عکاسی با هزینه کم : ترفندهایی برای کاهش هزینه‌های سنگین عکاسی !

عکاسی با هزینه کم

در این مقاله قصد دارم ترفندهایی را برای عکاسی با هزینه کم برایتان بگویم تا بتوانید این هزینه‌های سنگین را تا حد قابل توجهی کاهش دهید.

عکاسی گاه به شکل تفننی و صرفا به منظور سرگرمی استفاده می‌شود و عکاس می‌تواند بسته به شرایط اقتصادی‌ای که دارد، هزینه کافی برای این سرگرمی را تامین کند. با این حال اگر عکاسی را به عنوان یک هنر یا یک شغل حرفه‌ای انتخاب کرده باشید، قضیه کاملا متفاوت می‌شود.

در این صورت دیگر شما نباید به شرایط اقتصادی خود وابسته باشید و می‌بایست برای دستیابی به اهدافتان، بیش از آنچه در نظر دارید هزینه کنید. اما خب همه چیز به همینجا خلاصه نمی‌شود. شما می‌توانید با استفاده از ترفندهایی این هزینه‌ها را کاهش دهید.

البته در اینجا منظور از ترفندهای عکاسی، آن دسته از ترفندهایی نیست که هنگام عکاسی با دوربین به کار گرفته می‌شود. بلکه مقصود اصلی ترفندهایی است که باید پیش از به‌ دست‌ گرفتن دوربین یا پس از پایان‌ یافتن عکاسی استفاده شود تا بتوان به‌ لطف آن‌ هزینه‌ی عکاسی را تا حد امکان کاهش داد.

در ادامه با من همراه باشید تا برخی از این ترفندها را برای عکاسی با هزینه کم با هم بررسی کنیم…

نباید بگذارید جدیدترین تکنولوژی‌ها شما را وسوسه کنند

عکاسی با هزینه کم

ترفندهایی برای عکاسی با هزینه کم صرفا به خرید دوربین یا لنز دوربین ارزان قیمت محدود نمی‌شود. اگر از دنبال کنندگان فناوری‌های روز دنیا باشید، می‌بینید که تکنولوژی هیچگاه متوقف نمی‌شود و هر روز محصولات و فناوری‌های جدیدی رونمایی و عرضه می‌شوند. همواره بخشی از این اخبار مربوط به لنزها و دوربین‌های جدید است.

هرکدام از تجهیزات جدید عکاسی که وارد بازار می‌شود، می‌تواند برای یک عکاس حرفه‌ای حکم ابزار تازه‌ای برای بهترکردن کارش را داشته باشد؛ در واقع ابزارهای پر‌ زرق‌ و برقی که گاه مقاومت برای نخریدن آن‌ها بسیار دشوار خواهد بود. با‌ این‌ حال، همیشه باید درمقابل وسوسه‌ی خرید دوربین یا لنز جدید مقاومت کرد؛ چراکه اگر وارد چرخه‌ی بی‌ پایان خرید تجهیزات عکاسی جدید و ارتقای تجهیزات فعلی خود شوید، راه فرار از آن بسیار دشوار است.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
سیستم میکرو چهارسوم چیست و چه تاثیری در هنر عکاسی داشته است ؟

هر روز یک دوربین تازه با فهرستی بلند بالا از فناوری‌ها و ویژگی‌های جدید معرفی می‌شود که باعث می‌شود دوربین شما با گذشت زمان برایتان شبیه به یک اسباب بازی به نظر برسد. اگر از اعتیاد بی رویه خرید تجهیزات جدید جلوگیری نکنید، خیلی زود جیبتان هشدار خالی شدن می‌دهد و به این نتیجه می‌رسید که در حال قدم زدن در راه اشتباهی هستید!

هنگامی که یک دوربین جدید معرفی شده و اخبار آن همه جا را پر می‌کند، همواره این سوال را از خود کنید که اگر آن را داشته باشید، چه ویژگی به شما اضافه خواهد کرد یا اینکه آیا می‌تواند سطح هنری و فنی عکاسی شما را ارتقا دهد یا خیر؟

آیا کیفیت تصاویر ثبت شده توسط شما را بهبود خواهد بخشید؟ اگر این‌چنین است، آیا هزینه‌‌ای اضافی که برای تهیه کردن آن می‌پردازید، ارزش این میزان ارتقا کیفیت را دارد یا خیر؟ آیا برای صرف این هزینه، عکاسی کار کشته و ماهر هستید که در اعماق زمین شگفتی‌های غارهای زیر زمینی را ثبت می‌کنید، یا عکاسی ساده هستید که فقط عکس پرسنلی افراد معمولی را ثبت می‌کند؟

به طور حتم برای ثبت تصاویر پرسنلی افراد معمولی به ارتقای دوربین خود نیازی نخواهید داشت و شاید همان مدلی که در اختیار دارید، برای این کار بیش از حد نیازتان نیز باشد. همچنین اگر نسخه جدید لنزی که در اختیار دارید عرضه شده، به آن توجی نکنید. چون به احتمال بسیار زیادی نسخه جدیدترش هم چند ماه آینده به بازار عرضه خواهد شد و شما را از خرید بی‌ دلیل نسخه‌ی قبل پشیمان خواهد کرد.

بنابراین، اگر دلیلی برای خرید تجهیزات جدید عکاسی ندارید، از انجام این کار پرهیز کنید.

شما برای اثبات خود به عنوان یک عکاس حرفه‌ای هیچ نیازی به جدیدترین دوربین‌ها، بهترین لنزها و گران‌ترین سه پایه‌های دوربین نخواهید داشت. اگر هم عکاس حرفه‌ای نیستید، مطمئن باشید صرف هزینه اضافی برای خرید این تجهیزات از شما یک عکاس حرفه‌ای نخواهد ساخت.

پس سعی کنید به خرید تجهیزات جدید عکاسی معتاد نشوید!

پرهیز از صرف هزینه‌های نامعقول برای عکاسی

عکاسی با هزینه کم

یکی از ترفندهای مفید عکاسی با هزینه کم این است که تا حد ممکن از خرید لوازم و تجهیزاتی که به آن نیاز ندارید اجتناب کنید. برای در اختیار داشتن بسیاری از تجهیزات حرفه‌ای نیازی نیست آن‌ها را تهیه کنید، بلکه می‌توانید آن‌ها را اجاره کرده و یا از دوستان نزدیکتان قرض بگیرید.

اگر پروژه‌ی عکاسی خاصی را برای فرد یا گروهی انجام می‌دهید، می‌توانید هزینه‌ی اجاره‌ی تجهیزات عکاسی را به‌ صورت حساب مشتری اضافه کنید. در‌ این‌ صورت، دیگر نیازی به خرید تجهیزات عکاسی غیر ضروری نخواهید داشت.

با توجه به سرعت رشد فناوری، خرید یک دوربین چند هزار دلاری بسیار با کیفیت برای شما یک سرمایه گذاری بلند مدت سود آور به حساب نمی‌آید. زیرا احتمالا کمتر از یک سال بعد دوربینی با قابلیت‌های بهتر و قیمت ارزان‌تر به بازار خواهد آمد. از این‌ رو، بهتر است چند هزار دلارتان را به‌ جای خرید یک دوربین گران‌ قیمت صرف هزینه‌های مهم زندگی‌تان کنید!

درمجموع، به‌ عنوان یک عکاس حرفه‌ای سعی کنید تا‌ حد ممکن از خرید تجهیزات اضافه اجتناب کنید. همان‌ گونه که به آن اشاره شد، ترفند عکاسی مناسب برای تنظیم دخل‌ و خرج فقط به یافتن دوربین عکاسی ‌ارزان قیمت محدود نمی‌شود. حتی برای تهیه کردن ارزان‌ترین تجهیزات هم باید پول پرداخت کرد.

با صرف هزینه‌ی کمتر می‌توان تجهیزات بهتری را برای مدت معینی اجاره کرد و پس‌ از‌ آن به‌ سراغ اجاره‌ کردن تجهیزات جدیدتر رفت تا علاوه بر صرفه جویی در هزینه، همیشه جدیدترین‌ها را در اختیار داشته باشید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه لرزشگیر اپتیکال و دیجیتال : کدام یک برای فیلم‌برداری بهتر است ؟

می‌توانید تجهیزات ارزان‌تر را تهیه کنید

اگر نتوان تجهیزات مد نظر برای عکاسی را اجاره کرد یا قرض گرفت، راهی به جز خرید آنها باقی نمی‌ماند. در این صورت باید به سراغ همان ترفند ثابت، یعنی خرید دوربین و یا تجهیزاتی با قیمت ارزان‌تر رفت. معمولا تجهیزات کار کرده و دست دوم قیمت بسیار کمتری نسبت به کالاهای نو دارند، البته اصالت و سلامت آنها نیز بسیار مهم است.

بنابراین، با رعایت موارد ایمنی می‌توان به‌ سراغ خرید دوربین و تجهیزات دست‌ دوم و کارکرده رفت. در بسیاری از کشورها، مراکز مختلفی برای فروش اجناس دست‌ دوم وجود دارد. برای عکاسی حرفه‌ای که سوژه‌های عکاسی مدنظر خود را به هر طریق ممکن می‌یابد، یافتن چنین مراکزی در ایران نیز نمی‌تواند کار دشواری باشد.

تجهیزات غیر ضروری خود را بفروشید

عکاسی با هزینه کم

اگر تجهیزات عکاسی خاصی مانند انواع لنز یا دوربین را برای پروژه‌ی عکاسی معینی خرید‌ه‌‌اید و دیگر نیازی به آن‌ها ندارید، بهتر است در کوتاه‌ترین زمان ممکن آن‌ها را بفروشید. همان‌ گونه که در بخش‌های قبلی این مقاله برایتان گفتم، هرروز شاهد ورود تجهیزات عکاسی جدیدی به بازار هستیم که نمونه‌های فعلی را به‌ سرعت قدیمی جلوه می‌دهند و دچار افت قیمت می‌کنند.

بنابراین، هرچه تجهیزات عکاسی بی‌ استفاده‌ی خود را بیشتر نگاه دارید، ارزش اقتصادی آن‌ها هم به همان نسبت کاهش بیشتری خواهد یافت. در صورت فروش دوربین و تجهیزات عکاسی بی‌ استفاده می‌توان پول آن‌ها را صرف خرید تجهیزات ضروری کرد. پس اگر کلکسیونر نیستید یا نمی‌خواهید تجهیزات خود را برای سالیان طولانی نگاه دارید، اطراف خود را با تجهیزات عکاسی بی‌استفاده، بیهوده شلوغ نکنید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه چشم انسان و دوربین : تفاوت این دو در چیست ؟

در مجموع، چه به‌ عنوان عکاس حرفه‌ای و چه به‌ عنوان فردی که شغل دیگری انتخاب کرده، بهتر است سرمایه‌ی خود را فقط صرف خرید تجهیزات ضروری کنید. می‌توان توصیه‌های زیر را هم برای تنظیم دخل‌ و خرج عکاس و صرف بهینه‌ی سرمایه مد‌ نظر قرار داد :

  • به عنوان یک عکاس حرفه‌ای که عاشق این هنر است، بهتر است پول خود را برای ثبت عکس‌های بهتر هزینه کنید یا به دنبال فرصت‎های آموزشی و انجام سفرهای مختلف برای یافتن سوژه‌های متنوع عکاسی باشید؛
  • برای اینکه پروژه‌های عکاسی خود را با هزینه هر چه کم‌تر انجام دهید، بهتر است در کارگاه‌های آموزشی شرکت کنید یا یک استودیوی عکاسی را برای مدت کوتاهی اجاره کنید تا کارهایتان را به صورت حرفه‌ای‌تر و در یک محیط حرفه‌ای‌تر انجام دهید؛
  • منطقی‌تر آن است که پول خود را صرف خرید چاپگری با کیفیت یا چاپ عکس‌های خود و ساخت آلبوم فیزیکی کنید تا کارهایتان را همیشه دراختیار داشته باشید و بتوانید هنگام لزوم آن‌ها را به‌ راحتی ارائه دهید؛
  • بهتر است پول خود را برای خرید کتاب‌های آموزشی معتبر و مطالعه‌ی آن‌ها برای آشنایی بیشتر با انواع و اقسام تکنیک‌ و ترفندهای عکاسی خرج کنید.

امیدوارم از مقاله ” عکاسی با هزینه کم : ترفندهایی برای کاهش هزینه‌های سنگین عکاسی ! “ لذت برده باشید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

دیدگاهی در مورد “عکاسی با هزینه کم : ترفندهایی برای کاهش هزینه‌های سنگین عکاسی !

  1. سپنتا گفت:

    درود .
    مقاله شمایکی از و مفیدترین و کاربردیترن نوشته ها بود .
    سپاس

    1. مهدی داوودی گفت:

      سلام وقت بخیر
      نظر لطفتون هستش خوشحالیم که تونستیم کمکی هر چند ناچیز برای ارتقا اطلاعاتتون انجام بدیم

    2. سپنتا گفت:

      متنی مثبت و نیک پندارانه نوشتید . سپاس

      1. مهدی داوودی گفت:

        سلام وقت بخیر
        ممنون بابت نقد و نگاه مثبتتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.