مقایسه کانن Eos RP و نیکون Z6 : جدال بدون آینه‌های فول فریم !

در این مقاله قصد دارم به مقایسه و بررسی کانن Eos RP و نیکون Z6 بپردازم که دو مورد از بهترین بدون آینه‌های فول فریم حال حاضر بازار هستند.

چند سالیست که دوربین‌های بدون آینه بیش از DSLR ها مورد استقبال عکاسان حرفه‌ای قرار می‌گیرند. این دوربین‌ها در عین امکانات فوق‌العاده‌ای که ارائه می‌دهند، بدنه‌ای بسیار کوچک داشته و قابلیت حمل و نقل بهتری دارند.

بیش از یک دهه است که از ساخت اولین دوربین بدون آینه می‌گذرد و در تمام این مدت سونی حرف اول را در بازار می‌زند. اما دو کمپانی بزرگ تولید دوربین‌های دیجیتال، یعنی کانن و نیکون هم به تازگی وارد این عرصه شده و سعی دارند سهمی را از بازار بدون آینه‌ها بدست آورند.

نیکون سال گذشته اولین دوربین‌های خود را با نام‌های Z7 و Z6 معرفی کرد که بدون آینه‌هایی فول فریم بودند. کانن نیز در پی آن بیکار ننشست و دوربین Eos RP را اوایل سال جاری میلادی معرفی کرد تا رقیب خوبی برای دوربین‌های نیکون باشد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
10 خبر مهم دنیای عکاسی در سال 2019

هر دو دوربین بسیار با کیفیت بوده و امکاناتی را ارائه می‌دهند که در مقابل قیمت، ارزش خرید بسیار بالایی به هر مدل می‌بخشند. فیلم برداری با کیفیت بسیار بالا، امکانات گسترده عکاسی و بدنه‌ای با کیفیت از ویژگی‌های اصلی این دو دوربین است.

البته به لحاظ قیمت گذاری تفاوت زیادی بین آنها وجود دارد، نیکون Z6 با قیمت پایه 1995 دلار ( برای بدنه ) و کانن Eos RP با قیمت پایه 1299 دلار ( برای بدنه ) عرضه شدند. اما مقایسه آنها خالی از لطف نیست.

در این مقاله قصد دارم به مقایسه و بررسی مشخصات کانن Eos RP و نیکون Z6 بپردازم. پس اگر قصد خرید یکی از آنها را دارید، تا پایان همراه من باشید …

سنسور و پردازشگر

  • کانن Eos RP : سنسور 26 مگاپیکسلی CMOS فول فریم – محدوده ایزو از 100 تا 40.000 ( قابل ارتقا از 50 تا 102.400 ) – پردازشگر Digic 8
  • نیکون Z6 : سنسور 24.5 مگاپیکسلی CMOS فول فریم – محدوده ایزو از 100 تا 51.200 ( قابل ارتقا از 50 تا 204.800 ) – پردازشگر Expeed 6

هر دو دوربین از یک سنسورCMOS فول فریم استفاده می‌کنند. اما به جز قطع سنسور، تمام موارد دیگر متفاوت است.

سنسور به کار رفته در Z6 نیکون 24.5 مگاپیکسلی بوده و می‌تواند محدوده ایزوی بین 100 تا 51.200 را پوشش دهد. همچنین امکان ارتقای حداقل آن تا 50 و حداکثر تا 204.800 هم وجود دارد.

کانن اما برای Eos RP از یک سنسور 26 مگاپیکسلی استفاده کرده که محدوده ایزوی آن بین 100 تا 40.000 است، گرچه می‌توان آن را تا محدوده 50 تا 102.400 ارتقا داد.

البته فراموش نکنید که استفاده از ایزوهای خیلی بالا ممکن است به عکس شما نویز اضافه کند. با توجه به فول فریم بودن سنسور نوردهی به بهترین شکل انجام شده و نویز نیز به خوبی کنترل می‌شود، اما باز هم استفاده از ایزوهای بالاتر از 32.000 کمی ریسک است.

سنسور هر دو دوربین بسیار با کیفیت بوده و تفاوت کمی در رزولوشن آنها وجود دارد، البته برای نماینده کانن کمی وضعیت بهتر است. تصاویر ثبت شده با هر دو دوربین به اندازه‌ای با کیفیت هستند که می‌توانید آنها را تا سایزهای بزرگ هم چاپ کنید.

علاوه بر این پیکسل‌های بیشتر به معنی جزئیات بیشتر، و البته حجم بیشتر هر تصویر نیز می‌باشد. همچنین لازم به ذکر است که با بالا رفتن رزولوشن، سرعت عکاسی پیاپی نیز بشدت افت پیدا می‌کند و سرعت پردازش هر عکس بسیار بیشتر خواهد شد.

کیفیت تصاویر در هر دو دوربین بسیار خوب است و نمی‌توان ایراد چندانی به آنها وارد کرد. در روز روشن و در حالت خودکار، عکس‌ها کیفیت بسیار خوبی دارند و عکاسی در شب نیز با آنها بسیار لذت بخش است. اگر هم به عکاسی در حالت دستی علاقه داشته باشید، آنها بی شک از بهترین دوربین‌‌های بدون آینه هستند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه کانن M50 و نیکون Z50 : جدال بدون آینه‌های میانرده !

نیکون برای Z6 از پردازنده Expeed 6 استفاده کرده که قدرت پردازش بسیار خوبی دارد. کانن هم برای Eos RP از پردازنده Digic 8 استفاده کرده که جدیدترین پردازنده این کمپانی بوده و سرعت بسیار خوبی دارد.

عملکرد هر دو دوربین بسیار خوب است و نمی‌توان هیچ یک را به صورت مطلق برتر دانست، اما من از کار کردن با Eos RP کانن لذت بیشتری بردم.

فیلم برداری

  • کانن Eos RP : رزولوشن 4K با نرخ 24 فریم بر ثانیه
  • نیکون Z6 : رزولوشن 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه، اسلوموشن Full HD با نرخ 120 فریم بر ثانیه

دوربین‌های کانن همیشه به دلیل استفاده از سیستم فوکوس دوال پیکسل همیشه مورد علاقه فیلم سازان بزرگ و کوچک بوده‌اند. Eos RP نیز از این قائده مستثنی نبوده و کیفیت خارق‌العاده‌ای را برای فیلم سازان به ارمغان می‌آورد.

این دوربین قادر است با حداکثر رزولوشن 4K و نرخ 24 فریم بر ثانیه به ضبط ویدیو بپردازد. کیفیت کلی و جزئیات در فیلم‌های ثبت شده با این دوربین بسیار عالی بوده و برای هر نوع فیلم برداری مناسب است. البته فراموش نکنید که این ویدیوها 1.7 برابر کراپ خواهند شد.

در مقابل نیکون Z6 نیز قادر است با همان رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه به ضبط ویدیو بپردازد که کمی بهتر است. کیفیت ویدیوهای ضبط شده توسط این دوربین از Eos RP تا حدی بهتر بوده و از جزئیات بیشتری برخوردارند.

داینامیک رنج در هر دو دوربین بسیار خوب بوده و کنترل نور و رنگ به بهترین شکل ممکن انجام می‌شود. نیکون برای دوربین Z6 امکان ضبط ویدیوهای 10 بیتی N-Log را فراهم کرده که یکی از ویژگی‌های جذاب آن برای فیلم سازان حرفه‌ای محسوب می‌شود.

اگرچه من به شخصه دوست داشتم سیستم فیلم‌‌برداری خام RAW هم در این دو دوربین وجود داشت، اما متاسفانه فقط نماینده نیکون از آن بهره می‌برد. نیکون اعلام کرده است که به زودی و تحت یک به روزرسانی نرم افزاری، امکان ضبط ویدیوهای 12 بیتی خام RAW را برای پرچمدارانش فراهم خواهد کرد که در این صورت Z7 و Z6 گزینه‌های مد نظر این کمپانی خواهند بود.

اما این شباهت‌ها با پیش آمدن بحث سیستم فوکوس خودکار به پایان می‌رسد. سیستم فوکوس دوربین‌های بدون آینه نیکون شاید به اندازه دوال پیکسل کانن خوب نباشد، اما می‌توان عملکرد آنها را بسیار خوب ارزیابی کرد. این سیستم که حالا حرف‌هایی برای گفتن دارد، توانایی تشخیص چهره و دنبال کردن آن را داشته و می‌تواند چشم‌های انسان و یا حیوانات را به خوبی شناسایی کرده و دنبال کند. در مورد آن به طور مفصل توضیح خواهم داد.

یکی دیگر از برتری‌های نیکون Z6 نسبت به کانن Eos RP امکان ضبط ویدیوهای اسلوموشن با رزولوشن فول اچ دی و نرخ 120 فریم بر ثانیه است. این مورد در نماینده کانن وجود نداشته و حداکثر نرخ در رزولوشن فول اچ دی به 60 فریم می‌رسد.

مورد دیگر لرزشگیر اپتیکال تصویر است که برای فیلم برداری با لنزهای تله یا پرایم بسیار مهم خواهد بود. متاسفانه کانن برای Eos RP از لرزشگیر داخلی استفاده نکرده و مجبورید به این مورد در خود لنزها اکتفا کنید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
کادربندی در عکاسی : چه زمان باید از کادر عمودی یا افقی استفاده کنیم ؟

اما لرزشگیر داخلی Z6 از نوع پنج محوره بوده و عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد. حتی اگر از یک لنز تله بدون لرزشگیر هم برای فیلم‌برداری استفاده کنید، باز هم لرزش چندانی را حس نخواهید کرد.

یکی دیگر از تفاوت‌ها نیز در بهره‌مندی از خروجی 3.5 میلی‌متری صدا است. این قابلیت معمولا برای کارگردانان و فیلم سازان بسیار مهم است و Eos RP و Z6 به آن مجهز شده‌اند. علاوه بر این هر دو دوربین ورودی میکروفون هم دارند.

در مورد فیلم برداری نیز همانند عکاسی عملکرد هر دو دوربین بسیار عالیست؛ اما به نظر من عملکرد نیکون Z6 بسیار بهتر است.

عکاسی پیاپی

  • کانن Eos RP : با نرخ 5 فریم بر ثانیه
  • نیکون Z6 : با نرخ 12 فریم بر ثانیه

سرعت عکاسی پیاپی احتمالا یکی از اولین مواردیست که یک عکاس ورزشی یا حیات وحش به آن توجه می‌کند. چرا که نیاز دارد در کمترین زمان ممکن تعداد بیشتری عکس را ثبت کند تا سوژه‌اش را که با سرعت در حال حرکت است، از دست ندهد.

تفاوت دو دوربین در این بخش بسیار زیاد بودهواحتمالا با مشاهده آمار همه چیز دستگیرتان شده است !

نیکون Z6 قادر است تا با نرخ 12 فریم بر ثانیه به صورت پیاپی به ثبت تصاویر با فرمت JPEG یا RAW بپردازد و این عدد در کانن Eos RP به تنها 5 فریم بر ثانیه می‌رسد.

جدا از آن، برای بیشتر ژانرهای عکاسی که نیاز به سرعت دارند، همانند عکاسی حیات وحش یا عکاسی ورزشی، نرخ 12 فریم برای عکاسی پیاپی کاملا راضی کننده است. اما 5 فریم بر ثانیه را هیچ طوره نمی‌توان حضم کرد !

یکی از مشکلات هر سه دوربین، خاموشی ویزور الکترونیکی در هنگام ثبت تصاویر پیاپی است. برای اینکه این خاموشی شما را اذیت نکند، می‌بایست تنظیمات نوردهی را بر روی حالت خودکار قرار داده و به نرخی پایین‌تر بسنده کنید.

در این بخش فکر نکنم نیازی به توضیح در مورد برنده باشد !

فوکوس خودکار

  • کانن Eos RP : فوکوس خودکار 4779 نقطه‌ای تشخیص فاز، فناوری دوال پیکسل
  • نیکون Z6 : فوکوس خودکار 273 نقطه‌ای تشخیص فاز

سیستم فوکوس را می‌‌توان یکی از نقات قوت هر دو دوربین به حساب آورد. عملکرد آنها به حدی خوب است که تقریبا هر عکاس و فیلم برداری را راضی خواهد کرد.

نیکون برای Z6 از یک سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز استفاده کرده که 273 نقطه فعال دارد. این سیستم در اکثر شرایط عملکردی فوق‌العاده دارد. شاید عملکرد آن را نتوان ایده‌آل نامید، مخصوصا برای فیلم برداری، اما دقت و سرعت آن کاملا راضی کننده است.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
اولین دوربین من : چه چیزهایی را باید بدانم ؟

در نقطه مقابل کانن از سیستم فوکوس خودکار 4779 نقطه‌ای تشخیص فاز استفاده کرده است که عملکرد آن را در اکثر شرایط می‌توان بی نقص دانست. در هنگام استفاده از ویزور دوربین می‌تواند سوژه را به سرعت تشخیص داده و دنبال کند.

جدایی از عملکرد فوق‌العاده این سیستم، اضافه شدن فناوری دوال پیکسل در حالت‌های لایو ویوو و فیلم برداری، باعث می‌شود این مقایسه در همینجا به نفع کانن به پایان برسد !

در نور کم نیز هر دو دوربین عملکرد بسیار خوبی دارند، البته به شرط استفاده از ویزور. وقتی سیستم دوال پیکسل کانن وارد این مقایسه می‌شود، تقریبا همه چیز از حالت مقایسه خارج شده و به نفع Eos RP تمام می‌شود !

نیکون برای دوربین خود امکانات بسیار زیادی را در نظر گرفته که بخشی بر روی خود دوربین وجود داشته و بخشی با ارائه آپدیت فریمور عرضه می‌شوند. برای مثال سیستم فوکوس خودکار ردیاب چشم انسان یا حیوان که واقعا عالی و کاربردی هستند.

در این بخش نیز احتمالا خودتان بتوانید حدس بزنید برنده کیست ؟!

صفحه نمایش و منظره یاب

  • کانن Eos RP : نمایشگر 3 اینچی لمسی متحرک از نوع LCD با 1.040 میلیون نقطه، ویزور الکترونیکی با ضریب بزرگنمایی 0.7x و پوشش 100 درصدی
  • نیکون Z6 : نمایشگر 3.2 اینچی لمسی متحرک ( تیلت ) از نوع LCD با 2.100 میلیون نقطه، ویزور الکترونیکی با ضریب بزرگنمایی 0.8x و پوشش 100 درصدی

صفحه نمایش به کار رفته در هر دو دوربین از بهترین‌های بازار بوده و کیفیت بسیار بالایی دارد، شدت نور آن نیز برای کار کردن در زیر آفتاب راضی کننده است. جزئیات به خوبی در این نمایشگر‌ها نشان داده می‌شوند و رنگ‌ها حالت طبیعی دارند.

کانن برای Eos RP از یک نمایشگر لمسی 3 اینچی استفاده کرده که می‌‌تواند به صورت 360 درجه بچرخد. این نمایشگر 1.040 میلیون نقطه داشته و کیفیت آن در رنج خودش مثال زدنیست.

نیکون Z6 اما از یک صفحه نمایش 3.2 اینچی لمسی متحرک تیلت شونده از نوع LCD با 1.040 میلیون نقطه استفاده می‌کند که با توجه به بدنه بسیار کوچک آن، قرارگیری چنین صفحه نمایشی واقعا شاهکار است. کیفیت این نمایشگر فوق‌العاده بالا بوده و قطعا از عملکرد آن شگفت زده خواهید شد.

ویزور هر دو دوربین از نوع الکترونیکی بوده و کیفیت فوق‌العاده‌ای دارد. ویزور Eos RP کانن 2.36 هزار نقطه داشته و عملکرد آن بسیار خوب است. ضریب بزرگنمایی این ویزور 0.7 برابر است که به نظر فوق‌العاده می‌رسد. این ویزور می‌‌تواند 100 درصد کادر را پوشش دهد.

ویزور نیکون Z6 اما بزرگنمایی 0.8 برابری داشته و 100 را پوشش می‌دهد. این ویزور به 3.6 میلیون نقطه مجهر شده است. عملکرد ویزور در هر دو دوربین آنقدر خوب است که نمی‌توان به آنها ایرادی گرفت.

یکی از ویژگی‌های مشترک هر دو دوربین، استفاده از صفحه نمایش چرخان است. البته در این بخش نیز تفاوت‌هایی وجود دارد. کانن برای Eos RP از نمایشگری استفاده کرده که می‌‌تواند به صورت 360 درجه بچرخد. این باعث می‌شود تا بتوانید از زوایای مختلف به سادگی عکاسی کنید.

نمایشگر به کار رفته در نیکون Z6 اما از نوع تیلت شونده است که محدودیت‌هایی را برای کاربر به وجود می‌آورد. البته یکی از خوبی‌های این نوع صفحه نمایش این است که مانعی برای پورت‌های خروجی دوربین نمی‌شود.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
7 نکته برای عکاسی خیابانی با پنهان کردن هویت سوژه‌‌ها !

به طور کلی عملکرد هر دو دوربین در بخش صفحه نمایش کاملا راضی کننده است، اما به نظر من عملکرد نیکون Z6 بهتر است.

بدنه و کیفیت ساخت

  • کانن Eos RP : سایز 133 در 85 در 70 میلی‌متر، وزن 485 گرم ( به همراه باتری و کارت حافظه )
  • نیکون Z6 : سایز 134 در 101 در 68 میلی‌متر، وزن 675 گرم ( به همراه باتری و کارت حافظه )

کیفیت ساخت بدنه یکی از مهمترین فاکتورهای هر دوربینی به شمار می‌رود. مقاومت بدنه در برابر آب و هوای بد می‌تواند به شما کمک کند تا از دوربینتان در زیر بارش برف و یا باران‌های البته بهاری و نم نم استفاده کنید. ( قطعا منظور من استفاده از دوربین در گردباد و سونامی‌های هفت متری نبود 🙂 )

نیکون Z6 تماما از جنس آلیاژ منیزیم بوده و در برابر شرایط بسیار بد آب و هوایی هم مقاوم است؛ کانن Eos RP نیز از آلیاژ منیزیم و پلی کربنات فوق فشرده ساخته شده، اما به مراتب عملکرد ضعیف‌تری نسبت به نماینده نیکون دارد.

از نظر طراحی و سایز بدنه، تفاوت نسبتا زیادی بین دو دوربین وجود دارد. کانن Eos RP سایزی معادل 133 در 85 در 70 میلی‌متر و البته وزن 485 گرم دارد. این در حالیست که نیکون Z6 سایزی معادل 134 در 101 در 68 میلی‌متر و وزن 675 گرم دارد. این یعنی هم بزرگتر از نظر ارتفاع، و هم سنگین‌تر.

ارگونومی هر دو دوربین به توجه به طراحی کوچک بدنه بسیار خوب است، اما حقیقتا من نیکون Z6 را بیشتر دوست داشتم.

زبان طراحی همیشگی نیکون در دوربین Z6 نیز حفظ شده و دکمه‌ها و منوها همان حالت نام آشنای همیشگی را دارند. این زبان طراحی الهام گرفته از DSLR‌ های نیکون مثل دوربین D850 است. دکمه‌های فیزیکی هر دو دوربین نه آنقدر زیادند که شما را سردرگم کنند و نه آنقدر کم که خیلی از کاربردهای اساسی را در اختیار نداشته باشید.

در کانن Eos RP نیز همان روند همیشگی دوربین‌های بدون آینه کانن حفظ شده و طراحی در آن در عین ساده و کاربردی بودن، بسیار زیباست. دکمه‌های این دوربین همگی در بهترین جای ممکن قرار گرفته‌اند؛ به این صورت که اگر چند ساعت با آن کار کنید، جای همه‌ی دکمه‌ها را به خوبی یاد خواهید گرفت.

یکی از اصلی‌ترین تفات‌ها در بخش طراحی دو دوربین، نمایشگر دوم روی بدنه است. نیکون برای Z6 از این صفحه نمایش استفاده کرده، ولی کانن آن را ضروری ندانسته است. این نمایشگر می‌تواند اطلاعات مهم و بخشی از تنظیمات را به شما نشان دهد و به نظر من حضورش کاربردی خواهد بود.

علاوه بر این، منوها و رابط کاربری دو دوربین نیز تفاوت بسیار زیادی با هم دارند. رابط کاربری نیکون مثل همیشه ساده طراحی شده، اما در عین حال پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد. کانن اما رابط کاربری به مراتب زیباتر و ساده‌تری دارد و اصطلاحا هر کسی می‌تواند به سادگی با آن ارتباط برقرار کند.

به طور کلی نمی‌توان ایراد خاصی را به هیچ یک از این دو دوربین وارد کرد، اما من به زبان طراحی و نحوه چینش دکمه‌ها در نیکون Z6 بیشتر علاقه‌مند شدم.

قابلیت‌های دیگر

  • کانن Eos RP : وای فای داخلی، اسلات کارت حافظه تکی از نوع SD / SDHC / SDXC
  • نیکون Z6 : وای فای داخلی، اسلات کارت حافظه تکی از نوع XQD

اتصال بی سیم یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دوربین‌های دیجیتال امروزی است؛ در واقع امکانی که برای هر عکاسی می‌تواند واقعا کاربردی باشد.

این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد تا از طریق وای فای، بلوتوث و یا NFC به اپلیکیشن مخصوص دوربین در گوشی هوشمند یا لپ‌تاپ‌تان متصل شده و تصاویر را به سادگی و با سرعت زیادی انتقال دهید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه نیکون Z50 ، Z7 و Z6 : جدال بدون آینه‌های نیکون !

هر دو کمپانی برای دوربین‌هایشان مجموعه‌ی کاملی از ارتباطات بی سیم را شامل وای فای، بلوتوث و NFC فراهم کرده‌اند که واقعا عالیست !

یکی دیگر از شباهت‌های مهم در مقایسه کانن Eos RP و نیکون Z6 در عدم وجود فلاش پاپ آپ است. این قابلیت اگرچه شاید برای خیلی از عکاسان حرفه‌ای مورد مهمی نباشد، اما لازم است ذکر کنم که می‌توانید از نور آن به عنوان Fill Light یا یک منبع نور جانبی استفاده کنید.

احتمالا عکاسانی که این دوربین‌ها را برای عکاسی انتخاب می‌کنند حرفه‌ای هستند و خب یک عکاس حرفه‌ای هیچوقت تجهیزات خود را فراموش نمی‌کند، پس نگران عدم وجود فلاش پاپ آپ روی دوربین نباشید.

GPS هم قابلیت عمومی دیگری است که در هیچ‌کدام از این دوربین‌ها دیده نمی‌شود، اگرچه هر سه این دوربین‌ها می‌توانند از طریق نرم‌افزار مخصوص تلفن‌های همراه و از راه دور کنترل شوند و طبیعتاً می‌توانند اطلاعات موقعیت مکانی را از روی GPS گوشی‌ها دریافت کنند، اما این قابلیت مستلزم ارتباط پیوسته است و طبیعتاً نمی‌تواند جایگزین چیپ اصلی در خود دوربین شود.

مورد بعدی از مقایسه کانن Eos RP و نیکون Z6 اسلات کارت حافظه یا همان رم دوربین است. نیکون Z6 از یک اسلات کارت حافظه از نوع XQD بهره می‌برد که متاسفانه این نوع نه تنها هنوز خیلی رایج نیست، بلکه قیمت بسیار بالایی هم دارد.

در مقابل کانن برای Eos RP سعی کرده از همان فرمت رایج و همیشگی SD / SDHC / SDXC استفاده کند که خیلی رایج‌تر است.

باتری

  • کانن Eos RP : حدود 250 شات
  • نیکون Z6 : حدود 330 شات

یکی از نکات منفی که همیشه در مقایسه دوربین‌های بدون آینه با DSLR‌ها ذکر شده، عمر باتری آنها بوده است. متاسفانه این موضوع نسل به نسل در حال تکرار شدن در دوربین‌های بدون آینه نیکون است.

تفاوت عملکرد باتری در مقایسه کانن Eos RP و نیکون Z6 بسیار زیاد بوده و می‌توان M50 را در یک کلام افتضاح خواند ! ( نویسنده : من فقط می‌خوام بدونم مدیر عامل کانن چجوری روش شد بره رو صحنه و بگه دوربین جدیدش می‌تونه فقط 250 تا عکس بگیره ! )

باتری نیکون Z6 می‌تواند با هر بار شارژ کامل تا 330 شات را بر اساس استاندار CIPA ثبت کند که این میزان عمر باتری قطعا در مقایسه با دوربین‌های DSLR بسیار کم است و اگر شما به ژانرهایی همانند عکاسی طبیعت علاقه داشته باشید، ممکن است برایتان مشکل ساز شود. چرا که شما دسترسی کافی به برق نخواهید داشت. اما در مقایسه با کانن Eos RP با عمر مفید باتری 250 شات به ازای هر بار شارژ کامل بسیار امیدوار کننده‌تر است !

به طور کلی می‌‌توانم به شما پیشنهاد دهم که هر کدام یک از این دو دوربین را که انتخاب کردید، حتما دو یا سه باتری یدک را همیشه همراه خود داشته باشید تا به مشکل نخورید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
6 اشتباه بزرگ در عکاسی از طبیعت بی‌جان !

باتری به کار رفته در دوربین نیکون Z6 از نوع لیتیوم یون EN-EL15b بوده که ظرفیتی برابر 1900 میلی آمپر ساعت و ولتاژی معادل 7 ولت دارد.

اما کانن برای Eos RP از باتری لیتیوم یون مدل LP-E17 استفاده کرده که ظرفیتی معادل 1040 میلی آمپر ساعت و ولتاژ 7.1 ولت دارد.

اما یک نکته مثبت این است که هم نیکون و هم کانن برای دوربین‌های خود گریپ باتری معرفی کرده‌اند. این باعث می‌شود تا بتوانید عمر باتری دوربینتان را تا چند برابر افزایش دهید.

نتیجه نهایی و جمع بندی

کمپانی‌های بزرگ در سال‌های اخیر سعی کردند به تولید دوربین‌های بدون آینه اهمیت بیشتری بدهند. عکاسان حرفه‌ای نیز به همین شکل، به استفاده از این دوربین‌ها علاقه نشان داده‌اند. بدون آینه‌ها بدنه‌ای کوچک و جمع و جور داشته و در عین حال کیفیت فوق‌العاده‌ای ارائه می‌دهند.

دوربین‌های فول فریم نیز با وجود قیمت بالایی که داشتند، اما توسط عکاسان حرفه‌ای مورد استقبال واقع شدند. همین باعث شد تا کمپانی‌های مختلف برای توسعه‌ی آن تلاش فراوانی کنند.

کانن و نیکون نیز دو کمپانی فعال در این حوضه هستند که در سال گذشته و با معرفی دوربین‌های Eos RP و Z6 سعی کردند این دوربین‌ها را با قیمتی کمتر در دسترس عکاسان بیشتری قرار دهند.

همانطور که در مقایسه خواندید تفاوت بین دو دوربین نسبتا زیاد است و این تفاوت را می‌شود با توجه به قیمت دو دستگاه نادیده گرفت. در واقع می‌شود گفت هر مدل از بهترین‌ها در رنج خودش است.

هر دوربین برتری‌هایی نسبت به دیگری دارد، اما این به معنی برتری کامل نبوده و هر کدام کیفیت بسیار خوبی را ارائه می‌دهند. پس اینکه کدام یکی از این دو دوربین را برای خود انتخاب کنید، کاملا به این بستگی دارد که به چه سبک عکاسی علاقه داشته باشید و یا اصلا از دوربین خود چه بخواهید ( و البته بودجه‌ای که برای خرید دوربین در نظر گرفته‌اید ).

امیدوارم مقاله ” مقایسه کانن Eos RP و نیکون Z6 : جدال بدون آینه‌های فول فریم ! “ برایتان لذت بخش و مفید بوده باشد. آیا شما تجربه استفاده از هیچ یک از این دوربین‌ها را داشته‌اید ؟ نظرتان در موردشان چیست ؟

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.