سوالات رایج عکاسی : 20 سوال متداول یک عکاس آماتور ( بخش 3 )

در این مقاله قصد داریم به برخی از سوالات رایج عکاسی بویژه اصطلاحات عکاسی که ممکن است یک عکاس آماتور بصورت کامل به آنها آشنایی نداشته باشد، بپردازیم.

در مقاله‌های قبل به برخی از کاربردی‌ترین اصطلاحات عکاسی اصلی همچون ایزو ( ISO )، دیافراگم ( Aperture ) و سرعت شاتر ( Shutter Speed ) پرداختیم. در ادامه‌ی این سری مقالات، در مقاله‌ی دوم چند لنز دوربین  محبوب و پرکاربرد در عکاسی را برای یک عکاس آماتور معرفی کردیم. در میان سوالات رایج عکاسی و در لیست 20 سوال متداول یک عکاس آماتور ، مواردی همچون وایت بالانس ، فیلتر ان دی ( ND ) ، فیلتر یو وی ( UV ) و همچنین عکس RAW جایگاهی ویژه دارند. در این مقاله علاوه بر این موارد، کمی در مورد چاپ در عکاسی هم صحبت می‌کنیم.

مطالعه بخش 1 و 2
سوالات متداول عکاسان : 20 سوال رایج عکاسان آماتور ( بخش 2 )
سوالات رایج عکاسان : 20 سوال متداول عکاسان آماتور ( بخش 1 )

سوالات رایج عکاسی : نحوه چاپ عکس و برخی از اصطلاحات عکاسی کاربردی

15. چگونه عکس‍های خود را چاپ کنیم ؟

قطعا هزینه‌ی خریداری یک چاپگر حرفه‌ای که بتواند زیبایی‌های عکس شما را به نمایش بگذارد، حداقل برای یک عکاس آماتور به صرفه نیست. در مورد پرینت عکس‌های شما، تنها توصیه‌ی کوتاهی که به شما داریم این است که، عکس‌های خود را در مراکزی که بصورت تخصصی برای پرینت عکس عکاسان، دپارتمانی ویژه دارند، به چاپ برسانید. در این مراکز می‌توانند در رابطه با شرایط، نوع و سایز چاپ عکس به شما مشاوره‌هایی کاربردی بدهند.

16. عکس RAW چیست ؟

فرمت RAW یکی از فرمت‌های ثبت تصویر در عکاسی است که می‌تواند جایگزینی بسیار کاربردی‌تر از عکس‌هایی با فرمت JPEG باشد. یک عکس RAW نسبت به عکس JPEG ویژگی‌هایی بمراتب کاربردی‌تر بویژه برای یک عکاس آماتور دارد. یک عکس RAW جزئیات بسیار بیشتر و دقیق‌تری را در خود نگهداری می‌کند. برخی از این جزئیات عبارتند از : شرایط نوردهی و وایت بالانس ( White Balance ).

ضمنا عکس‌های RAW در نرم‌افزارهای ویرایش عکس، بسیار راحت‌تر ویرایش می‌گردند. عکاسی در مود RAW معمولا در دوربین‌های کامپکت ( Compact ) وجود ندارد. اما تمامی دوربین‌های DSLR این قابلیت را دارند.

 

سوالات رایج عکاسی

در مجله‌ی وبسایت دیدنگار، چند مقاله‌ی کاربردی در رابطه با روش‌های ویرایش عکس در نرم‌افزارهایی همچون فتوشاپ ( Photoshop ) و لایت روم ( Lightroom ) وجود دارد.

مقالات پیشنهادی
آموزش ساخت حرفه ای افکت وینیت (Vignette) در فتوشاپ
فیلتر High Pass در فتوشاپ برای داشتن عکس‌هایی شارپ

17. لایو ویو ( live View ) چیست ؟ / منظره یاب ( Viewfinder ) چیست ؟

در لیست سوالات رایج عکاسی ، شاید لایو ویو یکی از مواردی باشد که حتی یک عکاس آماتور نیز به آن آشنایی دارد. لایو ویو یعنی دیدن منظره و قاب فریم عکس نهایی شما در صفحه نمایش LCD دوربین‍تان. شما با فشردن شاتر دقیقا قابی را به ثبت می‌رسانید که در لایو ویو مشاهده می‌کنید.

البته برخی ترجیح می‌دهند از دریچه‌ی منظره یاب یا ویو فایندر ( Viewfinder ) قاب خود را مشاهده و عکس خود را به ثبت برسانند. ویو فایندر نیز همان دریچه‌ای است که در پشت دوربین برای مشاهده منظره، پیش از ثبت تصویر تعبیه شده است.

18. وایت بالانس ( White Balance ) چیست ؟

معمولا یک عکاس آماتور در ابتدای دوران عکاسی‌اش، وایت بالانس را نادیده گرفته و تنها آن را بر روی گزینه‌ی اتوماتیک قرار می‌دهد. علت اصلی استفاده‌ی ما از تنظیمات وایت بالانس، دریافت صحیح‌ترین حالت ممکن رنگ‌های تصویر است. البته که استفاده از مود اتوماتیک در تنظیم وایت بالانس ، عکس‌های قابل قبولی به ثبت می‌رساند، اما غالب آنها به هر حال، تا حدی دارای خطا نیز می‌باشند. حالت‌های دستی تنظیم وایت بالانس معمولا به شرح زیر است :

تنگستن ( Tungsten ) :

استفاده از این تنظیم وایت بالانس در عکاسی از فضای داخلی، فضای رنگی عکس شما را کمی سردتر می‌کند.

فلورسنت ( Fluorescent ) :

در هنگامی که نوردهی فضای عکاسی شما سرد است، بوسیله‌ی این تنظیم وایت بالانس ، می‌توانید دمای رنگ‌های عکس‍تان را گرم‌تر کنید.

ابری ( Cloudy ) :

بصورت یکسان، کل فضای عکس را کمی گرم‌تر می‌کند.

فلاش ( Flash ) :

یک عکاس آماتور با استفاده از این مود می‌تواند سرمای نوردهی فلاش دوربین را کمی کاهش داده و فضای کلی سوژه را گرم‌تر کند.

سایه ( Shade ) :

استفاده از این حالت وایت بالانس به یک عکاس آماتور این امکان را می‌دهد، سرمای موجود در نور عکسی که در آن، سایه وجود دارد را تا حد استانداردی کاهش دهد.

برای یک عکاس آماتور که تنها و بلافاصله سوژه را می‌بیند و عکس خودر ا ثبت می‌کند، همان استفاده از حالت اتوماتیک کافی است. اما در صورتی که می‌خواهید در محیط‌های مختلف، بهترین و صحیح‌ترین رنگ‌ها را به ثبت برسانید، باید با تنظیمات وایت بالانس و همچنین کاربردهای هر کدام از آنها آشنا باشید. آشنایی با مفهوم وایت بالانس، یکی از وجوه تمایز بین یک عکاس آماتور و یک عکاس حرفه‍ای است.

مقاله پیشنهادی
وایت بالانس یا تراز سفیدی چیست؟

من تمام عکس‌های زیر را دقیقا از یک زاویه و با تنظیماتی یکسان به ثبت رسانده‌ام. تنها فاکتور متغیر، استفاده از تنظیمات مختلف وایت بالانس در هر عکس است. ( در هیچ کدام از عکس‌ها از فلاش استفاده نشده است، بجز آخرین مورد که مود وایت بالانس، فلاش ( Flash ) بوده است. )

19. فیلتر ان دی گردیانت ( ND Grad ) چیست ؟

اصطلاح ( ND Grad ) مخفف عبارت ( Neutral Density Gradient ) است. ما در یک مقاله‌ی کامل به انواع فیلترهای ان دی و تنوع کاربردهای آن در عکاسی پرداخته‌ایم. فیلترهای ان دی گردیانت نیز یکی از انواع فیلترهای ND هستند. کاربرد اصلی آنها که همچون سایر فیلترها که بر روی لنز سوار می‌شوند، اطمینان از این موضوع است که عکس نهایی دارای نوردهی مضاعف نباشد. متداول‌ترین جایگاه این فیلترهای عکاسی در میان عکاسان لند اسکیپ و عکاسان طبیعی است که می‌خواهند بخش اعظمی از فریم‍شان را آسمان آبی و پر نور تشکیل داده باشد.

برخی از مقالات عکاسی طبیعت و لنداسکیپ

برای یک عکاس آماتور برخی از مواقع پیش می‌آید که پس از مراجعه به منزل و دیدن عکس‌ها در مانیتور بزرگ، درمی‌یابد که آسمانِ تصویرش، تنها سفید رنگ به نمایش درآمده است. فیلترهای ND در این زمان کاربردی فوق‌العاده دارند. این فیلترها با ممانعت از عبور نور، عکس نهایی ایده‌آلی را بوجود می‌آورند.

جالب است بدانید برخی از عکاسان و شاید یک عکاس آماتور با توجه به امکانات موجود در نرم‌افزارهای ویرایش عکس که دقیقا همین امکان را فراهم می‌کنند، اعتقاد دارند فیلترهای ان دی ، وسیله‌ای کاربردی در عکاسی نیست. اما من قطعا با نظر آنها مخالفم و به یک عکاس آماتور استفاده از آن را توصیه می‌کنم.

اصلاح عکس در هنگام ثبت تصویر، بسیار حرفه‌ای‌تر و کاربردی‌تر از صرف ساعت‌ها زمان، در نرم‌افزار فتوشاپ است. برای ثبت عکس زیر، من از یک فیلتر ان دی استفاده کرده‌ام تا با تاریک‌تر کردن لنز دوربین خود، بتوانم عکسی با نوردهی بسیار طولانی مدت به ثبت برسانم. ‌

 

 

اگر شما هم سبک عکس بالا را دوست دارید و یا از علاقه‌مندان عکاسی چراغ ماشین در شب هستید، به شما توصیه می‌کنیم مقاله‌ی ما با عنوان عکاسی از چراغ ماشین‌ها در شب را از دست ندهید. ما در این مقاله بصورت کامل به این موضوع پرداخته‌ایم، تا یک عکاس آماتور بتواند براحتی پس از مطالعه‌ی آن، این عکس‌های مدرن و جذاب را به ثبت برساند.

مقاله پیشنهادی
آشنایی با روش‌های عکاسی از چراغ ماشین ها

20. فیلتر یو وی ( UV Filter ) چیست ؟

فیلترهای یو وی یکی دیگر از پرکاربردترین و با اهمیت‌ترین تجهیزات عکاسی هستند. علت جایگیری این فیلترها در انتهای مقاله‌ی ( سوالات رایج عکاسی : 20 سوال متداول یک عکاس آماتور ) قطعا، کم اهمیت بودن این گونه از فیلترها نیست. متاسفانه یک عکاس آماتور ممکن است این فیلترها را نیز همچون فیلترهای ND ، غیرکاربردی و غیرضروری تلقی کند. اما من به شما می‌گویم که با خریداری یک فیلتر UV استاندارد، شما می‌توانید با هزینه‌ای اندک از لنزهای گران قیمت خود بخوبی محافظت کنید. فیلترهای UV می‌توانند از لنزهای شما در برابر گرد و غبار، آب و خط و خش محافظت کنند. همچون هر قطعه‌ی شیشه‌ای دیگری بهتر است فیلتر UV بسیار باکیفیتی خریداری کنید. مدل‌های ارزان‍تر و در برندهای متفرقه می‌توانند تاثیری مخرب بر روی کیفیت عکس نهایی شما داشته باشند. برخی از برندهای معروف فیلترهای یو وی عبارتند از : Hoya ، Cokin ، LEE ، Hama ، Kenko و … که این برندها در حال حاضر بهترین فیلترهای UV بازار را تولید می‌کنند.

 

 

در فروشگاه اینترنتی وب‌سایت دیدنگار شما می‌توانید در تنوعی زیاد، بهترین فیلترهای مورد نظرتان را با خیالی راحت از کیفیت و اصالت کالا، خریداری کنید.

برخی از فیلترهای لنز در فروشگاه دیدنگار

اگر قصد خرید دوربین جدید را دارید و یا اینکه به تازگی به عکاسی علاقه‌مند شده‌اید، حتما به شما توصیه می‌کنیم، که این سری مقالات با عنوان ( سوالات رایج عکاسی : 20 سوال متداول یک عکاس آماتور ) را دنبال نمایید. ما در مجله‌ی وب‍سایت دیدنگار قصد داریم هر چند وقت یکبار و بصورت دوره‌ای، به معرفی برخی از اصطلاحات رایج عکاسی بپردازیم. به همین دلیل به عکاسان آماتور توصیه می‌کنیم در صورتی که علاقه‌مند هستند، می‌توانند سوالات خود را در بخش نظرات سایت وارد نمایند تا پس از تجمیع سوالات، تمامی پاسخ‍ها در قالب یک یا چند مقاله‌ی دیگر منتشر گردد.

از اینکه این سری مقالات را مطالعه کردید از شما ممنونیم؛ و امیدواریم توانسته باشیم عکاسان آماتور را کمی با سرفصل‌های اثرگذار در عکاسی آشنا کرده باشیم. در مجله‌ی اینترنتی وب‍سایت دیدنگار در مورد تمامی این سرفصل‌ها مقالات تکمیلی وجود دارد که مطالعه آنها قطعا می‌تواند به شما در شناخت عمیق‌تر از این فاکتورهای اساسی عکاسی کمک نماید. فراموش نکنید، مطالعه و آشنایی با مفاهیم عکاسی در کنار تمرین و تکرار می‌تواند، یک عکاس آماتور را به سرعت در کیفیت عکاسی‌اش، رشد دهد.


با مجله دیدنگار همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالات رایج عکاسان را دریافت کنید

مقاله سوالات رایج عکاسی : 20 سوال متداول یک عکاس آماتور ( بخش 3 ) برای شما مفید بود؟

اگر در زمینه عکاسی فعالیت می‌کنید، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید

⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار ⭐️

دیدگاهی در مورد “سوالات رایج عکاسی : 20 سوال متداول یک عکاس آماتور ( بخش 3 )

  1. علیرضا گفت:

    سلام. وقتتون بخیر و خسته نباشید. عذرخواهی میکنم ۲ تا سوال داشتم.ممنون میشم که راهنمائی کنید. سوال اول : دوربین من عکاسی با فرمت tiff رو کاملا ساپورت میکنه. نیت من هم چاپ بزرگ هستش. آیا بعد عکاسی با فرمت tiff میتونم ویرایش بدون افت کیفیت روی این فرمت انجام بدم؟ و اینکه آیا بعد اتمام ویرایش ، مجددا میتونم خروجی tiff بگیرم؟
    و سوال دوم اینکه : آیا عکاسی با فرمت tiff مثل jpg میمونه و خود دوربین ویرایش انجام میده یا مثل raw خام هستش؟؟ ممنون میشم از راهنمائیتون. با تشکر از زحمات شما.

    1. امیر علی آقایی گفت:

      وقت بخیر
      بهتر است اول فرمت RAW عکاسی کنید بعد فرمت TIFF ذخیره کنید.خیر فرمت TIFF مثل JPG نیست.

      1. علیرضا گفت:

        ممنون از پاسختون. شاید من بد توضیح داد باشم. بله میدونم که فرمت tiff مثل jpeg نیست و اطلاعات رو هم از دست نمیده. منظورم این بود که آیا وقتی با فرمت tiff عکاسی میکنیم مثل jpeg خود دوربین تغییراتی رو روی عکس انجام میده یا اینکه هیچ تغییری داخل خود دوربین انجام نمیشه؟
        و دوم اینکه گفتید اول با raw عکس بندارم و بعدش خروجی jpeg بگیرم. خب دیگه چرا بعضی دوربینها فرمت tiff رو برای عکاسی گذاشتن و هدفشون چی بوده با تشکر؟؟؟

        1. امیر علی آقایی گفت:

          دوست عزیز
          فرمت tiff نسبت به فرمت jpg کیفیت بییشتری دارد.تغیراتی که شما می فرمایید منظرو همان پیکسل ها هست.عده ای هستن می خواهند عکس بگیرند اما هیچ ادیت یا اصلاحی روی عکس انجام ندهند و انتظار دارند کیفیت عکس بالا باشد که از فرمت tiff استفاده می کنند.

      2. علیرضا گفت:

        تشکر از شما. لطف کردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.