بهترین میکروفون برای استریم

میکروفون

میکروفوناستریم Streaming یکی از روش‌های پخش محتواست. از این طریق، پخش یک فایل مولتی‌مدیا در فرمتِ ویدیویی یا صوتی بدون نیاز به دانلود کامل برای کاربر فراهم است. این روشِ تولید محتوا روز به روز در حال توسعه است و طبیعتاً یکی از ویژگی‌های هر استریم، کیفیتِ صدای آن است.

کیفیت صدای میکروفون‌های داخلی built-in-mic در حد متوسط است و شما برای استریمِ‌ استاندارد به یک میکروفون اکسترنال مطلوب نیاز خواهید داشت. در این متن به چند مدلِ میکروفون استریم خواهیم پرداخت و سعی می‌کنیم تا یک دید کلی از دنیای استریم و اهمیتِ صدا در آن به خواننده بدهیم.

چرا میکروفون اکسترنال؟

میکروفونبا وجود گسترده شدن دنیای اینترنت، افزایش سرعتِ داده و محدودیتِ فضای ذخیره تولید محتوای استریم مورد توجه عموم قرار گرفته است. نیاز به اجرای لایو استریم برای گیمرهای حرفه‌ای یا بلاگرها،‌ باعث شده تا این شکل از تولیدِ محتوا محبوبیتِ خاصی پیدا کند. در کنار دوربین و تجهیزاتِ نورپردازی و همچنین سخت‌افزار کامپیوتر و سرعت اینترنت، کیفیتِ صدا هم بسیار حیاتی است. داشتن یک میکروفون اکسترنال برای استریم، سطح کارِ شما را حرفه‌ای خواهد کرد و به مخاطب خود لذتِ شنیدن صدایی شفاف را خواهید داد.

استریم انواع متفاوتی دارد. آیا به تنهایی گویندگی یا پادکست تهیه می‌کنید؟ آواز می‌خوانید؟ کلاس آموزشی برگزار می‌کنید؟ مباحثه برگزار می‌کنید؟‌ استریم شما با دنیای جذاب بازی Gaming در رابطه است؟ آیا به استودیو خود گروه‌های موسیقی یا خواننده دعوت می‌کنید؟ مطابق با نیازهای شما میکروفون‌های متفاوتی قابل تهیه هستند.

میکروفونزمانی متوجه می‌شویم که میکروفون از کیفیت تصویر هم حیاتی‌تر است، که بدانیم خیلی از مخاطبین حتی ترجیح می‌دهند، فقط به صدایِ استریم گوش دهند. به همین خاطر سرمایه‌گذاری روی این بخش پیشنهادِ متخصصین دیدنگار است. امیدوار هستیم این متن راهنمایی برای آسان شدنِ انتخاب شما بشود.

خب قبل از معرفی میکروفون‌ها، برای شروع می‌خواهیم افراد تازه‌کار را از شرایط و دستگاه‌های مورد نیاز برای یک استریم مطلع کنیم.

میکروفون

برای کار در دنیای تولید محتوای استریم چه شرایطی لازم است؟‌

میکروفونبرای شروعِ کار استریم تجهیزات چندانی نیاز ندارید. داشتن یک PC، لپ‌تاپ، گوشی‌ هوشمند یا تبلت به همراه یک خط اینترنت پایدار کفایت می‌کند. به عنوان مثال: اگر قصد پخش ویدیو گیم Streaming Video Games را دارید، داشتن یک لنزِ موبایلی یا همان دوربین گوشی همراه خوب یا وب‌کم با کیفیت در کنار یک میکروفون اکسترنال، همه چیزی است که نیازمند آن هستید. با تعیین کردن هدف خود از استریم،‌ کیفیتِ میکروفون و لنز نیز سازگار با آن انتخاب می‌شود.

میکروفون

برای انتخاب یک میکروفون استریم به چه مواردی دقت کنم؟

ما سعی کردیم که مشخصه‌های یک میکروفون را به چهار بخشِ کلی تقسیم کنیم. این چهار مشخصه شامل:‌ دامنه پاسخ‌گویی فرکانس Frequency Response، الگوی قطبی Polar Pattern، شکل اتصال Connection Method و نوع فیلتر صدا.

دامنه پاسخ‌گویی فرکانس

میکروفوناین مشخصه به معنی محدوده صدایی است که میکروفون بازتولید می‌کند. این محدوده با واحدِ هرتز Hz و کیلوهرتز kHz مشخص می‌شود. دامنه‌ای از بم‌ترین صدا تا زیرترین صدا را در برمی‌گیرد. به طور معمول دامنه استاندارد طلایی 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز است.

الگوی قطبی؛ از چه جهتی صدا دریافت شود؟

میکروفونالگوی قطبی یا همان مشخصه جهت‌گیری، نشان می‌دهد که میکروفون از چه جهاتی صدا را دریافت می‌کند و کدام جهات را فیلتر می‌کند. سه الگوی قطبی اصلی: کاردیوید Cardioid تک‌جهته، اومنیداریرکشنال Omnidirectional 360 درجه و بای‌دایرکشنال Bidirectional دو جهته است.

به عنوان مثال: اگر قصد استریمِ مصاحبه دو جهته دارید، می‌توان سراغی از بای‌دایرکشنال‌ها را بگیرید. اگر گیمر هستید احتمالاً برای شما کاردیوید بهتر است. شاید استریم شما یک آموزش است که قصد دارید صدای محیط را هم بازتولید کند. در این صورت انواع 360 درجه را انتخاب کنید.

شکل اتصال راحت یا فوقِ حرفه‌ای؟

میکروفوندو روش اساسی برای اتصال میکروفون به دستگاه میزبان درگاه XLR و USB‌ است. انواع میکروفون‌های XLR‌ به طور مستقیم به PC متصل نمی‌شوند. البته می‌توان از تبدیل استفاده کرد، اما بهتر است که تا جای ممکن سراغ آداپتورها نرویم. برای اتصال به PC نیاز به یک میکسر یا رابط کاربری صدا Audio Interface خواهید داشت. اما به هرحال صدای با کیفیتی نصیبِ کاربر خواهد شد. همچنین دوام XLR‌ها بیش‌تر و البته گران‌تر است.

میکروفون‌هایی هم بر اساس TS/TRS/TRRS هستند. شما می‌توانید گوشی‌های همراه، تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها را به این نوع میکروفون‌ها متصل کنید. البته کیفیت این میکروفون‌ها به پای XLR نمی‌رسد.

فیلترهای صدا

میکروفونیکی از عواملِ‌ اساسی استریم برخورداری میکروفون از فیلترِ صدا برای حذف صدای پوپ popping است. معمولاً از پاپ فیلتر pop filter به این منظور استفاده می‌شود. صدا شفاف‌تر و نویزهای ناخواسته کمتر خواهد بود

حالا برویم سراغ معرفی بهترین میکروفون‌های استریم. آماده‌اید؟

میکروفون استودیویی

میکروفون استریم Audio-Technica AT2020

میکروفوناین میکروفون ارزان یک کاندنسر با حساسیت بالا و قیمتی بسیار مناسب است. دامنه فرکانسی 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز محدوده‌ای بسیار استاندارد برای کاربر مهیا کرده است. الگوی قطبی از نوع کاردیوید است و صدا را از جهت روبروی دیافراگم بازتولید می‌کند. در واقع وقتی روبروی میکروفون بشینید صدا از دهان شما بازتولید خواهد شد.

از پاپ فیلتر برخوردار است و مشخصه SPL برابر با 144 دسی‌بل AudioTechnica AT2020 باعث شده تا با نزدیک شدن دهان شما به میکروفون با کمترین نویز همراه باشد. و اتصالِ آن با وجود درگاه USB بسیار راحت است. قیمت بسیار خوبی دارد و دوام محصولات آدیوتکنیکا تضمین شده است. معمولاً انواع USB نیازمندِ یک pre-amp برای شدت دادن به سیگنال‌های ضعیف میکروفون هستند.

برای خرید این میکرفون بهتر است سری به سایت دیدنگار بزنید و بعد از مرور نقد و بررسی آن خرید خود را نهایی کنید.

میکروفون

میکروفون کاردیوید مناسب برای انواع استریم

میکروفونمیکروفون RODE NT1-A از دیافراگم بزرگ طلا اندود با نویز بسیار پایین ساخته شده است. دو برابر AT2020‌ از آدیوتکنیکا قیمت دارد. الگوی قطبی کاردیوید Cardioid، صدا را از یک جهت بازتولید می‌کند. صدایی واضح و گرم را بازتولید می‌کند. به خاطر کیفیت بالا و طریقِ اتصال با کابلِ XLR، برای ضبط صدای آلاتِ موسیقی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس اگر استریمِ شما مرتبط با دنیای موسیقی است،‌ نگاهی به این مدل داشته باشید.

یک بسته‌بندی کامل در اختیار کاربر است. شاک‌ مانت برای جلوگیری از نویز ناشی از لرزش و تکان خوردنِ میکروفون در بسته‌بندی موجود است. پاپ شیلد هم باعث کاهش نویز پوپ popping خواهد شد. میکروفن Rode NT1-A برای شیفتگان دنیای تولید محتوا در حوزه موسیقی یک پیشنهاد طلایی است.

میکروفون با الگوی قطبی چندگانه برای کاربرِ خلاق

میکروفونمیکروفون Blue Yeti X با الگوی قطبیِ چندگانه مورد توجه استریمرهای حرفه‌ای است، که در چند حوزه خصوصاً پادکست‌ها فعالیت می‌کنند. به راحتی الگوی قطبی را تغییر دهید و از هر جهتی که مایل هستید صدا را بازتولید کنید. این میکروفون از طریق درگاه USB متصل می‌شود. برای دنیای موسیقی چندان مناسب نیست. نرخ سمپلِ ضبط 24-bit /48kHz است. دامنه فرکانسی استاندارد 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز را پوشش می‌دهد. امکان مانیتورینگ صدا برای کاربر فراهم است.

خب شما را با بهترین‌های میکروفون برای استریم آشنا کردیم. هدف و موضوع محتوای شما نقش اساسی در این میان دارد. در هر زمان بودجه و نیاز، تعیین کننده محصول انتخابی شماست. بهتر است قبل از خرید نهایی با متخصصین و مشاوران ما در ارتباط باشید.

میکروفون استودیویی

بالاخره چه میکروفونی برای استریم مناسب است؟

میکروفوناین پرسشی کلی است. به هرحال بودجه اختصاصی شما باید تمام تجهیزاتی که نیاز دارید را پوشش دهد. به هرحال باید برای بخش صدا بودجه بالایی در نظر بگیرید. این به نفع استریم شما خواهد بود. استریم با کیفیت تصویر پایین اما صدای مطلوب یک میکروفونِ خوب، عالی به نظر خواهد رسید. همانطور که گفتیم برخی از علاقه‌مندان و مخاطبین استریم، فقط به دنبال شنیدن صدا هستند. در این متن چند میکروفون متفاوت از نظر کاربری را که قیمت مناسبی هم دارند را معرفی کردیم. همچنین سعی شده تا کیفیت بازتولیدیِ صدا را مدنظر نگه داریم.

ما در این متن از مشخصه‌های اصلی یک میکروفون گفتیم. برای استریم معمولاً افراد ترجیح می‌دهند که از میکروفون‌های USB با اتصالِ راحت بهره‌مند شوند. همچنین به خاطر گویندگی رو به سوی الگوی کاردیوید هستند. به هرحال میکروفون‌های داینامیک انتخاب مناسبی نیستند و بین محصولاتِ کاندنسر جستجوی خود را دنبال کنید. اگر استریم شما با حال و هوای موسیقی در ارتباط است، پیشنهاد دیدنگار بهره‌مند شدن از میکروفون‌هایی است که با کابل XLR و از طریق یک رابط صوتی به PC یا لپ‌تاپ متصل می‌شوند.

برخی میکروفون‌ها الگوی قطبیِ‌ چندگانه دارند که برای کاربران خلاق با رویکردهای متنوع مناسب هستند. به راحتی از طریق knob، الگوی قطبی را تغییر دهید و صدا را از جهت به خصوصی بازتولید کنید که مناسب با نیاز شماست.

دنیا در دست تولیدکنندگان

میکروفوندنیای استریم روز به روز در حال توسعه است. این حوزه هم به عنوان یک سرگرمی و هم حرفه کاری در بین افراد محبوبیت پیدا کرده است. برخی در خانه با یک PC، لپ‌تاپ و حتی گوشی‌های هوشمند خود به پخش محتوای خود در قالب استریم و اجرای Live Stream روی آورده‌اند. افزایش تولیدکنندگان، مخاطبان را به سمت کیفیت سوق داده است. صدایی که از طریق میکروفون‌های داخلی built-in-mic بازتولید می‌شود، حتی در گوشی‌های گران‌قیمت آیفون هم آن کیفیت مطلوب یک استریم حرفه‌ای را ندارند. برای پا گذاشتن در این عرصه، میکروفون اکسترنال،‌ سازگار با حال و هوای استریمِ شما یک عنصر حیاتی است.

آیا تجربه کارِ استریم را داشته‌اید؟ عوامل شکست در یک استریم تا چه حد به تجهیزات مرتبط هستند؟ آیا برای آغازِ کار استریم در حال کسب اطلاعات هستید؟‌ به نظر شما کدام سبک از میکروفون‌ها می‌تواند نیاز شما را پوشش دهد؟ ما در این متن سعی کردیم به این سوالاتِ شما پاسخی کلی داده باشیم و امکان برقراری تماس برای مشورت رایگان با متخصصین دیدنگار، راهِ دیگری برای تکمیل اطلاعات است. اگر این مطلب را دوست داشتید آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

میکروفون بی سیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.