Hi-Sync یا HSS چیست و چه کاربردی دارد ؟
راهنمای خریدآیا میخواهید عکاسی با تکنیک Hi-Sync یا HSS را شروع کنید و به سرعتی بیش از 1/200 برای فلاشتان نیاز دارید ؟ بعضی از انواع تریگرها هستند که مخصوص این تکنیک طراحی شدهاند و میتوانند سرعت هماهنگی دوربین و اسپیدلایت را تا حد زیادی افزایش دهند.
در این مقاله قصد دارم به بررسی مواردی در مورد رادیو تریگرهای Hi-Sync یا HSS بپردازم. پس همراه من باشید …
همگام سازی فلاش یا Flash Sync چیست ؟
انواع فلاش پرتابل و اسپیدلایتها، صرف نظر از اینکه چه اندازه و چه شکل هستند، با روش ذخیرهی بار الکتریکی کار میکنند و سپس آن را به عنوان نور از طریق سطح شفاف فلاش ساطع میکنند.
هنگامی که فلاش شلیک میکند، بار الکتریکی داخل آن ریخته میشود و یک گاز را مشتعل میکند. گاز یونیزه میشود و به این ترتیب روشنایی را برایتان به وجود میآورد. از این رو، فلاشهایی که ما این روزها از آن استفاده میکنیم، فقط یک نسخه مدرن از فلاشهای قدیمی لامپی است که از یک قرن پیش استفاده میشد، جایی که عکاسان اساساً پودر فلاش را برای ایجاد نور مشتعل میکردند.
تفاوت ما با نسل گذشته در این است که امروزه فقط ماده شیمیایی را به جای پودر مشتعل میکنیم. اکنون تنها تفاوت این است که میتوان میزان نور ساطع شده توسط فلاش را بصورت الکترونیکی و با دقت باورنکردنی کنترل کرد.
چگونگی عملکرد فلاشهای چشمک زن مدرن از نظر تئوری بسیار ساده است، اما اجرای آن بسیار پیچیده است.
پردهی شاتر که در اکثر دوربینهای DSLR مدرن گنجانده شده است از دو قسمت جداگانهی، پرده اول و پرده دوم تشکیل شده است.
وقتی دکمه دیافراگم را فشار دهید، پرده اول بسته شده و سپس پرده دوم با توجه به سرعت شاتر انتخاب شده بسته میشود.
فاصله زمانی بین پرده اول و دوم را سرعت شاتر میگویند.
برای سرعتهای بیشتر شاتر، مانند یک ثانیه، پرده اول باز شده و پرده دوم پس از سپری شدن دوره زمانی یک ثانیه بسته میشود. در این حالت، کل سنسور طی یک ثانیه و در فاصله بین بسته شدن پرده اول و دوم در معرض تابش نور قرار میگیرد.
برای سرعت های کوتاهتر شاتر، مثل 1/1000 ثانیه، پرده اول شروع به باز شدن کرده و پرده دوم کمی بعد از آن و قبل از اینکه پرده اول به طور کامل باز شود، حرکت کرده و سنسور به صورت مقطعی نوردهی میشود.
این منجر به تشکیل شکاف باریکی از نور میشود که بر روی سنسور حرکت کرده و در نتیجه سرعت شاتر بسیار سریعی را ایجاد میکند.
همگام سازی فلاش به این صورت است که دوربین با فلاش همگام شده تا نور ساطع شده توسط فلاش روی سنسور ثبت شود.
بالاترین سرعت همگام سازی فلاش در هر دوربینی، سریعترین سرعت شاتر است که در آن کل سنسور کاملاً در معرض نوردهی قرار میگیرد. برای بعضی از DSLR ها سرعت همگام سازی فلاش 1/200 ثانیه است و برخی دیگر تا 1/320 ثانیه نیز میرود.
به عنوان نمونه، در نیکون D810، حداکثر سرعت همگام سازی فلاش 1/250 ثانیه است. این سریعترین سرعت شاتری است که در آن کل سنسور به یکباره در معرض نوردهی مستقیم قرار میگیرد. با سرعت شاتر بالاتر از 1/250 ثانیه، تمام سنسور در یک لحظه در معرض تابش نور قرار نمیگیرد، به همین دلیل اگر میخواهید با سرعت شاتر بالاتر از همگام سازی فلش استاندارد عکس بگیرید، نوار سیاهی را در قسمت زیر قاب مشاهده خواهید کرد. آن نوار سیاه، سایهی پرده دوم در هنگام بسته شدن است.
برخی از دوربینهای فرمت متوسط که دارای پردههای شاتر ورقهای هستند که درون لنزها قرار میگیرند و با پردهی شاتر در DSLR ها متفاوت هستند. این پردهها امکان افزایش سرعت همگام سازی فلاش ( در بعضی موارد تا 1/1600 ثانیه ) را بدون قطع شدن امکان پذیر میکنند.
این پرتره از یک ماهیگیر با دوربین دیجیتال Hasselblad H5D با فرمت متوسط با استفاده از یک شاتر ورقهای ثبت شده که با استفاده از سرعت شاتر بسیار زیادی ثبت شده است.
دوربینهای فرمت متوسط به طور سنتی در صورت نیاز به همگام سازی با فلاش با سرعت زیاد شاتر، به حالتهای مختلف زیادی تبدیل شدهاند، چرا که مکانیسم شاتر کاملاً متفاوتی دارند.
Hi-Sync چیست ؟
Hi-Sync و HSS فناوریهایی هستند که به شما امکان میدهند دوربین خود را با فلاش با سرعت بسیار شاتر زیاد همگام کنید.
از نظر فنی، ویژگیهای Hi-Sync (HS) و High Speed Sync (HSS) یک نسخه بهبود یافته برای سایر سیستمهای قبلی موجود در این زمینه است. برخی از رادیوتریگرها مثل Transmitter PRO که در آن از فناوری Hi-Sync و HSS استفاده شده، دسترسی به سرعت بسیار زیاد شاتر برای هماهنگی بین دوربین و فلاش ممکن شده است !
رادیو تریگر Transmitter PRO برای دوربینهای پاناسونیک، سونی، نیکون، کانن، الیمپوس و فوجی فیلم عرضه شده است.
علاوه بر این مدل تریگر از کمپانی الینکورم، مدلهای بسیار دیگری نیز وجود دارند که برای عکاسی با سرعت بسیار زیاد شاتر طراحی شدهاند.
تفاوت Hi-Sync و HSS در چیست ؟
High Speed Sync (HSS) از شلیک نور در واحدهای زمانی یکسان به صورت مداوم استفاده میکند. از آنجا که مجبور است تعداد زیادی پالس نور را در یک واحد زمانی تولید کند، درواقع برای مدت کوتاهی منبع نور مداوم ایجاد میکند، و این یعنی میزان واقعی نور فلاش بسیار کم است و بسته به سرعت شاتر میتواند بسیار متفاوت باشد.
به طور خلاصه، فناوری Hi-Sync (HS) بر خلاف HSS نوری مداوم تولید میکند که اغلب قدرت زیادی هم دارد. این نور در زمان باز شدن پردهی اول فعال شده و در زمان بسته شدن پردهی دوم غیر فعال میشود. این البته ممکن است باعث شود نوری یکدست در تمام زمینه تشکیل نشده و بخشهای بالایی کمی تاریکتر شوند.
چرا باید از Hi-Sync یا HSS استفاده کنیم ؟
برای عکاسان، به ویژه کسانی که در خارج از منزل عکس میگیرند، اغلب سرعت همگام سازی فلش 1/200 ثانیه نشان دهنده یک محدودیت بزرگ است.
با استفاده از فناوری Hi-sync یا HSS، عکاسان میتوانند :
- برای بهبود نور روز یا نوری که به سوژه تابیده میشود از طریق اسپیدلایت ؛
- برای فیکس کردن حرکت هنگامی که مجبوریم از سرعتهای شاتر بسیار زیاد استفاده کنیم ؛
- برای عکاسی با دیافراگم بازتر و برای دستیابی به عمق میدان بیشتر ؛
- برای عکاسی از مناظری با پس زمینه تاریک یا سیاه و استفاده از سرعت شاتر زیاد.
در مقایسه با HSS، فناوری Hi-Sync نسبت به سایر فناوریهای همگام سازی فلاش گزینههای بیشتری را نیز ارائه میدهد، چرا که عکاسان از نور بیشتری میتوانند استفاده کنند و هیچ محدودیتی برای این منظور وجود ندارد.
در مورد فلاشهایی که انرژی خود را از طریق باتری تامین میکنند، Hi-Sync از انرژی بسیار کمتری نسبت به فناوریهای دیگر استفاده میکند.
چه کسانی باید از Hi-Sync یا HSS استفاده کنند ؟
هر عکاسی از هر ژانری میتواند از مزایای استفاده از فناوریهای Hi-Sync و HSS لذت ببرد.
بیشتر عکاسان میتوانند از مزایای استفاده از Hi-Sync و HSS لذت ببرند. این تکنیکها میتوانند برای ایجاد عمق میدان در پرترهها یا شاخههای مد استفاده شوند.
این که آیا شما یک عکاس با تجربه هستید یا یک آماتور، علاقهمند به پرتره یا ورزش و صحنههای اکشن هستید، Hi-Sync و HSS دنیایی از امکانات خلاقانه را رو به شما باز میکند.
جمع بندی
استفاده از سرعت شاتر زیاد در عکاسی میتواند بسیار کاربردی باشد، اما این کار بدون استفاده از فلاش و رادیو تریگر میتواند دلیلی برای تاریک شدن عکسهایتان باشد.
با استفاده از یک فلاش مناسب با فناوریهای HSS و Hi-Sync و خرید رادیو فلاش خوب، میتوانید تمام این مشکلات را برطرف کنید.
در این مقاله سعی کردم به طور کامل در مورد فناوریهای HSS و Hi-Sync و کاربرد آنها و همچنین اسپیدلایتها و رادیوتریگرهایی با سرعت همگام سازی بسیار زیاد صحبت کنم.
امیدوارم نکاتی که در مقالهی ” Hi-Sync یا HSS چیست و چه کاربردی دارد ؟ “ گفتم، برایتان جالب بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی دارید، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.