بهترین لنزهای مخصوص دوربینهای نیکون – شهریور 1399
- ۱۰ آذر ۱۴۰۲
- 0 دیدگاه

در این مقاله قصد دارم تعدادی از بهترین لنزهای مخصوص دوربینهای نیکون را برایتان معرفی کنم تا بتوانید راحتتر گزینهی مناسب خودتان را انتخاب کنید.
لنزهایی که برای دوربینهای نیکون طراحی شدهاند تنوع بسیار زیادی دارند، چه برای مدلهای بدون آینه و چه DSLR. همین باعث میشود تا در انتخاب موردی که برایتان مناسب باشد به مشکل بخورید.
اگرچه برای مانت Z نیکون که به تازگی در حال توسعه است این انتخاب آنقدر هم کار سختی نبود، اما وقتی کمپانیهای شخص ثالثی مثل سیگما و تامرون هم به داستان اضافه میشود قضیه فرق میکند.
در این مقاله اما من قصد دارم تعدادی از بهترین لنزهای مناسب دوربینهای نیکون را برایتان معرفی کنم تا این پروسهی انتخاب کمی آسانتر شود. البته اگر هنوز دوربینتان را تهیه نکردید و میخواهد به همراه لنز یک دوربین هم بخرید، با توجه به تنوع بسیار زیاد بدنههای دوربین، خصوصا برای نیکون و حالا که مدلهایی مثل Z5 معرفی شدند انتخاب باز هم کار سختی خواهد بود، پس پیشنهاد میکنم مقالهی زیر را هم مطالعه کنید :
پیشنهاد نویسنده : راهنمای خرید دوربین : چه دوربینی برای من مناسب است ؟
اما چه کاربر دوربینهای DSLR نیکون باشید و چه بدون آینه، در بین انبوهی از انتخابها متناسب با نوع دوربین خود و بودجه و امکانات محو خواهید شد. اما مشکل اصلی این است که روز به روز تعداد این لنزها هم بیشتر میشود، پس واقعا چگونه باید یک لنز مناسب را انتخاب کرد ؟
اولین چیزی که شما باید در مورد آن تصمیم گیری کنید، ژانر عکاسیست که قرار است آن را به صورت حرفهای دنبال کنید. پس از آن باید روی دسته بندی لنزها تمرکز کنید و ببینید کدام نوع لنز برای سبک کاری شما مناسبتر خواهد بود.
در این مقالهی راهنمای خرید به شما خواهم گفت که هر یک از این موارد را چگونه ارزیابی کرده و برای خود در نظر بگیرید.
1- لنزهای زوم تله فوتو : اکثر افراد یکی از لنزهای زوم تله فوتو را انتخاب میکنند تا به میزان بزرگنمایی بیشتری نسبت به لنز کیتی که همراه با دوربینشان بوده است برسند. آنها برای هرکسی که علاقهمند به عکاسی ورزشی و حیات وحش باشد، یا هر زمان دیگری که نتوانید به اندازهی کافی به سوژهی خود نزدیک شوید، انتخاب بسیار خوبی است.
2- لنزهای زوم با زاویه عریض ( واید ) : این لنزها برای زمانهایی هستند که شما نیاز به پوشش سطح بیشتری از قاب تصویر دارید. اکثر افراد تصور میکنند یک لنز زوم تله، مفیدترین لنزی است که میتوانید داشته باشید، اما در حقیقت یک لنز زوم با زاویه دید عریض هم میتواند به همان اندازه مفید باشد، به خصوص اگر به عکاسی مسافرتی و ثبت فضاهای داخلی دلپذیر، نشانههای بزرگ و یا خیابانهای باریک شهر علاقه داشته باشید.
3- لنزهای زوم استاندارد : لنزهای زوم استاندارد محدودهی کانونی نسبتا متنوعی را ارائه میدهند، این دسته از لنزها به شما امکان میدهند از مناظر گرفته تا پرتره و سایر سبکهای عکاسی را پوشش دهید. همچنین میتوان این لنزها را بهترین مدلها برای شروع کار با دوربین و یادگیری آن دانست، گرچه کیفیت آنها معمولا نسبت به لنزهای پرایم کمتر است. اگرچه این لنزها ممکن است اکثر فاصله کانونی که نیاز دارید را پوشش دهند، اما ممکن است در مواردی نیاز به زاویه دید بسیار عریض و یا تله داشته باشید، در این صورت داشتن چند لنز کاملا عاقلانهتر است.
4- لنزهای ماکرو : برای افرادی که دوست دارند سوژههای مختلف را از فواصل بسیار نزدیک ثبت کنند، لنزهای ماکرو بهترین گزینهها هستند، چرا که میتوانند جهان را از زاویهای به تصویر بکشند که ما حتی فکرش را هم نمیکردیم. لنزهای معمولی و استاندارد هم البته میتوانند تا حدی به سوژه نزدیک شوند، اما این مقدار به اندازهی کافی نزدیک نیست تا بتوان قاب را با حشرات ریز و سایر موضوعات نزدیک پر کرد. اما لنزهای ماکرو برای نزدیکتر شدن به هر نوع سوژهای طراحی شدهاند و به صورت اپتیکال برای این منظور بهینه شدهاند.
5- لنزهای پرتره : این لنزها مناسبترین دسته برای ثبت تصاویر پرتره هستند، چرا که سوژه را جذابتر نشان داده و پس زمینه را تا حد زیادی محو کرده و بوکه برایتان به وجود میآورند. بهترین عکسهای پرتره و یا حتی بهترین تصاویری که از یک منظره ثبت شدهاند، آنهایی هستند که هیچگونه تحریفی ندارند و یا اعوجاجشان در کمترین حالت ممکن است، برای این منظور نیز لنزهای پرایم بسیار عالی هستند، چرا که نسبت به لنزهای زوم اعوجاج و تحریف فوقالعاده کمتری دارند. لنزهای زوم گران قیمت هم البته ممکن است بتوانند به این هدف تا حدی نزدیک شوند، اما فقط یک لنز پرایم با کیفیت با حداکثر دیافراگم باز میتواند پس زمینههای بسیار تار و بوکههای بسیار جذابی را ثبت کند.
سازگاری لنزها : دوربینهای DX و FX نیکون
نیکون دوربینهای DSLR خود را با دو فرمت APS-C که کوچکتر است ( DX یا همان کراپ فریم ) و ( FX یا همان فول فریم ) که بزرگتر است طراحی میکند. لنزهای یکسان میتوانند روی هر دو نوع این دوربینها سوار شوند، اما اگر آنها را روی دوربینهای DX قرار دهید مقداری کراپ خواهید داشت و به عبارت دیگر قاب تصویرتان کوچکتر خواهد بود. این یک عیب نیست، فقط یک ویژگی از لنزهای مختلف و اندازهی سنسور در دوربینها است.
بعضی از انواع لنزها را میتوان روی هر دو دوربین DX و FX ( لنزهای تله فوتو، لنزهای ماکرو، لنزهای پرتره ) استفاده کرد، چرا که زاویه آنها خیلی هم مهم نیست و میتوان به نوعی آن را اصلاح کرد. اما در مورد باقی لنزها ( مثل لنزهایی با زاویه دید عریض و زوم استاندارد ) باید لنزهایی را تهیه کنید که به طور خاص برای اندازهی آن حسگر طراحی شده باشد و یا پیش از خرید حتما میزان فاصله کانونی معادل را حساب کنید.
بنابراین فقط این دو قانون را به یاد داشته باشید :
لنزهای DX را میتوان در دوربینهای نیکون با فرمت سنسور FX استفاده کرد، اما مقداری کراپ خواهید داشت که معمولا این عدد 1.5 برابر است ( در دوربینهای نیکون )، در واقع این لنزها تنها از بخشی از مرکز سنسور دوربین شما استفاده خواهند کرد، بنابراین به وضوح کامل دوربین هم دسترسی نخواهید داشت.
لنزهای FX را نیز میتوان روی بدنهی دوربینهایی با سنسور DX استفاده کرد، اما زاویه دید آنها کوچکتر خواهد بود.
بهترین لنزهای مخصوص دوربینهای نیکون در یک نگاه
- نیکون AF-P 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR
- سیگما 70-200mm f/2.8 DG OS HSM | S
- سیگما 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM | C
- نیکون 120-300mm f/2.8E AF-S FL ED SR VR
- نیکون Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR
- نیکون Z 70-200mm f/2.8 VR S
- تامرون 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD
- سیگما 14-24mm f/2.8 DG HSM | A
- نیکون Z 14-30mm f/4 S
- نیکون AF-S DX 16-80mm f/2.8-4E ED VR
- سیگما 24-70mm f/2.8 DG OS HSM | A
- نیکون Z 24-70mm f/2.8 S
- نیکون AF-S DX 40mm f/2.8G Micro
- تامرون SP 90mm f/2.8 Di VC USD Macro
- سیگما Macro 105mm f/2.8 EX DG OS HSM
- نیکون AF-S 50mm f/1.8G
- سیگما 85mm f/1.4 DG HSM | A
- نیکون Z 50mm f/1.8 S
- نیکون Z 85mm f/1.8 S
لازم است توجه داشته باشید معیار انتخاب بهترین لنزهای مخصوص دوربینهای نیکون برای این مقاله ارزش خرید آنها نسبت به امکانات و قیمت رسمی در حال حاضر بوده است. همچنین تنها مواردی را در لیست مشاهده خواهید کرد که به صورت رسمی وارد بازار جهانی شده باشند.
بهترین لنزهای زوم تله فوتو مخصوص دوربینهای نیکون
اگر دوربین نیکون خود را به همراه یک لنز کیت تهیه کردید، حالا یک لنز زوم تله به عنوان لنز دوم و مکمل میتواند گزینهای بسیار خوب باشد. در واقع، این احتمالاً بهترین نوع از لنزهای نیکون برای مبتدیان است. پیشنهاد من این است که برای این دسته از لنزها، حتما مدلهای فول فریم یا ( FX ) را تهیه کنید، حتی اگر دوربینتان فرمت DX یا همان کراپ فریم باشد، چرا که در این صورت فاصله کانونی بهتری را خواهید داشت. دلیل آن هم این است که ضریب کراپ سنسورهای کوچکتر باعث افزایش فاصله کانونی در لنزها میشود، این دقیقاً همان چیزی است که شما از یک تله میخواهید ! مزیت دیگر این است که اگر در آینده اگر قصد داشته باشید که یک دوربین فول فریم حرفهایتر را تهیه کنید، میتوانید از لنزهای قبلی خود استفاده کنید.

1- نیکون AF-P 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR
مانت : نیکون FX | تعداد المانها / گروهها : 16 / 11 | تعداد تیغههای دیافراگم : 8 | فوکوس خودکار : Ultrasonic ( ring-type ) | لرزشگیر تصویر : 4 استاپ | حداقل فاصلهی فوکوس : 1.2 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.21 برابر | سایز فیلتر : 67 میلی متر | ابعاد : 89 در 143 میلی متر | وزن : 1050 گرم
+ سیستم فوکوس خودکار بسیار سریع و بدون صدا
+ کیفیت خارقالعادهی تصاویر ثبت شده
– مقیاس فاصلهی فوکوس وجود ندارد
– کمی گران قیمت است
این محدوده کانونی برای یک لنز زوم تله ایدهآل است، شما تعداد زیادی لنز با فاصله کانونی 70-300 میلی متری مشابه را در بازار پیدا خواهید کرد. اما اگرچه این لنز نیکون هزینهی بیشتری دارد، اما ارزش هزینهی اضافی را نیز دارد.
سیستم فوکوس خودکار به کار رفته در این لنز سرعت و دقت بسیار خوبی داشته و کمترین صدای ممکن را هم تولید میکند، به طرزی که تقریبا غیر قابل شنیدن است. نسل جدید VR یا همان لرزشگیر اپتیکال این لنز میتواند تا 4.5 استاپ لرزش دست شما را کاهش دهد و همین باعث بهبود کیفیت تصاویر نیز خواهد شد.
علاوه بر آن، شما اکنون به حالت Sport VR نیز دسترسی خواهید داشت که امکان ردیابی اشیاء و سوژهها را بسیار آسانتر و دقیقتر میکند، حتی در حالتی که حرکتی کاملا غیر منظم داشته باشند. این لنز بدنهای بسیار با کیفیت داشته و در برابر شرایط محیطی بد نیز کاملا مقاوم است، اگرچه برخی از ویژگیهای شاخص در لنزهای فوق حرفهای را ندارد.
عملکرد این لنز از همه نظر واقعا عالی بوده و کیفیت تصاویر نیز بسیار خوب است، اگرچه ممکن است الآن کمی گران به نظر برسد، اما یکی از بهترین لنزهای مخصوص دورربینهای نیکون به حساب میآید.

2- سیگما 70-200mm f/2.8 DG OS HSM | S
مانت : نیکون FX | تعداد المانها / گروهها : 24 / 22 | تعداد تیغههای دیافراگم : 11 | فوکوس خودکار : Ultrasonic ( ring-type ) | لرزشگیر تصویر : 4 استاپ | حداقل فاصلهی فوکوس : 1.2 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.21 برابر | سایز فیلتر : 82 میلی متر | ابعاد : 94 در 203 میلی متر | وزن : 1805 گرم
+ کیفیت خارقالعادهی تصاویر ثبت شده
+ ارگونومی و کیفیت ساخت بسیار عالی
– کمی بزرگ و سنگین
– مانت سه پایه در زیر آن غیر قابل جدا شدن است
دستهی لنزهای زوم با فاصله کانونی 70-200 میلی متری نیز بسیار محبوب هستند و گزینهای با دیافراگم f/2.8 محبوبترین آنها به شمار میآید. این لنز محدودهی بزرگنمایی لنزهای 70-300 میلی متری را ندارد، اما حداکثر دیافراگم f/2.8 ثابت دارد که برای بسیاری ممکن است مفیدتر باشد.
این مورد باعث میشود تا بتوانید در نور کم، تصویر روشن و خوبی را ثبت کنید، همچنین عمق میدانی که به شما میدهد بیشتر سوژه را از پس زمینه جدا میکند. لنز AF-S 70-200 میلی متری f/2.8E FL ED VR خود نیکون نیز یک لنز عالی است، اما این نسخه، یعنی Sigma Sports در هر مورد تقریبا با آن یکسان بوده و عملکرد بسیار خوبی دارد، علاوه بر آن قیمتی پایینتر دارد.
از ویژگیهای این لنز میتوان به دکمهی ثابت نگه داشتن فوکوس در اطراف بدنهی لنز اشاره کرد، همچنین حالا میتوانید فوکوس دستی و خودکار را در حالتهای مختلف بهتر شخصی سازی کنید. همهی این موارد را البته با استفاده از داک یو اس بی سیگما میتوانید شخصی سازی کنید، به عنوان مثال افزایش یا کاهش اثر سیستم لرزشگیر اپتیکال در شرایط مختلف.
تنها نکتهی منفی این است که لنز سیگما کمی بزرگتر و سنگینتر از اکثر لنزهای 70-200 میلی متری دیگر بوده و برای صرفه جویی در فضا نمیتوان حلقهی تعبیه شده در زیر آن برای نصب روی سه پایه را جدا کرد.

3- سیگما 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM | C
مانت : نیکون FX | تعداد المانها / گروهها : 20 / 14 | تعداد تیغههای دیافراگم : 9 | فوکوس خودکار : Ultrasonic ( ring-type ) | لرزشگیر تصویر : 4 استاپ | حداقل فاصلهی فوکوس : 2.8 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.2 برابر | سایز فیلتر : 95 میلی متر | ابعاد : 105 در 260 میلی متر | وزن : 1930 گرم
+ ابعاد و وزن بسیار مناسب
+ کیفیت خارقالعادهی تصاویر ثبت شده
– به اندازهی لنزهای اسپرت سیگما نمیتواند تصاویر شارپی را ثبت کند
– مقاومت کامل در برابر شرایط محیطی بد وجود ندارد
برای بعضی از موضوعات شما نیاز به بزرگنمایی بیشتری نسبت به یک لنز معمولی 70-200 میلی متری و یا 70-300 میلی متری دارید. اینجاست که به یک لنز سوپر تله که تا فاصله کانونی 600 میلی متر را پشتیبانی کند نیاز خواهید داشت، و در اینجاست که لنز زوم جدید 150-600 میلی متری واقعا ایده آل است.
این یکی از بهترین لنزهای مخصوص دوربینهای نیکون برای طرفداران عکاسی حیات وحش و یا عکاسی ورزشی به حساب میآید و حتی برای عکاسی از هواپیما هم میتواند کارآمد باشد. از نظر کیفیت تصویر، لنز سیگما 150-600 میلی متری f / 5-6.3 DG OS HSM برای عکاسی ورزشی بسیار مناسب است، اما میتوان در همین رنج لنزهایی را پیدا کرد که وزن کمتر و ابعاد کوچکتری داشته باشند.
وزن این لنز کاملا مناسب است، در واقع نه خیلی سنگین است و نه خیلی سبک، اما از نظر پوشش بسیار عالی روی آن کار شده و در برابر شرایط محیطی بد کاملا مقاوم است. از نظر شارپنس و کنترل دیافراگم و سایر موارد هم میتوان آن را همرده با بهترین لنزهای بازار دانست.
اما نکتهی مهم در مورد این لنز این است که مخصوص فرمت FX طراحی شده، پس اگر بخواهید از آن روی دوربینهای کراپ فریم یا فرمت DX استفاده کنید، به فاصله کانونی شگفت انگیز 225-900 میلی متری خواهید رسید !

4- نیکون 120-300mm f/2.8E AF-S FL ED SR VR
مانت : نیکون FX | تعداد المانها / گروهها : 25 / 19 | تعداد تیغههای دیافراگم : 9 | فوکوس خودکار : Ultrasonic ( ring-type ) | لرزشگیر تصویر : 4 استاپ | حداقل فاصلهی فوکوس : 2 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.16 برابر | سایز فیلتر : 95 میلی متر | ابعاد : 128 در 303.5 میلی متر | وزن : 3250 گرم
+ شارپنس بسیار عالی تصاویر ثبت شده
+ بدنهی بسیار با کیفیت و عالی
+ طراحی عالی بخش بیرونی بدنه
– ارزان نیست
این لنز زوم تله فوتو نیز دیافراگم ثابت دارد، اما در عین حال قیمت آن نیز بسیار بالاست. مهمترین ویژگی آن این است که در طول محدودهی فاصله کانونی از 120 تا 300 میلی متر، دیافراگم روی f/2.8 ثابت است. البته که کیفیت آن به اندازهی لنزهای پرایم 300 میلی متری نیست، اما در بین لنزهای زوم عملکرد فوقالعادهای دارد.
اگر شما یک عکاس حیات وحش یا ورزشی هستید، قطعا این لنز به دلیل بهره مندی از 25 عنصر اپتیکال در 19 گروه، از جمله یک عنصر SR ( short wavelength spectrum ) و 1 عنصر ED برای به حداقل رساندن میزان انحراف کروماتیک برایتان مناسب خواهد بود.
علاوه بر این موارد، پوشش داخلی ضد بازتاب و یک سیستم لرزشگیر اپتیکال داخلی چهار محوره به شما در تجربهی بهتر عکاسی کمک میکنند. فوکوس خودکار SWM و دیافراگم الکترومغناطیسی برای نوردهی سازگارتر در هنگام عکاسی با سرعت بالانیز از دیگر ویژگیهای این لنز فوقالعاده است. همهی اینها از عملکرد اپتیکی درخشان و کیفیت ساخت فوقالعادهی این لنز به دست میآید، البته به شرطی که بتوانید با قیمت نجومی آن نیز کنار بیایید.

5- نیکون Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR
مانت : نیکون Z DX | تعداد المانها / گروهها : 16 / 12 | تعداد تیغههای دیافراگم : 7 | فوکوس خودکار : Pulse ( stepping motor ) | لرزشگیر تصویر : 5 استاپ | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.5 – 1.0 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.23 برابر | سایز فیلتر : 62 میلی متر | ابعاد : 74 در 110 میلی متر | وزن : 405 گرم
+ سیستم تثبیت کنندهی تصویر داخلی 5 محوره
+ بدنهی جمع و جور و سبک
– عدم مقاومت در برابر شرایط محیطی بد
– بدنهی پلاستیکی
لنز زوم Z DX 16-50 میلی متری VR را میتوان یکی از بهترین لنزهای مخصوص دوربینهای نیکون به حساب آورد که بدنهای جمع و جور و سبک داشته و برای استفاده با دوربین Z50 بهینه شده است.اندازهی کوچک آن و البته محدوده دیافراگم قابل قبول f/4.5-6.3 از ویژگیهای خوب این لنز هستند، در حالی که پلاستیک استفاده شده برای متریال بدنه نیز کیفیت بسیار خوبی دارد.
از صفحه نصب فلز کمک می کند تا وزن خاموش شود. اگرچه این مدل بسیار کوچک و سبک است، اما کیفیت ساخت آن بسیار خوب و مستحکم است، البته در برابر رطوبت و گرد و خاک و شرایط محیطی بد مقاومتی ندارد. از نکات برجستهی آن نیز میتوان به یک عنصر ED ( پراکندگی فوقالعاده کم ) در مسیر حرکت نور، سیستم فوکوس خودکار پلهای بسیار سریع و فوقالعاده آرام و سیستم لرزشگیر VR 5 استاپی اشاره کرد.
کیفیت تصاویر ثبت شده به کمک آن نیز واقعا چشمگیر هستند، اگرچه مانند اکثر لنزهای زوم تله با بودجهای اقتصادی و محدود، این لنز نیز وضوح نسبتا کمی را در بیشترین فاصله کانونی دارد و شاید کمی اعوجاج تصاویر نیز زیاد باشند.

6- نیکون Z 70-200mm f/2.8 VR S
مانت : نیکون Z FX | تعداد المانها / گروهها : 21 / 18 | تعداد تیغههای دیافراگم : 9 | فوکوس خودکار : Pulse ( stepping motor ) | لرزشگیر تصویر : 5 استاپ | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.5 – 1.0 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.2 برابر | سایز فیلتر : 77 میلی متر | ابعاد : 89 در 220 میلی متر | وزن : 1440 گرم
+ کیفیت عالی تصاویر ثبت شده
+ کنترلرهای قابل شخصی سازی
– بسیار بزرگ برای دوربینهای سری Z نیکون
– به شدت گران
همانطور که گفتم لنزهای زوم 70-200 میلی متری با دیافراگم f/2.8 اغلب محبوبترین گزینه در بین عکاسانی هستند که به یک لنز تله نیاز دارند و این لنز جدید نیکون که برای مانت Z طراحی شده نیز یکی از بهترین لنزهای مخصوص دوربینهای نیکون است.
ظرافت در طراحی اپتیکی این لنز شامل دو عنصر کروی، یک عنصر با کیفیت بالا فلوریت، یک عنصر انکسار موج کوتاه و کمتر از شش عنصر ED ( پراکندگی فوقالعاده کم ) میشود که واقعا خوب است. ARNEO و Nano Crystal Coat همچنین برای به حداقل رساندن میزان اعوجاج تصویر و پدیدهی لنز فلر در کنار هم قرار گرفتهاند.
ویژگیهای پیشرفته دستیابی شامل دو دکمه با عملکرد قابل تنظیم روی بدنهی لنز، یک حلقهی کنترل قابل تنظیم و نمایشگر اطلاعات چند حالته میشود. فوکوس خودکار نیز بسیار سریع، دقیق و آرام عمل میکند، در حالی که سیستم لرزشگیر تصویر داخلی VR نیز میتواند تا 5 استاپ لرزشهای دست شما را از بین ببرد.
کیفیت ساخت این لنز بسیار خوب بوده و به همین میزان کیفیت تصاویر هم شما را شگفت زده خواهد کرد.
بهترین لنزهای زوم با زاویه عریض ( واید ) مخصوص دوربینهای نیکون
برای عکاسی روزمره، لنزهایی با زوم استاندارد ( یا لنزهای کیت ) تطبیق پذیری بسیار خوبی را ارائه میدهند، اما اغلب نمیتوانند به اندازهی سایر لنزها برای به تصویر کشیدن فضاهای داخلی و یا مناظر طبیعی مناسب باشند. برای این کار، به یک لنز زوم با زاویه دید گسترده نیاز دارید، به طور معمول لنزی با فاصله کانونی 10 میلی متر برای دوربینهایی با فرمت DX، یا برای دوربینهای فول فریم فرمت FX 14 میلی متر. به طور طبیعی، زاویه دید وسیعتر شما را قادر میسازد تا بیشتر جزئیات را در قاب تصویر خود داشته باشید. اما حتما در حین انتخاب این دسته از لنزها لازم است به فرمت دوربین خود و همچنین فرمت لنز مد نظرتان توجه داشته باشید. در صورتی که از لنزهای فرمت FX روی دوربینهای فرمت DX یا همان دوربینهای کراپ فریم استفاده کنید، ضریب کراپ 1.5 برابری را به دست خواهید آورد؛ در واقع یعنی باید فاصله کانونی را ضرب در 1.5 کنید تا به فاصله کانونی معادل برسید. پس صرف اینکه یک لنز گران قیمت بخرید ممکن است کارتان را راه نیندازد، بهتر است به دنبال لنزی باشید که از همه بیشتر به دردتان بخورد.

7- تامرون 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD
مانت : نیکون DX | تعداد المانها / گروهها : 15 / 12 | تعداد تیغههای دیافراگم : 7 | فوکوس خودکار : HLD ( High / Low toque-modulated Drive ) | لرزشگیر تصویر : 4 استاپ | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.24 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.19 برابر | سایز فیلتر : 77 میلی متر | ابعاد : 84 در 85 میلی متر | وزن : 440 گرم
+ کیفیت بسیار عالی تصاویر ثبت شده
+ سیستم تثبیت کنندهی تصویر داخلی 4 محوره
+ مقاومت کامل در برابر شرایط محیطی + پوشش فلوئورین
– قیمت آن دو برابر لنز 10-20 میلی متری VR نیکون است
این لنز یک آپدیت بزرگ نسبت به لنز زوم فوق عریض 10-24 میلی متری تامرون برای دوربینهایی با فرمت سنسور APS-C به حساب میآید. در این نسخه طراحی از نظر اپتیکی بهبودهای قابل توجهی داشته و علاوه بر آن سیستم تثبیت کنندهی تصویر 4 استاپی نیز عملکرد بسیار خوبی دارد.
سیستم فوکوس خودکار جدید HLD ( High / Low toque-modulated Drive ) نیز از دیگر ویژگیهای این لنز است. علاوه بر آن حالا در برابر شرایط محیطی نیز مقاومت کامل دارد. همچنین یک پوشش فلوئور در بخش جلویی آن قرار گرفته تا رطوبت روی سطح شیشهی جلویی لنز ننشیند و به تمیز کردن آن کمک کند.
به طور کلی، این لنز را میتوان یکی از بهترین لنزهای زوم با فرمت DX برای دوربینهای نیکون به حساب آورد. از نظر کیفیت میتوان آن را بالاتر از مدل AF-S DX 10-24 میلی متری f/3.5-4.5G ED ارزیابی کرد، در حالی که قیمت آن بسیار پایینتر است.

8- سیگما 14-24mm f/2.8 DG HSM | A
مانت : نیکون FX | تعداد المانها / گروهها : 16 / 11 | تعداد تیغههای دیافراگم : 9 | فوکوس خودکار : Ultrasonic ( ring-type ) | لرزشگیر تصویر : ندارد | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.26 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.19 برابر | سایز فیلتر : ندارد | ابعاد : 96 در 135 میلی متر | وزن : 1150 گرم
+ کیفیت بسیار عالی تصاویر ثبت شده
+ بدنه با ارگونومی و کیفیت ساخت عالی
– از فاصله کانونی اولترا واید پشتیبانی نمیکند
– عدم پشتیبانی از فیلترهای خارجی
لنز AF-S 14-24 میلی متری f/2.8G ED نیکون به عنوان یکی از بهترین لنزهای زوم برای دوربینهای نیکون فرمت FX با زاویه دید عریض به حساب میآید، اما سیگما 14-24 میلی متری وضوح و کنتراست یکسانی را با آن ارائه میدهد. با این وجود، عملکرد آن از نظر کنترل رنگها و همچنین میزان اعوجاج و تحریف بسیار بهتر از نمونهی نیکون است، در مجموع هر دو برای لنزهای زوم با زاویه دید عریض بسیار خوب ارزیابی میشوند.
در واقع، این احتمالاً یکی از بهترین لنزهای مخصوص دوربینهای نیکون برای طرفداران عکاسی منظره و عکاسی معماری است. اپتیکهایی با کارایی و کیفیت بسیار بالا در یک بدنهی کاملاً مهندسی شده و کاملاً ضد آب و مقاوم در برابر شرایط محیطی آن را تا این حد هیجان انگیز کردهاند.
حداکثر زاویه دید آن البته به اندازهی لنزهای 12-24 میلی متری سری آرت سیگما عریض نیست، اما از نظر کیفیت تصویر تقریبا بهتر است. مهمتر از همه، لنز سیگما 14-24 میلی متری جدید کاملا معادل لنزهای همردهی نیکون است، در حالی که قیمتی بسیار پایینتر دارد.

9- نیکون Z 14-30mm f/4 S
مانت : نیکون Z FX | تعداد المانها / گروهها : 14 / 12 | تعداد تیغههای دیافراگم : 7 | فوکوس خودکار : Pulse ( stepping motor ) | لرزشگیر تصویر : ندارد | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.28 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.16 برابر | سایز فیلتر : 82 میلی متر | ابعاد : 89 در 85 میلی متر | وزن : 485 گرم
+ بسیار کوچک و سبک برای یک لنز فول فریم ( FX )
+ شارپنس عالی گوشههای تصویر
– قیمت نسبتا زیاد برای یک لنز با دیافراگم f/4.0
– مقیاس فاصلهی فوکوس وجود ندارد
لنزهای زوم با زاویه دید فوقالعاده عریض برای دوربینهای فول فریم معمولا بسیار بزرگ و سنگین هستند و همچنین محل اتصال فیلتری روی خود ندارند و این یک مشکل بزرگ به حساب میآید، اما لنز جدید مانت Z نیکون به لطف طراحی جمع و جور و دیافراگم متوسط f/4، در کنار برادر خود یعنی لنز 24-70 میلی متری f/4 S Z، میتواند ترکیبی بسیار خوب را به وجود بیاورد، با مجموعهای کامل از فواصل کانونی مورد نیاز برای هر سبک عکاسی.
همچنین این لنز از یک هود قابل تعویض و فیلترهای 82 میلی متری پشتیبانی میکند که واقعا عالی است. وضوح تصویر نیز در تمام قاب تصویر بسیار عالی است، حتی هنگام عکاسی با عریضترین فاصلهی کانونی، فرسایش رنگ و اعوجاج به طور موثری در داخل خود دوربین از بین میرود. این لنز کارایی بسیار خوبی دارد، اما قیمت آن کمی گران است، با این حال واقعا ارزش خرید بالایی دارد.
بهترین لنزهای زوم استاندارد مخصوص دوربینهای نیکون
لنزهای زوم کیت و یا استاندارد نیکون که از فرمتهای DX و FX پشتیبانی میکنند، عملکرد و کیفیت تصویر بسیار خوبی را در کنار قیمتی بسیار پایین ارائه میدهند و اغلب یک پکیج کامل برای هر سبک عکاسی هستند. با این وجود، در محدودهی زوم، حداکثر دیافراگم و کیفیت کلی محدودیتهایی را نسبت به سایر لنزها دارد، همچنین از آنجا که این لنزها بیشتر برای عکاسی روزمره مورد استفاده قرار میگیرند، شاید بعد از مدت بسیار کوتاهی بخواهید به فکر بهتر شدن آن باشید. بیشتر لنزهای زوم استاندارد در بازار ممکن است دارای دیافراگمی بازتر از f/2.8 باشند تا بتوانند در نور کم و همچنین جداسازی سوژه از پس زمینه عملکرد بسیار بهتری را داشته باشند. از طرف دیگر ممکن است شما بخواهید از یک لنز بزرگتر با فاصله کانونی طولانیتر نسبت به لنزهای کیت خود استفاده کنید تا با طیف وسیعتری از ژانرهای عکاسی بتوانید تعامل داشته باشید.
در اینجا نیز همانند سایر دستهها لازم است به فرمت دوربین خود و لنزی که مد نظرتان است توجه داشته باشید، اگرچه میتوانید با توجه به شرایط عکاسی خودتان از لنزهای مخصوص دوربینهای فول فریم یا همان فرمت FX روی دوربینهای DX هم استفاده کنید. فاصله کانونی در عکاسی بسیار موثر است، پس حتما توجه داشته باشید که از چه لنزی برای چه دوربینی استفاده میکنید.

10- نیکون AF-S DX 16-80mm f/2.8-4E ED VR
مانت : نیکون DX | تعداد المانها / گروهها : 17 / 13 | تعداد تیغههای دیافراگم : 7 | فوکوس خودکار : Ultrasonic ( ring-type ) | لرزشگیر تصویر : 4 استاپ | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.35 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.22 برابر | سایز فیلتر : 72 میلی متر | ابعاد : 80 در 86 میلی متر | وزن : 480 گرم
+ محدودهی زوم بسیار عالی
+ کیفیت ساخت عالی
+ کیفیت فوقالعادهی تصاویر ثبت شده
– دیافراگم f/2.8 در تمامی فواصل کانونی ثابت نیست
– ارزان نیست
این لنز زاویهی عریض بسیار سخاوتمندانه و خوبی را در کلاس خود ارائه میدهد که در واقع برای یک دوربین کراپ فریم معادل استفاده از یک لنز 24-120 میلی متری خواهد بود. محدودهی دیافراگم نیز بین f/2.8 تا f/4 متغیر است و در کل راضی کننده است، اما عملکرد آن در فواصل کانونی تله خیلی جالب نیست.
سیستم فوکوس خودکار به کار رفته در این لنز از نوع اولترا سونیک حلقهای است که عملکرد بسیار خوبی دارد. همچنین در طراحی اپتیکی آن از چهار عنصر ED ( پراکندگی فوقالعاده کم ) و یک پوشش نانو کریستال استفاده شده است.
روکشهای فلوئور نیز جهت تمیز نگه داشتن عناصر جلویی و عقبی لنز اعمال شدهاند. من فکر میکنم این انتخاب بهتری نسبت به لنزهای کیت قدیمی و غیر پایدار 17-55 میلی متری f/2.8 نیکون است، همچنین برای همهی کسانی که به یک لنز زوم استاندارد با کیفیتی خوب نیاز دارند ایدهآل خواهد بود.

11- سیگما 24-70mm f/2.8 DG OS HSM | A
مانت : نیکون FX | تعداد المانها / گروهها : 19 / 14 | تعداد تیغههای دیافراگم : 9 | فوکوس خودکار : Ultrasonic ( ring-type ) | لرزشگیر تصویر : 4 استاپ | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.37 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.21 برابر | سایز فیلتر : 82 میلی متر | ابعاد : 88 در 108 میلی متر | وزن : 1020 گرم
+ کیفیت شگفت انگیز تصاویر ثبت شده
+ کیفیت ساخت و ارگونومی خارقالعاده
– تنوع کم فیلترهایی با دهانهی 82 میلی متری
– بسیار سنگین، با وزنی بیش از یک کیلوگرم
جدیدترین لنز نیکون یعنی AF-S 24-70 میلی متری f/2.8E ED VR نیکون ممکن است به عنوان انتخاب برتر برای دوربینهای DSLR فول فریم نیکون به نظر برسد، اما این لنز را نیز نباید فراموش کنید که کیفیت بسیار فوقالعادهای دارد، البته قیمت آن نیز واقعا گران است.
این لنز سیگما به اندازهی نمونهی نیکون کاملاً در برابر آب و هوای بد مقاوم نیست، اما هنوز هم مهندسی و طراحی واقعا بی نظیری دارد. از نظر جسمی کمی کوتاهتر و به مراتب سبکتر نسبت به رقیب نیکونی خود است، اما برای عملکرد همه جانبه و کیفیت تصویر با نیکون مطابقت دارد.
وضوح و کنتراست تصاویر ثبت شده با آن واقعا تماشایی هستند، در حالی که بوکههای ثبت شده نیز واقعا جذاب و نرم هستند. تغییر رنگ، اعوجاج و تحریف تصویر نیز بسیار خوب کنترل میشوند. سیستم فوکوس خودکار آن نیز بسیار سریع و واقعا بی صدا است.
همچنین برای آن از یک سیستم لرزشگیر داخلی VR استفاده شده که میتواند تا 4 استاپ لرزشهای دست شما را کاهش دهد. قیمت آن تقریباً به اندازهی نیمی از قیمت لنزهای رقیب از نیکون است، بنابراین سیگما از ارزش خرید بسیار بیشتری برخوردار است.

12- نیکون Z 24-70mm f/2.8 S
مانت : نیکون Z FX | تعداد المانها / گروهها : 17 / 15 | تعداد تیغههای دیافراگم : 9 | فوکوس خودکار : Pulse ( stepping motor ) | لرزشگیر تصویر : ندارد | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.38 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.22 برابر | سایز فیلتر : 82 میلی متر | ابعاد : 89 در 126 میلی متر | وزن : 805 گرم
+ کیفیت ساخت و ارگونومی خارقالعاده
+ دیافراگم ثابت f/2.8 با عملکردی بی نظیر
– کمی بزرگ و سنگین
– بسیار گران
لنز زوم 24-70 میلی متری f/4 مانت Z نیکون به طور جداگانه یا به عنوان بخشی از کیت با دوربینهای Z 6 و Z 7 در دسترس است. این لنز بسیار عالی است و به سختی میتواند شما را در حالتی قرار دهد که به فکر ارتقاء آن بیفتید.
با این حال، برای کسانی که به دیافراگم باز f/2.8 برای نوردهی بهتر و همچنین کنترل بسیار موثرتر روی عمق میدان نیاز دارند، این لنزها واقعا عالی هستند. مانند لنز 70-200 میلی متری f/2.8 مانت Z، این لنز نیز از نظر اپتیکی واقعا فوقالعاده طراحی شده است.
این بار برای طراحی آن از چهار عنصر کروی و دو عنصر ED ( پراکندگی فوقالعاده کم ) استفاده شده که به همراه آنها همان ترکیب ARNEO و Nano Crystal Coat نیز حضور دارد. شباهتهای بیشتر شامل یک دکمه با عملکرد قابل تنظیم روی بدنهی لنز و همچنین نمایش اطلاعات است.
یک تفاوت قابل توجه در این بخش نیز وجود دارد، که این لنز متاسفانه از سیستم لرزشگیر اپتیکال داخلی VR بهره نمیبرد، اما برد فاصله کانونی کوتاهتر آن و همچنین وجود لرزشگیر داخلی در دوربینهای Z 6 و Z 7، اثر این فقدان را بسیار کمرنگتر میکند.
بهترین لنزهای ماکرو مخصوص دوربینهای نیکون
نشان ” ماکرو ” بر روی بسیاری از لنزهای زوم نیز وجود دارد، اما آنها فقط تمایل به ارائهی حداکثر بزرگنمایی از 0.2x به 0.5x را در بهترین حالت دارند، که این اصلاً به معنی واقعی عکاسی ماکرو نزدیک هم نیست. با این حال، بیشتر لنزهای اختصاصی ماکرو، بزرگنمایی کامل 1.0 برابری دارند. در اصل، یک جسم در اندازهی کامل بر روی سنسور تصویر دوربین تکثیر میشود، بنابراین، بر روی بدنههایی با فرمت DX، عملاً کل قاب تصویر پر خواهد شد. درست مانند لنزهای تله فوتو، حتی اگر از بدنهای با فرمت DX استفاده میکنید، میتوانید لنز ماکروی خود را با فرمت FX بخرید. ضریب 1.5x کراپ به تصویر شما صدمه نخواهد زد، همچنین اگر در آینده تصمیم داشته باشید یک دوربین فول فریم حرفهایتر را تهیه کنید، میتوانید از لنزهای قبلی خود استفاده کنید.

13- نیکون AF-S DX 40mm f/2.8G Micro
مانت : نیکون DX | تعداد المانها / گروهها : 9 / 7 | تعداد تیغههای دیافراگم : 7 | فوکوس خودکار : Ultrasonic ( ring-type ) | لرزشگیر تصویر : ندارد | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.16 متر | حداکثر بزرگنمایی : 1.0 برابر | سایز فیلتر : 52 میلی متر | ابعاد : 69 در 65 میلی متر | وزن : 235 گرم
+ کوچک و جمع و جور و سبک
+ به عنوان یک لنز پرایم واقعا فوقالعاده است
– فاصلهی کوتاه برای دستیابی به نسبت تصویر 1.0 برابری
– فاقد سیستم تثبیت کنندهی تصویر داخلی
این لنز کوچک تقریباً نیمی از طول و یک سوم وزن یک لنز حرفهای، مانند لنزهای ماکرو 105 میلی متری نیکون برای دوربینهایی با فرمت FX را دارد، بنابراین میتوان به راحتی آن را در گوشهای از کیف دوربین خود قرار داده و به سادگی به همه جا برد.
فاصله کانونی آن برای یک دوربین کراپ فریم حدود 60 میلی متر میشود که از این نظر برای سایر سبکهای عکاسی هم یک لنز استاندارد به حساب میآید. دیافراگم f/2.8 نیز چه از نظر نوردهی و چه از نظر کنترل عمق میدان بسیار عالی عمل میکند.
بزرگنمایی این لنز 1.0 برابر است و این یعنی همه چیز را در مقیاس واقعی خود ثبت خواهید کرد. حداقل فاصلهی فوکوس نیز به 16 سانتی متر میرسد، اما به دلیل اینکه بخش جلویی لنز اندکی تغییر داشته، حالا میتوانید با فاصلهی 35 میلی متری از سوژه، تصویری واضح از آن را ثبت کنید که برای عکاسی ماکرو بسیار عالی است.

14- تامرون SP 90mm f/2.8 Di VC USD Macro
مانت : نیکون FX | تعداد المانها / گروهها : 14 / 11 | تعداد تیغههای دیافراگم : 9 | فوکوس خودکار : Ultrasonic ( ring-type ) | لرزشگیر تصویر : 4 استاپ | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.3 متر | حداکثر بزرگنمایی : 1.0 برابر | سایز فیلتر : 62 میلی متر | ابعاد : 79 در 117 میلی متر | وزن : 610 گرم
+ سیستم تثبیت کنندهی تصویر داخلی هیبریدی
+ بزرگنمایی 1.0 برابری
+ مقاومت کامل در برابر شرایط محیطی بد + پوشش فلورین
– اندکی شبیه به نسل قبل
مانند سایر لنزهای اخیر جدید تامرون، این دومین نسل از لنزهای ماکرو سری 90C VC USD این کمپانی است. این بدان معناست که حالا بهبودها و بهینه سازیهای بسیار زیادی را تجربه کرده است، از جمله بهبود در عملکرد سیستم نوردهی، پوشش نانو در ساختار کلی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و همچنین یک پوشش فلوئور در بخش جلویی.
همچنین یک لرزشگیر جدید ترکیبی به آن اضافه شده است که باعث تغییر در خنثی کردن لرزشهای افقی و عمودی و همچنین لرزش زاویهای یا چرخش میشود. این امر باعث میشود که سیستم تثبیت کنندهی تصویر در حین عکاسی عملکرد بسیار موثرتری نسبت به گذشته داشته باشد، به خصوص در مقایسه با لرزشگیر معمولی در لنزهای ماکروی رقیب 105 میلی متری VR نیکون.
همچنین از نظر کیفیت ساخت و کیفیت تصاویر ثبت شده میتوان آن را کاملا با نمونههای نیکون مطابق دانست، دقیقا همین موضوع است که باعث محبوبیت لنزهای ماکروی تامرون شده است.

15- سیگما Macro 105mm f/2.8 EX DG OS HSM
مانت : نیکون F FX | تعداد المانها / گروهها : 16 / 11 | تعداد تیغههای دیافراگم : 9 | فوکوس خودکار : Ultrasonic ( ring-type ) | لرزشگیر تصویر : 4 استاپ | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.31 متر | حداکثر بزرگنمایی : 1.0 برابر | سایز فیلتر : 62 میلی متر | ابعاد : 78 در 126 میلی متر | وزن : 725 گرم
+ بزرگنمایی 1.0 برابری
+ کیفیت خارقالعادهی تصاویر ثبت شده
– فاقد مقاومت در برابر شرایط محیطی
– فاقد سیستم تثبیت کنندهی تصویر هیبریدی
این لنز سیگما برای عکاسی از نمای نزدیک بسیار عالی عمل میکند و بزرگنمایی کامل 1.0 برابری را در کمترین فاصلهی فوکوس خود ارائه میدهد. این لنز به همان اندازه و همچنین به عنوان یک لنز سریع تله فوتو برای عکاسی از هر چیز از عکسهای پرتره گرفته تا عکاسی و عکاسی از حیوانات وحشی کار میکند.
سیستم فوکوس خودکار مافوق صوت آن نیز بسیار سریع و کم صدا است، سیستم تثبیت کنندهی تصویر اپتیکال نیز تا حدود 4 استاپ میتواند لرزشهای دست شما را از بین ببرد. با این حال، بر خلاف لنزهای رقیب از تامرون، تثبیت کنندهی این لنز معمولی است، نه ترکیبی، بنابراین نمیتواند اصلاح را در محور Xy انجام دهد و فقط لرزشهای زاویهای یا چرخشی را خنثی میکند.
این امر باعث میشود که ثبات در عکاسی ماکرو کمی کمتر شود، اما راستش را بخواهید، به هر حال بهتر است از یک سه پایه به همراه آن استفاده کنید. همچنین برخلاف لنزهای 90 میلی متری تامرون، این لنز سیگما با دوربینهای بدون آینهی سری Z نیکون از طریق آداپتور FTZ بسیار خوب کار میکند.
بهترین لنزهای پرتره مخصوص دوربینهای نیکون
مانند لنزهای ماکرو، عکاسی با لنزهایی با فرمت FX بر روی بدنهای با فرمت DX در عکاسی پرتره هم میتواند مزایایی داشته باشد. بعید است کراپ تصویر و زاویه دید باریک در این بخش از اهمیت خیلی زیادی برخوردار باشد. با این وجود، لنزهای DX با فاصله کانونی 50 میلی متری زاویه دید قابل توجهی از 75 میلی متر معادل آن را ارائه میدهند، که تقریباً به اندازهی فاصله کانونی یک لنز 85 میلی متری کلاسیک میباشد، و برای صاحبان دوربینهای نیکون فرمت DX مهم خواهد بود.
برای عکاسی پرتره، اغلب میخواهید سوژه را از پس زمینه جدا کرده و به پس زمینه بوکه اضافه کنید، به طوری که سوژه مرکز توجهات در عکس شما باشند. یک پیش زمینهی پیچیده یا بسیار دقیق میتواند یک مزاحمت در تصویر شما باشد، اما با داشتن فاصله کانونی باز در حدود f/1.4 تا f/1.8، میتوانید این مشکل را حل کنید. عمق میدان فشرده در نتیجه میتواند زمینه را از سوژه کاملا جدا کرده و سوژهای که میخواهید در مرکز توجه باشد را برجستهتر کند. فاصله کانونی لنزهای پرتره همچنین به شما کمک میکند که چهرهها را به طور طبیعیتر ثبت کنید، همانطور که از دور با یک لنز زوم تله عکاسی میکنید. شما میتوانید به اندازهی کافی به سوژهی خود نزدیک باشید و یا اندکی از آن دور باشید تا نتیجهی مطلوبی را به دست بیاورید.

16- نیکون AF-S 50mm f/1.8G
مانت : نیکون FX | تعداد المانها / گروهها : 7 / 6 | تعداد تیغههای دیافراگم : 7 | فوکوس خودکار : Ultrasonic ( ring-type ) | لرزشگیر تصویر : ندارد | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.45 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.15 برابر | سایز فیلتر : 58 میلی متر | ابعاد : 72 در 52 میلی متر | وزن : 185 گرم
+ کیفیت عالی از همه نظر
+ ارزان و اقتصادی برای خرید
– یک نمونهی ضعیفتر از لنز 50 میلی متری با دیافراگم f/1.4
– دیافراگم 7 تیغه که نمیتواند بوکههای گرد و خوبی را تولید کند
لنز سیگما 50 میلی متری f/1.4 یک لنز عالی است، اما سنگین و بسیار گران، شاید این برای بسیاری از دارندگان دوربینهای فرمت DX نیکون کاملا غیر منطقی باشد. برای عکاسی باید به بودجهی خود هم توجه ویژهای داشته باشید، بنابراین اگر دوربین با فرمت DX دارید، بهتر است به لنز نیکون 50 میلی متری f/1.8 نگاهی داشته باشید.
دیافراگم این لنز حدودا دو سوم استاپ بستهتر است، اما باز هم بسیار خوب عمل میکند و البته به شدت ارزانتر است. با توجه به قیمت پایین این محصول، کیفیت ساخت آن بسیار مناسب است، همچنین در برابر شرایط محیطی مقاومت کاملی دارد.
این لنز با وجود یک هود نسبتا بزرگ، باز هم در داخل بدنه قرار دارد. یکی از مزیتهای نهایی این لنز این است که این در واقع یک لنز فرمت FX یا فول فریم است، بنابراین اگر در آینده بخواهید از یکی از دوربینهای حرفهای فول فریم نیکون استفاده کنید، میتوانید از آن به عنوان یک لنز استاندارد جمع و جور استفاده کنید.

17- سیگما 85mm f/1.4 DG HSM | A
مانت : نیکون FX | تعداد المانها / گروهها : 14 / 12 | تعداد تیغههای دیافراگم : 9 | فوکوس خودکار : Ultrasonic ( ring-type ) | لرزشگیر تصویر : ندارد | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.85 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.12 برابر | سایز فیلتر : 86 میلی متر | ابعاد : 95 در 126 میلی متر | وزن : 1130 گرم
+ کیفیت عالی تصاویر ثبت شده
+ طراحی فوقالعاده پیشرفته و مدرن
– نسبتا بزرگ و عظیم
– وزن آن دو برابر لنز 85 میلی متری f/1.4 نیکون است
ترکیبی از فاصله کانونی 85 میلی متری و دیافراگم f/1.4 برای تصویربرداری در یک دوربین فول فریم کاملا مناسب است. این یک فاصلهی کانونی مناسب و استاندارد است که به شما عمق میدان بسیار خوبی را هم میدهد، بنابراین میتوانید سوژهی اصلی را واقعاً در مقابل یک پس زمینهی کاملا تار قرار دهید.
عموما لنزهای حرفهای سری ” Art ” از سیگما دارای ساختار اپتیکی بسیار پیچیده و متریال خاصی هستند. در واقع، این لنز حدودا 50 درصد طولانیتر از لنزهای رقیب نیکون بوده و تقریباً دو برابر آنها وزن دارد. از نظر کیفیت و متریال ساخت اما واقعا میتوان آن را یکی از بهترین و بی نقصترین لنزهای مخصوص دوربینهای نیکون به حساب آورد.
وضوح فوقالعادهی تصویر در کل قاب، حتی در بازترین دیافراگم، یعنی f/1.4 هم واقعا استثنایی است. از این لحاظ نسبت به لنزهای رقیب نیکون 85 میلی متری f/1.4G بسیار بهتر عمل میکند، در عین حال اعوجاج و تحریف و تغییر رنگ نیز در آن در کمترین میزان ممکن قرار دارد.

18- نیکون Z 50mm f/1.8 S
مانت : نیکون Z FX | تعداد المانها / گروهها : 12 / 9 | تعداد تیغههای دیافراگم : 9 | فوکوس خودکار : Pulse ( stepping motor ) | لرزشگیر تصویر : ندارد | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.4 متر | سایز فیلتر : 62 میلی متر | ابعاد : 76 در 87 میلی متر | وزن : 415 گرم
+ کیفیت عالی و شارپنس بی نظیر تصاویر ثبت شده
+ بوکههای رویایی برای یک لنز 50 میلی متری با دیافراگم f/1.8
– قیمت گران برای یک لنز 50 میلی متری با دیافراگم f/1.8
– مقیاس فاصلهی فوکوس وجود ندارد
لنزهای 50 میلی متری f/1.8 اغلب به عنوان یک نسخهی ابتدایی و ضعیفتر از لنزهای استاندارد 50 میلی متری با دیافراگم f/1.4 در نظر گرفته میشوند. اما علی رغم درجه بندی دیافراگم متوسط، این لنز مانت Z نیکون کیفیت تصویر بسیار شفاف و فوقالعادهای را ارائه میدهد.
همچنین انحراف رنگی و اعوجاج تصویر در آن واقعا کم است. دیافراگم f/1.8 همچنین میتواند به شما در رسیدن به یک عمق میدان مطلوب کمک کند. این لنز بسیار سبک و کوچک بوده و میتوانید آن را به راحتی در گوشهی کیف خود قرار داده و به هر جایی ببرید.
حتی به عنوان یک نکتهی قابل توجهتر، کیفیت بوکه در لنزهای 50 میلیمتری f/1.8 بسیار مناسب است، پس میتوانید با خیال راحت برای عکاسی پرتره از آنها استفاده کنید. سیستم فوکوس خودکار در این لنز نیز بسیار سریع و تقریباً بی صدا است، همچنین در برابر آب و هوای بد و شرایط محیطی کاملا مقاوم شده است. قیمت این لنز بسیار اقتصادی و عالی بوده و همین موضوع باعث میشود تا طرفداران بسیار زیادی داشته باشد.

19- نیکون Z 85mm f/1.8 S
مانت : نیکون Z FX | تعداد المانها / گروهها : 12 / 8 | تعداد تیغههای دیافراگم : 9 | فوکوس خودکار : Pulse ( stepping motor ) | لرزشگیر تصویر : ندارد | حداقل فاصلهی فوکوس : 0.8 متر | حداکثر بزرگنمایی : 0.12 برابر | سایز فیلتر : 67 میلی متر | ابعاد : 73 در 99 میلی متر | وزن : 470 گرم
+ شارپنس عالی تصاویر و بوکههای خارقالعاده
+ عملکرد عالی با سیستم لرزشگیر داخلی خود دوربین
– عمق میدان آن به اندازهی لنزهای 85 میلی متری با دیافراگم f/1.4 خوب نیست
این لنز تنها کمی بزرگتر و سنگینتر از لنزهای 60 میلی متری f/1.8 S مانت Z نیکون است. این لنز 85 میلی متری را میتوان یکی از بهترین گزینههای اقتصادی برای عکاسی با دوربینهای فول فریم یا همان فرمت FX دانست.
فاصله کانونی آن برای اینکه سوژه کمترین میزان تحریف و یا اعوجاج را داشته باشد کاملا استاندارد و طبیعی است، همچنین دیافراگم آن گرچه به اندازهی f / 1.4 باز نیست، اما باز هم به خوبی میتواند سوژه را از پس زمینه جدا کرده و بوکههای زیبایی را هم تولید کند.
با این حال، بر اساس آزمایشات من، بوکههای ( و همچنین کیفیت مناطقی از تصویر که محو شدهاند ) تولید شده توسط این لنز به راحتی همانند همان چیزی است که در لنزهایی با دیافراگم f/1.4 و یا حتی بازتر از آن دیده بودیم. مانند سایر لنزهای این سطح، مدل 85 میلی متری مانت Z نیکون با دیافراگم f/1.8 هم کیفیت ساخت بسیار مناسبی داشته و کاملا در برابر شرایط محیطی و آب و هوای بد مقاوم است. اما تنها اشکال لنزهای تلهی 85 میلی متری بی ثباتی آنها است، چرا که عدم وجود لرزشگیر و این فاصلهی کانونی باعث میشود تا لرزش دست شما به سادگی در تصویر ثبت شود.
+ بهترین دوربینهای بدون آینه ( mirrorless )
+ بهترین دوربینهای DSLR
+ بهترین دوربینهای کامپکت
+ بهترین دوربینهای اکشن
+ بهترین دوربینهای فیلم برداری
+ بهترین پهپادهای تصویربرداری
+ بهترین دوربینهای مخصوص شبکههای اجتماعی
+ بهترین لنزهای مخصوص دوربینهای سونی
+ دوربینهای DSLR هنوز نمردند : نبرد اصالت و مدرنیسم !
+ اولین دوربین من : چه چیزهایی را باید بدانم ؟
+ دوربین DSLR یا گوشی ؟
امیدوارم مقالهی ” بهترین لنزهای مخصوص دوربینهای نیکون “ برایتان مفید و جذاب بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !