راهنمای خرید دوربین : بهترین دوربین‌های کمتر از 500 دلار در سال 2020

در این مقاله قصد دارم تعدادی از بهترین دوربین‌های کمتر از 500 دلار در سال 2020 را برایتان معرفی کنم تا اگر بودجه‌ی زیادی برای خرید دوربین ندارید، بتوانید بهترین گزینه‌ها را انتخاب کنید.

آیا تا به امروز تنها با گوشی هوشمندتان عکاسی می‌کردید و حالا برای حرفه‌ای‌تر کار کردن، به دنبال یک دوربین ارزان قیمت برای جایگزین کردن آن هستید ؟ یا عکاس حرفه‌ای هستید که می‌خواهید یک بدنه‌ی دوربین دیگر در کنار بدنه‌ی اصلی‌تان داشته باشید ؟

خبر خوب این است که برای هیچ یک از این اهداف نیازی نیست زیاد هزینه کنید، دوربین‌های بسیار خوبی وجود دارند که قیمتشان بسیار کم است و در عین حال امکانات فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهند.

دوربین‌های موجود در این راهنمای خرید سبک و قابل حمل بوده و صفحه نمایش LCD آنها از قابلیت چرخش بهره می‌برد تا برای عکاسی سلفی هم مناسب باشد. به طور کلی، در بین بهترین دوربین‌های کمتر از 500 دلار در بازار، نمی‌توان خیلی امکانات ویژه‌ای را مشاهده کرد.

برای مثال دوربین‌های این رده امکان شخصی سازی زیادی را به شما نخواهند داد یا قابلیت فیلم برداری با رزولوشن 4K در بین آنها بسیار نادر است و اگر هم وجود داشته باشد، کیفیت خیلی بالایی ندارد، اما برای افرادی که به دنبال یک تجربه‌ی بهتر نسبت به عکاسی با موبایل هستند، این دوربین‌ها می‌توانند انتخاب‌های بسیار مناسبی باشند.

پیشنهاد نویسنده : ۱۰ اشتباهی که در عکاسی با دوربین‌های آنالوگ برای اولین بار رخ می‌دهد


انتخاب من : کانن EOS M200

کانن EOS M200 یک دوربین جمع و جور و عالی است که کیفیت تصاویر ثبت شده با آن واقعا خوب هستند. از همه مهمتر، این دوربین به سادگی در جیب شما جا می‌گیرد و می‌تواند همیشه و همه جا در کنارتان باشد. ترکیب لنزهای EF-M ارائه شده توسط کانن و سیگما خیلی گسترده نیست، اما گزینه‌های خوبی را برای اکثر کاربران معرفی کرده‌اند. کنترلرها به کار می‌کنند و صفحه نمایش لمسی و رابط کاربری هم به خوبی پاسخگوی هر کاربری خواهند بود.

به عنوان یکی از بهترین دوربین‌های حال حاظر بازار با قیمتی کمتر از 500 دلار که قابلیت تعویض لنز را هم ارائه دهد، M200 کانن بی شک یکی از بهترین گزینه‌ها خواهد بود که تعادل فوق‌العاده‌ای بین قیمت و امکانات دارد.


اگر فکر می‌کنید این دوربین همان گزینه‌ای نیست که دنبالش بودید یا به توصیه‌ی من اعتماد ندارید، من در لیست پایین دوربین‌های دیگری را هم برایتان معرفی کرده‌ام که نسبت به قیمت و امکاناتی که ارائه می‌دهند، ارزش خرید بسیار بالایی دارند.

انتخاب من : کانن EOS M200

همچنین موارد زیر را هم انتخاب کردم :

  • کانن EOS Rebel T7 ( EOS 1500D )
  • فوجی فیلم X-A5
  • نیکون D3500
  • الیمپوس PEN E-PL9
  • سونی آلفا a5100
  • سونی آلفا a6000

* توجه داشته باشید که محصولاتی که وارد بازار جهانی نشده و یا مورد بررسی قرار نگرفته‌اند، در این لیست ذکر نخواهند شد.

کانن Eos M200

مواردی که دوست داشتم :

+ رنگ‌های دلپذیر در تصاویر پردازش شده‌ی JPEG
+ سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel با عملکرد بسیار عالی
+ بدنه‌ی جمع و جور، با رابط کاربری جذاب، همراه با صفحه نمایش لمسی

مواردی که دوست نداشتم :

+ کراپ قابل توجه در فیلم برداری با رزولوشن 4K
+ عدم وجود منظره یاب
+ انتخاب محدود لنز

کانن EOS M200 یک دوربین بدون آینه است که از مانت لنز EF-M کانن استفاده می‌کند. این دستگاه دارای یک سنسور 24 مگاپیکسلی APS-C CMOS و سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel است و به طور معمول همراه با لنز کیت جمع و جور و کوچک 15-45 میلی متری ارائه می‌شود.

M200 کم حجم و سبک است و صفحه نمایش لمسی آن کیفیت بسیار خوبی دارد. بیشتر ویژگی‌های این دوربین را می‌توان از طریق صفحه نمایش کنترل کرد و در نتیجه، کنترلرهای فیزیکی کمی روی بدنه‌ی دستگاه وجود دارند. M200 همانند بسیاری دیگر از دوربین‌های کانن از یک رابط کاربری آسان و جذاب استفاده می‌کند که باعث می‌شود افرادی که تا کنون تنها با گوشی‌های هوشمند عکاسی کرده‌اند، در کار کردن با آن هم احساس راحتی داشته باشند. بنابراین، این مورد یعنی افرادی که مایل هستند دوربینشان منظره یاب اپتیکال یا دیجیتال داشته باشد، باید به دنبال گزینه‌های دیگر باشند.

عملکرد سیستم فوکوس خودکار ردیاب چشم در M200 نسبت به نسل پیشین بهبود بسیار خوبی داشته است. در تجربه‌ی استفاده‌ی من، سرعت و دقت پیدا کردن فوکوس خیلی جالب نیست، همچنین سیستم ردیاب را هم نمی‌توان بهترین در کلاس خود دانست. عمر مفید باتری M200 همچنین بر اساس استاندارد CIPA، 315 شات با هر بار شارژ کامل باتری است.

سنسور 24 مگاپیکسلی این دوربین چه در نور روز و چه در نور کم عملکرد بسیار خوبی دارد. تصاویر JPEG ثبت شده با این دوربین، همانند بسیاری دیگر از دوربین‌های این کمپانی ژاپنی رنگ‌های جذاب و دلپذیری دارند و بسیاری از عکاسان معمولی را از پردازش مجدد عکس‌ها بی نیاز می‌کنند. همچنین کیفیت تصاویر خام RAW ثبت شده با این دوربین بسیار عالی بوده و عملکرد کنترل نویز در نور کم در این فرمت، به خوبی انجام می‌شود.

M200 می‌تواند با رزولوشن 4K و نرخ 24 فریم بر ثانیه فیلم برداری کند که در دوربین‌های این کلاس، بسیار خوب است. همچنین امکان فیلم برداری با رزولوشن 1080 و نرخ 60 فریم بر ثانیه هم برای آن وجود دارد. کیفیت ویدئوهای ثبت شده با این دوربین، بسیار نزدیک به برادر قدرتمندتر خود، یعنی EOS M50 است، بنابراین انتظار داشته باشید که ویدئوهای 4K بسیار نرم بوده و جزئیات زیادی را نداشته باشند. مسئله‌ی مهمتر در مورد فیلم برداری با رزولوشن 4K در این دوربین، کراپ 1.6 برابری آن است که باعث می‌شود ضبط ویدئوهایی با زاویه‌ی باز بسیار سخت باشد.

EOS M200 یک دوربین بدون آینه‌ی جمع و جور و ارزان است و رابط کاربری بسیار جذابی را هم ارائه می‌دهد. کیفیت تصاویر ثبت شده با آن بسیار خوب بوده و عملکرد سیستم فوکوس، در اکثر شرایط شما را راضی خواهد کرد. برای کاربرانی که به دنبال خرید اولین دوربین برای خود هستند، Eos M200 کانن می‌تواند بهترین گزینه باشد. این دوربین بی شک یکی از بهترین دوربین‌های کمتر از 500 دلار در سال 2020 است که می‌توانید آن را بخرید.

کانن EOS Rebel T7 ( 2000D )

مواردی که دوست داشتم :

+ کیفیت خوب تصاویر پردازش شده
+ کنترل آسان و ارگونومی نسبتا خوب
+ پشتیبانی از فناوری‌های Wi-Fi و NFC برای به اشتراک گذاری آسان تصاویر و ویدئوها

مواردی که دوست نداشتم :

+ پردازنده‌ی قدیمی در کنار یک سنسور 24 مگاپیکسلی
+ سیستم فوکوس خودکار 9 نقطه‌ای نه چندان جالب
+ عدم وجود ویژگی‌هایی مثل صفحه نمایش لمسی

کانن EOS Rebel T7 که در بعضی مناطق با نام 2000D هم شناخته می‌شود یک دوربین DSLR سطح مبتدی است که برای کاربرانی که می‌خواهند از دنیای عکاسی با گوشی‌های هوشمند به دنیای عکاسی با دوربین‌های حرفه‌ای کوچ کنند، گزینه‌ای بسیار مناسب خواهد بود. این یک به‌روزرسانی جزئی برای T6 به حساب می‌آید و سنسور آن حالا رزولوشنی برابر با 24 مگاپیکسل دارد، به غیر از این مورد، سایر مشخصات نرم افزاری و سخت افزاری درست همانند T6 است. استفاده از فناوری‌هایی مثل Wi-Fi و NFC کار اشتراک عکس را برای شما بسیار راحت‌تر می‌کنند.

عکاسانی که برای اولین بار از دوربین‌هایی با قابلیت تعویض لنز استفاده می‌کنند، در حالت Auto Intelligent بسیار خوب عمل می‌کنند، اما متأسفانه رابط کاربری هوشمند کانن که برای کاربران مبتدی بسیار خوب است، در این دوربین استفاده نشده است. اگر به این مورد هم نیاز دارید، با کمی افزایش بودجه می‌توانید به دوربین‌هایی مثل SL2 یا T7i نگاه کنید. کسانی که به دنبال یادگیری و کنترل تنظیمات دستی دوربین هستند می‌توانند از یک کنترلر شماره گیر برای دسترسی سریع به پارامترهای عکاسی استفاده کنند، اما کاربران پیشرفته ممکن است برای شروع کار حداقل کنترلرهای فیزیکی را در اختیار داشته باشند. صفحه نمایش LCD این دوربین نیز همانند بسیاری دیگر از دوربین‌های این رده از صفحه نمایش لمسی یا چرخان بهره نمی‌برد و ثابت است.

پیشنهاد نویسنده : نقد و بررسی تخصصی کانن ۶D Mark II : آیا کانن در ساخت یک فول فریم اقتصادی موفق بوده ؟

T7 یک سیستم فوکوس خودکار 9 نقطه‌ای را ارائه می‌دهد که اکنون نسبت به نسل قبل پیشرفت داشته است. به طور کلی، این سیستم قابل اعتماد است، اما در نور کم دقت و سرعت آن به شدت کم می‌شود. سرعت فوکوس کردن در حالت لایو ویوو نیز راضی کننده نخواهد بود. انتخاب نقطه‌ی AF شما فقط به یک دکمه خلاصه خواهد شد، اما به احتمال زیاد رقبای آن با قابلیت صفحه نمایش لمسی، برای افرادی که با گوشی‌های هوشمند عکاسی می‌کردند، بسیار بهتر خواهند بود. خبر خوب این است که این دوربین می‌تواند با هر بار شارژ کامل باتری تا 500 شات را بر اساس استاندارد CIPA ثبت کند که نسبت به دوربین‌های DSLR یا بدون آینه‌ی همرده، کاملا قابل قبول است.

به طور کلی دوربین‌های کانن پردازش بسیار خوبی را برای تصاویر JPEG در داخل خود دوربین ارائه می‌دهند. رنگ‌های آبی و قرمز پردازش شده کمی اشباع دارد و کنتراست در بعضی موارد قوی‌تر می‌شود، اما اینها برای عکاسانی که خیلی حرفه‌ای کار نمی‌کنند می‌تواند بسیار هیجان انگیز و جذاب باشد. برای افرادی که می‌خواهند کمی حرفه‌ای‌تر عکاسی کنند، تصاویر خام RAW ثبت شده با این دوربین جزئیات نسبتا خوبی دارد، اما سایه‌ها در بخش‌های متوسط کمی خوب نیستند. در این دوربین از یک سنسور 24 مگاپیکسلی در کنار پردازنده‌ی قدیمی Digic 4+ استفاده شده است که باعث می‌شود حداکثر میزان ایزو در این دوربین به 12.800 برسد که البته در این مقدار باید شاهد میزان بسیار زیادی از نویز هم باشیم. این اعداد و ارقام نشان می‌دهند که این دوربین برای عکاسی در شب به هیچ عنوان گزینه‌ی خوبی نیست.

رزولوشن فیلم برداری در کانن 2000D به 1080 و نرخ 30 فریم بر ثانیه محدود می‌شود. اگرچه انتظار می‌رود کیفیت ویدئوهای ضبط شده قابل قبول باشد، اما در نهایت فوکوس خودکار تنها به یک نقطه محدود می‌شود. گزینه‌های مختلف نوردهی را در دوربین می‌توان در حین فیلم برداری قفل کرد که این یک ویژگی جذاب به حساب می‌آید. در هر صورت این دوربین برای فیلم برداری کاملا معمولی بوده و برای افرادی که می‌خواهند ویدئوهای حرفه‌ای‌تری را ضبط کنند، پیشنهاد می‌کنم به دنبال دوربین‌های بدون آینه‌ی این لیست باشند که از فوکوس خودکار مداوم بهره ببرند.

در کل، T7 با توجه به امکاناتی که ارائه می‌دهد، برای بسیاری از عکاسان مبتدی مناسب خواهد بود. اگرچه منظره یاب آن بسیار کوچک است، اما قیمت دوربین کاملا آن را توجیه می‌کند. در نظر داشته باشید که رقبای دیگری که ویژگی‌هایی مانند صفحه نمایش لمسی یا سیستم فوکوس خودکار بهتری را ارائه می‌دهند، می‌توانند به سادگی این دوربین را شکست دهند. اگر این دوربین برای شما خیلی هیجان انگیز نیست، پیشنهاد می‌کنم به دنبال نمونه‌های بدون آینه در این رنج قیمتی باشید.

فوجی فیلم X-A5

مواردی که دوست داشتم :

+ کیفیت بسیار خوب تصاویر خام RAW
+ کنترلرهای چرخان دوقلو
+ عمر باتری بسیار عالی

مواردی که دوست نداشتم :

+ نرخ فریم ضعیف در فیلم برداری با رزولوشن 4K
+ عملکرد کند
+ سیستم ردیابی سوژه‌ی غیرقابل اعتماد

فوجی فیلم X-A5 یک دوربین بدون آینه‌ی با کیفیت و خوب است که از لنزهای مانت X این کمپانی استفاده می‌کند. این دوربین دارای یک سنسور 24 مگاپیکسلی APS-C، سیستم فوکوس خودکار هیبریدی، صفحه نمایش LCD چرخان و فناوری Wi-Fi داخلی به همراه بلوتوث است که همگی در یک بدنه‌ی کوچک و سبک قرار گرفته‌اند.

X-A5 طراحی بسیار جذابی دارد، در ساخت آن از طرح چرم روباه استفاده شده است که از دور ظاهری بسیار زیبا را به بدنه‌ی دستگاه می‌بخشد، اگرچه در هنگام در دست گرفتن دوربین، حس پلاستیکی بودن آن ممکن است اندکی ناخوشایند باشد. این دوربین از دو کنترلر چرخان بهره می‌برد، ویژگی که بسیاری از دوربین‌های گران قیمت‌تر با لنز قابل تعویض هم از آن بهره نمی‌برند. این صفحه نمایش لمسی 3 اینچی می‌تواند به سمت بالا بچرخد که برای عاشقان سلفی بسیار جذاب خواهد بود. مانند بسیاری از دوربین‌های بدون آینه‌ی دیگر، این مورد نیز فاقد منظره یاب است. همچنین با پشتیبانی از فناوری‌هایی مثل وای فای و بلوتوث، می‌توانید تصاویرتان را به سرعت در گوشی هوشمند بارگیری کرده و به اشتراک بگذارید.

با وجود ارائه‌ی سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز، اما X-A5 از نظر عملکرد عملی در این رقابت عقب مانده است. این دوربین برای شناسایی و فوکوس کردن روی چهره بسیار کند است، و اگرچه 91 نقطه‌ی فوکوس خودکار را ارائه می‌دهد، اما آنها به جای اینکه در فریم پخش شوند، به صورت مرکزی در قاب متمرکز می‌شوند. رابط کاربری این دوربین نیز به هیچ عنوان جذابیت لازم را برای عکاسان تازه کار ندارد، اگر چه به عنوان یک ویژگی مثبت، باتری آن با هر بار شارژ کامل قادر به ثبت 450 شات بر اساس استاندارد CIPA است.

تصاویر JPEG ثبت شده با X-A5 رنگ‌هایی بسیار جذاب و نزدیک به واقعیت دارند، اگرچه حفظ جزئیات در آن خیلی خوب و راضی کننده نیست. تصاویر خام RAW در این دوربین هم داستان دیگری است، ضبط جزئیات در این تصاویر بسیار خوب بوده و محدوده‌ی دینامیکی نیز واقعا عالی است. این دوربین مجموعه‌ی معمول حالت‌های شبیه سازی فیلم فوجی فیلم را دارد که می‌تواند بسیار جذاب و کاربردی باشد.

از نظر فنی، X-A5 می‌تواند ویدئوهایی با رزولوشن UHD 4K ضبط کند، که احتمالا باعث می‌شود در نگاه اول به شدت هیجان زده شوید. نکته‌ی بد این است که فیلم برداری با این رزولوشن محدودیت زمانی 5 دقیقه‌ای داشته و نرخ فریم آن هم به 15 فریم بر ثانیه می‌رسد، همچنین 4 کلاس کلی برای آن در نظر گرفته شده است. بنابراین احتمالا بیشتر مواقع با رزولوشن 1080 فول اچ دی فیلم برداری خواهید کرد که از نرخ 60 فریم بر ثانیه هم پشتیبانی می‌کند. فوجی فیلم برای ضبط بهتر صدا در کنار یک میکروفن داخلی با کیفیت، از یک ورودی میکروفون XM-A5 هم استفاده کرده است.

به طور کلی، X-A5 حداقل به نظر می‌رسد که پیشرفت‌های قابل توجهی را نسبت به نسل قبلی خود داشته باشد. من مشتاقانه منتظر هستم تا ببینم که آیا جدیدترین مدل سطح مبتدی فوجی فیلم می‌تواند عملکردی مشابه با مشخصات کاغذی خود داشته باشد یا خیر. این دوربین نیز از نظر من مستحق قرار گرفتن در لیست بهترین دوربین‌های کمتر از 500 دلار بود.

نیکون D3500

مواردی که دوست داشتم :

+ سنسور 24 مگاپیکسلی خوب
+ ارزش خرید بسیار بالا نسبت به قیمت
+ استفاده‌ی آسان و رابط کاربری جذاب نیکون

مواردی که دوست نداشتم :

+ سیستم فوکوس خودکار 11 نقطه‌ای که هیچ پیشرفتی نسبت به نسل‌های گذشته نداشته است
+ صفحه نمایش ثابت با عدم حساسیت به لمس
+ کنترلر چرخان تکی

نیکون D3500 یک DSLR سطح مبتدی است که از همان سنسور 24 مگاپیکسلی، پردازنده‌ی Expeed 4 و سیستم فوکوس خودکار 11 نقطه‌ای مانند پیشینیان خود استفاده می‌کند. اتصالات بی سیم این دوربین نیز تنها به بلوتوث خلاصه می‌شود که می‌تواند تصاویر با رزولوشن پایین به گوشی‌های هوشمند ارسال کند.

تفاوت اصلی بین D3500 و D3400 در ابعاد آنها است، نیکون سعی کرده یک دوربین کوچکتر نسبت به گذشته را تولید کند و حتی وزن آن را هم تا حدی کاهش داده است. عکاسان تازه کار و مبتدی با استفاده از رابط کاربری فوق‌العاده هیجان انگیز نیکون و همچنین راهنماهای قرار گرفته در آن، به سادگی می‌توانند با محیط دوربین آشنا شده و عکاسی کنند. برای عکاسان حرفه‌ای‌تر هم مجموعه‌ای کامل از کنترل‌های دستی وجود دارد. با این وجود، آنها برای اعمال تغییرات مختلف در دوربین، تنها به یک کنترلر چرخان فیزیکی محدود خواهند شد و در غیر این صورت، باید از صفحه نمایش برای مشاهده و تغییر تنظیمات دستگاه استفاده کنند. منظره یاب اپتیکال D3500 نسبتا کوچک است، ولی رزولوشن قابل قبولی دارد. صفحه نمایش ال سی دی نیز ثابت بوده و قابلیت چرخش ندارد، همچنین از 921 هزار نقطه بهره برده و قابلیت لمسی هم ندارد.

D3500 از یک سیستم فوکوس خودکار 11 نقطه‌ای استفاده می‌کند که تنها بخش کوچکی از قاب را پوشش می‌دهد که می‌تواند آن را یک پوشش نقطه‌ای مرکزی دانست. مانند همه‌ی DSLR های این کلاس، دوربین به طور خودکار بر روی چهره، در حین عکاسی با استفاده از منظره یاب متمرکز نخواهد شد، و سیستم فوکوس خودکار در حالت لایو ویوو هم به طور قابل توجهی کندتر از منظره یاب است. عمر باتری این دوربین یک نقطه‌ی قوت برای آن است. این دوربین می‌تواند با هر بار شارژ کامل باتری تا 1550 شات را بر اساس استاندارد CIPA ثبت کند که رقمی واقعا خارق‌العاده است. در استفاده‌ی عادی و روزمره حتی می‌توان انتظار عملکرد بسیار بهتر هم از آن داشت.

تصاویر JPEG ثبت شده با نیکون D3400 رنگ‌های بسیار خوبی داشت و حالا در D3500 هم شاهد عملکردی مشابه با همان هستیم. این دوربین همراه با یک لنز کیت 18-55 میلی متری با دیافراگم F3.5-5.6 عرضه می‌شود که برای شروع مناسب است. مهم نیست که چه سنسوری در جلوی سنسور قرار دارد، عکاسان با تجربه قادر به ثبت حداکثر حفظ جزئیات و انعطاف پذیری پس از پردازش با عکاسی در حالت Raw هستند.

D3500 مانند نسل قبلی خود، فیلم برداری Full HD را ارائه می‌دهد که نرخ فریم در آن به 60 فریم بر ثانیه می‌رسد. من انتظار دارم عملکرد آن مشابه با آنچه باشد که در D3400 دیده بودیم. این دوربین به هیچ وجه برای فیلم برداری فیلم طراحی نشده است، اما علی رغم اینکه فیلم برداری یکی از ویژگی‌های اصلی آن نیست، بی شک می‌تواند شما را به عنوان یک کاربر مبتدی راضی نگه دارد.

پیشنهاد نویسنده : ایده‌های عکاسی در خانه : تکنیک چاپ خورشیدی در تنها ۳۰ دقیقه !

نسل قبلی یعنی D3400، یک دوربین کوچک، سبک و دوست داشتنی بود و D3500 وعده‌های بیشتری را نسبت به همین موضوع می‌دهد. این یکی حتی از مدل قبلی خود نیز کوچکتر است و با قیمتی کاهش یافته وارد بازار می‌شود. همچنین همراه با آن یک لنز کیت 18-55 میلی متری وجود دارد که 150 دلار قیمت داشته و برای شروع کاملا مناسب است. اگر شما به دنبال خرید دوربینی هستید که حساب بانکیتان را خالی نکند، D3500 می‌تواند گزینه‌ای بسیار عالی برایتان باشد.

الیمپوس PEN E-PL9

مواردی که دوست داشتم :

+ سیستم تثبیت کننده‌ی تصویر 3 محوره که با تمامی لنزها کار می‌کند
+ ضبط فیلم با رزولوشن عالی 4K
+ پشتتیبانی از اتصالات Wi-Fi + Bluetooth

مواردی که دوست نداشتم :

+ دکمه‌های کوچک
+ منوهای بسیار پیچیده
+ بدون پشتیبانی از فناوری شارژ USB

بی شک الیمپوس E-PL9 یکی از بهترین دوربین‌های کمتر از 500 دلار در سال 2020 است که می‌توانید بخرید. این مورد یکی از دوربین‌های بدون آینه‌ی سطح مبتدی از این کمپانی است که در سال 2018 معرفی شد. این دوربین بسیار سبک و کوچک بوده وو بر عکاسی خلاقانه و البته تجربه‌ی بهتر از تصویر برداری سلفی تمرکز دارد. سیستم فوکوس خودکار در این دوربین به‌روز شده و علاوه بر آن، حالا می‌تواند با رزولوشن 4K فیلم برداری کند. اتصال بلوتوث، فلاش داخلی پاپ آپ، همان سنسور 16 مگاپیکسلی میکرو چهار سوم، تثبیت کننده‌ی تصویر داخلی و صفحه نمایش LCD چرخان نیز از دیگر ویژگی‌های این دوربین هستند. همچنین باتری E-PL9 نسبت به نسل قبلی بهبود یافته است.

E-PL9 بدنه‌ای براق و زیبا دارد که بخشی از آن با طراحی چرم مانند شکل گرفته است، اما حس واقعی در دست گرفتن آن همانند چرم طبیعی نیست. دکمه‌های پشت دوربین بسیار کوچک هستند که ممکن است کسانی را که انگشتان بزرگ دارند ناامید کند. هنگام عکاسی در حالت خودکار، رابط این دوربین بسیار ساده و مبتنی بر المان‌های کشویی است. البته همه چیز به همین سادگی نبوده و منوی اصلی به شدت پیچیده و سخت است ! ویژگی بلوتوث نیز به شما امکان می‌دهد دوربین را پس از خاموش کردن، همچنان در اتصال با گوشی هوشمندتان نگه داشته و تصاویر را انتقال دهید.

E-PL9 از همان سیستم فوکوس خودکار 121 نقطه‌ای استفاده می‌کند که بر پایه‌ی سیستم تشخیص کنتراست است. در صورت تصادفی بودن عملکرد سوژه، دوربین در نگه داشتن فوکوس روی آن خیلی خوب عمل نکرده و ممکن است گاهی اشتباه کند. البته از ویژگی‌هایی مثل عکاسی پیاپی با سرعت بالای 4.8 فریم بر ثانیه ( در کلاس خود بسیار خوب است ) نیز نمی‌توان به سادگی گذشت. این دوربین می‌تواند با هر بار شارژ کامل باتری، تا 350 شات را بر اساس استاندارد CIPA ثبت کند. قابلیت شارژ با استفاده از پورت USB نیز برای آن در نظر گرفته نشده است.

این دوربین می‌تواند تصاویر JPEG پردازش شده‌ی خوبی را تولید کند، هر چند که رنگ‌های آن کمی اغراق شده و تند و تیز هستند. باید در نظر داشته باشید که لنز کیت 14-42 میلی متری نیز شارپنس خیلی خوبی ندارد و برای استفاده‌ی بهتر از پتانسیل‌های سنسور این دوربین، نیاز است از یک لنز بهتر و با کیفیت‌تر استفاده کنید. فیلترهای هنری بیشمار E-PL9 نیز به شما امکان می‌دهد عکس‌هایی خلاقانه را با تنظیمات کاملا خودکار و تلاش تقریبا صفر ثبت کنید.

این دوربین می‌تواند با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه ( نرخ 24 فریم بر ثانیه نیز در دسترس است ) ضبط کند. کیفیت ویدئوهای ضبط شده با E-PL9 بسیار خوب بوده و می‌توان گفت در کلاس خود یکی از بهترین‌ها به حساب می‌آید.

الیمپوس E-PL9 یک دوربین جذاب و ارزان قیمت بدون آینه است که عکاسی خلاقانه را برای شما آسان می‌کند. تا زمانی که بیش از حد وارد سیستم منوهای داخلی و تنظیمات آن نشوید، استفاده از آن نسبتا آسان است. همچنین کیفیت تصاویر و ویدئوهای ضبط شده به شدت خوب بوده و سیستم فوکوس خودکار مطمئن، خیال شما را از یک تجربه‌ی عالی و بی دردسر عکاسی راحت می‌کند.

سونی آلفا A5100

مواردی که دوست داشتم :

+ یکی از بهترین سنسورها در کلاس خود
+ سیستم فوکوس بسیار عالی، حتی در هنگام فیلم برداری
+ پشتیبانی از فناوری‌های Wi-Fi و NFC

مواردی که دوست نداشتم :

+ کنترلر چرخان تکی
+ قابلیت‌های لمسی محدود
+ بدون قابلیت تبدیل تصاویر خام به پردازش شده در داخل دوربین

سونی a5100 از همان سنسور 24.3 مگاپیکسلی APS-C و پردازنده تصویر BIONZ X استفاده می‌کند که در برادر بزرگترش، یعنی a6000 به کار رفته است. این مدل به عنوان جایگزینی برای a6000 با ویژگی‌هایی مثل صفحه نمایش لمسی مبتنی بر فناوری point-and-shoot است. اما همان سیستم فوکوس خودکار سریع و دقیق، در کنار فناوری‌های Wi-Fi ، NFC و صفحه نمایش LCD چرخان برای آن در نظر گرفته شده است.را دارد.

از نظر بدنه، a5100 به طرز حیرت انگیزی بسیار سبک وزن است و البته در عین حال خیلی هم جمع و جور نیست. به گفته‌ی سونی ابعاد این دوربین برای کنترل کردن آن بسیار مناسب است و ابعاد کوچکتر یا بزرگتر می‌تواند کار را کمی سخت کند. با این وجود، برخی از عکاسان از عدم امکان کنترل مستقیم بعضی از کنترلرها در این دوربین ناراضی هستند. صفحه نمایش ال سی دی لمسی a5100 می‌تواند 180 درجه به بالا بچرخد تا برای عکاسی سلفی و همچنین برای ویدئوبلاگرها بسیار عالی باشد. همچنین یک دکمه‌ی ‘ help ‘ در پشت دوربین برای راهنمایی عکاسان تازه کار در نظر گرفته شده است. فلاش پاپ نیز روی این دوربین وجود دارد که یکی دیگر از ویژگی‌های مفید آن است.

این دوربین به شکل عملی در عکاسی واقعا خوب است. سیستم فوکوس خودکار این a5100 درست همانند همان چیزی است که در a6000 دیده بودیم و سرعت و دقت بسیار خوبی دارد. توانایی شناخت عناصر مختلف صحنه نیز برای آن در نظر گرفته شده است که می‌تواند به فوکوس کردن روی المان‌های مختلف صحنه کمک کند. این دوربین می‌تواند چهره را نیز به خوبی تشخیص داده و روی آن قفل شود. این ویژگی‌ها در حالت فیلم برداری نیز به علت وجود 179 نقطه‌ی فوکوس خودکار مبتنی بر سیستم تشخیص فاز وجود دارد.

از نظر عملکرد، a5100 می‌تواند با حداکثر سرعت 6 فریم بر ثانیه عکاسی کند، که در بین دوربین‌های همرده آماری بسیار خوب است. کیفیت کلی تصاویر ثبت شده با آن نیز بسیار خوب است، تصاویر پردازش شده‌ی JPEG و خام RAW فشرده نشده، هر دو جزئیات بسیار مناسبی دارند. تصاویر پردازش شده همچنین می‌توانند رنگ‌هایی عالی و نزدیک به واقعیت را به تصویر بکشند. اگرچه در ایزوهای بالا می‌توانیم نویز بسیار زیادی را مشاهده کنیم که اصلا خوشایند نیست. کیفیت فیلم برداری با آن نیز بسیار خوب است؛ این دوربین می‌تواند با استفاده از کدک XAVC S و رزولوشن 1080p با نرخ 60، 30 و یا 24 فریم بر ثانیه، به ضبط ویدئو بپردازد. میکروفون داخلی آن نیز استریو بوده و عملکرد بسیار خوبی دارد.

برای کسانی که به سادگی می‌خواهند یک دوربین بسیار سبک وزن داشته باشد که بتواند آن را تنظیم کند، a5100 یک انتخاب عالی و منطقی است، به همین دلیل آن را در لیست بهترین دوربین‌های کمتر از 500 دلار در سال 2020 قرار داده‌ام.

سونی آلفا A6000

مواردی که دوست داشتم :

+ کیفیت تصاویر بسیار خوب
+ سرعت و پوشش سیستم فوکوس خودکار بهترین در کلاس خود است
+ کیفیت فیلم برداری عالی همراه با فوکوس خودکار چشمگیر

مواردی که دوست نداشتم :

+ صفحه نمایش لمسی وجود ندارد
+ وضوح متوسط منظره یاب دیجیتال
+ بدنه‌ی پلاستیکی

آخرین مورد در لیست بهترین دوربین‌های کمتر از 500 دلار در سال 2020، سونی a6000 است. سونی a6000 یک دوربین بدون آینه از این کمپانی ژاپنی است که به یک سنسور APS-C 24.3 مگاپیکسلی مجهز شده است. سیستم فوکوس خودکار آن نیز هیبریدی بوده و عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد، علاوه بر آن منظره یاب الکترونیکی و کنترلرهای چرخان دوقلو، به همان یک صفحه نمایش چرخان از دیگر ویژگی‌های این دوربین جمع و جور و سبک هستند. اگرچه این دوربین عمر طولانی دارد، اما هنوز هم یکی از بهترین دوربین‌ها در کلاس قیمتی خود به حسااب می‌آید. در واقع می‌تواند در هر بخشی عملکرد قابل قبولی را به شما ارائه بدهد.

این دوربین به خوبی از دکمه‌های قابل تنظیم، کنترلرهای چرخان دوقلو، کنترلر جبران نوردهی اختصاصی و یک منوی سریع بهره می‌برد. همچنین ارگونومی و در دست گرفتن و کنترل کردن آن بسیار راحت بوده و وزن آن نیز واقعا کم است. منظره یاب در a6000 دارای 1.44 میلیون نقطه است که کیفیتی خوب را ارائه می‌دهد، اما بی شک بهترین نیست. از نظر عملکرد، می‌تواند با سرعت خیره کننده‌ی 11 فریم در ثانیه به عکاسی پیاپی بپردازد که در رده‌ی خود واقعا یک شاهکار است. همچنین فیلم برداری در این دوربین به رزولوشن فول اچ دی محدود شده و نرخ معادل 60 فریم بر ثانیه را ارائه می‌دهد. پشتیبانی از فناوری‌های وای فای و NFC نیز از دیگر ویژگی‌های این دوربین هستند.

پیشنهاد نویسنده : ایده‌های عکاسی در خانه : از وسایلتان در خانه عکس‌های انتزاعی ثبت کنید

سیستم فوکوس خودکار a6000 از 179 نقطه‌ی مبتنی بر سیستم تشخیص فاز بهره می‌برد که 25 نقطه هم مبتنی بر سیستم تشخیص کنتراست است. سرعت، دقت و پوشش این سیستم واقعا عالی است. همچنین این سیستم از توانایی‌های سنسور تصویر استفاده می‌کند تا متوجه شود که باید روی چه سوژه‌ای فوکوس کند یا اولویت با کدام یک است، موضوع نزدیکتر به شما یا یک چهره‌ی تشخیص داده شده در تصویر. عملکرد فوکوس مداوم نیز بی شک در نوع خود بهترین است و شما را راضی خواهد کرد. اگر بخواهید از یک سوژه‌ی در حال حرکت و با استفاده از فوکوس خودکار مداوم و عکاسی پیاپی 11 فریم بر ثانیه عکاسی کنید، باز هم بسیاری از تصاویر ثبت شده شارپ و قابل قبول خواهند بود. شما می‌توانید به لطف گسترده‌ترین پوشش قاب فوکوس خودکاری که تاکنون در این رده دیده‌ایم، در هر نقطه از صحنه حرکت کرده و از آن استفاده کنید.

کیفیت تصاویر ثبت شده نیز بسیار خوب است، خواه به سادگی با فرمت پردازش شده‌ی JPEG عکس بگیرید و یا از پرونده‌های خام RAW استفاده کنید. عملکرد این دوربین در نور کم نیز بسیار خوب بوده و محدوده‌ی دینامیکی هم کاملا قابل پذیرش است، اگرچه شاید از این نظر اندکی عقب‌تر از دیگر رقبای APS-C خود باشد. تصاویر JPEG که در ایزوهای بالا ثبت شده‌اند، ممکن است از مشکل نویز رنج ببرند و در صورتی که از تنظیمات کاهش نویز استفاده کنید، مشکل از بین رفتن بیش از حد جزئیات پیش خواهد آمد. نکته‌ی دیگر این است که مانت E سونی رشد قابل قبولی را در سال‌های گذشته داشته و حالا تنوع بسیار خوبی هم دارد، اگرچه هنوز هم لنزهای این مانت بسیار گران قیمت هستند.

در هنگام فیلم برداری، کاربران کنترل کامل دستی را خواهند داشت. همچنین قابلیت تشخیص مداوم چهره و سیستم ردیابی در کنار هشدارهای گورخری برای این دوربین در نظر گرفته شده‌اند. به طور کلی، کیفیت فیلم‌های ضبط شده با این دوربین کاملاً مناسب است، به خصوص با افزودن فرمت XAVC S از طریق به‌روزرسانی سیستم عامل.

در کل، سونی a6000 دوربینی فوق‌العاده خوب است که چندین ویژگی برجسته را با قیمت بسیار مناسب در کلاس خود ارائه می‌دهد. اگر می‌خواهید به تازگی عکاسی حرفه‌ای را شروع کنید و برای اینکه نمی‌توانید بودجه‌ی زیادی را خرج کنید، یا اگر می‌خواهید در کنار دوربین قدرتمند خود یک دوربین با امکاناتی کامل از نظر عکاسی و فیلم برداری داشته باشید، سونی a6000 برایتان بسیار عالی خواهد بود.

امیدوارم مقاله‌ی ” راهنمای خرید دوربین : بهترین دوربین‌های کمتر از 500 دلار در سال 2020 “ برایتان مفید و جذاب بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !

خریدانواع دوربین عکاسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.