آموزش عکاسی در برف

عکاسی در برف

یکی از اقدامات بسیار عالی در یک روز برفی عکاسی است که می‌تواند به خلق تصاویر زیبا و منحصر‌به‌فردی منجر شود. با این حال عکاسی در یک روز برفی سختی‌های خاص خود را داشته که اگر با شرایط عکاسی و نکات ضروری برای عکاسی در برف آشنا نباشید، ممکن است شما را ناامید کند. در این مقاله قصد داریم تا نکاتی را در رابطه با عکاسی در هوای برفی به شما انتقال دهیم که در صورت رعایت آن‌ها تصاویر چشم‌نوازی خلق خواهد شد. این نکات هم مربوط به نحوه‌ استفاده از دوربین و تجهیزات عکاسی بوده و هم مربوط به تنظیمات دوربین و شرایط عکس‌برداری می‌باشد. بنابراین برای عکاسی در برف و یادگیری مهم‌ترین نکات با ما همراه باشید.

نکات ضروری در هنگام عکاسی در هوای برفی

برای این که تصاویر ثبت شده از یک روز برفی از بالاترین کیفیت برخوردار بوده و از زیبایی بصری خاصی برخوردار باشد، لازم است که عکاس با تنظیمات عکاسی در روز برفی آشنا بوده و بهترین زمان را برای عکاسی انتخاب کند. همچنین باید بداند که چگونه قطعات مختلف دوربین را در برابر آب و هوای سرد حفظ کرد تا در حین عکاسی با مشکلی مواجه نشود. برای این امر کافیست تا عکاس نکات زیر را مد نظر قرار دهد.

انتخاب تنظیمات درست برای عکاسی در برف

اگرچه تنظیمات دوربین متناسب با میزان نور محیط، فضای عکاسی و نوع عکاسی مدنظر متفاوت است؛ با این حال با در نظر گرفتن برخی تنظیمات می‌توان عکس‌های زیبا و باکیفیتی را در یک روز برفی ثبت کرد.

فرمت عکاسی

در وهله‌ اول عکاس باید تنظیمات دوربین را بر روی فرمت RAW قرار دهد. این امر سبب می‌شود تا در هنگام ادیت، دست عکاس برای ایجاد تغییرات و ویرایش عکس‌ها باز باشد. قرار دادن تنظیمات فرمت عکس بر روی JPEG به سبب فشرده بودن این عکس‌ها، شرایط را برای ادیت عکس و برطرف کردن نقص‌های ناشی از سایه‌روشن‌های شدید محدود می‌کند.

استفاده از حالت اولویت دیافراگم | عکاسی در برف

در هنگام عکاسی در یک روز برفی از حالت اولویت دیافراگم استفاده کنیم. منظور از اولویت دیافراگم این است که اندازه‌ دیافراگم و ایزو را به صورت دستی تنظیم کرده تا دوربین بقیه‌ تغییرات از جمله سرعت شاتر را به صورت اتوماتیک تنظیم کند. این امر سبب می‌شود تا عکاس بر تنظیمات مختلف دوربین کنترل داشته باشد. البته برای کار می‌توان تنظیمات دوربین را بر روی حالت دستی قرار داد و علاوه بر دیافراگم و ایزو، بقیه‌ تنظیمات را نیز به طور دلخواه انجام داد. البته از آن‌جایی که عکاسی در آب و هوای برفی نیازمند سرعت عمل است، ممکن است تنظیمات دستی قدری وقت‌گیر بوده و به همین دلیل توصیه نمی‌شود. بهترین تنظیمات برای ایزو حالت پایه بوده که معمولا 100 است و میزان دیافراگم نیز متناسب با نوع عکاسی مد نظر می‌تواند متغیر باشد. در صورتی که دیافراگم باز باشد، عمق مناسبی به عکس داده و در صورتی که دیافراگم بسته باشد، حالت فوکوس در عکس‌ها بیشتر است.

تنظیم سرعت شاتر

پس از تنظیم حالت دیافراگم و ایزو نوبت به بررسی سرعت شاتر است. سرعت شاتر را دوربین متناسب با حالت ایزو و دیافراگم تنظیم می‌کند. با این حال خود عکاس نیز می‌توانند آن را به صورت دستی تنظیم کند. برای عکاسی در یک روز برفی بهتر است سرعت شاتر بالا باشد تا عکس‌ها از کنتراست خوبی برخوردار باشند. اگر سرعت شاتر پایین بود، با افزایش ایزو و باز کردن دیافراگم می‌توان سبب افزایش سرعت شاتر شد.

تنظیم حالت نورسنجی | عکاسی در برف

برای عکاسی در هوای برفی حالت نورسنجی باید بر روی ماتریکس یا نقطه‌ای قرار داده شود. این امر سبب می‌شود تا کنترل نور بهتر صورت گیرد.

جبران نوردهی (Exposure Compensation)

در هنگام عکاسی در برف متناسب با تنظیمات دوربین ممکن است رنگ برف به جای سفید به سمت خاکستری برود. در چنین مواردی با جبران نوردهی و تنظیم آن بر روی 1+ یا 2+ می‌توان نسبت به روشن‌تر کردن رنگ سفید اقدام کرد.

عکاسی در برف

فوکوس بر روی کنتراست هنگام عکاسی در برف

زمانی که قرار است در هوای برفی و زمین پوشیده شده از رنگ سفید برف عکاسی شود، ممکن است دوربین برای حالت فوکوس خودکار با قدری مشکل مواجه شود. در چنین شرایطی کافی‌ست تا حالت فوکوس دوربین را بر روی Single Point در دوربین‌های نیکون و Manual AF در دوربین‌های کانن قرار داده تا حالت فوکوس خودکار به حالت تک نقطه‌ای درآید. سپس بر روی یک نقطه‌ بسیار تیره‌تر از رنگ سفید برف مثل شاخه‌ درخت یا سقف یک خانه که کنتراست زیادی با رنگ برف دارد فوکوس کنید. پس از آن دکمه‌ شاتر تا نیمه فشار دهید تا حالت فوکوس قفل شود. در این حالت مشکل فوکوس برطرف می‌شود.

در صورتی که حالت فوکوس در هنگام فشار دادن شاتر تا نیمه قفل نشد، کافی‌ست تا بر روی نقطه‌ای‌ با کنتراست بیشتر فوکوس شود. لازم به ذکر است که اگر قصد عکاسی از یک منظره با کنتراست پایین را دارید، به عنوان مثال اگر قصد عکاسی از یک خانه‌ سفید در فضای برفی را دارید، بهتر است به طور کلی از فوکوس خودکار استفاده نکنید. در این حالت لنز را بر روی فوکوس دستی قرار داده و به صورت دستی لنز را بچرخانید تا به وضوح مورد نظر برسید.

عکاسی در برف

عکاسی از برف تازه

اگر قصد دارید در آب و هوای برفی به عکاسی بپردازید و نیازمند منظره‌ای بدون رد پا، بدون گل و بدون برف‌های زرد شده هستید، بهتر است بلافاصله پس از قطع شدن برف و ترجیحا در هنگام صبح و پیش از بیدار شدن مردم نسبت به عکاسی اقدام کنید. اگر برای عکاسی در برف زمان‌بندی دقیقی ندارید نیز می‌توانید به محیط‌هایی مثل جنگل که مردم در یک روز برفی به آن قدم نمی‌گذارند بروید. همچنین اگر می‌خواهید عکس‌های بدون رد پا و با رد پا بگیرید، باید ترتیب عکاسی خود را از پیش تعیین کنید تا در حین عکاسی، به طور تصادفی رد پایی از خود بر روی برف‌ها به جا نگذارید.

عکاسی در فرمت Raw

عکاسی در برف

استفاده از تجهیزات مناسب عکاسی در برف

در هنگام عکاسی در آب و هوای برفی در وهله‌ اول لباس گرم و مناسب بپوشید تا راحتی خود جهت عکاسی فراهم باشد. سپس در صورتی که بارش برف ادامه دارد از پوشش‌ها و محافظ‌های لنز و دوربین در حین عکاسی استفاده کنید تا رطوبت به دوربین و لنز شما آسیبی نرساند. اگر نمی‌دانید قرار است چه مدل عکاسی داشته باشید، از یک لنز 50 میلی‌متری استفاده کنید که برای عکاسی خیابانی، عکاسی پرتره و عکاسی از مناظر مناسب است البته عکاسی با لنز فیکس سختی‌های خود را دارد که برای عکاسان حرفه‌ای چندان دشوار نیست. همچنین می‌توانید از یک لنز زوم نیز برای گرفتن عکس‌های خلاقانه‌تر کمک بگیرید. در صورتی که با محدودیت نوردهی مواجه هستید، توجه داشته باشید که مونوپاد یا سه‌ پایه نیز همراه شما باشد تا عکس‌ها از وضوح کافی برخوردار باشند و تار نشوند.

قرار دادن دوربین در زیپ کیپ

بدیهی است که وقتی از دوربین در آب و هوای سرد برفی استفاده می‌شود، لنز و دیگر قطعات داخلی آن منبسط می‌گردند. پس اگر دوربین را بلافاصله از هوای سرد به یک محیط گرم مثل محیط داخل ماشین یا فضای داخلی منتقل کنیم، این تغییر دمای ناگهانی می‌تواند به قطعات مختلف دوربین آسیب وارد کند. برای جلوگیری از این اتفاق کافی‌ست تا پیش از آوردن دوربین به از یک محیط سرد به فضایی گرم، آن را در یک زیپ کیپ که با هوای سرد پر شده قرار داده و سپس آن را در محیط داخلی قرار دهید تا به آرامی دمای آن به دمای محیط برسد. پس از این امر می‌توان دوربین را به حالت طبیعی مورد استفاده قرار داد. این مشکل برای بردن دوربین از یک فضای گرم، به فضای سرد وجود ندارد؛ بنابراین اگر قصد دارید تا به عکاسی در فضای داخلی و فضای بیرونی بپردازید، بهتر است ابتدا عکاسی فضای داخلی را به اتمام برسانید و سپس با خیال راحت به عکاسی در فضای باز بپردازید. چرا که اگر ابتدا عکاسی در فضای باز را انجام دهید، قرار دادن دوربین در زیپ کیپ و رسیدن آن به دمای گرم محیط، می‌تواند مدت زمان زیادی را از شما بگیرد.

عکاسی در برف

باتری دوربین را گرم نگه دارید | عکاسی در برف

هوای سرد سبب می‌شود تا میزان شارژدهی باتری دوربین کاهش یابد. بنابراین برای عکاسی در آب و هوای سرد برفی بهتر است 2 یا چند باتری دوربین به همراه داشته باشید و آن‌ها را داخل کیف قرار دهید تا گرم بمانند. زمانی‌که شارژ باتری دوربین شما به اتمام رسید، آن را خارج کرده و با یکی از باتری‌های گرم تعویض کنید. سپس باتری بدون شارژ را درون کیف قرار دهید. ممکن است باتری پس از گرم شدن همچنان بتواند شارژدهی داشته باشد.

در هنگام بارش برف به عکاسی بپردازید

در نظر داشته باشید که علاوه‌ بر زمین‌های پوشیده شده از برف در زیر نور آفتاب، منظره‌ بارش برف نیز به تنهایی می‌تواند زیبایی‌های خاص خود را داشته باشد. بنابراین از محافظ‌های دوربین و لنز استفاده کرده و در هنگام بارش برف به عکاسی بپردازید. در صورتی که هوا بادی نباشد می‌توانید از چتر نیز برای پوشش دوربین خود استفاده کنید. نکته‌ای که در هنگام عکاسی در حین بارش برف باید به آن توجه شود این است که همواره لنز دوربین را چک کنید که برفی بر روی آن ننشسته باشد؛ چرا که در این صورت قاب تصویر شما کامل نخواهد بود. همچنین در حین بارش برف باید سرعت شاتر را بالا ببرید تا بتوانید دانه‌های برف را نیز به تصویر بکشید. در صورتی که سرعت شاتر پایین باشد، دانه‌های برف در حال بارش به شکل خطوط طولانی در آمده که زیبایی عکس شما را می‌گیرد.

عکاسی در برف

با هر میزان نوری عکاسی کنید

برای عکاسی در آب و هوای برفی اهمیتی ندارد که آسمان آفتابی یا ابری باشد. آنچه اهمیت دارد این است که با استفاده از تنظیمات دوربین به عکاسی در تمام شرایط نوردهی پرداخته و عکس‌های باکیفیتی ثبت کنید. اگر هوا آفتابی‌ست به دنبال سایه روشن‌ها باشید و یا به صورت سیاه و سفید عکاسی کنید. اگر هم آسمان ابری‌ست می‌توانید با فوکوس کردن بر روی رنگ‌های در تضاد با رنگ سفید برف، به خلق تصاویر زیبایی بپردازید. عکاسی در هوای گرگ و میش را نیز از دست ندهید. برای این امر می‌توانید دوربین خود را بر روی سه‌ پایه قرار داده و تعداد زیادی عکس را از یک منظره بگیرید و به این ترتیب عکس‌هایی با نوردهی مختلف داشته باشید. البته توجه کنید که برای این امر حتما از ریموت کنترل استفاده کنیم تا لرزشی و تاری در عکس‌ها به سبب لمس دوربین ایجاد نشود.

تکنیک های عکاسی طبیعت

زمان را از دست ندهید | عکاسی در برف

بارش برف می‌تواند به سرعت اتفاق افتاده و در یک لحظه قطع شود. پس از آن نیز در مدت زمان کوتاهی آفتاب می‌تواند برف زیبای نشسته بر درختان را ذوب کرده و به این ترتیب یک منظره‌ زیبا برای ثبت عکس را از شما بگیرد. بنابراین برای عکاسی در آب و هوای برفی باید سرعت عمل داشته باشید و در صورتی که با یک منظره‌ زیبا و یا ایده‌ ناب مواجه شدید، فرصت را از دست نداده و عکس بگیرید.

پرسپکتیو را دست کم نگیرید

در هنگام عکاسی در آب و هوای برفی به پرسپکتیو توجه داشته باشید و سعی کنید از تمام زوایا از سوژه‌ مورد نظر خود عکس بگیرید. از جمله بهترین زاویه‌ها برای خلق تصاویر برفی، عکاسی از زاویه‌ پایین از یک سوژه‌ بالاتر مثل شاخه‌ درختان است. همچنین می‌توانید از زمین پوشیده شده با برف عکس گرفته و یا در صورتی که در اطرافتان یک بلندی مثل سکو یا تپه است بر روی آن رفته و از منطقه‌ وسیعی که با برف پوشیده شده عکس بگیرید. برای عکاسی در آب و هوای برفی تمامی جوانب را در نظر گرفته، به تغییر لنز پرداخته، زاویه‌ عکاسی را تغییر داده، به سوژه نزدیک یا از آن دور شوید تا در نهایت عکس زیبایی خلق شود.

عکاسی در برف

در هنگام عکاسی صبور باشید

برای عکاسی در یک روز برفی همان قدر که سرعت عمل لازم است، صبور بودن نیز اهمیت دارد. چرا که در برخی موارد در هنگام عکاسی خورشید به پشت ابر رفته و به این ترتیب نوردهی تغییر می‌کند که این تغییر در نوردهی می‌تواند جذابیت‌های منظره‌ برفی را کاهش دهد. بنابراین بهتر است کمی صبر کنید تا شرایط نوردهی تغییر کرده و سپس به خلق تصویر مد نظر خود بپردازید.

عکاسی بوکه | عکاسی در برف

آب و هوای برفی بهترین زمان برای عکاسی بوکه است؛ چرا که تابش نور خورشید در برف و یخ می‌تواند به راحتی به خلق بوکه کمک کند. برای این امر کافی‌ست تا به دنبال سوژه‌ای باشید که در بک‌ گراند آن تابش‌های درخشانی وجود دارد. این تابش‌ها می‌توانند پرتوهای خورشید در لابه‌لای شاخه و برگ درختان بوده و یا بازتاب نور در یخ‌ها باشد. سپس مطمئن شوید که فاصله‌ میان سوژه و بک‌ گراند مناسب است و با قرار دادن دیافراگم دوربین در بازترین حالت ممکن به عکاسی بپردازید. در چنین شرایطی بر روی سوژه کاملا فوکوس شده و بک‌ گراند تار می‌شود که در این حالت پرتوهای نوری و نورهای بازتاب شده به حالت بوکه در می‌آیند.

عکاسی در برف

عکاسی در برف از نگاه شما

همانطور که گفته شد عکاسی در آب و هوای برفی همان قدر که به خلق تصاویر منحصربه‌فرد و چشم‌نوازی می‌انجامد، به همان اندازه سختی‌هایی نیز دارد که البته با رعایت برخی نکات می‌توان این سختی‌ها را به فرصتی برای ثبت یک تصویر خارق‌العاده تبدیل کرد. در حین عکاسی در آب و هوای برفی در ابتدا نسبت به پوشش مناسب خود و همچنین پوشش مناسب برای دوربین خود توجه کرده و با انجام تنظیمات درست دوربین از جمله تنظیمات دیافراگم، ایزو، سرعت شاتر و… و همچنین توجه به نوردهی به ثبت تصاویر بپردازید. آن‌چه در هنگام عکاسی در آب و هوای برفی اهمیت دارد این است که در وهله‌ اول سرعت عمل داشته باشید و پس از آن با صبوری از تمام زوایا به سوژه‌ خود نگاه کرده و عکس بگیرید. همچنین در نظر داشته باشید که هیچ عکسی را حذف نکنید؛ چرا که از دل تمامی عکس‌های ثبت شده با کمی ویرایش می‌توان بهترین نتایج را به دست آورد.

از نظر شما مهم‌ترین نکات هنگام عکاسی در برف چیست؟ آیا شما تجربه عکاسی در هوای برفی به همراه دوستانتان را داشته‌اید؟ شما کدام لنز، دوربین، و تنظیمات را برای عکاسی در طبیعت و هوای برفی پیشنهاد می‌کنید؟ آیا به عکاسی در هوای برفی علاقه دارید؟ حتما از چالش‌ها، تجربیات‌، داستان‌ها و نظرات خود برای ما بگویید و اگر قصد عکاسی با دوستانتان را دارید این مقاله را برای آنها هم بفرستید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

دوربین عکاسی طبیعت

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.