تکنولوژی جدید و آینده جهان 🌎​​🛰️​✨​

تکنولوژی

پیشرفت تکنولوژی به دست انسان از مدت‌ها پیش مدام در حال توسعه بوده است. هرساله خبرهایی از ظهور تکنولوژی‌های جدید به گوش ما می‌رسد. در این متن قصد داریم برخی از جدیدترین تکنولوژی‌ها را برای شما معرفی کنیم و همچنین نگاهی به تکنولوژی‌های داشته باشیم که در احتمالا در آینده باید شاهد آنها باشیم. آشنایی با تکنولوژی‌های امروزی نه تنها می‌تواند ما را با اتفاقاتِ روز همگام کند، بلکه ممکن است تصمیم بگیریم که کسب و کار خود یا سبک زندگی خود را نیز دچار تحول کنیم.

تکنولوژی ارمغانی است که دنیای ما را گسترده‌تر، راحت‌تر و هیجان‌انگیزتر می‌کند. هر آنچه که برای ما یک خیال است، ممکن است روزی به خاطر پیشرفت‌های علمی و ظهور تکنولوژی‌های جدید، به واقعیت بپیوندد. شما کدام خیال را دور از دسترس و آن را غیرممکن می‌دانید؟ شاید غولِ چراغ جادو توانایی‌های علم در خلقِ تکنولوژی‌های نو است. هر چند نه به آن سرعت اجی مجی لاترجی!

بهتر است بدانید آگاهی از تکنولوژی‌هایِ جدید می‌تواند والدین را در همراهی با فرزندان در این عصرِ رو به رشد کمک کند. این را گفتیم که بدانیم برای چه باید مطالعه کنیم و اطلاعاتی در این زمینه کسب کنیم. هدف شما از خواندن این متن چیست؟‌ شاید نکته‌ای برای شما در آن نهفته است. پس اگر شما هم مثل ما شیفته تکنولوژی و خیال‌پردازی هستید، با دیدنگار همراه باشید. برویم سراغ معرفی چند تکنولوژی جدید!

فهرست محتوا پنهان کردن

تکنولوژی چیست؟

لغت تکنولوژی Technology به معنی یک عملکرد سیستماتیک است. به همین خاطر هر وسیله‌ای که به دست انسان ساخته می‌شود، تکنولوژی است. برای مثال: کشاورزی، شکار و هر چیزی که با بهره از علم به یک کاربردِ روزمره تبدیل می‌شود، تکنولوژی است. آمیزه‌ای از هنر و دانش. معادل فارسی تکنولوژی، فناوری است و به معنی دارندگی یک چیز است؛ چه چیزی؟فن! خب تا همین حد از نظر لغوی به ما می‌گوید هر چیزی که در طولِ عصرها ساختیم، یا به دست گرفتیم و از آن استفاده کردیم، تکنولوژی است و این مفهوم صرفا به عصر ظهور کامپیوترها متعلق نیست.

به این ترتیب تکنولوژی به یک مفهوم کاملا پیوسته با انسان تبدیل شده است به حدی که برخی از انسان با عنوان حیوانِ فن‌آور هم یاد می‌کنند. به همین خاطر اگر بخواهیم از کاربرد آن حرف بزنیم باید به دو مسئله اساسی اشاره کنیم: بقا و توسعه. به همین خاطر است که فناوری قادر است ما را منقرض کند.

نظر شما چیست؟ آیا استفاده از فکر هم یک تکنولوژی است؟‌ یا فکر کردن مهارت می‌خواهد یا فنِ خاصی تا آن را یاد بگیریم؟ بهتر است در ادامه ببینیم چگونه تخیلِ انسان‌ها می‌تواند به واقعیت نزدیک شود. با عجیب‌ترین‌ها شروع می‌کنیم. چیزی که شاید آینده بشری را به طورِ کلی متحول کند. هوش مصنوعی یا  AI.

بازی کامپیوتری

تکنولوژی هوش مصنوعی Artificial Intelligence چیست؟تکنولوژی

برای فهمِ تکنولوژیAI  بهتر است نگاهی به عملکردِ کامپیوتر داشته باشیم و از طرفی آن را با عملکردِ یک انسان قیاس کنیم. هوش مصنوعی  AI، یک حوزه وسیع از علمِ کامپیوتر است. خب همانطور که به لغتِ تکنولوژی نگاهی انداختیم، باید با سیستم‌ها سر و کار داشته باشیم. حالا با در نظر گرفتن این تعریف، هدفِ فناوریِ هوش مصنوعی، خلقِ سیستم‌های هوشمند و مستقل است.

تکنولوژی هوش مصنوعی چه ویژگی‌هایی دارد؟

انسان‌ها می‌توانند صحبت کنند و بشنوند و ارتباط برقرار کنند. این را از طریق زبان انجام می‌دهند. تشخیصِ ساختارِ زبانی یا speech recognition در دل یک تکرارِ مکرر از یادگیری‌ها رشد می‌کند. همانطور که مثلاً انسان با تکرار چندین بارۀ واژه سیب و دیدن سیب می‌فهمد که سیب چیست، کامپیوترها هم قادر به این کار هستند. هم اکنون شما می‌توانید با اکثر گوشی‌های هوشمند به صورت صوتی ارتباط برقرار کنید. در واقع شما دستور را می‌گویید و دستگاه اجرا می‌کند. حتماً تجربه چنین موضوعی را داشته‌اید.

  • یادگیری و سازگاری
  • حل مسئله
  • پردازش زبان
  • درک و شناخت محیط
  • اجرای وظایف خودکار (اتوماسیون)
  • مدیریت داده
  • اجرای وظایف به صورت همزمان
  • قدرت تصمیم‌گیری مستقل
  • تعامل

نگاهی اجمالی به این لیست نشان می‌دهد که چرا این همه در مورد گسترش این فناوری و مسائل اخلاقیِ آن بحث و تبادل نظر هست.

تکنولوژی

✅​هوش مصنوعی چه کاری نمی‌تواند انجام دهد؟

خب ما انسان‌ها دیده‌ها،‌ شنیده‌ها و به طور کلی 5 حس لامسه را پردازش می‌کنیم. ما یک حس دیگر هم داریم. حس تفکر ورزی که می‌تواند به هر کدام از این حس‌ها متصل باشد و یا خیال‌پردازی کند. آیا ماشین یا همان کامپیوتر از چنین حسی می‌تواند برخوردار شود؟ نظر شما چیست؟ آیا هوشِ مصنوعی‌ای که بتواند همانند انسان تخیل و انتخاب کند، تولید می‌شود؟

✅​هوش مصنوعی می‌تواند تصاویر را مثل ما تفکیک کند

یکی دیگر از ویژگی‌های تکنولوژی AI پردازش‌ تصویر image recognition است. که هم اکنون در سیستم‌های کامپیوتری می‌بینیم و بر پایه تصویر است. به عنوان مثال می‌توان به انواعِ پردازش‌گرهای تصویر در دوربین‌های دیجیتال اشاره کرد.

انسان می‌تواند محیطِ خود را بشناسد و به صورتی روان در آن حرکت کند. مثال این تکنولوژی، حوزه رباتیک robotic  است. شاید در این قسمت یادِ جاروبرقی‌های هوشمند بیوفتیم که خود به خود مسیر را تشخیص می‌دهند و یک محیط را جارو می‌زنند.

✅​الگویاب‌هایی بهتر از انسان

یکی دیگر از کارهایی که انسان می‌کند درکِ الگوها است. دسته‌بندی‌ها را می‌فهمد و حتی دسته‌بندی خلق می‌کند. این مهارتِ تشخیصِ الگوها pattern recognition است. جالب است که ماشین‌ها می‌توانند این الگوها را بهتر تشخیص دهند. آن‌ها می‌توانند از اطلاعاتِ بیش‌تری استفاده کنند. علاوه بر انبوهی از اطلاعات، آن‌ها به ابعاد داده‌ها dimensions of data نیز می‌توانند دسترسی داشته باشند.

بد نیست به شش بعدِ کیفیت‌سنجی داده‌ها اشاره کنیم: صحت، تکمیل کردن، ثبات و پایداری، سر موعد انجام وظیفه، اعتماد به اعتبارِ انجام دادن وظایف و منحصر به فرد بودن.

به طور کلی هر چیزی که امروزه از هوش مصنوعی برخوردار است در حوزه AI قرار می‌گیرد که وسعتِ زیادی دارد. اما کلیاتِ موضوع در همین مهارت‌ها خلاصه می‌شود.

بعدها در این باره برای شما خواهیم گفت. اگر سوالی در این زمینه داشتید، حتماً در قسمت نظرات ما را مطلع کنید. بعد از یک بررسی جامع از هوشِ مصنوعی و مفاهیم بنیادینِ آن، سراغ تکنولوژی‌های دیگر می‌رویم.

​کاربردهای هوش مصنوعی در یک نگاه

  • مراقبت‌های پزشکی: تجزیه و تحلیل سوابق پزشکی، پیش‌بینی نتایج بیمار، کمک به تشخیص و برنامه‌ریزی مسیر درمان.
  • امور مالی: تجزیه و تحلیل داده‌های مالی، شناسایی روندها و الگوها و ارائه پیشنهادات مسیر سرمایه‌گذاری
  • خرده‌فروشی: شخصی‌سازی تجربیات مشتری، بهینه‌سازی قیمت‌گذاری و مدیریت موجودی انبار و بهبود کارایی زنجیرۀ تامین.
  • خط تولید: بهبود فرآیندهای تولید، رفع نقص و خرابی و کاهش احتمال رخداد آن.
  • حمل و نقل: بهبود مسیرها، کاهش مصرف سوخت، بهبود ایمنی راه و ….
  • کشاورزی: بهینه‌سازی مدیریت محصول، کاهش ضایعات و ….
  • آموزش: شخصی‌سازی آموزش برای افراد مختلف، ارزیابی پیشرفت دانش آموز و طراحی نقشه راه یادگیری.

تکنولوژی

تکنولوژی لباس‌های هوشمند چه کابردی دارند؟

شاید اسم هوشِ مصنوعی مدام به گوشِ شما خورده باشد،‌ اما گاهی از شنیدن نام برخی محصولات تعجب می‌کنیم و گاهاً آن را یک تله تبلیغاتی خطاب می‌کنیم. مثلاً لباس هوشمند به چه کار ما می‌آید؟ لباس هوشمند Smart Clothes  کاربردهای متنوعی می‌تواند داشته باشد:

مثلاً گوگل با همکاریِ Levi Strauss قصد دارد ژاکتی را تولید کند که بتواند به گوشی همراه متصل شود. برخی قابلیت‌های آن می‌تواند عکاسی با حرکت باشد. دستور را با حرکت ژاکت که از قبل تعریف کردید، صادر می‌کنید. یا از آب و هوا باخبر می‌شوید، وضعیت ترافیک را آنالیز می‌کنید یا از آخرین اخبار مطلع می‌شوید. احتمالاً حدود قیمت ژاکت معمول 198 دلار و ژاکت برای محیط‌های سردتر 248 دلار باشد که قیمت بسیار خوبی هم به نظر می‌رسد.

برخی از این لباس‌ها برای افرادی طراحی شده است که تمریناتِ یوگا را انجام می‌دهند. برند Wearable X برای بهبود عملکرد این افراد از نظر حرکتی، شلوارهای هوشمند یوگا smart yoga pants را تولید می‌کند. جالب است بدانید که این شلوارها به فرد کمک می‌کند تا حرکات را صحیح‌تر انجام دهد، پس احتمالاً انتخاب خوبی برای افراد تازه‌کار خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود قیمت حدود 250 دلار باشد.

محصولاتِ متنوعی در این بخش همگام با بروز‌رسانیِ تکنولوژی، تولید می‌شوند. از پیراهن‌های هوشمند با قابلیت جمع‌آوری اطلاعات گرفته تا لباس‌های خواب برای بررسی وضعیتِ خواب، کمک به بیمارانِ دیابتی و خطرِ ابتلا به سرطان سینه در زنان فقط بخشی از دستاوردهای این حوزه یعنی لباس هوشمند است.

زندگیِ هوشمند با اینترنت اشیا IoT

تکنولوژی

آیا تا به حال اسمِ چنین تکنولوژی به گوشِ شما خورده است؟ این فناوری به سرعت در حالِ توسعه‌ است و قرار است منجر به اتصالِ دستگاه‌های مختلف بشود. مثلاً فرض کنید در یک روز گرم تابستانی دارید از محلِ کار به خانه باز می‌گردید. در صورتی که کولرِ خانه شما هوشمند باشد می‌توانید از طریق گوشیِ همراه خود نیم ساعت قبل از رسیدن به خانه کولر را روشن کنید. هم هوای مطبوعی به محض رسیدن خواهید داشت و هم اینکه در مصرف انرژی صرفه‌جویی خواهید کرد.

اینترنت اشیا Internet of Things یا به صورت خلاصه IoT سیستمی در هم تنیده از انواع دستگاه‌های مختلف است که نه تنها برای ارسال دستور می‌تواند کاربردی باشد، بلکه برای سازمان‌ها و دولت‌ها منبعی برای جمع‌آوری داده‌ها می‌باشد. این روزها در بعضی از منازل و آفیس‌ها شاهد چنین تکنولوژی‌هایی هستیم.

تجزیه و تحلیل داده‌های عظیم با تکنولوژی جدید

تکنولوژی تجزیه و تحلیل داده‌ها؟ به چه کاری می‌آید؟ همانطور که از اسمِ این عصر بر می‌آید، اطلاعات نقشی حیاتی در آن بازی می‌کنند. اطلاعات شامل هر داده‌ای می‌شود که کاربر ارسال یا دریافت می‌کند. این حجم عظیم داده Big Data حاوی نکاتی است که فقط از طریق تجزیه و تحلیل قابلِ درک است و در غیر این صورت صرفاً یک سری داده خام به شمار می‌آیند.

با استفاده از هوش مصنوعی و سیستم‌های هوشمندی که گام به گام یاد می‌گیرند Machine Learning، می‌توانیم بیگ دیتا را تجزیه و تحلیل کنیم و آن را در زندگیِ بشری به کار بگیریم. معمولاً برای حرکت‌ها و تصمیمات مهم و بزرگ از این روش استفاده می‌کنند.

تکنولوژی مسئله کمبود فضا را چطور جبران می‌کند؟‌

با وجود این همه اطلاعات، سوالی که مطرح می‌شود این است که افراد یا سازمان‌ها اطلاعات خود را کجا ذخیره می‌کنند؟ با افزایش سرعت و کیفیت اینترنت، می‌توان کم کم رو به این سمت حرکت کنیم که اطلاعات را در فضای ابری Cloud در اینترنت ذخیره کنیم. در چنین شرایطی دیگر نیازی به سخت‌افزارهایی نظیر فلش مموری یا هاردهای ذخیره اطلاعات نیستیم. هر زمان می‌توانیم به آن داده‌ها دسترسی داشته باشیم. برای شما لذت‌بخش نیست؟

تکنولوژی

تکنولوژی و اینترنت پرسرعت تا چه حد؟‌

در حال حاضر ما در نسل پنجم 5G در اینترنت همراه به سر می‌بریم. هر چند در ایران همچنان با نسل چهارم 4 پیش می‌رویم که جای سوال دارد. سرعت انتقال داده در نسل پنجم به طور میانگین در شلوغ‌ترین حالت ممکن در شبکه، یعنی اتصال متعدد کاربران، 100 مگابایت در ثانیه است. سرعت نسل پنجم 20 گیگابایت در ثانیه است.

نسل ششم 6 پا را از 5 فراتر می‌گذارد و اینترنتی با سرعت تقریبی 95 گیگابایت در ثانیه را برای کاربران فراهم می‌کند. این نسل احتمالاً تا یک دهه دیگر در دسترس خواهد بود. اینکه سرعت برای کاربر تا چه حد است با رونمایی رسمی مشخص خواهد شد، ولی شاید بتوان گفت شما به راحتی با سرعت 500 مگابایت در ثانیه به اینترنت همراه متصل می‌شوید. در ایران شما در بهترین حالتِ ممکن سرعتی معادل 9 مگابایت در ثانیه با موبایل را تجربه می‌کنید.

افزایش سرعت اینترنت باعث یکپارچه‌تر شدن شبکه جهانی و رونمایی از تکنولوژی‌های جدید خواهد شد که برای دسترسی به آن‌ها نیازمند سرعت بالایی هستیم. ورود به عصر جدید با بهبود فناوری اتصال اینترنت ممکن خواهد شد. شهرهای هوشمند، اتومبیل‌های بدون سرنشین و هزاران فناوری دیگر تنها با ورود به نسل‌های جدید با سرعت و پایداری بالاتر امکان‌پذیر است.

عصر جدید و تجارت در آن با تکنولوژی بلاک‌چینتکنولوژی

اگر از بلاک‌چین چیزی نمی‌دانید می‌توان شما را با فردی قیاس کرد که یک دهه پیش از کامپیوتر چیزی نمی‌دانست. در واقع یکی از نشانه‌های به روز بودن شما آگاهیِ هر چند حداقلی اما صحیح از مفهوم بلاک‌چین است. در صورتی که می‌خواهید اطلاعات بیش‌تری کسب کنید بهتر است سری به مقاله ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد؟ بزنید.

مفهوم بلاک‌چین به جهت اتصال کاربران، یک زنجیر از بلوک‌هاست که باعث ایجاد فضایی برای تبادل و معامله امن و سریع خواهد شد. در آینده کسب و کارهای بیش‌تری را شاهد خواهیم بود که رو به فناوری بلاک‌چین خواهند آورد و این یکی دیگر از فناوری‌هایی است که اخیراً نقشِ خود را بیش از پیش به ما نشان داده است.

دنیای متاورس با واقعیت مجازی VR و واقعیتِ افزوده AR

اگر امروزه برای گشت و گذار در اینترنت سری به گوشی، تبلت یا کامپیوتر خود می‌زنیم، اپلیکیشن‌ها را باز می‌کنیم، وب‌گردی می‌کنیم، ارتباط برقرار می‌کنیم، خرید و فروش می‌کنیم و مواردی از این دست، در آینده شاهد دنیای جدیدی با تکنولوژی‌های به روزتر خواهیم بود که تجربه ملموس‌تری از طریق دنیای متاورس برای ارتباط در دنیای اینترنت برای شما فراهم می‌کند.

با توسعه تکنولوژی‌هایی مثل واقعیت مجازی VR و واقعیت افزوده AR این تجربه بیش از پیش شبیه به فیلم آواتار ساخته جیمز کامرون Avatar by James Cameron خواهد شد. آواتار در مکاتب هندو به معنی تجسدِ مادی خداوند در قالب انسانی است. در اینجا شما با آواتار خود در دنیای متاورس تجسد پیدا خواهید کرد. هر چه فناوری‌ها بیش‌تر توسعه پیدا کنند، مشخصاً تجربه به واقعیت نزدیک‌تر خواهد شد.

تکنولوژی همزادِ دیجیتالی چه کمکی به نسلِ بشر می‌کند؟

اگر بخواهیم همزادِ دیجیتالی را معنی کنیم باید بگوییم که این مفهوم Digital Twin یک شمایِ مجازی از یک فرایند یا شیء فیزیکی است که به صورت همزمان می‌تواند آن را شبیه‌سازی کند. این تکنولوژی را به ناسا NASA مرتبط می‌دانند که قصد دارد تا حال و هوای سفرِ فضایی را شبیه‌سازی کند. این شبیه‌سازی‌ها باعث کاهش خطرات و افزایش درجه اطمینان در حوزه‌های مختلف می‌شود.

ژنتیک یک علم است یا تکنولوژی؟

ژنتیک یکی از مباحثِ علمی است که در سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری را طی کرده است. به خاطر امکانِ دستبرد به ژنوم یا همان اطلاعاتِ موجوداتِ زنده، نسلِ بشر قادر شده است تا به دل یکی از رازآمیزترین‌ها دست پیدا کند و برای همین باید از آینده تکنولوژیِ ژنتیک بگوییم. آینده‌ای که برخی آن را یک تهدید هم به شمار می‌آورند.

ما با استفاده از فناوری‌های جدید، هوش مصنوعی، ماشین لرنینگ و مواردی از این دست در کنار پیشرفت‌های علمی زیست‌شناسی خصوصاً در حوزه ژنتیک، قادر خواهیم بود که کارهای خارق‌العاده‌ای انجام دهیم که نه تنها تهدید نیست، بلکه می‌تواند راهی برای درمان بیماری‌های صعب‌العلاج نظیر سرطان بشود.

به خاطر پیچیدگی‌های DNA و توالی ژنتیکی و اثری که روی موجودات زنده دارد، این بخش با بیگ دیتا برای تجزیه و تحلیل داده‌ها در رابطه است. شما چه فکر می‌کنید؟ هنوز گمان می‌کنید هدف علم ژنتیک شبیه‌سازی انسان است؟‌

امیدواریم تا اینجا حسابی لذت برده باشید و با ما گشتی در دنیای تکنولوژی زده باشید. همواره فناوری‌های جدیدی در سراسر دنیا در حال پیشرفت هستند که دنبال کردن آنها نه تنها حوصله‌سربر است، بلکه دید تازه‌ای نسبت به آینده فرزندان و جهان بشریت به شما خواهد داد. گرچه تمام سعی دانشمندان بهبود کیفیت زندگی است ولی عده‌ای هم بر این باورند که آسیب‌های تکنولوژی بیش از فوایداش است؟ باور شما چیست؟

تکنولوژی

پرینت سه بعدی 3D

برای تولید محصولات جدید لازم است که نمونه‌های اولیه تهیه شوند. در اختیار داشتن نمونه‌های اولیه می‌تواند نقش مهمی در بهبود محصول بازی کند. فناوری پرینت سه بعدی امروزه در پزشکی و صنعت به شدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. چاپ یک محصول آن هم نه روی کاغذ بلکه به شکل یک شی دیدی دقیق از نحوۀ بکارگیری آن، نواقص آن و راهی موثر در بهبود محصول است. طراحی اندام و پروتز برای افراد با ناتوانی حرکتی فقط بخش کوچکی از کاربرد این فناوری است.

فناوری‌های جدید راه‌ حلی برای انرژی‌های نو

موضوع انرژی مدت‌هاست چالش‌برانگیز است. جنگ‌های متعددی فقط به خاطر همین موضوع به راه افتاده است. آلودگی‌های بی حد و حصری برای رسیدن به منابع انرژی به وجود آمده‌اند. آیا فناوری پاسخی برای حل این مسئله دارد؟ جهان به این توافق رسیده است که باید انرژی‌های مصرفی ما اصطلاحا برچسب «سبز» داشته باشند. آلودگی کمتری تولید کنند و بازدهی بالاتری داشته باشند. سوای انواع منابع انرژی تجدیدپذیر شناخته شده نظیر انرژی بادی و خورشیدی، همچنان بحث انرژی‌های قدرتمند هسته‌ای مطرح است.

هم‌جوشی هسته‌ای Nuclear Fusion بازسازی نحوۀ تولید انرژی توسط خورشید است. دانشمندان در سرتاسر دنیا سال‌هاست به دنبال راهی هستند تا بتوانند با بازسازی این فرآیند بتوانند به منبعی قدرتمند و ارزان انرژی دست پیدا کنند. این فرآیند بدون تولید زباله‌های هسته‌ای که امروزه انسان با آن‌ها گلاویز است صورت می‌پذیرد.

جولیو فریدمن دانشمند آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور کالیفرنیای آمریکا این فناوری را عملی دانسته و از قصد جدی برای رسیدن به آن می‌گوید. با این حال این هدف را تا 20-30 سال آینده در نظر می‌آورد.

کشورهای ایالات متحده، بریتانیا و برخی کشورهای اروپایی در حال کار بر روی این پروژه هستند. خانۀ بین‌المللی این آزمایش در فرانسه است و 35 کشور شامل چین، روسیه، هند، ژاپن و کره جنوبی در حال کار روی این فناوری هستند. در صورتی که انسان بتواند به چنین انرژی قدرتمند و پایداری دست پیدا کند عملا یک نقطه درخشان در تاریخ بشر به شمار خواهد رفت.

روبات‌ها Robot؛ دوست یا دشمن؟

در این باره هم فیلم‌های متعددی اکران شدند. معمولاً روبات‌هایی را می‌بینیم که آن قدر هوشمند هستند که می‌توانند بر نسل بشر مسلط شوند. این تکنولوژی هم به شدت با ماشین لرنینگ و هوش مصنوعی در رابطه است و رسیدن به نتایج جدید می‌تواند شگفتی خلق کند.

امروزه روبات‌هایی مثل روبات جاروبرقی را داریم که به کمک انسان می‌آید تا در زمان صرفه‌جویی کند و آسایشِ بیش‌تر را برای او فراهم کند. همچنین در صنعت هم برخی کارها را روبات‌ها انجام می‌دهند، هر چند نه آن قدر هوشمند و فقط در حد انجامِ یکسری کارهای از پیش تعیین شده؛ ولی به طور قطع در آینده این روبات‌ها می‌توانند حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشند. باید منتظر باشیم و ببینیم دنیای فناوری چه تازه‌های برای ما در این حوزه‌ها به ارمغان می‌آورد.

تکنولوژی

متاورس چیست؟

شما در  صفحه متاورس چیست و در دنیای جدید چه کارهایی می‌توان انجام داد؟ می‌توانید از جزئیات متاورس اطلاعات لازم را کسب کنید. اگر بخواهیم خیلی سربسته این مفهوم را تعریف کنیم باید آن را فضای اینترنت آینده بدانیم. در واقع به جای گشت و گذار در وب‌سایت‌ها، آواتاری از شما می‌تواند در یک فضای مجازی که به شدت به واقعیت نزدیک شده قدم بزنید، گپ بزنید، خرید کنید و تعاملات اجتماعی برقرار کنید. این فناوری با توسعه و بهبود سرعت اینترنت در شبکه‌های جدید 6G و 7G، پیشرفت در فناوری واقعیت افزوده AR و واقعیت مجازی VR و دیگر فناوری‌های مرتبط به بلوغ خواهد رسید.

امنیت سایبری در عصر جدید

امنیت همیشه برای ما انسان‌ها یک نقطۀ بحرانی بوده است. اگر تا هزاران سال پیش امکان حملۀ حیوانات وحشی به قبیله در کار بود و صدها سال پیش امکان حملۀ قبایل اطراف یا کشورهای متخاصم، امروزه یکی از بنیان‌های اساسی امنیت انسان، امنیت سایبری است. با رشد فناوری‌های مختلف و گره خوردن دنیای انسان با فناوری‌های نوین و یکپارچه شدن سیستم‌ها از طریق اینترنت، خطر حملات هکرها هم افزایش یافته است. تا زمانی که هکرها در کار باشند، فناوری‌های امنیت سایبری رو به رشد خواهند بود.

شما چقدر به تکنولوژی وابسته‌اید؟

به نظر شما وظیفه ما در دنیای امروز چیست؟ تا چه حد باید با این تکنولوژی‌ها آشنا باشیم؟ آیا توسعه تکنولوژی باعث بهبود زندگی می‌شود یا آن را از حالِ واقعی خارج می‌کند؟ همانطور که در ابتدای این متن گفتیم انسان‌ها از دیرباز در پی توسعه فناوری بوده‌اند و انسان و فناوری همیشه همبستۀ هم شکل گرفته‌اند. نقش ما قطعا در این مسیر آگاهی از کاربردهای فناوری و تعامل با دیگر انسان‌ها برای استفادۀ بهینه از آن‌هاست تا شاید در آینده شاهد دنیایی بدون جنگ باشیم.

با این حال با توسعه فناوری، انسان‌های سودجو که به دنبال منافع شخصی خود هستند در پی این خواهند بود که برای ارضای امیال خود سعی در به اختیار گرفتن آن‌ها کنند. این خطری همیشگی بوده است و نباید باعث شود ما از توسعه باز بمانیم.

جای کدام فناوری در این لیست خالی است؟ به نظر شما اهدافی مثل افزایش طول عمر به بیش از 200 سال، سفر به سیارات دیگر، زندگی در آن‌ها یا خیالِ دوری مثل سفر در زمان چیزهایی هستند که انسان بتواند به آن‌ها دست یابد یا پیش از آن احتمال انقراض توسط همین فناوری‌ها وجود دارد؟ نظرات خود را حتماً با ما و دیگران به اشتراک بگذارید و اگر این متن را جالب یافتید، برای دوستان‌تان ارسال کنید و در صورت امکان به گفتگو بپردازید که نقش ما به عنوان کاربر فناوری چیست؟

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

متاورس

دیدگاهی در مورد “تکنولوژی جدید و آینده جهان 🌎​​🛰️​✨​

  1. سیدمصطفی گفت:

    من دست مصنوعی می خوام لطفان

  2. حکمت افلاکی سورشجانی گفت:

    سلام ممنون از اطلاعات خوب شما

  3. سیده فاطمه کریمی گفت:

    عالی و هیجان انگیز و متحیر کننده بود

  4. فیروزپوررستمی گفت:

    بسیار عالی و کاربردی

  5. علی محمدی گفت:

    بسیار عالی بود

  6. علی محمدی گفت:

    بسیار عالی بود و آموزنده

  7. کاویانممممممممم گفت:

    بسیار جاااااااالب بود
    ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.