گیمرها و طرفداران بازیهای هیجانانگیز میدانند تا مدتها پیش گوشیهای گیمینگ چیزی جز رویا نبودند. امروزه شاهد علاقه و جذب کاربران به گیم هستیم. روش آسان دسترسی به گیم، بازی در موبایل است. به همین خاطر شرکتهای تولیدکننده در پی برطرف کردن نیاز کاربران دست به تولید زدهاند. شاید در نگاه اول شنیدن کلمه گوشی گیمینگ ، تصوری از یک بودجه حسابی در ذهن شما ایجاد کند، اما نگران نباشید ما در این مقاله سعی میکنیم پیشنهاداتی با هر بودجه به شما بدهیم. پس پیش به سوی بهترین گوشیهای گیمینگ ۲۰۲۱ برای شیفتگان بازیهای موبایلی!
گوشی گیمینگ چیست؟
- گوشی گیمینگ چیست؟
- شاخصترین ویژگیهای گوشی گیمینگ
- از ظاهر گوشی گیمینگ غافل نشوید
- قلمروی شما در گوشی گیمینگ ؛ نرم افزار
- راهنمای خرید بهترین گوشیهای گیمینگ 2021 – دی 1400
- بهترین گوشی گیمینگ تا ۶ میلیون تومان
- بهترین گوشی گیمینگ تا ۱۰ میلیون تومان
- بهترین گوشی گیمینگ تا ۲۰ میلیون تومان
- شما خرید کدام گوشی گیمینگ را پیشنهاد میدهید؟
گوشیهای گیمینگ مخصوص بازی هستند و میتوانند با تبلتها و حتی کنسولهای قابل حمل مثل Nintendo switch یا حتی کامپیوترها رقابت کنند. شاید بگویید که کنسولهای بازی از بسیاری جهات برتری دارند، اما خب واقعیت این است که آنها در جیب شما جا نمیشوند. و نمیتوانید هر کجا که میروید آن را با خود حمل کنید.
در درجه اول در انتخاب گوشی موبایل ، باید به صفحه نمایش بزرگ و با رزولوشن بالا، عمر باتری ایدهآل و قدرت بالا که در میان بازی، تلفن نیاز به شارژ پیدا نکند توجه کنیم. در کل دو مدل (Samsung galaxy s21 ultra و ipone 13pro max) از این امکانات برخوردار هستند. اما گوشیهای دیگری هستند با قیمت ارزانتر که صرفاً برای گیم طراحی شدهاند. برندهای زیادی در زمینه ساخت گوشیهای گیمینگ فعالیت میکنند. همراه ما باشید تا بهترین ویژگیهای گوشیهای گیمینگ ۲۰۲۱ را بررسی کنیم.
شاخصترین ویژگیهای گوشی گیمینگ
اجرای بازیهای سنگین و مستمر در گوشیهای گیمینگ، نیاز به یک سری شرایط خاص دارد که به آنها اشاره میکنیم. بهترین گوشی گیمینگ، به گوشی گفته میشود که ظرفیت نصب و اجرای بازیهای سنگین را داشته باشد. مانند : رم بالا، CPU قوی و حافظه کافی.
-
اهمیت باتری و شارژ
گوشی گیمینگ مدنظر شما باید از یک باتری حجیم به همراه قابلیت شارژ سریع بهرهمند باشد. باتری این نوع گوشیها معمولاً بزرگ است و ظرفیت بالایی دارد. ۵۰۰۰ یا ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعت دارند که زمان زیادی را در حالت performance روشن میمانند. ظرفیت باتری باید طوری باشد که بتواند چندین ساعت بازی پیاپی را ساپورت کند تا دقیقاً وسط لحظات حساس بازی پیام Low Battery را دریافت نکنید. هرچه ظرفیت باتری بیشتر باشد طبیعتاً به مدت طولانیتری میتوانید بدون وقفه بازی کنید. اکثر مدلهای مدرن از ظرفیت باتری بالایی برخوردار هستند.
-
صفحه نمایش بزرگ و قدرتمند
همانطور که تماشای یک فیلم در السیدی LCD بزرگ لذت بیشتری دارد، مسلماً بازی کردن در صفحه نمایشگر بزرگ و قدرتمند بسیار دلچسبتر از نوع کوچک آن است. معمولاً گیمرها برای تجربه بازی بهتر به حداقل اندازه صفحه نمایش ۶.۵ اینچی نیاز دارند. پاسخ سریع لمسی، صفحه حساس به فشار و پشتیبانی از HDR نیز از دیگر ویژگیهایی است که میشود در بهترین گوشیهای گیمینگ برای بازی جستوجو کرد. بنابراین داشتن یک صفحه نمایشگر بزرگ که اجزای درون بازی و حرکات آنها به راحتی قابل مشاهده و ردیابی باشد، مهم است.
-
گرافیک گوشی گیمینگ
دقیقاً مثل کامپیوترهای شخصی و لپتاپها که کارت گرافیک در آنها عمل تعیین کننده برای بازی محسوب میشود. در گوشیهای هوشمند نیز تراشه حرف اول برای اجرای بازیهای موبایل میزند. CPU یک فاکتور مهم در بازی محسوب میشود. CPU میتواند صدها هسته معمولی داشته باشد تا بتواند گرافیک سریع و پیچیده را مدیریت کند. تعداد هستههای بیشتر به معنای یک بازی روان است. یک گوشی موبایل و پردازنده گرافیکی پرقدرت، میتوان تمام بازیهای سنگین و گرافیکی را اجرا کرد.
-
چیپست Soc در گوشی گیمینگ
چیپست مخفف Soc است. چیپست در اصل قلب گوشی است و سرعت گوشی را با عملکردهای عادی تعیین میکند. چیپست یک سیستم پردازشی کامل است. که شامل چند قسمت پردازشی، حافظه، مودم و سایر قطعات است که روی یک برد لحاظ میگردد. مغز متفکر موبایل چیپست است. تمامی بخشهای مورد استفاده موبایل، از سیستم عامل گرفته تا خاموش و روشن کردن موبایل را تحت تاثیر مدیریت خود دارد.
قطعات درون یک چیپست شامل: پردازنده، (CPU) واحد پردازش مرکزی، (CPU) واحد پردازش گرافیکی، واحد پردازش عصبی (کارهایی از قبیل تشخیص صدا و پردازش دیتا دوربینها برعهده این قسمت است.) ، (DSP) پردازنده سیگنال دیجیتال، (ISP) واحد پردازش تصویر. پردازندههای گوشیها به طور معمول ساختار ۸ هستهای دارند. هستههای بزرگتر برنامههای سنگین را مدیریت و اجرا میکنند. هستههای کوچکتر هم از نظر مصرف انرژی بهینهسازی شدهاند.
به این ترتیب عمر باتری را به بیشترین مقدار ممکن میرسانند. در حال حاضر بهترین گوشیها گیمینگ مجهز به تراشه Qualcomm Snapdragon 865 است. با این حال، Snapdragon 855 و بالاتر برای اکثر گیمرها کاملاً مناسب خواهد بود.
-
(RAM) گوشی گیمینگ
یکی دیگر از فاکتورهای مهم گوشی گیمینگ RAM است. RAM بیشتر کمک میکند تا بازیهای سنگین بدون مشکل و کُندی اجرا شوند و همچنین در مدیریت برنامههای باز در پسزمینه هنگام بازی کردن نقش اساسی را ایفا میکند. اگر چندین برنامه درحال اجرا باشند، به RAM بیشتری نیاز دارید. معمولاً ۶ تا ۸ گیگابایت RAM برای بازی مناسب خواهد بود.
-
سیستم خنک کننده Cooling
اضافه شدن سیستم خنک کننده به گوشیهای گیمینگ شاید برای شما عجیب باشد ولی عملکرد این گوشیها را تا حد زیادی بالا برده است. گوشیهای گیمینگ فنهای هوشمندی دارند که فقط در مواقع نیاز روشن میشود و صدای خیلی کمی دارد.
-
(Refresh rate) تازه سازی
تازه سازی یا Refresh rate تعداد دفعاتی است که فریمهای گرافیکی با تجدید صفحه نمایش داده میشوند. پس هرچه مقدار بالاتر باشد، بهتر است. این عمل نمایی روان از گرافیک، به ویژه هنگام تماشای فیلم و ویدئو، به شما نشان داده میشود.
گیمرهای حرفهای Refresh rate بالای ۱۲۰ هرتز را انتخاب میکنند. به این معنی که گرافیکهای صفحه نمایش ۱۲۰ بار در ثانیه به روز میشوند. ما حداقل نرخ تازه سازی بازی برای گوشیهای گیمینگ ۹۰ هرتز پیشنهاد میکنیم. نرخ ۱۴۴ هرتزی را نیز به راحتی در بازار میتوانید پیدا کنید.
خب تا اینجا با همه چیز در مورد یک سختافزار لازم برای گیم و بازی در موبایل آشنا شدیم. حالا نوبت بقیه موارد است.
از ظاهر گوشی گیمینگ غافل نشوید
علاوه بر مهمترین ویژگیها و مشخصات ذکر شده در مطالب بالا، تعدادی ویژگی دیگر نیز وجود دارد که در گوشیهای گیمینگ برای انجام بازی مفید هستند. ویژگیهایی نظیر دکمهها یا ماشههایی مخصوص بازی کردن نیز بیشتر در گوشیهای گیمینگ یافت میشود، این عناصر به همراه اسپیکرهای استریو و نمایشگر آمولد میتواند تجربه گیمینگ را به شما بسیار بهبود بخشد. صفحه نمایش و بلندگوهای با کیفیت از دیگر ویژگیهایی هستند که میتوانند هیجان بازیهای گوشی گیمینگ را افزایش دهند.
با همه این تفاسیر گوشیهای گیمینگ میتوانند به عنوان یک گوشی معمولی برای کاربر عمل کنند، و خیلی راحت در جیبتان قرار دهید و کارهای روزمره مثل عکسبرداری و وبگردی هم انجام دهید. پخش موزیک هم با این گوشیها لذتبخشتر است چون اسپیکرهای قوی دارند.
قلمروی شما در گوشی گیمینگ ؛ نرم افزار
بهتر است هنگام خرید گوشی گیمینگ علاوه بر سختافزار قوی و خوب به نرمافزار هم توجه کنید. شرکتهای سازنده گوشیهای گیمینگ در سالهای اخیر علاوه بر ساخت بهترین سختافزار ممکن، بر روی نرمافزار بهتر هم توجه دارند. به این خاطر گوشیهای هوشمند با گیملانچرهای اختصاصی مختص هر شرکت عرضه میشوند. این دقیقاً مثل یک نوع اصلحه مخفی هر شرکت است و به تجربه هرچه بهتر کاربر هنگام بازی کردن کمک میکنند.
برنامه Game Launcher همچنین این قابلیت را دارد که اطلاعات جامع و کاملی را از بازیهایی که بر روی دستگاه کاربران به اجرا در آمده است تهیه و به نمایش بگذارد. این اطلاعات را میتوانید در هر زمان با لمس آیکون نمایش داده شده با شکل پروفایل یا بدن انسان که در بالا و سمت راست منوی اصلی برنامه Game Launcher قرار دارد مشاهده کنید.
گیملانچرها علاوهبر بهینهسازی دستگاه برای اجرای هرچه بهتر بازیها، امکانات ویژهی دیگری هم به همراه دارند که شامل مواردی از جمله میانبر برای گرفتن اسکرین شات، ضبط ویدئو از صفحه بازی، بستن اعلانات و جلوگیری از لمس ناخواسته صفحه میشود. گیملانچر قابلیت کاهش یا افزایش وضوح و نرخ فریم بازیها را دارد.
راهنمای خرید بهترین گوشیهای گیمینگ 2021 – دی 1400
بعد از آشنایی با امکانات اولیه بهترین گوشی گیمینگ 2021 بهتر است چند نمونه هم به شما معرفی کنیم تا با خیال راحتتر دست به انتخاب بزنید. پس اگر قصد خرید گوشی گیمینگ دارید، ادامه متن را از دست ندهید.
بهترین گوشی گیمینگ تا ۶ میلیون تومان
-
شیائومی پوکو X3
پوکو X3 گوشی میانرده با قیمت مناسبی است. با نمایشگر ۶.۶۷ اینچی و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و حساسیت لمسی ۲۴۰ هرتز به کاربران نمایشگری بزرگ با بازدهی عالی ارائه میدهد، اما در هنگام اسکرول روی نمایشگر مقدار بسیار اندکی Ghosting دیده میشود. تراشه میانرده اسنپ دراگون ۷۳۲ توانایی اجرای بازیهای سنگین را بدون هیچ مشکلی دارد.
پوکو X3 در سه نسخه در بازار عرضه شده است، نسخه ۶ گیگ رم در دو حافظه ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی و نسخه ۸ گیگ رم آن با حافظه ۱۲۸ گیگابایت موجود است. همچنین گوشی پوکو ایکس 3 از کارت حافظه اسدی SD پشتیبانی میکند.
از نقاط مثبت گوشی پوکو ایکس 3 ظرفیت ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی باتری این گوشی است و همانطور شارژدهی عالی بهویژه در زمان اجرای بازیها دارد. پوکو ایکس ۳ قادر است تا بسیاری از بازیها را روی تنظیمات متوسط اجرا کند.
بهترین گوشی گیمینگ تا ۱۰ میلیون تومان
-
سامسونگ M62
با توجه به جدیدتر بودن، توانسته جای M51 را تصاحب کند. M62 با باتری 7000 میلی آمپری یک غول بی نظیر است. سخت افزار میانردههای زیر ده میلیون تومان مثل M62 تقریباً عملکرد مشابهی دارند. اما یکی از تفاوتهای M62 نسبت به سری A سامسونگ که به نظرم خیلی هم کاربردی است، قرار دادن سنسور اثر انگشت روی لبه ی سمت راست هست. که خیلی راحت انگشت شست روی آن قرار میگیرد.
گوشی سامسونگ M62 دارای شارژر 25 واتی است و به نسبت ظرفیت 7000 میلی آمپری عدد کمی است. اما اگر 2 ساعت به این گوشی زمان بدهید تا شارژ شود، میتوانید خودتان را تا 2 روز از شارژر بینیاز کنید. دوربین چهارگانه 64 مگاپیکسلی، سلفی 32 و نمایشگر سوپر آمولد پلاس از دیگر ویژگیهای این گوشی ۱۰ میلیونی است.
بهترین گوشی گیمینگ تا ۲۰ میلیون تومان
-
سامسونگ S20 FE
این گوشی سامسونگ مجهز به یک صفحه نمایش 6.5 اینچی Super AMOLED میباشد. این نمایشگر بیش از 84.8 درصد از قاب جلویی را پوشش داده است. رزولوشن این نمایشگر کیفیت 1080 در 2400 پیکسل دارد که 407 پیکسل بر هر اینچ تراکم پیکسلی آن است. از ویژگیهای این صفحه نمایش میتوان به HDR10 و نرخ تازه سازی 120Hz اشاره کرد.
سامسونگ از دو پردازنده Snapdragon 865 و Exynos 990 در این گوشی استفاده کرده است. نسخه Fan Edition با یکی از سه تنظیمات حافظه 6/128 گیگابایتی، 8/128 گیگابایتی و 8/256 گیگابایتی ارائه میشود و نسخه پایه آن با 6 گیگابایت رم و 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی موجود است. انرژی مورد نظر گلکسی S20 FE توسط یک باتری 4500 میلی آمپر ساعتی تامین میشود، دقیقاً همان ظرفیت که در S20+ و Note20 Ultra وجود داشت.
سامسونگ Galaxy S20 Fan Edition با سیستم دوربین متفاوتی نسبت به S20 و S20 Plus ارائه میشود. یعنی از هر سه ماژول دو تا متفاوت است، واحد اصلی دوربین بدون تغییر مانده است که از یک سنسور 12 مگاپیکسلی با پیکسلهای 1.8 میکرومتر و دیافراگم f/1.8 استفاده میکند. لرزشگیر و فوکوس خودکار پیکسل دوگانه نیز در لیست ویژگیها هستند.
برای خرید هر یک از این گوشیها و مدلهای دیگر کافیست سری به این لینک در سایت دیدنگار بزنید و با انواع گوشیها و قابلیتها آشنا شوید.
احتمالاً شما هم مستعد هستید تا یکی از این مدلها را خریداری کنید و مشغول بازی شوید. به بودجه و نیاز خود توجه کنید و به راحتی خرید خود را انجام دهید. مشاوران ما در هر زمان آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.
شما خرید کدام گوشی گیمینگ را پیشنهاد میدهید؟
با همه این تفاسیر به این نتیجه رسیدیم که در گوشیهای گیمینگ هیچگونه حد و مرزی وجود ندارد و قدرت حرف اول را میزند. گوشیهای گیمینگ ویژگیهای خوب و رده بالایی دارند که برای بسیاری از گوشیهای هوشمند معمولی ممکن است محدودیت به شمار بیاید. امروزه گوشیهای گیمینگ با سرعت زیادی در حال پیشرفت هستند و مورد توجه خیلی از شرکتهای بازیسازی قرار گرفتهاند. بهترین گوشیهای گیمینگ ۲۰۲۱ میتوانند همه بازیهای روز دنیا را روی بالاترین کیفیت اجرا کنند.
شما برای بازی از چه گوشی استفاده میکنید؟ به نظرتان کدام ویژگی مهمترین عامل تعیین کننده یک گوشی مناسب برای بازی است؟ آیا طرفدار برند خاصی برای فعالیت در این زمینه هستید؟ خوشحال میشویم نظرات و تجربیات خود را برای ما بنویسید و اگر این مقاله را دوست داشتید، آنرا با دوستانتان به اشتراک بگذارید.