باتری دوربین عکاسی: محبوب‌ترین برندها

باتری دوربین عکاسی

باتری دوربین عکاسیبسیاری از دوربین‌های عکاسی امروزی دیگر با یک بسته باتری قلمی AA کار نمی‌کنند و لازم است برای خرید باتری دوربین عکاسی اطلاعات بیشتری داشته باشیم. خیلی از دوربین‌های دیجیتالی امروزی فقط با باتری‌های خاصی کار می‌کنند که در فروشگاه‌های لوازم دیجیتالی یافت می‌شود. البته هنوز هم باتری‌های قلمی و نیم قلمی برای دوربین‌ها وجود دارد. اما ماجرای خرید باتری برای دوربین به سادگی سال‌های گذشته نیست.

در حال حاضر باتری‌های متنوعی طراحی و تولید شدند و برندهای مختلفی انواع باتری‌های دوربین را تولید می‌کنند. در این بخش می‌خواهیم با انواع باتری‌ها، برندهای معتبر و کیفیت آنها و هر آنچه برای خرید یک باتری خوب دوربین عکاسی نیاز دارید، آشنا شویم. پس همراه ما باشید.

رایج‌ترین انواع باتری دوربین عکاسی

باتری دوربین عکاسیدر حال حاضر بیشتر دوربین‌های عکاسی به شکل خاصی از باتری برای فعالیت خود نیاز دارند. لازم است بدانید، باتری‌ها در دو سازنده برتر جهانی دوربین، یعنی نیکون و کانن هم متفاوت است. حتی باتری‌های یک خط تولیدی مثلاً: باتری‌های نیکون هم در شکل و مشخصات با یکدیگر متفاوت هستند. چرا که برخی از آنها برای دوربین‌های کامپکت و برخی دیگر برای دوربین‌های DSLR طراحی می‌شوند.

با این حال خوشبختانه باتری‌های مربوط به دوربین‌های DSLR یک برند، شبیه به یکدیگر هستند و معمولاً یک باتری را می‌توان در کنار مدل‌های مختلفی از دوربین‌های عکاسی یک برند استفاده کرد.

تعدادی از دوربین‌های کامپکت هنوز هم از باتری‌های قلمی و نیم قلمی سابق استفاده می‌کنند. در حالی که دوربین‌های DSLR پیشرفت بیشتری داشته‌اند و می‌توان آنها را به باتری گریپ هم مجهز کرد.

اما به طور کلی باتری دوربین عکاسی را می‌توان در چند دسته طبقه بندی کرد؛ که در ادامه با آنها آشنا می‌شویم.

باتری‌های قابل شارژ قلمی و نیم قلمی

باتری دوربین عکاسیباتری‌های AA و AAA از شناخته شده‌ترین باتری‌ها برای دوربین‌های عکاسی هستند. با این حال اگر دوربین عکاسی شما از این باتری‌ها پشتیبانی می‌کند، بهتر است به سراغ نمونه‌های قابل شارژ آنها بروید. البته مدل‌های یک بار مصرف این باتری‌ها هم وجود دارد، با این حال برای فرد عکاسی که به شکل مستمر از دوربین خود استفاده کند، مقرون به صرفه نخواهد بود.

باتری‌های قلمی و نیم قلمی که قابل شارژ نیستند، به باتری‌های آلکالاین هم معروف هستند که بعد از تمام شدن، باید آنها را دور بیندازید. این باتری‌ها قیمت کمی دارند؛ اما توقع نداشته باشید مدت زمان زیادی شما را همراهی کنند.

به عنوان مثال: باتری قلمی دی بی کی مدل LR6 یکی از این نمونه‌هاست که فقط یک بار قابلیت استفاده دارد و می‌توان از آن در تمام دستگاه‌هایی که از باتری قلمی پشتیبانی می‌کنند، از ریموت تلویزیون گرفته تا مسواک برقی و دوربین عکاسی، استفاده کرد. این باتری را برای انجام امور روزانه، به راحتی می‌توانید از سایت دیدنگار تهیه کنید.

باتری دوربین عکاسیدر مقابل باتری‌های قابل شارژ قلمی و نیم قلمی هم هستند که یکی از برندهای معروف تولید کننده این باتری‌ها Camelion نام دارد. باتری شارژی قلمی کملیون AA 2500mAh یکی از محبوب‌ترین باتری‌های قلمی این برند است که می‌توان از آن در دوربین‌های عکاسی و وسایل دیگری هم استفاده کرد. این باتری‌ها کیفیت خوبی دارند و تا مدت‌ها می‌توانید از آنها استفاده کنید. پیشنهاد می‌کنیم، برای خرید باتری شارژی سری به صفحه آن بزنید و از میان تنوع و مدل‌های گوناگون بهترین را انتخاب کنید.

باتری دوربین عکاسی

تکنولوژی باتری‌های قابل شارژ

باتری‌های قابل شارژ ممکن است با استفاده از تکنولوژی‌های مختلفی طراحی و تولید شده باشند. دو نوع باتری نیکل – متال هیدرید (NiMH) و نیکل کادمیوم (NiCd یا NiCad) معمولاً در باتری‌های قابل شارژ دیده می‌شود که تکنولوژی نیکل – متال هیدرید جدیدتر و البته کارآمدتر از باتری‌های نیکل – کادمیوم محسبو می‌شود. در واقع باید گفت باتری‌های NiMH دو برابر قدرتمندتر از همتاهای قدیمی خود هستند. این در حالی است که اگر باتری‌های نیکل – کادمیوم را قبل از تخلیه کامل ظرفیت، شارژ کنید؛ ظرفیت شارژهای بعدی آن کاهش پیدا خواهد کرد.

باتری دوربین عکاسیبه طور کلی باتری‌های NiMH علاوه بر قدرت بیشتر، برای محیط زیست هم بهتر هستند و مزایای فنی بیشتری نسبت به نیکل – کادمیومی‌ها دارند.

AA‌های لیتیومی یکبار مصرف را هم می‌توان به عنوان پشتیبان از باتری‌های قابل شارژ حمل کرد. البته که این باتری‌ها گران‌تر هستند، اما سه برابر شارژ نگه می‌دارند و وزن آنها تقریباً نصف باتری‌های قلیایی AA استاندارد است.

باتری‌های لیتیوم یونی قابل شارژ

انواع باتری لیتیوم یونی (Li-ion) قابل شارژر را باید رایج‌ترین باتری دوربین عکاسی دانست. این باتری‌ها به خصوص در کنار دوربین‌ عکاسی حرفه ای بیشتر شناخته می‌شوند. مزیت این باتری‌ها نسبت به باتری‌های نیکل – متال هیدرید این است که سبک‌تر و جمع و جورتر هستند. در ضمن در برابر دمای پایین هوا هم مقاومت بیشتری دارند و خراب نمی‌شوند.

باتری دوربین عکاسیقدرتی که این باتری‌ها به دوربین عکاسی شما می‌دهند، یک فلاش قوی و روشن را ایجاد می‌کند که محدوده فلاش بیشتری نسبت به زمان استفاده از باتری‌های دیگر هم دارد.

باتری‌های لیتیوم یونی که محبوب دل عکاسان بسیاری هستند، مدت زمان طولانی شارژ نگه می‌دارند. با این حال هیچ محصول باکیفیتی ارزان نیست و برای خرید این باتری دوربین عکاسی باید پول بیشتری نسبت به باتری‌های NiMH پرداخت.

اما این باتری‌ها بدون عیب هم نیستند. باتری‌های لیتیوم یونی را در دستگاه‌های هوشمند مثل گوشی‌های تلفن همراه زیاد دیده‌اید. در صورت خرابی این باتری‌ها امکان دود و آتش سوزی وجود دارد و هیچ کدام از فیلم‌های منفجر شدن و آتش گرفتن باتری‌های موبایل، جعلی نیستند!

این باتری‌ها احتمال آتش سوزی در حین پرواز را هم دارند. به همین دلیل همه پروازهای مختلف امکان حمل باتری لیتیوم یونی دوربین‌های عکاسی را به شما نمی‌دهند.

باتری دوربین عکاسیاین باتری‌ها توسط برندهای تولید کننده دوربین‌های عکاسی عرضه می‌شوند. یعنی در کنار دوربین کانن خود باید از باتری‌های لیتیوم یونی تولیدی این برند استفاده کنید. هر چند تعدادی برند شخص ثالث و متفرقه تولید کننده باتری هم وجود دارد؛ که در ادامه درباره آنها بحث خواهیم کرد.

باتری دوربین نیکون مدل EN-EL14 یکی از انواع باتری‌های لیتیوم یونی است که با مدل‌های خاصی از دوربین‌های این برند، سازگاری دارد. اگر کمی وقت دارید، بهتر است صفحه باتری دوربین عکاسی ما را در فروشگاه مرور کنید، تا اطلاعات مفیدی قبل از خرید کسب کنید. حالا برویم سراغ باتری‌های متفرقه!

باتری‌های متفرقه در مقابل باتری دوربین عکاسی با برند مشخص

باتری دوربین عکاسیامروزه تولید کنندگان بسیاری وجود دارند که در زمینه تولید انواع باتری برای دوربین‌های عکاسی فعالیت می‌کنند. برندهایی که دوربین‌های DSLR طراحی و تولید می‌کنند. باتری دوربین را هم به شکل اختصاصی برای محصولات خود به فروش می‌رسانند، تا عکاسان با خیال راحت از این لوازم استفاده کنند.

بنابراین یک دسته از برندهای تولید کننده باتری مربوط به کمپانی‌های تولید کننده دوربین‌های عکاسی مختلف است. برندهای مختلف از کانن و نیکون گرفته تا سونی و پاناسونیک و المپیوس و فوجی فیلم و GoPro. این برندها باتری‌های سازگار با دوربین‌های عکاسی خودشان را تحت نام تجاری خود تولید می‌کنند.

در مقابل این دسته از تولید کنندگان باتری، دسته‌ای دیگر هم قرار می‌گیرند که به عنوان مارک‌های شخص ثالث شناخته می‌شوند. اندازه و شکل باتری‌های تولیدی این برندها دقیقاً مشابه مارک‌های تجاری تولید کننده دوربین‌های عکاسی است. البته اغلب قدرت خروجی باتری‌ها هم یکسان است. با این حال این باتری‌ها قیمت بسیار کمتری دارند. و عموماً تحت عنوان باتری تقلبی شناخته می‌شوند.

باتری دوربین عکاسی

مزایا و معایب باتری‌های شخص ثالث و برندهایی غیر از نام تجاری دوربین

باتری دوربین عکاسیدر وهله اول قیمت باتری دوربین عکاسی که از برندهای متفرقه باشد، بیش از هر چیزی وسوسه برانگیز است. به عنوان مثال: شما برای باتری اورجینال باتری دوربین کانن مدل +LP-E6N  باید بودجه میلیونی داشته باشید، اما یک باتری با برند متفرقه می‌تواند 25 درصد این قیمت را داشته باشد. به خصوص اگر در سفر باشید، خرید یک باتری با برند متفرقه، مقرون به صرفه به نظر می‌رسد.

از طرف دیگر باتری‌هایی که با نام برندهای شناخته شده در بازار به فروش می‌رسند، ممکن است تقلبی باشند. در نتیجه شما با پرداخت پول زیادی، همان باتری شخص ثالث را در قالب یک باتری اورجینال دریافت می‌کنید. متاسفانه تشخیص این باتری‌ها هم کار ساده‌ای نیست. اما نگران نباشید. ما با شما همراه هستیم تا محصولات اورجینال را در اختیارتان بگذاریم.

تا اینجا کفه ترازو به سمت باتری دوربین عکاسی با برند متفرقه کج شده است. اما چرا نباید از این باتری‌ها استفاده کنید؟!

معایب باتری دوربین با برند متفرقه

باتری دوربین عکاسیاول این که این باتری‌ها قابل اعتماد نیستند و ممکن است به دوربین شما آسیب بزنند. اعتماد و شهرتی که در باتری‌های تولیدی کانن، نیکون و سونی وجود دارد، در یک باتری شخص ثالث با برند متفرقه نیست.

از طرف دیگر با خرید باتری دوربین از یک برند ناشناس، نمی‌توانید از کیفیت آنها مطمئن باشید. بسیاری از شرکت‌های چینی هستند که باتری‌های آزمایشی خود را روانه بازار می‌کنند؛ که قیمت خرید آنها هم بسیار پایین است. اگر خطر باتری‌های لیتیوم یونی را به خاطر بیاورید، هیچ گاه به این برندها اعتماد نخواهید کرد!

یکی دیگر از معایب باتری‌های شخص ثالث این است که ممکن است با به روز رسانی سیستم عامل یا خرید یک مدل جدید از دوربین عکاسی، این باتری‌ها دیگر بی‌فایده باشند. در واقع پول خودتان را اضافی خرج کرده‌اید.

باتری دوربین عکاسیدر ضمن در طولانی مدت هم نمی‌توان روی عمر باتری دوربین عکاسی با برند متفرقه حساب کرد. احتمال خرابی سریع در این باتری‌ها بسیاری بیشتر است. در آخر این که این باتری‌ها گارانتی هم ندارند. پس در صورت خرابی فقط می‌توانید آنها را دور بیندازید.

پس شاید کار عاقلانه این باشد که برای خرید باتری دوربین کمی بیشتر هزینه کنیم و از برندهای معتبر خرید کنیم.

شما از چه باتری برای دوربین عکاسی خود استفاده می‌کنید؟!

این روزها دوربین‌های عکاسی باتری‌های متنوعی دارند و هر دوربین ممکن است باتری مخصوص به خودش را داشته باشد. تکنولوژی که این باتری‌ها را تولید می‌کند، متفاوت بوده و هر تکنولوژی می‌تواند مزایا و معایب خاص خودش را داشته باشد. در حال حاضر دو نوع باتری نیکل – متال هیدرید و لیتیوم یونی پرطرفدارترین باتری‌های دنیای عکاسی هستند.

باتری‌های NiMH شاید ارزان‌تر باشند، اما نمی‌توانند قدرت باتری‌های لیتیومی را در اختیار شما قرار دهند. با این حال افراد مختلف با توجه به بودجه و نیاز خود، به سراغ انواع مختلفی از باتری دوربین عکاسی می‌روند.

شما از باتری‌های کدام برند استفاده می‌کنید؟! آیا در زمان استفاده از باتری‌های دوربین عکاسی دچار مشکلی شده‌اید؟! نظرات خودتان را در بخش دیدگاه‌ها برای ما بنویسید و این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد می‌کنیم این ویدیو را ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.