مقایسه اوسمو پاکت و اوسمو پلاس

مقایسه اوسمو پاکت و اوسمو پلاس

در این مقاله دو مورد از بهترین دوربین‌های ورزشی DJI، یعنی اوسمو پاکت و اوسمو پلاس را برایتان معرفی خواهم کرد.

نام DJI با نوآوری و محصولات با کیفیت گره خورده است. بازار پهپادها، از خانگی گرفته تا حرفه‌ای، تحت سلطه این شرکت است و گیمبال‌های پیشرفته این کمپانی چینی هم همه جا دیده می‌شوند.

دوربین‌های اکشن محصولات جذابی برای بسیاری از کاربران هستند و به خصوص به دلیل اندازه کوچک و البته قابلیت‌های متعدد، مورد استفاده ورزشکاران قرار می‌گیرند. این محصولات علاوه بر اینکه به طور کامل در جیب جا می‌شوند، به سادگی بر روی پهپادها و یا اسکیت بردها هم قابل نصب هستند.

با این حال، مشکل لرزش تصویر یکی از بزرگترین مشکلات این دوربین‌های جیبی است که در صورت عدم کنترل، لرزش بسیار شدید، حرکتی را به تصاویر نیز انتقال داده و آن‌ها را غیرقابل تماشا می‌نمایند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه گیمبال‌های رونین S و رونین SC

حال کمپانی مطرح DJI سعی کرده است تا با عرضه دوربین‌های سری اوسمو، بدون از بین بردن قابلیت‌های کلیدی حمل‌پذیری، دوربینی باثبات را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد که تصاویری بدون هر گونه لرزش را ثبت می‌کنند.

در این مقاله قصد دارم دو مورد از بهترین دوربین‌های سری اوسمو، یعنی اوسمو پاکت و اوسمو پلاس را برایتان معرفی و مقایسه کنم تا اگر قصد خرید یکی از آنها را دارید، بهترین گزینه متناسب با نیازهایتان را پیدا کنید. پس تا انتهای این مقاله همراه من باشید…

اسمو پاکت
اوسمو پاکت

طراحی و کاربرد

اوسمو پاکت در واقع یک دوربین دیجیتال مخصوص فیلم برداری است که بر روی یک گیمبال مکانیکی با لرزشگیر سه محوره سوار شده و می‌تواند تا حد زیادی لرزش‌های دست را خنثی کند. اوسمو پلاس هم همانند آن به یک لرزشگیر سه محوره مجهز شده که عملکرد بسیار خوبی دارد.

البته باید بگویم که هیچ یک از این دو دوربین، دوربین اکشن محسوب نمی‌شوند؛ چرا که دوربین‌های اکشن حداقل از قابلیت ضد آب بودن و ضد ضربه بودن بهره‌مند هستند، در حالی که هیچ یک از این دو دوربین نه ضد آب هستند و نه در برابر ضربه‌های احتمالی مقاومتی دارند.

همچنین اکشن کمراها را معمولا باید به خودتان و یا تجهیزاتتان وصل کنید تا بتوانید با دست‌های آزاد به فعالیت ورزشی بپردازید، اما اوسمو پاکت و اوسمو پلاس را باید در دست بگیرید. میدان دید عریض هم یکی دیگر از ویژگی‌های مهم دوربین‌های ورزشی است که در این دو دوربین دیده نمی‌شود.

اسمو پلاس
اوسمو پلاس

البته شاید بتوانید با ترکیبی از لوازم جانبی و خلاقیت خودتان، اسمو پاکت و اوسمو پلاس را به تجهیزات ورزشی یا حتی به یک کوادکوپتر فاقد دوربین متصل نموده و از آن به عنوان یک دوربین فیلم برداری هوایی استفاده کنید.

در واقع می‌توان گفت آنها دوربین‌های فیلم برداری کوچک و قابل حملی هستند که کیفیت خوبی را ارائه می‌دهند و برای فیلم سازان مبتدی کاملا مناسب می‌باشند. یا بهتر بگویم، می‌توانید آنها را تنها به موبایل خود ترجیح دهید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
بهترین دوربین‌های 360 درجه 2019

ابعاد اوسمو پلاس 161.5 در 48.2 در 61.8 میلی‌متر و ابعاد اوسمو پاکت 121.9 در 28.6 در 36.9 است که با توجه به وزن کم آنها، برای حمل و نقل بسیار مناسب هستند. وزن اوسمو پاکت و اوسمو پلاس به ترتیب برابر 116 و 201 گرم است.

ابعاد اوسمو پاکت کمی کوچکتر است و به واسطه وزن بسیار کم آن که حتی کمتر از یک گوشی هوشمند است، به راحتی می‌توانید آن را در جیبتان جای دهید.

اسمو پاکت

کیفیت تصویر

اوسمو پاکت چهار بخش اصلی دارد که از آنها تشکیل شده است؛ دوربین، گیمبال مکانیکی سه محوره، نمایشگر 1 اینچی و بدنه اصلی. دوربین به کار رفته در اوسمو پاکت را در بعضی از پهپادهای این شرکت مانند پهپاد مویک ایر یا Mavic 2 Zoom هم می‌توان مشاهده کرد.

حسگر اوسمو پاکت 1/2.3 اینچی بوده و رزولوشنی معادل 12 مگاپیکسل ( به طور دقیق 12.76 مگاپیکسل، دقت موثر 12.4 مگاپیکسل ) دارد.

شرکت DJI برای این دوربین از یک لنز ثابت 26 میلی‌متری استفاده کرده است. دیافراگم این لنز f/2.0 بوده و زاویه دیدی معادل 80 درجه می‌دهد. رنج حساسیت ایزو نیز در این دوربین از 100 تا 3200 در حالت عکاسی و فیلم برداری می‌باشد.

این دوربین می‌تواند ویدیوهای 4K را با نرخ 24 تا 60 فریم بر ثانیه، و ویدیوهای فول اچ دی را با نرخ 24 تا 120 فریم بر ثانیه ضبط کند.

در نقطه مقابل، اوسمو پلاس از سه بخش اصلی تشکیل شده که به جز نمایشگر، باقی موارد با اوسمو پاکت مشترک هستند. دوربین به کار رفته در اوسمو پاکت کمی بهینه شده و می‌تواند کیفیت بالاتری را در فیلم برداری و یا عکاسی ارائه دهد.

دوربین اسمو پاکت

حسگر به کار رفته در این دوربین در قطع 1/2.3 اینچی با رزولوشن 12 مگاپیکسل بوده و در کنار آن از یک لنز با فاصله کانونی 77-22 میلی‌متری استفاده شده که دیافراگمی معادل f/2.8 ( در حالت واید ) – f/5.2 ( در حالت تله ) دارد.

زاویه دید این لنز معادل 92 درجه ( در حالت واید ) و 35 درجه ( در حالت تله ) می‌باشد. این دوربین می‌تواند ویدیوهای 4K را با نرخ 24 تا 30 فریم بر ثانیه، و ویدیوهای فول اچ دی را با نرخ 24 تا 100 فریم بر ثانیه ضبط کند.

همچنین دامنه حساسیت یا ISO این دوربین در حالت عکاسی 1600 – 100 و در حالت فیلمبرداری 3200 – 100 است.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
بهترین دوربین‌های مسافرتی جمع و جور 2019

حداکثر میزان بیت ریت ویدیوها در دوربین اوسمو پاکت 100 مگابیت بر ثانیه و در دوربین اوسمو پلاس 60 مگابایت بر ثانیه است که نشان از عملکرد نسبتا بهتر اوسمو پاکت در زمینه فیلم برداری دارد.

در زمینه عکاسی نیز می‌توان گفت اوسمو پاکت عملکرد بهتری دارد، مخصوصا در نور کم. دیافراگم f/2.0 باعث شده تا در نور کم تصاویر روشن‌تر و با کیفیت‌تری را به ثبت برسانید. حداکثر ایرو نیز در حالت عکاسی، برای اوسمو پاکت بیشتر است که البته عملا استفاده از آن خیلی عاقلانه نیست، چرا که نویز زیادی در تصاویر ثبت می‌شود.

دوربین اسمو پاکت

عملکرد گیمبال

گیمبال اوسمو پاکت قابلیت چرخش در سه محور را دارد؛ از 230 – تا 50 + درجه در محور افقی، از 95 – تا 50 + درجه در محور عمودی، و تا ± 45 درجه به طرفین. این گیمبال علاوه بر حذف لرزش‌های ناگهانی و یکنواخت کردن حرکات دوربین، می‌تواند قابلیت‎‌های منحصر به فردی نظیر دنبال کردن خودکار سوژه‌ها، ردیابی چهره و موشن لپس ( ویدیوی زمان گریز همراه با حرکت ) را در اختیار شما قرار دهد.

گیمبال اوسمو پلاس نیز همانند آن به شما اجازه می‌دهد در سه محور دوربین را بچرخانید؛ از – 35 تا + 135 درجه در محور افقی، ± 320 درجه در محور عمودی، و تا ± 30 درجه به طرفین.

حداکثر سرعت چرخش در هر دو دوربین اوسمو پاکت و اوسمو پلاس برابر 120 درجه بر ثانیه است. اما یکی از بهترین قابلیت‌های این دو دوربین، ثبت تصاویر پانوراما به شیوه‌ای متفاوت و جذاب است !

عملکرد لرزشگیر این گیمبال مثال زدنیست و اگر در حرکتتان بالا و پایین‌های شدیدی نداشته باشید، انگار که فیلم را توسط یک سه پایه متحرک ثبت کرده‌اید ! قابلیت دنبال کردن سوژه و ردیابی چهره و همچنین موشن لپس، برای اوسمو پلاس نیز در نظر گرفته شده است.

اوسمو پلاس

برای اینکار کافی است تا دوربین را بالا گرفته و و دکمه عکاسی را فشار دهید. دوربین شروع به چرخش می کند و تصاویر را پشت سر هم ثبت می‌کند که نتیجه آن می‌شود یک پانورامای حرفه‌ای!

قابلیت جالب دیگری که در محصولات سری اوسمو قرار داده شده است، قابلیت Motionlapses است. در ثبت تایم لپس، دوربین بر روی دست و یا سه پایه از یک صحنه عکس‌های متوالی با فواصل زمانی معین می‌گیرد و سپس این عکس‌ها را با هم ترکیب کرده و آن‌ها را به یک ویدئوی جذاب تبدیل می‌کند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
راهنمای جامع علائم اختصاری لنزها

صفحه نمایش

نمایشگر 1 اینچی و لمسی اسمو پاکت فقط برای انجام تنظیمات، نمایش اطلاعات ضروری و کادربندی به درد می‌خورد، چون جزئیات زیادی را نمی‌توانید داخل آن مشاهده کنید.

Swipe از لبه‌های نمایشگر شما را به منوهای مختلف دستگاه برده و همان طور که حدس می‌زنید، برای یاد گرفتن آنها کار آسانی پیش رو ندارید. احتمالاً شما هم تا مدتی ترکیبات مختلف Swipe را امتحان می‌کنید تا به منوهای جدیدی برسید، اما به تدریج موارد اصلی در ذهنتان خواهد ماند.

مقایسه اوسمو پاکت و اوسمو پلاس

اوسمو پلاس اما فاقد نمایشگر است که به نظر من ایراد خیلی بزرگی هم نیست. نمایشگری به این کوچکی نمی‌تواند آنقدر که فکر می‌کنید کاربردی باشد و احتمالا شما هم استفاده از صفحه نمایش گوشی هوشمندتان را برای کنترل گیمبال ترجیح می‌دهید.

هر دو دوربین امکان اتصال به گوشی هوشمند برای کنترل را فراهم می‌کنند که عملکرد بسیار خوبی دارد. این ارتباط می‌تواند به صورت بی سیم و یا از طریق پورت‌های لایتنینگ USB – C برقرار شود.

فضای ذخیره‌سازی

هر دو دوربین اوسمو پاکت و اوسمو پلاس از حافظه میکرو اس دی پشتیبانی می‌کنند، اما ظرفیت آنها تفاوت دارد.

اوسمو پلاس از کارت‌های حافظه میکرو اس دی با فرمت Class 10 یا UHS – 1 و نهایت ظرفیت 64 گیگابایت پشتیبانی می‌کند که به نظر کافی می‌رسد. البته اگر قصد فیلم برداری طولانی مدت با رزولوشن 4K را نداشته باشید.

در نقطه مقابل، اوسمو پاکت از کارت‌های حافظه میکرو اس دی با فرمت Class 10 یا UHS – 1 و نهایت ظرفیت 256 گیگابایت پشتیبانی می‌کند که می‌تواند مدت زیادی شما را همراهی کند.

اسمو پاکت

عمر باتری

این مشخصه، از مهمترین عوامل دوربین‌های قابل حمل به شمار می‌آید. باتری 1225 میلی‌آمپر ساعتی اوسمو پلاس می‌تواند تا حد زیادی نیاز شما را مرتفع کند. اما چنانچه به مدت زمان بیشتری برای کار با دستگاه نیاز داشتید، می‌توانید از باتری‌های یدک استفاده کنید.

جالب است بدانید که باتری این دوربین قابل تعویض بوده و می‌توانید از یک یا چند باتری یدک، در کنار باتری اصلی استفاده کنید تا همیشه خیالتان ازاین بابت راحت باشد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه کوادکوپتر فانتوم 4 پرو با فانتوم 4 پرو v2

باتری به کار رفته در اوسمو پاکت اما یک نمونه‌ی 875 میلی‌آمپر ساعتی می‌باشد که به ادعای کمپانی DJI، می‌تواند تا 140 دقیقه به فیلم برداری مداوم با کیفیت فول اچ دی و نرخ 30 فریم بر ثانیه بپردازد.

مدت زمان شارژ شدن این باتری حدود 73 دقیقه با یک شارژر 10 وات خواهد بود. همچنین امکان شارژ کردن از طریق پورت USB – C نیز در نظر گرفته شده تا راحت‌تر این کار را انجام دهید.

مقایسه اوسمو پاکت و اوسمو پلاس

مقایسه اوسمو پاکت و اوسمو پلاس : جمع‌بندی

ویدیوهای زیادی را در یوتوب می‌بینیم که اوسمو پاکت و اوسمو پلاس را با اکشن کمراهای مطرح بازار، به ویژه محصولات گوپرو مقایسه می‌کنند، اما به نظر من این مقایسه درست نیست. این دو دوربین ( حداقل بدون مجموعه لوازم جانبی ) در خانواده اکشن کمراها قرار نمی‌گیرند و فقط یک دوربین فیلمبرداری جیبی هستند که به خاطر بهره‌مندی از گیمبال حرفه‌ای، چند قابلیت اضافه را هم در اختیار شما قرار می‌دهند.

اوسمو پاکت و اوسمو پلاس هر دو دوربین‌های بسیار خوبی هستند و از گیمبال‌های حرفه‌ای بهره می‌برند؛ اما قطعا به درد تولیدکنندگان محتوای حرفه‌ای و فیلم سازان حرفه‌ای با کلکسیونی از دوربین های Arri و Red نمی خورند.

اما اگر یک کاربر معمولی هستید و می‌خواهید از جشن تولد، کنسرت، زندگی روزمره و سفرهای تفریحی خود فیلم بگیرید ( یعنی همان کارهایی که قبلا با هندی کم انجام می‌شد ) این دو دوربین برای شما ساخته شده‌اند. در نظر داشته باشید که کیفیت فیلم برداری و عکاسی در اوسمو پاکت به میزان محسوسی بهتر از برادر خود است.

مقایسه اوسمو پاکت و اوسمو پلاس

البته محدودیت‌هایی مثل عریض نبودن لنز، نویز بالای تصاویر در نور کم، نیاز به اپلیکیشن موبایل برای تنظیمات کامل و شارژدهی باتری همچنان وجود دارند و انتظار می رود که DJI در نسل‌های بعدی بتواند این موارد را برطرف کند. مقاوم‌تر کردن بدنه هم جزو مواردیست که امیدواریم در دوربین‌های بعدی سری اوسمو شاهدش باشیم.

در نهایت باید به قیمت بالای این دو محصول اشاره کنم. پرداخت مبلغ 350 دلار برای اوسمو پاکت و 350 دلار برای اوسمو پلاس کمی غیر معقول و زیاد به نظر می‌رسد، به خصوص اینکه برای استفاده کامل از تمام قابلیت‌های این دستگاه باید مقداری هم برای خرید لوازم جانبی هزینه کنید.

با توجه به این موضوع و حداقل در ایران، شاید استفاده از یک دوربین اکشن بهتر و به صرفه‌تر باشد، البته اگر با کمی لرزش بیشتر نسبت به دوربین‌های سری اوسمو مشکلی ندارید.

شما می‌توانید مشخصات کامل اوسمو پاکت را از این لینک و مشخصات کامل اوسمو پلاس را از این لینک مشاهده کنید.

در این مقاله سعی کردم دوربین‌های اوسمو پاکت و اوسمو پلاس را برایتان معرفی کنم. امیدوارم نکاتی که در مقاله ” مقایسه اوسمو پاکت و اوسمو پلاس “ برایتان گفتم مفید بوده باشد. آیا شما تجربه استفاده از این دو دوربین را دارید ؟ نظرتان در مورد آنها چیست ؟

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی دارید، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

جدیدترین دوربین‌های ورزشی در فروشگاه دیدنگار
دوربین اکشن ورزشی اس جی کم Sjcam S1 2K Wireless Security Camera مشکی
دوربین اکشن ورزشی اس جی کم Sjcam A10 1296p Body Camera
دوربین اکشن ورزشی اس جی کم Sjcam A20 2880p Body مشکی
دوربین اکشن ورزشی اس جی کم Sjcam Body Camera A50
دوربین اکشن ورزشی اس جی کم Sjcam SJ4000 Dual-Screen مشکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.