بهترین میکروفون‌های فیلم برداری | تجهیزات صوتی در فیلمسازی

در این مقاله قصد دارم تعدادی از بهترین میکروفون‌های مخصوص فیلم برداری و ویدئوبلاگینگ را برای شما معرفی کنم.

میکروفون‌های داخلی در دوربین‌های DSLR و دوربین‌های فیلمبرداری بسیار ساده هستند و فقط به عنوان یک راه حل اضطراری برای ضبط صدا طراحی شده‌اند. از آنجا که آنها در بدنه دوربین قرار دارند، همه نویزها و کلیک‌های شما روی دکمه‌ها و حتی صدای سیستم فوکوس خودکار را نیز ضبط می‌کنند. این باعث می‌شود علاوه بر صدای سوژه، بخش بسیار زیادی از صدای محیط نیز روی فیلم شما ضبط شود. حتی بهترین دوربین‌ها که با رزولوشن 4K فیلم برداری می‌کنند هم از ورودی مناسب میکروفون بهره نمی‌برند.

اما خب راه حل چیست ؟ برای به دست آوردن کیفیت بهتر صدا، باید حتما از یک میکروفون خارجی استفاده کنید. این میکروفون‌ها به سوکت 3.5 میلی متری دوربین وصل می‌شوند و یا به قسمت کفشک دوربین اتصال پیدا می‌کنند، همچنین می‌توانید انتخاب کنید آنها را روی دوربینتان و کنار خودتان داشته باشید یا به سوژه متصل کنید.

راحت‌ترین روش سوار کردن میکروفون‌ها از طریق کفشک بالای دوربین است، زیرا شما بدون نیاز به تغییر مکان دائمی آن، صداها را با کیفیت بسیار بهتری ضبط خواهید کرد. این امر می‌تواند برای افرادی که می‌خواهند در مکان عمومی فیلم برداری کنند ایده آل باشد.

از سر و صدای ترافیک شهر گرفته تا پرندگان در جنگل، میکروفون‌های تفنگی که به کفشک دوربین متصل می‌شوند ایده آل هستند. اگر صدای سوژه برای شما از اهمیت بیشتری برخوردار است، مانند صدای مجری یا یک سوژه در یک مصاحبه، باید میکروفون را تا حد ممکن به منبع تولید صوت نزدیک کنید.

در این حالت میکروفن‌های یقه‌ای عملکرد بسیار بهتری خواهند داشت، چرا که می‌توان آن‌ها را در نزدیکی منبع صدا قرار داد ( یا حتی آن را داخل سوژه پنهان کرد ) تا صاف‌ترین صدای ممکن را بدست آورید.

اما اینکه از میان هزاران میکروفون با قابلیت‌های مختلف کدام یک را انتخاب کنید، به سطح نیاز و همچنین بودجه شما بستگی دارد. شما به راحتی می‌توانید از یک میکروفون چند ده دلاری استفاده کنید یا با پرداخت هزینه‌ای سنگین، به سراغ خرید میکروفون‌های سینمایی و فوق حرفه‌ای بروید. اما برای اینکه مناسب‌ترین گزینه را برای خودتان پیدا کنید، من اینجا هستم تا شما را راهنمایی کنم.

من برای آزمایش، تمام میکروفون‌ها را به یک دوربین کانن EOS 5D Mk III وصل کردم و سعی کردم آنها را در شرایط مختلفی تست و آزمایش کنم. من همچنین صحبت کردن یک مجری را با تمام این میکروفون‌ها ضبط کردم و برای این کار میکروفون را به صورت مستقیم روبروی سوژه و در فواصل 30 سانتی متر ، 1 متر و 2 متر قرار دادم.

در نهایت نتایج را از طریق هدفون و مانیتور بررسی کرده و پاسخ کلی را در مورد موارد مختلف از جمله فرکانس پاسخگویی و هر گونه نویز به دست آوردم. برای اینکه از نتایج آگاه شده و بدانید که بهترین میکروفون‌های مخصوص فیلم برداری و ویدئوبلاگینگ برای شما کدام هستند، تا انتهای این مقاله همراه من باشید ….

آنچه در این مطلب می خوانید ... پنهان کردن

ویژگی‌های میکروفون‌های قابل استفاده برای فیلمسازی | بهترین میکروفون‌های فیلم برداری

برای انتخاب یک میکروفون مناسب جهت فیلمسازی باید فاکتورهای مختلفی مورد مورد توجه قرار گیرد. از جمله این فاکتورها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

شکل میکروفون

همانطور که می‌دانید میکروفون‌ها دارای نمونه‌های مختلفی بوده که به شکل‌های یقه‌ای، دستی، بوم و شاتگان طراحی شده‌اند. تمامی این میکروفون‌ها ساز و کاری شبیه به یک‌دیگر دارند اما در هنگام فیلمسازی باید از میکروفون‌هایی استفاده شود که علاوه‌ بر افزایش کیفیت صدای سوژه‌ها، تا حد زیادی نویزهای موجود در محیط را کاهش داده و همچنین در تصویر قابل مشاهده نباشد. از این رو بهترین میکروفون‌هایی که عمدتا در فیلمسازی استفاده می‌شود، میکروفون‌های بوم و شاتگان هستند. منظور از میکروفون بوم میکروفونی بوده که به یک ستون بوم متصل شده و فردی از خارج از کادر آن را نگه می‌دارد. این میکروفون‌ها قدرت ضبط بالایی داشته و به واسطه‌ قرارگیری آن در خارج از کادر و به دور از سوژه‌ها، نویزهای ناشی از لمس میکروفون در صداهای ضبط شده وجود ندارد. میکروفون‌های شاتگان نیز قابلیت قرارگیری در خارج از کادر را دارند، اما حساسیت آن‌ها نسبت به لمس بالاست.

کپسول میکروفون

میکروفون‌ها دارای عناصر یا کپسول‌های مختلفی بوده که دو مورد از پرکاربردترین این عناصر، کپسول کاندنسر در مقابل داینامیک می‌باشد. میکروفون‌های کاندنسر برای تولید صدا به جریان الکتریکی احتیاج داشته و همیشه باید به جریان برق متصل باشند. با این حال این میکروفون‌ها، میکروفن‌هایی بسیار حساس بوده و قادر به ضبط صداها از راه دور نیز می‌باشند. در قابل میکروفون‌های داینامیک از سیم‌پیچ‌های الکترومغناطیسی و دیافراگم برای ضبط صدا استفاده کرده و جزو مقاوم‌ترین میکروفون‌ها به شمار می‌آیند. اما حساسیت این میکروفون‌ها نسبت به میکروفون‌های کاندنسر کمتر است.

پاسخ فرکانسی

از دیگر فاکتورهای مهمی که در هنگام انتخاب میکروفون مناسب برای فیلمسازی باید مد نظر قرار گیرد، پاسخ فرکانسی می‌باشد. منظور از پاسخ فرکانسی محدوده‌ فرکانس‌های صوتی بوده که میکروفون نسبت به آن‌ها حساسیت بیشتری دارد. انتخاب پاسخ فرکانسی میکروفون به کاربری میکروفون بستگی دارد. به عنوان مثال برای ثبت گفتار میکروفون‌هایی که از محدوده‌ فرکانس 75 15000 هرتز برخوردار هستند گزینه‌ مناسبی به شمار می‌آیند.

میکروفون بی‌ سیم در مقابل سیمی

میکروفون‌های سیمی برای فیلمسازی گزینه‌های قابل اعتمادتری هستند. چرا که در میکروفون‌های بی‌ سیم در بسیاری از موارد تداخل فرکانس رادیویی وجود دارد.

خب حالا برویم سراغ معرفی بهترین میکروفون‌های فیلم برداری که می‌توانید از آنها برای تهیه پروژه‌های خود بهره ببرید.

1. Boya BY-M1 | بهترین میکروفون‌های فیلم برداری

نوع مبدل : Condenser | نوع میکروفون : یقه‌ای | الگوی قطبی : Omnidirectional | فرکانس پاسخگویی : 65Hz – 18KHz | منبع نیرو : LR44 battery | نویزگیر : فوم

  • + کیفیت صدای خارق العاده
  • + نویز بسیار کم
  • – کمی بزرگ است
  • – به سادگی می‌شکند

Boya BY-M1 یک میکروفن یقه‌ای سیمی با منبع نیرو ( تغذیه ) قابل تعویض است. این میکروفون از یک باتری LR44 انرژی می‌گیرد و در صورت ضبط از طریق دستگاهی با توان انرژی بیشتر، باید این باتری نیز مورد استفاده قرار گیرد.

این میکروفون مجهز به یک گیره کلیپسی برای اتصال به یقه‌ی پیراهن است و همچنین یک پوشش از جنس فوم نیز برای کاهش نویز در آن استفاده شده است. این مدل همچنین یک الگوی قطبی همه کاره را ارائه می‌دهد و فرکانس پاسخگویی آن از 65Hz تا 18KHz می‌باشد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
انواع میکروفون دوربین : دانستنی‌هایی در مورد میکروفون‌های دوربین‌های DSLR

اگرچه از نظر ظاهری و در عکس بالا خیلی حرفه‌ای به نظر نمی‌رسد، اما برای ضبط صدا واقعا عالی است. البته ساختار کپسولی آن کمی بزرگ به نظر می‌رسد، محل دریافت صدا هم حدود 6 میلی متر قطر داشته و به اندازه کافی بزرگ است تا بتواند صدای کامل مجری را ضبط کند.

با توجه به قیمت پایین، BY-M1 کیفیت صدایی فراتر از انتظارات ارائه می‌دهد. خروجی صوتی آن از نظر حجم نیز کاملا خوب است و نیازی به افزایش یا کاهش حجم صدا نخواهد بود.

اما در تست ما با یک دوربین کانن 5D Mk III، نتیجه حاوی نویز بسیار کمی بود، ولی کیفیت صدا واقعا عالی به نظر می‌رسید. اگرچه کیفیت ساخت آن خیلی خوب نبوده و به معنای نیاز به مراقبت ویژه از آن است، اما این در هر حال یک میکروفون عالی است.

2. Sevenoak MicRig Stereo | بهترین میکروفون‌های فیلم برداری

نوع مبدل : Condenser | نوع میکروفون : تفنگی | الگوی قطبی : Wide-field stereo | فرکانس پاسخگویی : 35Hz – 20KHz | منبع نیرو : 1 عدد باتری آلکاین AA | نویزگیر : پوشش خزدار

  • + کیفیت صدای عالی
  • + الگوی قطبی Wide-field stereo
  • – بسیار حجیم به عنوان یک میکروفون
  • – عدم پشتیبانی از سه پایه

MicRig یک میکروفون واقعا بی نظیر از نوع تفنگی است که به کفشک دوربین متصل شده و صدا را به بهترین شکل ضبط می‌کند. این دستگاه علاوه بر دوربین‌های DSLR به گوشی‌های هوشمند و دوربین‌های ورزشی (براکت‌های مخصوص گوشی‌های هوشمند و دوربین‌های ورزشی GoPro درون جعبه‌ی محصول قرار دارد ) هم متصل می‌شود.

علاوه بر آن یک پوشش خزدار برای استفاده در فضای باز و آب و هوای مرطوب در جعبه گنجانده شده است. فرکانس پاسخگویی این میکروفون همچنین از 35Hz تا 20KHz است. برای کاهش صدای بیس، می‌توان یک فیلتر را روی آن قرار داد و در صورت نیاز به کاهش بازده برای مطابقت با دوربین، سوئیچ نگهدارنده -10dB نیز وجود دارد.

این میکروفون با یک باتری آلکاین AA کار می‌کند، همچنین یک پایه مخصوص نیز برای آن وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن، صدا را از هر زاویه‌ای که می‌خواهید ضبط کنید. کیفیت صدای میکروفون استریو اما فرکانس کمی را نشان می‌دهد، اما با یک زمینه استریو گسترده فرکانس پاسخگویی کاملا طبیعی است.

ابعاد آن ممکن است برای بعضی از افراد بسیار حجیم باشد و ورودی صدا نیز در این میکروفون 1/4 اینچ است. به طور کلی می‌توان گفت این میکروفن برای استفاده روی دوربین نبوده و بهتر است از آن روی دست استفاده کنید.

3. Audio-Technica ATR 3350

نوع مبدل : Condenser | نوع میکروفون : یقه‌ای | الگوی قطبی : Omnidirectional | فرکانس پاسخگویی : 50Hz – 18KHz | منبع نیرو :LR44 battery | نویزگیر : فوم

  • + استفاده بسیار آسان
  • – کیفیت صدای ضبط شده معمولی است

همانند Boya BY-M1 ، ATR 3350 یک میکروفون یقه‌ای است که بر روی از طریق یک باتری LR44 تغذیه می‌شود. مصرف انرژی این میکروفن بسیار کم است، اما فرکانس پاسخگویی گسترده‌تری را ارائه می‌دهد که از 50 هرتز تا 18 کیلوهرتز اجرا می‌شود.

یک کابل 6 متری طولانی، به شما اطمینان می‌دهد که از فواصل نزدیک می‌توانید صدا را ضبط کنید، ولی فواصل خیلی دور را فراموش کنید. در واقع اگر از خودتان یا شخصی در کنارتان فیلم می‌گیرید، حتی می‌تواند راه برود و اتصال را همچنان داشته باشید. برای این مدل از یک نویزگیر ساده با پد فومی استفاده شده است، اما اگر قصد استفاده از آن را در بیرون از منزل دارید، لازم است که نویزگیر کوچک خزدار را تهیه کنید که قیمت چندانی هم ندارد.

هنگام ضبط صدا کیفیت معقول است و الگوی قطبی همه کاره به این معنی است که صدا را از هر جهت جمع می‌توانید ضبط کنید. کیفیت ساخت آنچنان خوب نیست، ولی وقتی به قیمت و سایر امکانات توجه می‌کنید، متوجه خواهید شد که ATR 3350 ارزش خرید بسیار بالایی دارد. این اصلاً میکروفن بدی نیست، اما نویز آن نسبت به BY-M1 کمی بیشتر است و ممکن است شما را راضی نکند.

4. Audio-Technica AT8024

نوع مبدل : Condenser | نوع میکروفون : تفنگی | الگوی قطبی : Cardioid mono + Stereo | فرکانس پاسخگویی : 40Hz – 15KHz | منبع نیرو : 1 عدد باتری آلکاین AA| نویزگیر : فوم + پوشش خزدار

  • + کیفیت عالی هنگام ضبط استریو یا مونو
  • + صداهای ضبط شده طبیعی
  • – فرکانس پاسخگویی کمی پایین است

AT8024 یک میکروفن تفنگی است که از طریق کفشک به دوربین متصل شده و طیف گسترده‌ای از ویژگی‌های فوق‌العاده را برای ضبط صدا ارائه می‌دهد. این میکروفون از یک نویزگیر فومی استفاده می‌کند که از خزه نیز برای پوشش بهتر آن استفاده شده و تا حد قابل قبولی نویز را کاهش می‌دهد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
هنگام خرید دوربین اکشن به چه چیزهایی توجه کنیم ؟ : دانستنی‌هایی در مورد اکشن کمراها

اگرچه این گزینه گران‌ترین میکروفون در این لیست است، اما به هر دو صفحه فوم و خزدار مجهز شده که تا حد بسیار خوبی نویز را کاهش می‌دهد.

عمر مفید باتری 80 ساعته‌ی آن از طریق یک عدد باتری آلکاین AA تامین می‌شود و فرکانس پاسخگویی نیز از محدوده 40 هرتز تا 15 کیلو هرتز را پوشش می‌دهد. در کل، این یک میکروفون عالی است که برای اکثر فیلمسازان مناسب بوده و لوازم جانبی بسیار خوبی نیز در کنار آن عرضه می‌شود.

عملکرد این میکروفون اما در فرکانس‌های پایین خوب نبوده و در فرکانس‌های خیلی بالا هم شاهد مقداری نویز هستیم، اما صدا کاملاً طبیعی ضبط می‌شود. علاوه بر تمام اینها یک فیلتر Roll-off برای کاهش صدای بیس به علاوه یک گزینه 3 مرحله‌ای برای تنظیم صدای خروجی میکروفون در ورودی دوربین شما، تمام نیازهای شما را پوشش خواهد داد.

5. Rotolight Roto-Mic

نوع مبدل : Condenser | نوع میکروفون : تفنگی | الگوی قطبی : Supercardioid | فرکانس پاسخگویی : 40Hz – 20KHz | منبع نیرو : 1 عدد باتری 9 ولت| نویزگیر : فوم + پوشش خزدار

  • + تنوع عالی لوازم جانبی
  • – صدای نویز در فرکانس‌های بالا مشهود است

کمپانی Rotolight که بیشتر به خاطر عرضه‌ی لامپ‌های نوآورانه LED شناخته شده است، اکنون Roto-Mic را نیز ارائه می‌دهد.

این میکروفون فرکانس پاسخگویی چشمگیر 40Hz تا 20KHz را نشان می‌دهد و خروجی آن را می‌توان برای 10-10، -10 یا 0dB تنظیم کرد تا با مشخصات دوربین مورد استفاده مطابقت داشته باشد.

الگوی قطبی سوپرکاردیوئید است، به همین دلیل روی یک ناحیه کوچک مستقیماً جلوی میکروفون متمرکز شده و همچنین یک پد با پوشش فوم و خزه نویز را در محیط‌های خارج از خانه به خوبی حذف می‌کنند.

من با استفاده از پد نویزگیر و همچنین قرار دادن میکروفون دقیقا در روبروی سوژه بهترین نتیجه را کسب کردم. این مدل نسبتاً جمع و جور بوده و تنها از یک باتری 9 ولت ( درون بسته بندی وجود ندارد ) انرژی می‌گیرد. تنها مشکل Roto-Mic صدا در برخی فرکانس‌های بالا است که در مقایسه با انواع دیگر میکروفون‌های تفنگی قابل توجه است.

عملکرد این میکروفون بسیار عالیست و اگر می‌خواهید یک محصول حرفه‌ای داشته باشید، حتما به آن توجه ویژه‌ای کنید.

6. Rode VideoMic Go

نوع مبدل : Condenser | نوع میکروفون : تفنگی | الگوی قطبی : Supercardioid | فرکانس پاسخگویی : 100Hz – 16KHz | منبع نیرو : از طریق اتصال مستقیم| نویزگیر : فوم

  • + اتصال و استفاده آسان
  • + نویزگیر به خوبی طراحی شده است
  • – صدای ( هیس ) در فرکانس‌های بالا کاملا مشهود است

Rode طیف گسترده‌ای از کیت‌های صوتی خاص ویدیویی را برای سطوح مختلف علاقه مندان تولید می‌کند و در این زمینه در حال حاظر یکی از بهترین کمکپانی‌ها است. VideoMic Go بر روی کفشک دوربین سوار شده و از یک پد نویز گیر از جنس فوم نیز بهره می‌برد.

منبع تغذیه این میکروفون سوکت 3.5 میلی متری خود دوربین است، بنابراین به باتری جداگانه نیازی ندارد و هیچ سوئیچی برای کاهش بازده یا تغییر الگوهای قطبی نیز وجود ندارد.

این بدان معناست که شما فقط آن را وصل کنید، سطح صدای خود را تنظیم کرده و شروع به تصویربرداری کنید. برای کاهش نویز از یک نویزگیر فومی استفاده می‌شود، اما اگر می‌خواهید یک نویزگیر خزدار داشته باشید تا در بیرون از خانه و با وجود باد نیز صداهای بدون نویز ضبط کنید، باید متحمل یک هزینه جداگانه 20 تا 25 دلاری شوید.

فرکانس پاسخگویی این مدل از 100Hz تا 16KHz است، اما ضبط‌ها غنی و کامل هستند، اما عملکرد آن در منطقه باس متاسفانه خیلی هم خوب نیست. شفافیت صدا در تمام فرکانس‌ها وجود دارد، اما در فرکانس‌های خیلی بالا شاهد یک صدا علاوه بر صدای اصلی نیز خواهیم بود.

به طور کلی این یک میکروفون خوب و و با کیفیت است استفاده از آن بسیار آسان بوده و برای افراد مبتدی یا نیمه حرفه‌ای واقعا عالیست.

7. Rode VideoMic Pro

نوع مبدل : Condenser | نوع میکروفون : تفنگی | الگوی قطبی : Supercardioid | فرکانس پاسخگویی : 40Hz – 20KHz | منبع نیرو : 1 عدد باتری 9 ولت| نویزگیر : فوم

  • + کیفیت صدای عالی
  • + ویژگی‌های عالی برای ضبط صدا
  • – به پوشش خزدار نیاز دارد، اما برای تهیه آن باید هزینه جداگانه بپردازید

این مدل کمی حجیم‌تر و سنگین‌تر از Rode VideoMic Pro است. این میکروفن از نوع تفنگی بوده و با نمونه قبلی ابعادی کاملا برابر دارد. اما ویژگی‌های اضافی آن برای کسانی که به دنبال انعطاف پذیری بیشتر و ضبط صداهای با کیفیت بالاتر هستند، بسیار عالی خواهد بود.

این میکروفن از یک باتری 9 ولت ( که همراه با خود محصول عرضه نمی‌شود ) انرژی می‌گیرد که در حدود 70 ساعت به عنوان منبع تغذیه عمل می‌کند. در قسمت پشتی، دو سوئیچ برای عملکردهای مختلف وجود دارد و اینها افزایش خروجی ( -10 ، 0 یا +20 dB ) را تغییر می‌دهند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
نکات ایمنی پرواز با پهباد : حفظ ایمنی در مورد پهبادهای تصویربرداری

کیفیت صدا در این میکروفون بسیار عالی است، تونالیته آن بسیار غنی بوده و دامنه پاسخگویی فرکانس 40Hz تا 20KHz را پوشش می‌دهد. به طرز چشمگیری، نویز در صداهای ضبط شده با آن بسیار کم است که قابل مقایسه با میکروفن Boya BY-M1 lav می‌باشد.

پد نویزگیری که همراه با خود دوربین ارائه می‌شود عملکردی نسبتا خوب داشته و برای داخل منزل یا استودیو کاملا مناسب است، اما برای جلوگیری از نویز حاصل از بادهای کم و زیاد، باید یک پد نویزگیر جداگانه را تهیه کنید که خزدار بوده و بین 30 تا 38 دلار هزینه دارد.

در نهایت تمام این ماجراها، VideoMic Pro یک میکروفون بسیار عالی است و قیمت‌آن را ویژگی‌ها و عملکرد آن توجیه می‌کنند.

8. Shure VP83 LensHopper | بهترین میکروفون‌های فیلم برداری

نوع مبدل : Condenser | نوع میکروفون : تفنگی | الگوی قطبی : Supercardioid | فرکانس پاسخگویی : 50Hz – 20KHz | منبع نیرو : 1 عدد باتری آلکاین AA | نویزگیر : فوم

  • + صدای واضح و شفاف بدون نویز
  • – فرکانس پاسخگویی در بخش باس اندکی کم است

VP83 LensHopper یک میکروفن تفنگی کوتاه مخصوص دوربین‌های DSLR است که به مدت 130 ساعت تنها با یک باتری تنها AA ( درون بسته بندی وجود دارد ) کار می‌کند و الگوی قطبی سوپرکاردیوئید را ارائه می‌دهد.

این میکروفون به طور مشخص صدای مقابلش را جمع آوری کرده و صدای اطراف را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد. همچنین صدای خروجی در این میکروفون بین -10 ، 0 و + 20dB قابل تنظیم است.

در تست‌های من با دوربین کانن 5D Mk III، VP83 کمترین میزان نویز را به خود اختصاص داده بود، بنابراین می‌شود گفت بهترین کیفیت خروجی را در مقایسه با سایر گزینه‌ها داشت.

اگرچه VP83 دارای فرکانس پاسخگویی 50Hz تا 20KHz است، اما منحنی پاسخ به اندازه Rode Video MicPro مسطح نیست و باتری کمتری در خروجی وجود دارد که ضبط صدای نازک‌تر یا زیرتری دارد، با تاکید بر فرکانس‌های میانی و بالا.

این از لحاظ وضوح به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد، اما در نهایت، به نظر نمی‌رسد غنی و طبیعی باشد.

9. Sennheiser MKE 400 بهترین میکروفون‌های فیلم برداری

نوع مبدل : Condenser | نوع میکروفون : تفنگی | الگوی قطبی : Supercardioid | فرکانس پاسخگویی : 40Hz – 20KHz | منبع نیرو : 1 عدد باتری آلکاین AAA | نویزگیر : فوم

  • + سایز کوچک
  • + وضوح صدای عالی در کنار حذف نویز بی نظیر
  • – فرکانس پاسخگویی در بخش باس کم است

MKE 400 یک میکروفون تفنگی بسیار جمع و جور است که از طریق کفشک روی دوربین سوار می‌شود و اگرچه وزن آن فقط 60 گرم است، اما دارای یک احساس ناهموار و ساختگی است.

این دستگاه حداکثر 300 ساعت با استفاده از یک باتری AAA ( درون جعبه وجود دارد ) کار می‌کند و دو تنظیم افزایش ( با علامت ولوم ) و هم پاسخ استاندارد و هم تنظیمات کم را برای خاموش کردن صدای بیس ارائه می‌دهد.

یک پوشش از جنس فوم بر روی این میکروفون قرار دارد که نویز را تا حد زیادی خنثی می‌کند، اما برای بدست آوردن عملکرد بهتر، باید یک نویزگیر خزدار جداگانه را تهیه کنید. کیت میکروفون MZW 400 شامل یک آداپتور XLR برای وصل کردن میکروفون به کیت تصویری و صوتی حرفه‌ای است.

الگوی قطبی سوپرکاردیوئید است، بنابراین صدا از طرفین رد می‌شود و روی یک قوس باریک جلوی میکروفون متمرکز می‌شود. اگرچه فرکانس پاسخگویی از 40Hz تا 20KHz امتداد دارد، اما ضعف انتهایی در ضبط مشاهده نمی‌شود، و به ویژه وقتی با Rode VideoMic Pro مقایسه شود، صدایی نسبتاً نازک دارد.

ضبط ها واضح و با کیفیت هستند و اندازه جمع و جور این میکروفون برای کسانی که می‌خواهند صدای بهتری را از یک میکروفن سبک وزن بدست بیاورند، بسیار جذاب خواهد بود.

10. Hama RMZ-16

نوع مبدل : Condenser | نوع میکروفون : تفنگی | الگوی قطبی : Cardioid + Supercardioid| فرکانس پاسخگویی : 100Hz – 10KHz | منبع نیرو : 1 عدد باتری آلکاین AAA | نویزگیر : فوم

  • + ابعاد بسیار کوچک و وزن کم
  • + قابلیت زوم صدا
  • – کمترین میزان نویز در این میکروفون، نسبت به باقی مدل‌ها ضعیف‌تر است

Hama RMZ-16 یک میکروفن تفنگی سبک است که وزن بسیار کمی هم دارد. این دستگاه با یک باتری AAA کار می‌کند ( درون بسته وجود ندارد ) و تنظیم نرمال و زوم قابل تغییر را ارائه می‌دهد که الگوی قطبی را از کاردیوئید به سوپرکاردیوئید تغییر می‌دهد.

یک صفحه نویزگیر از جنس فوم در کنار این میکروفون عرضه می‌شود که عملکرد خوبی دارد، اما فقط در داخل خانه یا استودیو. برای همین اگر می‌خواهید در خارج از خانه تصویربرداری کنید، به یک پوشش نویزگیر خزدار نیاز خواهید داشت که هزینه‌ای جداگانه در پی دارد.

مسئله اصلی نمونه آزمایش ما این بود که فارغ از الگوی قطبی انتخاب شده، این میکروفون نویز بسیار زیادی ایجاد می‌کرد و نتایج آن حتی به اندازه میکروفن داخلی کانن 5D مارک 3 من هم خوب نبود.

RMZ-16 فرکانس پاسخگویی 100Hz تا 10Khz را دارد، اما صداهای ضبط شده نازک هستند. من سعی کردم حتی از فاصله‌ی بسیار کم 10 سانتی متری نیز صدای سوژه را امتحان کنم، ولی در نهایت باز هم مقداری نویز وجود داشت که در صدای پس زمینه کاملا مشهود بود و این اصلا خوب نیست.

اندازه و وزن بسیار کم RMZ-16 برای کسانی که به سفر یا تصویربرداری در طول سفر علاقه دارند بسیار مناسب است، اما نتایج آن خیلی خوب نیست.

11. میکروفون Audio-Technica AT8015

یکی از میکروفون‌های شاتگان که می‌تواند برای فیلمسازی مورد استفاده قرار گیرد، میکروفون Audio-Technica AT8015 بوده که علیرغم قیمت پایین، کیفیت بالا و ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد. این میکروفون می‌تواند برای ضبط صدا از مسافت‌های طولانی مورد استفاده قرار گیرد. ساز و کار این میکروفون به گونه‌ای بوده که می‌تواند رد صدا را از کناره‌ها و عقب دریافت کند. از این رو می‌تواند برای پخش‌های تلویزیونی گزینه‌ مناسب به شمار آید. افرادی که برای فیلمسازی به سراغ این میکروفون می‌آیند، می‌توانند آن را بدون نیاز به گرفتن میکروفون در تصویر مورد استفاده قرار دهند. این میکروفون دارای یک سوئیچ موقعیت رول کردن نیز بوده که باعث کاهش صداهای محیط با فرکانس پایین می‌شود. به این ترتیب زمانی که از میکروفون در محیط‌های طنین‌انداز استفاده می‌شود، طنین صدا در اتاق و ارتعاشات مکانیکی خنثی می‌گردد.

12. میکروفون Sennheiser MKH-416 |بهترین میکروفون‌های فیلم برداری

میکروفون Sennheiser MKH-416 نیز جزو میکروفون‌های ارزان قیمت، اما دارای استاندارد صنعتی بوده که می‌تواند در فیلمسازی مورد استفاده قرار گیرد. این میکروفون جزو میکروفون‌هایی بوده که در صنعت فیلمسازی هالیوود نیز به وفور به چشم می‌خورد. میکروفون Sennheiser MKH-416 دارای محدوده فرکانس 40 تا 20000 هرتز بوده و الگوی قطبی آن هایپرکاردیوئید می‌باشد. این میکروفون از هدایت‌پذیری فوق‌العاده قدرتمندی برخوردار بوده که سبب می‌شود کاربران بتوانند بدون توجه به موقعیت قرارگیری میکروفون همواره یک ضبط کاملا متمرکز داشته باشند.

این میکروفون دارای طراحی کاندنسر بوده که در برابر رطوبت ایمن است. از این رو در محیط‌های مرطوب و متراکم که بسیاری از میکروفن‌ها از کار می‌افتند، این میکروفون امکان ضبط صدا با کیفیت بالا را در اختیار شما قرار می‌دهد. همچنین قرارگیری یک قسمت فومی در جلوی میکروفون سبب می‌شود تا صداهای ناخواسته مانند صدای باد کاهش یابد. میکروفون Sennheiser MKH-416 دارای بدنه‌ تمام فلزی بادوام بوده از این رو برای امور سینمای، رادیویی و تلویزیونی گزینه‌ مناسبی به شمار می‌آید.

13. میکروفون Shure SM58

اگرچه میکروفون Shure SM58 یک میکروفون دستی بوده، اما می‌تواند برای ضبط‌های تلویزیونی و رادیویی گزینه‌ مناسبی به شمار آید. چراکه میکروفون دارای کپسول داینامیک بوده و از الگوی قطبی کاردیوئید با محدوده فرکانس 50 تا 15000 هرتز برخوردار است. از این رو صدای تولیدی توسط این میکروفون صدایی کاملا واضح و گرم می‌باشد. طراحی میکروفون Shure SM58 به گونه‌ای انجام شده که نویزهای موجود در پس زمینه را تا حد زیادی به حداقل رسانده و صدای هدف را تا حد زیادی باکیفیت و شفاف می‌کنند. این میکروفون به یک فیلتر کروی داخلی مجهز شده که باعث می‌شود صداهای پاپ و نویزهای ناشی از وزش باد نیز به حداقل برسد. یک سیستم شوک پنوماتیک داخلی نیز در این میکروفون تعبیه شده که سبب کاهش نویزهای موجود در صدا می‌شود.

14. میکروفون Røde VideoMic NTG

میکروفون Røde VideoMic NTG جزو میکروفن‌های شاتگان باکیفیتی بوده که می‌تواند در فیلمسازی مورد استفاده قرار گیرد. این میکروفون دارای تنظیمات مختلفی بوده که می‌تواند همراه با انواع دوربین و گوشی استفاده شود. این میکروفون از الگوی قطبی فوق کاردیوئیدی برخوردار بوده و از یک خروجی 3.5 میلی‌متری با سنجش خودکار بهره می‌برد که می‌تواند به طور خودکار بین TRS و TRRS بدون نیاز به آداپتور جابه‌جا شود. میکروفون Røde VideoMic NTG دارای فیلتر عبور 75 تا 150 هرتزی بوده و از قابلیت تقویت فرکانس بالا و کانال ایمن برخوردار است. برای این میکروفون یک سیستم نصب شوک Rycote Lyre با مدیریت کابلی نیز در نظر گرفته شده و یک پایه‌ ریلی کشویی نیز همراه آن ارائه می‌گردد.

بهترین تجهیزات صوتی در فیلمسازی | بهترین میکروفون‌های فیلم برداری

لازم است بدانید تجهیزات صوتی فیلمسازی تنها به میکروفون خلاصه نشده و مجموعه‌ای از دیگر تجهیزات را نیز دربرمی‌گیرد. از دیگر تجهیزات صوتی که برای فیلمسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

مانت ضربه‌گیر

مانت ضربه‌گیر یکی از تجهیزاتی بوده که از لرزش میکروفون جلوگیری کرده و به این ترتیب سبب کاهش نویزهای دریافتی می‌شود. این مانت‌ها قابل استفاده برای مدل‌های مختلفی از میکروفون بوده و جزو تجهیزات صوتی مهم فیلمسازی به شمار می‌آیند.

بادگیر و پاپ فیلتر

از دیگر تجهیزات مهم صوتی در امر فیلمسازی می‌توان به انواع بادگیر و پاپ فیلترها اشاره کرد که برای به حداقل رساندن نویزهای ناشی از وزش باد مورد استفاده قرار می‌گیرند. این بادگیرها بسیار سبک بوده و با مدل‌های مختلفی از میکروفون‌ها سازگار هستند. بادگیرها در برخی موارد حالت فرم داشته و در برخی مدل‌ها به شکل خزدار طراحی شده‌اند. از جمله بادگیرهای باکیفیت موجود در بازار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

بادگیر و پاپ فیلتر میکروفن رود Rode WSVM

بادگیر و پاپ فیلتر میکروفن Rode WSVM

خز میکروفون بویا مدل BY-WS9

خز میکروفون بویا مدل BY-WS9

بوم صدا

بوم صدا نیز جزو تجهیزات ضروری صدابرداری در حین ضبط فیلم بوده و در ضبط حرفه‌ای صداها به شما کمک می‌کنند. از بوم صدا برای ضبط مصاحبه‌های گروهی، صحنه‌های شلوغ و موقعیت‌هایی که نیاز به ضبط سریع و حرفه‌ای صداها وجود دارد استفاده می‌شود. یکی از مدل‌های باکیفیت بوم صدا بوم صدابرداری حرفه‌ای میکروفون بویا مدل BY-PB25 بوده که می‌تواند در امر صدابرداری فیلم‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

بوم صدابرداری حرفه‌ای میکروفون بویا مدل BY-PB25

بوم صدابرداری حرفه‌ای میکروفون بویا مدل BY-PB25

کابل XLR

کابل‌های صوتی که تحت عنوان کابل XLR نیز شناخته می‌شود، از دیگر تجهیزات صوتی بوده که برای ضبط حرفه‌ای صدا مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این کابل‌ها برای اتصال دوربین به میکروفون استفاده می‌شود. استفاده از این کابل‌ها همراه با میکروفون سبب می‌شود تا نویزهای موجود در صدا تا حد زیادی کاهش یابد. از جمله کابل‌های XLR باکیفیت که می‌تواند در موارد فیلمسازی مورد استفاده قرار گیرد می‌توان به کابل میکروفون بویا مدل XLR-C8 اشاره کرد.

کابل میکروفون بویا مدل XLR-C8

کابل میکروفون بویا مدل XLR-C8

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
9 تا از بهترین پلاگین‌های گیمپ ( GIMP ) در سال 2019

جمع بندی | بهترین میکروفون‌های فیلم برداری

میکروفون‌های بسیاری در بازار وجود دارند و انتخاب از میان انبوهی از مدل‌های مختلف با کاربردها و قابلیت‌های مختلف کار بسیار سختی خواهد بود. به خصوص اگر بودجه محدودی داشته باشید و نتوانید بهترین گزینه‌ها را انتخاب کنید. در این حالت مجبور هستید گزینه مورد نیاز خودتان را پیدا کنید تا در هزینه‌هایتان نیز صرفه جویی شود.

در این مقاله سعی کردم تعدادی از بهترین میکروفون‌های مخصوص فیلم برداری و ویدئوبلاگینگ را برای شما معرفی کنم.

امیدوارم از مقاله ” بهترین میکروفون‌های فیلم برداری و ویدئوبلاگینگ : صدا را با بالاترین کیفیت ممکن ضبط کنید ! “ لذت کافی را برده باشید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

خریدانواع میکروفون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.