خرید بهترین میكروفون‌ گویندگی در ایران

میکروفون گویندگی

میکروفون گویندگیپیدا کردن محصول مناسب از بین هزاران مدل بازار شاید کار سختی به نظر برسد. میکروفون هم از این قاعده مستثنی نیست. ما در دیدنگار سعی داریم تا بر اساس نیازها پیشنهاداتی روی میز بگذاریم تا انتخاب برای کاربران به کاری راحت تبدیل شود. این مقاله، راهنمایی برای پیدا کردن بهترین میکروفون گویندگی است.

در انتخاب هر محصولی فاکتورهایی هست که باید در نظر گفت. شاید مهم‌ترین فاکتورها بودجه، کیفیت صدایی که قرار است بازتولید کنیم و فضای کاری‌مان باشد. در این خصوص افراد زیادی اشاره می‌کنند که بر اساس آزمون و خطا، میکروفون برای گویندگی را انتخاب کرده‌اند.

برای اینکه شما استعداد گویندگی خود را به رخ بکشید نیازمند یک میکروفون حرفه‌ای هستید. اما نگران نباشید. حرفه‌ای به منظور قیمت‌های سرسام‌آور نیست. امروزه با توسعه فناوری، کمپانی‌ها توانسته‌اند تا با قیمت‌های مناسب نمونه‌های قابلی تولید کنند که سطح کاری افراد فعال در زمینه‌های مختلف را برآورده کند. شما مطابق با حد و اندازه‌هایی که قرار است در آن به تولید محتوا بپردازید می‌توانید دست به انتخابی مناسب بزنید. برای ورود به دنیای میکروفون گویندگی با ما هم‌قدم شوید.

میکروفون گویندگی چیست و چه مشخصاتی دارد؟

میکروفون گویندگیمیکروفون دستگاهی است که برای دریافت ارتعاشات صوتی طراحی می‌شود. از آن‌جایی که کیفیتِ صدا یک مشخصه حسی است، ممکن است افراد، نظراتِ متفاوتی در مورد آن داشته باشند، چرا که وسیله اندازه‌گیری آن‌ها گوش‌هایشان است. اما به هرحال صدا مشخصاتی فیزیکی دارد که ما می‌توانیم آن‌ها را اندازه‌گیری کنیم. در ادامه با معرفی چند نمونه به صورت خلاصه نگاهی به این مشخصه‌ها خواهیم داشت. امیدوار هستیم که متن راهی برای انتخاب بهتر شما باشد و از سردرگمی نجات یابید.

میکروفون‌ رود RODE و تنوع کاربری

میکروفون گویندگی

کمپانی راد یا رود استرالیایی RODE یکی از معتبرترین‌ها در زمینه تولید میکروفون است. ویژگی‌های میکروفون کاندنسور RODE NT1A آن را به یک مدل مناسب گویندگی بدل می‌کند. صدایی بسیار گرم و شفاف بازتولید می‌شود. با توجه به الگوی قطبی کاردیوید cardioid صدا فقط از روبروی دیافراگم با الگویی شبیه به عدد «5» دریافت می‌شود و تمام صداهای اطراف فیلتر می‌شود. این مشخصه برای گویندگی از اهمیت بالایی برخوردار است.

میکروفون گویندگیدامنه‌ فرکانسی وسیع مدیون دیافراگم بزرگ میکروفون RODE NT1A است. علاوه بر این برای گویندگی وجود یک شاک مانت یا همان لرزشگیر مدل SM6 ساخت کمپانی راد در کنار پاپ شیلد همه چیز را برای گویندگی تکمیل می‌کند.

همانطور که می‌دانید در گویندگی یکی از نویزهای معمول پوپ popping است که از ادای حروفی نظیر ب و پ ایجاد می‌شوند. همین الان دستتان روی جلوی دهان بگذارید و بگویید: پدر‍! متوجه می‌شوید که جریانی از هوا به دست شما برخورد می‌کند. این جریان هوا با برخورد به دیافراگم باعث تولید نویزی ناخواسته می‌شود. پاپ شیلد جلوی این جریان هوا را می‌گیرد و صدایی شفاف و بدون نویز نتیجه خواهد شد.

میکروفون

میکروفون آدیوتکنیکا ارزان با کم‌ترین نویز

میکروفون گویندگی

آدیوتکنیکا اهمیت زیادی برای کیفیت محصولات خود قائل است. یکی از میکروفون‌های این کمپانی که برای گویندگی می‌تواند گزینه‌ای عالی باشد، Audio Technica AT4033a است. محدوده فرکانسی از 30 هرتز تا 20 کیلوهرتز و الگوی قطبی کاردیوید است که با کاربرد گویندگی سازگار است. نویز در این محصول بسیار پایین است. فیلتر های‌پس high-pass 80 هرتزی باعث حذف نویز محیطی و popping می‌شود.

میکروفون گویندگیشاید به دنبال میکروفون گویندگی هستید که یک چهارم مدل قبلی قیمت دارد!‌ آدیوتکنیکا با عرضه مدل AT2040 گویندگان را شگفت زده کرده است. این میکروفون پادکست از نوع داینامیک،‌ الگوی قطبی هایپرکاردیوید دارد. با طراحی منحصر به فرد و شاک‌ مانت، نویز به حداقل رسیده است. صدایی گرم، غنی و حرفه‌ای برای گویندگان در تمام سطوح است. این میکروفون از یک محافظ باد درونی متشکل از فوم و پاپ فیلتر از جنس منسوجات بدون‌ بافت nonwoven برخوردار است و در کنار الگوی قطبی هایپرکاردیوید صدایی گرم و کلاسیک را بازتولید می‌کند. هر چند این میکروفونِ هایپرکاردیوید کاربردهای متعددی دارد، اما گویندگان از داشتن چنین مدلی قطعاً به وجد خواهند آمد.

پیشنهاد خاص میکروفون گویندگی هارلان هوگان

میکروفون گویندگی

میکروفون گویندگیگوینده معروف، هارلان هوگان Harlan Hogan در مشارکت با مارشال الکترونیک Marshal Electronics میکروفون‌ MXL VO: 1-A Signature Series را به علاقه‌مندان عرضه می‌کند. این اولین و تنها میکروفونی است که توسط یک گوینده برای گویندگان تولید می‌شود. عمق صدای شما را بدون بَم شدگی بازتولید می‌کند. فرقی نمی‌کند صدای گوینده آقا باشد یا خانوم، این میکروفون 350 دلاری در بالاترین سطح کیفی صدا را دریافت می‌کند.

گویندگی با میکروفون نیومن گران قیمت

میکروفون گویندگی

میکروفون گویندگیمیکروفون Neumann TLM 103 با ظاهری کلاسیک و فناوری به روز،‌ لقبِ شایسته کلاسیک مدرن را دارد. یک کاندنسر کاردیوید که با فیلترِ حداکثری صدای محیطی، یک صدای گیرا و تفکیک شده با کمترین نویز ممکن را بازتولید می‌کند. در بین تمام میکروفون‌های موجود یکی از ساکت‌ترین‌هاست. نویزی که از خود میکروفون تولید می‌شود self-noise فقط 7 dB-A است. حساسیت بالای آن 23mV/Pa، حد نویز پایین را حتی پری‌اَمپ‌ها و کارت صداهای نه چندان حرفه‌ای، تضمین می‌کند. سطح فشار صوت SPL در آن مقدار بسیار مطلوبِ 138 دسی‌بلی را دارد. در این صورت هر صدایی از یک پچ‌پچ آهسته تا صداهای بَم یک طبل را بدون نویز یا دیستورشن بازتولید می‌کند.

میان‌رده‌های میکروفون گویندگی

میکروفون گویندگی

برخی کاربران هستند که چندان تمایلی به رابط XLR ندارند. تمام مواردی که ذکر کردیم برای رسیدن به حداکثر کیفیت به یک رابط صوتی/ کارت صدای مطلوب Audio Interface نیازمند هستند.

میکروفون گویندگیشما می‌توانید سراغ میکروفون‌های میان‌رده را بگیرید. به عنوان مثال MAONO AU-PM401 که از طریق USB‌ به PC متصل می‌شود، رابط راحت‌تری برای کاربران، خصوصاً افراد تازه‌کار است. الگوی قطبی کاردیوید، دامنه فرکانسی 20 تا 16 کیلوهرتزی و الگوی قطبی کاردیوید همگی نشان از یک میکروفون مناسب برای گویندگی است. همه‌ این‌ها در کنار قیمتی مناسب و یک بازویی اتصال، فوم اسکرین foam screen و ویندشیلد پاپ فیلتر Windshield باب دل گویندگی و پادکست است. شرکت مائونو مدل‌های دیگری هم دارد که می‌توانید از آن‌ها دیدن کنید یا همین الان با متخصصین دیدنگار تماس بگیرید تا شما را به یک انتخاب درست راهنمایی کنند.

چند میکروفون جذاب دیگر:

  • میکروفون استودیویی کامیکا Comica STM01 با سلف‌نویز بسیار پایین
  • میکروفون استودیویی Comica STM-USB قابلیت کنترل gain و اتصال به تلفن همراه
  • میکروفون بویا BOYA BY-m800

تا اینجا انواع بهترین میکروفون گویندگی در بازار ایران را برای شما معرفی کردیم. برای خرید هر کدام از مدل‌های پیشنهادی کافی‌ست سری به دسته میکروفون‌های دیدنگار بزنید و همه مدل‌های موجود را بررسی کنید. فراموش نکنید که مشاوران متخصص و با تجربه ما در هر زمان همراه شما هستند تا به بهترین نتیجه برسید. حالا برویم سراغ چند نکته مهم پیش از خرید میکروفون گویندگی.

میکروفون

برای گویندگی بی‌خیال میکروفون‌های دستی شوید

میکروفون گویندگیمیکروفون استیج و میکروفون دستی برای کار گویندگی تناسب ندارد. میکروفون باید یک بازویی اتصال یا استند رومیزی داشته باشد تا دست‌های شما آزاد باشد. اما اگر در استودیو خود میهمان دعوت می‌کنید می‌توانید از فورم فاکتور دستی handheld یا یقه‌ای lavalier بهره‌مند شوید. نمونه‌های مختلفی وجود دارند که بسته به بودجه و شرایط پروژه می‌توانید دست به انتخاب بزنید.

قیمت میکروفون گویندگی را در نظر بگیرید؛ اما گران به معنی بهتر نیست!

میکروفون گویندگیباید به دنبال میکروفونی باشیم که به کار ما بیاید. اگر بودجه شما اجازه خرید میکروفون‌های گران قیمت را می‌دهد عجله نکنید. این متن را بخوانید و با مشاورین دیدنگار در تماس باشید. شاید نیازی به آن مدل نداشته باشید. پس لازم است در فضایی بین «خوبه که این میکروفونو داشته باشی» و «لازمه که این میکروفونو داشته باشی» تامل کنید.

به هرحال برای گویندگی شما به یک کاردیوید نیاز دارید. الگوی قطبی polar pattern مشخص می‌کند که از کدام جهت صدا بازتولید شود و کدام نواحی فیلتر شود. در الگوی کاردیوید معمولاً صدا از ناحیه‌ای شبیه به یک «5» که ناحیه‌ای جلوی دهان گوینده است دریافت خواهد شد.

مشخصات دیگر مثل سلف‌نویز self-noise هم در مدل‌های باکیفیت‌تر، پایین‌تر خواهد آمد. در واقع هر چه خود میکروفون نویز کمتری تولید کند، صدا شفاف‌تر خواهد بود. این مشخصه به کیفیت سیم‌کشی و دیافراگم میکروفون مربوط است.

محدوده فرکانسی frequency response

میکروفون گویندگیبعضی میکروفون‌ها با دیافراگم بزرگی که دارند طوری طراحی شده‌اند تا فرکانس‌های بم نظیر عمق صدای مردانه، طبل بَم یا گیتار باس را بازتولید کند. میکروفون‌ها با دیافراگم یا کپسول کوچک برای بازتولید فرکانس‌های زیر نظیر صدای زنانه، شفافیت صدای گیتار آکوستیک یا سیمبال‌ها با صدای «تیس تیس» است.

هرتز واحدی برای اندازه‌گیری فرکانس صوتی به معنی دوره در ثانیه است. وقتی در مورد صدای انسان صحبت می‌کنیم این عدد در محدوده‌های زیر خواهد بود:

  • صدای مردانه معمولاً بین 110 تا 120 هرتز
  • صدای زنانه بین 200 تا 210 هرتز
  • صدای کودکان بین 300 تا 400 هرتز

میکروفون USB یا آنالوگ؟

میکروفون گویندگییک میکروفون با درگاه USB از یک سخت‌افزار داخلی بای تولید سیگنال دیجیتالی بهره‌مند است. این در حالی است که میکروفون‌های آنالوگ برای ترانسفورم صوت، وابسته به کامپیوتر هستند. به هرحال حرفه‌ای‌ها همیشه آنالوگ را انتخاب می‌کنند. آن‌ها با پری‌آمپ‌ها و کارت‌ صداهای حرفه‌ای سر و کار دارند. به همین خاطر ترجیح می‌دهند سراغ XLR‌ را بگیرند. میکروفون‌های USB به خاطر راحتی در اتصال و ست‌آپ،‌ انتخاب مناسبی برای تازه‌کارها است.

پری‌آمپ Preamp چیست؟

میکروفون گویندگیاگر قصد شروع یک کار حرفه‌ای را دارید احتمالاً باید با این اصطلاح آشنا شده باشید. پری‌آمپ preamplifier در واقع دستگاهی است که سیگنال‌های با سطح کم low-level را تشدید می‌کند تا به یک سطح استاندارد برسند. خیلی از رابط‌های صوتی/ کارت‌های صدا از یک پری‌آمپ داخلی built-in برخوردار هستند. در هر حال ممکن است برای رسیدن به یک صدای حرفه‌ای به پری‌آمپ‌های اکسترنال نیاز پیدا کنید. اما اگر تازه‌کار این دنیا هستید می‌توانید با کارت صداهایی که پری‌آمپ دارند کار را شروع کنید و باز هم صدایی بسیار مطلوب بازتولید کنید.

میکروفون

در خرید میکروفون گویندگی به چه مواردی دقت کنم؟

میکروفون گویندگیاکثر میکروفون‌های گویندگی از نوع کاندنسر هستند. معمولاً میکروفون‌های کاندنسر حساسیت بالاتری دارند؛ پس جزئیات بیش‌تری ثبت می‌کنند و برای کار گویندگی مناسب‌تر تشخیص داده می‌شوند. اما با این حال می‌بینیم که کمپانی‌ها همیشه با تجربه‌ای که دارند می‌توانند نمونه‌های قابلی تولید کنند. مثلاً آدیوتکنیکای ژاپنی میکروفون AT204 را که یک داینامیک هایپرکاردیوید Dynamic Hypercardioid است را به کاربران خوش‌ذوق خود عرضه می‌کند که یکی از بهترین‌ها برای گویندگی است. یکی از ویژگی‌های چنین میکروفون‌هایی حذف بیش‌تر صداهای پس‌زمینه و تولید صدایی شفاف‌تر از گوینده است. در کنار این دقت کنید:

  • رابط میکروفون USB باشد یا XLR؟
  • حساسیت Sensitivity و سطح فشار صوت SPL
  • سطح سیگنال به نویز SNR چقدر است؟
  • اگر از بازویی اتصال برخوردار است، احتمالاً لرزشگیر Shock Mount ضروری است
  • گویندگی و پاپ فیلتر pop filter هم‌بسته هم هستند

در نهایت اصلاً نگران نباشید. دیدنگار با پیشنهاداتی که داده، شما را به یک انتخاب مناسب هدایت خواهد کرد. مدل‌ها آنقدر کاربردی هستند که می‌توانند نیازهای اکثر افراد را برطرف کنند. شما سال به سال ممکن است نظرتان تغییر کند و به دنبال ست‌آپ جدیدی باشید. در صورتی که بعد از خواندن متن همچنان برای تهیه یک میکروفون گویندگی سردرگم هستید، می‌توانید با ما در تماس باشید یا نظرات خود را در زیر این پست کامنت کنید.

تجربیات شما می‌تواند افرادی که آغاز راه ایستاده‌اند را یاری دهد. شما از چه نوع میکروفونی استفاده می‌کنید؟ به نظرتان کدام برند در میان گویندگان محبوب‌تر است؟ این مقاله یک لیست حرفه‌ای از بهترین میکروفون‌های گویندگی را در اختیارتان گذاشت. اگر دوستانی دارید که تمایل به خرید میکروفون دارند، حتماً این متن را با آنها به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

میکروفون استودیویی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.