بهترین دوربین‌های 4K برای ویدئوبلاگرها و فیلم سازها – مهر 1399

در این مقاله قصد دارم تعدادی از بهترین دوربین‌های 4K برای ویدئوبلاگرها و فیلم سازها را به شما معرفی کنم تا بتوانید تصاویری با کیفیت خارق‌العاده ضبط کنید.

انتخاب بین بهترین دوربین‌های 4K برای فیلم برداری، در واقع به معنای وضوح بیشتر ویدئوهایی است که ضبط می‌کنید. این یک مبحث بسیار گسترده است و بسیاری از کاربران را هدف قرار می‌دهد.

به همین دلیل من راهنمای خود را به سه بخش تقسیم کرده‌ام. در ابتدا دوربین‌های هیبریدی را بررسی خواهیم کرد که هم برای عکاسی خوب هستند و هم فیلم برداری و معمولا ویدئوبلاگرها و تولید کنندگان محتوا از آنها استقبال بیشتری می‌کنند.

می‌توان گفت بازار این دسته از دوربین‌ها در حال حاضر بهترین شرایط را دارد، چرا که دوربین‌های بدون آینه روز به روز برای فیلم برداری بهتر و پیشرفته‌تر می‌شوند. پس از بررسی بهترین دوربین‌های 4K برای ضبط ویدئوبلاگ نیز به سراغ بهترین دوربین‌های سینمایی خواهم رفت.

بهترین دوربین‌های 4K برای تولیدکنندگان محتوا : بسیاری از عکاسان در حال حاضر به تولید محتوای ویدیویی روی آورده‌اند و ممکن است اغلب برای هر دو نوع کار به سیستم یکسانی احتیاج داشته باشند. من دوربین‌هایی را انتخاب کرده‌ام که در هر دو کیفیت قابل قبول و خوبی را داشته باشند.

بهترین دوربین‌های 4K برای ویدئوبلاگرها : ویدئوبلاگرها و تولید کنندگان محتوای مستقل اکنون بخش قابل توجهی از بازار را تشکیل می‌دهند. این مبحث بسیار گسترده است و نمی‌توان آن را در قالب این مقاله گنجاند، اما در مورد آن نیز در بخش‌هایی از این مقاله صحبت خواهم کرد.

بهترین دوربین‌های سینمایی 4K : این دوربین‌ها فیلم سازان حرفه‌ای و سینمایی را هدف قرار داده‌اند و باز هم، آنقدر مبحث آنها گسترده است که نمی‌توان به یک مقاله‌ی جامع بسنده کرد، با این حال بهترین موارد را برایتان آورده‌ام.

البته باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که بسیار از گوشی‌های هوشمند نیز اکنون می‌توانند با رزولوشن 4K فیلم برداری کنند، همانند بسیاری از بهترین دوربین‌های عکاسی و این برای بسیاری از ویدئوبلاگرها جوابگو خواهد بود، اما گوشی‌های هوشمند در واقع دوربین‌هایی با لنز ثابت و سنسورهای کوچک هستند، که انعطاف پذیری، عملکرد و تنظیماتی را که در اختیار شما قرار می‌دهند بسیار محدود خواهد بود.

پس در واقع اگر شما می‌خواهید ویدئوهایی داشته باشید که علاوه بر رزولوشن و وضوح تصویر بیشتر از نظر فنی نیز حرفه‌ای‌تر باشند، باید فیلم برداری با گوشی‌های هوشمند را فراموش کنید و تنها از دوربین‌های حرفه‌ای این دسته استفاده کنید.

دوربین‌های بدون آینه در سال‌های اخیر پیشرفت‌های بسیاری داشته و حالا توانسته‌اند راه خود را به سینمای حرفه‌ای نیز باز کنند، رهبر این دسته از دوربین‌ها را می‌توان کمپانی پاناسونیک به حساب آورد. علاوه بر آن سایر کمپانی‌ها نیز سعی داشته‌اند تا روز به روز فناوری‌های جدیدتر و به‌روزتری را در دوربین‌های خود به کار ببرند.

با این حال، شاید مهمترین خبر این حوزه در چند وقت گذشته کانن EOS R5 بوده است، یک دوربین عکاسی 45 مگاپیکسلی که می‌تواند با رزولوشن خارق‌العاده‌ی 8K فیلم برداری کند. بله، درست خواندید، رزولوشن 8K ! البته این رزولوشن مشکلاتی را هم برای R5 کانن به وجود آورده، مثل نگرانی‌هایی از بابت گرم شدن بیش از حد که شاید در فیلم برداری حرفه‌ای یک ایراد بسیار بزرگ باشد؛ اما باز هم به هر حال یک جهش بسیار بزرگ در بین دوربین‌های بدون آینه محسوب می‌شود.

علاوه بر آن سونی A7S III نیز یکی از بهترین دوربین‌های این رده است. از نظر مشخصات فنی البته شاید رقابت را به کانن ببازد، اما در عمل چیزی از آن کم ندارد. وضوح تصویر آن 4K است و فقط می‌تواند با رزولوشن 12 مگاپیکسلی عکس بگیرد، اما سونی بهترین دوربین فیلم برداری بدون آینه 4K را به بازار عرضه کرده است. EOS R5 ممکن است دوربینی از دیار آینده باشد، اما سونی A7S III در بین آنچه که تا امروز وجود داشته بدون شک بهترین مورد است.

البته روش‌های دیگری نیز برای فیلم برداری با رزولوشن 4K وجود دارد ! برای مثال دوربین‌های فیلم برداری هندی کم یا دوربین‌های اکشن که آنها را در مقاله‌هایی جداگانه بررسی خواهم کرد.

بهترین دوربین‌های 4K در یک نگاه

  1. فوجی فیلم X-T4
  2. کانن Eos R5
  3. سونی A7 III
  4. پاناسونیک لومیکس S5
  5. سونی A7S III
  6. نیکون Z6
  7. نیکون D780
  8. کانن Eos C300 Mark II
  9. سونی A6400
  10. سونی RX100 VII
  11. کانن پاورشات G7 X Mark III

لازم است توجه داشته باشید معیار انتخاب بهترین دوربین‌های 4K برای این مقاله ارزش خرید آنها نسبت به امکانات و قیمت رسمی در حال حاضر بوده است. همچنین تنها مواردی را در لیست مشاهده خواهید کرد که به صورت رسمی وارد بازاری جهانی شده باشند.

بهترین دوربین‌های 4K

فوجی فیلم X-T4

نوع : بدون آینه | سنسور : APS-C | رزولوشن تصویر : 26.1 مگاپیکسل | مانت لنز : Fujifilm X | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی چرخان با 1.620.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 3.69 میلیون نقطه | حداکثر سرعت عکاسی پیاپی : 15 / 30 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه | سطح کاربری : حرفه‌ای

+ لرزشگیر داخلی 6.5 محوره
+ فیلم برداری با رزولوشن 4K و نرخ 50 / 60 فریم بر ثانیه
+ سرعت عکاسی پیاپی بسیار عالی

– جدید و بسیار گران

X-T3 فوجی فیلم با این که در سال 2018 معرفی شد، اما هم اکنون نیز یکی از بهترین دوربین‌های 4K بازار به شما می‌آید که شاید به غیر از چند مورد، ایراد دیگری نتوان از آن گرفت؛ برای مثال نبودن سیستم لرزشگیر تصویر داخلی. X-T4 را می‌توان یکی از انعطاف پذیرترین دوربین‌های بدون آینه‌ی جهان به حساب آورد، همچنین در مقایسه با بسیاری از دوربین‌های دیگر از قیمت بهتری برخوردار است.

از جمله امکانات فیلم برداری این دوربین می‌توان به قابلیت ضبط ویدئو با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم بر ثانیه یا ضبط اسلوموشن با سرعت 1/2 برابر اشاره کرد. علاوه بر این نرخ‌های تصویر سینمایی هم برای این دوربین در نظر گرفته شده است. X-T4 می‌تواند ویدئوهای 8 بیتی را به صورت داخلی ضبط کند و در صورت اتصال به یک ضبط کننده‌ی خارجی، توانایی ضبط ویدئوهای 10 بیتی 4:2:2 را هم خواهد داشت.

اما در صورتی که از یک گیمبال استفاده کنید یا لنزی را روی دوربین قرار دهید که به سیستم تثبیت کننده مجهز شده باشد دیگر نگرانی از بابت لرزش‌های دوربین هم نخواهید داشت. اما فوجی فیلم برای زمانی که هیچ یک از این شرایط را نداشتید، لرزشگیر تصویر دیجیتالی را هم در نظر گرفته که عملکرد بسیار خوبی دارد، هر چند مقداری تصویر را کراپ می‌کند.

کمی عمیق‌تر : نگاه نزدیک به فوجی فیلم XT-4


کانن Eos R5

نوع : بدون آینه | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 45 مگاپیکسل | مانت لنز : کانن RF | صفحه نمایش : 3.15 اینچی لمسی چرخان با 2.100.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی OLED با 5.69 میلیون نقطه | حداکثر سرعت عکاسی پیاپی : 12 فریم بر ثانیه ( با شاتر مکانیکی ) / 20 فریم بر ثانیه ( با شاتر الکترونیکی ) | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 8K | سطح کاربری : حرفه‌ای

+ بهترین سیستم فوکوس خودکار در بین تمامی دوربین‌های دیجیتال
+ بهترین سیستم لرزشگیر داخلی بر اساس سنسور فول فریم
+ فیلم برداری با رزولوشن خارق‌العاده‌ی 8K

– ضبط ویدئو محدودیت‌هایی دارد
– تنها حالت استاندارد فیلم برداری 4K به نظر خوب می‌رسد

کانن EOS R5 را می‌توان به راحتی بهترین محصول این کمپانی تا به امروز به حساب آورد. این محصول ادغام بی نظیری از سنسور فول فریم دوربین‌های سری EOS R، عملکرد فوق‌العاده‌ی سری EOS 5D و فوکوس خودکار حرفه‌ای سری EOS-1D X است.

اگر یک عکاس صرف یا هیبریدی هستید که بین عکاسی و فیلم برداری جا به جا می‌شود، این یکی از بهترین دوربین‌ها برای شما خواهد بود و می‌توانید همیشه از داشتن آن لذت ببرید. البته نباید از مشکلات آن هم به عنوان یک نسل اولی ( در زمینه‌ی فیلم برداری 8K ) چشم پوشی کرد، برای مثال گرم شدن بیش از حد که می‌تواند نگرانی‌هایی را برای عکاس به وجود بیاورد.

شاید علاوه بر آن مشکلات دیگری هم وجود داشته باشد، اما با این حال عکاسی پیاپی با سرعت فوق‌العاده، فیلم برداری بسیار با کیفیت و دیگر قابلیت‌های عکاسی و فیلم برداری آن را به یک دوربین کاملا برجسته و عالی تبدیل می‌کنند.

شاید قیمت آن تقریبا برای اکثر عکاسان بسیار زیاد باشد، اما به هر حال به عنوان یک دوربین هیبریدی پیشرفتی رو به جلو و فوق‌العاده به حساب می‌آید. شاید تنها دلیل که بتواند کمی از ارزش خرید آن کم کند قیمت نجومی‌اش باشد، اما اگر با آن مشکلی نداشته باشید ( چرا که می‌توانید با همین هزینه دو تا از بهترین بدون آینه‌ها را خریداری کنید )، Eos R5 بهترین دوربینی است که در حال حاضر می‌توانید خریداری کنید.


سونی A7 III

نوع : بدون آینه | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 24.2 مگاپیکسل | مانت لنز : سونی E | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی تیلت شونده با 921.600 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی | حداکثر سرعت عکاسی پیاپی : 10 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | سطح کاربری : حرفه‌ای

+ سیستم لرزشگیر تصویر داخلی عالی
+ عملکرد فوق‌العاده در ایزوهای بالا
+ اسلات کارت حافظه‌ی دوگانه

– مشخصات فیلم برداری در نگاه اول متوسط به نظر می‌رسد

شاید پس از معرفی A7 III سونی فناوری ضبط ویدئوهای 4K پیشرفت‌هایی را تجربه کرده باشد، اما با این حال هنوز هم می‌توان آن را یکی از بهترین دوربین‌ها در این زمینه به حساب آورد و شاید حتی بهترین دوربین سونی برای فیلم برداری.

سونی چندی پیش از دوربین A7S III رونمایی کرد که کیفیتی بالاتر را در ضبط 4K ارائه می‌دهد، اما با این حال هزینه‌ی آن بسیار بیشتر است و در عین حال شما تنها 12 مگاپیکسل رزولوشن برای حالت عکاسی خواهید داشت. اما بر عکس آن A7 III یکی از بهترین دوربین‌های هیبریدی برای هم فیلم برداری و هم عکاسی به حساب می‌آید که با توجه به مدت زمانی که از معرفی‌اش گذشته، حالا قیمتی مناسب‌تر نسبت به رقبا دارد.

این دوربین می‌تواند ویدئوهایی را با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کند، همچنین برای این رزولوشن از تمام عرض سنسور استفاده کرده و هیچ کراپی را روی تصویر اعمال نمی‌کند. همچنین از حالت S-Log هم پشتیبانی می‌کند که باعث می‌شود صحنه‌هایی با رنگ بندی بسیار بهتر و گستره‌ی دینامیکی بسیار حرفه‌ای‌تری داشته باشید.

سیستم فوکوس خودکار آن نیز به جرعت یکی از بهترین مواردی است که تا به امروز مشاهده کرده‌اید. بنابراین اگر می‌خواهید یکی از بدون آینه‌های 4K سونی را به منظور عکاسی و فیلم برداری به صورت همزمان خریداری کنید، شاید A7 III را بتوان بهترین گزینه برایتان به حساب آورد.


پاناسونیک لومیکس S5

نوع : بدون آینه | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 24.2 مگاپیکسل | مانت لنز : مانت L | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی چرخان با 1.840.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 2.36 میلیون نقطه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه | سطح کاربری : حرفه‌ای

+ بهترین دوربین برای فیلم برداری در کلاس خود
+ سنسور فول فریم در بدنه‌ی جمع و جور
+ صفحه نمایش عالی با قابلیت چرخش از تمام جهات
+ اسلات کارت حافظه‌ی دوگانه

– سیستم فوکوس خودکار تنها به حالت تشخیص کنتراست بسنده می‌کند

با وجود ابعاد جمع و جور، Lumix S5 پاناسونیک دارای از یک حسگر بزرگ 24 مگاپیکسلی CMOS استفاده می‌کند، مشابه آن چیزی که در Lumix S1 دیده بودیم، البته با سیستم فوکوس خودکار بهبود یافته. همچنین بدنه‌ی آن اکنون در برابر شرایط محیطی بد مقاومت بسیار خوبی دارد.

مورد دیگری که باید در نظر داشته باشید سیستم تثبیت کننده‌ی تصویر داخلی است که در صورت استفاده از لنزهای سازگار می‌تواند تا 6.5 استاپ لرزش را حذف کند که واقعا فوق‌العاده است. از دیگر ویژگی‌های برجسته‌ی آن می‌توان به گسترده دینامیکی خارق‌العاده، ضبط ویدئو با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم بر ثانیه اشاره کرد.

همچنین لومیکس S5 می‌تواند تصاویر با فرمت خام RAW و JPEG را با رزولوشن 96 مگاپیکسل ثبت کند که برای دریافت جزئیات بیشتر واقعا فوق‌العاده است. می‌توان در یک جمع بندی کلی گفت پاناسونیک بهترین دوربین مقرون به صرفه‌ی 4K را تولید کرده است که از تمامی امکاناتی که شما به عنوان یک فیلم بردار حرفه‌ای نیاز دارید برخوردار است.


سونی A7S III

نوع : بدون آینه | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 12.1 مگاپیکسل | مانت لنز : سونی FE | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی چرخان با 1.440.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 9.437.000 نقطه | حداکثر سرعت عکاسی پیاپی : 10 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K | سطح کاربری : حرفه‌ای

+ عملکرد خارق‌العاده در نور کم
+ سیستم فوکوس خودکار بی نظیر، برای هر شرایطی از فیلم برداری یا عکاسی

– از رزولوشن‌های 6K یا 8K برای فیلم برداری پشتیبانی نمی‌کند
– رزولوشن تصویر تنها 12 مگاپیکسل است

پنج سال طول کشید تا سونی A7S II که یک دوربین ویدئو محور بودد را به Mark III ارتقا دهد، اما این انتظار برای علاقه‌مندان و فیلم برداران حرفه‌ای بسیار ارزشمند بود. ممکن است رزولوشن تصویری 6K یا 8K که اکنون در برخی از رقبای این دوربین می‌بینیم در A7S III وجود نداشته باشد و یا رزولوشن تصویر 12 مگاپیکسلی آن کمی اذیت کننده باشد، اما بدون شک اگر نیاز به یک دوربین حرفه‌ای برای فیلم برداری داشته باشید، این مورد یکی از بهترین دوربین‌های 4K خواهد بود.

این دوربین کیفیتی در حد دوربین‌های سینمایی گران قیمت می‌دهد و می‌تواند ویدئوهای 4K را با نرخ 60 فریم بر ثانیه و با استفاده از یک سیستم لرزشگیر فوق‌العاده ثبت کند. همچنین امکان ضبط داخلی ویدئوهای 10 بیتی 4:2:2 بدون هیچ محدودیتی در زمان ضبط و با بهره گیری از تمام امکانات سیستم فوکوس خودکار پیشرفته امکان پذیر است.

وضوح 12 مگاپیکسلی به این معنی است که A7S III به عنوان یک دوربین عکاسی نسبتا ضعیف است، بنابراین در صورتی باید آن را انتخاب کنید که محوریت فعالیت‌هایتان فیلم برداری با رزولوشن 4K است. با این حال، طرفداران عکاسی ورزش باید توجه داشته باشند که این دوربین می‌تواند با نرخ 10 فریم در ثانیه به عکاسی پیاپی بپردازد و دارای یک بافر خام باورنکردنی با ظرفیت بیش از 1000 شات ( با استفاده از کارت‌های جدید CFexpress نوع A ) است.


نیکون Z6

نوع : بدون آینه | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 24.5 مگاپیکسل | مانت لنز : نیکون Z | صفحه نمایش : 3.2 اینچی لمسی تیلت شونده با 2.100.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی | حداکثر سرعت عکاسی پیاپی : 12 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | سطح کاربری : حرفه‌ای

+ لرزشگیر تصویر داخلی
+ عملکرد عالی در ایزوهای بالا
+ خروجی 10 بیتی 4:2:2 با استفاده از کابل HDMI

– تنها یک اسلات کارت حافظه‌ی XQD

دلایل زیادی برای دوست داشتن نیکون Z6 وجود دارد. این دوربین از کیفیت ساخت و کنترل و ارگونومی مشابه با Z7 که نسخه‌ی گران‌تر است برخوردار می‌باشد، همچنین می‌تواند با رزولوشن 4K و بدون کراپ سنسور فیلم برداری کند. علاوه بر آن عملکردی فوق‌العاده در ایزوهای بالا، چه در عکاسی و چه در فیلم برداری دارد.

به لحاظ قیمت گذاری نیز از برادر بزرگ‌تر خود کمی ارزان‌تر است و باعث می‌شود ارزش خرید بالاتری داشته باشد. ممکن است برخی عکاسان رزولوشن 45.7 مگاپیکسلی سنسور Z7 را ترجیح دهند، اما در صورتی که شما به آن نیازی ندارید و یا بیشتر با دوربینتان فیلم برداری می‌کنید، باید بدانید که در این زمینه عملکرد Z6 بهتر است.

سیستم تثبیت کننده‌ی تصویر به کار رفته در Z6 یکی از بهترین نمونه‌ها است و می‌تواند به شکل موثری لرزش را از ویدئوهایتان حذف کند. همچنین در صورت اتصال به یک ضبط کننده‌ی خارجی قادر خواهید بود تا ویدئوهای 10 بیتی 4:2:2 را ضبط کنید که به لحاظ رنگبندی و گستره‌ی دینامیکی بسیار عالی هستند.

این دوربین از حالت N-Log نیز پشتیبانی می‌کند که باعث می‌شود تصاویرتان گستره‌ی دینامیکی بسیار بالاتری داشته باشند و همچنین در مرحله‌ی ادیت انعطاف پذیری بیشتری را در اختیار شما قرار دهند. سیستم فوکوس خودکار و سیستم ردیاب چشم نیز در این دوربین بهبود یافته و پس از به‌روزرسانی نرم افزاری عملکرد کم نظیری را از خود به نمایش می‌گذارد.

تنها چیزی که شما با خرید Z6 از آن محروم خواهیدد بود، ضبط ویدئوهایی با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم بر ثانیه است، اگر چه این نرخ در رزولوشن فول اچ دی وجود دارد. صفحه نمایش لمسی آن نیز می‌تواند بچرخد که این برای ضبط ویدئوبلاگ بسیار خوب است. اگر شما یک ویدئوبلاگر یا یک فیلم ساز حرفه‌ای هستید، نیکون Z6 می‌توانید یکی از بهترین دوربین‌های 4K حال حاضر بازار برای شما باشد.

کمی عمیق‌تر : نقد و بررسی تخصصی نیکون Z6 : فلفل نبین چه ریزه !


نیکون D780

نوع : DSLR | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 25 مگاپیکسل | مانت لنز : نیکون F | صفحه نمایش : 3.2 اینچی لمسی چرخان با 2.359.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی | حداکثر سرعت عکاسی پیاپی : 12 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | سطح کاربری : حرفه‌ای

+ فیلم برداری 4K با کیفیتی بسیار عالی
+ پشتیبانی از ضبط کننده‌های خارجی برای ثبت ویدئوهای 8 بیتی 4:2:0
+ صفحه نمایش بسیار با کیفیت

– صفحه نمایش قابلیت چرخش 360 درجه را ندارد

معمولا دوربین‌های DSLR اولین انتخاب من برای فیلم برداری نیستند. منظره یاب اپتیکال DSLR ها که مورد علاقه‌ی بسیاری از عکاسان است، در حالت لایو ویوو عملا بی فایده است و بنابراین برای فیلم برداری به هدر می‌رود. اما این مانع از آن نشده است که نیکون نتواند دوربین جدید خود یعنی D780 را مناسب برای فیلم برداری طراحی نکند. این دوربین در سطح کانن EOS 1D X Mark III نیست، اما برای یک DSLR که قیمتی تقریبا اقتصادی دارد واقعا فوق‌العاده است.

این دوربین را می‌توان یک نسخه‌ی بزرگتر با توانایی‌های یکسان از نیکون Z6 به حساب آورد. اما اگر از طرفداران دوربین‌های DSLR هستید، خصوصا به منظور عکاسی حرفه‌ای، این دوربین شاید بهترین انتخاب برای شما باشد، خصوصا اینکه قیمت آن به اندازه‌ی یک ماشین دست دوم نیست !

مانند هر DSLR دیگری، D780 نیز قبل از هر چیز یک دوربین ثابت است و این دلیل اصلی خرید آن است. این دوربین با یک سنسور 24 مگاپیکسلی فول فریم، بالاترین وضوح را در بین این دسته از دوربین‌ها ارائه نمی‌دهد، با این وجود محدوده‌ی دینامیکی بسیار خوبی داشته و می‌تواند رنگ‌های زیبایی را ثبت کند، همچنین عملکرد آن در نور کم بسیار عالی بوده و تصاویر بسیار خوبی را ثبت می‌کند.

اما اگر شما تنها بعضی اوقات فیلم برداری می‌کنید و اکثر اوقات مشغول عکاسی هستید، D780 می‌تواند کیفیت بسیار خوب و حرفه‌ای برای شما داشته باشد. سیستم فوکوس خودکار جدید تشخیص فاز آن در حالت فیلم برداری بسیار عالی عمل می‌کند و علاوه بر آن سیستم تشخیص چهره نیز کاملا قابل اطمینان است ( سیستم تشخیص چشم برای حالت عکاسی در دسترس است، اما برای فیلم برداری نه ). این نوع فوکوس خودکار در دوربین‌های بدون آینه کم دیده نمی‌شود، اما در بین دوربین‌های DSLR نیکون اولین موردی است که از آن بهره می‌برد.

مزایای واقعی D780 در کیفیت فیلم برداری آن است. این دوربین از عرض کامل سنسور خود برای فیلم برداری با رزولوشن 4K استفاده می‌کند و همین باعث می‌شود تا جزئیات فوق‌العاده خوب باشند و روی هر دستگاهی که به یک نمایشگر 4K مجهز شده باشد به خوبی به نمایش در بیایند.

حتی می‌توانید با افزودن یک ضبط کننده‌ی خارجی مثل Atomos Ninja V یا موارد مشابه دیگر، کیفیت ویدئوهای خود را بسیار بالاتر ببرید. از نظر ضبط داخلی، D780 به فیلم‌های 8 بیتی 4:2:0 محدود می‌شود، اما با استفاده از ضبط کننده‌های خارجی و اتصال HDMI می‌تواند ویدئوهای 10 بیتی 4:2:2 را ضبط کند و با این کار پروفایل رنگی N-Log نیکون نیز فعال می‌شود که محدوده‌ی دینامیکی بسیار گسترده‌تری دارد.

نکته‌ای که برخی از کاربران به احتمال بسیار زیاد از آن ناامید خواهند شد، نبود یک صفحه نمایش چرخان 360 درجه است. صفحه نمایش LCD نیکون D780 به سمت بالا و پایین می‌تواند خم شود، اما همین باعث می‌شود که برای ضبط ویدئوبلاگ مناسب نباشد.

البته می‌توان دوربین کراپ فریم کانن EOS 90D را هم گزینه‌ی خوبی با قیمت ارزان‌تر دانست، اما این مورد امکان ضبط ویدئوهای 10 بیتی خارجی را ارائه نمی‌دهد، در عوض دارای سیستم فوکوس خودکار بسیار خوب و یک صفحه نمایش چرخان 360 درجه است. این باعث می‌شود دوربین بهتری نسبت به نیکون D780 برای ویدئوبلاگ باشد ( البته اگر می‌خواهید با یک دوربین DSLR این کار را انجام دهید ). همچنین این اولین DSLR کانن است که برای ضبط ویدئوهای 4K از تمام عرض سنسور استفاده می‌کند، بنابراین میدان دید شما بین حالت عکاسی ثابت و فیلم برداری تغییری نخواهد کرد.

کمی عمیق‌تر : نقد و بررسی تخصصی نیکون D780 : محبوب‌ترین DSLR فول فریم نیکون !


کانن Eos C300 Mark II

نوع : بدون آینه | سنسور : Super 35 | رزولوشن تصویر : 8.85 مگاپیکسل | مانت لنز : کانن EF | صفحه نمایش : 4 اینچی چرخان با 1.230.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 1.170.000 نقطه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K | سطح کاربری : حرفه‌ای

+ فیلم برداری 10 بیتی داخلی
+ فیلتر ND داخلی

– تنها به منظور فیلم برداری طراحی شده، نه عکاسی
– گران و پیچیده

C300 Mark II را می‌توان متوسط‌​​ترین مدل در محدوده‌ی دوربین‌های سینماییسری Cinema EOS کانن قرار داد و گرچه در این لیست بسیار گرانتر از هر یک از دوربین‌های 4K بدون آینه یا DSLR است، اما با طراحی ماژول بسیار بیشتر به سمت هدف قرار دادن فیلم برداران حرفه‌ای می‌رود.

شما می‌توانید به آن مانیتورهای خارجی را متصل کرده، تجهیزات صوتی یا تصویری مختلف را اضافه کرده و یا از مانت‌های اتصال مختلف استفاده کنید. البته بدون شک هزینه‌ی بالای آن باعث می‌شود خرید C300 Mark II تنها برای استودیوهای فیلم برداری حرفه‌ای عاقلانه باشد. این دوربین از یک سنسور Super 30 CMOS استفاده می‌کند که در ابعاد مشابه سنسورهای APS-C بوده و برای قالب فیلم 35 میلی متری قدیمی استفاده می‌شود.

سنسور 8 مگاپیکسلی این دوربین می‌توان ویدئوهای 4K را بدون کراپ ضبط کند، همچنین نمونه برداری آن واقعا عالی است و علاوه بر آن می‌تواند ویدئوهای 10 بیتی 4:2:2 را هم به صورت داخلی و بر روی دو کارت حافظه‌ی CFast ضبط کند.

C300 Mark II همچنین می‌تواند ویدئوهای 4K خام را با استفاده به یک ضبط کننده‌ی خارجی ثبت کند. فیلتر ND داخلی نیز یک گزینه‌ی فوق‌العاده به حساب می‌آید که به ویژه برای فیلم برداری در فضای باز واقعا کاربردی و عالی است. نکته‌ی جالب این است که شما در آن هیچ رولینگ شاتری را مشاهده نخواهید کرد که واقعا خوب است.

با این وجود، اگرچه این یکی از بهترین دوربین‌های 4K برای فیلم برداران و فیلم سازان حرفه‌ای است، اما قیمت، ارگونومی فوق‌العاده عجیب و غریب و کنترلرهای پیچیده‌ی آن باعث می‌شود تعداد انگشت شماری از آماتورها از دیدن و در دست گرفتن آن هیجان زده شوند.


سونی A6400

نوع : بدون آینه | سنسور : APS-C | رزولوشن تصویر : 24.2 مگاپیکسل | مانت لنز : سونی E | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی تیلت شونده با 921.600 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی | حداکثر سرعت عکاسی پیاپی : 15 / 11 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | سطح کاربری : متوسط، حرفه‌ای

+ صفحه نمایش عالی برای سلفی گرفتن و تولید محتوای ویدئویی
+ سیستم فوکوس خودکار دنبال کننده و تشخیص چشم بی نظیر

– کنترل و ارگونومی نه چندان جالب و سخت
– فاقد سیستم لرزشگیر تصویر داخلی

از لحاظ ظاهری، سونی A6400 تنها نوع دیگری از دوربین‌های بی شمار سری A6X00 سونی است که اولین بار در سال 2014 معرفی شد، اما با جدیدترین سیستم فوکوس خودکار با تکنولوژی پیشرفته‌ی این کمپانی و یک صفحه نمایش بهتر برای ویدئوبلاگ همراه شده است تا جذابیت بیشتری در این زمینه داشته باشد.

اگرچه شاید این ویژگی‌های جدید برای عکاسان چندان جذاب نباشد، اما از نظر فیلم برداری و به ویژه برای ویدئوبلاگرها می‌توان امکانات بسیار خوبی را پیدا کرد، دقیقا هم به همین دلیل تصمیم گرفتم آن را در لیست بهترین دوربین‌های 4K برای فیلم برداری قرار دهم.

سیستم فوکوس خودکار و سیستم ردیاب چشم پیشرفته‌ی سونی عملکردی بسیار خوب داشته و می‌تواند به شما اطمینان دهد که وقتی پشت دوربین هستید و کنترلی روی آن ندارید، هیچ صحنه‌ای را از دست نخواهید داد. شاید نتوان A6400 را ارزان‌ترین دوربین 4K برای ضبط ویدئوبلاگ به حساب آورد، اما قطعا امکانات موجود ارزش خرید آن را بسیار بالا می‌برد.

همچنین اگر شما یک عکاس حرفه‌ای یا متوسط باشید از کار کردن با آن لذت خواهید برد، خصوصا اگر به حوزه‌ی عکاسی ورزشی یا حیات وحش علاقه داشته باشید. A6600 سونی که نسخه‌ی جدیدتر است از سیستم تثبیت کننده‌ی تصویر داخلی پشتیبانی می‌کند، اما با هزینه‌ای نسبتا بیشتر که ارزش خرید آن را پایین می‌آورد.


سونی RX100 VII

نوع : کامپکت | سنسور : 1 اینچی | رزولوشن تصویر : 20 مگاپیکسل | لنز : 24-200 میلی متری با دیافراگم f/2.8-4.5 | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی تیلت شونده با 921.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی | حداکثر سرعت عکاسی پیاپی : 90 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | سطح کاربری : متوسط

+ لنز زوم با کیفیت عالی
+ سنسور 20 مگاپیکسلی با کیفیت
+ امکان ضبط ویدئوهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه

– فاقد لرزشگیر داخلی تصویر

در حالی که اخیراً سونی دوربین ZV-1 را به بازار ارائه کرده است، اما من هنوز فرصتی برای آزمایش آن نداشته‌ام و می‌توان گفت که هنوز به صورت کامل وارد بازار ایران هم نشده است. در حال حاضر، RX100 VII در این لیست یکی از بهترین دوربین‌های 4K کامپکت به حساب می‌آید. صرف نظر از اینکه ZV-1 می‌توان چه عملکردی داشته باشد، RX100 حداقل یک مزیت بالقوه برای ویدئوبلاگ‌های مسافرتی دارد، آن هم لنز زوم با فاصله کانونی بسیار عالی است.

نسخه‌ی هفتم از سری RX100 سونی ویژگی‌های پیشرفته‌ی زیادی را برای یک دوربین کامپکت به ارمغان می‌آورد. RX100 VII نه تنها چشمگیرترین مجموعه ویژگی‌های ویدئویی این سری را ارائه می‌دهد ، بلکه همچنین در عکاسی نیز واقعا عالی است و می‌تواند یک همراه بسیار خوب برای شما در سفرهایتان باشد.

برای این دوربین از یک سنسور 20 مگاپیکسلی 1 اینچی با پردازنده‌ی سریع Bionz X استفاده شده که عملکردی بسیار دقیق و سریع را برایتان به ارمغان می‌آورد. لنز زوم 24-200 میلی متری با قابلیت زوم 8 برابری شاید در مقایسه با یک دوربین فیلم برداری حرفه‌ای خیلی طولانی نباشد، اما برای این محدوده‌ی قیمت واقعا چشمیگر است، خصوصا برای دوربینی که می‌تواند در جیب شما جا بگیرد.


کانن پاورشات G7 X Mark III

نوع : کامپکت | سنسور : 1 اینچی | رزولوشن تصویر : 20.2 مگاپیکسل | لنز : 24-100 میلی متری با دیافراگم f/1.8-2.8 | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی تیلت شونده با 1.040.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K | سطح کاربری : متوسط، مبتدی

+ استریم زنده‌ی عالی برای یوتوب
+ پورت میکروفون

– گران
– فیلم برداری با رزولوشن 4K تنها به مدت زمان ده دقیقه محدود می‌شود

یکی از بزرگترین مشکلات موجود در بین ویدئوبلاگرها و سازندگان فیلم با دوربین‌های کانن، عامل کراپ هنگام فیلم برداری با رزولوشن 4K است که در بسیاری از دوربین‌های این کمپانی مشاهده می‌کنیم، اما G7 X Mark III این روند را دنبال نمی‌کند، واقعا خدا را شکر ! این کامپکت پیشرفته دارای بدنه‌ای مشابه و لنز یکسان با G7 X Mark II است، اما از یک سنسور جدید و بدون کراپ برای فیلم برداری با رزولوشن 4K بهره می‌برد.

این دوربین همچنین اولین دوربین در نوع خود با پورت ورودی میکروفون بود که اگر می‌خواهید صدای تمیزتری داشته باشید، می‌توانید از آن استفاده کنید. این ویژگی برای لایو استریم در یوتوب و سایر شبکه‌های اجتماعی بسیار کاربردی خواهد بود. این بدان معنی است که حتی اگر یک دوربین سینمایی گران قیمت داشته باشید، تنظیمات صوتی آن با G7 X Mark III از نظر کیفیت، میزان نویز و سایر موارد ( بدون هیچ گونه کارت صدای گران قیمت و یا لپ تاپ و نرم افزار ادیتی ) برابر خواهد بود.

G7 X III به یک صفحه نمایش چرخان مجهز شده که به ویدئوبلاگرها کمک می‌کند هنگام ضبط ویدئو از خودشان، تصویری که ضبط می‌شود را به صورت زنده مشاهده کنند. همچنین به لطف سنسور CMOS 1 اینچی 20.1 مگاپیکسلی و پردازنده‌ی Digic 8 قادر به ثبت عکس‌های بسیار خوبی خواهید بود، بنابراین از این نظر نیز مشکلی نخواهید داشت.

+ بهترین دوربین‌های بدون آینه ( mirrorless )
+ بهترین دوربین‌های DSLR
+ بهترین دوربین‌های کامپکت
+ بهترین دوربین‌های اکشن
+ بهترین دوربین‌های فیلم برداری
+ بهترین پهپادهای تصویربرداری
+ بهترین دوربین‌های مخصوص شبکه‌های اجتماعی
+ بهترین لنزهای مخصوص دوربین‌های سونی
+ بهترین لنزهای مخصوص دوربین‌های نیکون
دوربین‌های DSLR هنوز نمردند : نبرد اصالت و مدرنیسم !
اولین دوربین من : چه چیزهایی را باید بدانم ؟
دوربین DSLR یا گوشی ؟

امیدوارم مقاله‌ی ” بهترین دوربین‌های 4K برای ویدئوبلاگرها و فیلم سازها – مهر 1399 “ برایتان مفید و جذاب بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.