آموزش ثبت پهپاد | معرفی سامانه ثبت نام پهپاد

با گسترش استفاده از پهپادها در کشور و مسائل امنیتی، سازمان هواپیمایی کشوری، ثبت پهپاد را الزامی اعلام کرده است. پیش از پرداختن به این موضوع و آموزش چگونگی ثبت پهپاد، لازم است در ابتدا بدانیم پهپاد چیست و به چه منظوری استفاده می‌شود. در این مقاله قصد داریم تا تمامی اطلاعات لازم در مورد پهپاد‌ها و روش ثبت آن‌ها را بررسی کنیم. همچنین آموزش ثبت پهپاد مرحله مهمی است که برای به کارگیری از پهپاد خود نیاز به یادگیری آن دارید. برای آشنایی با زیر و بم ثبت پهپاد در سامانه رسمی با ما همراه باشید.

پهپاد چیست؟

پهپاد یا همان هلی شات که مخفف پرنده هدایت‌پذیر از دور است، به ابزارهای هوایی و هواپیماهای کوچکی گفته می‌شود که بدون سرنشین بوده و هدایت آن‌ها از راه دور انجام می‌شود. به عبارت دیگر برای کنترل پهپادها نیازی به حضور خلبان در آن نبوده و کنترل می‌تواند از راه دور به وسیله ریموت‌های مخصوص انجام شده و یا از برنامه‌های پیش پروازی جهت هدایت آن استفاده شود. تایخچه پهپادها به حدود 150 سال قبل برمی‌گردد که دولت اتریش و پس از آن ایالات متحده در جنگ جهانی اول از آن‌ها استفاده کرد. هر چند عملکرد پهپادها موفقیت‌آمیز نبود. پس از آن در سال 1964 ارتش ایالات متحده اولین پهپادهای موفق نظامی را در جنگ ویتنام مورد استفاده قرار داد. از آن پس تولید و استفاده از پهپادها نه‌ تنها در آمریکا بلکه در بسیاری از کشورهای دنیا برای مصارف مختلف رواج یافت. کشور ایران نیز جزو کشورهایی بوده که در زمینه ساخت و استفاده از پهپادها بسیار موفق عمل کرده است.

انواع پهپاد

آموزش ثبت پهپاد

پهپادها شامل انواع مختلفی هستند که هر یک متناسب با ویژگی‌هایی که دارد برای اهداف مختلفی می‌تواند استفاده شود. به طور کلی می‌توان پهپادها را به 5 گروه تقسیم کرد.

میکرو پهپاد:

میکرو پهپادها، پهپادهای بسیار کوچکی هستند که حتما طول، عرض یا ارتفاع آن‌ها باید کمتر از 15 سانتی‌متر باشد. این پهپادها قابلیت حمل بارهای کوچک به محیط‌های دور را داشته و می‌تواند برای هدف‌یابی، تعقیب، شناسایی، کنترل ترافیک، کنترل جاده‌ها و راه‌های بین شهری و … مورد استفاده قرار گیرد.

مینی پهپاد:

مینی پهپادها دارای حداکثر وزن 18 گرم بوده و اندازه‌ای در حدود یک کف دست دارند. این پهپادها مجهز به سه دوربین هستند که می‌توانند تصویر ضبط شده را بلافاصله به مرکز کنترل ارسال کنند؛ از این رو برای ماموریت‌های نظامی گزینه مناسبی محسوب می‌شوند. حداکثر ارتفاع قابل پرواز در مینی پهپادها 80 فوت بوده و با هر بار شارژ می‌توانند در حدود 3 ساعت و نیم پرواز کنند.

پهپاد تاکتیکی:

این پهپادها، پهپادهایی هستند که توسط نیروهای نظامی کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این پهپادها معمولا اندازه بزرگی داشته و می‌توانند تا حدود 20 ساعت پرواز بی‌وقفه داشته باشند.

پهپاد هال (HALE):

پهپاد هال به پهپادهایی گفته می‌شود که مقاومت بالایی داشته و برای پروازهای طولانی مدت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پهپادها با هدف انجام ماموریت‌های مخابراتی و جاسوسی طراحی شده‌اند. بیشترین زمان پرواز این پهپادها 12 ساعت است.

جنگنده‌های بدون سرنشین:

جنگنده‌های بدون سرنشین نیز در دسته پهپادها قرار می‌گیرند؛ چراکه کنترل آن‌ها از راه دور انجام می‌شود. همانطور که از نام این پهپادها مشخص است، برای امور نظامی، مثل شناسایی و منهدم‌سازی نیروهای دشمن مورد استفاده قرار می‌گیرند. هدف از طراحی این پهپاد، کاهش تلفات جانی در جنگ (خلبان‌ها) بوده است.

کاربرد پهپاد

پهپادها امروزه تنها برای امور نظامی استفاده نشده و کاربری‌های مختلفی دارند. از این رو نیز نه تنها افراد نظامی بلکه بسیاری از مردم یک کشور می‌توانند آن‌ها را برای امور مختلف مورد استفاده قرار دهند. برخی از کاربردهای پهپاد را برای شما لیست کرده‌ایم. اما فراموش نکنید برای فعالیت در زمینه تصویربرداری نیاز به آموزش ثبت پهپاد دارید.

خبرنگاری، عکاسی و فیلمبرداری

با نصب دوربین روی پهپادها می‌توان از آن‌ها برای عکاسی‌های هوایی و عکاسی در محیط‌هایی که ممکن است برای انسان خطرناک باشد استفاده کرد. به عنوان مثال عکاسی از مسابقات ورزشی، عکاسی حیات وحش، عکاسی از مناظر طبیعی غیر قابل دسترسی و … می‌تواند با استفاده از پهپاد انجام شود. امروزه شاهد انواع پهباد مجهز به دوربین برای ضبط فیلم و ثبت عکس هستیم. بد نیست بدانید عکاسان عروس، سازندگان کلیپ‌های کوتاه و فیلم‌هایی با جلوه‌های ویژه به شدت طرفدار استفاده از این پرنده‌های کاربردی هستند.

تحویل کالا

از پهپادها برای ارسال کالاها در محیط شهری و یا ارسال کالا به محیط‌هایی که دسترسی زمینی وجود ندارد، می‌توان استفاده کرد. ارسال کالا با استفاده پهپادها با سرعت بیشتری انجام می‌شود. همچنین در مواقعی که به سبب رخدادهای طبیعی جاده‌های منتهی به شهر یا روستایی بسته می‌شود، به وسیله پهپادها می‌توان کالاهای لازم را به آن شهرها ارسال کرد.

دسترسی به اینترنت

در برخی از شهرها و روستاهای دورافتاده که دکل‌های اینترنتی وجود نداشته و به این دلیل اتصال به ماهواره‌ها و دسترسی به اینترنت ممکن نیست، از پهپادهایی که با انرژی خورشید کار می‌کنند، استفاده می‌شود تا به صورت تمام وقت بر فراز این روستاها در حال پرواز باشند و با اتصال به ماهواره‌ها، اتصال به اینترنت را برای ساکنین آن محیط‌ها فراهم کند.

حفظ امنیت

پهپادها به واسطه نظارت از بالا، می‌توانند دید وسیعی به یک منطقه داشته باشند و با سرعت و دقت بیشتری به گشت‌زنی در منطقه بپردازند. پهپادها به صورت مداوم تصاویری را برای مرکز کنترل ارسال کرده و از این طریق می‌توانند در حفظ امنیت منطقه موثر باشند.

امداد نجات

در مواقع رخداد فجایع طبیعی یا انسانی، پهپادها می‌توانند با سرعت بیشتری به منطقه رسیده، میزان خسارات را برآورد کرده و افراد گرفتار را پیدا کند.

بازرسی‌های صنعتی

از پهپادها می‌توان برای بازرسی محیط‌های مختلفی مثل دکل‌های نفتی، لوله‌های گاز، سکوهای استخراج و … استفاده کرده و یا آن‌ها را جهت بررسی و عکس‌برداری هوایی از روند ساخت سدها و پل‌ها به کار برد.

امور معماری و نقشه‌کشی

با پهپادها می‌توان برای عکس‌برداری گسترده از قسمت‌های مختلف یک محیط استفاده کرده تا محیط را از لحاظ مناسب بودن برای ساخت و ساز و همین‌طور نقشه‌کشی بررسی کرد. همچنین با استفاده از پهپادها می‌توان از نمای بیرونی خانه‌ها عکاسی کرده و از عکس‌ها در سایت‌های فروش آپارتمان قرار داد.

حفاظت از محیط زیست

پهپادها می‌توانند برای بررسی یک اکوسیستم گیاهی مورد استفاده قرار گرفته یا برای بررسی زیستگاه جانوران به ویژه جانوران در حال انقراض استفاده شوند.

حال که با پهپاد، نمونه‌های مختلف آن و کاربردهای آن آشنا شدیم، زمان آن رسیده تا شیوه ثبت پهپاد را بررسی کنیم.

آموزش ثبت پهپاد

آموزش ثبت پهپاد

با توجه کاربردهای مختلف پهپادها به ویژه عکاسی و فیلمبرداری و گسترش استفاده از آن‌ها توسط شهروندان عادی (غیرنظامی)، سازمان هواپیمایی کشوری، ثبت پهپاد را الزامی دانسته است. جهت ثبت پهپاد لازم است شما وارد سامانه uas.cao.ir شده و نسبت به ثبت مدارک و مشخصات خود اقدام کنید. مدارک مورد نیاز برای این امر نیز شامل عکس کارت ملی، عکس پرسنلی و عکس از تمام صفحات شناسنامه می‌شود. توجه به این نکته ضروری بوده که حجم عکس‌های ارسالی در مجموع نباید بیشتر از 500 کیلوبایت باشد.

در ادامه لازم است که از پهپاد و لوازم همراه آن یک عکس باکیفیت گرفته شده و به همراه عکس واضح شماره سریال‌های آن (شماره سریال ایرکرفت و شماره سریال ریموت) در سامانه آپلود کرد. در مرحله آخر نیز باید عکس تعهد‌نامه محضری در سامانه آپلود شود. برای دریافت تعهدنامه محضری باید فایل آماده موجود در سایت را دانلود کرده و با دقت آن را پر کنید. سپس فایل ورد را برای دفاتر ثبت سند ارسال کرده تا آنان پس از بررسی آن، فایل را به شکل یک تعهدنامه محضری رسمی برای شما ارسال کنند. سپس این تعهدنامه را به صورت پشت و رو اسکن کرده و به صورت یک فایل PDF در سامانه مربوطه آپلود کنید. لازم به ذکر است که عکس اسناد خرید پهپاد یا همان فاکتور خرید آن نیز باید ضمیمه شود.

لیست مدارک لازم برای ثبت پهپاد

آموزش ثبت پهپاد

  • عکس کارت ملی
  • عکس پرسنلی
  • عکس صفحه اول شناسنامه
  • عکس صفحه ازدواج شناسنامه
  • عکس صفحه توضیحات شناسنامه
  • عکس باکیفیت از پهپاد و قطعات همراه آن
  • عکس از شماره سریال ایرکرفت (بدنه)
  • عکس از شماره سریال ریموت کنترل
  • تعهدنامه محضری
  • اسناد خرید (فاکتور) پهپاد

پس از انجام تمامی اقدامات ذکر شده در بالا، اگر مدارک کامل و مورد تایید باشند، یک پیامک با مضمون صدور پلاک 10 رقمی پهپاد، برای فرد ارسال می‌گردد. پلاک فیزیکی و سند پهپاد نیز با فاصله 2 هفته تا 2 ماه پس از تایید مدارک، به آدرسی که متقاضی در سامانه ثبت کرده است ارسال می‌گردد.

برای ثبت پهپاد آماده‌اید؟

خب تا اینجا آموزش ثبت پهپاد را برای شما توضیح دادیم. حالا آگاه شده‌اید که برای ثبت پهپاد بایستی وارد سامانه شده و مدارک لازم را تنظیم کنید. از آنجایی که ما در مجموعه دیدنگار به عنوان فروشنده متخصص تجهیزات عکاسی و فیلمبرداری فعالیت می‌کنیم، هنگام فروش محصولات مرتبط، فاکتور رسمی در اختیارتان قرار می‌دهیم تا بتوانید مدارک خود را کامل کنید و در سامانه محصول خود را ثبت کنید و از آن استفاده کنید. در نظر داشته باشید که به کمک این پرنده‌های جمع و جور می‌توانید تصاویر بسیار زیبا و ماندگاری ثبت کنید.

شما برای انجام چه نوع پروژه‌هایی به خرید پهپاد علاقه دارید؟ به نظرتان استفاده از پهپاد در زمینه عکاسی و فیلمبرداری چقدر جذاب است و ارزش خرید این محصول را چقدر می‌دانید؟ آیا تا به حال با چالش ثبت پهپاد در سامانه مواجه شده‌اید؟ تجربیات و داستان‌های خود را برای ما بنویسید و اگر این مقاله آموزش ثبت پهپاد برای شما کارساز بود، آن را برای دوستانتان بفرستید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

مقایسه پهپاد اسپارک با مویک ایر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.