تعمیرات  تجهیزات صوتی و میکروفون

اطلاعات بیشتر

مراحل انجام کار

1

ثبت درخواست

درخواست خود را به صورت آنلاین در سایت ثبت نمایید و یا با شماره تماس 02177616617 داخلی 5 تماس بگیرید.
2

بررسی و برآورد هزینه

دستگاه شما توسط کارشناس بازدید، عیب یابی و هزینه تعمیر اعلام می شود.
3

تعمیر کالا

دستگاه شما توسط کارشناسان تعمیر می شود.
4

ارسال کالا

دستگاه برای شما ارسال خواهد شد.

تعمیرات تجهیزات صوتی و میکروفون

ضبط موسیقی، ضبط کلیپ‌های مختلف، فیلمبرداری، اجرای کنفرانس، برگزاری کنسرت و حتی امور ساده‌ای مثل تماشای فیلم یا گیمینگ به تجهیزات صوتی متنوعی احتیاج دارد. تجهیزات صوتی شامل لوازم مختلفی از قبیل میکروفون، باند، ساندبار، اسپیکر، آمپلی‌ فایر و… می‌شود که هر یک دارای عملکردی تخصصی بوده و عوامل مختلفی می‌تواند به آن‌ها آسیب رسانده و عملکرد آن‌ها را مختل کند. در این متن قصد داریم تا برخی از تجهیزات صوتی را بررسی کرده، عواملی که سبب آسیب دیدن آن‌ها شده را نام برده و شیوه‌های تعمیرات تجهیزات صوتی و میکروفون را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

تعمیر انواع میکروفون

از جمله پرکاربردترین تجهیزات صوتی که عمدتاً برای اجرای کفرانس‌ها، کنسرت‌ها، ضبط موسیقی و هر جایی که نیاز به تقویت بلندی صدا باشد استفاده می‌گردد، می‌توان به میکروفون اشاره کرد. میکروفون‌ها شامل انواع مختلفی بوده که هر یک برای امر خاصی کاربرد دارد. از جمله نمونه‌های مختلف میکروفون می‌توان به میکروفون یقه ‌ای، میکروفون بی ‌سیم، میکروفون دستی، میکروفون رومیزی، میکروفون استودیویی و… اشاره کرد. از آن‌جایی که میکروفون‌ها دستگاه‌هایی بسیار پرکاربرد هستند، احتمال خراب شدن آن‌ها در گذر زمان و پس از استفاده طولانی مدت وجود دارد.

معمولا مشکلاتی که ممکن است برای میکروفون‌ها به وجود آید می‌توان به خرابی کپسول میکروفون، خرابی باتری میکروفون، قطعی اتصالات داخلی، آسیب دیدن بدنه میکروفون و مواردی از این دست اشاره کرد. در ادامه به بررسی شیوه‌های تعمیر هر یک از مدل‌های مختلف میکروفون می‌پردازیم.

تعمیر میکروفون یقه‌ ای | تعمیرات تجهیزات صوتی

میکروفون‌های یقه ‌ای از جمله پرکاربردترین میکروفون‌هایی بوده که به واسطه اتصال به یقه لباس، سبب می‌شود تا هر دو دست سخنگو برای انجام امور دیگر باز باشد. همین سهولت در استفاده سبب شده تا این سری از میکروفون‌ها مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گیرد. این میکروفون‌ها شامل انواع سیمی و بی ‌سیم بوده که انواع سیمی آن شامل سیم‌های باریکی هستند که از زیر لباس گذشته و به منبع تغذیه متصل می‌گردد. در برخی موارد کشیده شدن این سیم‌ها می‌تواند سبب آسیب دیدن میکروفون و از کار افتادن آن شود.

در نمونه‌هایی از میکروفون‌های یقه ‌ای بی ‌سیم که با باتری کار می‌کنند نیز خرابی باتری یا اتمام شارژ آن می‌تواند عملکرد میکروفون را مختل کند. اگر با شارژ کردن باتری میکروفون همچنان میکروفون عملکرد صحیحی نداشت احتمال وجود مشکلی در قطعات داخلی آن وجود داشته و یا اتصالات آن دچار مشکل شده است. در چنین مواردی برای عیب‌یابی و تعمیر میکروفون باید به سراغ افراد متخصص رفت. توجه داشته باشید که میکروفون‌های یقه ‌ای دستگاه‌های بسیار حساسی هستند و کاربران فاقد تخصص هرگز نباید اقدام به باز کردن میکروفون و تعمیر آن کنند.

تعمیر میکروفون بی ‌سیم | تعمیرات تجهیزات صوتی

مدل دیگر میکروفون‌های پرکاربرد میکروفون‌های بی‌سیم هستند که در برخی موارد قابلیت اتصال به یقه داشته و در برخی موارد به صورت دستی استفاده می‌شوند. بدیهی است که این میکروفون‌های بی ‌سیم با استفاده از باتری کار می‌کنند. پس شارژ نداشتن باتری یا خرابی آن می‌تواند دلیلی بر کار نکردن میکروفون باشد. همچنین در برخی موارد باتری‌ها ضعیف می‌شود که این امر سبب می‌شود تا در حین صحبت کردن در میکروفون، صدا برای لحظه‌ای قطع گردد.

چنانچه با تعویض باتری همچنان مشکل برطرف نشد، احتمال آنتن‌دهی ضعیف میکروفون وجود داشته که در چنین مواردی مشکل قطعی صدا با تقویت آنتن برطرف می‌گردد. اگر این امر نیز عدم عملکرد صحیح میکروفون را برطرف نکرد، احتمال آسیب دیدن مدار آن وجود دارد. عیب‌یابی و تعمیر مدار باید توسط افراد متخصص انجام شود.

تعمیر میکروفون استودیویی | تعمیرات تجهیزات صوتی

میکروفون‌های باکیفیتی که در استودیوها برای ضبط پادکست یا موسیقی مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز ممکن است بر اثر عوامل مختلفی دچار آسیب شده و عملکرد صحیح خود را از دست بدهند. از آنجایی که قیمت این میکروفون‌ها بالاست، در وهله اول باید با استفاده درست از آن‌ها تا جای ممکن مانع از خرابی آن‌ها شد. چنانچه علیرغم مراقبت‌های کافی میکروفون دچار خرابی و آسیب گردید، عیب‌یابی و تعمیر آن باید توسط افراد متخصص انجام شود تا به سایر قسمت‌های میکروفون آسیبی وارد نشود. همچنین این امر سبب می‌شود که تا جای ممکن نیازی به تعویض میکروفون که هزینه بالایی را به همراه دارد نباشد. از جمله عواملی که می‌تواند سبب آسیب دیدن میکروفون‌های استودیویی شود می‌توان به تغییرات فشار هوا اشاره کرد که سبب از کار افتادن چیپ اشمیت تریگر می‌شود.

تغییرات ولتاژ و نرسیدن ولتاژ به میزان مورد نیاز نیز از دیگر عوامل آسیب دیدن میکروفون‌های استودیویی است. گاهی نیز ممکن است آسیب دیدن قطعات داخلی سبب کار نکردن میکروفون و یا وجود نویز در صداها باشد. در چنین مواردی افراد متخصص با تعمیر یا تعویض قطعه آسیب‌دیده مشکل را برطرف می‌سازند.

تعمیر میکروفون دستی | تعمیرات تجهیزات صوتی

از جمله میکروفون‌هایی که از گذشته تاکنون بسیار مورد استفاده قرار می‌گرفته، می‌توان به میکروفون‌های دستی اشاره کرد. در گذشته این میکروفون‌ها به صورت سیمی کار می‌کردند اما امروزه انواع بی ‌سیم و شارژی آن‌ها نیز به بازار عرضه شده است. عوامل مختلفی مثل آسیب دیدن سیم اصلی، قطعی اتصالات داخلی، وارد شدن ضربه به میکروفون، خرابی باتری در نمونه‌های بی ‌سیم و… همگی می‌توانند سبب عملکرد نادرست میکروفون شود. از جمله مشکلات رایج میکروفون‌های دستی، خرابی کپسول میکروفون است. خرابی کپسول میکروفون می‌تواند در اثر ضربه یا فشار وارد شده به آن باشد. این امر سبب می‌شود تا حساسیت میکروفون کاهش پیدا کرده و صدا وضوح کافی نداشته باشد. برای جلوگیری از خرابی میکروفون‌های دستی می‌توان راهکارهای زیر را دنبال کرد.

  • برای تست میکروفون به جای ضربه زدن به میکروفون، با صدا آن را آزمایش کنید.
  • میکروفون را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
  • از قرار دادن میکروفون در معرض حرارت بالا، گرد و غبار و رطوبت خودداری کنید.
  • در صورت عدم استفاده طولانی مدت از میکروفون، باتری آن را خارج کنید.
  • دکمه‌های خاموش و روشن میکروفون را به آرامی فشار دهید.

تعمیر میکروفون رومیزی | تعمیر تجهیزات صوتی

میکروفون‌های رومیزی که عمدتاً برای جلسات اداری و کنفرانس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز از دیگر مدل‌های پرکاربرد میکروفون بوده که شامل انواع مختلفی می‌شوند. این میکروفون‌ها نیز می‌تواند در اثر عوامل مختلفی دچار آسیب شده و عملکرد خود را به طور کامل و یا نسبی از دست بدهد. در چنین مواردی باید از افراد متخصص برای عیب‌یابی و تعمیر میکروفون کمک خواست. به این ترتیب از آسیب دیدن سایر قسمت‌های میکروفون جلوگیری می‌شود. از جمله اقداماتی که افراد متخصص در رابطه با این میکروفون هم می‌توانند انجام دهند عبارتند از:

  • تعمیر یا تعویض منبع تغذیه و باتری
  • تعمیریا تعویض اتصالات داخلی میکروفون
  • تعویض کپسول میکروفون
  • تعویض بدنه میکروفون در صورت شکستگی
  • تعمیریا تعویض مدار میکروفون

تعمیر باند

از جمله تجهیزات صوتی که در سالن‌های بزرگ و یا برای سیستم صوتی خودرو‌ها استفاده می‌شود می‌توان به باند اشاره کرد. زمانی که اسپیکر درون یک باکس قرار بگیرد به آن باند گفته می‌شود. از جمله مشکلاتی که ممکن است برای باندها به وجود بیاید و نیاز به تعمیرات تجهیزات صوتی ایجاد می‌شود، می‌توان به شنیده شدن صدای خش خش، کیفیت پایین صدای پخش شده، پخش شدن صدا همراه با نویز و یا از کار افتادن کامل باند اشاره کرد. از جمله عواملی که می‌تواند سبب کار نکردن باند و یا آسیب دیدن آن شود می‌توان موارد زیر را نام برد.

  • عدم اتصال صحیح باند به برق
  • به هم ریختن تنظیمات ورودی باند
  • وجود اختلال در سیم‌های رابط بین منبع صدا و باند
  • وجود اختلال در دریافت‌کننده‌های صدا
  • آسیب دیدن قطعات داخلی باند به علت نوسانات برق
  • روشن نشدن باند به دلیل خرابی دکمه روشن و خاموش آن
  • وارد شدن ضربه به باند و آسیب دیدن قطعات داخلی آن

از آنجایی که باند یک دستگاه صوتی پیچیده است، عیب‌یابی، تعمیر و یا تعویض قطعات آن باید توسط افراد متخصص در مراکز تعمیرات تجهیزات صوتی انجام شود.

تعمیر آمپلی فایر

یکی دیگر از تجهیزات صوتی پرکاربرد آمپلی فایر بوده که سبب بهبود کیفیت صدای پخش شده از سیستم‌های صوتی می‌شود. به عنوان مثال زمانی که اسپیکرهای تلویزیون و یا سیستم‌های خانگی از کیفیت صدای مطلوبی برخوردار نیستند، با وصل کردن یک آمپلی فایر به تلویزیون یا سیستم صوتی می‌توان کیفیت صدای پخش شده را تا حد زیادی افزایش داد. در واقع در چنین شرایطی صدای پخش شده از تلویزیون یا سیستم صوتی ابتدا توسط آمپلی فایر دریافت شده، تقویت می‌گردد و سپس صدای تقویت شده از طریق بلندگوهای سیستم صوتی یا تلویزیون منتشر می‌شود.

از مشکلاتی که ممکن است برای آمپلی ‌فایرها ایجاد شده و آن را نیازمند تعمیر کند، می‌توان به روشن نشدن آمپلی فایر، قرمز شدن چراغ آن و یا وجود خش خش در کانال‌های آن اشاره کرد. این مشکلات می‌تواند به واسطه آسیب دیدن قطعات داخلی آمپلی فایر ایجاد شده باشد که افراد متخصص پس از عیب‌یابی، با تعمیر یا تعویض قطعات آسیب دیده این مشکلات را برطرف می‌کنند. از جمله عواملی که می‌تواند بر عملکرد صحیح آمپلی فایر تاثیر منفی بگذارد می‌توان به افزایش حرارت، وجود مشکل در مقدار امپدانس بلندگو، وصل بودن تعداد زیادی بلندگو به آمپلی فایر، اتصال اشتباه سیم‌ها، اتصال کوتاه در بخش‌های مختلف سیستم صوتی، سوختن آمپلی فایر به دلیل عدم تهویه مناسب، روشن نشدن آمپلی فایر به دلیل اشکال در اتصالات منبع تغذیه و… اشاره کرد. از جمله تعمیراتی که می‌تواند روی آمپلی فایرها انجام شود عبارتند از:

  • تعمیربرد آمپلی فایر
  • تعمیرپورت‌های ورودی و خروجی آمپلی فایر
  • حل مشکل نویز،کم شدن صدا و کم شدن بیس باندها
  • رفع مشکل قطع شدن صدا
  • تعمیرو تعویض قطعات آسیب دیده روی برد آمپلی فایر
  • رفع مشکل خش خش باند در آمپلی فایر
  • تعمیرمدار تقویت صدا در آمپلی فایر
  • تعمیرخازن‌های آسیب دیده
  • رفع مشکل خاموش شدن آمپلی فایر در زمان کار
  • تعمیرمدارهای پاورمین آسیب دیده
  • عیب یابی و تعمیر مدار LPF و HPF در آمپلی فایر

تعمیر ساندبار

یکی از پرطرفدارترین تجهیزات صوتی که عمدتاً برای تلویزیون‌ها و سیستم‌های پخش خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌توان به ساندبار اشاره کرد. ساندبار یک سیستم صوتی استوانه‌ای شکل بوده که در کنار تلویزیون قرار گرفته و صداهای پخش شده را تقویت و حجم و کیفیت صدا را بالا می‌برد. ساندبارها دستگاه‌های حساسی هستند که مشکلات متعددی می‌تواند برای آن‌ها به وجود آید. از جمله مشکلات رایجی که برای ساندبارها به وجود می‌آید می‌توان به روشن شدن ساندبار، صدا نداشتن ساندبار، داغ شدن بیش از اندازه ساندبار، از کار افتادن ساندبار پس از روشن کردن آن، پخش صدای بی‌کیفیت و ناهنجار و… اشاره کرد.

مشکلاتی که برای ساندبار به وجود می‌آید ممکن است با تعمیر قطعات داخلی برطرف شده و گاهی نیز نیاز به تعویض قطعات باشد. نکته حائز اهمیت آن است که عیب‌یابی، تعمیر و یا تعویض قطعات باید توسط افراد متخصص و در مراکز تعمیرات تجهیزات صوتی انجام شود تا به سایر بخش‌های ساندبار آسیبی وارد نشود.

تعمیر اسپیکر

از جمله سیستم‌های صوتی که حداقل یکی از آن در هر خانه‌ای وجود دارد می‌توان به اسپیکر اشاره کرد. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که اسپیکرها و باندها تفاوتی با یک‌دیگر ندارند. حال آن‌که باید به این نکته توجه داشت که اسپیکر و باند از لحاظ اندازه، شکل، مقاومت امپدانس یا اهم، توان خروجی و… با یکدیگر متفاوت هستند. در ضمن همانطور که گفته شد باند شامل اسپیکرهایی بوده که در یک باکس تعبیه شده است.

اسپیکر‌ها شامل دو مدل اکتیو و پسیو بوده که از لحاظ قابلیت‌های اجرایی تفاوت‌هایی با یک‌دیگر دارند. اسپیکرهای اکتیو به سیستم کنترل صوتی الکترونیکی مثل اکولایزر مجهز بوده که این امر سبب می‌شود تا کاربران بتوانند صداهای پخش شده از اسپیکر را کنترل کنند. اما اسپیکرهای پسیو فاقد سیستم کنترل صوتی هستند و تنها صداهایی که از دستگاه‌های پخش متصل به آن‌ها منتقل می‌شود را با ولوم بیشتری پخش می‌کنند. از آنجایی که اسپیکرها دستگاه‌های پرکاربردی هستند، احتمال خرابی آن‌ها در گذر زمان وجود دارد. همانطور که عملکرد اسپیکرهای اکتیو و پسیو با یکدیگر متفاوت است، آسیب‌های وارد شده به آن‌ها نیز با یک‌دیگر تفاوت دارد. از جمله مشکلاتی که برای اسپیکرهای پسیو پیش می‌آید می‌توان به سوختن اسپیکر، خرابی لایه نرمی که ارتعاشات صدا را منتقل می‌کند و یا نویزدار شدن صدا اشاره کرد.

در برخی موارد تغییراتی که در صدای خروجی از اسپیکر شنیده می‌شود به سبب وجود یک پارگی کوچک در مخروط بوده که باید در اسرع وقت نسبت به تعمیر آن اقدام شود. در غیر این صورت با گسترش این آسیب، اسپیکر به طور کلی از کار می‌افتد. عدم پخش صدا از اسپیکر می‌تواند به دلیل وجود مشکلات الکتریکی در منبع تغذیه نیز باشد. در برخی موارد با بررسی اتصالات می‌توان مشکل را برطرف ساخت اما در برخی موارد، مشکل مربوط به قطعات داخلی منبع تغذیه بوده و باید توسط افراد متخصص عیب‌یابی و به صورت تخصصی تعمیرات تجهیزات صوتی انجام شود. به طور کلی بهتر است تعمیر و یا تعویض قطعات انواع اسپیکرهای اکتیو و پسیو به افراد متخصص سپرده شود تا هم تعمیرات به درستی صورت گیرد و هم از آسیب دیدن قطعات دیگر جلوگیری شود.