چگونه احساس رنگ ها در عکاسی را به تصویر بکشیم؟

رنگ در عکاسی

در این مقاله از مگ دیدنگار قصد داریم شما علاقه‌مندان به دنیای عکاسی را با موضوع جذاب تاثیر رنگ در عکاسی آشنا نماییم. این مقاله توسط آنتونی اِپس ( Anthony Epes ) یک عکاس شناخته شده‌ی بین‌المللی نوشته شده که با معتبرترین آژانس‌های عکاسی دنیا کار می‌کند. ترجمه‌ی این مقاله با عنوان احساس رنگ ها در عکاسی خدمت شما تقدیم می‌گردد.

رنگ در عکاسی

به زیبایی‌ها و تاثیر رنگ در عکاسی آگاه باشید

من بدون هیچ تعارفی از علاقه‌مندان به عکاسی رنگی هستم. این موضوع را به آن علت می‌گویم که در اولین سال‌های آغاز حرفه‌ی عکاسی‌ام، همواره با استفاده از رنگ ها در عکاسی در یک کشمکش درونی بوده‌ام. فضای هنری، تمایل به عکس‌های سیاه و سفید داشت و به عکاسی رنگی به‌عنوان یک هنر سطح پایین‌تر و در تضاد با دنیای هنری عکاسی سیاه و سفید نگاه می‌کرد.

مقاله پیشنهادی
استفاده از فیلتر های رنگی در عکاسی سیاه و سفید

از همان ابتدا برای من این سوال وجود داشت که چرا در یک دنیای رنگارنگ، از تاثیر رنگ در عکاسی بهره نبرم؟ من متعجب بودم که چرا باید از ویژگی رنگ‌ها که با خود، احساس، هیجان و انرژی را به تصویر می‌آورند، خودداری کنم! به همین علت تلاش خود را برای به ثبت رساندن عکس‌های رنگی اثرگذار آغاز کردم. یکی از عکاسان مورد علاقه‌ی من با نام ارنست هاس ( Ernst Haas ) می‌گوید : « رنگ‌ها لذت‌اند و کسانی که آن را نادیده می‌گیرند، از بی‌رنگی فراموش می‌شوند. »

تاثیر رنگ در عکاسی

در این مقاله قصد دارم به بیانی ساده به شما تکنیک‌هایی را آموزش دهم که با به کارگیری آنها، بیشترین تاثیر رنگ ها در عکاسی را تجربه کنید. عکس‌هایی که احساس بیشتر، عمق بیشتر و قطعا انرژی بسیار بالایی دارد. قطعا مطمئن باشید با آگاهی به تاثیر رنگ در عکاسی می‌توانید عکس‌هایی به‌یادماندنی و سرشار از احساس به ثبت برسانید، که انتقال احساس مهمترین مسئولیت شما در عکاسی است.

استفاده از رنگ ها در عکاسی

رنگ ها در عکاسی ، مهمترین ابزار شما در انتقال احساستان هستند

به گفته‌ی جورجیا اوکیف ( Georgia O’keeffe ) نقاش برجسته‌ی آمریکایی : « من راه‌هایی را برای بیان از دریچه‌ی رنگ‌ها و اشکال یافته‌ام، که هرگز هیچ روش دیگری برای بیان آنها نبود. در واقع با هیچ کلامی نمی‌توانستم این احساسات را بیان کنم. » من کاملا با این نظر موافقم و اعتقاد دارم بسیاری از عکاسان نیز به دلیل ذهن بصری‌ای که دارند، بیش از آنکه بتوانند احساسی را با کلمات بیان نمایند، قادرند هر آنچه که باید را در قاب عکس به تصویر بکشند. رنگ ها در عکاسی یکی از مهمترین ابزارها در کنار قاب بندی در جهت ابراز احساسات است. در صورتی که با تاثیر رنگ در عکاسی آشنا باشید، قادر خواهید بود نزدیک‌ترین احساس خود به منظره‌ی پیش‌رویتان را به مخاطب منتقل نمایید.

رنگ در عکاسی طبیعت

هدف از این مقاله بیش از آنکه یک رنگ‌شناسی عمومی در عکاسی باشد، به تاثیر رنگ ها در احساس مخاطب شما در مواجهه با عکس نهاییتان است. جایی که رنگ ها در عکاسی به‌عنوان یک المان قدرتمند و اثرگذار، مورد استفاده قرار بگیرند.

در ادامه شما را با 3 تکنیک پایه در به کارگیری تاثیر رنگ در عکاسی آشنا می‌کنم. هر کدام از این تکنیک‌ها می‌توانند دنیایی از چالش و تمرین را پیش‌روی شما بگذارند. امیدوارم با تمرین و تکرار بتوانید آنچه را که من در ذهن داشته‌ام، با کمک این تکنیک‌ها به‌دست آورید.

رنگ در عکاسی

تکنیک اول : استفاده از رنگ در عکاسی به‌عنوان اصلی‌ترین المان

ساده‌ترین و اولین تمرین در جهت استفاده‌ی کاربردی و موثر از رنگ ها در عکاسی ، به‌کارگیری آنها به‌عنوان المان غالب قاب بندیتان است. رنگ‌ها می‌توانند به تصویر شما کنتراست، شکل، فرم و بافت بدهند. به‌کارگیری هوشمندانه از بافت‌های رنگی می‌تواند به‌عنوان قاب بندی پایه و فوندانسیون عکس شما به کار گرفته شود.

زمانی‌که ذهن خود را تنها از آنچه می‌بینید رها کنید و عادت کنید که برای یافتن سوژه‌های عکاسی از نقاشی‌ها، کلمات و موسیقی الهام بگیرید، عکس‌هایی به‌مراتب قدرتمندتر خواهید داشت. عکس‌هایی که در بسیاری از آنها چاره‌ای به‌جز استفاده از رنگ ها در عکاسی ندارید. تاثیر رنگ در عکاسی بیش از هر چیز، انتقال دهنده‌ی احساس کلی مخاطب از فضایی است که مشاهده می‌کند. پس برای یافتن احساس اصلی عکس خود بهتر است دانش خود در رابطه با تاثیر رنگ در عکاسی را افزایش داده و از پرکردن قابتان با المان‌های حجیم و رنگی ترسی نداشته باشید.

مقاله پیشنهادی
قوانین طلایی ترکیب بندی در عکاسی
تاثیر رنگ ها در عکاسی

من به استفاده از بک گراندهای ساده اما حجیم در عکاسی پرتره علاقه‌مندم و همواره به دنبال بک گراندهایی همچون این منظره هستم.

من به‌عنوان یک عکاس از نقاشی‌های پر آب و رنگ و جسورانه‌ی نقاشان بسیاری الهام گرفته‌ام و به نظر من با آگاهی به تاثیر رنگ در عکاسی می‌توان احساسی به‌مراتب قوی‌تر را به مخاطب منتقل کرد. در این بین کارهای هِنری ماتیس ( Henri Matisse ) با آن فرم‌های ساده و رنگ‌های جذاب و البته ون گوگ ( Van Gogh ) با آن براش‌های قوی و رنگ‌های غنی‌اش می‌تواند الهام‌بخش قاب بندی و به‌کارگیری رنگ ها در عکاسی برای هر علاقه‌مند آماتور و حرفه‌ای باشد.

استفاده از کنتراست رنگی در عکاسی

در این تصویر من از کنتراست رنگ‌ها برای یک قاب بندی ساده و جذاب استفاده کردم تا تصویری متفاوت از این صندلی‌های رها شده را به ثبت برسانم. به نظر من جستجو کردن و یافتن اشیاء و مناظری در خیابان که هیچ کس به آنها توجه ندارد و تبدیل کردن آنها به یک قاب جذاب، از بهترین و زیباترین موهبت‌های عکاسی است.

تکنیک دوم : تاثیر رنگ در عکاسی در انتقال احساس

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های استفاده از رنگ ها در عکاسی زمانی است که آنها را به خدمت بگیرید تا به کمک آنها بتوانید احساسی را بیان نمایید. همان‌طور که گفتم این موضوع تنها نیازمند یک دانش پایه در رابطه با روانشناسی رنگ‌ها نیست و شما باید با تمرین و تکرار این هنر را در خود بیابید که آنچه را که قصد بیانش را دارید، بتوانید از طریق فرم و احساس رنگ‌ها به مخاطب منتقل نمایید.

نقاشی با نام واسیلی کاندینسکی ( Wassily Kandinsky ) تئوری‌های بسیاری در رابطه با هنر داشته است که بخش اعظمی از آنها به معرفی احساسات آدمی در مواجهه با رنگ‌ها اختصاص دارد. به این جمله از او توجه کنید تا به‌خوبی با قدرت و تاثیر رنگ در عکاسی آشنا شوید: « هر میزان که رنگ آبی شما عمیق‌تر و تیره‌تر می‌گردد، احساس بیشتری از ابدیت را در مخاطبتان زنده می‌کند. احساسی از پاکی، نهایت و ماوراء. به هر میزان که آبی شما عمق و رنگ خود را از دست دهد، گویی از صدای این ابدیت کاسته شده تا شما نهایتا در رنگ سفید به سکوت برسید. »

به‌طور خلاصه او اعتقاد داشت هر کدام از رنگ‌های زیر می‌توانند احساساتی گوناگون در مخاطب ایجاد کنند.

  • رنگ زرد : گرما، هیجان و خوشحالی
  • رنگ آبی : احساس عمیق، آرامش و ماوراء
  • رنگ سبز : صلح، سکوت و طبیعت
  • رنگ سفید : هارمونی، سکوت و پاکی
  • رنگ سیاه : اندوه، تاریکی و ناشناخته‌ها
  • رنگ قرمز : درخشش، اعتماد و زندگی
  • رنگ نارنجی : تابش، سلامتی و جدیت
تاثیر رنگ ها در عکاسی

همانطور که گفتم برای آنکه احساس خود در رنگ‌ها را بیابید، نیازمند تمرین و مطالعه در زمینه‌ی تاثیر رنگ در عکاسی هستید.

اهمیت رنگ در عکاسی طبیعت و حیوانات

تکنیک سوم : به کمک رنگ‌ها، سوژه‌ی عکس خود را تعریف کنید

این تکنیک سخت‌ترین تکنیک در میان سه عنوانی است که به شما معرفی کرده‌ام. بهتر است که بگویم تکنیک‌های معرفی شده در این مقاله را از آسان‌ترین به سخت‌ترین، دسته بندی کرده‌ام. پس از آنکه با شناخت ماهیت رنگ ها در عکاسی توانستید از آن به‌عنوان یک المان اصلی در عکستان بهره ببرید، به سراغ انتقال احساس فضای کلی منظره‌ی پیش‌رو از طریق انتخاب رنگ‌ها نمایید. در نهایت و پس از آشنایی کامل با این دو تکنیک آمادگی آن را خواهید داشت تا دست به تجربه‌ای جدید و بسیار جذاب‌تر بزنید.

رنگ‌های پیرامون سوژه‌ی شما می‌توانند اصلی‌ترین راهنمای مخاطبتان در شناخت ماهیت حقیقی آن باشد. زمانی‌که بتوانید به این توانایی از به‌کارگیری رنگ‌ها در عکاسی برسید، قطعا شما عکاسی چیره‌دست خواهید بود. درصورتی‌که به بهترین عکس‌های تاریخ عکاسی توجه کنید، نمونه‌های بسیاری را خواهید یافت که در آنها ” رنگ‌ها ” اصلی‌ترین تعریف کننده‌ی سوژه‌ی عکس می‌باشند.

شاید جدی‌ترین و ساده‌ترین تعریف از این تاثیر، در گفته‌ای از پیکاسو باشد، جایی که شما در آن به‌خوبی با قدرت و تاثیر رنگ در عکاسی مواجه می‌شوید. او می‌گوید : « برخی از نقاشان خورشید را به یک نقطه‌ی زرد رنگ تبدیل می‌کنند و برخی دیگر از دل یک نقطه‌ی زرد رنگ، خورشید را بیرون می‌کشند. »

رنگ در عکاسی طبیعت

در این تکنیک شما فرامی‌گیرید که چگونه به کمک رنگ‌های پیرامون سوژه، واقعیت درونی آن را تعریف کنید. شما فراخواهید گرفت نه تنها به کمک خود رنگ و با بیانی فرمی ساده، بلکه با بهره گرفتن از احساس رنگ‌ها حس پاییز را تعریف کنید.

عکاسی طبیعت و تاثیر رنگ ها در آن

جمع بندی تاثیر رنگ در عکاسی

بهره گرفتن از رنگ ها در عکاسی همچون هر تکنیک دیگری در عکاسی، وابستگی کاملی با تمرین و تکرار دارد. به شما توصیه می‌کنم این 3 تکنیک را به‌صورت گام‌به‌گام تمرین کرده و به‌صورت همزمان آگاهی و دانش خود را نسبت به ماهیت و ذات رنگ‌ها و احساساتی که همراه آنها است، افزایش دهید.

مقاله پیشنهادی
مشکل کروماتیک ( Chromatic Aberration ) یا اعوجاج رنگی چیست؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.