تعمیر  دوربین عکاسی

تعمیرگاه دوربین دیدنگار، مرکز تخصصی تعمیر و خدمات پس از فروش انواع دوربین عکاسی کانن، نیکون و سونی

اطلاعات بیشتر

خدمات ما

تعمیرات دوربین کانن canon

تعمیرات دوربین نیکون nikon

تعمیرات دوربین سونی sony

مراحل انجام کار

1

ثبت درخواست

درخواست خود را به صورت آنلاین در سایت ثبت نمایید و یا با شماره تماس 02177616617 داخلی 5 تماس بگیرید.
2

بررسی و برآورد هزینه

دستگاه شما توسط کارشناس بازدید، عیب یابی و هزینه تعمیر اعلام می شود.
3

تعمیر کالا

دستگاه شما توسط کارشناسان تعمیر می شود.
4

ارسال کالا

دستگاه برای شما ارسال خواهد شد.

سوالات متداول

1 هزینه تعمیر دوربین چقدر است؟

هزینه تعمیر دوربین متناسب با میزان خرابی آن و البته نوع دوربین متفاوت است. عامل دیگری که بر تغییر هزینه تعمیرات دوربین تاثیر می‌گذارد، نیاز آن به تعویض قطعات می‌باشد. چنانچه دوربینی به تعویض قطعات نیاز داشته باشد، هزینه قطعه یدکی نیز بر هزینه تعمیرات اضافه می‌گردد.

2 علت ارور باتری در دوربین چیست؟

ارور دادن باتری دوربین می‌تواند ناشی از نیاز باتری به شارژ و یا معیوب بودن باتری باشد. در برخی موارد نیز شارژر دستگاه دچار مشکل بوده و نمی‌تواند به درستی باتری را شارژ کند.

3 چرا دوربین روشن نمی‌شود؟

اولین دلیل روشن نشدن دوربین می‌توان شارژ نداشتن باتری آن باشد. در برخی موارد نیز ممکن است باتری به درستی در جای خود قرار نگرفته باشد. اگر مشکل روشن نشدن باتری ناشی از مشکلات شارژر و باتری نباشد، احتمالا یک مشکل داخلی در دوربین وجود دارد.

4 چرا شاتر دوربین کار نمی‌کند؟

علت کار نکردن شاتر می‌تواند به علت وجود ایراد در لنز و یا خرابی دکمه شاتر باشد.

5 چرا فوکوس خودکار دوربین کار نمی‌کند؟

در وهله اول مطمئن شوید که لنز دوربین روی حالت AF قرار داشته باشد. سپس از قرار داشتن بدنه دوربین روی حالت AF مطمئن شوید. اگر پس از اجرای این تنظیمات همچنان فوکوس خودکار دوربین کار نکرد، احتمال وجود یک مشکل در لنز و یا بدنه دوربین وجود دارد.

6 چرا داخل ویزور دوربین لکه وجود داشته و ویزور تار است؟

اگر ویزور تار بود و یا لکه داشت، اهرم چرخان کنار آن را تنظیم کنید تا تاری برطرف گردد. اگر پس از انجام این امر ویزور همچنان تار بود، باید برای تعمیر ایراد ویزور به تعمیرگاه دوربین مراجعه شود. توجه کنید که هیچگاه خود اقدام به دستکاری ویزور نکنید؛ چراکه ممکن است به فوکوس اسکرین دوربین نیز آسیب وارد شود.

7 چرا تصاویر در دوربین به صورت راه راه پخش می‌شود؟

رایج‌ترین علت راه راه شدن تصاویر در هنگام پخش، آلودگی و کثیف بودن هد دوربین است که باید توسط افراد متخصص تمیز شود. البته در صورتی که کاربر آشنایی کامل با قطعات دوربین داشته باشد، می‌تواند خود نیز این کار را انجام دهد.

8 علت گیر کردن لنز دوربین چیست؟

در مواقعی که لنز دوربین در معرض گرد و غبار زیاد قرار گرفته و یا دچار شن‌زدگی شده باشد، این آلودگی‌ها به لنز دوربین وارد شده، لنز گیر کرده، دوربین یک پیغام خطا داده و خاموش می‌شود. سرویس کردن و یا تعمیر دوربین توسط افراد متخصص این مشکل را برطرف خواهد کرد.

9 چرا دوربین کارت حافظه را نمی‌خواند؟

در بسیاری از موارد علت اینکه دوربین کارت حافظه را نمی‌خواند ویروسی شدن دستگاه بوده که با فرمت دوربین مشکل برطرف می‌گردد. در صورتی که مشکل برطرف نشد، باید به مراکز تعمیر دوربین مراجعه شود.

10 چرا عکس‌های ثبت شده ذخیره نمی‌شود؟

از جمله مشکلات رایج در تمامی دوربین‌های عکاسی عدم ذخیره عکس‌هاست. این امر می‌تواند ناشی از خرابی کارت حافظه باشد که با فرمت کردن کارت می‌توان مشکل را برطرف کرد. البته توجه داشته باشید که با فرمت کردن کارت حافظه تمامی عکس‌های موجود روی آن حذف می‌شود.

11 چرا روی عکس‌ها خطوط افقی دیده می‌شود؟

علت ایجاد خطوط افقی روی عکس‌ها می‌تواند به دلیل خرابی لنز یا LCD باشد. ابتدا عکس‌ها را به کامپیوتر منتقل کنید. اگر عکس‌ها روی کامپیوتر سالم بود، مشکل از نمایشگر دوربین است ولی اگر عکس‌ها روی کامپیوتر نیز دارای خطوط افقی بود، مشکل خرابی لنزهاست.

تعمیر دوربین عکاسی در یک نگاه

همانطور که گفته شد دوربین یک وسیله بسیار حساس است که تمامی قطعات ریز و درشت آن در اثر استفاده نامناسب می‌تواند دچار مشکل و آسیب‌دیدگی شود. برخی از مشکلات به وجود آمده برای دوربین با تمیز کردن دوربین و تنظیم درست تنظیمات آن برطرف می‌گردد، اما برخی از مشکلات نیز وجود داشته که نیاز به عیب‌یابی و تعمیر دوربین عکاسی توسط افراد متخصص دارد. در برخی موارد نیز ممکن شدت آسیب به قدری باشد که امکان تعمیر قطعه وجود نداشته باشد و کاربر مجبور به تعویض قطعه گردد.

تعمیر دوربین عکاسی

دوربین عکاسی دیجیتال یکی از حساس‌ترین دستگاه‌هاست که عوامل مختلفی می‌تواند بر عملکرد درست آن تاثیر منفی بگذارد. شاید بارها پیش آمده باشد که در اثر عوامل مختلفی مثل ضربه خوردن دوربین، آب خوردگی، نفوذ گرد و غبار و عواملی از این دست، دوربین عملکرد صحیح خود را از دست بدهد. در بسیاری از موارد مشکلاتی که برای دوربین عکاسی پیش می‌آید با تعمیر آن برطرف شده و نیازی به تعویض دوربین نیست. اما باید بدانید که در چنین مواردی باید به سراغ مراکز تخصصی تعمیر دوربین بروید و هرگز خود اقدام به باز کردن دوربین و تعمیر آن نکنید. در این مبحث قصد داریم تا در رابطه با مشکلاتی که برای دوربین عکاسی به وجود آمده و شرایط تعمیر آن اطلاعاتی را در اختیار شما قرار بدهیم. البته پیش از آن بد نیست با اجزای مختلف دوربین آشنا شویم. با ما و تعمیرگاه دوربین عکاسی دیدنگار همراه باشید.

اجزای اصلی دوربین عکاسی

دوربین مانند سایر دستگاه‌های دیجیتال از اجزای ریز و درشت زیادی تشکیل شده است که وجود هر یک برای ثبت تصویر الزامی است. اجزای اصلی دوربین عکاسی شامل بدنه، لنز، دیافراگم، شاتر، سنسور، پردازشگر الکترونیکی و حافظه دیجیتال می‌شود. در ادامه به طور مختصر به معرفی این اجزای اصلی می‌پردازیم.

بدنه دوربین

بدنه دوربین عکاسی در واقع پیکربندی و چهارچوب اصلی دوربین بوده که قطعات مختلف دوربین، روی آن و یا داخل آن تعبیه می‌شود. بدنه دوربین متناسب با نوع دوربین طراحی می‌گردد. به عنوان مثال دوربین‌های تک لنز و بدون آینه، دارای بدنه‌ای هستند که امکان تعویض لنز را برای عکاسی فراهم می‌کند.

لنز دوربین عکاسی

لنز یا عدسی از جمله اجزای اصلی دوربین بوده که وجود آن به تشکیل تصویر واضح بر روی سنسور می‌انجامد. در دوربین‌ها معمولا بیش از یک عدسی تعبیه شده که این عدسی‌ها  در ترکیب با هم کار می‌کنند. این امر سبب می‌شود تا خطاهای نوری تا حد زیادی کاهش یابد و به این ترتیب کیفیت تصویر بیشتر شود. لنزها شامل انواع مختلفی هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به لنز متغییر، لنز ماکرو، لنز فیکس و… اشاره کرد. این لنزها گاهی به صورت ثابت روی بدنه دوربین تعبیه شده و گاهی قابل تعویض هستند.

دیافراگم دوربین عکاسی

دیافراگم قطعه‌ای شبیه به یک دریچه است که داخل لنز دوربین تعبیه می‌شود و وظیفه آن کنترل نور ورودی به داخل لنز است. ساختمان دیافراگم متشکل از تیغه‌های فلزی کوچکی بوده که حرکت آن‌ها سبب می‌شود تا اندازه روزنه مربوط به عبور نور کم و زیاد شود. این امر سبب می‌شود تا میزان نور ورودی نیز متغیر باشد. میزان باز بودن دیافراگم با حرف f نشان داده شده و در همه دوربین‌ها یکسان است. به عنوان مثال اگر عدد f در چند لنز برابر باشد، به منزله آن است که میزان نور ورودی در تمامی آن لنزها روی آن عدد برابر است.

سنسور

سنسور دوربین عکاسی که با نام حسگر نیز شناخته می‌شود، به بخشی از دوربین گفته می‌شود که نور پس از عبور از لنز به آن می‌رسد. یک سنسور از تعداد زیادی فوتوسل یا همان پیکسل تشکیل شده است که هر یک از آن‌ها مقداری از نور ورودی را دریافت کرده و در نهایت این نور به پردازشگر الکترونیکی رسیده و به عنوان یک تصویر الکترونیکی ثبت می‌شود. هر چه تعداد فوتوسل‌ها بیشتر و اندازه سنسور بزرگ‌تر باشد، کیفیت تصویر ثبت شده نیز بیشتر خواهد بود. البته تعداد فتووسل‌ها باید متناسب با اندازه سنسور باشد تا افزایش تعداد آن‌ها منجر به دریافت نور کمتر و کاهش کیفیت تصویر نگردد.

شاتر دوربین عکاسی

شاتر در حکم یک پرده بوده که بین لنز و سنسور قرار می‌گیرد و تا زمانی که دکمه شاتر فشار داده نشده است، از برخورد نور ورودی لنز به سنسور جلوگیری می‌کند. فشردن دکمه شاتر سبب می‌شود تا شاتر برای لحظه‌ای باز شده و نور از لنز به سنسور برسد و در نهایت تصویر ثبت شود. سرعت باز و بسته شدن شاتر بر روشنایی تصویر تاثیرگذار است. به طوری که هر چه سرعت باز و بسته شدن آن بیشتر باشد، نور کمتری به سنسور رسیده و تصویر تاریک‌تر خواهد بود و برعکس وقتی سرعت آن کمتر باشد، برای مدت زمان بیشتری باز مانده و نور بیشتری نیز به سنسور می‌رسد. در نتیجه تصویر نهایی روشن‌تر خواهد بود.

پردازشگر الکترونیکی

پردازشگر الکترونیکی دوربین، تراشه‌ای است که اطلاعات دریافت کرده از سنسور را پردازش کرده و این اطلاعات را از لحاظ رنگ، نویز، تراز سفیدی، کنتراست، اشباع رنگی و… تنظیم کرده و تصویر نهایی را ثبت می‌کند. وظیفه کنترل فوکوس دوربین، نورسنجی و ذخیره اطلاعات نیز بر عهده همین پردازشگر الکترونیکی می‌باشد. پردازشگر الکترونیکی را می‌توان به عنوان هسته دوربین در نظر گرفت که بیشترین نقش را در کیفیت عکس‌ها دارد.

حافظه دیجیتال

همانطور که می‌دانیم عکس‌ها پس از پردازش و ثبت نهایی، روی کارت حافظه دوربین ذخیره شده و سپس از طریق این کارت می‌توان آن‌ها را روی نمایشگر لپ‌تاپ ادیت کرده و برای چاپ انتخاب کرد. اما پیش از اینکه عکس‌ها روی این کارت حافظه به صورت دائمی ذخیره شوند، ابتدا روی رم دوربین به طور موقت ذخیره می‌گردند تا به این ترتیب سرعت عکاسی بالا رود. به عبارت دیگر اگر قرار باشد عکس‌ها بلافاصله بعد از پردازش به کارت SD منتقل شوند، عکاس باید مدتی صبر کرده تا عکس پیشین ذخیره شود و سپس به ثبت عکس بعدی بپردازد که این امر سبب می‌شود تا عکاس بسیاری از سوژه‌ها را از دست بدهد. پس این حافظه دیجیتال به افزایش سرعت عکاسی کمک می‌کند.

در یک دوربین عکاسی علاوه بر اجزای اصلی ذکر شده در بالا، اجزای دیگری نیز وجود داشته که عملکرد هر یک تاثیر بسزایی در تصویر خروجی دارند. از دیگر اجزای دوربین عکاسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • منظره‌یاب
  • صفحه نمایش
  • باتری
  • فلاش
  • دکمه‌های تنظیم
  • کارت حافظه
  • درپوش لنز
  • نورسنج
  • کفشک فلاش
  • رینگ زوم

تعمیر دوربین عکاسی | تعمیرگاه دوربین دیدنگار

حال که با برخی از اجزای اصلی دوربین آشنا شدیم، زمان آن رسیده که برخی از مشکلاتی که برای دوربین‌ها به وجود می‌آید را بررسی کرده و با شیوه‌های جلوگیری از بروز این مشکلات و تعمیر آن‌ها آشنا شویم.

روشن نشدن دوربین عکاسی

روشن نشدن دوربین جزو مشکلاتی است که برطرف کردن آن تنها از عهده تکنسین‌های متخصص برمی‌آید. البته قبل از مراجعه به افراد متخصص باید مطمئن شوید که علت روشن نشدن دوربین چیست. گاهی اتمام شارژ باتری سبب روشن نشدن دوربین می‌شود. پس اقدام به شارژ دوربین کنید. در برخی موارد نیز ممکن است باتری به درستی در جای خود قرار نگرفته باشد و به این علت دوربین روشن نشود. سپس به پایانه‌های باتری و محل قرارگیری آن در دوربین توجه کنید و در صورت کثیف بودن این نقاط آن را با یک پارچه خشک تمیز کنید؛ چراکه کثیف بودن این بخش‌ها می‌تواند مانع از شارژ شدن صحیح باتری شود. بسته نشدن درب باتری نیز می‌تواند مانع از روشن شدن دوربین شود. پس از رعایت تمامی نکات بالا، اگر همچنان دوربین روشن نشد، زمان آن رسیده که به متخصص تعمیر دوربین مراجعه کنید.

شطرنجی شدن یا فریز شدن تصویر

از دیگر مشکلاتی که ممکن است برای دوربین به وجود آید شطرنجی شدن تصویر و یا فریز شدن آن است. این امر ممکن است به علت کثیف بودن و نشستن گرد و غبار بر روی هد دوربین اتفاق بیفتد. پس در وهله اول اقدام به تمیز کردن هد دوربین کنید. اگر مشکل برطرف نشدن، مشکل از اجزای درونی دوربین بوده که تعمیر آن‌ها باید توسط متخصص تعمیر دوربین انجام شود.

مشکلات مربوط به LCD

از جمله مشکلاتی که در بین دوربین‌های عکاسی بسیار رایج است، وجود اختلال در عملکرد صفحه نمایش آن‌هاست. LCD دوربین در اثر شکستگی، نفوذ آب، قرارگیری طولانی مدت در جای مرطوب و… دچار مشکل شده و از کار می‌افتد. همچنین گاهی علت کار نکردن آن باز و بسته شدن زیاد نمایشگر در طی سال‌ها استفاده از دوربین است. برای برطرف کردن مشکل LCD دوربین چند راه وجود دارد. در ابتدا مطمئن شوید که کار نکردن صفحه نمایش در نتیجه فشردن برخی از دکمه‌های دوربین نیست. اگر مشکل از خود LCD بود، در برخی موارد تعویض فلت دوربین می‌تواند مشکل کار نکردن آن را برطرف کند.

در برخی موارد قطع کردن کابل‌های آسیب دیده و تعویض آن‌ها می‌تواند مشکل LCD را برطرف سازد. گاهی نیز با تعویض برد دوربین می‌تواند مشکل کار نکردن صفحه نمایش را حل کرد. اگر با تمام این راه حل‌ها LCD باز هم کار نکرد، زمان آن رسیده که آن را تعویض کنید. لازم به ذکر است که تمامی این امور باید توسط تکنسین‌های مختصص تعمیر دوربین عکاسی انجام شود.

عدم پخش تصویر و تعمیر دوربین عکاسی

از جمله مشکلاتی که برای بسیاری از دوربین‌ها پیش می‌آید می‌توان به پخش نشدن تصویر در دوربین اشاره کرد. علت این امر در اغلب اوقات وجود مشکل در هد دوربین است. در ابتدا هد دوربین را گردگیری و تمیز کنید. در بسیاری از موارد با تمیز کردن هد دوربین، مشکل پخش نشدن تصویر حل می‌شود. در غیر این صورت لازم است که هد دوربین توسط افراد متخصص تعویض شود.

کامل نبودن تصویر

یکی از مشکلاتی که می‌تواند عکاسان را بسیار آشفته کند، کامل نبودن لنز در هنگام عکاسی است. اگر این مشکل به وجود آمد، در حالی که دوربین روشن است، محفظه باتری را باز کرده و پوشش محافظ باتری را ببندید. سپس دوربین را خاموش و روشن کنید. در بسیاری از موارد بعد از این کار مشکل برطرف شده و تصویر لنز کامل می‌شود. سپس به محل نصب لنز توجه کرده و آن را از هر گونه کثیفی یا مانعی پاک کنید. اگر همچنان مشکل برطرف نشد، احتمال اینکه لنز دوربین آسیب دیده باشد، وجود داشته و لازم است که برای تعمیر دوربین و یا تعویض آن به افراد متخصص مراجعه کنید.

کار نکردن لنز دوربین

در برخی موارد ممکن است لنز به طور کلی از کار افتاده و عمل عکاسی به طور کلی مختل شود. این اتفاق می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. آب رفتگی در دوربین، قرارگیری در محیط بسیار مرطوب برای مدت طولانی، قرارگیری در معرض گرد و غبار زیاد و شن‌زدگی، حرارت زیاد، گرمای شدید، سرمای بیش از اندازه، تابش مستقیم نور خورشید، نوسانات الکتریکی، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، ضربه خوردن دوربین، افتادن دوربین، نور چراغ لیزری، تکان‌های شدید و طولانی مدت و عواملی از این دست می‌تواند از جمله دلایل کار نکردن لنز دوربین باشد. عکاسان باید تا حد ممکن نکات ایمنی را در مواجه با موارد بالا رعایت کنند تا آسیبی به دوربین وارد نشود. در صورت بروز مشکل نیز باید از افراد متخصص تعمیر دوربین کمک بخواهند.

سوختگی پیکسل

از دیگر مشکلات رایج در بین انواع دوربین می‌توان به سوختگی پیکسل اشاره کرد. پیکسل دوربین می‌تواند در اثر روشن ماندن طولانی مدت دوربین، نور شدید، حرارت و… دچار سوختگی شود. عکاسان باید در بین عکاسی، برای مدتی به دوربین خود استراحت داده و آن را خاموش کنند تا از داغ شدن بیش از اندازه دوربین جلوگیری شود. این امر مانع از آسیب دیدن سنسور و سوختن پیکسل‌ها می‌شود. اگر مشکل سوختگی پیکسل به وجود آمد، حتما باید برای تعمیر دوربین به افراد متخصص مراجعه شود.

درخشان شدن صفحه نمایش

گاهی در هنگام عکاسی متوجه می‌شوید که صفحه نمایش دوربین درخشندگی بیش از اندازه‌ای دارد. علت این امر می‌تواند قرار گرفتن دوربین در معرض نور فلورسنت باشد. پس در وهله اول دوربین را از نور فلورسنت دور کنید. اگر درخشندگی در همه جای صفحه نمایش مشاهده شد، وقت آن است که دوربین را برای عیب‌یابی و تعمیر به مراکز تخصصی تعمیر دوربین ببرید.

عدم ظاهر شدن تصویر دوربین روی تلویزیون

زمانی که دوربین را از طریق کابل به تلویزیون یا مانیتور متصل می‌کنید، ممکن است تصویر دوربین روی مانیتور ظاهر نشود. این امر در برخی موارد به علت خرابی کابل بوده و تنها با تعویض کابل مشکل برطرف می‌شود. اما گاهی نیز علت این امر مربوط به وجود مشکلی در بخش CCD دوربین است که برای عیب‌یابی و تعمیر آن باید به مراکز تخصصی تعمیر دوربین مراجعه شود. قطعات CCD دوربین بسیار حساس هستند و در اثر ضربه، قرارگیری در معرض گرمای زیاد یا سرمای شدید و عواملی از این دست دچار مشکل می‌شوند. البته در بسیاری از موارد تعمیر آن‌ها به سادگی صورت گرفته و نیازی به تعویض این قطعات نیست. نکته مهم این است که تعمیر و تعویض این قطعات امری بسیار تخصصی بوده و هرگز نباید توسط خود عکاس انجام شود.

خرابی فلاش دوربین

از دیگر مشکلات رایجی که برای دوربین‌ها به وجود می‌آید، خرابی فلاش دوربین بوده که می‌تواند در روند عکاسی و نورپردازی صحیح مشکل جدی ایجاد کند. تعمیر یا تعویض فلاش دوربین نیز امری کاملا تخصصی بوده و باید در مراکز تخصصی تعمیر دوربین انجام شود.

مشکل در حسگر دوربین

حسگر یا سنسور دوربین جزو قطعاتی بوده که بروز مشکل در آن به طور کلی مانع از عکاسی و ثبت تصویر می‌شود. بنابراین لازم است که به سرعت و توسط افراد متخصص تعمیر گردد. علت آسیب دیدن سنسور دوربین می‌تواند ضربه خوردن، حرارت، رطوبت زیاد و… باشد. نکته مهم این است که مشکل سنسور باید در اسرع وقت حل شود تا برای سایر قطعات دوربین مشکلی به وجود نیاید.