با تکنیک فیزیوگرام دنیایی پر از نور بسازید

فیزیوگرام : عکاسی و بازی با نور

در چندماه اخیر، شاهد محبوبیت بسیار عکاسی با نور و مفهوم فیزیوگرام در عکاسی بوده‌ایم و این دغدغه منجر به تحقیقات گسترده در این زمینه و نوشتن مطلب زیر شده است. اگر دیدن تصاویر تحت عنوان بازی نور شما را به وجد می‌آورد، با ما تا آخرین خط این مقاله همراه باشید!

اگر با سرعت شاترهای مختلف، عکاسی کرده باشید، به‌خوبی می­دانید که نوردهی طولانی، نتایج هیجان‌انگیزی را رقم میزند که برای مخاطبین فضای مجازی جذابیت بالایی دارد.

نوردهی طولانی به جرات عکس را دگرگون می­کند و این دقیقا همان هدفیست که یک عکاس را به چالش میکشاند.

فیزیوگرام اندکی با سایر پروژه‌های نوردهی طولانی، همانند نقاشی با نور، متفاوت است. درواقع عکاسی با فیزیوگرام تکنیکی است که به راحتی میتوانید در خانه و بدون داشتن امکانات منحصربفردی آن را ثبت کنید.

شاید با دیدن تصاویر این مقاله با خود فکر کنید که ثبت چنین تصاویری آن هم بدون تجهیزات حرفه‌ای غیرممکن است، اما در پایان متوجه خواهید شد که با اندکی حوصله، میتوانید تصاویری خارق العاده ثبت کنید!

 

PHYSIOGRAM

 

فیزیوگرام چیست؟

فیزیوگرافی در حقیقت یکی از گرایش‌های علم جغرافیا است که الگوها و فرآیندهای طبیعی موجود در طبیعت را مورد مطالعه قرار می­دهد.

تصور کنید یک جسم به یک رشته نخ بسته و از یک نقطه­‌ی ثابت آویزان باشد. اگر آن را هل دهید، جسم ابتدا در یک حرکت دایره ای منظم شروع به نوسان می­کند، ولی به مرور زمان و با از دست دادن سرعتش، مداری را طی می­کند که نسبت به قبلی کوچک‌تر است. دنباله­‌ی حرکت دایره ای جسم وقتی که حول یک نقطه می­چرخد با چشم غیر مسلح دیده نمی­شود.

با استفاده از دوربین عکاسی و بازی با سرعت شاتر میتوانیم محدودیت چشم مسلح را جبران و تصاویری حیرت انگیزی ثبت کنیم.

با وصل‌کردن یک منبع نوری همانند چراغ قوه یا لامپ LED به یک رشته طناب و آویختن آن از سقف یا هر مکان ثابت دیگری که امکان نوسان را ایجاد کند، می‌توان با نوردهی طولانی تصاویری منحصربفردی را ثبت کرد.

( از چراغ‌های لیزری استفاده نکنید _ چون باعث آسیب رسیدن به سنسور دوربینتان می­شود )

 

PHYSIOGRAM

 

قبل از شروع آموزش تکنیک عکاسی فیزیوگرام، بهتر است کمی با تجهیزات مورد نیاز نقاشی با نور آشنا شویم:

 

فیزیوگرام

 

ابزار مورد نیاز برای نقاشی با نور

 

 

تنظیمات دوربین

 

  • فرمت فایل خروجی را به صورت خام RAW انتخاب کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید
  • برای تنظیم White balance بهتر است tungsten را انتخاب کنید
  • فوکوس کردن در تاریکی بسیار سخت است بنابراین بهتر است از حالت فوکوس دستی استفاده کنید و اگر دوربین شما قابلیت back button focus را دارد، میتوانید از این قابلیت بهره‌گیرید.

(  توجه داشته باشید که اگر دوربین شما در تاریکی نتواند ببیند، شما هم اطرافتان را نمی‌بینید! بنابراین برای پیداکردن نقطه­‌ی فوکوس بهتر است از چراغ قوه استفاده کنید. )

  • از حالت دستی دوربین یا BULB mode استفاده کنید، چراکه برای نوردهی مفید، نیاز به نوردهی بیشتر از 30 ثانیه داریم.
  • چقدر می­توانید ایزوی دوربینتان را کم کنید؟ خب اینجا جایی است که باید کمترین مقدار ایزو را برای دوربین خود انتخاب کنید. شاید در سایر مواقع به دلیل تاریکی فضا، مجبور باشید که از ایزوی زیاد استفاده کنید ولی در نقاشی با نور شما باید ایزوی دوربینتان را به کمترین مقدار برسانید.

 

فیزیوگرام

 

شروع کار

 

ابتدا دوربین خود را روی سه پایه قرار دهید و تنظیماتی که در قسمت قبل ذکر شد را اعمال کنید. هنگام عکاسی باید گزینه­‌ی Long exposure noise reduction را خاموش کنید، زیرا باعث طولانی‌تر شدن زمان عکاسی میشود.

این قسمت برای عکاسی با ایزوهای بالا کاربرد دارد، اما در اینجا ما از ایزوی کم برای عکاسی استفاده می­کنیم.

پس از فشار دادن دکمه‌ی شاتر، آیینه­‌ی دوربین شما بالا رفته و شروع به ثبت نور از محیط می­کند. در چنین شرایطی ماموریت شما کشیدن اشکال هندسی در فضای اتاق است.

شاید این کار در ظاهر ساده به نظر برسد اما پای مسئله‌ی بسیار حساسی درمیان است، باید تنظیم کنید که چه مقدار نور در مناطق مختلف قرار دهید و خودتان در تصویر ثبت نشوید.

برای اینکه به نتیجه‌­ی دلخواه برسید، بهتر است چند تصویر آزمایشی ثبت کنید تا بتوانید بهترین ترکیب‌بندی را بدست آورید. همچنین برای اینکه خودتان در تصویر نباشید، علاوه بر پوشیدن لباس‌های مشکی ( تیره ) سعی کنید تا چراغ قوه­‌ی شما به سمت جسم باشد و نوری روی خود شما نیفتاده باشد.

مرحله آخر، زمان ادیت عکس­تان می­باشد که می­توانید با نرم افزارهای ادیت، نور و رنگ عکس خود را تنظیم و نقاط ناخواسته­‌ی تصویر را حذف کنید.

 

چه چیزهایی برای ساخت فیزیوگرام نیاز دارید

 

  • یک چراغ یا LED کوچک
  • نخ یا طناب به طول تقریبی 1.2 متر
  • یک صفحه سفید کاغذ
  • دوربین
  • اتاق تاریک

 

شروع کار

 

 

چراغ کوچکی را انتخاب و به طناب وصل کنید. چراغ‌های کوچک‌تر باریکه‌­ی نوری نازکی دارند و باعث زیباتر شدن تصویرنهایی می­شوند.

سر دیگر طناب را به سقف وصل کنید (با یک میخ یا هرچیز دیگری)، برای اینکه چرخش خوبی داشته باشید بهتر است که منبع نوریتان را محکم به نخ ببندید. فاصله رشته‌های نوری از دوربین باید حداقل 1.5 متر باشد و در صورت نیاز میتوانید دوربینتان را روی زمین قرار دهید.

 

تنظیمات دوربین

 

PHYSIOGRAM

 

برای ثبت تصویری زیبا از خطوط نوری، فوکوس دوربین را روی LED فیکس میکنیم. این تکنیک زمانی که دوربین در تاریکی مطلق روی زمین است، یافتن چراغ را کمی دشوار میکند.

راه حل؟

همانطور که می‌دانید فوکوس دوربین بر اساس فاصله‌ی دوربین از سوژه می‌باشد. بنابراین ما بجای اینکه دوربین را روی زمین قرار داده و سپس روی چراغ قوه فوکوس کنیم، ابتدا یک کاغذ سفید جای دوبین قرار می‌دهیم، سپس دوربین را از کنار چراغ قوه‌ی آویزان بر روی کاغذ فوکوس می‌کنیم. این روش همانند آن است که دوربین روی زمین قرار گرفته باشد و روی چراغ قوه فوکوس انجام شود.

برای شروع، تنظیمات دوربین خود را روی سرعت شاتر 30 ثانیه، دیافراگم f/16 و ایزوی 100 تنظیم کنید. سپس دوربین را زیر لامپ قرار دهید و LED را روشن و چراغ‌های اتاق را خاموش کنید. نیرویی به چراغ وارد کنید تا به‌صورت دایره‌ای بچرخد. صبر کنید تا چرخش به یک حالت نسبتا پایدار برسد، سپس دکمه شاتر را فشار دهید.

وقتی نوردهی شما به اتمام رسید، به نتیجه کارتان نگاه کنید تا اگر ایرادی داشته باشد، آن‌را اصلاح کنید. اکنون می­توانید با تغییر سرعت شاتر، طول کابل و حتی مکان دوربین تصاویری منحصربفرد خلق کنید.

 

فیزیوگرام

 

ویرایش عکس در فتوشاپ

 

اگرچه شما برای دستیابی به یک فیزیوگرام زیبا نیاز دارید تا اتاقتان کاملا تاریک باشد، ولی ممکن است همچنان قسمت‌هایی از پس‌زمینه، روشن باقی بماند. علت این پدیده، پخش شدن نور LED هنگام چرخش آن به محیط اطراف می‌باشد.

راحت‌ترین راه برای درست کردن این مشکل این است که در فوتوشاپ، black points ها را تنظیم کنید. برای این کار ابتدا تصویر را در فوتوشاپ باز کنید و سپس گزینه­ی Curves را انتخاب کنید.

 

PHYSIOGRAM

 

سپس روی نقطه‌سنج کلیک کنید و یک نقطه از قسمت‌های تاریک را انتخاب کنید. به‌محض اینکه بر روی این نقطه کلیک کنید، متوجه تغییرات چشم‌گیر تصویر نهایی میشوید.

 

 

 

اگر در زمینه عکاسی خلاقانه با نور ( تکینیک فیزیوگرام ) فعالیت می‌کنید، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید

⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار  ⭐️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.