آموزش عکاسی HDR : معرفی 10 اشتباه رایج در عکاسی HDR و راهکارهای مقابله با آن

اصول عکاسی HDR

قصد داریم با ارائه‌ی چند مقاله‌ی جامع با عنوان آموزش عکاسی HDR ، شما را با اصول عکاسی HDR آشنا کنیم. در این مقاله نیز به 10 اشتباه رایج در عکاسی HDR خواهیم پرداخت.

عکاسی HDR مخفف عبارت ( High Dynamic Range ) می‌باشد. عکاسی HDR تکنیکی است، کاربردی و قدرتمند جهت افزایش داینامیک رنج دوربین شما در جهت ثبت حداکثر جزئیات صحنه در مناظری با کنتراست بالا. از مهمترین صحنه‌هایی که تصاویری از آنها در این آموزش عکاسی HDR نیز گنجانیده شده است، می‌توان به عکاسی از فضای داخلی و معماری و همچنین عکاسی در هنگام طلوع و بویژه غروب خورشید اشاره کرد. ساختار و اصول عکاسی HDR در تمامی این صحنه‌ها یکسان بوده و ما در ادامه قصد داریم شما را با 10 اشتباه رایج در عکاسی HDR آشنا کنیم.

برای شروع اما در مورد چند موقعیت که در آنها، استفاده از اصول عکاسی HDR لازم است، صحبت می‌کنیم.

تصور کنید به عنوان توریست از یک کلیسای فوق‌العاده زیبا بازدید می‌کنید؛ و قصد دارید از فضای داخلی آن عکاسی کنید. بعلت آنکه پنجره‌ها چندین برابر روشن‌تر از فضای داخلی هستند، در صورتی که بخواهید کمبود نور فضای داخلی را بوسیله­‌ی نوردهی جبران کنید، قطعا پنجره‌های کلیسا را با آن طراحی پیچیده و شیشه‌های رنگ آمیزی شده‌ی چشم نواز، در عکس نهایی، بدون استفاده از تکنیک عکاسی HDR از دست خواهید داد.

در واقع در صحنه‌ی زیر بدون استفاده از تکنیک‌ها و اصول عکاسی HDR ، تمامی پنجره‌ها به رنگ سفید مطلق به ثبت می‌رسیدند. اهمیت ارائه‌ی این آموزش عکاسی HDR نیز، ثبت تصاویری زیبا همچون فضاهای داخلی سازه‌های معماری چشم نواز است.

فضای داخلی کلیسای ( Maredsous Abbey ) بلژیک – استفاده از اصول عکاسی HDR جهت ثبت شیشه‌های رنگی

با مطالعه‌ی این آموزش عکاسی HDR و آشنایی با تکنیک‌های عکاسی HDR ، شما می‌توانید داینامیک رنج دوربین خود را تا حد زیادی افزایش دهید. بنابراین قادر خواهید بود، حداکثر جزئیات را در نقاط تاریک و روشن تصویر خود، به ثبت برسانید.

همانطور که گفتیم، یکی دیگر از صحنه‌های پرکاربرد در عکاسی HDR ، لحظه‌ی غروب خورشید است. زمانیکه آسمان بمراتب پرنورتر از پیش زمینه‌ی عکس شما است.

آموزش عکاسی HDR
استفاده از تکنیک و اصول عکاسی HDR برای ثبت لحظه‌ی غروب خورشید، بویژه اگر از فیلتر ND گردیانت ( Graduated Neutral Density ) استفاده نمی‌کنید، می‌تواند بسیار کاربردی و موثر باشد. با استفاده از عکاسی HDR شما می‌توانید تعادلی میان میزان نوردهی آسمان و تصویر پیش زمینه ایجاد کنید.

ما در مقاله‌ی قبل شما را با کارکردها و شاخصه‌های اصلی عکاسی HDR آشنا کردیم. در صورتی که آشنایی کافی با عکاسی HDR ندارید، به شما توصیه می‌کنیم حتما آن مقاله را در مجله‌ی اینترنتی وب‌سایت دیدنگار مطالعه بفرمایید.

مقاله پیشنهادی
عکاسی HDR چیست؟ مقدمه ای بر عکاسی اچ دی آر برای عکاسان تازه کار

همانطور که پیشتر گفتیم، موضوع اصلی این مقاله‌ی آموزش عکاسی HDR ( 10 اشتباه رایج در عکاسی HDR ) است. برخی از این اشتباهات در صحنه‌ی عکاسی و پشت دوربین، و برخی دیگر در مراحل آماده سازی نهایی عکس در نرم‌افزار رخ می‌دهد. در ادامه با برخی از رایج‌ترین آنها آشنا خواهید شد.

10 اشتباه رایج در عکاسی HDR

1. در عکاسی HDR تنبل نباشید.

قطعا از اولین اشتباهات عکاسان در مواجهه با صحنه‌هایی با کنتراست بالا، عدم استفاده از تکنیک عکاسی HDR است. این موضوع دو علت دارد؛ یا برای دست یافتن به عکسی باکیفیت‌تر، تنبلی می‌کنید و یا با فرآیند عکاسی HDR آشنایی کافی ندارید.

تکنیک عکاسی HDR به هیچ وجه، پیچیده نیست. بسیاری از دوربین‌ها و موبایل‌های هوشمند این روزها، مود عکاسی HDR دارند. درست است که بسیاری از این مودها، دارای محدودیت‌هایی هستند و بعضا تنها بر روی خروجی JPEG فعال می‌باشند، اما در هر صورت استفاده کردن از آنها همواره بهتر از نادیده گرفتن‌شان است.

شما نیاز دارید از طریق تمرین، از این امکانات در جهت ثبت تصویر مناظر با کنتراست بالا، استفاده کنید. دو تصویر زیر مربوط به اتاق کار من در دانشگاه است. من هر دو عکس را دقیقا از یک موقعیت به ثبت رسانده‌ام. تصویر بالا بدون استفاده از مود HDR اتوماتیک و تصویر پایین با استفاده از تنظیمات HDR و مود عکاسی HDR اتوماتیک در موبایل آیفون، به ثبت رسیده است. با این حال که برخی از جزئیات فضای خارجی در عکس پایین نیز از بین رفته است، اما به هر حال جزئیات بیشتری نسبت به عکس بالا در آن نمایان است.

مقایسهی بین دو عکس که با موبایل آیفون 7 ثبت کردم. عکس بالا بدون مود HDR و عکس پایین با مود HDR فعال به ثبت رسیده است.

استفاده از مود عکاسی HDR در دوربین موبایل‌های هوشمند و دوربین‌های کامپکت ( Compact ) فوق‌العاده کاربردی است. زیرا این دو وسیله، دارای سنسورهایی بمراتب کوچکتر و در نتیجه داینامیک رنج کمتری می‌باشند.

برخی از مقالات عکاسی با گوشی‌های هوشمند

در دوربین موبایل‌های هوشمند می‌توانید از اپلیکشین‌های اختصاصی که بر پایه‌ی اصول عکاسی HDR طراحی شده‌اند، استفاده‌ای موثر داشته باشید. در این نرم‌افرارها می‌توانید بصورت دستی ( Manual ) تاریک‌ترین و روشن‌ترین بخش‌های صحنه‌ی مورد نظرتان را انتخاب کرده تا به کمک اپلیکیشن، عکس HDR باکیفیت‌تری به ثبت برسانید.

فراموش نکنید استفاده از سه پایه‌ی عکاسی از مهمترین اصول عکاسی HDR است. شاید یکی از مهمترین علل کاهش کیفیت عکس HDR عکاسان آماتور که در این مقاله‌ی آموزش عکاسی HDR در لیست 10 اشتباه رایج در عکاسی HDR به آن اشاره خواهیم کرد، عدم استفاده از سه پایه باشد.

همان منظره‌ی عکس بالا – البته این بار تصویر به کمک اپلیکیشن اختصاصی عکاسی HDR به ثبت رسیده است.

تنها زمانیکه با وجود مشکل نور در صحنه، نمی‌توان از عکاسی HDR استفاده کرد؛ مواقعی است که ثبت در لحظه‌ی سوژه و در واقع زمان، بالاترین اولویت را نسبت به سایر فاکتورهای حیاتی در عکاسی داشته باشد. بطور مثال زمانیکه می‌خواهید یک لحظه و موقعیت معین را در خیابان به ثبت برسانید. این موضوع می‌تواند در عکاسی ورزشی و عکاسی حیات وحش نیز صادق باشد. به همین دلیل در عکاسی لند اسکیپ و عکاسی معماری ، هنگامی که دیگر زمان، اهمیت چندانی ندارد، بدون شک در صورت وجود کنتراست بالا یا نور نامناسب محیط، از تکنیک عکاسی HDR استفاده کنید. در ادامه‌ی این آموزش عکاسی HDR شما را با اهمیت ثبات دوربین در هنگام عکاسی HDR و همچنین نحوه‌ی تعیین تعداد عکس‌های مورد نیاز در عکاسی HDR آشنا خواهیم کرد.

2. در عکاسی HDR از تعداد عکس‌های کم استفاده نکنید.

در میان 10 اشتباه رایج در عکاسی HDR ، شاید سخت‌ترین موضوع در رابطه با اصول عکاسی HDR ، تصمیم گیری در رابطه با تعداد و چگونگی نوردهی عکس‌هایی است که می‌خواهید از همان صحنه به ثبت برسانید. این موضوع بویژه در میان عکاسان آماتور و در اولین تجربه‌های عکاسی HDR آنها بوضوح دیده می‌شود.

ما در مقاله‌ای جامع در مجله‌ی وب‌سایت دیدنگار، در رابطه با تعداد و نحوه‌ی نوردهی برای عکاسی HDR گفتگو کرده‌ایم. به شما عکاسان عزیز توصیه می‌کنیم جهت فراگیری و آموزش عکاسی HDR ، این مقاله را از دست ندهید.

مقاله پیشنهادی
آموزش براکتینگ و تنظیمات براکتینگ برای عکاسی HDR

بطور مثال برخی از عکاسان آماتور، در تمامی صحنه‌ها تنها به سه عکس با استاپ‌های نوری ( -1/0/1 ) بسنده می‌کنند. درست است که این تنظیم، متداول‌ترین نوع آن در میان تنظیمات تکنیک عکاسی HDR است؛ اما در برخی از صحنه‌ها برای پوشش کامل داینامیک رنج صحنه، شما ممکن است به بیش از 7 عکس نیاز داشته باشید. دوباره تاکید می‌کنم در عکاسی HDR تنبلی را کنار بگذارید. با مطالعه‌ی این آموزش عکاسی HDR قطعا درخواهید یافت، بسیاری از عکس‌های HDR فوق‌العاده‌ای که مشاهده کرده‌اید، حاصل تلاش و صرف زمان عکاس، برای ثبت بهترین خروجی عکس نهایی از آن منظره بوده است. پس گرفتن چند عکس اضافه، اتلاف زمان نخواهد بود. بهتر است در عکاسی محتاط بود تا اینکه از نتیجه‌ی عکس نهایی، احساس پشیمانی کرد.

اشتباه رایج در عکاسی HDR

در سری مقالات بعدی با عنوان ( آموزش عکاسی : 10 اشتباه رایج عکاسی HDR ) به بیان بخش دوم 10 اشتباه رایج عکاسی HDR خواهیم پرداخت. برخی از این عناوین عبارتند از :

  • اهمیت سه پایه
  • نحوه کنترل و تنظیمات عکاسی HDR در دوربین
  • اشتباهات رایج در عکاسی براکتینگ
  • نحوه استفاده از آتوفوکوس و چند اشتباه رایج عکاسی HDR دیگر
  • به همراه اشتباهات رایج عکاسی HDR در نرم‌افزارهای ویرایش تصویر

امیدواریم با ارائه‌ی این سری مقالات توانسته باشیم، شما را در مسیر آموزش عکاسی، حمایت کرده کنیم.


با مجله دیدنگار همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالات رایج عکاسان را دریافت کنید

مقاله آموزش عکاسی HDR : معرفی 10 اشتباه رایج در عکاسی HDR و راهکارهای مقابله با آن برای شما مفید بود؟

اگر در زمینه عکاسی فعالیت می‌کنید، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید

⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار ⭐️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.