بهترین دوربین‌های DSLR – فروردین 1401

آیا شما به دنبال خرید یکی از بهترین دوربین‌های DSLR هستید ؟ عوامل بسیار زیادی وجود دارد که برای انتخاب آن در نظر بگیرید. قیمت، کارایی و قابلیت استفاده از موارد کلیدی هستند. علاوه بر آنها لازم است بر اساس سطح خودتان و ژانری که می‌خواهید عکاسی کنید، به تنوع لنزهای موجود برای دوربین مد نظرتان نیز توجه داشته باشید. اما خب باید از کجا شروع کنیم؟ اصلا چگونه این موارد را باید با هم مقایسه کرد ؟ اصلا لازم نیست نگران باشید ! من اینجا هستم تا به شما کمک کنم بهترین دوربین را متناسب با نیازهایتان انتخاب کنید. هیچ فرقی ندارد که شما مبتدی هستید یا حرفه‌ای و اینکه می‌خواهید اولین دوربین خود را بخرید یا به دنبال یک دوربین دوم هستید که در کنار دوربین اصلی از آن استفاده کنید.

در این متن قصد داریم بهترین دوربین‌های DSLR را برای سال 2022 معرفی کنیم. هر چند روز به روز دوربین‌های عکاسی دیجیتال بدون آینه Mirrorless عرصه را بر DSLR تنگ‌تر می‌کنند، اما همچنان بازار رقابتی به خاطر قیمتِ نسبتاً پایین‌تر DSLR و تازگیِ فناوری بدون آینه، پابرجاست. دوربین‌های DSLR از انقلاباتِ عظیم در صنعتِ عکاسی و حتی فیلمبرداری است. در واقع بعد از SLR‌ها،‌ این DSLRها بودند که در دنیای دیجیتال D حرف اول را می‌زدند. همانطور که گفتیم مدتی است که فناوری بدون آینه Mirrorless کم کم سایه خود را روی آن‌ها بیش از پیش می‌گستراند؛ اما همچنان تفاوتی از نظر کیفی بین این دو فناوری احساس نمی‌شود. به همین خاطر به علتِ قیمتِ نسبتاً پایین‌تر و کیفیتِ مشابه، انتخاب برخی DSLR است.

انتخاب دوربین عکاسی برای برخی به یک چالش تبدیل می‌شود. مدل‌های متعددی وجود دارند که برای نیازهای مختلف طراحی می‌شوند. ما در این متن تلاش کردیم تا بهترین دوربین‌های DSLR را برای سلایق مختلف در نظر بگیریم. برخی به خاطر قیمت و کیفیتِ مطلوب مدنظر بودند، برخی برای تازه‌کارها، برخی برای عموم! برای حرفه‌ای‌ها هم پیشنهاد ویژه‌ای داشتیم و البته یک مدل پرچم‌دار هم معرفی می‌کنیم تا تقریباً لیست کاملی باشد تا شما با دید بهتری دست به انتخاب بزنید.

بهترین دوربین‌های DSLR

قدم اول شناخت بهترین دوربین DSLR

من سال‌هاست در زمینه‌ی عکاسی فعالیت دارم و تمامی دوربین‌ها را بررسی کردم، طی آزمایشات مختلف می‌توانم کارایی دوربین‌های مختلف را با هم مقایسه کنم، به این معنی که می‌توانم نگاهی عمیق به ویژگی‌ها و عملکرد هر دوربین داشته باشم. همچنین می‌دانم که کدام مدل‌ها بیشترین ارزش خرید را بر اساس موارد مختلف دارند. به همین دلیل، این لیست را بر اساس ارزش خرید هر دوربین، در رده‌های قیمتی مختلف تدوین کرده‌ام.

اما از همه‌ی اینها که بگذریم، بهترین دوربین DSLR از همه‌ی جهات در حال حاضر کدام است ؟ انتخاب فعلی من نیکون D850 می‌باشد. این دوربین کاملترین مجموعه از قابلیت‌های مختلف را بین تمامی دوربین‌های DSLR فعلی ارائه می‌دهد، حتی در مقایسه با کانن 1DX Mark III که به تازگی معرفی شده است. البته این بدان معنا نیست که D850 برای همه‌ی ژانرهای عکاسی بهترین گزینه می‌تواند باشد.

برای مبتدی‌ها و افرادی که می‌خواهند با بودجه‌ای محدود اولین دوربین خود را تهیه کنند، در حال حاضر بهترین دوربین‌های DSLR ، کانن Eos 800D و کانن Eos 250D هستند. این دو دوربین ترکیبی از کیفیت عالی تصاویر، عمر باطری باور نکردنی و ارگونومی بسیار خوب هستند که با قیمتی بسیار رقابتی به فروش می‌رسند.

اما خب در مورد دوربین‌های بدون آینه چه طور ؟ این دوربین‌ها تفاوت‌های عمده‌ای با DSLR ها دارند، من جمله اینکه درون آنها از آینه استفاده نشده و در مقابل مانت لنز، شما مستقیما سنسور تصویر را مشاهده می‌کنید، به همین دلیل منظره یاب آنها از نوع دیجیتال است.
همچنین معمولا کوچکتر و سبک‌تر هستند، اما قیمتی بیشتر و عمر باتری کمتری هم دارند. با وجود اینکه در حال حاضر تمایل بیشتر سازندگان به ساخت دوربین‌های بدون آینه است، اما هنوز هم دلایل بسیار زیادی وجود دارد برای اینکه شما بخواهید یک DSLR تهیه کنید.
مهم‌ترین مورد تنوع بسیار بیشتر لنزها و قیمت نسبتا کمتر آنها است. همچنین شما از ویژگی منظره یاب اپتیکال نیز بهره خواهید برد که در عمر باتری بسیار موثر است. همچنین می‌توان گفت عموما عملکرد این دوربین‌ها در فوکوس کردن در فواصل کانونی طولانی بسیار بهتر است.

بهترین دوربین‌های DSLR

هنگام خرید یک دوربین DSLR جدید باید به چه نکاتی توجه کرد ؟

در هنگام خرید شما اولین سوالی که باید از خودتان بپرسید این است که قصد دارید دوربین را به چه منظوری خریداری کنید؟ معمولاً می‌توان افراد را به چند دسته کلی تقسیم کرد:

  • تازه‌کارها، نوآموزان یا مشتاقان به دنیای تصویر
  • حرفه‌ای‌های عکاس
  • حرفه‌ای‌های تصویربردار: عکاسی + فیلمبرداری
  • عکاسان با یک سبک خاص
  • عکاسان با چندین سبک مختلف

احتمالاً شما در یکی از این دسته‌ها قرار دارید. مشخصاً اگر حرفه‌ای هستید،‌ دوربین عکاسی Nikon D3500 گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود! هر چند ممکن است یک حرفه‌ای با بودجه محدود باشید؛ آن‌وقت این خلاقیت است که حرف اول را می‌زند و نه تجهیزات. بهرحال هیچ‌کس از تجهیزات حرفه‌ای بدش نمی‌آید. پس اولین موضوعی که انتخاب شما را محدود می‌کند بودجه است.

✅​سنسور

بعد از بودجه باید به این فکر کنید که آیا سنسور کراپ APS-C مناسب کار شماست یا فول‌فریم؟ معمولاً فول‌فریم‌ها قیمت بالاتری دارند و کاربرد وسیع‌تری در دنیای تصویر. اما به این معنی نیست که کراپ اختلالی در کیفیت ایجاد می‌کند.

خرید یک دوربین DSLR ارزان‌ترین راه برای دستیابی به یک دوربین با لنز قابل تعویض و منظره یاب است ( به این توجه داشته باشید که بیشتر دوربین‌های بدون آینه‌ی سطح مبتدی منظره یاب ندارند ). اما برای خرید یکی از آنها به طور کلی باید به چه نکاتی توجه داشت ؟

تفاوت های اصلی بین سطح مبتدی و پیشرفته در دوربین‌های DSLR معمولاً در طراحی دوربین، سنسور و ویژگی‌های عکاسی است. DSLR های مبتدی مانند نیکون D3500 معمولاً کوچکتر هستند، که البته این به معنای از دست دادن ویژگی‌های مثل ضد آب بودن بدنه است. همچنین هر چه سطح دوربین پایین‌تر باشد تعداد کنترلرهای فیزیکی و دستی آن کمتر است.

تفاوت ابعاد دوربین اغلب روی اندازه‌ی سنسور نیز موثر است. دوربین‌های DSLR مقرون به صرفه معمولا از سنسورهای کراپ فریم یا APS-C استفاده می‌کنند، در حالی که دوربین‌های بزرگتر و گران‌تر مثل نیکون D850 به سنسورهای فول فریم مجهز شده‌اند. البته به هیچ عنوان نمی‌توان گفت که کدام یک از ابعاد سنسور بهتر است، چرا که هر کدام از آنها مزایا و معایب خود را دارند.

✅​فوکوس

نکته بعدی مربوط به فوکوس خودکار است. امروزه فوکوس خودکار بسیار هوشمند است و با فازهای تشخیصی متعدد کار را برای عکاس راحت می‌کند. اما قطعاً جلوی خلاقیت شما را نخواهد گرفت. به هر حال نقاط تشخیص در کنار کراس‌تایپ‌های بیش‌تر منجر به گران‌تر شدن دوربین عکاسی DSLR می‌شود.

✅​فیلمبرداری

در نهایت باید به حد و اندازه‌های فیلمبرداری اشاره کنیم. اکثر دوربین‌های امروزی حداقل کیفیت 4K را دارند. البته این موضوع زمانی اهمیت پیدا می‌کند که شما قصد دارید روی سوژه‌ها در فرایند ضبط یا حین ادیت قصد زوم کردن را داشته باشید و با کیفیت 1080p هم کیفیتِ مطلوبی به چشم بیننده خواهید رساند. موارد دیگر در دل این خصوصیات جا می‌گیرند و معمولاً عکاسی پی در پی هم یکی دیگر از مشخصه‌های حیاتی برای برخی عکاسان به شمار می‌آید.

اما ممکن است مطمئن نباشید که یک دوربین DSLR مبتدی برای شما بهتر است یا یک میانرده ؟ خب طبیعتا با پرداخت اندکی هزینه‌ی بیشتر و خرید یک مدل میانرده شما انعطاف بیشتری در عکاسی خواهید داشت.
از مزایایی که با خرید یک دوربین میانرده نسبت به یک سطح مبتدی می‌توانید به دست بیاورید، می‌توان به سرعت بیشتر در عکاسی پیاپی، عملکرد بسیار بهتر در ایزوهای بالا ( برای عکاسی در نور کم ) و گاهی اوقات یک اسلات کارت حافظه‌ی دوگانه اشاره کرد.

✅​جایگزینی برای موبایل

اگر هم به دنبال این هستید که یک دوربین DSLR سطح مبتدی را جایگزین گوشی هوشمندتان کرده و یا آنها را با هم مقایسه کنید، با خرید یکی از بهترین دوربین‌های DSLR شما می‌توانید کیفیت بیشتری را برای ثبت تصاویرتان در اختیار داشته باشید، همچنین کنترل‌های دستی در آنها بسیار گسترده‌تر است و این باعث می‌شود مسیر برای پیشرفت شما هم هموارتر باشد.
من به شما پیشنهاد می‌کنم که اگر یک عکاس مبتدی هستید و یا می‌خواهید دوربینتان را تنها جایگزین گوشی هوشمندتان کنید، آن را همراه با یک لنز کیت تهیه کنید که معمولا سرعت بالا و قیمتی کم دارد.

بهترین دوربین‌های DSLR

لیست بهترین دوربین‌های DSLR در یک نگاه

  1. نیکون D850
  2. کانن Eos 5D Mark IV
  3. پنتاکس K-1 Mark II
  4. Nikon D780
  5. نیکون D750
  6. کانن Eos 6D Mark II
  7. Canon EOS 90D
  8. نیکون D7500
  9. کانن Eos 800D
  10. Canon Eos 250D
  11. نیکون D3500
  12. کانن Eos 2000D
  13. EOS Rebel SL3‌
  14. Nikon D500
  15. Pentax K3 MarkIII
  16. Camon EOS 1D X Mark III

لازم است توجه داشته باشید معیار انتخاب بهترین دوربین‌های DSLR برای این مقاله ارزش خرید آنها نسبت به امکانات و قیمت بوده است. همچنین تنها مواردی را در لیست مشاهده خواهید کرد که به صورت رسمی وارد بازاری جهانی شده باشند.

ضمنا دوربین‌هایی که در این مقاله به پیشنهاد فروشگاه دیدنگار معرفی شده‌اند؛ دارای شرایط فروش ویژه هستند.
اگر بدنبال یک خرید فوق‌العاده هستید، این پیشنهادات را از دست ندهید!

معرفی بهترین دوربین‌های DSLR

1- نیکون D850

نوع بدنه : DSLR | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 45.7 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 153 نقطه‌ای ( 99 تا از نوع کراس ) | مانت لنز : نیکون FX | صفحه نمایش : 3.2 اینچی لمسی تیلت شونده با 2.359.000 نقطه | منظره یاب : Pentaprism | سرعت عکاسی پیاپی : 7 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 1840 شات | سطح کاربری : حرفه‌ای

قطعاً یکی از بهترین دوربین‌های DSLR این مدل از نیکون است. اولین فول‌فریم لیست ما! شاید باور کردنی نباشد که این دوربین سال 2017 میلادی به بازار عرضه شده باشد. ویژگی‌های Nikon D850 در حدی است که امروزه جز 5 دوربین برتر DSLR قرار می‌گیرد.

یک گزینه عالی برای حرفه‌ای‌ها که البته ضعف‌هایی هم دارد. به عنوان نمونه شما فقط 7 فریم در ثانیه عکاسی پی در پی می‌توانید داشته باشید. آیا این برای شما مشکلِ خاصی ایجاد می‌کند؟ به هر حال عکاسی پی در پی یکی از مزیت‌های هر دوربین دیجیتال است و می‌تواند دست عکاس را در برخی سبک‌ها باز کند.

با اینکه در 4K نرخ فیلمبرداری 30 فریم در ثانیه است، اما می‌توانید 1080p را با نرخ 120 فریم در ثانیه ضبط کنید. همچنین در کیفیت 4K با اندازه فول‌فریم فیلم‌برداری کنید. دوربین به شما اجازه می‌دهد که تایم لپس با کیفیت 4K هم ضبط کنید. خب ببینیم ویژگی‌های اساسی این دستگاه چیست:

+ کیفیت خارق‌العاده‌ی تصاویر
+ سخت افزار فوق‌العاده
+ امکان فیلم برداری با رزولوشن 4K
+ باتری با عمر خارق‌العاده
+ سنسور 45.7 مگاپیکسلی فول فریم
+ مانت Nikon FX
+ عکاسی پی در پی 7 فریم در ثانیه و همراه با گریپ باتری 9 فریم در ثانیه
+ پردازش‌گر EXPEED 5
+ فوکوس خودکار با 153 نقطه تشخیص که 99 نقطه کراس تایپ است
+ ایزو ISO از 64 تا 25600 قابل توسعه از 32 تا 102400
+ فیلمبرداری 4K با نرخ 30 فریم در ثانیه و 1080p با نرخ 60 فریم در ثانیه
+ پشتیبانی از دو درگاه کارت حافظه XQD و SD (پشتیبانی از UHS II)
+ وزن فقط بدنه 915 گرم

– سرعت کم سیستم فوکوس خودکار در حالت لایو ویوو

فکر کردن به دوربینی مانند D850 برای بسیاری از عکاسان حتی غیر ممکن است، خصوصا با این شرایط بازار و قیمت‌های نجومی؛ اما این را هم باید بدانید که در ازای پرداخت این هزینه شما بهترین کیفیت تصویر، بدنه‌ای فوق‌العاده مقاوم از آلیاژ منیزیم که در برابر آب به صورت کامل مقاوم است و مجموعه‌ای از ویژگی‌های کامل برای عکاسی را به دست خواهید آورد.

سنسور 45 مگاپیکسلی فول فریم این دوربین یکی از بهترین نمونه‌ها در دنیای دوربین‌های دیجیتال است. حتی می‌توان گفت با وجود چنین سنسوری، عکاسی پیاپی با سرعت 7 فریم بر ثانیه نیز کمی غیر معمول است.علاوه بر آن سیستم فوکوس خودکار بی نقص خیال شما را در هر شرایطی راحت خواهد کرد. به تمامی اینها ارگونومی فوق‌العاده‌ی دوربین و همچنین امکان فیلم برداری با رزولوشن 4K را نیز اضافه کنید.

تمامی اینها ویژگی‌هایی هستند که با خرید D850 خواهید داشت. اما ممکن است به این فکر کنید که با وجود عرضه‌ی بدون آینه‌های رده بالا مثل Z7 نیکون، آیا هنوز هم می‌توان به فکر خرید این دوربین بود ؟ اگر چه Z7 را نمی‌توان نسخه‌ی بدون آینه‌ی D850 به حساب آورد، اما هر دو از یک سنسور 45 مگاپیکسلی فول فریم استفاده کردند. سایر تفاوت‌ها نسبتا جزئی بوده به فناوری ساخت و لنزهای در دسترس مربوط می‌شود.


2- کانن Eos 5D Mark IV

نوع بدنه : DSLR | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 30.4 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 61 نقطه‌ای ( 41 تا از نوع کراس ) | مانت لنز : کانن EF | صفحه نمایش : 3.2 اینچی لمسی شونده با 1.620.000 نقطه | منظره یاب : Pentaprism | سرعت عکاسی پیاپی : 7 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 900 شات | سطح کاربری : حرفه‌ای

+ عملکرد خارق‌العاده‌ی دوربین در پردازش تصاویر
+ کیفیت بسیار خوب عکس‌ها و فیلم‌های ثبت شده
+ سیستم فوکوس خودکار چشمگیر

– کمی گران در مقایسه با رقبا
– ویژگی‌های در نظر گرفته شده برای فیلم برداری با رزولوشن 4K محدود هستند

دوربین‌های سری EOS 5D کانن از زمان‌های نسبتا دور جزو مدل‌های بسیار ارزشمند و بهترین دوربین‌های DSLR بوده‌اند، برای مثال EOS 5D نسل اول که توانست سطح عکاسی را تا حد بسیار زیادی ارتقا دهد؛ Mark II فیلمبرداری Full HD را با عرض کامل سنسور برای اولین بار در بین دوربین‌های DSLR رونمایی کرد؛ Mark III نیز در بین عکاسان جزو محبوب‌ترین دوربین‌ها بود.

با تمام اینها EOS 5D Mark IV نیز در حفظ سنت خود بسیار خوب عمل کرده و در حال حاضر جزو دوربین‌های با ارزش و محبوب است. سنسور این دوربین 30.4 مگاپیکسلی بوده و در کنار آن از یک سیستم فوکوس خودکار فوق پیشرفته‌ی 61 نقطه‌ای استفاده شده است. علاوه بر آن امکان ضبط فیلم با رزولوشن 4K نیز برای این دوربین در نظر گرفته شده است.

اکنون شایعاتی وجود دارد که 5D Mark V که به احتمال زیاد در سال 2020 میلادی معرفی خواهد شد به یک سنسور فول فریم 42 مگاپیکسلی مجهز خواهد شد و از فیلم برداری با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم بر ثانیه نیز پشتیبانی خواهد کرد. بنابراین در حال حاضر خرید 5D Mark IV بسیار وسوسه کننده و عاقلانه است، خصوصا با توجه به کاهش قیمت زیادی که نسبت به زمان عرضه داشته است.


3- پنتاکس K-1 Mark II

نوع بدنه : DSLR | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 36 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 33 نقطه‌ای | مانت لنز : پنتاکس K | صفحه نمایش : 3.2 اینچی غیر لمسی تیلت شونده با 1.037.000 نقطه | منظره یاب : Pentaprism | سرعت عکاسی پیاپی : 4.4 / 6.4 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 1080p ( Full HD ) با نرخ 60 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 670 شات | سطح کاربری : متوسط، حرفه‌ای

+ کیفیت خارق‌العاده‌ی ساخت
+ لرزشگیر تصویر داخلی 5 محوره

– سرعت کم عکاسی پیاپی
– عمر باتری ( 670 شات ) بسیار کم در مقایسه با رقبا

معمولاً بیشتر دوربین‌های DSLR پنتاکس، مانند K-1 Mark II از بدنه‌ای با متریال ساخت فوق‌العاده بهره می‌برند و در برابر آب و هوای بد بسیار مقاوم هستند. همچنین سیستم لرزشگیر تصویر داخلی آنها بر خلاف بسیاری از دوربین‌های DSLR کانن و نیکون با هر لنزی سازگار است. این دوربین نیز به یک لرزشگیر 5 محوره مجهز شده که می‌تواند تا حد بسیار زیادی لرزش‌های دست شما را از بین ببرد. استفاده از این سیستم جزئیات را در حالت فیلم برداری افزایش خواهد داد.

مطمئنا سنسور فول فریم 36 مگاپیکسلی برای دوربینی با این رده‌ی قیمتی بسیار مناسب است و می‌تواند تصاویری با جزئیات بسیار زیاد را به ثبت برساند، اما شاید سیستم فوکوس خودکار 33 نقطه‌ای آن کمی ناامید کننده باشد. این دوربین ویژگی‌های بسیار خوبی دارد که با توجه به قیمت در نظر گرفته شده، ارزش خریدش را به شدت بالا می‌برد.


4- نیکون D780

نوع بدنه : DSLR | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 24.4 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 51 نقطه‌ای | مانت لنز : نیکون F | صفحه نمایش : 3.2 اینچی لمسی تیلت شونده با 2.359.000 نقطه | منظره یاب : Pentaprism | سرعت عکاسی پیاپی : 7 / 12 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 2260 شات | سطح کاربری : متوسط، حرفه‌ای

+ عملکرد عالی سیستم فوکوس خودکار در حالت لایو ویوو
+ صفحه نمایش لمسی تیلت شونده‌ی بسیار با کیفیت
+ عمر باتری شگفت انگیز

– هنوز اندکی گران است
– بزرگ و سنگین

D780 در واقع ترکیبی از یک دوربین فول فریم DSLR و یک دوربین بدون آینه مانند نیکون Z6 است. در واقع این باعث می‌شود D780 برای طیف وسیعی از کاربران بسیار جذاب و هیجان انگیز باشد. بدنه‌ای این دوربین نیز همانند نسل قبلی یعنی D750 بسیار مستحکم و با کیفیت بوده و در برابر شرایط محیطی بد کاملا مقاوم است.

سیستم فوکوس خودکار آن نیز همانند Z6 از نوع تشخیص فاز مبتنی بر سنسور بوده و 273 نقطه دارد، اما عمر باتری آن به طرز چشمگیری زیاد است و می‌توان گفت برای هر سبک و هر ژانری واقعا ایده‌آل خواهد بود. D780 می‌تواند با هر بار شارژ کامل باتری تا 2.260 شات را ثبت کند که در نوع خود یکی از بهترین‌ها به حساب می‌آید.

سیستم فوکوس تشخیص چهره و چشم در آن بهبود فراوانی داشته و حالا کیفیت فیلم‌های 4K بسیار خوب است. شاید به عنوان یک دوربین DSLR که به تازگی معرفی شده است اندکی گران باشد، اما اگر نمی‌توانید چند ماه صبر کنید، در حال حاضر نیز ارزش خرید آن بسیار بالا است.

این دوربین یک نمونه‌ی تمام عیار از بسیاری ویژگی‌های مدرن با قیمتی متعادل است، در مقایسه با Z6 نیز تنها باید به این توجه کنید که دوست دارید منظره یابتان دیجیتال باشد یا اپتیکال.

کمی عمیق‌تر : نقد و بررسی تخصصی نیکون D780 : محبوب‌ترین DSLR فول فریم نیکون !


5- نیکون D750

نوع بدنه : DSLR | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 24.3 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 51 نقطه‌ای ( 15 تا از نوع کراس ) | مانت لنز : نیکون FX | صفحه نمایش : 3.2 اینچی غیر لمسی تیلت شونده با 1.229.000 نقطه | منظره یاب : Pentaprism | سرعت عکاسی پیاپی : 6.5 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 1080p ( Full HD ) با نرخ 60 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 1230 شات | سطح کاربری : متوسط، حرفه‌ای

+ سنسور فول فریم 24.3 مگاپیکسلی خارق‌العاده
+ صفحه نمایش تیلت شونده‌ی بزرگ که برای فیلم برداری ایده‌آل است

– نیکون D610 هنوز هم ارزان‌تر است

با وجود اینکه اخیرا نیکون دوربین D780 ( که بالاتر آن را بررسی کردم ) معرفی کرده است، آیا هنوز هم طرفداران دوربین‌های فول فریم باید D750 را باید در نظر بگیرند ؟ پاسخ مثبت است، چرا که D780 به عنوان جایگزینی برای این دوربین معرفی نشده است، بلکه جایگزینی مناسب برای کسانی است که می‌خواهند آخرین ویژگی‌های دوربین‌های بدون آینه را در قالب یک دوربین DSLR بدست آورند. اگر به دنبال یک DSLR فول فریم هستید که قیمت آن نیز واقعا خوب باشد، این مدل با یک سنسور 24 مگاپیکسلی برای شما بسیار عالی خواهد بود.

این سنسور هنوز هم کیفیتی بسیار عالی دارد، به خصوص در تنظیمات ایزوی بالا و در نور کم که می‌تواند کیفیت بسیار خوبی داشته باشد، همچنین شما یک صفحه نمایش تیلت شونده را خواهید داشت که برای استفاده از دوربین روی سه پایه و یا عکاسی از زوایای عجیب و غریب بسیار خوب است.

سرعت عکاسی پیاپی این دوربین نیز به 6.5 فریم بر ثانیه می‌رسد که نه خیلی خوب، ولی راضی کننده است. از آنجا که این مدل کمی قدیمی‌تر است، شما امکاناتی مثل فیلم برداری با رزولوشن 4K و یا صفحه نمایش لمسی را نخواهید داشت، اما اگر به این موارد نیاز ندارید، D750 هم اکنون ارزش خرید بسیار بالایی را دارد و شما می‌توانید با پولی که پس انداز می‌کند، به فکر خرید یک یا دو لنز اضافی و با کیفیت باشید.


6- کانن Eos 6D Mark II

نوع بدنه : DSLR | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 26.2 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 45 نقطه‌ای ( همگی از نوع کراس ) | مانت لنز : کانن EF | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی چرخان با 1.040.000 نقطه | منظره یاب : Pentaprism | سرعت عکاسی پیاپی : 6.5 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 1080p ( Full HD ) با نرخ 60 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 1200 شات | سطح کاربری : متوسط

+ ویژگی‌های بسیار عالی
+ رابط کاربری جذاب و آسان

– عدم پشتیبانی از فیلم برداری با رزولوشن 4K
– بدنه‌ی پلاستیکی
– سیستم فوکوس خودکار ضعیف

به عنوان یکی از بهترین دوربین‌های DSLR سطح متوسط، EOS 6D Mark II بسیار خوب و جذاب طراحی شده و می‌تواند هر کاربری را در نگاه اول مجذوب خود کند. اگرچه بدنه‌ی آن از جنس پلاستیک ساخته شده است، اما سنسور 26 مگاپیکسلی که درون آن قرار گرفته است یک ویژگی مهم به حساب می‌آید که در کنار سیستم فوکوس خودکار دوال پیکسل کانن، می‌تواند این دوربین را به یک گزینه‌ی قابل اعتماد برای عکاسی با استفاده از حالت لایو ویوو تبدیل کند.

این دوربین همچنین از 45 نقطه‌ی فوکوس بهره می‌برد و به عکاسی پیاپی با سرعت نهایتا 6.5 فریم بر ثانیه مجهز شده که خیلی زیاد نیست، اما راضی کننده است. شاید اگر عکاس حیات وحش یا مسابقات ورزشی نباشید این نرخ برای شما کافی باشد. صفحه نمایش لمسی عقب نیز به شما کمک می‌کند که به سادگی و با استفاده از کلیک کردن روی صفحه روی سوژه فوکوس کنید.

در مجموع می‌توان گفت Eos 6D Mark II کانن یک دوربین قابل اعتماد است، اما شاید اگر به دوربین‌های بدون آینه‌ی همرده هم نگاهی داشته باشید بد نباشد. پیشنهاد می‌کنم حتما نقد و بررسی تخصصی این محصول را از لینک زیر مطالعه کنید.

کمی عمیق‌تر : نقد و بررسی تخصصی کانن ۶D Mark II : آیا کانن در ساخت یک فول فریم اقتصادی موفق بوده ؟


7- کانن Eos 90D

نوع بدنه : DSLR | سنسور : APS-C CMOS | رزولوشن تصویر : 32.5 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 45 نقطه‌ای ( 45 تا از نوع کراس ) | مانت لنز : کانن EF-S | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی چرخان با 1.040.000 نقطه | منظره یاب : Pentaprism | سرعت عکاسی پیاپی : 10 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 1300 شات | سطح کاربری : حرفه‌ای

اگر Canon EOS Rebel SL3 و D3500 Nikon را بهترین دوربین عکاسی DSLR برای تازه‌کارها بدانیم، باید از کانن Canon EOS 90D با عنوان یکی از بهترین دوربین‌های DSLR برای عمومِ افراد یاد کنیم. ویژگی‌های این مدل از کانن باعث می‌شود تا اکثر افراد برای کاربری‌های مختلف به سمت چنین دستگاهی روی بیاورند.

اواسط سال 2019 میلادی بود که کانن Canon اقدام به تولید یک دوربین کراپ APS-C با مشخصه‌های رده‌بالا کرد. یک میان‌رده حرفه‌ای که با وجود سیستم فوکوس خودکار با قابلیتِ تشخیص چهره و چشم، می‌تواند دل پرتره‌نگاران را بدست آورد.

همچنین کانن آن را در برابر گرد و غبار مقاوم کرده است weather sealing، در نتیجه اگر اهل گشت و گذار هستید و به دنبال ثبتِ مناظرِ طبیعی، از بهترین دوربین‌های DSLR که قیمتِ مناسبی هم دارد همین Canon EOS 90D است. یکی دیگر از مزیت‌های این دوربین عکاسی DSLR از کانن کراپ نشدن تصویر در حین ضبط ویدیو با کیفیت 4K است. نگاهی به مشخصه‌های اساسی آن داشته باشیم:

+ رزولوشن تصویر فوق‌العاده که بهترین در نوع خود است
+ فیلم برداری با رزولوشن 4K با تمام عرض سنسور ( بدون کراپ )
+ عمر باتری بسیار عالی
+ سنسور 32.5 مگاپیکسلی APS-C 22.3 x 14.8mm
+ مانت Canon EF-S
+ عکاسی پی در پی 10 فریم در ثانیه
+ پردازش‌گر DIGIC 8
+ فوکوس خودکار و 45 نقطه تشخیص
+ پشتیبانی از SD و UHS II
+ تاچ اسکرین 3 اینچی قابل چرخش
+ پشتیبانی از بلوتوث و وای‌فای
+ وزن 701 گرمی

– نویز در تصاویر JPEG پردازش شده ایده‌آل نیست
– فاقد لرزشگیر مبتنی بر سنسور ( داخلی )

EOS 90D را می‌توان کاملاً یک قدم رو به جلو برای خط EOS از دوربین‌های DSLR کانن دانست، که اولین مدل در نوع خود به شمار می‌رود که به سنسوری با رزولوشن 32.5 مگاپیکسل مجهز شده است. علاوه بر ویژگی‌هایی مثل فیلم برداری با رزولوشن 4K، این دوربین به یک پردازشگر تصویر جدید مجهز شده که امکان پردازش سریع‌تر تصاویر را فراهم می‌کند تا در حین عکاسی ورزشی و یا حیات وحش به مشکل نخورید.

باتری این دوربین نیز توانایی ثبت 1300 شات را با هر بار شارژ کامل بر اساس استاندارد CIPA دارد که نسبت به رقبای بدون آینه یک پیروزی واضح است و می‌تواند شما را حتی بیش از یک روز کامل همراهی کند. بدنه‌ی این دوربین کیفیت ساخت بسیار خوبی داشته و در مقابل شرایط محیطی بد کاملا مقاوم است.

از همتایان بدون آینه‌ی نزدیک به این دوربین می‌توان به Eos M6 II کانن اشاره کرد که از همان سنسور استفاده کرده است، اما در 90D شاهد سرعت بیشتر برای عکاسی پیاپی و تمرکز بیشتر روی مبحث فیلم برداری و کیفیت نهایی تصاویر هستیم. این دوربین به معنای واقعی برای افرادی که می‌خواهند یک محصول همه کاره با قیمتی متعادل داشته باشند مناسب است.

کمی عمیق‌تر : نقد و بررسی تخصصی کانن ۹۰D : بهترین میانرده‌ی APS-C کانن در تمام تاریخ !


8- نیکون D7500

نوع بدنه : DSLR | سنسور : APS-C CMOS | رزولوشن تصویر : 20.9 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 51 نقطه‌ای ( 15 تا از نوع کراس ) | مانت لنز : نیکون DX | صفحه نمایش : 3.2 اینچی لمسی تیلت شونده با 922.000 نقطه | منظره یاب : Pentaprism | سرعت عکاسی پیاپی : 8 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 950 شات | سطح کاربری : متوسط

نیکون اوایل 2017 میلادی بود که این دوربین عکاسی DSLR‌ را تولید کرد. گر چه این دوربین قدیمی است اما ویژگی‌های آن باعث می‌شود تا همچنان در لیست بهترین دوربین‌های DSLR جا داشته باشد و محبوبیت خود را حفظ کند. می‌توانیم آن را با Canon EOS 90D قیاس کنیم. سرعت عکاسی پی در پی در Nikon D7500 سریع‌تر است، ولی صفحه نمایش آن فقط قابلیت خم شدن را دارد.

سیستم فوکوس خودکار این دوربین عکاسی DSLR هم با 51 نقطه تشخیص سرعت و دقت بالایی دارد که ارزشِ خرید آن را بالاتر هم می‌برد. نگاهی به ویژگی‌های اساسی آن داشته باشیم:

+ سنسور 20.9 مگاپیکسلی با اندازه APS-C 23.5 x 15.7mm
+ سیستم فوکوس خودکار 51 نقطه‌ای عالی
+ فیلمبرداری 4K و نرخ 30 فریم در ثانیه
+ مانت Nikon DX
+ عکاسی پی در پی 8 فریم در ثانیه
+ ایزو 100 تا 51200 قابل توسعه به 50 تا 1640000
+ تاچ اسکرین 3.2 اینچی فقط با قابلیت خم شدن
+ یک درگاه کارت حافظه
+ برخورداری از وایرلس
+ برخورداری از فلاش
+ وزن 720 گرمی

– تنها یک اسلات کارت حافظه دارد
– فوکوس خودکار در حالت لایو ویوو نسبتا کند است

D7500 نیکون یکی از بهترین دوربین‌های DSLR میانرده‌ی حال حاضر بازار است که می‌توانید در نظر داشته باشید. این دوربین به یک سنسور 20.9 مگاپیکسلی مجهز شده که نسبت به نسل قبلی پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است. علاوه بر آن شما با خرید این دوربین می‌توانید ویدئوهایی را با رزولوشن 4K و کیفیت و جزئیات بسیار بالا ثبت کنید.

صفحه نمایش 3.2 اینچی این دوربین از نوع لمسی و تیلت شونده است که امکان کنترل آسان‌تر دوربین از روی سه پایه را برایتان فراهم می‌کند، علاوه بر آن می‌توانید از زوایای عجیب و غریب عکاسی کنید. بدنه‌ی این دوربین نیز متریال ساخت بسیار خوبی داشته و در برابر شرایط محیطی بد مقاومت فوق‌العاده‌ای دارد. شاید بتوان این دوربین را حتی با ارزش‌تر از رقبایی با قیمت اندکی بالاتر دانست.

اما ممکن است به دنبال یک مدل ارزان‌تر باشید که همچنان کیفیت بسیار خوب و قیمتی رقابتی‌تر داشته باشد، بهترین گزینه برای شما نیکون D7200 است که سنسوری 24.2 مگاپیکسلی دارد و هنوز هم یکی از بهترین میانرده‌های DSLR نیکون به شمار می‌رود.

مقایسه Nikon D7500 با Nikon D500

اگر بخواهیم یک سطح بالاتر برویم باید نگاهی به Nikon D500 داشته باشیم. دوربینی که می‌توان از آن با عنوان بهترین دوربین DSLR برای عکاسی ورزشی یاد کنیم. قیمت آن حدوداً 500 دلار از مدل قبلی که معرفی کردیم بالاتر است. یک نگاه سریع برای مقایسه:

+ سنسور 20.9 مگاپیکسلی با اندازه APS-C
+ عکاسی پی در پی 10 فریم در ثانیه
+ فوکوس خودکار با 153 نقطه تشخیص
+ فیلمبرداری 4K با نرخ 30 فریم در ثانیه
+ ایزو 100 تا 51200 قابل توسعه به 50 تا 1640000
+ برخورداری از وایرلس
+ وزن 860 گرمی

رزولوشن تاچ اسکرین در Nikon D500 حدوداً 155 درصد بهتر از Nikon 7500 است. سرعت عکاسی پی در پی بهتری دارد. فوکوس دقیق‌تری و با سرعت بهتری دارد و عمر باتری آن هم نسبتاً بهتر است. از دو درگاه کارت حافظه برخوردار است. به پورت فلاش سینک می‌شود. دکمه‌ها به خاطر نور به راحتی در تاریکی پیدا می‌شوند. این‌ها دلایل اساسی در تفاوت قیمت بین این دو مدل از نیکون است. شما کدام یک را انتخاب می‌کنید؟


9- کانن Eos 800D

نوع بدنه : DSLR | سنسور : APS-C CMOS | رزولوشن تصویر : 24.2 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 45 نقطه‌ای | مانت لنز : کانن EF-S | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی چرخان با 1.040.000 نقطه | منظره یاب : Pentaprism | سرعت عکاسی پیاپی : 6 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 1080p ( Full HD ) با نرخ 60 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 600 شات | سطح کاربری : متوسط، مبتدی

+ صفحه نمایش لمسی و چرخان با کیفیت
+ سنسور تصویر بسیار عالی
+ سیستم فوکوس خودکار دوال پیکسل عالی و قابل اعتماد

– بدنه‌ی پلاستیکی
– عدم پشتیبانی از فیلم برداری با رزولوشن 4K

کانن EOS Rebel T7i ( که در مناطق خارج از ایالات متحده‌ی آمریکا با نام EOS 800D شناخته می‌شود )، یکی از بهترین دوربین‌های DSLR میانرده‌ی کانن است که با وجود معرفی نسل جدیدتر، یعنی Eos 850D هنوز هم ارزش خرید بسیار بالایی دارد ( Rebel T8i / 850D هنوز به طور رسمی وارد بازار ایران نشده است ).

برداشت‌های اولیه نشان می‌دهد که این مدل نسبت به نسل قبلی تحولات چشمگیری را تجربه کرده و به نوعی انقلابی محسوب می‌شود، اما شاید هنوز هم نتوان از عدم حضور امکان فیلم برداری با رزولوشن 4K در آن چشم پوشی کرد.

این دوربین به سیستم فوکوس خودکار اختصاصی کانن، یعنی دوال پیکسل مجهز شده و عملکرد بسیار خوبی در فوکوس کردن در نور کم دارد، همچنین از آخرین پردازنده‌ی کانن یعنی Digic 8 در آن استفاده شده که امکان عکاسی پیاپی با سرعت 7 فریم بر ثانیه را فراهم می‌آورد. این نرخ به طور کلی برای ژانر عکاسی ورزشی ایده‌آل نیست، اما شما را راضی خواهد کرد.

اما Eos 800D کانن برای چه عکاسانی مناسب است ؟ اگر شما بودجه‌ای محدود دارید و در عین حال به فکر خرید یک دوربین DSLR هستید و البته به فیلم برداری با رزولوشن 4K فکر نمی‌کنید، این دوربین در حال حاضر یکی از بهترین گزینه‌ها برایتان به حساب می‌آید. صفحه نمایش بسیار عالی و حالت لایو ویووی قابل اعتماد که همراه با یک رابط کاربری جذاب و کاربر پسند می‌تواند برای عکاسان مبتدی یا متوسط بسیار مناسب باشد.

شاید سنسور 24.2 مگاپیکسلی این دوربین از نظر اعداد و ارقام روی کاغذ خیلی شگفت انگیز نباشد، اما در عمل نتیجه کاملا برعکس بوده و کیفیت تصاویر ثبت شده بسیار عالی هستند. البته شاید بهتر باشد برای خرید آن اندکی صبر کنید تا 850D به طور رسمی وارد بازار شود، در این صورت 800D احتمالا یک افت قیمت قابل توجه را تجربه خواهد کرد.


10- کانن Eos 250D

نوع بدنه : DSLR | سنسور : APS-C CMOS | رزولوشن تصویر : 24.1 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 3975 نقطه‌ای | مانت لنز : کانن EF-S | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی چرخان با 1.040.000 نقطه | منظره یاب : Pentaprism | سرعت عکاسی پیاپی : 5 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 25 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 1070 شات | سطح کاربری : مبتدی

هر چند این دوربین عکاسی دیجیتال DSLR هم برای تازه‌کارها توصیه می‌شود، اما نسبت به D3500 Nikon که معرفی کردیم از نظر مشخصات بهتر است. دوربین عکاسی کانن EOS Rebel SL3‌ که در اروپا به EOS 250D هم معروف است، اوایل 2019 به بازار معرفی شد.

چیزی که باعث می‌شود این دستگاه کاملاً از D3500 Nikon پیشی بگیرد، امکان ضبط ویدیو با کیفیت 4K و نرخ 60 فریم در ثانیه و برخورداری از اتصال به WiFi است که می‌توان از آن به عنوان یک دوربین استریم لایو هم بهره‌مند شد. همچنین تاچ اسکرین آن در هر جهتی می‌چرخد. البته این مدل نسبت به دستگاه نیکون حدوداً 200 دلار گران‌تر است. نگاهی به مشخصات اساسی آن کنیم:

+ کوچک و سبک با ارگونومی فوق‌العاده
+ سیستم فوکوس خودکار دوال پیکسل عالی
+ عمر باتری مطلوب
+ سنسور 24.1 مگاپیکسلی با اندازه APS-C 22.3 x 14.9mm
+ مانت Canon EF-S
+ عکاسی پی در پی 5 فریم در ثانیه
+ پردازش‌گر DIGIC 8
+ فوکوس خودکار با 9 نقطه تشخیص
+ ایزو 100 تا 25600 و قابل توسعه تا 51200
+ فیلمبرداری 4K و نرخ 24 فریم در ثانیه
+ پشتیبانی از کارت حافظه SD و UHS I
+ تاچ اسکرین 3 اینچی با قابلیت چرخش
+ پشتیبانی از بلوتوث و وای‌فای
+ وزن 451 گرمی

– فیلم‌های 4K کراپ زیادی دارند
– از نمونه‌های بدون آینه بزرگتر است

کانن Rebel SL3 یا Eos 250D را می‌توان یکی از بهترین دوربین‌های DSLR مبتدی حال حاضر بازار دانست که قیمتی بسیار رقابتی دارد. علی رغم ابعاد بسیار کوچک و وزن کم آن، کیفیت تصاویر ثبت شده بی شک شما را شگفت زده خواهد کرد. این دوربین حتی از D3500 نیکون هم کوچکتر است، اما صفحه نمایشی لمسی داشته که می‌تواند به صورت 360 درجه هم بچرخد.

علاوه بر اینها، Eos 250D کانن می‌تواند با رزولوشن 4K فیلم برداری کند که البته بیشتر جنبه‌ی تبلیغاتی داشته و خیلی نمی‌توانید روی آن حساب کنید. با این حال بودن آن بهتر از نبودش است. لازم به ذکر است در فیلم برداری با این رزولوشن شاهد رولینگ شاتر بسیار زیادی هم خواهید بود.

با این وجود تصاویر JPEG ثبت شده با این دوربین رنگ‌هایی جذاب داشته و جزئیاتی مطلوب دارند. باتری آن نیز می‌تواند با هر بار شارژ کامل تا 1.070 شات را ثبت کند که با این حساب، حتی در انتهای یک روز پر کار هم کمی باتری خواهید داشت.

یکی از ویژگی‌های قابل توجه دیگر آن پشتیبانی از طیف وسیعی از لنزهای مانت EF کانن است، علاوه بر آن شما لوازم جانبی بسیار زیادی را برای آن پیدا خواهید کرد، چیزی که هنوز هم در مورد دوربین‌های بدون آینه رخ نداده است. اگر این ویژگی‌ها مورد نیاز شما بوده باشند، Eos 250D کانن یکی از بهترین گزینه‌ها برایتان خواهد بود.


11- نیکون D3500

نوع بدنه : DSLR | سنسور : APS-C CMOS | رزولوشن تصویر : 24.2 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 11 نقطه‌ای ( 1 تا از نوع کراس ) | مانت لنز : نیکون F ( DX ) | صفحه نمایش : 3 اینچی غیر لمسی ثابت با 921.000 نقطه | منظره یاب : pentamirror | سرعت عکاسی پیاپی : 5 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 1080p ( Full HD ) با نرخ 60 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 1550 شات | سطح کاربری : مبتدی

این محصول نیکون فوق‌العاده نیست، اما یک متوسطِ تمام‌ عیار به شمار می‌آید. کیفیت در کنار قیمتِ مناسب باعث می‌شود تا از نیکون Nikon D3500 به نیکی یاد شود. این دوربین که سال 2018 میلادی وارد بازار شد، همچنان خود را در بینِ بهترین‌ها جا می‌کند و نشان از محبوبیتِ آن در بین عکاسان دارد.

اگر قصد دارید که به تازگی واردِ دنیای عکاسی شوید یا بودجه محدودی دارید و ذوق و شوقِ گرفتن یک DSLR شما را رها نمی‌کند، این مدل یکی از آن‌هایی است که بدون شک شایستگی حضور در لیستِ انتخابیِ شما را دارد. شاید بهترین نباشد، اما یکی از بهترین دوربین‌های DSLR‌ برای مبتدیان به شمار می‌آید. شاید کیفیتِ فیلمبرداری آن بالا نباشد، ولی مثلاً با کیفیتِ آپلود ویدیو در شبکه اجتماعی اینستاگرام سازگاری دارد.

یکی از ویژگی‌های جالب در این دوربین برخورداری از حالت راهنما Guide Mode است. این ویژگی با نیکون D3000‌ به دنیای دوربین‌های عکاسی معرفی شد و بعد از آن تمام مدل‌های سری D با این ساختار اسمی D3XXX از این امکان برخوردار هستند. گاید مود نیکون مثل یک کلاسِ آموزشی عمل می‌کند که می‌تواند به مبتدیان در آغاز کار کمک کند. به مشخصاتِ آن نگاهی داشته باشید:

+ لنز 24.2 مگاپیکسلی با سایز کراپ 5 x 15.6mm APS-C
+ قیمت رقابتی و وسوسه کننده
+ عمر باتری بسیار عالی
+ مانت Nikon F (DX)
+ عکاسی پی در پی 5 فریم در ثانیه
+ پردازش‌گر EXPEED 4
+ فوکوس خودکار 11 نقطه
+ ایزو ISO‌ از 100تا 25600
+ فیلمبرداری با کیفیت 1080p و نرخ 60 فریم در ثانیه
+ کارت حافظه انواع SD و پشتیبانی از UHS I
+ برخورداری از بلوتوث
+ وزن 415 گرمی

– کنترلرهای ابتدایی
– محدود به فیلم برداری با رزولوشن 1080p فول اچ دی

شاید بتوان به نوعی D3500 نیکون را یکی از بهترین و به صرفه‌ترین دوربین‌های DSLR مبتدی و ارزان قیمت به حساب آورد. این دوربین به یک سنسور APS-C 24.2 مگاپیکسلی مجهز شده که کیفیت بسیار خوبی در رنج قیمتی خودش دارد. همچنین شما می‌توانید D3500 را در دو نسخه با لنز کیت‌های زوم استاندارد تهیه کنید که برای تهیه‌ی نسخه‌ای که به لرزشگیر ( VR ) مجهز است کافیست اندکی بیشتر هزینه کنید.

از نظر من این هزینه برای خرید یک لنز مجهز به لرزشگیر کاری کاملا عاقلانه است، چرا که در کیفیت نهایی کار شما تاثیر قابل توجهی خواهد داشت. کنترلرهای این دوربین متناسب با کاربرهای مبتدی طراحی شده و هیچ پیچیدگی خاصی ندارد، البته اگر اندکی حرفه‌ای‌تر هم باشید، می‌توانید به مجموعه‌ای کامل از تنظیمات دستی دسترسی پیدا کنید.

اگر به دنبال این هستید که با هزینه‌ای بسیار کم یک دوربین با کیفیت تهیه کنید، نیکون D3500 یکی از بهترین گزینه‌های موجود برای شما خواهد بود.


12- کانن Eos 2000D

نوع بدنه : DSLR | سنسور : APS-C CMOS | رزولوشن تصویر : 24.1 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 9 نقطه‌ای | مانت لنز : کانن EF-S | صفحه نمایش : 3 اینچی غیر لمسی ثابت با 920.000 نقطه | منظره یاب : pentamirror | سرعت عکاسی پیاپی : 3 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 1080p ( Full HD ) با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 500 شات | سطح کاربری : مبتدی

+ رابط کاربری آسان و جذاب
+ سنسور تصویر راضی کننده

– فاقد صفحه نمایش لمسی
– تنها 9 نقطه‌ی فوکوس خودکار
– فوکوس خودکار بسیار آهسته و تنبل

اگر اولین دوربین DSLR خود را می‌خواهید با بودجه‌ای بسیار اندک خریداری کنید، یک مدل ساده‌تر و کمی قدیمی‌تر می‌تواند برایتان مناسب باشد. دوربین مبتدی 2000D کانن را می‌توان یکی از بهترین دوربین‌های DSLR ارزان قیمت به حساب آورد که مشخصاتی مطلوب داشته و برای عکاسان مبتدی راضی کننده است.

البته موارد مختلفی برای بررسی در اینجا وجود دارد. عکاسی پیاپی نهایتا به نرخ 3 فریم بر ثانیه محدود شده و سیستم فوکوس خودکار نیز تنها 9 نقطه دارد که هیچ یک از آنها از نوع کراس نیستند. سیستم فوکوس خودکار در حالت Live View بسیار تنبل است، همچنین اگر می‌خواهید یک دوربین با صفحه نمایشی لمسی داشته باشید باید به گزینه‌های دیگری نگاه کنید. و همانطور که انتظار می‌رود، بدنه‌ی این دوربین از جنس پلاستیک معمولی ساخته شده و در برابر شرایط محیطی مقاومتی ندارد.

اما نکات خوبی نیز برای مبتدیان وجود دارد. طراحی رابط کاربری و کنترلرهای آن بسیار آسان بوده و برای عکاسان تازه کار کاملا قابل فهم است. علاوه بر آن عمر باتری آن با امکان ثبت 500 شات با هر بار شارژ کامل قابل قبول است. فیلم برداری با Eos 2000D نیز به 1080p محدود می‌شود. از همه مهمتر، سنسور 24.1 مگاپیکسلی آن تصاویری با سطح خوب از جزئیات و محدوده‌ی دینامیکی مناسب را ثبت می‌کند که در رده‌ی قیمتی خود کاملا راضی کننده است، همچنین عملکرد آن در کنترل نویز در ایزوهای متوسط و بالا کاملا قابل قبول است.

بهترین دوربین DSLR و اندازه‌ای جمع و جور

بهترین دوربین‌های DSLR

خب همانطور که مطلع شدیم دنیای DSLR را باید با نیکون و کانن بشناسیم. اما در این بین یک مورد خاص هم وجود دارد. پنتاکس Pentax K3 MarkIII را باید از جمع و جورترین DSLRها بدانیم. کمپانی ریوچ Rioch که تجهیزاتِ مختلفی تولید می‌کند تحت برند پنتاکس دوربین‌های DSLR هم تولید می‌کند که یکی از آن‌ها به شایستگی حضور در لیست ما را دارد.

+ سنسور 73 مگاپیکسلی با اندازه APS-C 23.5 x 15.5mm
+ مانت Pentax X
+ عکاسی پی در پی 12 فریم در ثانیه
+ فوکوس خودکار با 101 نقطه تشخیصی که 25 کراس‌تایپ دارد
+ فیلمبرداری 4K با نرخ 30 فریم در ثانیه و 1080p با نرخ 60 فریم در ثانیه
+ تاچ اسکرین 3.2 اینچی ثابت
+ پشتیبانی از دو اسلات کارت حافظه SD (UHS I و UHS II)
+ وزن به همراه باتری و کارت حافظه 820 گرم

بهترین دوربین عکاسی دیجیتال DSLR

بهترین دوربین‌های DSLR

شاید به جرئت بتوانیم بگوییم بهترین دوربین عکاسی DSLR سال 2020 میلادی متولد شد و تا به امروز هم سردمدار این عرصه است. دوربین کانن Canon EOS 1D X Mark III مناسب هر کسی نیست و مختص حرفه‌ای‌ها و افراد با بودجه کافی است. تفاوتی ندارد چه سبکی عکاسی می‌کنید: عکاسی ورزشی، حیات وحش، رویدادها، مراسم و به طور کلی هر شرایطی با مشخصاتی که این دوربین در اختیار کاربرش قرار می‌دهد ممکن است.

کانن دوربین غول‌پیکر خود را این طور معرفی می‌کند: «زندگی پر از لحظاتی است که تکرار نمی‌شوند. لحظات بیش‌تری از آن‌ها را با EOS-1D X Mark III ثبت و داستانِ بصری خود را برای دنیا بازگو کنید». خب ببینیم مشخصاتِ اساسی این دوربین عکاسی DSLR چیست. فراموش نکنیم که مگاپیکسل بیش‌تر به معنی کیفیتِ بالاتر تصویر نیست و گاهی منجر به نویز می‌شود!‌

+ سنسور 20.1 مگاپیکسلی فول فریم
+ مانت Canon EF
+ داینامیک رنج وسیع و حساسیت آیسو گسترده
+ ایزو ISO از 100 تا 102400 قابل توسعه به 50 تا 819200
+ فیلمبرداری با کیفیت عکاسی؛ 5K Raw
+ فیلمبرداری 4K با نرخ 60 فریم در ثانیه با فرمت Canon Log و 265
+ پردازش‌گر DIGIC X
+ عکاسی پی در پی 20 فریم در ثانیه
+ سرعت شاتر 30-1/8000 sec
+ فوکوس با فناوری به روز و هوشمند Dual Pixel CMOS AF با 191 نقطه تشخیص که 155 نقطه کراس تایپ است

چه دوربین‌های DSLR دیگری پیشنهاد می‌شود؟

شاید نام پنتاکس Pentax K-70 در این لیست خالی باشد. اما این دوربین با سنسور 24.2 مگاپیکسل APS-C مناسب برای بودجه محدود است. بنابراین اگر قصد دارید چندان هزینه‌ای نکنید، بهتر است نگاهی به آن داشته باشید. همچنین اگر به دنبال خرید یک دوربین DSLR خوب با ارزان‌ترین قیمت ممکن هستید، 2000D ارزش خرید خوبی دارد، البته اگر می‌توانید اندکی بیشتر هزینه کنید شاید بد نباشد به گزینه‌های بدون آینه نیز نگاهی داشته باشید.

+ بهترین دوربین‌های بدون آینه ( mirrorless )
+ بهترین دوربین‌های کامپکت
+ بهترین دوربین‌های اکشن
+ دوربین‌های DSLR هنوز نمردند : نبرد اصالت و مدرنیسم !
+ اولین دوربین من : چه چیزهایی را باید بدانم ؟
+ دوربین DSLR یا گوشی ؟

به نظر شما جای خالی کدام دستگاه در بین بهترین دروبین‌های DSLR احساس می‌شود؟ شما از چه دوربینِ عکاسی استفاده می‌کنید؟ کدام از این دوربین‌ها در لیست خرید شما هستند؟ امیدوارم مقاله‌ی ” بهترین دوربین‌های DSLR – فروردین 1401 “ برایتان مفید و جذاب بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !

خریدانواع دوربین عکاسی

دیدگاهی در مورد “بهترین دوربین‌های DSLR – فروردین 1401

  1. میلاد قاسمی گفت:

    ممنون از توضیحات فوق العاده تون خیلی بهم کمک کرد در انتخاب دوربین.پاینده باشید

    1. امیرمحمد مشهدی فراهانی گفت:

      سلام دوست عزیز، ممنون از توجهتون

      1. علی گفت:

        سلام خیلی کامل وجامع بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.