حرفه‌ای‌ترین راهنمای نحوه راه‌اندازی انواع میکروفون

میکروفون

حتماً شما هم گشت و گذاری در دنیای میکروفون‌ها داشته‌اید و با انواع آنها آشنا شده‌اید. میکروفون‌ها در واقع یک تبدیل کننده هستند، که می‌توانند امواج صوتی را به ولتاژ الکتریکی تبدیل کنند.

میکروفوناین وسایل که این روزها در بسیاری از زمینه‌ها به کار می‌آیند، روش‌های راه‌اندازی مختلفی دارند. در واقع باید بگوییم با توجه به این که میکروفون از چه نوعی باشد، راه‌اندازی آن هم متفاوت خواهد بود. البته پیچیدگی زیادی در راه‌اندازی میکروفون‌های مختلف وجود ندارد، چند مرحله ساده شما را به هدف‌تان می‌رساند.

در این بخش می‌خواهیم راه‌اندازی انواع میکروفون‌های سیم‌دار و وایرلس را در موقعیت‌های مختلف بررسی کنیم. اما قبل از آن نگاهی به نحوه کار میکروفون‌ها می‌اندازیم.

همراه ما به دنیای اصوات پا بگذارید!

برای راه‌اندازی میکروفون باید به دل آن رفت!

میکروفونهمان‌طور که می‌دانید میکروفون واژه‌ای انگلیسی است و اگر بخواهیم بهترین معادل فارسی را برای آن انتخاب کنیم «صدا بَر» بهترین انتخاب خواهد بود! در واقع این واژه عملکرد میکروفون را هم نشان می‌دهد؛ یعنی وسیله‌ای که صدا را از نقطه‌ای به نقطه دیگر می‌برد، یا از حالتی به حالت دیگر منتقل می‌کند.

میکروفوناین روزها استفاده از میکروفون‌ها آنقدر پرطرفدار شده که آنها را در تمام گجت‌های الکترونیک کوچک هم می‌توانیم پیدا کنیم. از گوشی‌های تلفن همراه گرفته تا پیغام‌گیرهای صوتی و میکروفون‌هایی که برای هدف خاصی طراحی می‌شوند، همگی از یک الگوی مشابه برای انتقال صدا استفاده می‌کنند.

تبدیل صدا به الکتریسیته اتفاقی است که در دل یک میکروفون، چه از نوع سیم‌دار باشد و چه بی‌سیم، اتفاق می‌افتد.

یک اشتباه رایج هم در دنیای صدا و میکروفون‌ها وجود دارد؛ بسیاری از افراد تصور می‌کنند این بلندگوها هستند که تبدیل صدا را انجام می‌دهند، در حالی که بلندگو یا اسپیکر عملکرد مقابل میکروفون را انجام می‌دهد. در بلندگوها سیگنال‌های الکتریکی به صدا تبدیل می‌شوند.

حال که متوجه وظیفه میکروفون‌ها شدید شاید بپرسید این عملکرد در میکروفون‌های مختلف چگونه دنبال می‌شود؟! صدا چگونه به ولتاژ تبدیل می‌شود؟! و چطور باید میکروفون‌ها را راه‌اندازی کنیم؟! صبور باشید و ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید!

میکروفون

میکروفون‌های بی‌سیم و سیم‌دار چگونه کار می‌کنند؟!

دنیای متنوع میکروفون‌ها را می‌توان به 2 دسته بزرگ وایرلس و باسیم تقسیم‌بندی کرد؛ چرا که بیشتر میکروفون‌هایی که در این دو دسته قرار می‌گیرند، عملکرد مشابهی برای انتقال صدا دارند.

میکروفونگفتیم که میکروفون‌ها تبدیل صدا به انرژی الکتریکی را انجام می‌دهند. در واقع صدا هم یک نوع انرژی است که نمی‌تواند در هوا باقی بماند؛ زیرا با برخورد مولکول‌های هوا، این انرژی کمتر و کمتر شده و در نهایت از بین می‌رود. به همین دلیل میکروفون‌ها را طراحی کرده‌اند که بتوانند صدا را در قالب یک انرژی دیگری (الکتریسیته) حفظ کنند.

برای این تبدیل، بخش اول تمام میکروفون‌ها مشترک است؛ همه آنها صفحه‌ای به نام دیافراگم دارند، که این صفحه می‌تواند از جنس فلز، پلاستیک و یا حتی کاغذ باشد. این صفحه از پیش بار مشخصی دارد و با برخورد امواج صدا به لرزه می‌افتد. حرکت این صفحه می‌تواند یک میدان مغناطیسی در میکروفون ایجاد کرده تا صدا را تبدیل به امواج الکتریکی کند.

میکروفوناما میکروفون برای تامین بار الکتریکی خود به یک منبع تغذیه هم نیاز دارد. این منبع تغذیه معمولاً باتری یا فانتوم پاور است، که نیروی مورد نیاز این وسیله را برای تبدیل در اختیار آن قرار می‌دهد.

البته میکروفون‌های الکترت خازنی مانند آن چیزی که در گوشی تلفن همراه خود می‌بینید، به منبع تغذیه نیاز ندارند. زیرا صفحات آنها از موادی ساخته شده که میکروفون را دائما شارژ می‌کند.

با این حال این تبدیل، تنها ابتدای راه است. در واقع با تبدیل صدا به ولتاژ صدایی شنیده نمی‌شود! برای شنیدن صدا باید میکروفون به یک دستگاه صوتی متصل شود، که سیگنال‌ها را برای ضبط صدا یا تولید صدا، پردازش می‌کند.

میکروفون

راه‌اندازی میکروفون‌های سیم‌دار

راه‌اندازی میکروفون‌ها و اتصال آنها به دستگاه‌های صوتی مثل رایانه‌ها، دوربین‌های عکاسی و گوشی‌های تلفن همراه به یک رابط صوتی نیاز دارد. در حقیقت این رابط‌های صوتی هستند که امواج الکتریکی را قابل استفاده‌ می‌کنند. رابط‌های صوتی در انواع ساده تا حرفه‌ای عرضه‌ می‌شوند، که شما بسته به میکروفون خود آنها را تهیه‌ می‌کنید.

میکروفونبرخی از رابط‌های صوتی درون بدنه میکروفون جای گرفته‌اند. این رابط‌ها را در میکروفون‌های دیجیتالی و USB‌ می‌توان پیدا کرد. برای استفاده و راه‌اندازی این میکروفون‌ها لازم نیست کاری انجام دهید، فقط میکروفون را به دستگاه صوتی خود متصل کرده و استفاده کنید.

رابط‌های صوتی مستقل یا خارجی و رابط‌های صوتی داخلی از دیگر انواع این وسیله‌ها هستند. رابط‌های صوتی خارجی در ساده‌ترین حالت یک ورودی XLR و یک خروجی USB دارند. انواع حرفه‌ای‌تر آنها نیز از اتصال چند میکروفون پشتیبانی می‌کند و مجهز به فانتوم پاور است.

میکروفون خود را از طریق کابل XLR به رابط صوتی متصل‌ می‌کنید؛ سپس کابل خروجی USB آن را به دستگاه صوتی دیگر که‌ می‌تواند رایانه شما باشد متصل‌ می‌کنید.

رابط‌های صوتی داخلی را بیشتر با عنوان کارت صدا‌ می‌شناسند. بسیاری از میکروفون‌ها با کارت‌های صدای داخلی هماهنگ شده و آماده به کار‌ می‌شوند.

تمام این رابط‌های صوتی یک عملکرد واحد را دارند؛ اینکه تبدیل صدای آنالوگ به دیجیتال را قابل استفاده در دستگاه‌های مختلف کنند.

میکروفونعلاوه بر رابط صوتی برای راه‌اندازی میکروفون سیم‌دار خود باید به نحوه تغذیه آن نیز دقت داشته باشید. میکروفون‌ها برای تامین بار الکتریکی خود به یک منبع تغذیه هم نیاز دارند که‌ می‌تواند از نوع باتری یا فانتوم پاور باشد. فانتوم پاور دستگاهی است که انرژی برقی DC را برای میکروفون قابل مصرف‌ می‌کند. معمولاً بیشتر میکروفون‌ها از فانتوم پاور 48 ولتی تغذیه‌ می‌شوند، با این حال لازم است برای راه‌اندازی بدون مشکل آن مشخصات میکروفون را بررسی کنید.

حتماً بخوانید: کدام میکروفون ضبط صدا؟ معرفی ۳ میکروفون فیلمبرداری عالی!

راه‌اندازی میکروفون‌‌های وایرلس و بی‌سیم

در دنیای میکروفون‌‌های بی‌سیم تفاوت‌‌هایی با دیگر میکروفون‌‌ها‌ می‌بینیم؛ اینکه این میکروفون‌‌ها سیمی ندارند‌، خب این حالت می‌تواند درک تبدیل امواج را کمی سخت کند.

میکروفونمیکروفون‌‌های بی‌سیم از 3 بخش اصلی تشکیل‌ می‌شوند که شامل: یک ورودی، یک فرستنده و یک گیرنده است. سیگنال‌‌های صوتی از طریق ورودی به فرستنده‌ می‌روند؛ فرستنده وظیفه تبدیل سیگنال‌‌های صوتی به امواج رادیویی را دارد که بعد از تبدیل، امواج را از طریق آنتن خود پخش‌ می‌کند. البته آنتن‌‌ها همیشه خارجی نیستند و ممکن است داخل بدنه فرستنده تعبیه شده باشند.

میکروفون یقه‌ای

حتماً شما هم میکروفون‌‌های یقه‌ای و میکروفون‌‌های دستی را دیده‌اید که از طریق امواج رادیویی فعالیت‌ می‌کنند. در میکروفون‌‌های یقه‌ای معمولاً کپسول خازنی کوچک به کمک یک سیم به فرستنده متصل‌ می‌شود. فرستنده در این میکروفون‌‌ها شبیه به یک جعبه کوچک است که روی کمربند نصب‌ می‌شود. این میکروفون‌‌ها را هاش اف نیز‌ می‌نامند. به عنوان مثال میکروفون بی سیم یقه ای سنهایزر EW 112P G4 این گونه راه‌اندازی‌ می‌شود.

میکروفون دستی

در نوع میکروفون‌‌های دستی هیچ سیمی از میکروفون خارج نمی‌شود؛ چرا که بخش فرستنده هم در داخل بدنه این وسیله تعبیه شده است. به همین دلیل این میکروفون‌‌ها کمی بزرگ‌تر هستند. میکروفون بویا مدل BOYA BY WHM8 PRO یکی از این میکروفون‌‌هاست. برای خرید و آشنایی بیشتر با مشخصات فنی هر کدام از این میکروفون‌ها می‌توانید به صفحه اختصاصی آن بروید، همچنین امکان مقایسه و یا سوال از مشاوران متخصص ما در فروشگاه دیدنگار امکان‌پذیر است.

میکروفون

بعد از اینکه سیگنال‌‌های صوتی به فرستنده رسیدند و تبدیل به امواج رادیویی شدند، در مسافتی مشخص از طریق آنتن پخش‌ می‌شوند. این امواج توسط گیرنده‌ای که باید در محدوده مناسب قرار داشته باشد، دریافت‌ می‌شوند. گیرنده در این مرحله امواج را به یک سیگنال صوتی الکتریکی تبدیل‌ می‌کند که از طریق کابل به دستگاه‌‌های صوتی منتقل‌ می‌شود.

میکروفوندرواقع راه‌اندازی میکروفون‌‌های بی‌سیم مشابه یک ایستگاه رادیویی کوچک است. این میکروفون‌‌ها با باتری کار‌ می‌کنند. بعد از قرار دادن باتری‌‌ها، لازم است که ابتدا فرستنده و میکروفون روشن شوند و سپس گیرنده بعد از اتصال به دستگاه صوتی روشن باشد.

نکاتی برای راه‌اندازی بدون دردسر میکروفون‌ها

برای اینکه میکروفون شما به درستی راه‌اندازی شده و کار کند باید چند نکته را در نظر داشته باشید. اول اینکه حتماً از منبع تغذیه میکروفون خود مطمئن شوید. اگر میکروفون با باتری کار می‌کند، شارژ باتری‌ها را مرتب بررسی کنید. همچنین برای تهیه فانتوم پاور حتماً از منبعی سازگار با میکروفون خود استفاده کنید؛ چرا که روی سلامت آن در دراز مدت تاثیر می‌گذارد.

میکروفوننکته بعدی برای راه‌اندازی میکروفون‌ها، بررسی اتصال درست کابل‌ها در میکروفون‌های سیم‌دار است. کابل‌ها را به درستی از میکروفون به دستگاه‌ها یا رابط‌های صوتی متصل کنید. در نظر داشته باشید که برای اتصال به برخی از دستگاه‌ها ممکن است به مبدل‌های دیگری نیز نیاز داشته باشید.

اگر میکروفون بی‌سیم تهیه کرده‌اید حتماً از روشن بودن گیرنده مطمئن شوید و آن را در محدوده پشتیبانی میکروفون قرار دهید. هرچه فاصله فرستنده و گیرنده دورتر باشد، امکان اختلال در عملکرد میکروفون بیشتر خواهد بود. نکته دیگر اینکه در زمان راه‌اندازی میکروفون‌های بی‌سیم سعی کنید امواج رادیویی دیگری که ممکن است در اطراف فرستنده و گیرنده باشد را حذف کنید.

تا اینجا هر آنچه لازم بود برای راه‌اندازی انواع میکروفون‌ها بدانید، به شما گفتیم. اکنون زمان شروع کار و استفاده از میکروفون دلخواهتان است.

چه چالشی برای راه‌اندازی میکروفون خود داشته‌اید؟!

میکروفوناین روزها تنوع چشم‌گیری در دنیای میکروفون‌ها وجود دارد؛ بسیاری از آنها بدون اینکه نیاز به آماده‌سازی داشته باشند به راحتی و از طریق رابط جک 3.5 میلی‌متری به گوشی‌های تلفن همراه، دوربین‌های عکاسی DSLR یا رایانه‌ها متصل می‌شوند. با این حال بسیاری از میکروفون‌های حرفه‌ای‌تر معمولاً رابط XLR دارند که برای استفاده از آنها باید منبع تغذیه مناسب‌شان را تهیه کنید.

راه‌اندازی انواع میکروفون‌ها، اگر از نحوه عملکرد آنها اطلاع داشته باشید، ساده‌تر می‌شود. فرقی ندارد میکروفون شما باسیم یا بی‌سیم باشد، در هر صورت قرار است فقط امواج صوتی را به ولتاژ تبدیل کند. پس برای شنیدن صدا به دستگاه‌های صوتی نیاز خواهید داشت.

شما از چه میکروفون‌هایی برای انجام پروژه‌های خود استفاده می‌کنید؟! استفاده از کدام میکروفون‌ها برای شما دردساز بوده است؟! آیا تا به حال برای راه‌اندازی میکروفون خاصی دچار مشکل شده‌اید؟! شما هم از تجارب و نظرات خود با ما صحبت کنید. در بخش دیدگاه‌ها منتظر شنیدن ماجراهای شما هستیم.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را هم بخوانید

راز ضبط صدای حرفه‌ای؛ برای ضبط پادکست یا مصاحبه کدام میکروفون بهتر است؟

دیدگاهی در مورد “حرفه‌ای‌ترین راهنمای نحوه راه‌اندازی انواع میکروفون

  1. علی امیری گفت:

    عالی بود

    1. علی امیری گفت:

      واقعا عالی بود!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.