صفر تا صد بلاگری ⭐ چند ایده برای بلاگر شدن

اصطلاحات
  • ۲۰ مرداد ۱۴۰۳
  • 0
  • 401
33 دقیقه
بلاگری

به نظر شما بلاگری یک سرگرمی است یا یک کسب و کار به حساب می‌آید؟ بلاگر چه هدفی دارد؟ مخاطب از یک بلاگر چه می‌خواهد؟ ما در این متن به مفهوم بلاگری خواهیم پرداخت، از چند ایده عملی و درست و حسابی خواهیم گفت و در نهایت به برخی تجهیزاتِ اساسی برای بلاگر شدن اشاره‌ای می‌کنیم.

بلاگری زمانی توسط عده‌ای معدود از طریق وبسایت و عمدتاً به شکل متنی تولید می‌شد. با رشد روزافزون دوربین‌های دیجیتال و پس از آن گوشی‌های هوشمند و بهبود سرعت اینترنت در سرتاسر دنیا،‌ همه‌ چیز دگرگون شد و خب بلاگری هم به تبع آن دستخوشِ تحولاتی شد. امروزه شاهد هستیم که افراد در سرتاسر دنیا در حوزه‌های مختلف و با اهداف متفاوت به این کار مشغول هستند.

برخی آن را یک سرگرمی می‌دانند، اما با توجه به درآمد بالای آن ناشی از رشد مخاطب، اغلب آن را به شکل یک کسب و کار نگاه می‌کنند. هر چند اگر با علاقه وارد حوزه بلاگری بشوید، قطعاً درآمد چیزی نیست که دوردستِ شما بماند.

عده‌ای این کار را به تازگی شروع کردند و عده‌ای اصلاً نمی‌دانند از کجا شروع کنند. بعد از یک نگاه کلی به مفهوم آن و حلقه‌های کلیدی، به معرفی چند ایده بلاگری خواهیم پرداخت. شما بعد از خواندن این متن حتماً می‌توانید چند پُست یا استوری جالب را در صفحه خود به اشتراک بگذارید. با دیدنگار همراه باشید تا در دنیای بلاگری قدم بزنیم.

بلاگری به چه معنی است؟

خب در ابتدا باید بتوانیم بلاگ Blog را تعریف کنیم و ببینیم بلاگر، یعنی کسی که بلاگ راه‌اندازی می‌کند به طور کلی مشغول به چه کاری است؟

بلاگ که از کلمه وبلاگ Weblog منشا می‌گیرد، یک صفحه وب Website است که معمولاً توسط یک نفر یا یک گروه کوچک (بلاگر) اداره می‌شود. در این صفحه محتوا تولید می‌شود. محتوا می‌تواند متنی، عکس، صوتی، ویدیویی یا ترکیبی از این‌ها باشد. سبک و سیاق تولید محتوا غیررسمی و محاوره‌ای است.

اصطلاح بلاگر را ایوان ویلیامز Evan Williams باب کرد. او سال 1999 میلادی وبسایت بلاگ blogger.com را راه‌اندازی کرد. هدف اشتراک هر آن چیزی است که کاربران دنبال می‌کنند.

بلاگرها امروزه با وجود شبکه‌های اجتماعی،‌ فقط به فضای وبسایت محدود نیستند. با گسترش روزافزون گوشی‌های تلفن همراه، بهبود لنزهای آن‌ها و افزایش سرعت اینترنت، هر کسی در هر جایی از دنیا با هر سبکی از زندگی، با وجود یک گوشی، یک اینترنت مطلوب و یک داستانِ جذاب، می‌تواند بلاگر شود.

رینگ لایت سلفی

حلقه اساسی در بلاگری چیست؟

درآمد بلاگرها آنقدر هست که خیلی‌ها را به این فکر انداخته که آن را امتحان کنند؛ همه می‌دانند که این درآمد با هر چه بیش‌تر دیده شدن حاصل می‌آید. هر چه مخاطب شما جدی‌تر باشد و تعداد بیش‌تری شما را دنبال کنند، درآمد شما هم خصوصاً از تبلیغات روندی صعودی می‌گیرد. اما خیلی‌ها نمی‌دانند دلیل موفقیت و به شهرت رسیدن یک بلاگر دقیقاً چیست؟ آیا برای موفقیت و بیش‌تر دیده شدن باید فضای لاکچری را به نمایش بگذارید؟ تجهیزاتِ خاصی نیاز دارید؟

حلقه سوم یک بلاگری هیچ چیزی نیست جز قوه داستان‌سرایی شما. حلقه سوم نه فضای لاکچری و پر زرق و برق و نه تجهیزات یا هر چیز دیگری است. هسته هر بلاگری، قوه داستان‌سرایی او به شمار می‌آید.

تفاوتی ندارد که در چه فرمتی محتوا تولید می‌شود. آیا متن، عکس یا ویدیو است. مهم درگیر شدن مخاطب با محتوای بلاگر است. به همین خاطر خیلی از افراد با درگیر کردن قوه‌ انزجار خود را به شهرت می‌رسانند و شبکه‌های اجتماعی چیزی به اسم میزان انزجار ندارند. آن‌ها می‌گویند اکانتِ ایکس، یک میلیون فالوئر،‌ 100 هزار لایک و 30 هزار کامنت دارد. بالاخره باید چه کرد؟

  • باید داستانی جذاب یا محتوایی ارزشمند تولید کنید.
  • این داستان جذاب یا محتوای ارزشمند باید منجر به تعامل مخاطب با شما بشود.

بلاگر در چه زمینه‌هایی محتوا تولید می‌کند؟

یک بلاگر ممکن است در هر زمینه‌ای محتوایی تولید کند. اگر بخواهیم خیلی کلی و سربسته به انواع آن‌ها اشاره کنیم:

  • حرفه یا مهارتی که فرد دارد
  • سرگرمی
  • آموزشی
  • نمایش روزمره و سبک زندگی
  • یا ترکیبی از چند مورد یا همه‌ موارد

به عنوان نمونه ممکن است قصد این را داشته باشید که در زمینه آشپزی محتوا تولید کنید. در این صورت لازم است که حتماً ویدیو تولید کنید و از مهارت‌های نسبتاً خوبی برای ضبط پروسه پخت و پز و همچنین خلاقیت در تدارک و تزیین غذا برخوردار باشید. شاید حرفه خاصی دارید. مثلاً یک معلم زبان انگلیسی تصمیم می‌گیرد تا به صورت مداوم در فضای شبکه اجتماعی محتوای آموزشی تولید کند.

معمولاً هر بلاگری یک هسته مرکزی در دل تولیدات خود دارد و قصد دارد یک داستان مشخصی را با شما به اشتراک بگذارد. شما هم به عنوان یک بلاگر باید از چنین مهارتی برخوردار بوده و قدرت تعامل خوبی با دیگران داشته باشید.

هر فردی، صرف نظر از سن،‌ حرفه و سطح تجربه‌اش، می‌تواند مخاطبینی برای خودش دست و پا کند. همانطور که گفتیم همه چیز به تعامل با او بستگی دارد.

تفاوت بلاگر و ولاگر Vlogger چیست؟

این حوزه امروزه در شکل‌های مختلفی دنبال می‌شود. برخی افراد با تولید ویدیوهایی از سبک زندگی و گشت و گذار،‌ آشپزی یا کارهای روزمره، در این حوزه فعال هستند. ولاگر Vlogger از ترکیب Video و Blogger ایجاد شد و به معنی تولید محتوای ویدیویی با حال و هوای بلاگری است. خب بعد از یک نگاه کلی به مفهوم و ویژگی‌های بنیادی در بلاگری، قصد داریم تا به شما چند ایده بلاگری معرفی کنیم. با دیدنگار همراه باشید.

ویلاگ و ویلاگر

بلاگری

ایده‌های بلاگری برای افراد خوش‌ذوق

سعی کردیم با معرفی چند ایده در حوزه‌های مختلف، از کسب و کار گرفته تا اهداف کاری، بلاگری غذا و گشت و گذار و سفر شما را با ایده‌ها آشنا کنیم. نگاهی به آن‌ها داشته باشید و ببینید که آیا قادر هستید آن‌ها را عملی کنید؟

اکثر بلاگرها این ایده را اجرا می‌کنند

این ایده با یک پرسشِ ساده سر و شکل می‌گیرد: “چطور به اینجا رسیدم؟” الزاماً نباید به موفقیت بلاگری دست پیدا کرده باشید. شاید یک داستان از گذران زندگی شما تا این لحظه باشد. یا حتی یک موفقیت دانشگاهی باشد. ممکن است یک موفقیت در روابط خانوادگی یا عاطفی باشد. شما با یک مقدمه شروع می‌کنید، اصل داستان را خلاصه می‌کنید و می‌گویید که چه نتایجی داشته است.

هر قدر در اجرایی کردن این اید، صادقانه‌تر با مخاطب تعامل کنید، ارتباط او با شما موثرتر خواهد بود. پس از زیاده‌گویی و بزرگ‌نمایی دوری کنید. اگر محتوای صفحه شما طنز است می‌توانید یک ویدیو در این زمینه تولید کنید. در واقع مطابق با قالبِ صفحه‌تان عمل کنید یا آن‌ها را شگفت‌زده کنید و برخلاف قالب همیشگی محتوا را تولید کنید.

اگر بتوانید مخاطب را مجاب به تعریف بخشی از مسیر خودشان بکنید، بالاترین حدِ تعامل را تجربه خواهید کرد. معمولاً وقتی با دوستی در مورد یک داستان حرف می‌زنید،‌ اگر داستان جالبی باشد او هم سعی می‌کند داستانی برای شما تعریف کند. این کلید رشد شما خواهد بود.

ایده جذاب تیک زدن لیست

یکی از علایق مشترکی که در بین اکثر آدم‌ها می‌بینیم علاقه به تیک زدن کارهایی است که باید انجام دهد یا دوست دارد که اجرایی شوند. مثلاً می‌توانید بگویید 30 کاری که باید قبل از 30 سالگی انجام بدهم. یا 40 کاری که قبل از 40 سالگی و مواردی به این شکل.

در این صورت مخاطب با اهداف کلی شما آشنا می‌شود. شما از روحیات خود خواهید گفت و علایق و سلایق شما را درک خواهد کرد. این برای عموم جالب است که بدانند دیگران چه اهدافِ مشخصی را دنبال می‌کنند. قطعاً آن‌ها هم وارد چالش شما می‌شوند و از کارهایی که باید بکنند یا کرده‌اند برای شما خواهند گفت.

تجربه خوشایندِ یک تجربه جدید

تا حدودی شبیه به ایده قبلی است؛ اما اینجا شما مشخصاً از یک تجربه خاص حرف می‌زنید. مثلاً صعود به یک کوه بلند یا سفر به یک جنگل برفی. از این می‌گویید که قصد دارید آن را به زودی انجام دهید و مخاطب را برای آن روز آماده می‌کنید. حتماً باید مقدماتی از قبل چیده باشید تا روند شما عملی شود. می‌توانید از انگیزه‌ خودتان برای عملی کردن این تجربه‌ به خصوص بگویید.

حالتِ دیگر این ایده بلاگری، این است که شما به محض تجربه جدید، آن را به اشتراک بگذارید و حس و حال خودتان را از آن لحظه به نمایش بگذارید. معمولاً در این حالت بهتر است فرم تولید محتوایی شما شامل عکس و فیلم باشد تا ارتباط موثری با شما شکل بگیرد.

رها کردن یک فعالیت معمول

اگر به صورت روزانه یک فعالیت معمول دارید، آن را برای چند روز رها کنید. آدم‌ها حس رهایی را دوست دارند، حتی از آن چیزهایی که مدام با آن‌ها مشغول هستند. این حس رهایی از یک مشغله جذاب را به اشتراک بگذارید. در این صورت توجه مخاطب جلب می‌شود، چرا که با یک حرکت جدید از شما مواجه می‌شود.

اگر بتوانید یک فعالیت سازنده را جایگزین یک فعالیت مخرب کنید، اثر موثرتری هم خواهد داشت. مثلاً فرض کنید که به جای اتومبیل از دوچرخه برای رفتن محله‌های اطراف استفاده می‌کنید یا به جای وسیله نقلیه شخصی از وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌کنید.

از افرادی بگویید که الهام‌بخش شما هستند

این افراد می‌توانند هر کسی باشند. صحبت در مورد انسان‌های بزرگ، ایده‌های آن‌ها، مسیر زندگی‌شان، تصمیمات و جدیت‌شان، هر کدام می‌تواند بذری در دل افراد بکارد. پس اگر کسی را دوست دارید، یا او را دنبال می‌کنید، از او بگویید و نظرتان را در موردش به اشتراک بگذارید.

از یک شوق عجیب بگویید

آیا مکان خاصی است که شما را به وجد آورد؟ آیا جایی هست که رفته باشید و بارها تمایل به تکرار آن باشید؟ یا ممکن است موزیکِ خاصی شما را دگرگون کند؟ آیا فیلمی بوده که تا همین الان که به آن فکر می‌کنید، شما را هیجان‌زده می‌کند؟ هر چیزی هر چیزی! یادتان باشد حس‌تان باید واقعی باشد و بتوانید لحظاتی در مورد آن صحبت کنید.

بلاگری و دریافت احساساتِ دیگران

همدلی می‌تواند ایده جالبی برای اشتراک باشد. البته اگر واقعاً در آن همدل هستید. اگر در یک محتوا خودتان را جای قشر خاصی بگذارید و از دل آن‌ها سخن بگویید، می‌تواند اثر خاصی روی مخاطب بگذارد و با جنبه‌های دیگر شخصیتِ شما آشنا شود.

بنیان اساسی و معنای زندگی یک بلاگر

برای همه ما زندگی معنایی دارد. ما دوست داریم بدانیم که دیگری که با او در رابطه هستیم، چه به صورت یک فالوئر یا ارتباط نزدیک، زندگی را چطور معنا می‌کند و در زندگی به دنبال چه هست؟ زندگی هر کسی حکمتی دارد. آن حکمت را به اشتراک بگذارید.

از یک کار چندین استوری و پُست

شاید به یک نمایشگاه یا فروشگاه رفته باشید. می‌توانید تک تک احساسات و تجربه‌های خود، برداشت‌های خودتان و مواجه‌ای که دارید را به اشتراک بگذارید. نتایج می‌توانند برای مخاطب هیجان‌انگیز و آموزنده باشند.

از تعادل بین زندگی شخصی و حرفه‌ای بگویید

در مورد موضوع بلاگری بگویید. البته باید به حدی رشد کرده باشید تا همچین محتوایی را تولید کنید. ولی می‌توان از حرفه دیگری گفت. بلاگرها همه صرفاً مشغول به بلاگری نیستند و ممکن است کار اصلی دیگری داشته باشند. بگویید که آیا بین زندگی شخصی و زندگی کاری شما تفاوتی هست؟ چطور این تفاوت برای شما مشخص می‌شود و تعادل بین این دو را چطور برقرار می‌کنید؟

از سختی‌های کارتان بگویید

معمولاً ما هر کاری را از دور سهل و آسان می‌بینیم. این به خاطر این است که از جزئیات آگاه نیستیم و صرفاً تصاویری را می‌بینیم که برای ما به راحتی انجام می‌شوند. بازگو کردن سختی‌های کار و حرفه‌تان می‌تواند چراغ راهی برای افراد در انتخاب‌هایشان باشد. همچنین قدری باعث افزایش صمیمیت شما با مخاطب می‌شود. شما این پیام را صادر می‌کنید که زندگی من آنقدرها هم که می‌بینید آسان نیست و من هم با مشکلاتی درگیر هستم و سختی‌های مسیر را دارم طی می‌کنم.

ما در این مقاله داغ‌ترین ایده‌ها را برای بلاگر شدن به شما معرفی کرده‌ایم. همانطور که افراد روحیات و سبک زندگی متفاوتی دارند، ایده‌های متنوعی هم قابلیت تبدیل شدن به یک محتوای کاربرپسند را دارد. به علاقه و توانایی خود فکر کنید و همدلی با مخاطب را فراموش نکنید. پیش از به پایان رساندن این مقاله به تجهیزاتی که برای این کار نیاز دارید، اشاره می‌کنیم. حتماً برای شما هم مفید خواهد بود.

چگونه یک بلاگر موفق و معروف شویم

بلاگری

دنیای بلاگری

بلاگری و بلاگر واژه‌هایی است که این روزها به مراتب شنیده می‌شود. همانطور که گفتیم بلاگر به شخصی گفته می‌شود که به طور روزانه و به شکل مداوم، به تولید محتواهای مختلف به ویژه محتواهای ویدیویی پرداخته و از این طریق تلاش به جذب مخاطب و گاهی تبلیغات می‌کند. بلاگرها کار خود را از وبلاگ‌های شخصی و سایت‌ها شروع کرده و سپس در شبکه‌های اجتماعی نیز به فعالیت می‌پردازند. تفاوت بلاگر و اینفلوئنسر نیز در همین امر است که اینفلوئنسرها وبلاگ نداشته و تنها در شبکه‌های مجازی فعالیت می‌کنند. بلاگری نیز حرفه‌ای بوده که در آن شخص به تولید محتوای یکتا و جذاب در حوزه موضوعات مختلف پرداخته و آن را در شبکه‌های اجتماعی مختلف به اشتراک می‌گذارد. محتوای ویدیوهای بلاگری یا حول زندگی روزمره افراد و سبک زندگی آن‌ها چرخیده و یا جنبه آموزشی و تبلیغات دارد. به عنوان مثال یک بلاگر آشپزی، به طور روزانه به آموزش دستور پخت غذاهای مختلف می‌پردازد. هدف اصلی بلاگری نیز جذب مخاطب است. در ادامه تلاش شده تا توضیحات مفصلی در رابطه با این حرفه جدید داده شود.

انواع بلاگری

همانطور که گفته شده بلاگری یک حوزه بسیار وسیع بوده و می‌تواند پیرامون موضوعات مختلف انجام شود. در واقع بلاگرها متناسب با علاقه و البته تخصص خود، تلاش می‌کنند تا در یک یا چند مورد از حوزه‌های بلاگری فعالیت داشته باشند. در ادامه به بررسی انواع حوزه‌های بلاگری می‌پردازیم.

بلاگری املاک

بلاگری املاک را می‌توان یکی از حوزه‌های پول‌ساز و موفق بلاگری برشمرد؛ به شرط آن که بلاگر بتواند با تولید محتوای جذاب، به جذب مخاطب بپردازد. یک بلاگر املاک تلاش می‌کند تا در مورد انواع خانه‌ها، منطقه‌ و شهر یا کشوری که خانه در آن قرار دارد، رهن و اجاره خانه، فروش خانه و ویلا و … اطلاعات کافی را در قالب یک محتوای جذاب در اختیار مخاطب قرار بدهد. همچنین با ساخت ویدیوهای تبلیغاتی جذاب نیز می‌تواند به جذب مخاطب بیشتر و در نتیجه فروش بیشتر برسد. این بلاگرها علاوه بر کسب درآمد از فروش خانه‌ها، در صورتی که جذب مخاطب بالایی داشته باشند و به اصطلاح تعداد فالوورهای آن‌ها زیاد باشد، از تبلیغات نیز می‌توانند به کسب درآمد برسند.

بلاگری اینستاگرام

در بلاگری اینستاگرام قبل از آن که تعداد مخاطبان پیج کاربر اهمیت داشته باشد، حرفه و تخصص او حائز اهمیت است. برای اینکه به یک بلاگر اینستاگرام تبدیل شوید باید در ابتدا در یک زمینه خاص تخصص و مهارت پیدا کنید و سپس مهارت خود را با مخاطبان به اشتراک بگذارید. بلاگری اینستا شامل حوزه‌های مختلف بلاگری از جمله بلاگری آشپزی، هنر، عکاسی، فشن، میکاپ و … می‌شود. به جهت اینکه بلاگر در این امر موفق باشد باید برای انتخاب موضوعات تک و نوین زمان گذاشته و پس از انتخاب موضوع، یک محتوای جذاب و باکیفیت را تولید کرده و به اشتراک بگذارد. همچنین لازم است بلاگر به صورت مداوم به تولید محتوا پرداخته و با سایر بلاگرهای فعال در اینستاگرام همکاری و تعامل داشته باشد. با رعایت این نکات و البته صبر و حوصله، یک کاربر اینستاگرام می‌تواند به یک بلاگر اینستاگرام تبدیل شده و از این راه به کسب درآمد برسد.

بلاگری انگیزشی

در بلاگری انگیزشی، بلاگر تلاش می‌کند تا با سخنان انگیزشی و ارائه راه‌کارهای مفید و جدید، به مخاطب در رسیدن به یک زندگی بهتر و کسب موفقیت کمک کند. این حوزه بلاگری همچنین می‌تواند برای تشویق دانش‌آموزان و کنکوری‌ها نیز استفاده شده و به انگیزه دادن به آن‌ها و سوق دادن آن‌ها به سمت تلاش بیشتر و امید به آینده بپردازد. در بلاگری انگیزشی مهم است که فرد ظاهری آراسته و فن ‌بیانی خوب داشته باشد تا بتواند به جذب مخاطب بپردازد. در برخی موارد نیز بلاگر انگیزشی تمایلی به حضور مقابل دوربین نداشته و یا آمادگی آن را ندارد که در این مورد بلاگر باید به تولید محتوای عکسی و متنی پرداخته و برای ویدیوها نیز روی فن ‌بیان و گرمی صدای خود بسیار کار کند. به این نوع از بلاگری انگیزشی در اصطلاح بلاگری انگیزشی بدون چهره می‌گویند.

بلاگری بدون تخصص

در قسمت بالا ذکر شد که برای شروع بلاگری لازم است فرد در یک زمینه خاص و یا یک مهارت تخصص داشته باشد تا بتواند با به اشتراک گذاشتن تخصص خود با مخاطب، به جذب مخاطب و فروش دست یابد. البته در برخی موارد و حوزه‌های مربوط به بلاگری نیازی به تخصص نیست. به عنوان مثال برخی از بلاگرها تنها به تولید ولاگ و عکس از فعالیت‌های روزمره خود پرداخته و به این ترتیب به جذب مخاطب می‌پردازند. برای جذب مخاطب از طریق این نوع بلاگری، تداوم تولید محتوا و کیفیت آن حرف اول را می‌زند.

بلاگری با چهره کارتونی

بلاگری با چهره کارتونی یکی دیگر از ترفندهای جذب مخاطب بوده که برای بسیاری از بلاگرهای حال حاضر جواب داده است. در این مدل بلاگری، بلاگر ترجیح می‌دهد به جای چهره خود، از یک چهره کارتونی در حین تولید محتوا استفاده کند. این ترفند به ویژه برای بلاگرهایی کاربردی است که تمایلی به نشان دادن چهره خود در ویدیوها نداشته ولی از طرفی می‌خواهند در ویدیوها حضور داشته باشند. این مدل تولید محتوا می‌تواند برای زمینه‌های مختلف بلاگری مثل بلاگری انگیزشی، بلاگری خودرو، بلاگری فروش لوازم الکتریکی و … مورد استفاده قرار گیرد. برای تولید محتوا با چهره کارتونی، بلاگر می‌تواند از یکی از نرم‌افزارهای ToonArt، Moment Cam، clip2Cpmic و … استفاده کند. بد نیست بدانید سایت‌هایی برای کارتونی کردن چهره به صورت آنلاین نیز وجود دارد.

بلاگری بیمه

بلاگری بیمه و ترغیب مخاطبان به استفاده از بیمه‌های مختلف، یکی دیگر از حوزه‌های محبوب بلاگری بوده که متخصصان امور بیمه در آن به فعالیت می‌پردازند. برای اینکه فرد در زمینه بلاگری بیمه موفق باشد و بتواند مخاطبان را ترغیب به استفاده از بیمه‌نامه‌های مختلف مثل بیمه عمر، بیمه ماشین و … کند، باید مزایای بیمه بودن و معایب عدم داشتن بیمه را در قالب یک محتوای جذاب و گیرا، به صورت عکس و ویدیو در اختیار مخاطب قرار دهد. در محتواهای عکسی، باید با طراحی مناسب و خلاقانه و ارائه کمترین میزان توضیحات متنی، منظور به مخاطب رسانده شود. بلاگر بیمه باید آمار بیمه‌نامه‌ها را در اختیار مخاطب قرار داده و در مورد بیمه‌نامه‌ها به مخاطبان مشاوره دهد. استفاده از حس شوخ‌طبعی و تعریف کردن خاطرات طنز مربوط به مشتریان قبلی نیز می‌تواند در جذب مخاطب موثر باشد. در نهایت بلاگر بیمه باید با اشاره به نگرانی‌ها و اتفاقات ناگوار، ضرورت استفاده از بیمه را برای مخاطب شفاف‌سازی کند.

بلاگری پوشاک

بلاگری پوشاک که با نام فشن بلاگری نیز شناخته می‌شود، یکی از محبوب‌ترین شاخه‌های این شغل بوده که در آن فشن بلاگر تلاش می‌کند در نوع پوشش افراد، ست کردن لباس‌ها با هم، استفاده از اکسسوری‌ها، نحوه بستن شال و … به مخاطب خود آموزش دهد. در فشن بلاگری، بلاگرها به بررسی ترندهای پوشاک روز دنیا پرداخته و به مقایسه استایل‌های جدید و قدیمی می‌پردازند. این افراد می‌توانند تاثیر مستقیمی بر پوشش افراد داشته باشند.

بلاگری پزشکی

حرفه پزشکی نیز جزو حرفه‌هایی بوده که می‌تواند در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها به فعالیت و تبلیغات بپردازد. بلاگری پزشکی می‌تواند به شکل‌های مختلفی انجام شود. برخی از پزشکان تلاش می‌کنند تا در صفحات اجتماعی و سایت‌های خود، به افزایش آگاهی مخاطبان کمک کنند. این پزشکان به ارائه توضیحات در مورد بیماری‌های مختلف پرداخته و روش‌های درمانی آن‌ها را ارائه دهند. در برخی موارد پزشکان به اجرای لایوهای پرسش و پاسخ پرداخته و تلاش می‌کنند تا مشکلات مخاطبان را برطرف سازند. برخی از پزشکان مثل جراحان پلاستیک، متخصصان زیبایی و دندان‌پزشک‌ها نیز تلاش می‌کنند تا با ارائه عکس‌ها و ویدیوهایی از قبل و بعد از عمل‌هایی که روی بیماران انجام دادن، به جذب مخاطب پرداخته و به نوعی برای حرفه خود تبلیغات انجام دهند. برای موفقیت در بلاگری پزشکی، باید تعداد محتواهای ویدیویی نسبت به عکس‌ها بیشتر باشد، به هشتگ‌های پرتکرار پزشکی و سوالات پرتکرار مردم پرداخته شده و بلاگر به تعامل با سایر بلاگرها بپردازد.

بلاگری پوست و مو

بلاگری پوست و مو، که با نام بیوتی بلاگری نیز شناخته می‌شود را می‌توان پرمخاطب‌ترین نوع بلاگری در نظر گرفت. می‌دانیم که پوست و مو، در زمینه زیبایی حرف اول را می‌زنند و تمامی افراد در سنین مختلف می‌خواهند که بهترین پوست و مو را داشته باشند. به همین دلیل نیز بلاگری پوست و مو بسیار پرمخاطب است. در بلاگری پوست و مو، بیوتی بلاگرها تلاش می‌کنند تا به معرفی بهترین ماسک‌های خانگی برای انواع پوست و مو پرداخته و بهترین لوازم آرایشی و بهداشتی را به مخاطبان معرفی کنند. در برخی موارد این بلاگرها به آموزش میکاپ نیز می‌پردازند. بیوتی بلاگرها همچنین داروهای موثر برای تقویت مو و یا کاهش لک‌های پوستی و کاهش جوش را به مخاطبان معرفی می‌کنند و در برخی موارد راه‌کارهایی را نیز برای چاقی و لاغری افراد ارائه می‌دهند. در زمینه بلاگری پوست و مو باید محتواها به صورت عکسی و ویدیویی باشد (بهتر است ویدیوها بیشتر باشد) و تولید محتوا به صورت روزانه و مدام انجام شود. در ضمن جدید بودن موضوع مورد بحث و خلاقیت و کیفیت در ساخت آن، در جذب مخاطب بسیار اهمیت دارد.

بلاگری تبلیغات

می‌دانیم که تبلیغات در هنگام فروش حرف اول را می‌زند. به همین دلیل بسیاری از فروشندگان، صاحبان رستوران‌ها، کافه‌ها، مراکز تجاری، مراکز تفریحی و … برای افزایش جذب مشتری و فروش خود به تبلیغات روی می‌آورند. در بسیاری مواقع دیده‌ایم که بلاگرهایی که در زمینه‌های مختلفی فعالیت دارند به تبلیغ یک فروشگاه، رستوران یا یک مرکز تفریحی می‌پردازند و در مورد کیفیت محصولات و خدمات و یا قیمت مناسب آن‌ها صحبت می‌کنند. از آنجایی که این بلاگرها در حیطه کاری خود شناخته شده هستند و مخاطبان زیادی آن‌ها را دنبال می‌کنند، به واسطه تبلیغاتی که برای یک فروشگاه، مکان یا محصول انجام می‌دهند، سبب می‌شوند تا مخاطبانشان به آن فروشگاه، مکان یا محصول علاقه نشان داده و برای خرید و استفاده از خدمات به آن‌ها سر بزنند که این امر سبب افزایش فروش و درآمد فروشگاه‌ها و مراکز تبلیغ شده می‌شود. این امر بلاگری تبلیغاتی نامیده شده و بلاگر می‌تواند به کسب درآمد بالایی از آن دست یابد.

بلاگری آشپزی

بلاگری آشپزی یا فود بلاگری حوزه دیگری از این حرفه بوده که به دو شکل انجام می‌شود. برخی از بلاگرها که در زمینه پخت غذاهای مختلف مهارت دارند، تلاش می‌کنند تا دستور پخت غذاهای مختلف و ترفندهای آشپزی را به مخاطبان آموزش داده و به این طریق به جذب مخاطب بپردازند. در برخی موارد نیز فود بلاگرها به رستوران‌ها و کافه‌ها سر زده و با تست کردن غذاها و خوراکی‌های مختلف، هم به جذب مخاطب برای خود پرداخته و هم با معرفی رستوران‌ها و کافه‌ها سبب جذب مشتری برای آن‌ها می‌شوند که این امر بسیار شبیه به بلاگری تبلیغاتی برای رستوران‌ها و کافه‌ها خواهد بود و فود بلاگر می‌تواند به کسب درآمد از آن بپردازد.

بلاگری بدون چهره

برخی از بلاگرهایی که در زمینه‌های مختلف مثل بلاگری آشپزی، خودرو، انگیزشی و … فعالیت می‌کنند، آمادگی برای قرار گرفتن مقابل دوربین را نداشته و یا تمایلی به این امر ندارند. این بلاگرها به تولید محتواهای متنی و عکسی پرداخته و در محتواهای ویدیویی خود نیز تنها صدای آن‌ها وجود دارد. برای موفقیت بلاگری بدون چهره، به واسطه اینکه چهره فرد مشخص نیست، تمامی تمرکز روی صدا و فن ‌بیان وی خواهد بود. پس مهم است که بلاگر روی گرم شدن و انرژی صدای خود کار کرده و با یک فن ‌بیان جذاب، به تولید محتوا بپردازد. در مورد محتواهای متنی و عکسی نیز باید نهایت خلاقیت را به خرج داده تا بتواند به جذب مخاطب بپردازد.

بلاگری روزمرگی

بلاگری روزمرگی که با نام بلاگری لایف استایل نیز شناخته می‌شود، یکی از حوزه‌های پرطرفدار بلاگری بوده که در آن بلاگر از سبک زندگی و روزمرگی‌های خود تولید محتوا کرده و در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. معمولا تعداد استوری‌هایی که یک بلاگر لایف استایل در یک روز از اتفاقات مختلف همان روز به اشتراک می‌گذارد، زیاد بوده و در استوری‌ها تعامل زیادی نیز با مخاطبان دارد. نکته مهم در بلاگری روزمرگی، داشتن فن بیان قوی بوده که بتواند مخاطب جذب شده را نگه دارد. از طرفی بلاگر لایف استایل باید صداقت داشته باشد و با انرژی بالا به تولید محتوا بپردازد. بلاگرهای لایف استایل می‌توانند به تولید محتوا در زمینه‌های مختلف از جمله آشپزی، سفر، تربیت کودک، معرفی محصولات آرایشی، میکاپ و … بپردازند. محتواهای تولید شده نیز می‌تواند به شکل متن، عکس و ویدیو باشد.

علاوه بر نمونه‌های مختلف ذکر شده برای بلاگری می‌توان به زمینه‌های دیگر بلاگری نیز مثل بلاگری طنز، سفر و گردشگری، خودرو، ورزشی، دکوراسیون و معماری، عکاسی و ادیت عکس، آموزشی و … نیز اشاره کرد. خب حالا بد نیست نگاهی هم به معایب این شغل داشته باشیم تا اگر علاقمند به بلاگر شدن هستید، با زیر و بم این تخصص آشنا شوید.

چگونه یک بلاگر لایف استایل شویم

بلاگری

معایب بلاگری

بلاگری علارقم مزیت‌هایی که دارد، از معایبی نیز برخوردار بوده که ممکن است فکر بلاگر شدن را از سر خیلی از افراد بیرون کند. از جمله معایب بلاگری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

یک شغل بدون تعطیلی

بلاگرها در تمام طول روز و حتی در تمام تعطیلات، باید در پی تولید محتوای جذاب برای پیج خود باشند و حداقل روزانه 10 استوری که سبب افزایش تعامل پیج می‌شود را با مخاطبان به اشتراک بگذارند. از طرفی لازم است که به صورت دائمی با مخاطبان تعامل داشته باشند و جواب کامنت‌ها و دایرکت‌های آنان را بدهند تا بتوانند مخاطبان خود را حفظ کنند. در ضمن باید به زیبایی ظاهری پیج خود نیز اهمیت دهند که برای این امر لازم است زمان زیادی را صرف طراحی کاور، ادیت فیلم‌ها و … کنند.

امنیت شغلی پایین

بلاگرها تمامی درآمد و کسب و کارشان از پلتفرم‌هایی بوده که ممکن است گاهی با اختلال روبه‌رو شده و یا حتی فیلتر شوند.

درآمد پایین در ابتدای کار

بسیاری از افرادی که در زمینه‌های مختلف آموزشی و … به فعالیت بلاگری مشغول‌اند، در ماه‌های اول کار خود تنها می‌توانند به جذب مخاطب بپردازند و ممکن است هیچ درآمدی در این ماه‌ها نداشته باشند.

یک اشتباه کوچک و یک ضرر بزرگ

گاهی ممکن است که به واسطه تنها یک اشتباه در کار خود، مخاطبان خود را از دست داده و در کار خود شکست بخورید. به عنوان مثال اگر یک برند نامرغوب را تبلیغ کنید و مخاطبانتان از آن برند رضایت نداشته باشند، ممکن است اعتماد آن‌ها را از دست داده و به این ترتیب به کار شما لطمه وارد شود.

برای این شغل به چه تجهیزاتی نیاز دارم؟

بعد از نگاهی به چند ایده متفاوت برای تعامل بیش‌تر فراموش نکنید که تجهیزات می‌توانند قواعد بازی را عوض کنند. شما ممکن است بخواهید از حرفه خود فیلمبرداری کنید. در این صورت حداقل داشتن یک سه‌ پایه موبایل و نور مناسب لازم است.

منظور از سه‌ پایه موبایل چیست؟ بد نیست نگاهی به محصول سه پایه موبایل پاناسون داشته باشید. اگر اهل ورزش و اکشن هستید و در کنار آن به فکر بلاگری هم افتادید، حیف است که با دوربین‌های اکشن آشنا نباشید. سری به HeroBlack 10 GoPro، دوربین اکشن آی سو ISaw Extereme و DJI Action بزنید و هر کدام مناسب بود از طریق فروشگاه بخرید.

رینگ‌لایت‌ها از جمله تجهیزات نورپردازی پرطرفدار در بین انواع بلاگرها خصوصاً حوزه میک‌آپ بلاگری است. قطعاً یک میک‌آپ بلاگر حداقل به یک رینگ لایت با کیفیت نیاز خواهد داشت تا به خوبی با مخاطب تعامل کند. اگر در ویدیوهای خود صحبت می‌کنید، لایو برگذار می‌کنید و به هر شکل قرار است صدای شما به مخاطب برسد، میکروفون‌ها را فراموش نکنید. صدای رسا و شفاف نقشِ مهمی در جلبِ مخاطب دارد. آن قدر کیفیتِ صدا حیاتی است که معمولاً اهمیت آن را بالاتر از کیفیت ویدیو معرفی می‌کنند.

خب بیایید شفاف‌تر به این بخش نگاه کنیم و به طور مشخص بگوییم که به چه تجهیزاتی نیاز دارید.

وسایل بلاگری و معرفی تجهیزات

بلاگری نیز مانند هر شغل دیگری به مجموعه‌ای از تجهیزات و وسایل نیاز دارد که برای بالا بردن کیفیت کار و موفقیت در کار ضروری هستند. در ادامه به بررسی تجهیزات لازم برای شروع بلاگری می‌پردازیم.

موبایل با قابلیت عکاسی و فیلمبرداری باکیفیت

در ابتدای کار نیازی به خرید دوربین عکاسی و فیلمبرداری وجود ندارد و اگر یک گوشی هوشمند با دوربین باکیفیت دارید، برای این امر کفایت می‌کند. برای اینکه ویدیوهای ضبط شده دارای کیفیت مطلوبی باشند و بتوانند در جذب مخاطب تاثیرگذار باشند، بهتر است از موبایلی استفاده شود که از قابلیت فیلمبرداری حداقل Full HD یا 4K بهره‌مند است. البته اگر برای تامین بودجه مشکلی ندارید، می‌توانید در ابتدای کار یک دوربین عکاسی و فیلمبرداری باکیفیت تهیه کنید که دیگر خیالتان بابت کیفیت عکس‌ها و ویدیوها راحت باشد.

میکروفون باکیفیت

اگر به بلاگری به چشم یک حرفه جدی نگاه می‌کنید، بهتر است در همان ابتدای کار یک میکروفون باکیفیت برای ضبط ویدیوهای خود تهیه کنید؛ چراکه صدا نیز به اندازه تصویر در کیفیت کار شما تاثیر دارد. برای بلاگری بهترین نمونه‌های میکروفون، میکروفون‌های یقه‌ای و بی‌ سیم است که به لباس متصل شده و دست بلاگر را برای انجام امور دیگر آزاد می‌گذارد.

پایه نگه‌دارنده

پایه نگه‌دارنده را می‌توان یکی از تجهیزات مهم تولید محتوا دانست. چراکه به ثبت فیلم و عکس‌های بدون لرزش و باکیفیت منجر می‌شود. بلاگرها می‌توانند به راحتی دوربین یا موبایل خود را روی پایه نصب کرده و آن را در ارتفاع مناسب تنظیم کنید و سپس به ضبط یک ویدیوی باکیفیت، بدون لرزش و ثابت بپردازند. استفاده از پایه به ویژه برای ویدیوهای آموزشی از اهمیت بالایی برخوردار است.

مونوپاد

بلاگرهایی که به تولید محتوا در فضاهای باز می‌پردازند و یا تمایل زیادی به گرفتن عکس و فیلم به شکل سلفی دارند، بهتر است به فکر تهیه یک مونوپاد نیز باشند. البته می‌توانند از پایه‌های نگه‌دارنده‌ای که قابلیت تبدیل شدن به مونوپاد را دارند استفاده کرده و به این ترتیب با یک تیر دو نشان بزنند.

رینگ لایت و سافت باکس

نور در هنگام تولید محتوا بسیار اهمیت دارد و تاثیر شگفتی بر کیفیت محتوا می‌گذارد. نور مورد نیاز برای بلاگری بسته به حوزه‌ای که بلاگر در آن مشغول به فعالیت است می‌تواند به شکل رینگ لایت و یا سافت باکس باشد. اگر در ویدیوها مثل ویدیوهای سخنرانی یا آموزش میکاپ، در فاصله کمی از دوربین قرار دارید، رینگ لایت گزینه مناسبی برای شما بوده و به ایجاد نور مناسب و کم شدن سایه‌های شدید کمک می‌کند. اگر در زمینه گسترده‌تری مثل بلاگری لباس، آنباکسینگ، معرفی و تبلیغ محصولات و … مشغول عکاسی و فیلمبرداری هستید، بهتر است از یک نور گسترده و نرم استفاده کنید که برای این کار سافت باکس گزینه بهتری نسبت به رینگ لایت خواهد بود.

حال که با بلاگری و شاخه‌های مختلف آن آشنا شدید، بد نیست تا به صورت مختصر یاد بگیرید که چگونه یک بلاگر موفق باشید. برای این امر باید به نکاتی توجه کنید.

بهترین رینگ لایت برای تولید محتوا و عکاسی و خانم در حال عکاسی

بلاگری

آموزش بلاگری رایگان

  • برای اینکه یک بلاگر موفق شوید در ابتدا حیطه مورد علاقه خود و یا حوزه‌ای که در آن تخصص و مهارت دارید را انتخاب کرده و سپس به دنبال موضوعات نو و متفاوت در حیطه انتخابی خود باشید.
  • به کیفیت محتواهای تولیدی خود اهمیت دهید. سعی کنید عکس‌ها و ویدیوهای باکیفیت و خلاقانه را به اشتراک بگذارید. بهتر است با نرم‌ افزارهای ادیت عکس و فیلم مثل فتوشاپ نیز آشنا باشید تا بتوانید در زمینه تولید محتوای باکیفیت بهتر عمل کنید. توجه داشته باشید که محتوای بی‌کیفیت، مخاطب را فراری می‌دهد.
  • برای تولید محتوا یک طرح مشخص داشته باشید. به عنوان مثال اگر یک المان مشخص و مرتبط با حوزه فعالیت خود در محتوای اول و دوم خود دارید، سعی کنید به آن پایند بوده و در محتواهای بعدی نیز از آن استفاده کنید. سعی کنید که ظاهر پیج‌تان و کاورهای طراحی شده برای پست‌ها دارای هارمونی مناسبی بوده و به حوزه فعالیت شما مرتبط باشد. این امر سبب می‌شود تا مخاطبان محتواهای شما را بشناسند.
  • تلاش کنید بلاگرهایی که در حیطه فعالیت شما در حال فعالیت هستند را شناخته و آن‌ها را دنبال کنید. با مشارکت کردن با سایر بلاگرها و همکاری با آن‌ها می‌توانید با سرعت بیشتری در بین مخاطبان جای گرفته و شناخته شوید.
  • در هر زمینه‌ای در حال فعالیت هستید، برندها و افراد مربوط به آن حیطه را دنبال کنید تا به این ترتیب مخاطبان مربوط به حرفه خود را بیابید.
  • مهارت‌های اینستاگرام خود را افزایش داده و به شیوه‌های برندینگ، تبلیغات، هشتگ‌گذاری و … مسلط شوید. همچنین الگوریتم اینستاگرام را بشناسید تا بتوانید پیج خود و محتواهایی که تولید کرده‌اید را به سمع و نظر مخاطبان بیشتری برسانید.
  • با مخاطبان خود تعامل داشته باشید و پاسخ کامنت‌ها و دایرکت‌های آنان را بدهید. همچنین با برگذاری لایوها می‌توانید تعامل خود را با آنان بیشتر کنید.

درآمد بلاگری در اینستاگرام

بلاگری مانند هر شغل دیگری سختی‌های خود را دارد، اما اگر فردی در آن به موفقیت برسد می‌تواند از راه‌های زیادی کسب درآمد کند. برخی از روش‌های کسب درآمد از بلاگری در اینستاگرام عبارتند از:

کسب درآمد از تبلیغات

بلاگرهای محبوبی که چندین هزار دنبال‌کننده و مخاطب دارند می‌توانند از طریق تبلیغ محصولات و مکان‌های مختلف، به کسب درآمد برسند. در واقع هر پست و استوری تبلیغاتی برای یک محصول، درآمدی برای آن‌ها به همراه دارد.

اسپانسرینگ محصولات و برندها

گاهی تبلیغات بلاگرها به تنها یک پست یا استوری خلاصه نشده و بلاگر تلاش می‌کند تا در زمینه فعالیت خود به تولید محتوایی بپردازد که معرفی‌کننده برند یا محصول مشخصی باشد. به طوری که انگار محصول یا برند معرفی‌شده اسپانسر محتوای تولید شده است. این روش، کسب درآمد بالایی را برای بلاگر به همراه دارد. البته کیفیت کار در درآمد کسب شده بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

همکاری در فروش

برخی از بلاگرها پس از تبلیغ یک محصول، لینک‌های خرید آن را در استوری‌ها و پست‌های خود با مخاطبان به اشتراک گذاشته و هر مخاطبی که از طریق آن لینک نسبت به خرید اقدام کند، درآمدی را برای بلاگر ذخیره می‌کند.

کلاس‌های آنلاین یا الکترونیک

برخی از بلاگرها نسبت به برگزاری کلاس‌های آنلاین در حوزه تخصصی خود اقدام کرده و یا به فروش جزوه‌های الکترونیک کلاس‌ها می‌پردازند. مثلا یک بلاگر آشپزی می‌تواند دستور پخت‌های خود را در قالب یک دوره آموزشی در اختیار مخاطبان قرار داده و از فروش آن کسب درآمد کند.

فروش لباس

بسیاری از بلاگرها برای تولید محتواهای خود لباس‌های گران و باکیفیتی را تهیه می‌کنند که پس از انجام فیلمبرداری و تولید محتوا، دیگر نیازی به آن ندارند. این بلاگرها لباس‌هایی که تنها چند بار برای ضبط ویدیو پوشیده شده‌اند یا کاملا نو هستند را با قیمت کمتری به فروش می‌رسانند.

ما در این متن سعی کردیم تا مفهومِ بلاگری را برای شما شرح دهیم. به چند ایده اشاره کردیم که در صورتِ عملی شدن آن‌ها قطعاً سطح درگیری مخاطب با صفحه شما دگرگون خواهد شد. البته تولید محتوا باید هوشمندانه بوده و از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. شاید ایده شما جذاب باشد، آن را عملی هم بکنید، اما فورم و کیفیت اجرا باعث شود که چندان موردِ توجه قرار نگیرید.

از آخرین ایده بلاگری که دیده‌اید به ما بگویید؟ آیا فکر می‌کنید بلاگری نیاز به مهارت دارد یا علاقه؟ تا چه حد ایده‌ها می‌توانند روند بیانِ محتواهای شما را دگرگون کند؟ نظرات و تجربه‌های خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید و این مقاله را برای دوستان خود که به بلاگر شدن علاقه دارند، بفرستید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

نور بلاگری
دوربین بدون آینه
دوربین بدون آینه چیست و چطور کار می‌کند؟ ✅​📸​✨​
  • 0
  • 368
مشاهده
دوربین DSLR
دوربین DSLR چیست؟ 📷​✅​✨​
  • 0
  • 409
مشاهده
مثلث نوردهی
همه چیز درباره مثلث نوردهی در عکاسی
  • 0
  • 434
مشاهده
بلاگری
صفر تا صد بلاگری ⭐ چند ایده برای بلاگر شدن
  • 0
  • 411
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *