عکاسی پرتره با دیفیوزر

عکاسی پرتره با دیفیوزر

مقدمه : در چهارمین مقاله از سری مقالات کارگاه آموزش نورپردازی نیکون ف این بار به سراغ دومین عکس پرتره از دیوید تجادا ( David Tejada ) خواهیم رفت. در این آموزش کوتاه، دیوید تجادا به ما می‌گوید که چگونه می‌توان با حداقل امکانات، از مزیت‌های دیفیوزر در عکاسی استفاده کرده تا به نوری فراگیر، ملایم و پوشاننده دست یابیم. عکاسی پرتره با دیفیوزر یکی از بنیادی‌ترین روش‌های ثبت عکس‌های چشم‌نواز و قابل قبول است.

عکاسی پرتره به عنوان یکی از پرطرفدارترین حوزه‌های شناخته شده عکاسی است. زاویه دوربین در تصویر نهایی ثبت شده از طرف شما تاثیر بسزایی دارد. آکادمی دیدنگار با برگزاری دوره پرتره و مدلینگ قصد دارد که با شما در مسیر آموزش پرتره همراه باشد تا بهتر بتوانید تکنیک‌های مناسب در پرتره را بیاموزید

اگر تا پیش از این، مقالات این پرونده را مطالعه نکرده‌اید به شما توصیه می‌کنیم از طریق لینک‌های زیر، مقاله‌ی پیش‌نیاز و همچنین استفاده از لوکیشن‌های محدود در عکاسی پرتره را مطالعه بفرمایید. دیوید تجادا مهمترین سرفصل‌های کارگاه آموزش نورپردازی خود را در قالب 12 تصویر و با شرحی مختصر منتشر کرده است که مطالعه‌ی این مقالات می‌تواند در زمانی کوتاه، راهنمایی مناسب باشد در جهت ثبت انواع عکس‌های پرتره.

عکاسی پرتره

شما می‌توانید از طریق لینک زیر، توضیحات کارگاه آموزش نورپردازی نیکون و 12 عکس مورد بررسی از این کارگاه را مطالعه نمایید.

مطالعه مقاله
کارگاه آموزش نورپردازی نیکون

 

عکاسی پرتره استودیویی

در دومین مقاله از سری مقالات کارگاه آموزش نورپردازی نیکون ، شما با اصول پایه‌ی نوسنجی و چیدمان تجهیزات نورپردازی از زبان دیوید تجادا آشنا خواهید شد. مطالعه‌ی این مقاله می‌تواند به درک بهتر شما از این مقاله با عنوان عکاسی پرتره با دیفیوزر و البته سایر عکس‌های این پرونده کمک کند.

مطالعه مقاله
نورپردازی حرفه‌ای به کمک تجهیزات نورپردازی نیکون

 

عکاسی پرتره حرفه ای

از طریق لینک زیر نیز می‌توانید اولین عکس این پرونده و ساختار چیدمان نورپردازی و پشت صحنه‌ی آن را مشاهده کنید. در این آموزش عکاسی، دیوید تجادا به ما می‌گوید چگونه می‌توان از محدودترین لوکیشن‌ها، نتایجی فوق‌العاده به‌دست آورد.

مطالعه مقاله
اهمیت لوکیشن عکاسی پرتره

چگونه از دیفیوزر در عکاسی پرتره بهره ببریم؟

دیفیوزر در عکاسی انواع و کارکردهای متنوعی دارد، ضمنا عکاسی پرتره به کمک دیفیوزر یکی از مرسوم‌ترین راه‌های دستیابی به عکس‌هایی با نوردهی مناسب، قابل کنترل و در عین حال وسیع و پوشاننده است. دیفیوزرها به‌راحتی می‌توانند نورهای شدید و مستقیم را به پرتوهایی فراگیر و خوش فرم تبدیل کنند، که با جلوگیری از ایجاد سایه‌های شدید بتوانند یک نورپردازی گسترده و متعادل را به عکاس هدیه دهند.

آموزش عکاسی پرتره با دیفیوزر

اما نکته‌ی جالب و متفاوت در کارگاه نورپردازی نیکون که توسط عکاس معروف، دیوید تجادا برگزار شده است، در استفاده‌ی متفاوت و خلاقانه از تجهیزات نوردهی است که تا به امروز به این‌گونه کارکرد آن‌ها توجه نداشته‌ایم. به‌طور مثال دیوید در جهت ثبت این عکس، از یک پارچه‌ی فوق‌العاده نرم سفید رنگ در جهت دیفیوز کردن نور استفاده کرده است. این پارچه در فرمی متفاوت از آنچه همه‌ی شاگردان دیوید انتظار داشتند، به کار گرفته شد. شما می‌توانید طرح اجمالی چیدمان این عکس را در بخش بعدی این مقاله مطالعه کنید.

توصیه‌ی دیوید به علاقه‌مندان عکاسی پرتره در به کارگیری تجهیزات نورپردازی، توجه آن‌ها به راهکارهای استفاده خلاقانه از امکانات وابزارهای مرسوم است. به‌طور مثال در رابطه با استفاده از دیفیوزر در عکاسی و به‌ویژه انواع عکاسی پرتره با دیفیوزر ، شما می‌توانید با استفاده خلاقانه از چند متر پارچه و یا یک برگ سفید کاغذ، نتایجی را به‌دست آورید که در برخی از مواقع از تجهیزات جانبی حرفه‌ای و گران قیمت نیز تاثیری بیشتر و موثرتر داشته باشد. همان‌طور که بارها در مقالات آموزشی مگ دیدنگار نیز به آن اشاره کرده‌ایم، فراگیری عکاسی نیازمند تمرین و تکرار مستمر و همچنین آشنایی و آگاهی شما به ماهیت و کارکرد نور است. در نتیجه و تنها با یک یا دو فلاش استودیویی ، شما قادر خواهید بود انواع شرایط نوری را ایجاد نمایید. عکاسی پرتره با دیفیوزر می‌تواند اولین گام تمرینی شما در به کارگیری ابزار ساده به‌گونه‌ای هوشمندانه و در جهت نورپردازی حرفه‌ای و چشم‌نواز باشد.

دیفیوزر در عکاسی

در ثبت این پرتره از کدام تجهیزات نورپردازی و چگونه استفاده شده است؟

عکس پرتره‌ی این مقاله ( اولین عکس مقاله ) با دوربین، تجهیزات و تنظیمات زیر به ثبت رسیده است :

  • دوربین نیکون D850
  • لنز Nikkor AF-S 200mm f/2G ED VR II
  • تنظیمات : 1/250 ثانیه – f/2 – ایزوی 400 – نورسنجی دستی

دیوید برای ثبت این عکس از یک پارچه‌ی سفید با جنسی لطیف و ابریشمی استفاده کرد. بزرگ بودن سایز پارچه‌ی انتخابی او در ابتدا برای تمامی شاگردان کارگاه نورپردازی نیکون ، عجیب و نامتعارف بود. این تعجب زمانی بیشتر شد که شاگردان دیوید تجادا دریافتند که قرار نیست از این پارچه‌ی بزرگ به‌منظور پوشش بک گراند سوژه استفاده شود و نقش آن به‌عنوان دیفیوزر در عکاسی است. دیوید این پارچه را همچون تصویر زیر به یک درب اتاق متصل کرد و تمام فضای ورودی آن را توسط پارچه پوشش داد. این پارچه‌ی به ظاهر ساده‌ی نایلونی، نه تنها در عکاسی پرتره با دیفیوزر کارا بود، بلکه توانست از یک فلاش اسپید لایت کوچک، نوری فوق‌العاده فراگیر و یکنواخت ارائه دهد.

دیوید اعتقاد دارد یک عکاس متبحر علاوه بر شناخت دیفیوزر در عکاسی ، باید قادر باشد که از هر منبع نور کوچکی، نوری حجیم و مطابق با نیازهایش به‌دست آورد. او می‌گوید در بسیاری از مواقع و در صورت نیاز به عکاسی پرتره با دیفیوزر ، تنها به تجهیزات مرسوم اکتفا نکرده و با توجه به سبک عکس و همین‌طور شناخت تجهیزات نورپردازی خود، توانسته است منابع نور و دیفیوز کننده‌هایی خلاقانه برای خود طراحی کند.

دیفیوز کردن نور فلاش استودیویی

پس از نصب پارچه به درب ورودی اتاق، دیوید از یک اسپید لایت نیکون مدل SB-5000 در پشت آن و با فاصله‌ی حدود یک متر از پارچه استفاده کرد. در آن طرف درب و دیفیوزر نیز مدل او با فاصله‌ای در حدود یک و نیم متر از درب قرار گرفت. با فعال شدن اسپید لایت همان‌گونه که دیوید انتظار داشت، سمت راست صورت و بدن سوژه نوری یکنواخت و پوشاننده دریافت کرد و خبری هم از سایه‌های سنگین و با کنتراست بالا وجود نداشت.

نورپردازی استودیویی

پس از تنظیم منبع اصلی نور حالا نوبت به شکل دهی به بک گراند سوژه می‌رسد. نور آبی رنگی که دقیقا از پشت به سوژه می‌تابد نیز توسط یک اسپید لایت مشابه دیگر ( SB-5000 ) تولید گردیده است. البته در برابر این اسپید لایت، یک ژل آبی رنگ نصب شده تا بتواند نوری شکسته و در تنالیته‌ی سرد ایجاد نماید.

احتمالا آخرین سوال شما پس از مشاهده‌ی پرتره‌ی مورد بحث، در این آموزش کوتاه عکاسی پرتره با دیفیوزر ، فضای تار و تا حدی مه‌آلود بک گراند است. دیوید برای ایجاد این فضا به‌طور بسیار محدودی از اسپری‌های دود بهره برده است. این اسپری‌ها می‌توانند در استفاده‌های اندک و در ترکیب با نور ایجاد شده از اسپید لایت، فضایی تار ایجاد نمایند و در صورت استفاده‌ی بیشتر می‌توانید رده‌های دود و پرتوهای نور را نیز در عکس پرتره‌ی خود به‌دست آورید.

استفاده از اسپری ایجاد کننده دود در عکاسی

اسپری دود در عکاسی پرتره

امیدواریم مطالعه‌ی این مقاله توانسته باشد دایره‌ی آگاهی شما در استفاده از دیفیوزر در عکاسی را ارتقاء داده باشد. ضمنا فراموش نکنید که همچنان 10 عکس دیگر از کارگاه آموزش نورپردازی نیکون باقی مانده است. ما در عکس‌های بعدی هم نگاهی دقیق به پشت‌صحنه‌ی راه‌اندازی و نورپردازی پرتره‌های فوق‌العاده‌ی دیوید تجادا خواهیم داشت.

دیدگاهی در مورد “عکاسی پرتره با دیفیوزر

  1. شاهپور بذرافکن گفت:

    سپاس فراوان برای زحمات بی وقفه جهت آموزش های کاربردی و اصولی

  2. هانی آی گفت:

    با سلام به شما شاهپور جان؛
    خوشحالیم که همراه مگ دیدنگار هستید.
    این مقاله بخشی از یک سری مقالات با نام ( کارگاه آموزش نورپردازی نیکون ) هست.
    ۱۲ جلسه و تکنیک کاربردی که توسط استاد به نام و همکار نورپردازی نیکون ( دیوید تجادا ) برگزار شده.
    مقالاتی کوتاه اما بسیار کاربردی. اگر مطالعه این مقاله برات کاریردی بوده، حتما توصیه می کنم این پرونده را بصورت کامل مطالعه کنی :

    https://www.didnegar.com/mag/lighting-training-part1/

    با سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.