اهمیت لوکیشن عکاسی پرتره

لوکیشن عکاسی پرتره

مقدمه : در این سری مقالات با عنوان کارگاه آموزش نورپردازی نیکون در عکاسی پرتره به بررسی اولین عکس پرتره از این سری خواهیم پرداخت. اهمیت لوکیشن عکاسی‌ به‌ویژه در سبک پرتره بر هیچ عکاسی پوشیده نیست و این موضوع همچون بسیاری از سرفصل‌های اصلی در نورپردازی حرفه‌ای و استودیویی، در ابتدا کمی دشوار و دور از دسترس به نظر می‌آید. دیوید تجادا ( David Tejada ) در شرح این عکس، عبارت نتایج سریع در فضای محدود ( Small Space, Quick Results ) را انتخاب کرده است. او اعتقاد دارد با شناخت تجهیزات نورپردازی و همین‌طور درک لوکیشن عکاسی‌ می‌توان در سریع‌ترین زمان ممکن و در محدودترین لوکیشن عکاسی‌ پرتره ، نتایجی شگفت‌انگیز و چشم‌نواز به‌دست آورد.

چگونه از محدودترین لوکیشن عکاسی پرتره نهایت بهره را ببریم؟

دیوید در ثبت اولین پرتره در کارگاه آموزش نورپردازی نیکون ، با شاگردانش در رابطه با استفاده‌ی حداکثری از پتانسیل‌های فضای محدود در استودیو یا سایر مکان‌ها سخن می‌گوید. جایی‌که بسیاری از عکاسان مبتدی و نیمه‌حرفه‌ای فکر می‌کنند، امکانی برای ثبت یک پرتره‌ی حرفه‌ای وجود ندارد. دیوید در طرف مقابل اما تلاش دارد تا به ما بگوید در صورتی که درک مناسبی از ماهیت لوکیشن عکاسی پرتره داشته باشیم و همچنین تجهیزات نورپردازی خود را به‌خوبی بشناسیم، می‌توانیم از محدودترین فضاها و در کمترین زمان ممکن، عکس‌هایی قابل قبول به‌دست بیاوریم. الباقی ماجرا نیز وابستگی کاملی با سطح دانش و تجربه‌ی شما در عکاسی پرتره دارد و همان‌طور که گفتیم با گذر زمان و تمرین و تکرار، سرعت و عملکرد شما به‌سرعت ارتقاء می‌یابد.

عکاسی پرتره استودیویی

از ویژگی بارز آموزش دیوید تجادا در این پرونده و به‌ویژه در معرفی 12 پرتره برگزیده از این کارگاه، می‌توان به موجز و خلاصه بودن آن‌ها اشاره کرد. او اعتقاد دارد نگاه هوشمندانه و دقیق عکاس می‌تواند از هر فضای محدودی یک لوکیشن عکاسی منحصربه‌فرد به‌دست آورد. دیوید این پرتره را در مرکز آموزش نیکون به ثبت رسانده و استودیویی که او برای برگزاری کارگاه آموزش نورپردازی در نظر گرفته بود نیز در همین مرکز قرار دارد. در ابتدای این کلاس دیوید به همراه شاگردانش، جستجویی کوتاه در گوشه و کنار این مرکز داشتند تا بتوانند لوکیشن عکاسی مورد نظرشان را بیابند، محلی که شاید تا به امروز توجه عکاس دیگری را به‌خود جلب نکرده باشد.

عکس ثبت شده در این پرونده در یکی از راهروهای این مرکز اجرا شده، جایی‌که به نظر دیوید با کمی نورپردازی می‌تواند بک گراندی منحصربه‌فرد و جذاب برای عکسش باشد. محلی با یک بک گراند مشبک زرد رنگ که با چند صندلی و مبل برای استراحت کارکنان در نظر گرفته شده بود. اصلی‌ترین علت انتخاب این محل توسط دیوید، نمایش عملی این نکته به شاگردانش بود که چگونه می‌توان از یک محل کوچک و شاید کم اهمیت، لوکیشنی جذاب و سریع جهت عکاسی پرتره به‌دست آورد. دیوید اعتقاد دارد یک عکاس پرتره‌ی حرفه‌ای باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن قادر باشد، لوکیشن عکاسی خود را راه‌اندازی کرده تا نه تنها مدل یا سوژه خسته نشود، بلکه از شرایط فعلی نور طبیعی و عدم مزاحمت رهگذران ( در پرتره‌های خیابانی ) حداکثر بهره را برد.

انتخاب لوکیشن برای عکاسی پرتره

در ثبت این پرتره از کدام تجهیزات نورپردازی و چگونه استفاده شده است؟

عکس پرتره‌ی این مقاله ( اولین عکس مقاله ) با دوربین، تجهیزات و تنظیمات زیر به ثبت رسیده است :
دوربین نیکون D850
لنز نیکون Nikkor AF-S 70-200mm f/2.8G ED VR II
– تنظیمات : 1/125 ثانیه – f/4 – ایزوی 200 – نورسنجی دستی

فلاش نیکون SB-5000 وظیفه‌ی نوردهی به شبکه‌ی زرد رنگ پشت سوژه را در جهت تولید بک گراند دارد؛ در حالی که فلاش SB-900 منبع نور اصلی ما است. این فلاش در یک سافت باکس 8×12 قرار گرفته تا بتواند نوری نرم و پراکنده به سوژه بتاباند. دیوید هم همچون تمامی عکاسان حرفه‌ای استودیویی اعتقاد دارد که به کارگیری تجهیزات نورپردازی حرفه‌ای، نقشی کلیدی در کیفیت عکس نهایی شما دارد. به همین دلیل او توصیه می‌کند تا با تحقیق و شناخت کافی، تجهیزات خود را در جهت راه‌اندازی استودیو انتخاب کنید. تجهیزات خوب نورپردازی به شما کمک می‌کند حداکثر بهره را از امکانات لوکیشن عکاسی پرتره ببرید. البته نباید فراموش کرد که تجهیزات حرفه‌ای‌تر، نوری پایدارتر و طول عمری به‌مراتب بیشتر دارند.

همان‌گونه که می‌بینید سافت باکس انتخابی دیوید در فاصله‌ای در حدود 75 سانتیمتری سوژه و نه دقیقا بالای سر او قرار دارد. نور تولید شده توسط منبع نور، پس از گذر از سافت باکس از طریق یک رفلکتور نقره‌ای به صورت سوژه بازتابانده می‌شود. همین آگاهی کوچک و محدود به کارکرد تجهیزات نورپردازی است که می‌تواند از هر لوکیشن عکاسی پرتره ، فضایی ایده‌آل برای شما به‌وجود آورد.

لوکیشن عکاسی پرتره

شما چگونه می‌توانید عکس پرتره‌ای باکیفیت به ثبت برسانید؟

تجهیزات جرفه ای استودیویی

از طریق مقاله‌ی زیر می‌توانید، راهنمای جامع خرید فلاش استودیویی را مطالعه کنید. در این مقاله شما با تمامی پیش‌نیازهای راه‌اندازی یک استودیو عکاسی حرفه‌ای با کمترین هزینه و حداقل تجهیزات نورپردازی آشنا خواهید شد. ضمنا آشنایی شما با اصطلاحات فنی تجهیزات نورپردازی می‌تواند در انتخاب و خرید بهتر، به کمک شما بیاید. این مقاله در دو بخش مجزا برای عکاسان مبتدی و نیمه‌حرفه‌ای و همچنین عکاسان حرفه‌ای تهیه شده است.

مطالعه مقاله
راهنمای خرید فلاش استودیویی و آشنایی با مشخصات فنی آن
عکاسی استودیویی

همان‌طور که در این مقاله با نام اهمیت لوکیشن عکاسی پرتره ، مشاهده کردید که در صورت داشتن تبحر در عکاسی و آشنایی با تجهیزات نورپردازی، شما قادر خواهید بود از هر فضای کوچک و محدودی هم به‌عنوان یک لوکیشن عکاسی پرتره بی‌نقص بهره ببرید. در نتیجه اگر در راه‌اندازی استودیوی عکاسی شخصی خود مُصر هستید، برای شما یک خبر خوب داریم زیرا با مطالعه‌ی این مقاله می‌توانید به این نتیجه برسید که اولین استودیوی عکاسی شما می‌تواند بخشی از منزلتان باشد.

مطالعه مقاله
راهنمای جامع راه‌اندازی آتلیه عکاسی یا استودیو عکاسی خانگی
تجهیزات استودیویی

اگر به دنبال یک راهنمای جامع در شناخت بهترین و کاربردی‌ترین تجهیزات نورپردازی هستید، قطعا راهنمای جامع معرفی تجهیزات نورپردازی و راه‌اندازی استودیوی عکاسی مگ دیدنگار را از دست ندهید. در این مقاله‌ی جامع هر آنچه را که در رابطه با تجهیزات نورپردازی و کاربردهای آن‌ها نیاز داشته باشید، به‌دست خواهید آورد.

مطالعه مقاله
راهنمای جامع مهم‌ترین و بهترین تجهیزات نورپردازی و راه‌اندازی استودیو عکاسی
فلاش های گودوکس

تمامی تجهیزات به کار رفته در کارگاه آموزش نورپردازی دیوید تجادا، بر پایه‌ی محصولات نیکون است. شما می‌توانید در فروشگاه دیدنگار با ویژگی‌های برخی از این محصولات بیشتر آشنا شده و همچنین در صورت نیاز با اطمینان خاطر از کیفیت و اصالت کالا، آن‌ها را خریداری کنید. متاسفانه و به‌علت افزایش بی‌سابقه‌ی قیمت دلار، بسیاری از عکاسان در تامین تجهیزات مورد نیاز خود، با مشکل مواجه هستند. در این بین دیدنگار با تامین این تجهیزات کاربردی از سایر برندهای باکیفیت اما با قیمت مناسب‌تر تلاش دارد تا این چالش را برای شما تا حد توان برطرف نماید. فلاش‌های استودیویی حرفه‌ای گودوکس با کیفیتی بالا اما قیمتی مناسب توسط دیدنگار عرضه می‌گردند. با مطالعه مقاله زیر می‌توانید در یک پرونده‌ی جامع با 10 عدد از بهترین فلاش های گودوکس و همچنین کارکردها، دفترچه راهنما و ویدیوی راه‌اندازی آن‌ها آشنا شوید.

کارگاه_عکاسی_پرتره

کارگاه جامع عکاسی پرتره

هر آنچه باید در رابطه با عکاسی پرتره بصورت حرفه بیاموزید را در این کارگاه فرا خواهید گرفت. برای اولین بار در ایران شما با حضور در یک کارگاه جامع، 24 سبک از عکاسی پرتره را آموزش خواهید دید. این کارگاه در آتلیه مجهز دیدنگار و با حضور اساتید مجرب برگزار خواهد شد.

مطالعه مقاله
بهترین فلاش های عکاسی گودوکس ( Godox ) در سال 2019
دوربین عکاسی

در نهایت و در صورت نیاز به خریداری تجهیزات دست دوم عکاسی، می‌توانید سری به این بخش از فروشگاه دیدنگار زده تا با قیمتی مناسب بتوانید تجهیزات مورد نظر خود را به‌صورت دست دوم خریداری کنید. کارشناسان ما در دیدنگار با بررسی تخصصی تجهیزات دست دوم، سالم‌ترین و به‌روزترین تجهیزات را با قیمتی کاملا اقتصادی و با ضمانت عملکرد صحیح به شما پیشنهاد می‌دهند.

( خرید و فروش دوربین و تجهیزات دست دوم <– کلیک کنید )

به تمامی عکاسان علاقه‌مند به سبک‌های متنوع عکاسی پرتره و تجهیزات نورپردازی وابسته به آن توصیه می‌کنیم، سری مقالات کارگاه آموزشی نورپردازی نیکون را که توسط استاد برجسته‌ی عکاسی دیوید تجادا عرضه گردیده است، از دست ندهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.