‌هاش اف چیست؟ راهنمای کامل کاربرد و عملکرد هاش اف

میکروفون هاش اف

احتمالاً شما هم برای اولین بار با شنیدن این اسم مثل من یاد فرمول‌های شیمی افتادید! خنده‌دار است؛ فقط از یک میکروفون صحبت می‌کنیم. حتماً میکروفون‌های ‌بی‌سیم که مجریان در برنامه‌های مختلف استفاده می‌کنند را دیده‌اید. میکروفون‌های ‌بی‌سیم که یک گیرنده جداگانه دارند، به اسم میکروفون هاش اف HF در ایران شناخته می‌شوند. البته که این نام‌گذاری مانند بسیاری از نامگذاری‌های دیگر اشکالاتی دارد!

میکروفون هاش افمیکروفون‌های ‌بی‌سیم هاش اف از امواج رادیویی برای اتصال به گیرنده خود استفاده می‌کنند و افراد را از دردسر پیچیدن سیم‌ها به دست و پا نجات می‌دهند! به همین دلیل بسیاری از محتواهای تصویری از برنامه‌های آموزشی تلویزیونی گرفته تا حتی اجراهای زنده و تئاترها، از این میکروفون استقبال خوبی کرده‌اند.

اما برای شناخت و خرید میکروفون‌های HF باید اطلاعات دقیق‌تری از آن‌ها داشته باشیم. در ادامه می‌خواهیم تکنولوژی یا همان روش کار این میکروفون‌های ‌بی‌سیم را به شکل خلاصه مرور کنیم. سپس نکات مهم برای خرید این میکروفون‌ها را با شما در میان می‌گذاریم.

برای کشف داستان هاش‌اف‌ها همراه ما باشید!

داستان رونمایی از میکروفون هاش اف HF و مخترعان متعصب‌اش!

میکروفون هاش افاگر به تاریخ میکروفون‌های ‌بی‌سیم نگاهی بیندازید، می‌بینید برندها و افراد مختلف بر سر حق اختراع آن با هم دعوا دارند! در واقع دقیقاً مشخص نیست چه کسی اولین بار میکروفون ‌بی‌سیم را اختراع کرده است. اختراع میکروفون‌های هاش اف از سال 1947 توسط رگ مورس آغاز شد تا اینکه در سال 1957 این اختراع به شکل رسمی به نام ریمون لایک ثبت شد.

اما در این بین برندهای بزرگی همچون Shure، سنهایزر، بیرداینامیک و افراد دیگر هم ادعای اختراع اولین میکروفون ‌بی‌سیم را با خود به دوش می‌کشند! البته اختراع این سیستم‌های ‌بی‌سیم آنقدر هم پیچیده نیست؛ به همین دلیل افراد بر سر به ثبت رساندن آن به نام خود دعوا دارند!

برخلاف میکروفون‌های ‌سیم‌دار، میکروفون‌ هاش اف از امواج رادیویی برای اتصال به گیرنده خود استفاده می‌کنند. در حقیقت نام HF نیز از همین امواج رادیویی (radio frequency) گرفته شده است. چرا که این میکروفون‌ها معمولاً از دو امواج فرکانسی VHF یا UHF استفاده می‌کنند. البته این نام‌گذاری بیشتر در ایران باب شده است. در دنیا این میکروفون‌ها را در دسته میکروفون‌های ‌بی‌سیم قرار می‌دهند و نام خاصی برای آن‌ها نگذاشته‌اند.

اما این میکروفون‌ها چگونه امواج رادیویی را به صدا تبدیل می‌کنند؟! در ادامه خواهیم فهمید.

حتماً بخوانید: انواع میکروفون دوربین: دانستنی‌هایی در مورد میکروفون‌های دوربین‌های DSLR

نحوه عملکرد میکروفون هاش اف به زبان خیلی خیلی ساده!

شاید برای خرید انواع میکروفون‌های ‌بی‌سیم نیازی به نحوه عملکرد آن‌ها نداشته باشید. اینکه بدانید کدام سیم را به کدام درگاه ورودی متصل کنید کار شما را راه می‌اندازد! اما اگر برای شما جالب است بدانید که این میکروفون‌ها چگونه کار می‌کنند، در این بخش خیلی ساده آن را توضیح می‌دهیم.

زمانی که با میکروفون‌های ‌سیم‌دار سروکار دارید موضوع ساده است. میکروفون سیگنال‌های صوتی را دریافت کرده و آنها را از طریق کابل به گیرنده می‌فرستد تا به امواج الکترونیک تبدیل شوند. اما داستان میکروفون‌های ‌بی‌سیم جذاب‌تر است!

هاش اف چیست

همانند بسیاری از گجت‌های وایرلس دیگر، این میکروفون‌ها هم امواج رادیویی را برای استفاده به کار می‌گیرند. به همین دلیل میکروفون‌های هاش اف یک بخش برای انتقال امواج در خود دارند. اگر بخواهیم این موضوع را با یک مثال ساده توضیح دهیم باید بگوییم میکروفون هاش اف مشابه یک ایستگاه رادیویی عمل می‌کند. برای درک دقیق‌تر باید به اجزای تشکیل‌دهنده این میکروفون‌ها نگاهی داشته باشیم:

  1. میکروفون
  2. فرستنده یا ترنسمیتر
  3. گیرنده یا رسیور

میکروفون هاش افوظیفه میکروفون مشخص است؛ سیگنال‌های صوتی آنالوگ را از طریق کپسول خود گرفته و در اختیار فرستنده قرار می‌دهد. فرستنده را می‌توان معادل کابل در میکروفون‌های ‌سیم‌دار در نظر گرفت. این بخش که معمولاً در بدنه میکروفون تعبیه می‌شود، سیگنال‌های صوتی را به سیگنال‌های قابل دریافت برای رسیور تبدیل می‌کند. درواقع ترنسمیتر یا فرستنده سیگنال‌های آنالوگ را به سیگنال‌های دیجیتالی تبدیل کرده و برای گیرنده می‌فرستد.

گیرنده آخرین بخش میکروفون هاش اف است. در رایج‌ترین میکروفون‌های هاش اف، گیرنده‌ها همان بخشی هستند که روی کمربند بسته می‌شوند. این بخش سیگنال‌های دیجیتالی را دوباره به سیگنال صوتی تبدیل می‌کند که از طریق بلندگو پخش شود.

میکروفون‌های هاش اف چه نقاط قوت و ضعفی دارند؟!

میکروفون هاش افزمانی که اسم میکروفون بی‌سیم می‌آید، اولین مزیت آن یعنی خداحافظی با سیم‌های بلند و دست‌وپا گیر مشخص می‌شود. اما تنها وایرلس بودن این میکروفون‌ها دلیل محبوبیت آن‌ها نیست. در زیر مزایای استفاده از میکروفون‌های بی‌سیم هاش اف را می‌خوانید:

  • امکان راحتی و حرکت بیشتر شما را در زمان اجرا می‌دهد.
  • در زمان پخش برنامه نگران به هم ریختن صحنه و کادر نیستید.
  • این سیستم‌ها دوام بیشتری دارند؛ چرا که امواج رادویی برخلاف کابل‌ها هیچ وقت فرسوده نمی‌شوند!
  • معمولاً سبک‌تر و جمع‌وجورتر هستند و کار با آن‌ها راحت‌تر است.

اما در مقابل این مزایا که همگی به لطف استفاده از امواج رادیویی است، نباید نقاط ضعف سیستم‌ها و میکروفون‌های بی‌سیم را نادیده گرفت. یکی از نقاط ضعف برد محدود در این میکروفون‌ها است. به همین دلیل شاید قیمت میکروفون هاش اف با برد مناسب و کیفیت فوق‌العاده کمی بیشتر از انتظارتان باشد.

نقطه ضعف دوم که در تمام گجت‌های وایرلس دیده می‌شود مربوط به تداخل امواج است. اگر از چند گجت وایرلس در محیط محدود استفاده می‌کنید ممکن است با این مشکل مواجه شوید. به همین دلیل انواع میکروفون‌های هاش اف با قابلیت انتخاب کانال موجی طراحی شده‌اند.

اگر می‌خواهید در زمان اجرا، خبری از این نقاط ضعف نباشد باید به نکات مهم در زمان خرید میکروفون‌های بی‌سیم بیشتر دقت کنید. چه نکاتی؟ در ادامه توضیح می‌دهیم؛ اما قبل از آن نگاهی کوتاه به کاربرد این میکروفون‌ها خواهیم داشت.

حتماً بخوانید: راز ضبط صدای حرفه‌ای؛ برای ضبط پادکست یا مصاحبه کدام میکروفون بهتر است؟

میکروفون‌های بی‌سیم هاش اف چه کاربردی دارند؟!

از آنجایی که میکروفون‌های بی‌سیم برای استفاده در محیط‌ها و موقعیت‌های گوناگون انعطاف‌پذیرتر هستند، در بسیاری از پروژه‌های خلاقانه و حرفه‌ای به کار می‌روند. مهم‌ترین استفاده از این میکروفون‌ها را در قالب استفاده‌های رسانه‌ای می‌بینیم.

هاش اف چیست

فیلم‌سازی و پخش محتواهای تصویری

فیلم‌سازان و بلاگرها از طرفداران پروپاقرص میکروفون هاش اف محسوب می‌شوند! به خصوص اگر در زمینه فیلم‌سازی خارج از حوزه‌های سینمایی به فعالیت بپردازند. این میکروفون‌ها همراه همیشگی تولیدکنندگان محتوای تصویری، روزنامه‌نگاران و فیلم‌برداران تازه‌کار نیز به حساب می‌آیند. از آنجایی که برخی از میکروفون‌های هاش اف روی دوربین‌های عکاسی و فیلم‌برداری سوار می‌شوند، به راحتی برای ضبط با کیفیت صدا شما را همراهی خواهند کرد.

تولیدکنندگان محتوای آموزشی یا برگزارکنندگان رویدادهای مختلف

میکروفون هاش افدر جایگاه دوم طرفداران میکروفون‌های هاش اف به محیط‌های آموزشی می‌رسیم. این میکروفون‌ها برای سخنرانان، معلمان و مربیان بخش‌های مختلف یا حتی دانش‌آموزان و دانشجویان در زمان ارائه به کار می‌روند. از طرفی میکروفون هاش اف حتی در آموزش‌های مجازی و از راه دور نیز کاربرد دارد؛ چرا که معلم را درگیر سیم‌پیچی‌های پردردسر نمی‌کند. در سمینارها، کنفرانس‌ها و جلسات سخنرانی نیز از میکروفون‌های یقه‌ای هاش اف برای پخش صدای واضح و باکیفیت استفاده می‌کنند.

اجراهای زنده

یکی دیگر از موارد استفاده از این میکروفون‌ها، اجراهای زنده است. احتمالاً بیشترین موارد استفاده از هاش اف را در زمان اجرای مجریان دیده باشید. از آنجایی که میکروفون‌های هاش اف با ظاهر جمع‌وجور و ابعاد مناسب خود، در جذابیت‌های بصری اختلالی ایجاد نمی‌کنند، در اجراهای زنده بسیار کارآمد خواهند بود. تفاوتی ندارد این اجرای زنده تئاترهای میدانی یا سالنی، نمایش‌های موزیکال یا هر نوع اجرای دیگری باشد، در هر صورت در اجراهای زنده با بیش از یک نفر، میکروفون بی‌سیم هاش اف می‌تواند هوشمندانه‌ترین انتخاب شما باشد که خطر سقوط روی سیم‌ها و دردسرهای دیگر را از میان برمی‌دارد.

نکات حیاتی در زمان خرید میکروفون HF

میکروفون هاش افبرای خرید میکروفون هاش اف اولین و مهم‌ترین موضوع این است که هدف استفاده از آن را برای خود تعیین کنید. برخی از این میکروفون‌های بی‌سیم برای اهداف خاصی تعیین شده‌اند که ممکن است با انتظارات شما تفاوت داشته باشند. با این حال برخی دیگر از این میکروفون‌ها هم هستند که می‌توانند گزینه‌های بسیاری را پوشش دهند.

برای خرید میکروفون‌های بی‌سیم هاش اف نکات زیر را حتماً به خاطر داشته باشید.

نوع میکروفون

میکروفون‌های هاش اف هم همانند میکروفون‌های سیم‌دار تنوع بسیاری دارند. انواع یقه‌ای، میکروفون‌های داینامیک بزرگ و هدمیک‌ها در این دسته قرار می‌گیرند که هرکدام از این انواع برای هدف خاصی مناسب‌تر هستند. به عنوان مثال میکروفون‌های دستی برای اجراهای تعاملی روی صحنه به کار می‌روند. در حالی که میکروفون‌های یقه‌ای و هدمیک برای اجرای وکال مجری‌ها گزینه مناسب‌تری هستند.

برد سیستم هاش اف

میکروفون هاش افاین سیستم‌های وایرلس بردهای متفاوتی دارند که به کیفیت قطعات استفاده شده در سیستم میکروفون بستگی دارد. انتخاب برد مناسب به هدف شما از استفاده برمی‌گردد. اگر نمی‌خواهید از سوژه فاصله زیادی بگیرید، حتی میکروفون هاش اف ارزان هم می‌تواند پاسخگوی شما باشد. پس بودجه خود را هوشمندانه خرج کنید!

ابعاد سیستم وایرلس هاش اف

گیرنده‌های هاش اف فقط به انواع کمری محدود نمی‌شوند. برخی از این گیرنده‌ها بزرگ‌تر بوده و برای قرار دادن روی سطوح مناسب‌اند. برخی دیگر از گیرنده‌ها نیز روی دوربین‌ها سوار می‌شوند. علاوه بر این لازم است به اندازه میکروفون بر اساس نیازی که دارید، دقت کنید. اگر حرکت در زمان استفاده از میکروفون زیاد باشد، میکروفون‌های یقه‌ای انتخاب بهتری محسوب می‌شوند.

میزان تاخیر

زمانی که با سیستم‌های دیجیتالی بی‌سیم سروکار دارید خواه ناخواه کمی تاخیر برای تبدیل امواج اتفاق می‌افتد. به همین دلیل برندهای مطرح دنیای میکروفون‌ها همچون بویا، سنهایزر، رود و … سعی می‌کنند با پایین آوردن نرخ تاخیر در میکروفون‌های خود، طرفداران بیشتری را جذب کنند. پس برای خرید یک میکروفون هاش اف با کیفیت حتماً حداکثر نرخ تاخیر در آن را در نظر داشته باشید.

در ادامه چند نمونه از محبوب‌ترین میکروفون‌های بی‌سیم هاش اف را به شما معرفی می‌کنیم.

حتماً بخوانید: بهترین میکروفون‌های فیلم برداری و ویدئوبلاگینگ: صدا را با بالاترین کیفیت ممکن ضبط کنید!

3 پیشنهاد طلایی برای خرید میکروفون بی‌سیم هاش اف

میکروفون هاش افدر این بخش سعی کردیم هرآنچه برای خرید میکروفون بی‌سیم هاش اف نیاز دارید در اختیار شما بزاریم. اگر زمان و حوصله کافی برای مقایسه کالاهای مختلف در این زمینه را ندارید 3 پیشنهاد طلایی زیر به کارتان خواهد آمد. از میان برندهای مختلف و انواع میکروفون هاش اف ارزان و گران، می‌توانید با در نظر گرفتن نیازهای خود یکی از این 3 گزینه را انتخاب کنید و نگرانی بابت کیفیت و اصالت کالا نداشته باشید.

  • میکروفون بویا مدل BOYA BY WM8 PRO K1

اگر به دنبال میکروفون HF اقتصادی باشید، این محصول بهترین گزینه برای شماست. میکروفون بی‌سیم بویا مدل BY-WM8 Pro-K1 یک میکروفون کاندنسر است که قابلیت تنظیم موج رادیویی را دارد. این میکروفون با رابط جک 3.5 میلی‌متری متصل می‌شود و منبع تغذیه آن از نوع باتری است. برد این محصول 100 متر بوده و می‌توانید از آن به مدت 6 ساعت به شکل مداوم استفاده کنید. از نظر کیفیت صدا این میکروفون الگوی قطبی اومنی دیرکشنال دارد و دامنه فرکانسی آن نیز بین 18 تا 4000 هرتز اندازه‌گیری شده است. این میکروفون هاش اف قابلیت اتصال به دوربین را داشته و در کاربری وکال و سخنرانی عملکردی قابل قبول دارد. برای خرید راحت میکروفون بی‌سیم بویا مدل BY-WM8 Pro-K1 می‌توانید به فروشگاه ما سر بزنید و در قسمت میکروفون‌ها هر میکروفونی که بخواهید را انتخاب کنید.

میکروفون هاش اف

  • میکروفون بویا مدل BOYA BY WM8 PRO K2

این میکروفن بی‌سیم بویا را به افرادی پیشنهاد می‌دهیم که با کم‌ترین هزینه به دنبال تولید محتوای حرفه‌ای هستند. این میکروفون از نوع داینامیک بوده و با رابط جک 3.5 میلی‌متری متصل می‌شود. برای استفاده از آن به باتری نیاز خواهید داشت که بهتر است باتری‌های قابل شارژ تهیه کنید. دامنه فرکانسی گسترده، فیلترهای بالا بردن کیفیت صدا، حساسیت مناسب و برد 100 متری از مزایای این میکروفون بویا محسوب می‌شود که با برندهای جهانی رقابت می‌کند. اگر به اطلاعات بیشتری برای شناخت میکروفن بی‌سیم بویا مدل WM8 PRO K2 نیاز دارید، مشاوران فروش ما منتظر راهنمایی شما هستند.

  • میکروفون بی سیم یقه ای سنهایزر EW 112P G4

اگر از نظر بودجه برای تامین میکروفون هاش اف دستتان باز باشد بهتر است به سراغ نمونه بی‌رقیبت بازار مانند میکروفون بی‌سیم سنهایزر مدل ew112P G4 بروید. سنهایزر برندی نام آشنا با قدمتی طولانی در دنیای صداست که محصولاتی حرفه‌ای روانه بازار می‌کند. این میکروفون بی‌سیم سنهایزر از طریق رابط XLR قابل استفاده در کنار دوربین‌های فیلم‌برداری و عکاسی است. پاسخ فرکانسی یکپارچه‌ای دارد که از تمام صداهای زیر تا بم پشتیبانی می‌کند. همچنین وجود فیلترهای صدایی مختلف و قابلیت افزایش محدوده فرکانس‌های سازگار، این میکروفون را به انتخابی فوق‌العاده تبدیل کرده است. خرید امن  میکروفون بی‌سیم سنهایزر مدل ew112P G4 از فروشگاه دیدنگار تجربه‌ای متفاوت برای شما خواهد بود.

آخرین درد و دل‌های میکروفون‌ هاش اف HF

میکروفون هاش افمیکروفون‌های بی‌سیم هاش اف یک سیستم قابل حمل در اختیار افراد می‌گذارند که در آن فرستنده و گیرنده سیگنال‌ها به راحتی قابل حمل و جابجایی است. به همین دلیل یکی از بهترین انتخاب‌ها برای تولید محتواهای تصویری محسوب می‌شوند که به سوژه امکان حرکت آزادانه می‌دهند. از طرف دیگر از آنجایی که این میکروفون‌ها با باتری تغذیه می‌شوند، به برق شهری وابسته نیستند. بنابراین می‌توان از آن در موقعیت‌ها و محیط‌های مختلف به سادگی استفاده کرد.

این روزها بیشتر افرادی که مشغول تولید محتوای تصویری هستند یک میکروفون هاش اف ارزان یا گران همراه خود دارند.

در هر سطحی که فعالیت می‌کنید، به فکر پیشرفت خود باشید. در این مقاله دیدنگار اطلاعات کاملی از کاربرد و عملکرد میکروفون‌های هاش اف را در اختیار شما قرار داد. اگر می‌خواهید یکی از این میکروفون‌ها را تهیه کنید کافی‌ست به بخش فروشگاه بروید.

خب حالا شما بگویید چه تجربه‌ای از این میکروفون‌ها دارید؟! آیا نکته‌ای بود که ما آن‌را با شما در میان نگذاشتیم؟! اگر این مقاله برای شما مفید بود آن‌را با دوستان خود که در این زمینه فعالیت می‌کنند به اشتراک بگذارید. در بخش نظرات منتظر پیام‌های شما هستیم.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را هم بخوانید

راهنمای خرید میکروفون دوربین

خریدانواع میکروفون

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.