نکته‌های مهم در راه اندازی یک کانال یوتوب : ترفندهایی که کمکتان می‌کند سریع‌تر دیده شوید !

در این مقاله قصد دارم نکات و ترفندهای بسیار مهمی را در مورد راه اندازی یک کانال یوتوب برایتان بگویم. پس همراه من باشید …

مدت زیادی از شروع فعالیت وب‌سایت یوتوب می‌گذرد و حالا به دومین موتور جستجوی بزرگ در دنیا، پس از گوگل تبدیل شده است. روزانه میلیون‌ها ویدیوی جدید در این پلتفرم آپلود شده و میلیاردها نفر آنها را می‌بینند و این آمار روز به روز در حال افزایش و پیشرفت است.

یوتیوب دومین سایت پرطرفدار و پربازدید جهان پس از سایت گوگل است که با داشتن بیش از 1.300.000.000 ویدئو کلیپ، بزرگ‌ترین منبع ویدئویی جهان بوده و با آپلود بیش از 300 ساعت ویدئو در هر دقیقه، به طور فزاینده‌ای بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود. این غول اینترنتی در سال ۲۰۰۵ ایجاد شد و پس از خریداری توسط گوگل در سال ۲۰۰۶ به یکی از اصلی‌ترین سایت‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه گوگل تبدیل شد.

پیشرفت‌های یوتوب در سال‌های اخیر به قدری زیاد بوده که باعث شده محبوبیت رسانه‌های سنتی مثل تلویزیون و رادیو در بین مردم دنیا کاهش قابل توجهی داشته باشد. اکنون در بیشتر کشورهای دنیا تعداد بیننده‌های یوتوب را بیشتر از بیننده‌های تلویزیون می‌دانند.

در ایران نیز می‌توان گفت با توجه به فیلترینگ و البته انحصار طلبی رسانه‌ی آپارات، یوتوب کمی دیرتر محبوبیت خود را پیدا کرد، اما الآن به یکی از مهمترین و پربازدیدترین وب‌سایت‌ها تبدیل شده است.

می‌توان نقطه‌ی اوج یوتوب در ایران را چیزی در حدود دو سال پیش دانست، زمانی که تعداد یوتوبرها و تولید کنندگان محتوا به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرد، همچنین اینفلوئنسرهایی که در بسترهای دیگر مثل اینستاگرام تولید محتوا می‌کردند، با توجه به شرایط درآمدزایی یوتوب به سمت آن جذب شدند.

روزانه میلیون‌ها نفر از سراسر جهان با سایت یوتیوب کار می‌کنند و به گذاشتن ویدئو یا تماشای ویدئوهای دیگران می‌پردازند. بسیاری هم این کار را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنند که به آن‌ها یوتیوبر گفته می‌شود که اغلب درآمدهای بسیار خوبی نیز از این راه کسب می‌کنند.

پیشنهاد نویسنده : عکاسی استیج یا عکاسی صحنه آرایی شده چیست ؟

اما شما که این مقاله را مطالعه می‌کنید هم بدون شک تا به امروز حداقل یک بار به راه اندازی یک کانال در یوتوب فکر کرده‌اید. این به طور کلی کار سختی نیست، اما باید توجه داشته باشید که برای دیده شدن در یوتوب باید چند نکته را رعایت کنید که در این مقاله ابتدا به چگونگی راه اندازی یک کانال به صورت ساده اشاره خواهم کرد، سپس به طور کامل به این نکات خواهم پرداخت. پس تا انتها همراه من باشید …

یوتوب در ایران : فیلترینگ را فراموش کنید !

یوتوب مدت بسیار زیادیست که در ایران فیلتر شده و تا همین چند سال پیش کاربران ایرانی بسیار کمی در آن فعالیت داشتند که اغلب هم در خارج از کشور ساکن بودند. می‌توان گفت تا چندی پیش حتی نام یوتوب برای بسیاری از مردم ایران ناشناخته بود.

اما عوامل مختلفی در این بین دخیل بودند تا کم کم یوتوب جای خود را میان کاربران ایرانی هم باز کند و افراد مختلف به فکر راه اندازی کانال خود در یوتوب بیفتند. اولین عامل را می‌توان حذف اینترنت‌های حجمی دانست. در ابتدا اینترنت در ایران به صورت حجمی ارائه می‌شد و همین باعث شده بود بسیاری از کاربران برای خود محدودیت‌های بسیار زیادی را تعریف کنند، اما با به اصطلاح غیر حجمی شدن شرایط اندکی بهتر شد ( هر چند به نسبت سایر کشورهای دنیا هنوز هم مشکلات بسیاری در زمینه‌ی اینترنت وجود دارد).

مورد دوم که به نظر من بیشترین تاثیر را داشت فیلتر شدن تلگرام بود. تلگرام در ایران طی سالیان اخیر به یکی از محبوب‌ترین پیام‌رسان‌های اجتماعی تبدیل شده و امکانات بسیار بیشتر و محیط جذاب‌تر آن نسبت به واتس اپ و … باعث شده تا حتی با وجود فیلترینگ، مردم از آن استفاده کنند.

در واقع پس از این اتفاق هر ایرانی یک گوشی هوشمند و یک فیلتر شکن روی آن داشت ?

به همین علت دسترسی به یوتوب بسیار آزادتر نسبت به قبل شد. این دو عامل دست به دست هم دادند تا یوتوبرهای ایرانی کم کم فعالیت خود را شروع کرده و از یوتوب درآمدزایی کنند ( لازم است این نکته را بدانید که در خارج از ایران یوتوبر بودن را به عنوان یک شغل رسمی، حرفه‌ای و پردرآمد می‌شناسند ).

اگر بخواهم خیلی واضح شرایط کنونی را برایتان توضیح دهم، اگر شما صاحب یک مهارت یا کسب و کار هستید که می‌توانید آن را برای مردم ارائه دهید، به سرعت یک کانال یوتوب را برای خودتان راه اندازی کنید. البته باید در نظر داشته باشید که فعالیت به عنوان یک یوتوبر حرفه‌ای به هیچ عنوان کار ساده‌ای نیست.

چه کسانی می‌توانند از یوتوب استفاده کنند ؟

هرکسی که به یک لپ تاپ یا گوشی هوشمند و اینترنت دسترسی داشته باشد، می‌تواند محتوای یوتوب را تماشا کند و حتی خود نیز تولید محتوا کند. یوتوب در واقع برای همه است، خواه فردی باشید که به دنبال یک منبع خلاق هستید یا مدیر عامل یک سازمان که می‌خواهید بودجه‌ی زیادی را برای تبلیغات ویدیویی‌تان هزینه کنید.

اگر چه سن کاربران آن از جوان تا مسن متغیر است، اما یوتوب به ویژه در بین جوانانی محبوب است که طیف گسترده‌ای از محتوا، مؤلفه‌های تعاملی و اعلام رضایت لحظه‌ای بر محتوای ویدیوی یوتیوب را نسبت به تلویزیون‌های سنتی ترجیح می‌دهند.

کاربران یوتوب معمولا افرادی هستند که از برنامه‌های سنتی تلویزیون خسته شده و به دنبال پلتفرمی هستند که بتوانند محتوای مورد علاقه‌ی خودشان را با بالاترین کیفیت ممکن تماشا کنند. مسائل پرطرفدار در بین یوتوبرهای ایرانی در سالیان اخیر بیشتر در زمینه‌ی بازی‌های رایانه‌ای و آموزش موارد مختلف بوده است.

یوتوب تقریباً در هر کشوری و به بیش از پنجاه زبان مختلف در دسترس است. از آنجا که یوتوب متعلق به گوگل است، تنها چیزی که برای ایجاد یک حساب کاربری و استفاده از آن نیاز دارید، یک حساب گوگل است.

حالا وقت شماست، باید به فکر راه اندازی کانال یوتوب خودتان باشید !

خب، بیشتر از این نیازی به کش دادن ماجرا نیست، اگر شما علاقه مند به تولید محتوا هستید و البته استعداد آن را دارید هر چه سریع‌تر کار خود را آغاز کنید. برای شروع این کار نیازی به هیچ تجهیزات خاص و حرفه‌ای نخواهید داشت، تنها چیزهایی که نیاز دارید یک گوشی هوشمند، یک دیوار گچی و نرم افزار یوتوب است !

البته در صورتی که تجهیزاتی مثل دوربین، لپ تاپ و نور را داشته باشید کیفیت کارتان به شدت بهتر خواهد شد.

در واقع خلاقیت و توانایی‌های شما در بحث تولید محتوا مهمترین عامل در موفقیتتان خواهد بود. هر چند نکات بسیاری در این زمینه وجود دارد که به آنها خواهم پرداخت …

پیشنهاد نویسنده : آموزش عکاسی استودیویی : هر آنچه برای شروع نیاز است بدانید !

به فکر یک موضوع مناسب باشید

انتخاب یک موضوع مناسب اولین قدم برای راه اندازی یک کانال یوتوب و شروع تولید محتوا برای آن است و به نوعی نقش کلیدی را در میزان موفقیت شما در آینده ایفا می‌کند.

به این نکته توجه داشته باشید که موضوع کانال شما قرار است چه جامعه‌ی آماری را در بر بگیرد و اینکه آیا پیش از شما شخص دیگری آن موضوع را کار کرده یا خیر. برای شروع کار به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌کنم به سراغ موضوعاتی بروید که قبلا روی آنها کار شده ( البته منظور کارهایی با کیفیت بالاست ).

برای مثال اگر بخواهید هم اکنون در حوزه‌ی ساخت ویدئوهای فان و خنده‌دار تولید محتوا کنید، احتمال دیده شدنتان کمتر از زمانیست که درباره‌ی موضوعی مثل آموزش آشپزی فعالیت کنید. دلیل این امر این است که تولید کنندگان محتوای بسیار کمتری در زمینه‌ی آشپزی در سال‌های اخیر فعالیت داشتند.

پس از اینکه کاربران خود را پیدا کردید می‌توانید مباحث مطرح شده را تا حد زیادی گسترش دهید، اما برای شروع به دنبال موضوعاتی باشید که به اصطلاح بسیار پر سرچ هستند و کسی پیش از شما روی آن کار نکرده یا اگر هم کار شده کیفیت آنها بسیار افتضاح بوده است.

همه چیز را بنویسید

چیزی که شما در ویدئوی نهایی یک یوتوبر مشاهده می‌کنید یک اجرای نرم و روان و فوق‌العاده است، اما در واقع در پشت صحنه اتفاقات دیگری رخ می‌دهد. اکثر یوتوبرهای حرفه‌ای حتی پس از گذشت سالیان طولانی روند کاری خودشان را در طول یک ویدئو به صورت کامل می‌نویسند.

این باعث می‌شود تا هم مطلبی را جا نیندازید و هم میزان تپق زدن‌هایتان بسیار کمتر شود. نوشتن باعث می‌شود صحبت‌های شما یا کارهایی که انجام می‌دهید در طول ویدئو جهت داشته باشد و به همین دلیل برای بیننده خسته کننده نباشد.

البته باید این را هم در نظر داشته باشید که ضبط یک ویدئوی چند دقیقه‌ای ممکن است چند ساعت طول بکشد و به همین دلیل اگر بی برنامه جلوی دوربین نشسته باشید، بدون شک همه چیز را در میانه‌ی راه فراموش خواهید کرد.

به نور و صدا اهمیت دهید

بیننده‌ای که قرار است چند دقیقه شما را در مانیتور لپ تاپ یا گوشی هوشمندش مشاهده کند، قطعا انتظار دارد کیفیت کارتان بالا باشد، در غیر این صورت حتی اگر بهترین محتوا را به لحاظ بار فنی تولید کرده باشید، باز هم بیننده در ابتدای ویدئو آن را خواهد بست.

سعی کنید تا جایی که می‌توانید نورپردازی خوبی داشته باشید، برای این کار نیازی نیست پروژکتورهای گران قیمتی را تهیه کنید، حتی با استفاده از لامپ‌های LED کمی خلاقیت هم این کار شدنی است.

بهتر است منظره‌ی بک‌گراندتان چیزی باشد که باعث خسته شدن بیننده نشود، در صورتی که بتوانید از دو دوربین استفاده کنید تنوع بسیار بهتری خواهید داشت، اما این کار با یک دوربین هم شدنیست.

اما بیش از نور صدای شما اهمیت دارد. حتی اگر بهترین کیفیت تصویر را هم داشته باشید و نورپردازی فوق‌العاده‌ای درست کرده باشید، باز هم صدای شماست که تعیین می‌کند بیننده بیش از چند ثانیه در ویدیوی شما بماند یا خیر.

اگر می‌توانید برای خود یک میکروفون شات گان یا یک میکروفون یقه‌ای تهیه کنید تا صدای بسیار خوبی را ضبط کنید، اگر هم نمی‌توانید از هندزفری موبایلتان برای این منظور استفاده کنید؛ صرفا به یاد داشته باشید که کیفیت ضبط صدای دوربین و گوشی هوشمند شما به هیچ عنوان نمی‌تواند خوب باشد.

در طول ویدئو سعی کنید شاداب و پرانرژی و با صدای رسا و بلند صحبت کنید تا انرژی بیننده از بین نرود. بهتر است پس از ضبط و در مراحل تدوین نویز صدا را حذف کرده و یک موزیک بدون کپی رایت به پس زمینه اضافه کنید. بدون شک مبحث ادیت صدا برای ویدئوهای یوتوب خود نیازمند مقاله‌ای مفصل و جداگانه است.

از کات زدن نترسید

بیننده‌ای که برای دیدن ویدئوی شما آمده است نه حوصله و نه زمان کافی دارد تا دائما به تپق‌ها و ” ام ام … ” کردن‌هایتان گوش بدهد !

هر مکثی که در صحبت کردنتان داشته باشید یک امتیاز منفی برایتان محسوب می‌شود و باعث می‌شود با کند شدن روند ویدئو حوصله‌ی بیننده سر رفته و آن را ببندد. پس از کات کردن نترسید و تمام بخش‌هایی که در آن تپق زدید، ام ام کردید و یا بین صحبت‌هایتان مکث زیادی داشتید را حذف کنید. ویدئوی نهایی شما باید کاملا شسته و رفته باشد.

پیشنهاد نویسنده : آموزش نقاشی با نور : دنیای شگفت انگیز نورها و رنگ‌ها !

فرقی ندارد که چقدر زمان ویدئوی نهایی کم می‌شود، مهم این است که روند ویدئو نه آنقدر کند باشد که بیننده را خسته کند و نه آنقدر تند که باعث شود از مطلب جا بماند.

بهتر است برای درک بهتر این موضوع ویدئوهای یوتوبرهای بزرگ را نگاه کنید، حتی بهترین‌ها هم در بین صحبت‌هایشان مکث دارند و ممکن است در بخشی از ویدئو بخواهند به متن اصلی مراجعه کرده و مطلب را برای خودشان یادآوری کند، تمامی اینها در ویدئوی نهایی حذف می‌شوند و شما هیچ یک از آنها را نخواهید دید.

موزیک مناسب برای پس زمینه انتخاب کنید

اولین و مهمترین نکته در زمینه‌ی انتخاب یک موزیک مناسب، دقت به قانون کپی رایت است. بر خلاف سرویس‌های ویدئویی ایرانی، یوتوب حساسیت بیش از حدی روی قانون کپی رایت و رعایت آن دارد. در صورتی که بیش از سه بار از موزیک‌هایی در ویدئویتان استفاده کنید که شامل کپی رایت باشند، یوتوب مجاز به آن خواهد بود که کانال شما را مسدود کند.

برای پیدا کردن موزیک‌های مناسبی که شامل قانون کپی رایت نشوند، می‌توانید از کتابخانه‌ی صوتی یوتوب استفاده کنید.

اما پس از انتخاب موزیک، در مراحل تدوین لازم است صدای آن را تا حدی پایین بیاورید که صدای خودتان کاملا واضح شنیده شود، در واقع موسیقی پس زمینه بیشتر به جهت خشک نبودن ویدئو و همچنین پوشش اندک نویزهای صوتی باقیمانده است.

بهتر است از موزیکی استفاده کنید که متناسب با نوع ویدئویتان، حال و هوایی مثبت به آن ببخشد. برای مثال اگر ویدئویی دارید که موضوع آن واکنش نسبت به یک داستان خنده دار است، موزیک‌های شاداب با تمپوی تند می‌توانند عالی باشند و در عین حال برای یک ویدئوی آموزشی، یک موزیک لایت مناسب است تا تمرکز بیننده را روی مبحث افزایش دهد.

از افکت‌های تصویری استفاده کنید، ولی به جا و به اندازه

افکت‌های تصویری یکی از بهترین اتفاق‌ها در تدوین ویدئو خواهند بود و باعث خواهند شد بیننده نسبت به آن بیشتر جذب شود. اما در عین حال به این نکته توجه داشته باشید که استفاده‌ی بیش از حد از آن خسته کننده خواهد بود و موجب ترک ویدئو توسط بیننده می‌شود.

برای مثال اگر در حوزه‌ی آموزش فعالیت می‌کنید، شاید استفاده از افکت‌ها و یا به اصطلاح میم‌های تصویری چندان اتفاق جالبی را برای بیننده رقم نزند، اما اگر محتوای شما ویدئوهای فان است، همین میم‌ها باعث خنده‌ی بیشتر گرفتن از بیننده و به موجب آن افزایش تعامل با او می‌شود.

بهتر است برای ابتدا و انتهای ویدئویتان از تیزرهای کوتاهی استفاده کنید که با توجه به نوع آن موارد مختلفی را در خود جای می‌دهند، برای مثال ممکن است تنها نام و لوگوی شما باشد و یا اندکی معرفی در مورد روند کانال، در حد چند کلمه.

همچنین استفاده‌ی به موقع از واترمارک و لینک‌ها در ویدئو می‌تواند موجب افزایش بازدید کلی کانالتان شود. در این مورد بهتر است اندکی سرچ کنید تا نمونه‌های آماده را پیدا کنید.

برای کاور، عنوان و توضیحات ویدئوها وقت بگذارید

یکی از مهمترین موارد در جذب کاربر و بیننده برای کانال و ویدئوی شما، عنوان و کاوری است که برای پست‌هایتان در نظر می‌گیرید. به یاد داشته باشید که اولین چیزی که کاربر با آن مواجه می‌شود همین دو مورد است و در صورتی که نتوانید در همان قدم اول کاربر را به سمت ویدئوی خودتان جذب کنید، آن را به طور کامل از دست خواهید داد.

کاربران عموما دوست دارند ویدئوهایی را ببینند که طراحی بصری خوبی داشته باشند، چرا که این موضوع نشان می‌دهد یوتوبر یا تولید کننده‌ی محتوا ارزش بالایی برای بیننده‌ی خود قائل بوده و سعی داشته محتوایی با کیفیت تولید کند.

پیشنهاد نویسنده : عکاسی کاندید یا عکاسی بی هوا چیست ؟

علاوه بر این موارد لازم است به بخش Description ویدئوهایتان هم توجه داشته باشید، چرا که بخشی از الگوریتم‌های هوش مصنوعی یوتوب برای پیدا کردن و پیشنهاد دادن ویدئو شما از طریق همین توضیحات و تگ‌هایی است که استفاده می‌کنید.

در زمان مناسب ویدئوهایتان را منتشر کنید

فرض کنید یک یوتوبر تازه کار هستید و توانسته‌اید تعدادی کاربر را به سمت خود جذب کنید، یکی از موارد بسیار مهمی که به شما کمک می‌کند تمام کاربرهایتان ویدئوی شما را تماشا کنند، این است که در ساعت درست آن را آپلود کنید، یعنی در ساعتی که بیشترین احتمال آنلاین بودن کاربران وجود دارد.

برای مثال اگر کاربران شما از ایران هستند، آپلود کردن یک ویدئو در روز دو شنبه ساعت 2 بامداد باعث می‌شود بازدیدهایتان به طرز وحشتناکی کاهش پیدا کند، اما حتما می‌پرسید چه زمانی باید آپلود و انتشار را انجام داد ؟!

این بستگی به کاربران شما دارد، یوتوب اطلاعاتی را از کاربرانتان در اختیار شما قرار می‌دهد که بتوانید با آنالیز کردن آنها موارد مهمی را به دست بیاورید، که یکی از آنها بهترین زمان آپلود پست است.

عموما روزهای وسط هفته و حدود ساعت 19 تا 23 بهترین تایم برای آپلود ویدئو در ایران به حساب می‌آید، اما این یک زمانبندی کلی است و ممکن است برای کاربران هر شخص تفاوت داشته باشد، پس حتما کاربران خودتان را با دقت آنالیز کنید.

تعامل با کاربران را اولویت خود قرار دهید

کاربران دوست دارند با شما صحبت کنند، تعامل داشته باشند، نسبت به کارهایی که انجام می‌دهید واکنش داشته باشند و بتوانند بازخوردی را هم از شما دریافت کنند. دقت کنید که کاربران را پیش از اینکه ” کاربر ” بدانید، ” دوست ” خود بدانید.

در اولین فرصت به کامنت‌ها پاسخ دهید، چه در یوتوب و چه در اینستاگرام و سایر پلتفرم‌های مجازی، سعی کنید به سرعت دایرکت خود را جواب دهید و دائما از طریق استوری گذاشتن و یا مواردی مثل آن، کاربر را هم وارد زندگی روزمره‌ی کانال خود کنید.

البته این روند برای همیشه ثابت نیست، برای مثال تا زمانی که کاربران شما خیلی زیاد نباشند امکان پاسخ دادن به همه‌ی کامنت‌‎ها وجود دارد، اما بدون شک شما به تنهایی نمی‌توانید کامنت 10 هزار سابسکرایبر خود را پاسخ دهید.

با دیگر یوتوبرها نیز تعامل داشته باشید

سمت راست : Unbox Therapy | سمت چپ : MKBHD

اگر دوست دارید زودتر کانال خودتان را در یوتوب راه اندازی کنید و البته به سرعت هم در آن پیشرفت داشته باشید، باید یک نکته را بدانید، ” یوتوب جاییست برای تعامل، نه رقابت “.

بگذارید این را با یک مثال ساده برایتان توضیح دهم؛ فرض کنید شما ویدئویی را تولید کردید در مورد محتوای آموزش فتوشاپ، بدون شک به زبان فارسی تعداد زیادی ویدئو با این عنوان وجود دارد، اما این به معنی عقب افتادن شما و یا شکست خوردنتان نیست.

در واقع یوتوب پس از هر ویدئو در کادرهای مختلفی سعی می‌کند ویدئوهایی با عناوین مشابه را به کاربر پیشنهاد دهد، و خب شخصی که واقعا به دنبال آموزش یک مطلب باشد معمولا بیش از یک ویدئو را نگاه می‌کند تا از دیدگاه‌های مختلفی بتواند روی موضوع مد نظرش تسلط پیدا کند.

پیشنهاد نویسنده : راهنمای خرید لنز : چه لنزهایی برای من مناسب است ؟

در واقع عملکرد شما در یوتوب نباید اینگونه باشد که دیگران را رقیب خود بدانید، سعی کنید دیگر یوتوبرها را در شبکه‌های اجتماعی خود معرفی کرده و از آنها حمایت کنید، مطمئنا آنها نیز در عوض شما را حمایت خواهند کرد و همین باعث می‌شود دایره‌ی کاربرانتان بسیار گسترده‌تر باشد.

خلاقیت داشته باشید

خلاقیت در هر کاری مهمترین عنصر آن به حساب می‌آید، در یوتوب نیز همین قاعده صادق است. شما نمی‌توانید ویدئویی که قبلا بیش از ده عنوان با کیفیت از آن ساخته شده را دوباره تولید کنید و انتظار داشته باشید به سرعت از آن استقبال شود.

خصوصا اگر در ابتدای راه باشید الگوریتم‌های یوتوب شما را کمتر از سایر ویدئوها به کاربران نشان خواهد داد. پس سعی کنید در اول راه خود روی موضوعات و عناوینی کار کنید که یا پیش از شما کار نشده باشد و یا اگر هم کار شده کیفیت آن خیلی خوب نبوده باشد.

البته این را هم در نظر داشته باشید که هر موضوعی نمی‌تواند مناسب باشد، باید موضوعاتی را در نظر بگیرید که در جستجوی گوگل آمار خوبی داشته باشد.

جدایی از بحث انتخاب موضوع، سعی کنید در کار خود نیز خلاقیت به خرج دهید، برای مثال لازم نیست حتما از ادیت‌هایی که یک یوتوبر خاص انجام می‌دهد تقلید کنید، می‌توانید خودتان یک سبک انحصاری داشته باشید. البته این موضوع در ابتدای راه کمی سخت خواهد بود، اما اگر پیوسته و با استمرار به کار خود ادامه دهید، قطعا سبک خودتان را هم پیدا خواهید کرد.

خوش بگذرانید

شما می‌توانید در ابتدای راه اندازی کانال یوتوب خودتان هدف اول را صرفا کسب درآمد از یوتوب تعیین کنید، و یا به دنبال ارتقا نرخ تعامل خود با دیگران باشید. اگر از من می‌پرسید هیچگاه به دنبال مورد اول نباشید، چرا که در این صورت احتمالا کاربران از رفتار شما خوشنود نخواهند شد و در یوتوب تعامل بیشتر با کاربر به معنی درآمد بیشتر است.

جدایی از آن سعی کنید از کاری که انجام می‌دهید لذت ببرید، اگر یوتوب را صرفا به چشم یک شغل نگاه می‌کنید و یا اگر می‌خواهید آن را به عنوان یک منبع درآمد در کنار شغل اصلی خود در نظر بگیرید، از همین حالا این ضمانت را به شما می‌دهم که موفق نخواهید شد.

اما چرا شور و اشتیاق بسیار مهم است ؟

مردم می‌توانند تفاوت بین صحبت کردن با اشتیاق و صحبت کردن از سر اجبار را احساس کنند. اگر هیجان زده نباشید، مخاطب شما هم هیجان زده نخواهد شد، و لابد اکنون می‌توانید حدس بزنید چه رخ خواهد داد. وقتی خود سازنده در مورد موضوعی که ویدئوی آن را به اشتراک گذاشته هیجان زده نشود، تماشاگر نیز وقت خود را صرف تماشای آن فیلم نخواهد کرد.

داشتن علاقه‌ی واقعی نسبت به موضوعاتی که پوشش می‌دهید، یک عنصر اساسی در نحوه‌ی شروع راه اندازی یک کانال موفق یوتیوب است.

آیا حوزه‌ای که انتخاب کرده‌اید برای خودتان به اندازه کافی هیجان انگیز است تا بتواند شمما را در طولانی مدت علاقه مند به آن نگه دارد ؟ اگر اینگونه نباشد، ممکن است بعد از مدتی این کار را رها کرده و شکست بخورید.

برای نظرات منفی آماده باشید

وقتی کانال یوتوب را راه اندازی کرده و خود را در این موقعیت قرار می‌دهید، باید منتظر فیدبک‌های مختلفی از سوی مخاطبین مختلفتان باشید.

اگر محتوای شما خوب باشد، بازخورد مثبتی دریافت خواهید کرد. اما افرادی نیز وجود دارند که اگر با آنها هم صدا نشوید، از نوشتن نظرات منفی در مورد ویدئوهایتان کوتاهی نخواهند کرد.

اگر انتقاد به شکلی سازنده ارائه شود، بسیار خوب است و به شما کمک می‌کند نقص‌های خود را ببینید و ارتقا پیدا کنید، باید با نظراتی که سوء منظور دارند نیز مواجه شوید. بخشی از چگونگی موفق شدن به عنوان یک یوتوبر آن است که یاد بگیرید چگونه نظرات سازنده را از نظرات بدخواهانه ​​جدا کنید و اجازه ندهید که آنها روی افکارتان تأثیر منفی بگذارند.

پیشنهاد نویسنده : راهنمای خرید دوربین : چه دوربینی برای من مناسب است ؟

می‌دانیم که وقتی کسی که در مورد شما چیزهای بدی می‌گوید، بدون آنکه حتی نکته‌ی خاصی برای گفتن داشته باشد، می‌تواند به راحتی روی درک و ذهنیت خودتان از شما تأثیر بگذارد. اما باید اجازه دهید نفرت کنار برود. به خاطر داشته باشید که هر کسی حق دارد نظرات خود را ابراز کند، اما این باعث نمی‌شود که آن نظرات مورد توجه شما واقع شوند.

از بازخورد‌های سازنده استفاده کرده و کارهایتان را بهبود ببخشید، ولی اجازه ندهید که نظرات مأیوس کننده شما را دلسرد کنند.

به یاد داشته باشید که همه از یک نقطه شروع کرده اند

مارکوس براونلی ( MKBHD ) در ابتدای راه خود، حدودا 10 سال پیش

آیا شما هم دیگر یوتوبرها را دنبال می‌کنید و همیشه می‌خواستید مثل آنها باشید ؟

می‌دانم مقایسه‌ی خود با دیگران به نوعی یک غریزه است اما بدانید که این یک عادت سالم نیست. اگر در فکرتان با خود بگویید : ” نگاه کن، قلانی چقدر ویدئوهای خفنی میسازه اونوقت من حتی نمی‌تونم راحت صحبت کنم جلوی دوربین ” یا مثلا ” فلانی هم داره همین محتوایی رو تولید می‌کنه که من هم انجام می‌دم، اما اون 6 هزار تا بازدید می‌گیره من ده تا “؛ مطمئنا شکست خواهید خورد.

واقعیت این است که آن دسته از یوتوبرهایی که خود را با آنها مقایسه می‌کنید، فرصت بیشتری برای یادگیری چگونگی موفقیت در یوتیوب داشته‌اند. شما به تازگی کار در یوتیوب را شروع کرده‌اید، در حالی که دیگران ممکن است سال‌ها تجربه پشت سر گذاشته باشند.

به نظر شما چگونه یوتیوبرهای موفق به این جایگاه رسیده‌اند ؟ این بدان دلیل نیست که آنها از شما باهوش‌تر هستند؛ همچنین نمی‌توان گفت که به دلیل داشتن دوربین بهتر یا منابع بهتر موفق‌تر هستند. بلکه به این دلیل است که آنها زمان یادگیری بیشتر و البته استمرار بسیار بیشتری داشته‌اند. هر یوتیوبری که امروزه می‌بینید، مهم نیست که او در حال حاضر چقدر محبوب است، اما او نیز روزی مانند شما در نقطه‌ی آغاز بوده است.

در ابتدای کار و در زمان راه اندازی یک کانال یوتوب هیچ کس در کار با آن مهارت نداشته است. همه‌ی آنها مهارت‌های ساخت فیلم را با تلاش، شکست و یادگیری از اشتباهات خود فرا گرفته‌اند.

به جای احساس ناامنی به دلیل موفقیت دیگران، به این فکر کنید که چگونه به آنجا رسیده‌اند. یکی از ترفندهای موفقیت در یوتوب، یادگیری از سایر یوتیوبرها است. کانال آنها را تجزیه و تحلیل کنید و ببینید چگونه آنها شروع به کار کرده‌اند و چگونه با گذشت زمان بهبود یافته‌اند.

به دنبال مهارت‌های خاصی باشید که احساس می‌کنید فاقد آنها هستید و از خودتان بپرسید که چگونه می‌توانید در این زمینه پیشرفت کنید. اگر دیگران این مسیر را طی کردند، شما نیز می‌توانید مسیر موفقیت را طی کنید. تنها چیزی که باید به خرج بدهید؛ استقامت و استمرار است.

این نکته را همیشه‌ی همیشه در ذهن خود داشته باشید : ” هر لحظه که شما منتظر اتفاق جدیدی هستید تا تولید محتوا و راه اندازی کانال یوتوب را شروع کنید، افراد بسیاری مشغول استفاده از همان زمان برای پیشرفت و بهتر کردن ویدئوهایشان هستند “.

معرفی بهترین یوتوبرهای عکاس ایرانی و خارجی

سجاد هاشمی

تنها ایرانی حاضر در این لیست سجاد هاشمی است که فعالیت حرفه‌ای خود در یوتوب را از حدودا یک سال پیش آغاز کرده. او را نه تنها بهترین یوتوبر عکاس ایرانی، که به عنوان یکی از بهترین یوتوبرهای ایرانی می‌توان معرفی کرد. حرفه‌ای اصلی سجاد تصویربرداری است و در یوتوب نیز محتوایی در مورد عکاسی و دنیای دوربین‌های دیجیتال منتشر می‌کند.

اگر تا به امروز او را دنبال نکرده بودید، پیشنهاد می‌کنم همین امروز این کار را انجام دهید، محتوایی که او تولید می‌کند از استانداردهای بسیار خوبی برخوردار بوده و به شما قول می‌دهم از گشتن بین آنها لذت خواهید برد و در عین حال استفاده‌ی زیادی هم خواهید داشت.

Jamie Windsor

جیمی یکی از بهترین عکاس یوتوبرهای حال حاضر است. یکی از دلایل معروفیت او را می‌توان ادیت‌های عالی برای فیلمش‌هایش در نظر گرفت، همچنین طرز بیان او در بین اهالی دنیای عکاسی بسیار خوشایند به حساب می‌آید.

جیمی در واقع یک عکاس، فیلم ساز و موشن گرافیست است که کار خود را مدت طولانی در یوتوب دنبال کرده و حالا بیش از 340 هزار دنبال کننده دارد. اگر به دنبال یادگیری عمیق‌تر نور و رنگ در عکاسی هستید، ویدئوهای او را به هیچ عنوان از دست ندهید.

پیشنهاد نویسنده : ایده‌های عکاسی در خانه : جادوی اشیاء معلق در عکاسی !

Sean Tucker

کانال تاکر بیشتر شبیه به یک برنامه‌ی تلویزیونی است و سبکی همانند محتواهای Netflix یا Amazon دارد. فیلم‌های او به شکل باورنکردنی ریتم فوق‌العاده‌ای دارند و این اصلا قابل مقایسه با عکاسی او نیست. تاکر یکی از بهترین یوتوبرهای عکاس در زمینه‌ی آموزش انتقال احساسات به عکس است، پیشنهاد می‌کنم ویدئوهای او را از دست ندهید. کانال او اکنون بیش از 419 هزار دنبال کننده دارد.

Matt Day

یکی از بهترین عکاسان یوتوبر در زمان حاضر مت است، کانال او به معنای واقعی سرشار از ویدئوهای پربار و آموزنده و کاربردی است. اگرچه بیشتر مطالب او بر روی فیلم برداری و فیلم سازی تمرکز دارد، اما در اینجا باید موارد زیادی را در مورد تکنیک و عکاسی به طور کلی تماشا کرد. کانال او در یوتوب بیش از 128 هزار مشترک دارد.

The Art of Photography

خوش به حال تد فوربس. این یکی از قدیمی‌ترین کانال‌های راه اندازی شده در یوتوب به حساب می‌آید و به قدری قدیمی و با تجربه بوده است که می‌توان آن را یکی از عناصر اصلی یوتوب به حساب آورد، کانالی که بیش از ده سال فعالیت را در خود گنجانده است. این کانال در حال حاضر در اوج فعالیت خود است و به نوعی هر کسی را می‌تواند عاشق دنیای عکاسی کند. The Art of Photography اکنون بیش از 665 هزار دنبال کننده دارد.

Nigel Danson

این کانال از ابتدا تا زمان تکمیل، روی درک بهتر شما از تجهیزات عکاسی متمرکز شده است. ویدئوهای این کانال به معنای واقعی مفید و جذاب هستند و می‌توانید ساعت‌ها از چرخیدن در بین آنها لذت ببرید. دانسون داستان‌هایی را از عکاسی روایت می‌کند که من به شما قول می‌دهم ارزش دنبال کردن را داشته باشد.

پیشنهاد نویسنده : عکاسی خلاقانه با تکنیک لانگ اکسپوژر : با نوردهی ۵ ثانیه‌ای عکس‌های متفاوتی را ثبت کنید !

امیدوارم مقاله‌ی ” نکته‌های مهم در راه اندازی یک کانال یوتوب : ترفندهایی که کمکتان می‌کند سریع‌تر دیده شوید ! “ برایتان مفید بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.