7 تکنیک بی‌نظیر عکاسی از طبیعت !

آیا به عکاسی طبیعت علاقه دارید؟ آیا می‌خواهید عکس‌هایی واقعی و شگفت‌انگیز از طبیعت ثبت کنید؟ عکاسی از طبیعت یکی از محبوب‌ترین ژانرهای میان عکاسان حرفه‌ای است. به اعتقاد بسیار از عکاسان بسیار چالش برانگیز بوده و نیاز به تجربه زیادی نیز دارد. اما عکاسی از طبیعت بدون داشتن آگاهی در مورد آن نتایج جالبی نخواهد داشت. ابتدا باید تکنیک‌ها و ترفندهای مربوط به آن را یاد بگیرید، سپس به عکاسی و کسب تجربه بپردازید.

هر کسی که به غروب شگفت انگیز خورشید یا کوههای باشکوه نگاه کند، ممکن است در برابر هیبت و عظمت این مناظر احساس حقارت کند. برخی می گویند این لحظه مثل ایستادن در برابر خداست. ممکن است تلاش برای رسیدن به این لحظه معنوی برای شما و دیگران یک تجربه حیرت آور است. شما این احساس شگفتی را با شروع به عکاسی و دیدن مناظر و حیات وحش می توانید ابراز کنید.

شاید مطالعه این مقالات نیز برای شما جالب باشد
آموزش عکاسی انتزاعی از آب
آموزش عکاسی انتزاعی از مه

اما در این مقاله قصد دارم در مورد 7 تکنیک عکاسی از طبیعت برایتان صحبت کنم که دانستن آنها برای هر عکاسی واحب است ! بی شک این تکنیک‌ها به شما کمک خواهند کرد که طبیعت را بهتر شناخته و عکاسی خود را ارتقا بدهید. ففط سعی کنید این موارد را به خاطر بسپارید و با تمرین هر یک از آنها برای خودتان تجربه زیادی کسب کنید.

در مقاله قبلی در مورد 7 اشتباه رایج در عکاسی از طبیعت برایتان صحبت کردم که می‌توانید از اینجا بخوانید.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

عکاسی طبیعت یکی از چالش برانگیزترین و جذاب‌ترین ژانرهای عکاسی است ! سعی کنید آن را به خوبی فرا بگیرید.

شاید فکر کنید عکاسی طبیعت بسیار سخت و چالش برانگیز است و ممکن است نتایج خوبی بدست نیاورید. اما چند نکته وجود دارد که به شما کمک می‌کند بهتر از قبل عکاسی کنید. در واقع بهترین راه این است که طبیعت را به بهترین و واقعی‌ترین شکل ممکن به تصویر بکشید. این به معنی یافتن مکان‌های جدید یا سوژه‌های متفاوت نیست.

بلکه در مورد نگاه متفاوت شما نسبت به هر چیزی است؛ چه یک منظره باشد یا یک پشم انداز وسیع و چه یک سوژه کوچک برای عکاسی ماکرو.

خب حالا وقت آن است که این نکات را برایتان بگویم. پس تا انتهای مقاله ” 7 تکنیک بی‌نظیر عکاسی از طبیعت ! “ همراه من باشید …

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

دید متفاوت در عکاسی از طبیعت مهم‌ترین سلاح شماست ! سعی کنید عکس‌هایی بگیرید که تکراری نباشد و یک ایده جدید پشت آن وجود داشته باشد.

1. از نورپردازی‌های غیر معمول برای ثبت عکس‌های دراماتیک و چشم‌نواز استفاده کنید

مدت زیادی بود که فکر می‌کردم عکس‌هایم خسته کننده و تکراری شده‌اند و دیگر برایم هیچ جذابیتی نداشتند. من نمی‌توانستم ترکیب جدیدی را برای آن عکس شگفت‌انگیزی که در ذهنم بود پیدا کنم تا آن را به تصویر بکشم. احساس می‌کردم این دیگر پایان کار من در عکاسی طبیعت است !

اما درست در همین زمان بود که به مقوله جدیدی در عکاسی برخورد کردم. درسته، نورپردازی ! یافتم که با نورپردازی به شیوه‌های متفاوت می‌توان حس و حال عکس را عوض کرد و به ترکیب‌های جدیدی رسید که درست مطابق همان چیزی بود که در ذهنم تصویر کرده بودم.

در حال حاظر بیشتر عکاسان با نورپردازی از جهات مختلف آشنا هستند. معمولا آنها به نور طبیعی خورشید بسنده می‌کنند یا نهایتا به آن مقداری جهت و زاویه می‌دهند. در واقع با این کار می‌توانند به شکل خاص و متفاوتی از نور برسند.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

نورپردازی مهم‌ترین عنصر هر ژانری از عکاسی است، اما برای عکاسی طبیعت به چیزی بیش از یک مدل نورپردازی ثابت و همیشگی نیاز است، سعی کنید با خلاقیت خود انواع مختلفی از نورپردازی را تجربه کنید.

دو حالت کلی برای سنجش جهت نور وجود دارد. اگر نور به صورت مستقیم و از روبرو به سوژه بتابد آن را ” نور جلویی ” یا ” frontlight ” می‌نامند، و اگر نور از پهلو و با اندکی زاویه به سوژه بتابد آن را ” نور کناری ” یا ” sidelight ” می‌نامند.

هر دوی این حالت‌های نورپردازی بسیار خوب هستند اما در مقایسه با ” نور پس زمینه ” یا ” backlight ” ضعیف‌تر هستند. این همان نورپردازی متفاوتی است که عکاسی من را به کلی تغییر داد.

نور پس زمینه از پشت به سوژه شما می‌تابد و آن را روشن می‌کند و افکت‌های جالبی را به وجود می‌آورد. برای مثال می‌تواند مرزهای سوژه را نرم کرده و با بخشی از پس زمینه ادغام کند. اما برای استفاده از این شیوه نورپردازی باید مطمعن شوید که سوژه بین دوربین و خورشید قرار گرفته است. نیازی نیست الزاما خورشید هم داخل عکس باشد، چرا که در این صورت عکس شما سیلوئت خواهد شد. خورشید می‌تواند از زاویه‌ای بالاتر از شما و دوربینتان قرار داشته باشد و از پشت سوژه را روشن کند.

همچنین امکان تشکیل نور پس زمینه با منابع نور مصنوعی نیز وجود دارد. اگر به استفاده از آنها مسلط باشید می‌توانید نتایج جالبی را بدست آورید. در مقاله ” آموزش استفاده از اسپیدلایت نیکون توسط David X. Tejada ” به طور کامل توضیح دادم که چگونه می‌شود با استفاده از نورهای مصنوعی، نورپردازی شبیه به نور طبیعی خورشید داشت. مطالعه این مقاله در این کار به شما کمک خواهد کرد.

شاید مطالعه این مقالات نیز برای شما جالب باشد
10 مورد از قوانین نورپردازی در عکاسی که باید بدانید

اما چه چیزی در مورد نور پس زمینه یا بک لایت ما را شگفت‌زده خواهد کرد؟

نور پس زمینه یکی از بهترین راه‌های نورپردازی برای ایجاد صحنه‌های دراماتیک است. همچنین به دلیل زاویه تابش نور به سوژه کنتراست عکس نیز بسیار زیاد می‌شود که برای عکاسی از طبیعت بسیار مهم است. همانطور که می‌دانید عکاسی از صحنه‌های کم کنتراست در طبیعت، می‌تواند به کلی عکستان را نابود کند.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

دو مورد از شایع‌ترین مشکلات در عکاسی از طبیعت پدیده‌های اور اکسپوژر و آندر اکسپوژر هستند که بسیار مهم است که از به وجود آمدن هر دوی آنها جلوگیری کنید.

همچنین نور پس زمینه باعث جدا شدن سوژه از پس زمینه می‌شود. درست است که بخشی از مرزهای سوژه و پس زمینه با هم ادغام می‌شوند، اما در واقع کلیت سوژه از پس زمینه جدا شده و قابل تشخیص‌تر می‌شود. به این ترتیب شما یک پس زمینه عالی و یک سوژه بی‌نظیر را در عکستان خواهید داشت.

البته باید مراقب باشید که نوردهی بیش از حدی را روی سوژه انجام ندهید. چرا که در این صورت سوژه اصلی شبیه به یک شبه به نظر رسیده و جزئیات خود را ممکن است به طور کامل از دست بدهد. به این پدیده در عکاسی اور اکسپوژر ( overexposure ) می‌گویند که به معنی نوردهی بیش از حد روی سوژه است.

بنابراین در اینجا توصیه‌ای برای شما دارم:

دوربین خود را کمی به سمت پایین خم کنید تا خورشید از کادر شما خارج شود. به این صورت درخشندگی مستقیم خورشید در عکس شما وجود نخواهد داشت و در عوض یک بک لایت عالی خواهید داشت. حالا پس زمینه شما روشنایی خوبی دارد و جزئیات در سوژه به خوبی حفظ خواهند شد. همچنین در این مواقع می‌توانید از فیلتر کاهنده نور یا تراکم خنثی یا ND نیز استفاده کنید یا به طور کلی تغییرات جزئی نور را به نرم‌افزارهای ویرایش تصویر بسپارید.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

گاهی استفاده از نور بیش از حد به صورت خلاقانه می‌تواند افکت‌های جالبی را به عکس شما اضافه کند. سعی کنید به صورت هوشمندانه و خلاقانه از آن استفاده کنید.

اما یک نکته دیگر این است که شما می‌توانید حتی از یک دیفیوزر بزرگ یا یک رفلکتور بزرگ برای جهت دادن یا نرم کردن نور پشت سوژه استفاده کنید. منتها این کار در عکاسی طبیعت نیاز به مهارت خاصی دارد تا نور از حالت طبیعی خود خارج نشود. ولی اگر می‌بینید قادر به کنترل شدت نور خورشید نیستید، یک دیفیوزر بزرگ را در زاویه‌ای بین خورشید و سوژه قرار دهید که در کادر شما معلوم نشود. به این صورت سوژه با نوری نرم‌تر روشن خواهد شد و احتمالا بتوانید جزئیات بیشتری از آن را به تصویر بکشید.

اما مهمترین نکته در استفاده از نور پس زمینه یا بک لایت خلاقیت خودتان است. می‌توانید از یک برگ عکاسی کنید در حالی که دوربین را این بار به سمت بالا خم کردید. در پس زمینه بوکه‌های جذابی تشکیل خواهند شد که عکس را زیباتر می‌کنند. فقط نکته اصلی این است که سعی کنید خورشید را به صورت مستقیم در کادر خود قرار نداده و آن را حذف کنید.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

نور بک لایت می‌تواند بوکه‌های بسیار جذابی را در عکستان به وجود بیاورد.

با استفاده از این تکنیک بی شک عکس‌های بسیار شگفت انگیز‌تر و متفاوت‌تری را از طبیعت ثبت خواهید کرد.

2. از زاویه‌های عجیب و غریب برای بدست اوردن دیدگاه‌های جدید استفاده کنید

سعی کنید همیشه خود را به یک زاویه مشخص محدود نکنید. برای مثال همیشه از روبرو یا از بالا از یک گل عکس نگیرید یا سعی نکنید یک تصویر ماکرو را درست از زاویه‌ای بگیرید که سوژه در مرکز قرار گیرد. این تکنیک عکاسی از طبیعت یکی از تکنیک‌های کلاسیک برای ثبت عکس‌های متفاوت است.

سعس کنید حتما این مورد را امتحان کنید، چرا که واقعا خوب نتیجه می‌دهد و بی شک از نتایج آن راضی خواهید بود.

البته اینکه یک زاویه جدید را پیدا کرده و سعی کنید تمام عکس‌هایتان را در همان زاویه بگیرید نیز کاملا غلط است ! چرا که ما به دنبال یافتن یک تفاوت میان عکس‌ها هستیم. این تفاوت را زاویه‌ی جدید به وجود می‌آورد و باید برای هر عکس این کار را تکرار کنید. هر عکس با یک زاویه متفاوت، خیلی جذاب خواهد شد !

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

از سوژه نترسید ! سعی کنید قوانین ثابت را کنار گذاشته و به دنبال زوایای متفاوت بگردید.

اما هر زاویه‌ای نیز برای سوژه شما ممکن است جواب ندهد. احتمالا مجبور خواهید بود چندین بار این کار را تکرار کنید تا یک زاویه مناسب برای سوژه‌تان پیدا کنید. این کار شاید کمی زمانبر باشد، اما قطعا نتیجه خوبی خواهد داشت.

من به شخصه طرفدار زوایای لو انگل ( Low Angle ) یا پایینی هستم و توصیه می‌کنم حتما آن را در عکس‌هایتان امتحان کنید. پایین آمدن، خم شدن یا حتی دراز کشیدن روی زمین، می‌تواند حس صمیمیت بیشتری را در عکس به وجود بیاورد.

از این نما برای نشان دادن برتری و قدرت و همچنین صمیمیت سوژه مقابل دوربین استفاده می‌شود. در طبیعت نیز نیز از این زاویه برای نشان دادن ساختمانهای مرتفع، عظمت و شکوه بناها و درختان و تاسیسات و… استفاده می‌شود.

شاید مطالعه این مقالات نیز برای شما جالب باشد
عکاسی از حیوانات خانگی | تکنیک‌های نورپردازی برای عکاسی از حیوانات خانگی

یکی دیگر از راهکارهای خوب برای ایجاد صمیمیت در عکس‌های حیات وحش این است که با سوژه در یک سطح قرار بگیرید. یعنی خودتان را تا سطح چشم او پایین بیاوری. این کار باعث می‌شود بیننده خود را در همان موقعیت حس کند و ارتباط بهتری با عکس برقرار کند.

ایجاد صمیمیت در عکاسی از طبیعت و مخصوصا حیات وحش، بهترین راه برای طبیعی و زیبا جلوه دادن سوژه یا منظره است.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

یکی از بهترین راه‌ها برای برقراری ارتباطی مستجکم و احساسی بین بیننده و عکس یا سوژه، هم سطح شدن با سوژه است که باعث می‌شود بیننده خود را در دنیای او حس کند.

نکته دیگر این است که خودتان را به ست طبیعت بسپارید. یعنی روی زمین دراز بکشید و از سوژه عکس بگیرید یا درست در بالای آن قرار گرفته و عکسی مستقیم و راست بگیرید. زوایای که گفتم فقط پیشنهادهای کوچکی بودند که ممکن است به دردتان بخورد. بهتر است با استفاده از خلاقیت خود به دنبال زوایای مختلف متناسب با هر سوژه‌ای بگردید تا عکس‌هایی شگفت انگیز داشته باشید.

برای نمونه عکس زیر از زاویه بالا از یک گل گرفته شده است. این تکنیک عکاسی از طبیعت ، عکاسی شما را ارتقا خواهد داد.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

زاویه بالا برای بسیاری از سوژه‎‌ها می‌تواند به صورت خلاقانه مورد استفاده قرار بگیرد تا نتایج واقعا خارق‌العاده باشند !

3. از تکنیک‌های خلاقانه برای ثبت یک سوژه استفاده کنید

این یک تکنیک عکاسی از طبیعت ساده و خلاقانه است. تنها نیاز است چیزی را به عکاسیتان اضافه کنید که تا به حال وجود نداشته است.

برای مثال می‌توانید به عکاسان ژانرهای دیگر نگاه کنید. آنها چه چیزی را در عکسشان دوست دارند؟ از چه تجهیزاتی برای عکاسی استفاده می‌کنند؟ خلاقیت آنها در ثبت یک عکس از سوژه چگونه است؟ آیا چیزی در آنها وجود دارد که بتوانید الهام بگیرید و در کار خود استفاده کنید؟

من چند نمونه خلاقانه را در اینجا ذکر خواهم کرد. اما همانطور که گفتم همه چیز به خلاقیت خودتان بستگی خواهد داشت. در واقع الهام گرفتن از ژانرهای دیگر و استفاده از تکنیک‌های آنها در ژانر طبیعت باعث می‌شود عکاسی از طبیعت را بهتر بشناسید و هوشمندانه‌تر از آن استفاده کنید.

اولین حالت یکی از تکنیک‌های مورد علاقه من است. شما می‌توانید لنز دوربینتان را باز کنید و آن را در جهات مختلف بچرخانید یا کمی از سنسور فاصله بگیرید. به این صورت شکل‌های جالبی در عکستان به وجود خواهد آمد. همچنین می‌توانید از چیزی در بین لنز و سنسور استفاده کنید تا به نور جهت بدهد، مثل تکه‌ای طلق شفاف یا چند قطره آب به شکلی که به سنسور شما آسیبی وارد نکند. تمام اینها باعث می‌شود شکل‌ها و بوکه‌های متفاوتی در عکستان به وجود بیاید.

لنز خود را از دوربین جدا کنید و به شیوه‌های مختلف آن را چرخانده یا حرکت دهید تا افکت‌های جالبی در عکستان ایجاد شود.

باز کردن دوربین باعث می‌شود عمق میدان در تصویر شما تغییر کند و به این ترتیب بوکه‌های ایجاد شده عمیق‌تر، درشت‌تر و درخشان‌تر می‌شوند.

به عنوان تکنیک دوم به شما پیشنهاد می‌دهم کمی دوربین را حرکت دهید. به این حرکت intentional camera movement یا ( ICM ) نیز می‌گویند. این تکنیک باعث می‌شود جریان و حرکت در عکس‌های شما به وجود بیاید و حسی جدید به بیننده منتقل کند. همچنین برای ثبت عکس‌های انتزاعی متفاوت و جذاب نیز می‌توان از این تکنیک استفاده کرد.

برای این کار کافیست دوربین را روی دستتان بگیرید و سرعت شاتر را کمی کم کنید، حالا دکمه شاتر را فشار دهید و در همین حین دوربین را تکان دهید. حرکت دوربین می‌تواند به صورت افقی، عمودی، چرخشی و یا هر شکل دیگری باشد. هر نوع حرکت حسی متفاوت به عکس شما منتقل می‌کند.

برای مثال اگر از منظره درختان عکاسی می‌کنید و دوربین را به صورت عمودی تکان می‌دهید، علاوه بر حس استواری و اقتداری که درختان دارند، حسی گنگ و مبهم و انتزاعی را به عکس اضافه می‌کند. این کار باعث می‌شود عکس ارتباط بیشتر و قوی‌تری با بیننده بگیرد.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

تکنیک ICM یکی از بهترین روش‌ها برای ثبت عکس‌هایی متفاوت از طبیعت است.

برای ثبت عکس‌هایی شگفت انگیز با تکنیک ICM، باید سرعت شاتر را روی عدد کمتری ( برای مثال در محدوده 1/2 ثانیه تا 1/20 ثانیه ) تنظیم کنید. سپس دوربین را حرکت دهید. کم کردن سرعت شاتر باعث می‌شود سنسور مدت زمان بیشتری نورگیری کرده و در همین مدت لرزش‌ها یا حرکات دوربین نیز در تصویر ثبت شوند.

این روش مستعد تمرین زیادیست، چرا که همیشه حرکت نمی‌تواند حس گنگ، مبهم و انتزاعی را به درستی منتقل کند. شاید نیاز باشد حرکت را آهسته‌تر یا سریع‌تر کنید یا حتی جهت حرکت را تغییر دهید. این کار به تجربه زیادی نیاز خواهد داشت که قطعا با تمرین مداوم، آن را یاد خواهید گرفت.

اگر استقامت داشته باشید، به زودی تصاویر شگفت انگیزی می‌گیرید!

شاید مطالعه این مقالات نیز برای شما جالب باشد
9 عادت بد در عکاسی طبیعت و لنداسکیپ

سومین روش کمی متفاوت‌تر است. این روش به اصطلاح ” cramming ” شناخته می‌شود.

تکنیک cramming به این صورت است که باید ابتدا یک سوژه مثل یک گل را پیدا کنید، سپس زاویه خود را تغییر دهید تا از نمای پیش زمینه عکس بگیرید. سوژه در این حالت عموما پوشش گیاهی است، اما الزامی بر آن نبوده و بسته به خلاقیتتان می‌توانید از هر سوژه‌ای استفاده کنید.

اگر بتوانید یک عمق میدان کم را در عکس ایجاد کنید، پیش‌زمینه را تبدیل به یک بوم رنگی زیبا خواهید کرد. در این روش عکس‌هایی که از طبیعت گرفته می‌شوند بسیار نامتعارف، غیرمعمول و البته بسیار جذاب هستند.

از نمای دید چیزی در پیش زمینه عکاسی کنید تا پس زمینه‌ای همانند یک بوم رنگی جذاب داشته باشید.

4. سعی کنید از سوژه‌های خود به صورت انتزاعی عکس بگیرید

حتما می‌پرسید من چه چیزی را در مورد عکس‌های انتزاعی بیش از همه دوست دارم؟ جذاب‌ترین بخش ژانر عکاسی انتزاعی این است که نورپردازی در آن کاملا متفاوت با هر سبک دیگریست. در واقع شما را مجبور می‌کند که از شیوه‌های متفاوتی در نورپردازی استفاده کنید.

و به همین دلیل عکاسی انتزاعی برای به وجود اوردن یک دید جدید نسبت به سوژه‌ای بخصوص عالی است. در واقع شما به هر چیز متفاوت از آن چیزی که در واقعیت است نگاه می‌کنید. این باعث می‌شود که بیننده برای درک مفهوم عکس بیشتر به فکر فرو برود و ارتباط بهتری با عکس برقرار کند.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

عکاسی انتزاعی یکی از بهترین راه‌ها برای به تصویر کشیدن طبیعت به شیوه‌ای متفاوت و جذاب است.

اما عکاسی انتزاعی به همین سادگی هم نیست. این یکی از چالش برانگیزترین سبک‌های عکاسی است. احتمالا بپرسید که چه چیز عکس‌های انتزاعی را متفاوت و جذاب می‌‎کند؟ من برای شما چند نکته خواهم گفت تا بهتر ژانر عکاسی انتزاعی را بشناسید.

اول اینکه بهتر است تقریبا همیشه برای عکاسی انتزاعی به سوژه خود نزدیک شوید. در واقع خیلی از سوژه‌ها از نزدیک ظاهری متفاوت خواهند داشت. اگر هدف شما به تصویر کشیدن جزئیات و آشکار کردن آنها باشد، باید سراغ ژانر عکاسی ماکرو بروید، اما گاهی جزئیات برای آشکار شدن ثبت نخواهند شد، بلکه برای این است که دیدی متفاوت نسبت به آن سوژه پیدا کنیم.

پس بهتر است به هر سوژه از نزدیک نگاه کنید، در صورت نیاز عمق میدان را کاهش بدهید و البته مهمترین بخش که نورپردازی باشد را فراموش نکنید. می‌توانید از تکینک‌های اول و دوم همین مقاله نیز استفاده کنید.

دوم اینکه سعی کنید به جای تمرکز روی سوژه، بیشتر به خطوط و اشکال هندسی آن فکر کنید. همیشه نیازی نیست خود سوژه را به تصویر بکشید. گاهی هر چیز می‌تواند با زاویه دیدی متفاوت اشکال و خطوطی را به وجود بیاورد که برای عکاسی انتزاعی ایده‌آل است. پس به دنبال این الگوها باشید تا عکس‌های انتزاعی بهتری ثبت کنید.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

به خطوط، الگوها و اشکالی که در عناصر مختلف در طبیعت ایجاد می2شود توجه کنید.

سوم اینکه مراقب باشید نوردهی کم‌تر از حدی روی سوژه‌تان انجام ندهید. در واقع این کار باعث می‌شود سوژه بشدت تاریک شده و از حالت انتزاعی خود خارج شود. عمده تصاویر انتزاعی وابستگی بسیار زیادی نسبت به نور دارند و در صورت نبود نور، به طور کلی ارزش فنی و هنری خود را از دست می‌دهند. اما می‌توانید از نوردهی بیش از حد گاهی اوقات استفاده کنید، مخصوصا در هنگامی که از فاصله بسیار نزدیک عکاسی می‌کنید.

نور بک لایت نیز قطعا برای ژانر انتزاعی بسیار عالی خواهد بود. سعی کنید از زاویه‎ای عکاسی کنید که نور از پشت به سوژه اصلی شما بتابد.

در نهایت، سعی کنید از منظره یاب دوربین خود استفاده کنید و به دنبال ترکیب‌های جدید باشید. همیشه در گوشه‌ای یک سوژه مناسب برای عکاسی انتزاعی وجود دارد که تنها نیاز است کمی بیشتر به آن توجه کنید.

فراموش نکنید که برای عکاسی انتزاعی تکنیک‌های زیادی وجود دارد که در مقاله‌ای جداگانه به آن خواهیم پرداخت. برای مثال می‌توانید لنز دوربین خود را جدا کنید یا از یک کریستال جلوی لنزتان استفاده کنید. این کاملا به خلاقیت شما بستگی دارد که از چه تکنیکی برای مبهم کردن سوژه و ثبت عکس‌های انتراعی استفاده کنید.

وقتی همه چیز را در نظر گرفتید دوربین خود را برداشته و به دنبال سوژه‌هایی مناسب برای این سبک بگردید. حالا وقت عکاسی شماست !

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

تکنیک بک لایت یکی از روش‌های عالی برای ثبت تصاویر انتزاعی است.

5. لنز خود را عوض کنید تا عمق میدان و احساس جدیدی را تجربه کنید

گاهی اوقات برای رسیدن به یک دید جدید در عکاسی طبیعت نیاز است لنز خود را عوض کنید. فراموش نکنید که لنزها و ویژگی‌های آنان در نتایج عکس‌های شما بشدت تاثیر خواهند گذاشت. پس به دنبال تعویض لنز همیشگی خود باشید.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

همیشه از یک یا دو لنز ثابت استفاده نکنید، سعی کنید تعداد زیادی لنز را همراه داشته باشید و هر سری آنها را به هم سوییچ کنید تا نتایج بهتری دریافت کنید.

احتمالا همانند بسیاری دیگر از عکاسان طبیعت شما نیز از یک لنز همیشگی استفاده می‌کنید. در واقع یک کیت عکاسی دارید که در ان تعداد مشخصی لنز مناسب برای عکاسی طبیعت وجود دارد و هر سری تنها از همان‌ها استفاده می‌کنید.

این قطعا کار شما را برای عکاسی راحت خواهد کرد، اما می‌تواند به راحتی دید خلاقانه شما را از بین ببرد. توجه داشته باشید که گاهی بعضی سوژه‌ها با لنزهای دیگر بهتر خواهند بود و با بیننده ارتباط بیشتری برقرار خواهند کرد.

بنابراین سعی کنید مجموعه بزرگتری از لنز را همراه خود داشته باشید و دائما بین آنها سوییچ کنید.

شاید مطالعه این مقالات نیز برای شما جالب باشد
تکنیک های عکاسی طبیعت : ترکیب بندی در عکاسی طبیعت
تکنیک های عکاسی طبیعت : قانون یک سوم در عکاسی طبیعت

اگر تا به امروز از یک لنز تله استفاده می‌کردید، حالا از یک لنز پرایم با فاصله کانونی کم استفاده کنید. اگر از یک لنز پرایم یا واید استفاده می‌کردید نیز به سراغ یک لنز تله با فاصله کانونی زیاد بروید. سعی کنید از لنزهایی استفاده کنید که منظره وسیع‌تری را ثبت می‌کنند. در عکاسی طبیعت، منظره و پس زمینه بسیار مهم است و می‌تواند پیش زمینه را بهتر به تصویر بکشد. پس سعی کنید از پس زمینه به صورت خلاقانه‌تر و وسیع‌تر استفاده کنید.

خودم هر گاه این روش را امتحان می‌کنم نتایج متفاوت، عجیب و البته جذابی را بدست می‌آورم. این کار چشم انداز و دیدی تازه به عکس‌های من می‌دهد و باعث می‌شود عکس‌هایم تکراری و خسته کننده نباشند و این برای من خیلی جذاب است !

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

علاوه بر لنز، فراموش نکنید که فیلترهای مختلفی را نیز به همراه داشته باشید. فیلترها از مهمترین ملزومات عکاسی از طبیعت به حساب می‌آیند.

6. عکسی را که دوست دارید پیدا کنید و چیزی متفاوت بگیرید

این تکنیک عکاسی از طبیعت کمی مشکل است.

اگر آن را به درستی انجام دهید، بی شک نتایجی خیره کننده و فوق‌العاده بدست خواهید آورد، ولی اگر آن را به درستی انجام ندهید یا صرفا به عنوان یک روش معمولی به آن نگاه کنید، تنها یک نمونه کپی شده از عکس اصلی را خواهید داشت که هیچ ارزش هنری و فنی ندارد. بهتر است سعی کنید با دیدی خلاقانه نسبت به آثار دیگر نگاه کنید و از آنها برای یافتن یک سوژه جدید الهام بگیرید. این تکنیک عکاسی از طبیعت ، قطعا عکاسی شما را ارتقا خواهد داد.

در اینجا برای شما توضیح خواهم داد که این تکنیک چگونه کار می‌کند.

با پیدا کردن برخی از عکس‌های طبیعت که بیشتر دوست دارید شروع کنید، اما این عکس‌ها باید توسط عکاسان دیگر گرفته شده باشد. سپس سعی کنید عکسی را با همان قواعد کلی ترکیب‌بندی و تنظیمات و نورپردازی ثبت کنید. در نهایت سه تغییر عمده در عکس نیاز خواهد بود تا آن را با نمونه اصلی متمایز کرده و تبدیل به یک اثر مستقل بی نظیر کند.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

از آثار عکاسان مورد علاقه‌تان الهام بگیرید تا عکس‌های بسیار بهتری را ثبت کنید.

این تغییرات می‌تواند هر چیزی باشد؛ تنظیمات دوربین، ترکیب‌بندی، روشنایی و یا هر چیز دیگری. نکته این است که یک شات مستقل و کاملا متفاوت با عکس اصلی ثبت کنید. این عکس حالا یک اثر مستقل خواهد بود، اما هنوز هم از ترکیبات عکس نمونه برای بهتر شدن استفاده می‌کند.

برای این کار هیچ محدودیتی وجود ندارد. شما حتی می‌توانید از تکنیک‌های قبلی که در این مقاله گفتم نیز استفاده کنید. برای مثال از تکنیک ICM استفاده کرده و یا از یک زاویه متفاوت عکس بگیرید. فقط توجه داشته باشید که عکسی که دقیقا همانند نمونه اصلی باشد هیچگونه ارزش هنری و فنی نخواهد داشت و این کار صرفا الهام گرفتن از یک نمونه بسیار خوب برای رسیدن به یک نتیجه خیره کننده است.

در نهایت تصویری را ثبت خواهید کرد که به آن افتخار کنید.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

سعی کنید با الهام گرفتن از یک اثر، اثر هنری مستقل و بی‌نظیری را ثبت کنید و از کپی کردن آن بپرهیزید. چرا که تمام ارزش هنری و فنی خود را از دست خواهد داد.

7. تا جایی که می‌توانید به عکاسی ادامه دهید !

اما در اینجا آخرین تکنیک عکاسی از طبیعت را برایتان خواهم گفت. سعی کنید محدودیتی برای تعداد شات‌های خود نگذارید و از هر سوژه‌ای که به طور معمول می‌بینید عکاسی کنید. بسیاری از عکاسان روی سوژه‌های خود حساس هستند و سعی می‌کنند از هر چیزی عکس نگیرند و تنها از سوژه‌هایی عکس بگیرند که ارزش بالایی داشته باشد. اما توجه داشته باشید که گاهی همین سوژه‌های ناگهانی آثار هنری خیره کننده و شگفت‌انگیزی را خلق خواهند کرد.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

هیچگاه و تحت هیچ شرایطی از عکاسی دست نکشید! تا جایی که می‌توانید به عکاسی از هر چیزی و هر سوژه‌ای ادامه دهید !

پس از اینکه خود را آزاد کردید و بند محدودیت سوژه‌های خاص را پاره کردید،

حالا حرکت کنید،

عکس بگیرید و از هیچ سوژه‌ای نترسید،

تلاش کنید تا ترکیب‌های منحصر به فرد و جدیدی را در طبیعت پیدا کنید و از تمام آنها عکس بگیرید.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

همیشه سوژه‌ها و الگوهای منحصر به فردی در طبیعت وجود دارد که فقط کافیست کمی دنبال آنها بگردید.

احتمالا در ابتدا نسبت به این موضوع جبهه خواهید داشت و کماکان از هر سوژه‌ای عکس نخواهید گرفت، اما باید یادآور شوم که همین کار باعث می‌شود دید گسترده‌تر و بهتری را نسبت به اطرافتان پیدا کرده و بتوانید راحت‌تر سوژه‌های مناسب عکاسی را پیدا کنید. با این کار ذهن شما باز شده و ایده‌های بسیاری را خواهد گرفت.

من به شما قول می‌دهم که درست در زمانی که مشغول عکاسی از سوژه‌های ناگهانی هستید تعدادی از بهترین آثار هنری خود را ثبت خواهید کرد !

شاید مطالعه این مقالات نیز برای شما جالب باشد
راهنمای عکاسی از طبیعت و فضای باز

7 تکنیک بی‌نظیر عکاسی از طبیعت ! : مرحله بعدی !

ژانر عکاسی از طبیعت یکی از سخت‌ترین و چالش برانگیزترین ژانرها بوده و پیدا کردن سوژه و ثبت عکسی متفاوت از آن‌ها قطعا کار ساده‌ای نخواهد بود. یا حداقل ممکن است کمی سخت‌تر از سایر ژانرها به نظر برسد.

7 تکنیک عکاسی از طبیعت

عکاسی از طبیعت را دست کم نگیرید ! این یکی از چالش برانگیزترین ژانرهای عکاسی است ! سعی کنید با تمرین مداوم و زیاد تمام نکات و تکنیک‌های مربوط به عکاسی از طبیعت را یاد بگیرید.

اما حقیقت ماجرا این است که هر عکاسی می‌تواند عکس‌های بی‌نظیر و خیره کننده‌ای را از طبیعت ثبت کند. برای این کار تنها نیاز است چند نکته ساده را یاد بگیرید و دید خود را نسبت به همه چیز تغییر دهید. بنابراین با مطالعه این مقاله و یاد گرفتن تکنیک‌ها و نکاتی که برایتان گفتم می‌توانید عکس‌های بسیار بهتری را از طبیعت ثبت کنید و سطح کار خود را ارتقا دهید.

اما نکات و تکنیک‌های بسیار زیادی برای عکاسی از طبیعت وجود دارد که قطعا به همین مقاله ختم نمی‌شود. پس سعی کنید دنبال آن‌ها بروید و تمام نکات لازم را یاد بگیرید.

فراموش نکنید که فراگیری تمام این ترفندها مستلزم تمرین و یادآوری بسیار زیادی است. وقتی تمام این‌ها را یاد گرفتید دوربین خود را برداشته و به سراغ طبیعت بروید ! سعی کنید از هر چیزی که می‌‎بینید با استفاده از تکنیک‌های مختلف عکس بگیرید. خودتان را به هیچ چیز محدود نکنید و بگذارید ذهنتان خلاقیتش را روی سوژه‌ها پیاده کند !

آیا نکاتی که در مقاله ” 7 تکنیک بی‌نظیر عکاسی از طبیعت ! “ برایتان گفتم مفید بود؟ آیا ترفند دیگری نیز برای عکاسی از طبیعت بلدید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر سوالی داشتید آن را در قسمت نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

دیگر مطالعه کافیست ! دوربینتان را بردارید و با تکنیک‌هایی که گفتم کسب تجربه کنید !

دیدگاهی در مورد “7 تکنیک بی‌نظیر عکاسی از طبیعت !

  1. سپنتا گفت:

    سپاس . بسیار عالی بود .بخصوص درباره عکاسی انتزاعی

    1. امیرمحمد مشهدی فراهانی گفت:

      سپاس از توجهتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.