تفاوت فلاش‌های گودکس سری‌های QS و DP چیست؟

گودکس

گودکسیکی از تجهیزات اساسی هنگام عکاسی فلاش است. کمپانی گودکس GODOX، تولیدکننده نام آشنای تجهیزاتِ نور برای دنیای تصویر است. در این متن قصد داریم دو سری فلاش از محصولات گودکس را قیاس کنیم.

این دو سری QS و DP جز مدل‌های محبوبی هستند که با قیمتی بسیار مناسب به کاربران عرضه می‌شوند. یکی از ویژگی‌های کمپانی گودکس تولید تجهیزاتِ با کیفیت و درجه یک با قیمت‌هایی حتی یک سوم برندهای غول‌پیکر است.

ما سعی کردیم در این متن ویژگی‌های اساسی در هر دو سری را از یک نسل، یعنی نسل دوم هر سری مقایسه کنیم. با ما همراه باشید تا دوری میان نورهای گودکس بزنیم و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

مختصری درباره گودکس GODOX

گودکساگر اهل دنیای تصویر باشید، احتمالاً با این نام برخوردی داشتید. یکی از نامدارانِ نورپردازی که محصولاتِ با کیفیتی را به بازار عرضه می‌کند و طرفداران زیادی در سرتاسر دنیا دارد. گودکس یک برند چینی درجه‌ یک است که اعتمادِ افراد را با تولیداتِ با کیفیت جلب می‌کند.

این کمپانی با هدف تولید تجهیزاتِ نورپردازی با کیفیت بالا، از سال 1993 میلادی آغاز به کار کرد و تا به امروز نقش بارزی در روشنایی دنیای تصویر دارد. در ادامه قصد داریم که دو سری فلاش GODOX DP Studio Flash و GODOX QS Studio Flash‌ را باهم مقایسه کنیم.

حرفه‌ای‌ها از اینکه یک فلاش استودیویی چیست و چه کاربردهایی دارد تا حدودی نسبت به تجربه خود می‌دانند، اما برخی که تازه‌کار هستند یا قصد دارند که اطلاعات خود را گسترش دهند و یا بر اساس علاقه این دنیا را دنبال می‌کنند شاید تفاوت برخی اصطلاحات برای آن‌ها گنگ باشد؛ منظور از فلاش استودیویی چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟ آیا این فلاش فقط برای استودیو و محیط سربسته کاربردی است؟ در ادامه با دیدنگار همراه باشید.

فلاش استودیویی Studio Flash چیست؟

گودکسیکی از ویژگی‌های اساسی عکاس و تصویربردار به طور کل، درک از تجهیزاتِ نورپردازی است تا در هر موقعیتی از ابزار لازم برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب بهره ببرد. اگر اطلاعات کاملی در این زمینه ندارید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله بهترین فلاش‌های استودیویی گودکس در سال 2019 را در مجله دیدنگار بخوانید.

پیش از هر چیز بگوییم نور فلاش استودیویی پرتابی است. در واقع به محض شات زدن، نور روی سوژه تابیده می‌شود. به همین خاطر ما با یکی از تجهیزات نورپردازی برای عکاسی روبرو هستیم. این را هم اضافه کنیم که هر چند از این فلاش با نام استودیویی یاد می‌شود، ولی در محیط باز هم بسته به نیاز کاربرد دارد.

لازم به ذکر نیست که نور طبیعی تا چه حد حیرت‌انگیز است و زیبایی آن چشم‌نواز؛ اما سوال اینجاست! آیا شما می‌توانید نور آفتاب را کنترل کنید؟ هر قدر که هدف عکاس مشخص‌تر باشد، احتمال استفاده از یک نور مصنوعی بیشتر شدت می‌گیرد.

فلاش استودیویی معمولاً از یک نور ثابت با نام لامپ مدلینگ برخوردار است که می‌تواند برای بررسی اثر احتمالی نور روی سوژه از آن استفاده کرد.

گودکسلامپ مدلینگ در یک فلاش استودیویی کاربردهای متعددی دارد

خب بعد از یک نگاه کوتاه به این منبع نوری برویم به سراغ مقایسه، تا هم بیش‌تر با خصوصیات یک فلاش استودیویی آشنا شوید و هم به درکی از تمایز بین این دو سری از گودکس GODOX برسیم. با دیدنگار همراه باشید.

راهنمای خرید فلاش استودیویی

فلاش استودیویی گودکس سری GODOX QS

گودکسخب پیش از هر چیزی بگوییم که این سری از 4 توان مختلف تشکیل می‌شود: 300، 400، 600، 800، 1200 وات در ثانیه.  این را هم اضافه کنیم که ما در مورد سری دوم یعنی GODOX QSII قرار است صحبت کنیم.

این فلاش با سرعت بالا high speed یک به روز رسانی در نسبت با گودکس QS نسل اول است. ویژگی‌های پیشرفته و فانکشن‌های متعددی اضافه شده‌اند. از نظر ظاهر تفاوتی بین نسل اول و دوم نیست.

برخلاف نسل اول، فلاش استودیویی گودکس GODOX QSII از سیستم بدون سیم 2.4G wireless X بهره‌مند است. خب بهتر است نگاهی به این سیستم بیاندازیم.

سیستم بدون سیم 2.4G Wireless X در گودکس

شما می‌توانید خلاقانه از این سیستم بهره‌مند شوید. همه‌ چیز به نگاه شما بستگی دارد. با وجود سیستم TTL و برخورداری از تریگر یا همان رادیو فلاش X1، ریموت کنترل XT16 یا FT16 می‌توان به صورت بی‌سیم و از راه دور، توان خروجی فلاش، لامپ مدلینگ و عمل زدن تریگر را کنترل کرد.

با استفاده از سیستم Godox 2.4G wireless X، کاربر قادر است که چندین فلاش گودکس را که از این سیستم برخوردار هستند را در 16 گروه و 32 کانال را کنترل کند.

سیستم TTL در فلاش چیست؟

گودکساصطلاح TTL کوتاه شده Through The Lens است. در این صورت دوربین با توجه به نور ورودی، قدرت فلاش را به صورت خودکار تنظیم می‌کند. در این حالت معمولاً 2 شلیک نور داریم. یک شلیک برای بررسی شرایط، و شلیک نهایی برای ثبت تصویر. معمولاً فلاش‌ها برای رسیدن به یک فلاش متناسب با فاصله سوژه، یک فلاش سریع پرتاب و سپس فلاش اصلی را شلیک می‌کنند.

زمان بازیابی مطلوب در Godox QSII

زمان بازیابی یا recycle time‌ زمانی است که بین یک فلاش تا شارژ فلاش بعدی طول می‌کشد. اما قضیه چیست؟ چرا باید صبر کنید؟ دلیل به توانی است که مصرف می‌شود. در حین زدن فلاش، تخلیه‌ انرژی داریم. باید صبر کنید تا خازن انرژی خود را بازیابی کند. خب در گودکس Godox QSII این زمان چقدر طول می‌کشد؟

این فلاش استودیویی یک مدل سرعت بالا high-speed است که معمولاً بین 0.3 تا 1.5 ثانیه زمان برای بازیابی انرژی نیاز دارد. باید به یک پارامتر دیگر اشاره کنیم. هر چند که فلاش استودیویی نور را پرتاب می‌کند؛ اما به هر حال مدت زمانی که نور پرتاب می‌شود هم برای عکاس اهمیت دارد. در گودکس Godox QSII از 1/2000 تا 1/800 ثانیه است.

تنظیم دقیق توان در فلاش استودیویی گودکس سری QSII

گودکسدر این سری از فلاش‌های استودیویی گودکس کاربر از امکان 50 گام steps برای تنظیم توان برخوردار است. از 1/1 تا 1/32 با فواصل 0.1 را می‌توانید با توجه به شرایط تنظیم کنید.

علاوه بر تنظیم قدرت فلاش، 3 حالت متفاوت برای لامپ مدلینگ 150 واتی فراهم است. خاموش OFF، متناسب با قدرت فلاش PROP و درصد تنظیمی percentage که از 5% تا 100% قابل تغییر است.

پشتیبانی از اِسلیو مد Slave Mode

گودکسدر صورتی که از یک تریگر نظیر رادیو فلاش گودکس Godox X1T-C TTL Flash Trigger Transmitter برخوردار باشید، Godox QSII از حالت اسلیو مُد پشتیبانی می‌کند. اما این به چه معنی است؟

در این فلاش استودیویی گودکس از S1، S2 و حالت خاموش پشتیبانی می‌کند. با روشن کردن در واقع شما یک سنسور اپتیکال را روشن می‌کنید. حالت S1 را یک سنسور احمق می‌دانند، چرا که چندان هوشمند عمل نمی‌کند؛ اما کاربردهای خاص خود را دارد. وقتی آن را روشن می‌کنید، با فلاشی که با آن همگام است عمل می‌کند. در صورتی که ببیند خاموش است، خاموش می‌ماند. به این منظور باید حالت TTL در دوربین خود را خاموش کنید روی حالت دستی Manual قرار دهید.

گودکسکاربرد S2 در فلاش استودیویی گودکس

همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید، در تصویر سمت چپ با استفاده از S1 و یک نور بک لایت، برگ‌ها 2 تا 3 استاپ آندراکسپوز underexpose هستند.

برای اینکه به تصویر سمت راست برسیم، S2 را فعال می‌کنیم. در این حالت باید روی دوربین TTL‌ را فعال کنیم. خاطرتان است که TTL یعنی یک pre flash؟ در اینجا سنسور S2 نور pre flash را غیر فعال می‌کند. نتیجه تصویر سمت راست خواهد بود! کدام باب دل شماست؟

دکمه‌های پشت فلاش در گودکس QSII

خب همانطور که در تصویر می‌بینیم با انواع دکمه‌ها در این سری از گودکس کنترل خوبی روی فلاش خود خواهیم داشت. دکمه GR/CH برای کنترل گروه‌ها و کانال‌ها در اتصال چندین فلاش باهم، دکمه S1/S2 برای برخورداری از سنسور اسلیو مُد، دکمه BUZZ برای خاموش/ روشن کردن صدای فلاش، دکمه MOD /OFF برای خاموش/ روشن کردن لامپ مدلینگ، دکمه TEST برای آزمودن فلاش و چرخانک SET برای کنترل گام‌های توان خروجی است.

گودکسبدنه پشتی فلاش استودیویی گودکس QSII

پورت USB در فلاش استودیویی گودکس QSII

گودکسباید یادآوری کنیم که گودکس QSII از یک دریافت کننده داخلی برخوردار است. اگر ریموت کنترل XT16 یا FT16 را دارید، نیازمند اتصال یک رسیور از طریق پورت USB پشت دستگاه خواهید بود. در صورت برخورداری از رادیو فلاش X1 دیگر نیازی به این رسیور نخواهید بود.

خب بعد از یک بررسی نسبتاً جامع بر روی ویژگی‌های گودکس QSII نگاهی به Godox DPII داشته باشیم. در ادامه با دیدنگار همراه باشید.

فلاش گودوکس‌ TT685

شباهت‌های Godox DPII با QSII

فلاش استودیویی گودکس DPII نیز از سیستم داخلی وایرلس built-in wireless X system برخوردار است. هر دو از مانت جهانی Bowen برای اتصال انواع اکسسوری‌ها برخوردار هستند. لامپ مدلینگ با همان خصوصیات را شاهد هستیم.

همان 32 کانال و 16 گروه در گودکس DPII برای کنترل چندین فلاش همزمان را داریم. همچنان باید اضافه کنیم که علاوه بر رادیو فلاش X1،‌ می‌توان از XPro و X2 نیز برای هر دو فلاش استودیویی بهره‌مند باشیم.

هر دو فلاش استودیویی گودکس از دمای کلوین 5600 ± 200 برخوردارند. همچنین مدت زمان فلاش flash duration در هر دو مشابه است.

تفاوت‌های گودکس DPII و QSII

گودکسیکی از تفاوت‌ها در توان خروجی مدل‌های مختلف سری DPII است. 5 توان مختلف که تا حداکثر شاهد DPII 1000Ws هستیم. خب شما اگر به توان بالاتری احتیاج دارید بهتر است سراغ QSII بروید که مدل 1200 وات در ثانیه‌ای هم به کاربر پیشنهاد می‌دهد.

تفاوتی هم در گاید نامبرها مشاهده می‌شود. این اعداد در رابطه با حد گشودگی دیافراگم خواهد بود و افراد با تجربه حتی بدون آزمون و خطا می‌توانند حد گشودگی مناسب را روی دوربین عکاسی خود انتخاب کنند. به چهار مدل گودکس از دو سری و تفاوت گاید نامبر در آن‌ها نگاهی داشته باشیم که در سه توان مشابه بررسی شده‌اند.گودکس

در مدل DPII از 40 گام برای کنترل توان خروجی برخوردار است که محدوده 1/1 1/16 – است. یک تفاوت جزیی در زمان بازیابی recycle time وجود دارد. در QSII تفاوتی ندارد کدام مدل با چه توانی را تهیه کنید، در همگی موارد همان عددی بود که ذکر کردیم. اما در مورد این مدل از گودکس برای 300 تا 400 وات در ثانیه‌ای زمان از 0.3 تا 1.2 ثانیه، برای 600 وات در ثانیه 0.3 تا 1.5 ثانیه و برای 800 تا 1000 وات در ثانیه از 0.4 تا 2 ثانیه خواهد بود.

بالاخره DP گودکس یا QS گودکس؟

گودکسباید تاکید کنیم که از نظر فنی تفاوت چندانی بین این دو نیست. نسل سوم DP هم عرضه شده است که نسبت داری 61 گام برای کنترل توان خروجی بین 1/1 – 1/64 است. همچنین در این نسل زمان بازیابی یا ریسایکل تایم ثابت روی 1 ثانیه است.

قیمت DP نسل دوم نسبت به QS نسل دوم پایین‌تر است. این به خاطر تعداد گام‌هایی است که توان خروجی را کنترل می‌کند. دست کاربر با QS بازتر است. از نظر ابعاد چندان تفاوتی نیست و گودکس QS در حد جزیی بزرگ‌تر و سنگین‌تر است.

سری DP مناسب است برای عکاسی در سبک‌های:‌

  • پرتره‌نگاری
  • مراسم نظیر عروسی
  • فشن و مُد
  • گلیمور Glamour

سری QS مناسب است برای عکاسی در سبک‌های:

  • پرتره‌نگاری
  • مراسم نظیر عروسی
  • فشن و مد
  • تبلیغات
  • عکاسی با سرعت بالا high-speed

گودکسمی‌توانید مدل‌های محبوب Godox QS-400II و یا DP400III را در دسته خرید و قیمت فلاش استودیویی دیدنگار ببینید. همانطور که مطلع هستید گاهاً کاربران به دنبال کیت فلاش استودیویی هستند که تجهیزات جانبی را هم از یک برند تهیه کنند. می‌توانید کیت فلاش استودیویی گودکس QS300II و یا QS400II را متناسب با بودجه و نیاز خود تهیه کنید.

نظر شما چیست؟ آیا تجربه‌ کار با این فلاش‌های استودیویی را دارید؟ به نظر شما چرا امکان کنترل توان خروجی فلاش در برخی شرایط حیاتی می‌شود. نظرات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید. همچنین اگر این مقاله را دوست داشتید آن را برای دوستانتان بفرستید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.