس ها انواع متعددی دارند و رنگ پارچه اطراف آن‌ها معمولا مشکی است. در بخش جلویی اغلب آن‌ها یک پارچه سفید وجود دارد که نقش پراکنده کردن و نرم کردن نور را دارد. وظیفه‌ی سافت باکس نرم کردن نوری است که به‌صورت مستقیم از فلاش به سوژه تابیده می‌شود. همچنین به سافت باکس ها اصلاح کننده نور نیز می‌گویند که با استفاده از آن‌ها نور نرم‌تر شده و در نتیجه سایه‌های نرم تری نیز خواهید داشت. سافت باکس ها از نظر رنگ به سه دسته طلایی، نقره‌ای و سفید تقسیم می‌شوند که هر کدام نور را به میزان مشخصی نرم خواهند کرد. این رنگ‌ها در دمای رنگی عکس نهایی شما هم موثر خواهند بود.

برای مثال، سافت باکس سفید ۹۸ درصد، سافت باکس نقره‌ای ۱۰۰ درصد و سافت باکس طلایی نیز ۱۰۰ درصد نور را بازتاب می دهد. شاید برایتان سوال شود که فرق سافت باکس طلایی و نقره‌ای در چیست. برای مثال می‌توان اتاقی که با نور مهتابی روشن شده و اتاقی که با نور لامپ گازی طلایی روشن شده را مقایسه کرد. سافت باکس طلایی و نقره‌ای نیز چنین است. سافت باکس نقره‌ای نور سرد و سافت باکس طلایی نور گرم را بازتاب می‌دهد. سافت باکس طلایی نور گرم‌تری را به سوژه می‌تاباند. البته اصولا سافت باکس های نقره‌ای بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سافت باکس ها بر اساس شکل و اندازه تقسیم بندی می‌شوند. به عنوان مثال می‌توان به سافت باکس های چتری، مستطیلی، مربعی و چند ضلعی با اندازه‌های مختلف اشاره کرد. همان‌طور که مشخص است، هر کدام از این سافت باکس ها کاربرد خاص خود را دارند.

از طریق مقاله تکمیلی زیر می‌توانید با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع سافت باکس آشنا شوید.

مقاله پیشنهادی
سافت باکس چیست و چه کاربردی در عکاسی دارد ؟

( مشاهده و خرید انواع سافت باکس در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )

رفلکتور چیست

2. رفلکتور چیست :

برای کنترل و هدایت نور، چه طبیعی و چه مصنوعی، به سمت سوژه ابزارهای مختلفی ساخته شده که یکی از آن ها رفلکتور است. رفلکتورها صفحاتی هستند که در عین ارزان بودن، در نورپردازی کاربرد فراوانی دارند. جنس این صفحات طوری است که نور را به سمت سوژه بازتاب می‌دهد. پس به طور کلی رفلکتور یعنی بازتاب دهنده نور.

هدف استفاده از رفلکتورها در نورپردازی ایجاد کنتراست بالا، پر کردن سایه ها و بدست آوردن دمای رنگ مد نظر است. بازتاب دهنده ها در شکل‌های متنوع مانند دایره و مستطیل تهیه می‌شوند. این صفحات در رنگ‌های مختلف نقره‌ای، سفید و طلایی ساخته می‌شوند که هر کدام کارکرد مخصوص به خود را دارد.

برای نمونه رنگ نقره‌ای تمام نور را بازتاب می‌دهد. رنگ طلایی هم تمام نور را بازتاب می‌دهد، اما کمی گرمای رنگی بیشتری دارد. رفلکتور سفید 98 درصد نور را بازتاب کرده و 2 درصد آن را جذب می‌کند. رفلکتور مشکی نیز تقریبا بیشتر نور تابیده شده را جذب کرده و مقداری کمی را بازتاب می‌کند.

بازتاب دهنده‌ها جزء ابزارهای اولیه و کاربردی در عکاسی پرتره هستند که هم در استودیو و هم محیط بیرون به شما کمک می‌کنند تا نور را به خدمت بگیرید. این نکته را نیز در نظر داشته باشید که برای استفاده از آن‌ها باید همیشه یک همراه با خود داشته باشید!

از طریق مقاله تکمیلی زیر می‌توانید با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع رفلکتور آشنا شوید.

مقاله پیشنهادی
کاربرد و نحوه استفاده از رفلکتور + آموزش بستن آن

( مشاهده و خرید انواع رفلکتور در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )

اسنوت چیست؟

3. اسنوت چیست :

اسنوت یکی از تجهیزات پرکاربرد عکاسی استودیویی بوده که برخلاف سافت باکس به نور جهت داده و با هدایت نور متمرکز به سمت صورت و موی افراد در عکاسی پرتره و ایجاد تاکید و درخشندگی بیشتر اجسام نسبت به محیط پیرامون در عکاسی صنعتی و تبلیغاتی، بیشترین کاربرد را دارد. همچنین به آن خرطومی نیز گفته می‌شود. اسنوت معمولا کاربرد محدودی داشته و غالبا در عکاسی از جواهرات برای شفاف و براق نشان دادن آن‌ها استفاده می‌شود. این وسیله پوششی مشکی داشته و معمولا به صورت مخروطی شکل ساخته می‌شود.

اسنوت هایی با دهانه بزرگتر قابلیت اتصال به فلاش یا پروژکتور را داشته و اسنوت هایی با دهانه کوچکتر دایره‌ای که زاویه تابش نور را محدودتر می‌کند، امکان اتصال فیلتر رنگی را دارند.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع اسنوت آشنا خواهید شد.

چتر آتلیه ( چتر عکاسی )

4. چتر آتلیه چیست :

مطمئنا کلمه‌ی چتر نور به گوشتان خورده است. در چتر نور، نور به داخل سطح چتر تابیده می‌شود تا بازتاب نور ملایمی ایجاد کند. از چتر ها برای متمرکز کردن نور بر روی سوژه و بازتاب کمتر نور به اطراف آن استفاده می‌شود. در تجهیزات آتلیه چترها به دو دسته تقسیم می‌شوند. چتر دیفیوزر و چتر رفلکتور. در چتر دیفیوزر، سطح داخلی و خارجی هر دو سفید رنگ می‌باشند، اما در چتر رفلکتور، سطح خارجی چتر، سیاه رنگ و بخش داخلی آن طلایی، سفید یا نقره‌ای رنگ است.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع چتر آتلیه آشنا خواهید شد.

( مشاهده و خرید انواع چتر آتلیه در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )

دیفیوزر در عکاسی

5. دیفیوزر چیست :

اکثر رفلکتور‌ها، با جدا کردن لایه خارجی‌شان، تبدیل به دیفیوزر می‌شوند. دیفیوزر‌ها معمولا سفید و نیمه شفاف هستند و بین منبع نور و سوژه قرار می‌گیرند و با پخش کردن نور، باعث نرم‌تر شدن سایه و کاهش کنتراست می‌شوند.

در واقع دیفیوزر‌ها منجر به حذف سایه‌های قوی و بهبود غلظت رنگ نیز می‌شوند و می‌توانند در عکاسی از گل‌ها نیز بسیار کاربردی باشند.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع دیفیوزر آشنا خواهید شد.

خیمه عکاسی

6. خیمه عکاسی چیست :

خیمه نور یک مکعب شش وجهی است که پنج وجه آن را با پارچه سفید نرم و نازک پوشانده‌اند و یک طرف آن برای قرارگیری دوربین باز است. نورپردازی در این خیمه ها به‌شدت نرم و ملایم صورت گرفته و سایه و کنتراست به‌شدت کم می‌شود. خیمه‌ها سایزهای متفاوتی داشته که یک مدل استاندارد، حدود 60 تا 120 سانتیمتر عرض دارد.

خیمه‌های نور وسیله‌ی بسیار خوبی برای نورپردازی هستند و شما بدون داشتن دغدغه‌ی اینکه فلاش‌ها را در اطراف سوژه در چه موقعیتی قرار دهید نوری نرم و مناسب خواهید داشت و سوژه تان به شکل طبیعی و واضحی ثبت خواهد شد. وقتی بخواهید با استفاده از یک نور ملایم در اتاقتان که دارای لامپ‌های کوچکی است عکاسی کنید، به‌کار بردن یک خیمه نور می‌تواند نقاط پرنور را از تصویر شما حذف کند.

یک جنبه‌ی مثبت این خیمه‌ها انتشار نور ملایم و ایجاد یکنواختی بیشتر نور است. به همین دلیل است که خیمه‌های نور برای صاحبان کسب و کارهای کوچک یا عکاسان صنعتی مبتدی بسیار به کار می‌آیند. زیرا معمولاً این افراد نمی‌خواهند در اطراف سوژه یا کالای خود برای عکاسی، یک نورپردازی فانتزی داشته باشند. بلکه برعکس، دقیقا به دنبال عکس‌هایی هستند که بتواند تنها خود کالا را همان‌طور که هست نشان دهد.

خیمه نور یک ابزار بسیار عالی برای افرادی است که می‌خواهند یک شئ را به صورتی کاملا ساده نمایش بدهند و به دنبال نورپردازی ثابتی برای سوژه‌های خود هستند.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع خیمه عکاسی آشنا خواهید شد.

( مشاهده و خرید انواع خیمه عکاسی در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )

لایت بلاستر

7. لایت بلاستر چیست :

با استفاده از لایت بلاستر پس زمینه‌ی مورد نظر خود را بر روی سوژه و یا بک گراند تصویر بتابانید. ساختار این محصول بگونه‌ای است که از یک طرف دارای مانت کانن بوده و از طرف دیگر مانت بوینزی دارد. این بدین معناست که برای تکمیل کردن این محصول شما نیاز به یک لنز از سری لنزهای کانن و یک فلاش استودیویی دارید. البته می‌توانید به جای فلاش‌های استودیویی، با بهره‌گیری از تبدیل مخصوص، از فلاش اکسترنال استفاده کنید.

ضمنا مبدل مانت کانن به نیکون هم در این دستگاه‌ها موجود است تا شما بتوانید از لنزهای نیکون نیز استفاده کنید.

قطعه دیگر مورد نیاز برای تکمیل فرآیند کار با این محصول نگاتیوهای مخصوص آن می باشد که در محفظه‌ی ویژه‌ای بر روی بدنه‌‍‌ی لایت بلاستر قرار می‌گیرد. تمامی این قطعات به شما کمک می‌کند تا نور فلاش از نگاتیو عبور کرده و از طریق لنز بر روی سوژه یا پس زمینه تابانده شود.

اما مشکل اصلی این است که لایت بلاستر هزینه بسیار زیادی داشته و برای تهیه نگاتیو‌های آن نیز باید هزینه جداگانه‌ای بپردازید، واگرنه تعداد محدودی بک‌گراند با اشکال و گردیانت‌های ساده خواهید داشت.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع لایت بلاستر آشنا خواهید شد.

( مشاهده و خرید لایت بلاستر و تجهیزات جانبی آن در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )

کاسه استاندارد فلاش استودیویی

8. کاسه استاندارد فلاش استودیویی چیست :

کاسه استاندارد‎، درست شبیه کاسه‌ای است که دور منبع نور قرار گرفته و برای مشخص کردن محدوده نور و جلوگیری از پخش و پراکنده شدن نور فلاش استودیویی استفاده می‌شود. این کاسه، نوری شارپ داشته و نسبت به سافت باکس عملکرد کاملا متفاوتی دارد. این کاسه‌ها در اندازه‌های مختلفی ساخته شده و این اختلاف ساخت دهانه‌ی آن‌ها، باعث تغییر قدرت و شدت نور خروجی می‌شود. کاسه‌های با دهانه‌ی کوچکتر، نور متمرکز و شدیدی‌تری را ایجاد می‌کنند و سایه‌های ایجاد شده توسط این کاسه‌ها دارای لبه‌های تیز‌تر هستند. نوع دیگری از این کاسه‌ها، کاسه بک گراند نام دارد که برای روشن کردن پس زمینه سوژه مورد استفاده قرار می‌گیرد و شکل ظاهری متفاوت‌تری را داراست. دهانه‌ی کاسه بک گراند به شکل بیضی ساخته شده است تا انعکاس نور با جلوه‌ای زیباتر به بک‌گراند بتابد.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع کاسه استاندارد فلاش استودیویی آشنا خواهید شد.

بیوتی دیش

9. بیوتی دیش چیست :

بیوتی دیش از لحاظ کیفیت، نوری بین سافت باکس و کاسه‌های استاندارد ایجاد می‌کند که نوری ایده‌آل برای نورپردازی پرتره به حساب می‌آید.

بیوتی دیش‌ها معمولا طراحی متفاوتی با دیگر شکل دهنده‌ها دارند. در بیوتی دیش‌های فلزی یک صفحه فلزی مقابل دهانه فلاش قرار دارد تا از مرکز به سمت کناره‌‌ها تفاوت زیادی از لحاظ روشنایی وجود نداشته و نوری یکنواخت با کنتراست کم تشکیل شود. بنابراین در صورت استفاده از بیوتی دیش نوری متمرکز‌تر از نور سافت باکس و نرم‌تر از نور کاسه استاندارد خواهیم داشت. از طرفی نور آن قدر نرم نیست که جزئیات با یک نواختی و بدون تاکید روشن شوند.

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید، رنگ جداره داخلی بیوتی دیش است. معمولا بیوتی دیش ها در دو رنگ سفید و نقره‌ای عرضه می‌شوند. بیوتی دیش هایی با جداره داخلی سفید رنگ، نور سافت‌تری را تشکیل می‌دهد و متقابلا بیوتی دیش های نقره‌ای، نور را با کنتراست بیشتری بازتاب می‌دهند.

معمولا برای کنترل بیشتر بر فرم نور، از لوازم جانبی‌ای مثل گرید و دیفیوزر در کنار بیوتی دیش، استفاده می‌شود. نکته دیگر در مورد بیوتی دیش ها این است که برخی از آن‌ها قابلیت تعویض صفحه مرکزی را داشته و می‌توان برای تغییر کیفیت نور صفحه‌هایی با رنگ‌‌های مختلف را در مرکزشان قرار داد.

بیوتی دیش ها معمولا از فلز ساخته می‌شوند تا در برابر حرارت لامپ مقاومت داشته باشند. ولی مدل‌های سبک و قابل حملی نیز تولید شده که قابلیت جمع شدن دارند. این بیوتی دیش‌ ها در نورپردازی‌های خارج از استودیو گزینه مناسب‌تری بوده و راحت‌تر می‌توان آن‌ها را در کیف قرار داد و با خود به همراه داشت.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع بیوتی دیش آشنا خواهید شد.

انواع شیدر نور

10. شیدر چیست :

شیدر ( Shader ) یا بارن دور  ( Barn Door )، سایه بانی است متشکل از چهار تیغه، جهت اصلاح تابش نور، که روی منبع نور ( فلاش ) نصب می‌شود.

شیدرها دارای فیلترهای رنگی و زنبوری بوده که می‌توان از آن ها روی کاسه استاندارد استفاده کرد. از شیدر در عکاسی به‌عنوان شکل دهنده و زاویه دهنده نور بوسیله تیغه‌های قابل تنظیم و انعطاف پذیر استفاده می‌شود. اما یکی از معایب آن تولید سایه‌های مستطیلی در بک‌گراند تصویر است که ممکن است ظاهر خوشایندی نداشته باشد.

شیدر به عنوان تنظیم کننده زاویه نور در استودیوی عکاسی و همچنین برای شبیه سازی نور پنجره نیز کاربرد دارد. این وسیله برای جهت دادن به نور نرم و شدید استفاده می‌شود.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع شیدر آشنا خواهید شد.

زنبورری - تجهیزات نورپردازی

11. زنبوری چیست :

زنبوری ( Grid ) فیلتر توری مشبک شکلی است که بر روی اکثر تجهیزات نورپردازی قابل نصب و استفاده است. از کاربردهای آن می‌توان به هدایت و متمرکز کردن نور اشاره کرد. همچنین با جلوگیری از پخش شدن نور، سوژه و پس زمینه را روشن‌تر می‌کند. بعضی اوقات عملکرد زنبوری را همانند اسنوت می‌دانند، در حالی که اسنوت خود نوعی فیلتر Grid محسوب می‌شود.

استفاده از زنبوری، در سافت باکس کاربرد زیادی در عکاسی پرتره و عکاسی صنعتی دارد. با استفاده از سافت باکس که نور فلاش و سایه‌ها را نرم‌تر می کند و ترکیب آن با زنبوری، پس زمینه روشن‌تری خواهید داشت.

از معایب استفاده از زنبوری در عکاسی، می‌توان به کاهش زاویه نور پردازی اشاره کرد که باعث می‌شود قسمتی از تصویر، نور کافی نداشته باشد. با نصب زنبوری ممکن است با کاهش قدرت نور مواجه شوید که با استفاده از نورسنج می‌توانید قدرت مورد نیازتان را مجددا بیابید.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع زنبوری آشنا خواهید شد.

استند، گریپ و انواع نگهدارنده‌ها در تجهیزات نورپردازی شامل چه مواردی می‌شوند و چه کاربردهایی دارند؟

هیچ استودیو عکاسی وجود ندارد که در آن حداقل از چند گریپ و استند استفاده نشده باشد. این تجهیزات جانبی کاربردی، مسئول نگهداری و جهت‌دهی به منابع نور شما، شکل دهنده های نور و همچنین پرده‌ی پیش زمینه هستند. استندها، پایه‌ها و گریپ‌ها در سایزها و ابعاد مختلف طراحی و تولید می‌شوند تا شما بتوانید به کمک آن‌ها منابع نوری و تجهیزات جانبی آن را پایدار نگاه دارید.

از معروف‌ترین اعضای این گروه از بهترین تجهیزات نورپردازی می‌توان به پایه فون پرتال، انواع سه پایه‌ها و میز نور اشاره کرد.

مهمترین و بهترین تجهیزات نورپردازی در گروه استند، گریپ و انواع نگهدارنده‌ها

فون عکاسی

1. فون پرتابل عکاسی چیست :

یکی از مرسوم‌ترین تجهیزات عکاسی پرتره، فون عکاسی است که به عنوان بک‌گراند و در پشت سر سوژه قرار می‌گیرد. فون، پرده‌ای پارچه‌ای است که روی آن توسط اسپری یا قلم، رنگ آمیزی شده و یا طرحی روی آن کشیده شده است که به عنوان بک‌گراند عکس‌ها استفاده می‌شود. البته می‌توان از لایت بلاستر هم برای ایجاد یک بگ‌گراند متفاوت روی آن استفاده کرد. مرسوم‌ترین گونه، پایه فون های تک رنگ می‌باشند.

معمولا رنگ یا طرح‌های فون، طوری انتخاب می‌شوند که خیلی زننده نبوده و بعد از ثبت عکس پرتره، چشم بیننده روی سوژه اصلی که همان افراد داخل عکس است متمرکز شود، نه بک‌گراند تصویر.

این پرده‌ها در انواع و اقسام طرح‌ها و در ابعاد گوناگون تولید می‌شوند. بعضی از آن‌ها مناسب عکاسی از سر و نیم‌تنه بالایی بوده و ابعاد آن‌ها کوچکتر و در نتیجه ارزان‌تر از بقیه هستند.

امروزه با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و به کاربردن ویدیو پروجکشن‌های مخصوص، پرده‌هایی با پس‌زمینه الکترونیکی هم به بازار آمده‌اند که با استفاده از آن‌ها تعداد فون‌ها نزد عکاسان کاهش یافته و در عوض، تعداد بک‌گراندها و طرح‌ها به شکل بی‌سابقه‌ای بالا می‌رود. قیمت این وسایل نسبتا بالا است و یک عکاس آماتور چندان نیازی به آن‌ها نخواهد داشت و متناسب با استودیوهای بزرگ با توان مالی بالا ساخته شده‌اند.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع پایه فون عکاسی آشنا خواهید شد.

( مشاهده و خرید انواع فون عکاسی در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )

سه پایه نورپردازی یا پایه نور

2. سه پایه نورپردازی و پایه نور چیست :

پایه نور ، پایه فلات یا پایه نورپردازی در واقع نگهدارنده‌ای است که نور بر روی آن ثابت شده و نقش اصلی را در کنترل پروژکتور برعهده دارد. تقریباً تمامی پایه نور‌ها از آلومینیوم ساخته شده و ارتفاع آن‌ها عمدتا از 1 متر و 50 سانتیمتر شروع شده و به 1 متر و 80 سانتیمتر می‌رسد.

پایه نور به دو شکل فنری و بادی ( گازی ) طراحی شده است. در نوع بادی، بالا و پایین رفتن سه پایه توسط پمپ بادی که داخل سه پایه تعبیه شده، انجام می‌شود.

پایه فلات با برندهای مختلف به بازار عرضه می‌شود، با توجه به اینکه تکنولوژی بالایی در آن‌ها استفاده نشده و ساخت آن‌ها نسبتا راحت است، تعداد شرکت‌های تولید کننده این محصول درحال افزایش است.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع سه پایه نورپردازی و پایه نور آشنا خواهید شد.

( مشاهده و خرید انواع سه پایه نورپردازی در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )

پانتوگراف آتلیه

3. پانتوگراف چیست :

پانتوگراف وظیفه نگهداشتن فلاش بر روی سقف استودیو به صورت آویزان و قابل تنظیم شدن را دارد. استفاده از پانتوگراف و نورپردازی از بالا به گسترش فضای استودیو کمک کرده و با حذف فلاش‌هایی که بر روی پایه نصب شده‌اند، سبب خلوت شدن محیط می‌شود. نصب و استفاده از پانتوگراف بسیار آسان بوده و این یکی از مزایای پانتوگراف است. حرکت روی ریل ثابت سقفی، امکان تنظیم آسان فلاش در هر نقطه‌ای را می‌دهد. این مزیت باعث بالا رفتن دقت عمل عکاس نیز خواهد شد. انعطاف پذیری در تنظیم زاویه نور برای هر عکس و حرکت دادن نور به سمت بالا و پایین و همچنین چپ و راست، بدون درگیر شدن با سیم‌های روی زمین تمرکز کار را بالا می‌برد. ضمنا بر روی این تجهیزات، امکان نصب دوربین و انواع تجهیزات نورپردازی وجود دارد.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع پانتوگراف آشنا خواهید شد.

( مشاهده و خرید انواع پانتوگراف در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )

میز نور عکاسی

4. میز نور عکاسی چیست :

یکی از ملزومات مهم در عکاسی صنعتی و یا عکاسی از محصولات، میز نور عکاسی است. میز نور عکاسی چیزی بین میز نور طراحی و خیمه نور در عکاسی است که ظاهری شبیه به تخت‌های دندان پزشکی دارد، منتها در سایزی کوچکتر. این میز محصول را از دو جهت پوشش داده و نوری ملایم و لطیف به آن می‌تابد که باعث حذف سایه‌های اصلی و کاهش کنتراست می‌شود.

پس زمینه سفید ایجاد شده در عکس‌هایی که با میز نور عکاسی گرفته می‌شوند و همچنین نورپردازی نرم و یک دست، ویژگی است که باعث شده بسیاری از عکاسان برای عکاسی تبلیغاتی از آن استفاده کنند. همچنین بعضی از عکاسان از یک خیمه نور چهار یا سه جهته در کنار آن استفاده می‌کنند تا پوششی بیشتر و گسترده‌تر بر روی محصول داشته باشند.

البته با توجه به هزینه زیاد آن‌ها معمولا عکاسان تازه‌کار از خیر آن گذشته و تنها عکاسان حرفه‎‌ای و استودیوها از آن استفاده می‌کنند. شما نیز با چند وسیله و ترفند ساده می‌توانید آن را برای خودتان بسازید.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع میز نور عکاسی آشنا خواهید شد.

تجهیزات نورسنجی، ارتباطی و کنترلی در تجهیزات نورپردازی شامل چه مواردی می‌شوند و چه کاربردهایی دارند؟

یکی از مهمترین تجهیزات یک استودیو عکاسی حرفه‌ای، تریگرهای فلاش و تجهیزات نورسنجی حرفه‌ای است. رادیو فلاش‌ها یا همان رادیو تریگر عکاسی، مسئولیت هماهنگی و تعیین زمان عکاسی و نوردهی را به‌صورت بی‌سیم دارند. همزمان کردن زمان نوردهی و ثبت عکس موجب می‌شود تا شما از سوژه‌ی مورد نظرتان در بهترین وضعیت نوری عکاسی کنید. رادیو تریگرهای مختلف، کارکردهای متفاوتی دارند که به شما توصیه می‌کنیم حتما مقاله‌ی معرفی و کاربردهای این محصول را مطالعه کنید.

از دیگر تجهیزات کاربردی در این گروه می‌توان به نورسنج ها و فلاش متر ها اشاره کرد که همان‌گونه که از نام آن پیدا است، با سنجش دقیق میزان نوردهی، مشخصات ضروری‌ای همچون سرعت شاتر و دیافراگم مورد نیاز را به شما اعلام می‌کند.

مهمترین و بهترین تجهیزات نورپردازی در گروه تجهیزات نورسنجی، ارتباطی و کنترلی

کالر چکر چیست؟

1. کالر چکر چیست :

کالر چکر یا ابزار اصلاح رنگ و نور برای تنظیم کردن نور، وایت بالانس و کنتراست مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کالا مجموعه‌ای از کارت‌های رنگی است که در مقابل دوربین گذاشته می‌شود و وظیفه آن تنظیمات رنگ و نور است.

اگر در یک جمله بخواهیم وظیفه ابزار اصلاح رنگ و نور را شرح دهیم باید بگوییم که مدیریت و تنطیم صحیح رنگ عکس بر عهده آن‌ها می‌باشد.

شرکت‌های تولیدکننده زیادی ابزار اصلاح رنگ را به بازار عرضه می‌کنند و برندهای زیادی در بازار موجود است. یکی مهمترین برندهای کالر چکر ، پاسپورت ایکس ریت است، که یافتن آن در بازار شاید کمی سخت باشد.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع کالر چکر آشنا خواهید شد.

رادیو فلاش یا رادیو تریگر

2. رادیو فلاش یا رادیو تریگر چیست :

از رادیو فلاش ها برای کنترل و هماهنگ سازی نور فلاش‌ها استفاده می‌شود. اگر قابلیت مستر اسلیو یا فرستنده و گیرنده به گوشتان خورده باشد باید درباره‌ی کاربرد این ابزار اطلاعات داشته باشید. رادیو فلاش ها از دو بخش مستر و اسلیو، یا فرستنده و گیرنده تشکیل می‌شوند. فرستنده به بالای دوربین و محل اتصال فلاش،‌ و گیرنده به منبع نور اصلی متصل می‌شود. پس از فشردن دکمه شاتر فرستنده و گیرنده ارتباط برقرار کرده و هر دو فلاش به صورت هم‌زمان عملیات نورپردازی را انجام می‌دهند. دقت داشته باشید که برای برقراری ارتباط رادیویی بهتر لازم است هر دو فلاش از یک برند تولید کننده باشند.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع رادیو فلاش یا رادیو تریگر آشنا خواهید شد.

( مشاهده و خرید انواع رادیو فلاش یا رادیو تریگر در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )

نورسنج و فلاش متر

3. نورسنج و فلاش متر چیست :

نورسنج دستی دستگاهی است که از یک فوتوسل برای اندازه‌گیری شدت نور استفاده می‌کند. این دستگاه‌ها پس از اندازه گیری شدت نور یکی از فاکتورهای مثلث نوردهی را به کاربر اعلام خواهند کرد. یعنی برای مثال کاربر ایزوی مورد استفاده‌اش را به دستگاه می‌دهد، سپس در صورت تعیین سرعت شاتر، خروجی دستگاه دیافراگم مناسب و در صورت تعیین دیافراگم، خروجی دستگاه سرعت شاتر مناسب خواهد بود.

نورسنج‌ها به دو روش مختلف می‌توانند نور را اندازه‌گیری کنند، روش اول به نام نورسنجی مستقیم یا Incident Metering شناخته شده و روش دوم نورسنجی انعکاسی یا Reflective Metering نام دارد. نورسنج دوربین‌های دیجیتال دارای چند روش مختلف برای اندازه‌گیری نور به روش انعکاسی هستند؛ روش‌هایی مانند Evaluative، Zone Metering یا Spot Metering.

مزیت نورسنجی انعکاسی در این است که نیازی به نزدیک شدن به سوژه ندارید؛ اما تحت تاثیر کنتراست، سطوح براق، نور تابانده شده از پشت سوژه و برخی دیگر از شرایط، ممکن است دچار خطای زیادی ‌شوید. نورسنجی مستقیم تحت تاثیر سطوح براق، کنتراست شدید و رنگ‌های روشن قرار نمی‌گیرد. به همین دلیل دقت بسیار خوبی دارد.

نورسنج‌های دستی که نورسنجی انعکاسی را هم انجام می‌دهند، از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. عمومی‌ترین روش چیزی شبیه به Evaluative یا Matrix Metering است که در دوربین‌های دیجیتال دیده می‌شود.

انواع دیگری از نورسنج‌ها نیز وجود دارند که می‌توانند نور فلاش را بسنجند که فلاش متر نامیده می‌شوند. سنجش نور فلاش کمی با سنجش نور محیط متفاوت است، زیرا مدت زمان تابش نور فلاش‌ها بسیار کم است و گاهی اوقات تنها در حد 1/1000 ثانیه می‌باشد. به همین دلیل برخی از نورسنج‌ها قادر هستند فلاش را به کار بیاندازند و به روش مستقیم نور آن را بسنجند. در چنین حالتی تنها ایزو و سرعت شاتر به نورسنج داده می‌شود و خروجی نورسنج، دیافراگم مناسب خواهد بود.

به‌زودی از طریق مقاله تکمیلی، با مشخصات بیشتری از کاربرد انواع نورسنج و فلاش متر آشنا خواهید شد.

( مشاهده و خرید انواع نورسنج و فلاش متر در فروشگاه دیدنگار <– کلیک کنید )

عکاسی پرتره در استودیو خانگی

ترفندها و تکنیک‌های عکاسی حرفه‌ای و استودیویی

ما در مگ دیدنگار در مقالات متعددی شما را با ترفندها و تکنیک‌های عکاسی حرفه‌ای و استودیویی آشنا کرده‌ایم. مطالعه‌ی این مقالات می‌تواند شما را با بسیاری از تکنیک‌هایی که عکاسان حرفه‌ای در هنگام عکاسی به کار می‌گیرند، آشنا کند. عکاسی نیز همچون هر هنر دیگری نیازمند آموزش مستمر و تمرین و تکرار است. در ادامه چند عنوان از کاربردی‌ترین مقالات مگ دیدنگار را در جهت ارتقای توانایی‌های عکاسی شما معرفی می‌کنیم.

با چند تکنیک و سبک مهم در عکاسی رنگی آشنا شوید.

مقاله پیشنهادی
درک تاثیر رنگ در عکاسی به‌همراه 4 تکنیک کاربردی

رنگ‌ها به‌راحتی می‌توانند بر روی احساس مخاطب شما در مواجهه با عکستان اثرگذار باشند. با مطالعه‌ی این مقاله با تاثیر رنگ‌ها در عکاسی بیشتر آشنا شوید.

مقاله پیشنهادی
چگونه احساس رنگ ها در عکاسی را به تصویر بکشیم؟

با ورود به دنیای عکاسی حرفه‌ای و به‌ویژه عکاسی استودیویی ، بسیاری از عکس‌های شما می‌بایست جهت ویرایش‌های آسان‌تر در فرمت RAW ثبت گردد. با مطالعه‌ی مقاله‌ی زیر با 10 برتری فرمت RAW آشنا گردید.

مقاله پیشنهادی
10 دلیل مهم برای عکاسی در فرمت RAW

قطعا شما هم همچون بسیاری از عکاسان دیگر، جهت ویرایش عکس‌های خود از نرم‌افزار فتوشاپ و یا لایت روم استفاده می‌کنید. در این چند مقاله شما را با راهکارها و روش‌های کابردی و موثر در ویرایش عکس آشنا خواهیم کرد.

مقالات پیشنهادی
فتوشاپ یا لایت روم؟ بهترین انتخاب برای عکاسان کدام است؟
60 کلید میانبر فتوشاپ بی‌نظیر برای افزایش سرعت!
آموزش ترفند تغییر بک گراند عکس در فتوشاپ در 9 گام

ساخت تجهیزات نورپردازی خانگی

ساخت تجهیزات نورپردازی و عکاسی استودیویی حرفه‌ای با کمترین هزینه

برخی از تجهیزات عکاسی استودیویی و بهترین تجهیزات نورپردازی هرگز قابل جایگزینی نیستند. توصیه‌ی عکاسان حرفه‌ای نیز به تازه‌واردان به این کسب و کار همواره، انتخاب تجهیزات باکیفیت و معتبر است؛ اما در این بین راهکارهایی نیز برای ساخت تجهیزات عکاسی ارزان قیمت وجود دارد.

در مقاله‌ی زیر، شما را با روش‌های ساخت 10 عدد از پرکاربردترین تجهیزات نورپردازی آشنا کرده‌ایم. با مطالعه‌ی این مقاله شاید از خرید تجهیزات نورپردازی مازاد منصرف شده و برخی از این ابزارهای کاربردی را بتوانید با ساده‌ترین و ارزان‌ترین متریال تهیه کنید. البته و قطعا از این دستگاه‌ها نمی‌توانید انتظار عملکردی همچون یک دستگاه حرفه‌ای را داشته باشید.

مقاله پیشنهادی
آموزش 10 ترفند ساخت تجهیزات عکاسی برای صرفه جویی در هزینه‌ها

انواع فلاش گودوکس

آشنایی با بهترین فلاش‌های بازار

دیدنگار نماینده رسمی فروش تجهیزات نورپردازی برند معتبر گودوکس است. گودوکس یکی از تازه‌واردان به دنیای تجهیزات نورپردازی حرفه‌ای استودیویی است. ما در مقاله‌ی زیر به معرفی بهترین تجهیزات نورپردازی گودوکس در سال 2019 پرداخته‌ایم. در این راهنمای خرید، انواع فلاش‌ها گودوکس در رده‌ها و کارکردهای متنوع به ‌همراه دفترچه راهنمای مشخصات فنی آن‌ها و همچنین فیلم آموزش راه‌اندازی هر کدام وجود دارد.

اصلی‌ترین هزینه‌ی شما در راه‌اندازی یک استودیو عکاسی ، موارد مرتبط به خرید تجهیزات نورپردازی و به‌ویژه منابع نور است. با آشنایی کامل نسبت به بهترین فلاش‌های بازار ایران می‌توانید انتخاب‌هایی باکیفیت و با دوام داشته باشید. فراموش نکنید یک فلاش استودیویی معتبر می‌تواند سالیان سال و با کیفیتی پایدار در استودیوی شما حضور داشته باشد.

مقاله پیشنهادی
بهترین فلاش های عکاسی گودوکس ( Godox ) در سال 2019

آشنایی با اصطلاحات فنی فلاش‌های عکاسی

فلاش‌ها نیز همچون دوربین‌های عکاسی ، دارای مشخصات فنی متعددی هستند که می‌تواند موجب سردرگمی شما در هنگام خرید آن‌ها گردد. اصطلاحاتی همچون TTL، وات، مدت زمان بازیابی، مباحث مرتبط با آتو زوم و آتوفوکوس و بسیاری از نکات دیگر، مواردی هستند که قبل از خرید تجهیزات نورپردازی و به‌ویژه فلاش‌های استودیویی باید با آن‌ها آشنا شوید. مطالعه‌ی مقاله‌ زیر می‌تواند شما را با تمامی این اصطلاحات و همچنین ویژگی‌های اصلی فلاش‌ها استودیویی آشنا کند.

مقاله پیشنهادی
راهنمای خرید فلاش استودیویی و آشنایی با مشخصات فنی آن

تجهیزات نورپردازی استودیو عکاسی

تنظیمات نوردهی در عکاسی استودیویی

پس از آشنایی شما با بهترین تجهیزات نورپردازی و انتخاب لیست خرید تجهیزات نورپردازی و لوازم جانبی آن، نوبت به آشنایی شما با روش‌های چیدمان فلاش‌ها و تنظیمات نوردهی در عکاسی استودیویی فرا می‌رسد. مطالعه‌ی مقالات زیر می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند.

جهت آشنایی با چند راهکار حرفه‌ای در نورپردازی عکاسی پرتره و همچنین آشنایی با انواع سبک‌های نورپردازی پرتره، مقالات زیر را مطالعه کنید.

مقالات پیشنهادی
تکنیک‌ های نورپردازی در عکاسی پرتره
نورپردازی در عکاسی پرتره : چه چیزهایی را لازم است بدانیم ؟
عکاسی پرتره دراماتیک تنها با یک فلاش

تجهیزات نورپردازی استودیویی

سوالات متداول در راه‌اندازی استودیو عکاسی و نورپردازی حرفه‌ای

امیدواریم تا بدین جای کار و با مطالعه‌ی پرونده‌ی جامع خرید تجهیزات نورپردازی ، با بهترین تجهیزات نورپردازی و کاربردهای آن‌ها آشنا شده باشید. تمامی تجهیزات معرفی شده در این پرونده دارای مقالات معرفی جامعی هستند که مطالعه‌ی آن‌ها خالی از لطف نبوده و می‌تواند شما را با کاربردهای دقیق هر کدام از این گروه از بهترین تجهیزات نورپردازی آشنا نماید.

شما می‌توانید پاسخ بسیاری از سوالات متداول خود را در رابطه با راه‌اندازی استودیو عکاسی از طریق مطالعه‌ی مقاله‌ی زیر بیابید.

شما در این مقاله با سرفصل‌های زیر آشنا خواهید شد :

  • آشنایی پایه با تاثیر نور و سایه
  • نحوه استفاده از شکل دهنده‌های مختلف نور
  • میزان توان فلاش استودیویی مورد نیازتان
  • انتخاب روش‌های نوردهی به سوژه و تکنیک‌های وابسته به آن
  • و آشنایی با برخی دیگر از مهمترین سوالات و چالش‌های عکاسی استودیویی

به‌خاطر داشته باشید همواره می‌توانید بر روی مشاوره‌ی کارشناسان دیدنگار جهت راه‌اندازی استودیو عکاسی و انتخاب و خرید تجهیزات نورپردازی حساب کنید.

عکاسی استودیویی

جمع بندی راهنمای جامع مهمترین و بهترین تجهیزات نورپردازی و راه‌اندازی استودیو عکاسی

در راه‌اندازی استودیو عکاسیتان فارغ از آن‌که هر مسیر، روش و برندی را که انتخاب می‌کنید، پیش از هر چیز به‌خاطر داشته باشید که کیفیت، شرط اول است. با کمی تحقیق و صرف زمان شما می‌توانید در هنگام خرید تجهیزات نورپردازی ، با صرف هزینه‌ی اقتصادی، دستگاه‌هایی معتبر و باکیفیت خریداری کنید. از اهمیت دسترسی به تجهیزات جانبی دستگاه‌های نورپردازی استودیویی خود نیز غافل نباشید. در هنگام خرید تجهیزات نورپردازی برندهایی را انتخاب کنید که خدمات پس از فروش، گارانتی و تامین قطعات پایداری داشته باشند.

راه‌اندازی یک استودیو عکاسی و تامین و خرید تجهیزات نورپردازی آن، فرآیند پرهزینه‌ای است. پس در مرحله‌ی جستجو و انتخاب، بسیار با دقت عمل کنید.

یک راهکار جایگزین و کاربردی در تامین تجهیزات مورد نیازتان، خرید اقلام دست دوم است. در این زمینه هم می‌توانید بر روی کمک دیدنگار حساب کرده و از طریق لینک زیر، با شرایط آن آشنا گردید.

( خرید دوربین و تجهیزات دست دوم عکاسی <– کلیک کنید )

عکاسی تبلیغاتی

همان‌طور که پیشتر به شما گفتیم، راه‌اندازی یک استودیو عکاسی ، گامی مهم در فعالیت هنری و کسب و کار شما به عنوان یک عکاس است. پس نگرانی‌ها را کنار گذاشته و از همین امروز و در یک فرآیند برنامه‌ریزی شده و مرحله به مرحله، در مسیر راه‌اندازی آن گام بردارید.

راهنمای خرید دوربین عکاسی
راهنمای خرید دوربین عکاسی
  • 3
  • 366
مشاهده
بهترین دوربین عکاسی خیابانی
بهترین دوربین عکاسی خیابانی
  • 3
  • 275
مشاهده
بهترین دوربین‌های DSLR
بهترین دوربین‌های DSLR (معرفی بهترین دوربین dslr)
  • 3
  • 405
مشاهده
فیلتر عکاسی
بهترین فیلتر عکاسی دوربین (آموزش عکاسی با فیلتر)
  • 3
  • 314
مشاهده

دیدگاه ها3

  1. بهرام لاهوتی

    در مورد تجهیزات نور پردازی استودیو فیلم سازی اگر چیزی دارید برایم ارسال کنید ممنون

    1. هانی آی

      سلام آقای بهرام لاهوتی عزیز؛
      برای دسته تجهیزات نورپردازی ( در زمینه استودیو فیلم‌سازی ) تجهیزات کاملی در فروشگاه دیدنگار وجود داره.
      برای اطلاعات تکمیلی و تخصصی هم می‌توانید با دوستان بخش فروش تماس بگیرید.

      در خدمت شما هستیم

  2. کامران حیدری

    باتشکر از دیدگاه و ارائه مقلاه پر محتوایتان ، در صورت امکان اگر راهنمایی در خصوص تهیه و خرید لوازم دست دوم تجهیزات نور استودیویی، آتلیه ای ، لنز و دیگر لوازمات مرتبط آن را بفرمایید متشکر میگردم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *