شاید بارها این شرایط برایتان به وجود آمده باشد که قصد بارگذاری عکسی را در یک سایت اینترنتی داشته باشید و سایت از شما بخواهد تا عکسی با حجم کم را بارگذاری کنید. راههای زیادی برای کم کردن حجم عکسها یا همان کاهش حجم عکس وجود دارد که البته در بسیاری از موارد سبب افت کیفیت تصاویر نیز میشود. در این مقاله قصد داریم تا برخی از روشهای کم کردن حجم عکسها بدون افت کیفیت آنها را مورد بررسی قرار دهیم. البته پیش از بررسی این روشها بهتر است اهمیت کم کردن حجم عکسها را بررسی کنیم. برای یافتن بهترین روشها برای کاهش حجم عکس بدون افت کیفیت با ما در این متن همراه باشید.
اهمیت کم کردن حجم عکسها
کم کردن حجم عکسها دلایل مختلفی داشته و از همین رو به یکی از دغدغههای اصلی کاربران کامپیوتر و اینترنت تبدیل شده است. از زمان فراگیر شدن استفاده از کامپیوتر و لپ تاپ یکی از مشکلاتی که کاربران همواره با آن مواجه بودهاند، کمبود حافظه داخلی دستگاه خود میباشد. از این رو در بسیاری از موارد ترجیح میدهند تا فایلهای ذخیره شده خود را با حجم کم ذخیره کنند تا به این ترتیب از لحاظ کمبود فضای ذخیره دچار مشکل نشوند. اما در بسیاری از موارد پیش میآید که کم کردن حجم تصاویر سبب افت کیفیت آنها نیز میشود. بر همین اساس فرآیند کم حجم کردن تصاویر باید طبق اصول خاصی انجام شود.
از دیگر مواردی که کم کردن حجم تصاویر را حائز اهمیت میکند آن است که هرچه حجم عکسها بالاتر باشد، آپلود آنها در سایتها با سرعت کمتری صورت گرفته و سبب مصرف پهنای باند بیشتری نیز میشود. از طرفی گوگل نیز برای بسیاری از سایتها محدودیت بارگذاری تصاویر را در نظر گرفته است. به عبارت دیگر در برخی از سایتها بارگذاری تصاویر با یک حجم محدود امکانپذیر است. از دیگر دلایل اهمیت کم حجم کردن تصاویر به ویژه برای وبمستران آن است که هر چه حجم تصاویر موجود در یک سایت کمتر باشد سبب میشود تا سایت از لحاظ سئو و رتبهبندی در جایگاه بالاتری قرار گرفته و به این ترتیب توسط تعداد بیشتری از کاربران دیده شود. این پارامتر با ارزش سبب میشود تا کاربران زیادی نسبت به کم حجم کردن تصاویر آپلود شده خود در سایتها اقدام کنند.
روشهای کم کردن حجم عکس
حال که با اهمیت کم کردن حجم عکس ها آشنا شدیم، نوبت به آن میرسد تا روشهای فشردهسازی یا کاهش حجم تصاویر بدون افت کیفیت آنها را مورد بررسی قرار دهیم. آنچه اهمیت دارد این است که کم کردن حجم عکسها باید بدون تغییر در اندازه آنها و در واقع بدون برش تصاویر صورت گیرد. کم کردن حجم تصاویر میتواند با استفاده از سایتهای رایگان آنلاین، با استفاده از نرمافزارهای کامپیوتری و یا با استفاده از نرم افزارهای قابل نصب بر روی گوشی انجام شود. با استفاده از این روشها امکان کاهش حجم تصاویر تا 80 درصد وجود دارد. در ادامه به بررسی هر یک از این روشها میپردازیم.
کاهش حجم عکس آنلاین
اولین روش کاهش حجم تصاویر استفاده از سایتهای رایگان میباشد. برای کاهش تصاویر با استفاده از این سایتها میتوان از کامپیوتر و یا گوشی استفاده کرد. سایتهای زیادی جهت کاهش حجم عکسها وجود دارد که از جمله این سایتها میتوان موارد زیر را نام برد.
سایت compressor.io
سایت squoosh.app | کم کردن حجم عکس
سایت imageresizer
سایت picresize | کم کردن حجم عکس
سایت compressnow
imagecompressor | کاهش حجم عکس
یکی از پرطرفدارترین سایتهای کاهش حجم تصاویر سایت imagecompressor.com بوده که برای استفاده از آن کافیست با استفاده از لپتاپ یا گوشی این سایت را در مرورگر خود وارد کنید. پس از ورود به سایت با کلیک بر روی گزینه Upload Files تصاویر مورد نظر خود را انتخاب کرده تا به این ترتیب تصاویر به صورت خودکار آپلود شده و حجم آنها بدون افت کیفیت کاهش یابد. پس از آن لازم است تا بر روی تصاویر به صورت تکی کلیک کرده و آنها را دانلود کنید. البته امکان استفاده از گزینه Download All برای دانلود یکباره تمام تصاویر نیز وجود دارد.
یکی از مزیتهای استفاده از سایت imagecompressor.com آن است که میتوان میزان فشردهسازی تصاویر را انتخاب کرد. همانطور که میدانید هر چه فشردهسازی بیشتر باشد احتمال کاهش کیفیت تصویر نیز بیشتر میشود. بر همین اساس شما میتوانید متناسب با کیفیت مد نظر خود نسبت به انتخاب میزان فشردهسازی تصاویر اقدام کنید.
کم کردن حجم عکس با گوشی | اندروید
دومین روش کاهش حجم تصاویر استفاده از گوشی میباشد. برای کاهش حجم تصاویر با استفاده از گوشی علاوه بر استفاده از سایتهای رایگان که در بالا به آن اشاره شد، میتوان از اپلیکیشنهای کاهش حجم تصاویر نیز استفاده کرد. اپلیکیشنهای مختلفی جهت کاهش حجم تصاویر با گوشی وجود داشته که برخی از این اپلیکیشنها برای اندروید و آیفون متفاوت است. در ادامه تعدادی از این اپلیکیشنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
بهترین اپلیکیشنهای کاهش حجم تصاویر برای اندروید را بهتر است بشناسید. از جمله نرم افزارهای اندرویدی کاهش حجم تصاویر عبارتند از:
اپلیکیشن LitPhoto-Compress and Resize | نرم افزار کاهش حجم عکس
اپلیکیشن LitPhoto-Compress and Resize یکی از پرطرفدارترین و بهترین اپلیکیشنهای کاهش حجم تصاویر بوده که میتواند عکسها را به صورت گروهی فشردهسازی کند. با استفاده از این اپلیکیشن امکان برش و تغییر اندازه و سایز عکسها نیز وجود دارد. این اپلیکیشن را میتوان از گوگل پلی دانلود کرده و پس از نصب، آن را بر روی گوشی اجرا کرد. سپس باید گزینه Compress را انتخاب کرده و عکسهای مورد نظر برای کاهش حجم را انتخاب کرد. پس از این امر اپلیکیشن به صورت خودکار اقدام به کاهش حجم تصاویر میکند.
اپلیکیشن Photo Compressor and Resizer
از دیگر اپلیکیشنهای کاهش حجم تصاویر برای اندروید میتوان به اپلیکیشن Photo Compressor and Resizer اشاره کرد که یکی از پرکاربردترین اپلیکیشنهای کاهش حجم تصاویر میباشد. این اپلیکیشن دارای رابط کاربری آسانی بوده که پس از اجرای آن بر روی گوشی کافیست تا عکسها از گوشی انتخاب شده و میزان کیفیت مد نظر تصاویر تنظیم شود. پس از آن نیز کافیست گزینه Compress را فشار دهید تا فرآیند فشردهسازی تصاویر آغاز گردد.
بهترین اپلیکیشن کاهش حجم عکس و تصاویر | آیفون
از جمله پرکاربردترین اپلیکیشنهای کاهش حجم تصاویر برای سیستم عامل آیفون میتوان به اپلیکیشن Photo Compress – Shrink Pics اشاره کرد. کاربران میتوانند پس از دانلود و نصب این اپلیکیشن از اپ استور آن را بر روی گوشی اجرا کرده و به وسیله آن نسبت به فشردهسازی گروهی تصاویر و یا برش و تغییر اندازه آنها اقدام کنند. این اپلیکیشن دارای رابط کاربری سادهای میباشد. به طوری که کافیست پس از اجرای آن بر روی گوشی بر روی علامت + کلیک کرده و تصاویر مد نظر را انتخاب کنید. سپس کافیست تا میزان فشردهسازی تصاویر را انتخاب کرده و بر روی گزینه Continue کلیک کنید تا فرآیند فشردهسازی تصاویر آغاز شود.
کم کردن حجم عکس با کامپیوتر
سومین روش کاهش حجم تصاویر بدون افت کیفیت آنها با استفاده از کامپیوتر و لپتاپ انجام میشود. علاوه بر استفاده از سایتهای رایگان کم کردن حجم عکس که در بالا به آنها اشاره شد، چهار روش دیگر جهت کاهش حجم تصاویر با استفاده از کامپیوتر و لپ تاپ وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
استفاده از نرم افزار NXPOWERLITE | کم کردن حجم عکس
یکی از بهترین نرم افزارها برای فشردهسازی گروهی تصاویر نرم افزار NXPOWERLITE بوده که جزو نرم افزارهای سبک به شمار میآید. این نرمافزار دارای محیط کاربری سادهای بوده که پس از نصب، دانلود و اجرای آن بر روی لپ تاپ یا کامپیوتر کافیست تا فایلهای PDF یا تصاویری که قصد کاهش حجم آنها را دارید را به داخل پنجره نرم افزار کشیده و از قسمت پایین صفحه، گزینه Optimize را انتخاب کنید. پس از این امر عملیات فشردهسازی به صورت خودکار آغاز میشود. نرم افزار NXPOWERLITE عمدتا برای کاهش حجمها و فشردهسازیهای گروهی استفاده میشود.
استفاده از نرم افزار فتوشاپ
بهترین برنامه جهت کاهش حجم تصاویر در کامپیوتر و لپ تاپ نرم افزار فتوشاپ میباشد که البته از حجم بالایی برخوردار بوده و ممکن است تمامی کاربران نتوانند به سهولت آن را مورد استفاده قرار دهند. برای استفاده از این نرم افزار لازم است عکس مورد نظر را در فتوشاپ باز کرده و از گزینه File گزینه Save for Web را انتخاب کنید تا به این ترتیب تصویر فشردهسازی شده به عنوان یک فایل جدید ذخیره شود. در فتوشاپهای جدید پس از ورود به گزینه File باید ابتدا وارد گزینه Expoet شده و سپس گزینه Save for Web را انتخاب کنید. در صفحه باز شده فرمت عکس را انتخاب کرده و کیفیت آن را بر روی گزینه دلخواه (عمدتا گزینه Medium مناسب است) قرار دهید. از قسمت پایین نیز میتوانید اندازه تصویر را در صورت دلخواه تغییر دهید.
سپس کافیست گزینه Save را انتخاب کرده تا تصویر بدون افت کیفیت تا 80 درصد فشردهسازی شود. البته روش دیگری نیز برای این امر وجود دارد. برای استفاده از روش دوم میتوانید کلیدهای Ctrl، Alt، Shift و S را به صورت همزمان فشار دهید تا صفحه فشردهسازی باز شود. سپس فرمت تصویر را بر روی Jpeg و کیفیت را بر روی 20 درصد و Low قرار داده و گزینه Optimized را تیک بزنید. بعد از آن کافیست دکمه Save را فشار دهید تا فرآیند فشردهسازی انجام شود.
استفاده از نرم افزار Microsoft Paint
یکی از نرم افزارهایی که به صورت پیش فرض در ویندوز وجود دارد نرم افزارهای مایکروسافت Paint بوده که با استفاده از آن میتوان نسبت به تغییر اندازه و فشردهسازی عکسها اقدام کرد. برای این امر کافی است مراحل زیر طی شود.
- وارد گزینه Start شده و از قسمت All Programs به گزینه Accessories وارد شوید.
- نرم افزار Paint را باز کنید.
- در نرم افزار باز شده وارد قسمت File شده و گزینه Open را بزنید.
- پس از این امر کپی عکس مورد نظر خود را پیدا کرده و دو بار بر روی آن کلیک کنید تا در نرم افزار Paint باز شود.
جهت برش تصویر:
- از گزینه Home بر روی دکمه Select کلیک کرده و قسمت مورد نظر خود را با ماوس انتخاب کنید.
- سپس گزینه Crop را انتخاب کرده تا سایر قسمتهای تصویر حذف شود.
جهت تغییر اندازه تصویر
- بر روی گزینه Resize کلیک کرده تا پنجره Skew باز شود.
- سپس درصد مورد نظر تغییر سایز تصاویر را انتخاب کنید.
- تیک گزینه Maintain Aspect Ratio را زده و پس از وارد کردن ارتفاع و عرض جدید عکس، گزینه Ok را انتخاب کنید.
- سپس وارد گزینه File شده و گزینه Save as را کلیک کنید تا تصویر ذخیره گردد.
استفاده از نرم افزار ورد
برای کاهش حجم برخی از تصاویر میتوان از نرم افزار ورد استفاده کرد. برای این امر لازم است تا مراحل زیر طی شود.
- نرم افزار ورد را بر روی سیستم خود نصب کرده و آن را اجرا کنید.
- سپس عکس مورد نظر خود را وارد صفحه ورد کنید و پس از کلیک بر روی آن از تب بالای صفحه بر روی گزینه Format کلیک کنید.
- سپس گزینه Comptess Pictures را انتخاب کنید و متناسب با میزان فشردهسازی یکی از گزینههای Print یا Email را انتخاب کنید. گزینه Print به معنای کمترین میزان فشردهسازی و بالاترین کیفیت و گزینه Email به معنای بیشترین میزان فشردهسازی میباشد.
- پس از این امر گزینه Ok را انتخاب کنید.
- سپس بر روی عکس راست کلیک کرده و نسبت به ذخیره آن در سیستم اقدام کنید.
کاهش حجم عکس با روش شما
یکی از دغدغههای بسیاری از وبمستران و افرادی که با کامپیوتر و اینترنت سر و کار دارند، کم کردن حجم تصاویر بدون افت کیفیت آنها میباشد. برای بارگذاری تصاویر در بسیاری از سایتها و همچنین برای بالا بردن رتبه سایتها لازم است تا حجم تصاویر بدون افت کیفیت آنها تا حد زیادی کاهش یابد. روشهای مختلفی برای کاهش حجم تصاویر بدون افت کیفیت آنها وجود داشته که این روشها شامل استفاده از سایتهای رایگان، استفاده از نرم افزارهای گوشی و استفاده از نرم افزارهای ویندوز میباشد.
شما از چه روشهایی برای کاهش حجم عکس بدون افت کیفیت استفاده میکنید؟ به نظرتان پایین آوردن حجم عکس تا چه حد ضروری است؟ از نظر شما بهترین روش پیشنهادی ما کدام است؟ آیا شما تا به حال با برنامه فتوشاپ کارکردهاید؟ از چالشها و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر این مقاله برای شما کارساز بود، آن را برای دوستانتان نیز بفرستید تا آنها هم بهره ببرند.