علت شناسایی نشدن حافظه جانبی (رم) روی گوشی؟
تکنیک هاحافظه جانبی یا رم یکی از سخت افزارهای مهمی بوده که فضای ذخیرهسازی مورد نیاز بر روی انواع دستگاههای الکترونیکی از جمله لپ تاپ، کامپیوتر، موبایل و… را برای کاربر فراهم میکند. افرادی که از گوشیهایی استفاده میکنند که از حافظه داخلی اندکی برخوردار است و یا علیرغم حافظه داخلی بالا به واسطه ذخیره حجم بالایی از اطلاعات دائما با مشکل کمبود فضا مواجه هستند، میتوانند با استفاده از کارت حافظ مشکل کمبود فضای گوشی خود را برطرف کنند. با این حال در برخی مواقع پیش میآید که گوشی قادر به شناسایی حافظه جانبی یا رم تعبیه شده درون آن نیست و به عبارتی نمیتواند رم را بخواند. این امر ممکن است به دلایل مختلفی صورت گرفته و راهکارهای مختلفی نیز برای حل آن وجود دارد.
در این مقاله قصد داریم تا دلایل عدم شناسایی رم توسط گوشی و راهکارهای برطرف کردن این مشکل را بررسی کنیم. در انتها نیز تعدادی از بهترین رمهای قابل استفاده برای گوشی را معرفی میکنیم. پس اگر سوال شما هم علت شناسایی نشدن حافظه جانبی (رم) روی گوشی؟ است، حتما تا انتهای این متن با ما همراه باشید.
دلایل عدم شناسایی رم توسط گوشی و روش رفع آنها
همانطور که گفته شد عوامل مختلفی میتواند مانع از شناسایی کارت حافظه توسط گوشی شود. از جمله این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
فرمت نادرست کارت حافظه
دستگاههای الکترونیکی مختلف از جمله لپ تاپ، کامپیوتر و موبایل از قالببندیهای مختلفی برای تمامی قطعات برخوردار هستند. بنابراین اگر کارت گرافیک استفاده شده فرمتی متناسب با گوشی نداشته باشد، گوشی از عهده شناسایی آن برنمیآید. این مشکل به راحتی و با اتصال رم به لپ تاپ و فرمت کردن مجدد آن برطرف میشود. جهت انجام فرآیند فرمت نیز کافیست تا مراحل زیر طی شود.
- کارت حافظه را با استفاده از رمریدر و یا کارتخوان به لپ تاپ یا کامپیوتر متصل کنید.
- سپس تمامی محتوای کارت را در یک پوشه کپی کنید. این امر به حکم بکاپ گرفتن از اطلاعات موجود بر روی کارت SD بوده و از پاک شدن آنها جلوگیری میکند.
- سپس با کلیک راست کردن بر روی آیکون مربوط به کارت حافظه نسبت به فرمت آن اقدام کنید.
- پس از فرمت کردن کارت حافظه آن را مجددا بر روی گوشی خود قرار داده و بررسی کنید که آیا مشکل عدم شناسایی رم برطرف شده است یا نه.
در بسیاری از موارد فرمت کردن کارت حافظه مشکل عدم شناسایی رم را برطرف میکند.
کثیف بودن حافظه جانبی
در برخی موارد وجود گرد و غبار یا سایر آلودگیها بر روی کارت حافظه مانع از تشخیص صحیح آن توسط گوشی میشود. بنابراین کارت حافظه باید هر چند وقت یک بار از گرد و غبار و دیگر آلودگیها پاک شود. جهت تمیز کردن کارت حافظه کافیست تا پس از خاموش کردن گوشی کارت حافظه را از آن خارج کرده و با یک پارچه تمیز به برطرف کردن آلودگیهای موجود روی آن بپردازید. سپس کارت حافظه را مجددا درون گوشی قرار داده تا متوجه شناسایی یا عدم شناسایی آن توسط گوشی شوید.
آسیب دیدن کارت حافظه
در بسیاری از موارد مشکل عدم شناسایی رم توسط گوشی ممکن است ناشی از خرابی کارت حافظه یا آسیب دیدن آن باشد. همانطور که میدانید امروزه گوشیهای هوشمند بسیار باریک و ظریف طراحی میشوند. بنابراین بدیهی است که اسلات کارت حافظه تعبیه شده در آنها نیز بسیار ظریف باشد. همین امر احتمال آسیب دیدن کارت حافظه را افزایش میدهد. از طرفی اگر عادت دارید دائما کارت حافظه گوشی خود را از آن خارج کرده و دوباره داخل آن قرار دهید، باید بدانید که این امر احتمال آسیب دیدن کارت حافظه را افزایش میدهد. از دیگر عواملی که ممکن است سبب آسیب دادن کارت حافظه باشد تعویض باتری گوشی با باتریهای غیر اصل میباشد؛ چرا که این باتریها از اندازه نامناسبی برخوردار بوده که ممکن است به کارت حافظه آسیب برسانند.
ویروسی شدن حافظه جانبی
کارت حافظه یک فضای ذخیرهسازی است؛ بنابراین طبیعی است که اطلاعات مختلفی بر روی آن منتقل شده و یا از آن به سایر دستگاهها منتقل گردد. در برخی موارد اتصال کارت حافظه به لپ تاپ، کامپیوتر و… ممکن است سبب شود تا کارت حافظه دچار ویروس شود. در برخی موارد نیز ممکن است اطلاعات ذخیره شده بر روی کارت حافظه دارای بدافزار بوده و کارت حافظه را آلوده کند. ویروسی شدن کارت حافظه مانع از شناسایی آن توسط گوشی میشود. برای رفع این مشکل کافیست تا کارت حافظه از طریق رمردر یا کارتخوان به لپ تاپ یا کامپیوتر متصل شده و با یک آنتیویروس مناسب ویروسیابی و پاکسازی گردد. در صورتی که عملیات ویروسیابی و پاکسازی مشکل را برطرف نکرد، باید نسبت به فرمت کردن کارت SD خود اقدام کنید.
زنگزدگی یا آسیب دیدن بخش فلزی کارت حافظه
خارج کردن مداوم کارت حافظه از اسلات کارت حافظه گوشی ممکن است سبب زنگزدگی بخش فلزی آن شده و یا سیمهای تعبیه شده در بخش فلزی آن را دچار پیچیدگی کند. این امر مانع از شناسایی کارت حافظه توسط گوشی میشود. جهت برطرف کردن این مشکل کافی است تا پس از خاموش کردن گوشی کارت حافظه از آن خارج شده و در صورت وجود زنگزدگی بر روی قسمت فلزی آن، به آرامی این زنگزدگیها برطرف شود. همچنین در صورتی که سیمهای بخش فلزی کارت حافظه دچار پیچیدگی شده باشند، باید به آرامی آنها را صاف کنید.
سوختگی کارت حافظه
در صورتی که هیچ یک از موارد ذکر شده عامل عدم شناسایی کارت حافظه توسط گوشی نبود، احتمال آن که کارت حافظه سوخته باشد وجود دارد. عوامل مختلفی میتواند سبب سوختن کارت حافظه شود. برای بررسی علائم سوختگی رم کافیست تا مراحل زیر طی گردد.
- گوشی خود را به وسیله کابل USB به لپ تاپ یا کامپیوتر متصل کنید.
- سپس بررسی کنید که دستگاه به صورت MCS یعنی حالت ذخیرهسازی انبوه به لپ تاپ متصل باشد.
- پس از آن بر روی لپ تاپ خود پنجره Explorer را باز کرده و بر روی درایو کارت حافظه راست کلیک کنید.
- سپس از تب Properties گزینه Tools را انتخاب کرده و بر روی گزینه Error Checking کلیک کنید.
- سپس گزینه Check Now را انتخاب کرده تا لپ تاپ به بررسی مشکلات موجود بر روی کارت حافظه بپردازد.
- پس از این امر کافیست تا شناسایی شدن یا عدم شناسایی کارت حافظه توسط گوشی را بررسی کنید.
باتری نامناسب
همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره شد در صورتی که باتری گوشی تعویض شده باشد و از باتریهای غیر اصل در آن استفاده گردد، ممکن است به کارت حافظه آسیب برساند. کارتهای حافظه به یک ولتاژ باتری پایدار نیاز دارند. بنابراین اگر باتری تعبیه شده بر روی گوشی نتواند انرژی کافی را به کارت حافظه منتقل کند، کارت حافظه آسیب میبیند. برای رفع این مشکل باید نسبت به اصل بودن باتری قرار گرفته درون گوشی و متناسب بودن ولتاژ آن با گوشی اطمینان حاصل شود.
خرابی گوشی
در برخی موارد ممکن است علت عدم شناسایی رم توسط گوشی مربوط به کارت حافظه نباشد. گاهی ممکن است گوشی دچار مشکلی شده و توانایی خواندن کارت حافظه را نداشته باشد. در چنین مواردی میتوانید نسبت به بروزرسانی درایو کارت حافظه گوشی خود اقدام کنید. برای این امر کافی است تا:
- کارت حافظه خود را به لپ تاپ متصل کرده و پس از ورود به My Computer یا This PC در نوار تعبیه شده در سمت چپ بر روی گزینه Device Manager کلیک کنید.
- سپس بر روی علامت به اضافه تعبیه شده در کنار گزینه USB Serial Bus controllerکلیک کنید.
- در چنین شرایطی متوجه ظاهر شدن یک علامت زرد در کنار گزینه USB Serial Bus controller میشوید.
- پس از این امر بر روی گزینه Update Driver Software راست کلیک کنید و گزینه Search for updated driver software automatically را انتخاب کنید.
- پس از نصب درایو لپ تاپ را ریاستارت کرده و به بررسی شناسای کارت حافظه توسط گوشی بپردازید.
- اگر مشکل برطرف نشد لازم است تا گوشی برای عیب یابی و تعمیر به مراکز تخصصی تعمیر گوشی منتقل شود.
بهترین رمهای گوشی
از آنجایی که رم یا کارت حافظه جز پرکاربردترین حافظههای ذخیرهسازی برای گوشی و دیگر دستگاههای الکترونیکی محسوب میشوند، برندهای زیادی در زمینه تولید آن مشغول به فعالیت هستند. کارت حافظه شامل نمونههای مختلفی بوده که از لحاظ ظرفیت، کلاس، سرعت و… با یکدیگر متفاوتند. از جمله بهترین رمهای گوشی موجود در بازار میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- کارت حافظه microSDXC مدل Ultra A1 کلاس 10 استاندارد UHS-I با ظرفیت 64 گیگابایت و سرعت 100MBps
- کارت حافظه microSDXC ای دیتا مدل Premier V10 A1 کلاس 10 استاندارد UHS-I با سرعت 100MBps و ظرفیت 64 گیگابایت
- کارت حافظه Samsung Evo Plus با سرعت 100MBps و ظرفیت 32 تا 256 گیگابایت
- کارت حافظه Lexar 1000x با ظرفیت 32 تا 128 گیگابایت
- کارت حافظه Kingston microSD Action Camera با ظرفیت 16 تا 64 گیگابایت
علت شناسایی نشدن حافظه جانبی (رم) روی گوشی؟
افرادی که از گوشیهای هوشمند دارای حافظه داخلی کم استفاده میکنند و یا به دلیل ذخیره حجم بالایی از اطلاعات بر روی گوشی خود دائما با مشکل کمبود فضا مواجه هستند، باید از حافظههای جانبی که تحت عنوان رم یا کارت حافظه شناخته میشوند استفاده کنند. در برخی مواقع ممکن است گوشی توانایی شناسایی کارت حافظه تعبیه شده درون آن را نداشته باشد. این امر ممکن است ناشی از عوامل مختلفی از جمله فرمت نادرست رم، کثیف بودن کارت حافظه، آسیب دیدن کارت حافظه، ویروسی شدن رم، زنگ زدگی یا یه آسیب دیدن بخش فلزی رم، سوختگی کارت حافظه، باتری نامناسب گوشی و یا خرابی گوشی باشد که با برطرف کردن هر یک از این مشکلات میتوان مشکل عدم شناسایی کارت حافظه توسط گوشی را برطرف کرد. رمهای گوشی از لحاظ ظرفیت، کلاس، سرعت، برند تولیدی، قیمت و دیگر عوامل شامل نمونههای بسیار متعددی بوده که میتوانند نیاز هر کاربری را برطرف سازند.
شما تا به حال به مشکل علت شناسایی نشدن حافظه جانبی (رم) روی گوشی؟ برخورد کردهاید؟ چه راهکاری را علاوه بر مواردی که ما به آن اشاره کردیم به خوانندگان این متن پیشنهاد میدهید؟ به نظرتان بهترین روش برای حل این مساله چیست؟ لطفا نظرات، تجربیات و چالشهای ارزشمند خود را برای ما بنویسید و این متن را برای دوستانتان ارسال کنید.