آموزش ساخت اسلاید شو در لایت روم

در این مقاله قصد دارم به شما ترفندی را برای ساخت اسلاید شو در نرم افزار لایت روم بگویم. این تکنیک برای نمایش عکس‌ها به صورت پیاپی و به صورت خودکار کاربرد دارد.

احتمالا به یاد دارید که در چند سال پیش برای دیدن عکس‌های خانوادگی یا عکس‌های یک رویداد اسلاید شو می‌ساختیم. برای مشاهده‌ی آنها هم نیاز به یک پروژکتور یا یک صفحه نمایش و همچنین یک اتاق تاریک بود تا همه بتوانند اسلاید‌های پیش بینی شده را به درستی مشاهده کنند.

خوشبختانه، از آن زمان به بعد همه چیز ادامه پیدا کرده است و اکنون نمایش عکس‌های شما به مخاطب بسیار ساده‌تر شده است. ظهور لپ تاپ‌ها، رسانه‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها و وب سایت‌های به اشتراک گذاری عکس، باعث شده است که سبک قدیمی نمایش اسلایدها از کار بیفتد.

با این حال، هنوز جایی برای سبک جدید نمایش به صورت اسلاید شو وجود دارد، برای مثال در مانیتور لپ تاپ شما، نه یک صفحه سفید برای نمایش از طریق پروژکتوری بزرگ. کاربران نرم افزار لایت روم می‌توانند با استفاده از ماژول نمایش اسلاید شو، نمایش اسلایدها را از درون خود برنامه ایجاد کرده و روند کار را بسیار ساده کنند.

در این مقاله به شما نشان می‌دهم که چگونه می‌توانید به سادگی یک اسلاید شو را در لایت روم ایجاد کنید، و البته برخی از ویژگی‌های پیشرفته‌تر سفارشی سازی را که ممکن است بخواهید کشف کنید، ذکر خواهم کرد. پس همراه من باشید …

پیشنهاد نویسنده : آموزش استفاده از لایت روم موبایل : چگونه سریع‌تر ادیت کنیم ؟

اولین قدم‌ها در ماژول ساخت اسلاید شو در لایت روم

ایجاد یک مجموعه‌ی جدید برای عکس‌هایی که می‌خواهید در اسلاید شو به نمایش در بیاید، بسیار کمک خواهد کرد. پس از انجام این کار، به ماژول اسلاید شو بروید. بسته به اینکه قبلاً از آن استفاده کرده باشید، چیزی شبیه به تصویر زیر را خواهید دید :

در بالای پنجره‌ی کنونی روی دکمه‌ی ” Create Saved Slideshow ” کلیک کنید. وقتی این کار را انجام دادید، لایت روم یک مجموعه‌ی اسلاید شو جدید ایجاد می‌کند که ( به طور پیش فرض ) در داخل مجموعه‌ی اصلی قرار می‌گیرد. از این مرحله به بعد، هر تغییری که در اسلاید شوی خود ایجاد کنید به طور خودکار ذخیره شده و آنها را از دست نخواهید داد.

در پنجره‌ی ” Create Slideshow ” برای اسلاید شوی خود یک نام انتخاب کرده و پس از اعمال تنظیمات دلخواه، روی دکمه‌ی ” Create ” کلیک کنید. اگر گزینه‌ی ” Make new virtual copies ” را فعال کنید، می‌توانید یک نسخه‌ی مجازی از اسلاید شو را برای خودتان داشته باشید، بدون اینکه روی نسخه اصلی تأثیری بگذارد.

Identity Plates

بعد از اینکه اسلاید شو را ساختید، می‌توانید Identity Plates را در گوشه‌ی بالای سمت چپ نرم افزار مشاهده کنید که اطلاعات دیگری از اسلاید شو را به شما نشان خواهد داد. لایت روم چندین حالت از پیش تایین شده و مشخص در خود دارد که اگر به صورت دستی آن را تنظیم نکنید، به صورت خودکار عکس‌ها درون یکی از همین قالب‌ها قرار خواهند گرفت.

می‌توانید با کلیک کردن و کشیدن، گزینه‌های مختلف Identity Plate را حرکت داده یا با کلیک بر روی آن بزرگ نمایی کنید و مربع‌های سفید را در لبه‌ی تصویر از بین ببرید. اکنون احتمالاً زمان مناسبی برای بیان این نکته است که دو نوع Identity Plates در لایت روم وجود دارد، صفحات گرافیکی و یک ظاهر طراحی شده مخصوص متن.

در حالی که صفحات شناسه گرافیکی کاربردهای خود را دارند ( عمدتا به عنوان یک جایگزین زیبا برای Identity Plates پیش فرض در لایت روم ) شما نمی‌توانید عکس‌هایتان را در سایزی بزرگتر از 400 در 57 وارد کنید، و عملا عکس‌ها برای نمایش در اسلاید شو کاربردشان را از دست خواهند داد. صفحات شناسه متن بسیار بهتر و شیک‌تر هستند، چرا که لایت روم به راحتی آنها را در اندازه مورد نیاز و بدون هیچ گونه تغییری در سایز وارد می‌کند.

اگر به هیچ وجه نمی‌خواهید یک Identity Plates در اسلاید شوی خود داشته باشید، به صفحه‌ی Overlays رفته و گزینه‌ی Identity Plate را با کلیک کردن غیر فعال کنید. این ساده‌ترین راه است، اما در صورت تمایل می‌توانید با مراجعه به مسیر Lightroom > Identity Plate Setup ( برای Mac ) یا Edit > Identity Plate ( برای PC )، صفحه‌ی Identity Plates را فعال یا غیر فعال کنید.

پیش نمایش اسلاید شو

با باز کردن ماژول اسلاید شو، به صورت خودکار همه چیز انجام می‌شود ( بله، به همین سادگی است ! ) و در این حالت می‌توانید از تنظیمات پیش فرض که قبلاً انجام داده‌اید استفاده کنید. برای دیدن پیش نمایشی از آنچه در نهایت خواهید داشت، روی گزینه‌ی Preview Slideshow ( آیکون پخش ) در نوار ابزار کلیک کنید. برای دیدن حداکثر سایز عکس‌ها در نرم افزار لایت روم، می‌توانید ابتدا پنل‌های بالا، پایین و جانبی را جمع کنید ( میانبر صفحه کلید : Shift + Tab ).

سفارشی سازی اسلاید شو

اکنون که اسلاید شو را به صورت پیش نمایش هم مشاهده کردید، وقت آن است که نگاهی به نحوه‌ی شخصی سازی آن بیندازید.

پیشنهاد نویسنده : فتوشاپ یا لایت روم؟ بهترین انتخاب برای عکاسان کدام است؟

مکان مناسبی برای شروع، ماژول Template Browser است که در پنل‌های سمت چپ قرار دارد. پنج الگوی پیش فرض لایت روم برای انتخاب در اینجا وجود دارد. آنها کاملاً قابل تنظیم و شخصی سازی هستند. ساده‌ترین راه برای طراحی یک اسلاید شوی خوب انتخاب الگویی است که شما را به ایده‌ای که دارید نزدیک‌تر کند، و سپس تنظیمات لازم را از آنجا انجام دهید.

برای اسلاید شو من الگوی Crop to Fill را انتخاب کردم، که عکس‌های موجود در اسلاید شو را برای پر کردن کل صفحه کراپ می‌کند.

اکثر قالب‌ها دارای مکان‌های مخصوص وارد کردن متن هستند. اگر نمی‌خواهید یک Text Cell در اسلاید شو ظاهر شود، به سادگی روی آن کلیک کرده و کلید Delete ( برای Mac ) یا Backspace ( برای PC ) را روی صفحه کلید فشار دهید تا آن را حذف کنید.

از طرف دیگر می‌توانید با کلیک بر روی Text Cell، محتوای کادر متن را ویرایش کنید، سپس به منوی ” Custom Text ” در نوار ابزار رفته و ” Edit ” را انتخاب کنید. با این کار متن قالب ویرایشگر باز می‌شود، در آنجا می‌توانید آنچه را که در Text Cell نمایش داده می‌شود انتخاب کرده و وارد کنید.

اگر می‌خواهید یک Text Cell جدید اضافه کنید ( برای مثال، اگر از الگوی ” Crop to Fill ” استفاده می‌کنید که هیچ باکسی برای وارد کردن متن ندارد ) می‌توانید با کلیک کردن روی دکمه ABC در نوار ابزار، این کار را انجام دهید. از منوی ” Custom Text ” متن ویرایش ( یا یکی از گزینه‌های از پیش تنظیم شده ) را انتخاب کنید. حالا گزینه‌ی ” Edit the Text Template Editor ” را انتخاب کرده و متن مورد نظر را در آن وارد کنید.

می توانید Text Cell را در مکان‌های مختلفی در اسلاید شو قرار دهید یا آن را با کشیدن گوشه‌های باکس کوچک و بزرگ کنید، همچنین می‌توانید اندازه و فونت قلم را تنظیم کنید. گزینه‌ی ” Text Overlays ” را در پنل ” Overlays ” پیدا کنید تا نوع، رنگ و opacity قلم را تنظیم کنید.

خروجی گرفتن نهایی از اسلاید شو

ساده‌ترین راه برای نشان دادن تصاویر به صورت خودکار به کسی، باز کردن لایت روم، رفتن به مجموعه‌ی اسلاید شو است، سپس روی دکمه‌ی ” Play ” کلیک کرده و تصاویر را مشاهده می‌کنید.

پیشنهاد نویسنده : بهترین لپ تاپ‌های مخصوص ادیت عکس در سال ۲۰۲۰ : حرفه‌ای‌ترین سیستم‌ها را داشته باشید !

همچنین مواقعی وجود دارد که ممکن است شما نیاز به خروجی گرفتن از اسلاید شو با فرمت قابل مشاهده توسط سیستم‌های دیگر مانند پروژکتورها یا نرم افزارهای پخش ویدیو داشته باشید. برای انجام این کار، روی دکمه ” Export Video ” در زیر پنل‌های سمت چپ کلیک کنید. فیلم‌های خروجی گرفته از اینجا با فرمت MP4 ذخیره می‌شوند، که با بسیاری از دستگاه‌های پخش کننده ویدیو از جمله Adobe Media Player ، Apple Quicktime و Windows Media Player 12 سازگار است. همچنین اگر موسیقی را به اسلاید شو اضافه کرده باشید، می‌توانید آن را هم در کنار ویدیوی تصاویر داشته باشید.

جمع بندی

امیدوارم که این مقاله ایده خوبی را در مورد آنچه می‌توانید در ماژول اسلاید شو داشته باشید به شما ارائه داده باشد. اگر آنچه را که تا کنون در این مقاله دیده‌اید دوست دارید، کمی به کاوش در پنل‌های سمت راست بپردازید، جایی که روش‌های بیشتری برای سفارشی کردن ظاهر اسلاید شوی خود پیدا خواهید کرد.

اما شما چه کاربردهایی را برای ماژول اسلاید شو در لایت روم پیدا کرده‌اید ؟ آیا به اندازه کافی برای نیازهای شما قدرتمند است یا نرم افزارهای جایگزین را ترجیح می‌دهید ؟

امیدوارم مقاله ” آموزش ساخت اسلاید شو در لایت روم “ برایتان مفید بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.