مقایسه سونی a6400 با فوجی‌فیلم X-T30 : کدام یک مناسب شماست؟

در این مقاله به مقایسه سونی a6400 با فوجی‌فیلم X-T30 که دو دوربین بدون آینه هستند خواهیم پرداخت.

معرفی

سونی A6400 با فوجی‌فیلم X-T30 دو دوربین دوقلو بدون آینه با قابلیت ضبط 4K ، رزولوشن تقریبا همسان و سنسور APS-C هستند. در واقع یک سنسور 24 مگاپیکسلی روی دوربین سونی و یک سنسور 26 مگاپیکسلی روی دوربین فوجی‌فیلم. هر دوی آنها بر اساس میراث بهترین دوربین های بدون آینه این شرکت‌ها ساخته شده‌اند تا بتوانید آن ها را به عنوان دوربین‌هایی عالی با قیمتی مناسب تر استفاده کنید.

همچنین هر دو دوربین بر اساس ویژگی‌هایشان منصفانه مقایسه شده‌اند و فراموش نکنید که آنها در کلاس خود پیشرو هستند. کریس و جردن از رسانه اینترنتی DPReview به بررسی نقاط قوت و ضعف این دو دوربین در حالت‌های مختلف و ژانرهای عکاسی متفاوت پرداخته و آن ها را بررسی کرده‌اند.

بنابراین ما در این مقاله به مقایسه سونی a6400 با فوجی‌فیلم X-T30 در حالت‌های مختلف عکاسی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید …

مقایسه مشخصات

از نظر مشخصات ، دوربین‌های سونی a6400 با فوجی‌فیلم X-T30 بسیار شبیه به هم هستند. هر دو دوربین توانایی ضبط ویدیوهای 4K را داشته و از سنسور APS-C بدون آینه استفاده می‌کنند و همچنین قیمت‌هایی بسیار نزدیک به هم دارند.

هر دو دوربین دارای رزولوشن تصویر مشابه ( 24 مگاپیکسل بر روی سونی و 26 مگاپیکسل برای فوجی‌فیلم ) و ویزور یا منظره یاب با 2.36 میلیون نقطه بوده و می‌توانند با سرعت قابل توجه 11 فریم در ثانیه با فوکوس اتوماتیک در سونی و 20 فریم در ثانیه در فوجی‌فیلم به عکاسی پیاپی بپردازند.

مطالب پیشنهادی
راهنمای انتخاب دوربین (بخش سوم): مشکلات اندازه سنسور
راهنمای انتخاب دوربین (بخش دوم): آیا سنسور بزرگتر بهتر است؟
راهنمای انتخاب دوربین (بخش اول): آیا باید در مورد اندازه پیکسل‌ها نگران باشیم؟

اما با تمام این بحث‌ها هنگامی که آنها را در دست بگیرید متوجه می‌شوید که دو دوربین کاملا متفاوت هستند و این تفاوت‌ها آشکار است.

در واقع کافیست یکبار آنها را از نزدیک لمس کنید و به عکاسی با آنها بپردازید تا متوجه این حرف بشوید. تفاوت‌های عملکردی و کاربردی و فلسفه‌های طراحی متمایز بدان معنا است که انتخاب بین این دو دوربین بسیار پیچیده تر از چیزیست که فکر می‌کنید. این موضوع وقتی که بخواهید برای آنها لنز هم انتخاب کنید بیشتر به چشم  می آید و انتخاب باز هم سخت‌تر از قبل می‌شود.

حمل و نقل

تفاوت در فلسفه طراحی بلافاصله و تنها با نگاه کردن به آنها آشکار می‌شود. فوجی‌فیلم X-T30 با نقاط کنترل مستقیم، از جمله حلقه‌ای اختصاصی برای مُدهای دوربین و چرخ‌هایی برای تنظیمات طراحی شده است. در مقابل ، سونی a6400 کلیدهای کمتری داشته و فقط دو صفحه کنترل دارد که با آنها می‌توان بین مُدهای مختلف جابه‌جا شد یا تنظیماتی را اعمال کرد.

X-T30 با توجه به چرخ‌های بیشتر و دکمه‌های متنوع‌تر ، سیستمی پیچیده تر از a6400 داشته و دیرتر می‌توان با آن ارتباط برقرار کرد و آن را به طور کامل شناخت.

در مقابل ، سونی سیستم منوی پیچیده‌تری دارد ، با تعداد زیادی از گزینه‌های موجود در رابط کاربری آن که به حافظه کاربر و شخصی سازی توسط او ، بیش از حد تکیه دارد ( اگر چه قبلا پیکربندی شده ، بنابراین اگر با حالت‌های پیش فرض مشکلی ندارید برای شما سخت نخواهد بود ).

منوهای فوجی‌فیلم X-T30 شلوغ هستند ، اما از منوی سونی a6400 بهتر است و با توجه به راهنماهایی که وجود دارد ، احتمالا پیدا کردن هر موردی برای تنظیم خیلی سخت و پیچیده نخواهد بود. هر دو دوربین قابلیت شخصی سازی منو را نیز دارند ، اما اگر به شخصی سازی علاقه‌ای ندارید می‌توانید از حالت‌های پیش فرض استفاده کنید.

تفاوت اصلی دیگر در سیستم فوکوس اتوماتیک است. از لحاظ عملکرد هیچکدام عالی نیستند ( هرچند سونی a6400 ، عملکرد بهتری از خود نشان داده است ). فوجی‌فیلم X-T30 دارای مجموعه ای از حالت های مختلف فوکوس خودکار (AF) است که شما می توانید آنها را بسته به سوژه عکاسی‌تان تغییر دهید. برای انتخاب بین حالت‌های فوکوس خودکار می‌توانید از دکمه‌ها یا صفحه نمایش لمسی استفاده کنید.

سونی a6400 همچنین دارای طیف گسترده‌ای از حالت های منطقه‌ای تشخیص فوکوس خودکار (AF) است ، اما برای اکثر شرایط عکسبرداری ، می‌تواند در یک حالت باقی بماند یا سوژه شما را دنبال کند.

دیگر رقبا

از اصلی ترین رقبای این دوربین‌ها می‌توان به پاناسونیک Lumix DC-G95 اشاره کرد. این دوربین توانایی ضبط فیلم‌هایی با کیفیت 4K را دارد. یک سنسور 20 مگاپیکسلی با لرزشگیر چهار محوره داخلی و یک تراشه APS-C نیز آن را همراهی می‌کنند.

کانن به نظر می رسد که از این بخش از بازار یعنی دوربین‌های بدون آینه میانرده عقب نشینی کرده است. مدل های M5 و M6 که هوادارن زیادی بین عکاس‌ها دارد ، اکنون مشکل دندانه دار بودن تصاویر را داشته و فاقد پشتیبانی از فیلم‌برداری با رزولوشن 4K هستند. OM-D E-M10 III الیمپوس نیز یک جایگزین ارزان قیمت است که عملکرد فوکوس خودکار آن نسبت به مدل‌های دیگر ضعیف‌تر است.

Sony a6400 | ISO 640 | 1/640 sec | F4

عکاسی ورزشی و حیات وحش‌

در ادامه مقاله ” مقایسه سونی a6400 با فوجی‌فیلم X-T30 : کدام یک مناسب شماست؟ “ به بررسی عملکرد این دو دوربین در ژانر عکاسی ورزشی و حیات وحش خواهیم پرداخت. عکاسی ورزشی و حیات وحش‌ به نوعی برند سونی برای دوربین‌های خود محسوب می‌‎شوند.

سیستم اتوفوکوس فوجی‌فیلم X-T30 برای عکاسی ورزشی مناسب است ( به ویژه اگر اتوفوکوس را به صورت بهتری تنظیم کنید ، یا به صورت دستی اقدام کنید و سوژه خود را در یک منطقه نگه دارید ). اما سیستم سونی a6400 بدون نیاز به این کار خوب عمل می‌کند ، و به خصوص در ردیابی سوژه عملکرد قابل قبولی دارد.

مطالب پیشنهادی
فریمور جدید X-T30 فوجی‌فیلم حساسیت دکمه Q.Menu را کاهش می‌دهد

انتخاب لنز ممکن است عامل تعیین کننده در این ژانر باشد. هر دو دوربین لنز نسبتا گران قیمت 100 – 400 میلیمتری با دیافراگم F4.5-5.6 را به شما معرفی می‌کنند. اما نسخه APS-C برای دوربین فوجی‌فیلم کمی ارزان‌تر است. فوجی‌فیلم یک زوم 50 – 140 میلیمتری با دیافراگم F2.8 ارائه می‌دهد که عملکرد آن معادل 70 تا 200 میلیمتر با دیافراگم F4 می‌باشد که به طور قابل توجهی مفیدتر از لنز 70 – 200 میلیمتری با دیافراگم F4 سونی است ( که به نظر می‌رسد بیشتر شبیه یک لنز مخصوص سنسورهای فول فریم 105 – 300 میلیمتری با دیافراگم F6 باشد ).

Sony a6400 | ISO 1000 | 1/125 sec | F1.4

عکاسی خانوادگی

در این بخش برتری دوربین سونی a6400 واضح و آشکار است. در درجه اول برای اینکه فوکوس اتوماتیک آن آسان‌تر است و می‌تواند بهتر چهره را تشخیص بدهد ( سونی a6400 می‌تواند روی چشم فوکوس کرده و اشخاص را از این طریق شناسایی و دنبال کند ). فوکوس دنبال کننده در دوربین سونی بی اشکال و بی نظیر است و به همین راحتی‌ها از روی سوژه جدا نمی‌شود.

با این حال ، فوجی‌فیلم X-T30 هنوز هم یک دوربین مناسب برای عکاسی خانوادگی است. فقط برای اعمال تنظیمات مختلف روی آن باید زمان بیشتری را صرف کنید. برای این دوربین لنزهایی مانند 18 – 55 با دیافراگم F2.8 – 4.0 در نظر گرفته شده که در مقایسه با لنز سونی 16-50 میلیمتری با دیافراگم F3.5 – 5.6 محدوده زوم بهتر و انعطاف پذیرتری دارد.

هر دو دوربین شامل گزینه‌هایی از لنزهای 18 – 135 میلی‌متری هستند که انعطاف پذیری زیادی را فراهم می‌کنند ، همینطور حداکثر دیافراگم F3.5 – 5.6 ممکن است عمق میدان کم‌تر و نورگیری بیشتر و بهتر در نور کم را را نسبت به یک گوشی هوشمند خوب به ارمغان بیاورد. البته ، اگر شما با دوربین گوشی هوشمند خود زوم نکنید ، تفاوت خاصی در عکس‌های خانوادگی بین دوربین گوشی‌ها و لنزهای دوربین‌ها به طور کلی دیده نمی‌شود.

Fujifilm X-T30 | ISO 160 | 1/100 sec | F4

عکاسی لنداسکیپ و طبیعت

از نظر ژانر عکاسی لنداسکیپ و طبیعت تفاوت زیادی بین سونی a6400 با فوجی‌فیلم X-T30 وجود ندارد. مجموعه لنزهای دوربین فوجی‌فیلم شامل لنزهایی با زوم خوب و کیفیت بالا و لنزهای پرایم با دیافراگم F1.4 هستند.

دو دوربین از لحاظ عمر باتری و قابل حمل بودن نسبتا متعادل بوده و هر دو دارای صفحه نمایش چرخان هستند که برای استفاده بر روی سه پایه مناسب است. اما از نظر عکاسی با فرمت خام ، همه مبدلهای خام با الگوی سنسور X-Trans فوجی‌فیلم به خوبی کار نمی‌کنند. اما در مقابل، سونی اصرار دارد که فشرده سازی ، آسیب پذیری بیشتری را به فایل ها اعمال می‌کند ، که این امر کمی انعطاف پذیری را کاهش می‌دهد.

هیچ کدام از این دو دوربین به راحتی با دستکش کار نمی‌کند. اگر چه در صورتی که صفحات فرمان را در نظر نگیرید، استفاده از چرخ‌های کنترل سرعت شاتر، دیافراگم و ایزو در دوربین فوجی‌فیلم کنترل را نسبت به دوربین سونی راحت تر می‌کند.

Sony a6400 | ISO 100 | 1/320 sec | F1.8

عکاسی اجتماعی و لایف استایل

خروجی جذاب فایل‌های JPEG در فوجی‌فیلم X-T30 و انتخاب بیشتر لنزها باعث می‌شود برای عکاسی اجتماعی و لایف استایل بهتر باشد. این دستگاه دارای سنسور تشخیص چهره و چشم است و اگر شما با لنز مناسب آن را جفت کنید ، می‌توانید عمق میدان تصاویر را کم کنید. انتخاب گسترده ای از لنزهای اصلی ( با انتخاب دیافراگم F2 یا F1.4 در چند فاصله کانونی ) باعث می شود که این جفت سازی ساده‌تر شود.

مطالب پیشنهادی
بهترین دوربین‌های DSLR سال 2019

سونی در مقابل اما برای ما ، به ویژه در مورد بخش عکاسی اجتماعی شامل خیلی چیزهاست. سیستم اتوفوکوس (AF) آن هنگام عکسبرداری بهتر عمل می‌کند. به خصوص برای عکسهایی که افراد زیادی در آن حضور دارند. علاوه بر این می‌توانید از لنزهای سیگما با دیافراگم F1.4 استفاده کنید که برای این ژانر عکاسی عالیست.

اگر بخواهید صفحه نمایش خود را به طور کامل بچرخانید ، در این بخش نیز سونی a6400 برنده خواهد بود.

Fujifilm X-T30 | ISO 320 | 1/200 sec | F2

عکاسی پرتره

در ادامه مقاله ” مقایسه سونی a6400 با فوجی‌فیلم X-T30 : کدام یک مناسب شماست؟ “ به بررسی عملکرد این دو دوربین در ژانر عکاسی پرتره خواهیم پرداخت. هنگامی که بحث از عکاسی پرتره به میان می‌آید ، در مقایسه سونی a6400 با فوجی‌فیلم X-T30 ، احتمالا باز هم نماینده سونی برنده خواهد بود. سیستم تشخیص چهره فوق قدرتمند دوربین سونی می‌تواند سوژه را به طور کامل دنبال کرده و آن را گم کند.

با این کار تمرکز عکاس برای تنظیم نوردهی یا نورپردازی ، ترکیب بندی و یافتن هارمونی مناسب بین سوژه و پس زمینه بیشتر می‌شود. لنز سیگما 56 میلیمتری با دیافراگم F1.4 با قیمتی نسبتا مقرون به صرفه برای این ژانر مناسب است و کیفیت بالایی ارائه می‌دهد، باقی موارد را نیز به خود دوربین بسپارید.

اما این فقط یک پیروزی جزئی است. لنز 56 میلی متری فوجی‌فیلم با دیافراگم F1.2 یک لنز مخصوص پرتره دوست داشتنی است ، همینطور لنز 135 میلیمتری آن و یک لنز 90 میلی متری با دیافراگم F2 ( اگر چه قیمت بالایی دارد ). سیستم تشخیص چهره در این دوربین نیز به خوبی کار می‌کند ، به ویژه وقتی که تنها یک سوژه در صحنه حضور داشته باشد. رنگ‌هایی اغرق آمیزتر و شبیه سازی شده در فوجی‌فیلم X-T30 باعث می‌شود نتایج جذاب تر به نظر برسد.

سونی گزینه‌های فلاش بومی قوی‌تری دارد ، همراه با یک سیستم فلاش از راه دور با فرکانس رادیویی ، اما هر دوی آن‌ها به خوبی از سوی سازندگان ثالث فلاش‌ها پشتیبانی می‌شوند که این یافتن فلاش برای آن ها را آسان می‌کنند.

Fujifilm X-T30 | ISO 640 | 1/125 sec | F4

عکاسی خیابانی

در مقایسه سونی a6400 با فوجی‌فیلم X-T30 باید گفت که هر دو دوربین‌های بسیار کوچکی بوده و می‌توانند با لنزهای نسبتا کوچک جفت شوند ( البته باید بررسی کنید که فاصله کانونی مد نظرتان به شما لنز کوچکی می‌دهد یا خیر ). هر دو دارای صفحه نمایش لمسی و چرخان بوده که برای عکاسی در زوایای سخت و یا عکاسی از بالا به کار می‌آید. همچنین هر دو دارای مکانیزم سرعت شاتر نسبتا آرام هستند. یکی دیگر از ویژگی‌های آنها شاتر بدون صداست که هر دو دوربین آن را ارائه می‌دهند.

پشتیبانی هر دوی آنها از شبکه‌های ارتباطی مانند بلوتوث و وای فای باعث شده تا کار انتقال عکس‌ها به گوشی بشدت ساده شود. در حالی که سونی NFC را نیز علاوه بر بلوتوث ارائه می‌دهد که کار انتقال تصاویر به گوشی‌های اندرویدی را سرعت می‌‎بخشد.

سیستم ساده و دقیق‌تر سونی می‌تواند تجربه‌ای بهتر از عکاسی خیابانی را برایتان فراهم کند.

فیلم‌برداری

سونی a6300 یکی از اولین دوربین‌های زیر 1000 دلار بود که ضبط با کیفیت بسیار دقیق 4K را ارائه می‌کرد ، اما عملکرد فیلم‌برداری ( و انتظارات از آن ) از آن زمان تا به امروز مورد توجه زیادی قرار گرفته و رو به بهبود بوده است. اکنون بسیار ساده‌تر است که عملکرد شاتر نوری را مشخص کنیم که در آن تعدادی از دوربین‌ها می‌توانند سطح ضبط جزئیات بالایی را ارائه دهند که خیره کننده است.

مطالب پیشنهادی
بهترین دوربین های فیلمبرداری بدون آینه

فوجی‌فیلم X-T30 در مورد ضبط جزئیات دقیق تر از سونی a6400 است اما با شاتر کمتر ( در سونی a6400 می‌توان با سرعت 30 فریم در ثانیه عکاسی پیاپی کرد ). قبل از فیلم‌برداری شما باید حالت های شبیه سازی فیلم جذاب فوجی‌فیلم را شناخته و اعمال کنید. بر خلاف سونی، فوجی‌فیلم می تواند از یک آداپتور USB-C برای کنترل هدفون استفاده کند.

فیلم‌برداری در سونی a6400 همانند عکاسی بسیار ساده‌تر از فوجی‌فیلم X-T30 است. این به لطف سیستم فوکوس خودکار عالی بدست آمده است ، اگرچه دوربین فوجی‌فیلم هم سوژه های انسانی را به خوبی دنبال می‌کند.

تنظیمات دستی فیلم‌برداری در فوجی‌فیلم X-T30 به طور کلی بهتر و کامل‌تر است و اگر روی ضبط ویدیوهای با کیفیت و دقیق با تنظیمات کامل دستی جدی هستید ، این دوربین برای شما بهتر است. حتی اگر تا این حد جدی هم نیستید باز هم نماینده فوجی‌فیلم شما را بیشتر راضی خوهد کرد.

یکی از ویژگی‌های عالی این دوربین برای فیلم‎‌برداری امکان ضبط ویدیوهای 10 بیتی است. اما یک محدودیت هم در آن اعمال شده که مدت زمان ضبط ویدیوهای 4K را به 10 دقیقه محدود می‌کند.

جمع‌بندی

نگاه به مقایسه سونی a6400 با فوجی‌فیلم X-T30 از نظر ژانرهای عکاسی یک اتفاق جالب برای فهمیدن کاربردهای عکاسی آنها در زمانهای مختلف است که قطعا بیش از بررسی ساده مشخصات به شما کمک می‌کند تا انتخاب بهتری داشته باشید. ما در اینجا به سادگی و کیفیت بسیار بالای سونی a6400 پی بردیم.

سیستم فوکوس خودکار AF به روز شده در دوربین سونی a6400 واقعا پدیده‌ای عالی است.

البته ما هنوز طرفدار تجربه عکاسی با دوربین سونی نیستیم. دو دکمه فرمان آن به دلیل نیاز به متوقف کردن و تنظیم دستکاری شما هر زمان که بخواهید از پایین از آن استفاده کنید، تضعیف می‌شود. منوهای این دوربین هنوز هم دشوار بوده و برای حرکت بین منوها از صفحه نمایش استفاده می‌شود که تجربه کاربری ضعیفی دارد. با این حال ، سیستم به روز شده فوکوس خودکار AF آن واقعا پدیده‌ای عالی است. اگر برای عکاسی خود به سیستم فوکوسی سریع و دقیق نیاز دارید تا در هر زمان به درستی روی سوژه شما فوکوس کند ، قطعا سونی a6400 برای شما گزینه بهتری خواهد بود و شما را راضی‌تر خواهد کرد.

فراموش نکنید هر دو این دوربین‌ها بهترین‌ها در بین بدون آینه‌های این کلاس هستند. پس به گزینه‌های جایگزین فکر نکنید و مطمئن باشید که این دو از بقیه دوربین‌های این رده بسیار بهتر هستند.

با این حال ، ما واقعا فوجی‌فیلم X-T30 را دوست داریم. به نظر می‌رسد تجربه استفاده و عکاسی با آن بسیار جذاب بوده است. این دوربین برای پردازش تصاویر JPEG و فیلم‌برداری عملکرد بهتری را نسبت به دوربین سونی ارائه می‌دهد. اما حتی این دوربین نیز بدون نقص نیست. دکمه های جوی استیک و Q به طور ناشیانه‌ای طراحی شده و استفاده و ارتباط برقرار کردن با آنها نسبتا سخت خواهد بود. به طور کلی نقاط کنترل زیادی برای چنین دوربین کوچکی وجود دارد ، اگر چه بیشتر آنها قابل تنظیم و شخصی سازی است و این کار برای ما لذت بخش و خوشایند بود.

مطالب پیشنهادی
ژانرهای عکاسی: معرفی 17 ژانر پرطرفدار

هر دو این دوربین‌ها به طور قابل توجهی بهتر از دوربین های این رده هستند که به عنوان جایگزین معرفی می‌شوند ، بنابراین انتخاب اشتباهی در اینجا وجود ندارد. حالا باید ببینید کدام یک برای شما مهم تر است ، تجربه عکاسی لذت بخش تر یا مطمئن بودن از کیفیت شات‌ها؟

امیدواریم از مقاله ” مقایسه سونی a6400 با فوجی‌فیلم X-T30 : کدام یک مناسب شماست؟ “ استفاده کافی را برده باشید و برای شما مفید بوده باشد. نظر شما در مورد این دو دوربین چیست؟ کدام دوربین را برای خود انتخاب می‌کنید؟ آیا تجربه استفاده از این دو را دارید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.