مقایسه کوادکوپتر فانتوم 4 پرو با فانتوم 4 پرو v2

مقایسه فانتوم 4 پرو با فانتوم 4 پرو V2

در این مقاله قصد داریم به مقایسه کوادکوپتر فانتوم 4 پرو با فانتوم 4 پرو v2 بپردازیم. با ما همراه باشید.

DJI، تولید کننده بزرگ بازار کوادکوپتر‌ها

چند سالی است که ظهور کوادکوپترها و امکان استفاده مردم عادی از آن‌ها، دنیا را وارد دوره جدیدی از انقلاب تکنولوژی کرده است. یکی از کمپانی‌هایی که سهم به سزایی در این تغییرات داشته و شاید بتوان گفت اصلی‌ترین شرکت تولیدکننده پهپادهای جدید بوده، شرکت DJI است. در طی این سال‌ها DJI مدل‌های متنوعی از پهپاد را تولید و به بازار عرضه کرده که هرکدام ویژگی‌های خاصی را ارائه می‌دهند. یکی از برترین سری‌ پهپاد‌های تولید شرکت DJI، سری phantom این شرکت است و دو مدل از جدیدترین آن‌ها، کوادکوپتر فانتوم 4 پرو و نسخه به روزرسانی شده آن یعنی پهپاد فانتوم 4 پرو v2 هستند.

مقایسه فانتوم 4 پرو با فانتوم 4 پرو v2

مدتی پس از معرفی پهپاد فانتوم 4 پرو ، شرکت DJI نسخه جدیدی از این پرنده با نام فانتوم 4 پرو v2 را به بازار معرفی کرد. در ابتدای مقایسه فانتوم 4 پرو با فانتوم 4 پرو v2 ، ابتدا باید گفت که اگر یک فانتوم 4 پرو را در اختیار دارید، خرید فانتوم 4 پرو v2 کار مقرون به صرفه‌ای برای شما نیست و از طرفی آنقدرها هیجان‌زده نخواهید شد و بهتر است به فانتوم 5 فکر کنید. اما اگر به تازگی قصد خرید پهپاد فانتوم 4 را دارید، بهترین انتخاب برای شما کوادکوپتر فانتوم 4 پرو v2 خواهد بود.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه گیمبال‌های رونین S و رونین SC

برخی از شباهت‌های فانتوم 4 پرو با ورژن 2 آن

درباره تفاوت‌های میان این دو پهپاد حرفه‌ای باید به این مسئله اشاره کرد که تفاوت چندان فاحشی بین این دو مدل وجود ندارد، اما یکی دو تغییر ظریف و هیجان‌انگیز رخ داده که ممکن است وسوسه‌انگیز باشند. هر دو پرنده قابلیت پرواز و همچنین تشخیص مانع سه بعدی را در بالاترین سطح ممکن دارا هستند. هر دو کوادکوپتر فانتوم 4 پرو و فانتوم 4 پرو v2 از یک دوربین 20 مگاپیکسلی با قابلیت ضبط ویدیویی 4k با سرعت 60 فریم بر ثانیه بهره می‌برند. بهره‌گیری از سرعت 60 فریم بر ثانیه به شما این امکان را می‌دهد که تصاویر را با سرعت بالا ضبط کنید. دوربین 20 مگاپیکسلی هر دو پهپاد نیز قابلیت ثبت عکس در دو فرمت RAW و JPEG را دارد. به علاوه این دوربین همچنین از یک شاتر مکانیکی با سرعت 1/2000 ثانیه و یک شاتر الکترونیکی با سرعت 1/8000 بهره می‌برد که در هر دو پهپاد فانتوم 4 پرو v2 فانتوم 4 پرو یکسان هستند.

مقایسه فانتوم 4 پرو با فانتوم 4 پرو ورژن 2

ملخ‌های بی صدا در فانتوم 4 ورژن 2

مدت زمان پرواز نیز در این دو مدل از سری فانتوم 30 دقیقه است و در نسخه به روزرسانی شده تغییری نیافته. اما در سیستم پرواز فانتوم 4 پرو v2 تغییری بسیار مهم اتفاق افتاده و آن ملخ‌های بی‌صدای این پرنده است. ملخ‌های جدیدی که در پهپاد فانتوم 4 پرو v2 به کار رفته‌اند، صدای پرواز را نسبت به فانتوم 4 پرو تا 4 دسیبل کاهش داده‌اند؛ که این یعنی 60% صدای کمتر در حالت پرواز. اما یک خبر ویژه برای دارندگان فانتوم 4 پرو که شاید قابلیت ملخ‌های بی‌صدای فانتوم 4 پرو v2 آن‌ها را هیجان‌زده کرده باشد. ملخ‌های پهپاد فانتوم 4 پرو v2 قابل نصب بر روی فانتوم 4 پرو هستند و شما می‌توانید به جای خرید پهپاد فانتوم 4 پرو v2 تنها ملخ‌های آن را خریداری کرده و بر روی فانتوم 4 پروی خود نصب کنید و از پرواز بی‌صدا لذت ببرید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
بهترین دوربین‌های 360 درجه 2019

سیستم رادیویی

در ادامه‌ی مقایسه فانتوم 4 پرو با فانتوم 4 پرو v2 نیز می‌توان گفت که مهم‌ترین تفاوتی که بین این دو پهپاد وجود دارد، مربوط به سیستم رادیویی این دو پرنده است. کوادکوپتر فانتوم 4 پرو از سیستم light bridge برای برقراری ارتباط بین پهپاد و سیستم کنترل بهره می‌برد؛ این در حالی است که در نسخه بروزرسانی شده، یعنی فانتوم 4 پرو v2 از یک سیستم جدید برای برقراری این ارتباط استفاده شده است. فانتوم 4 پرو v2 از سیستمی به نام OcuSync استفاده می‌کند که ویژگی پیشرفته‌تر این سیستم، برقراری ارتباط بصورت وایرلس با DJI goggles می‌باشد. سیستم OcuSync با انتقال با کیفیت تصاویر به عینک سه بعدی DJI، تجربه بی‌نظیری از FPV را با وضوح 1920×1080 پیکسل برای کاربر ایجاد می‌کند.

 پهپاد فانتوم ۴ پرو ورژن ۲

سرعت و برد پرواز

حداکثر سرعت کوادکوپتر فانتوم 4 پرو به 72 کیلومتر در ساعت می‌رسد که در فانتوم 4 پرو v2 نیز به همین ترتیب است. باید اشاره کرد که 72 کیلومتر در ساعت، سرعت بسیار خوبی برای یک پهپاد محسوب می‌شود. دیگر ویژگی‌ای که در هر دو پرنده مورد نظر یکسان است، برد این پهپادهاست. جدیدترین مدل سری فانتوم یعنی فانتوم 4 پرو v2 بردی برابر با 7 کیلومتر دارد که بسیار فوق‌العاده است. این مسافت در مدل پیشین این پهپاد نیز همین‌گونه است.

کاهش وزن در نسخه V2

اما یکی از تغییرات فانتوم 4 پرو v2 نسبت به فانتوم 4 پرو، وزن آن می‌باشد. وزن فانتوم 4 پرو 1388 گرم است؛ و این در حالی است که در نسخه به‌روزرسانی شده آن 13 گرم از آن کم شده و به 1375 گرم رسیده است. قطعا وزن پایین‌تر انعطاف‌پذیری بیشتری را به همراه دارد که می‌توان آن را به عنوان یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد فانتوم 4 پرو v2 نسبت به نسخه پیشین خود به حساب آورد.

پهپاد فانتوم Phantom 4 Pro V2

باتری، سیستم GPS و بازگشت به خانه

این دو پهپاد در بیشتر موارد دیگر کاملا یکسان هستند و کیفیتی برابر را ارائه می‌دهند. ویژگی‌هایی همچون زاویه دید عمودی و افقی، مدت پرواز، عمر باتری و غیره از این موارد هستند. در واقع با یک بار شارژ باتری می‌توانید به مدت 30 دقیقه با این دو پرنده پرواز کنید. هر دو پهپاد از سیستم بازگشت به خانه بسیار پیشرفته‌ای برخوردارند که در هنگام کاهش شارژ باتری عمل می‌کنند و پرنده را به مبدا بازمی‌گردانند. البته دکمه‌ای برای اعمال تنظیمات بازگشت به خانه بر روی ریموت وجود دارد که در هر زمان که بخواهید، می‌توانید پهپاد را به سمت خود فرابخوانید. کوادکوپتر با ثبت مختصات هر محلی که از آن گذر می‌کند به راحتی قادر به بازگشت به نقطه عزیمت اولیه خواهد بود. اما سیستم GPS در پهپاد فانتوم 4 پرو v2 تغییرات ظریفی داشته که یکی از آن‌ها اضافه شدن سیستم Gloonas برای همکاری در فرآیند بازگشت به خانه است. بدین ترتیب می‌توان گفت در کوادکوپتر فانتوم 4 پرو v2 با سیستم بازگشت به خانه دقیق‌تری روبرو خواهیم بود.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
بهترین لنزهای کانن برای دوربین‌های DSLR

سیستم لرزشگیر و تشخیص مانع

دو مورد دیگری که در هر دو پرنده یکسان هستند، لرزشگیر و سیستم تشخیص مانع است. هر دو پهپاد از یک گیمبال سه محوره برای جلوگیری از لرزش دوربین به هنگام پرواز بهره می‌برند، تا ارائه دهنده تصویری بسیار نرم و بدون لرزش باشند. سیستم تشخیص مانع آن‌ها نیز از پنج جهت عمل می‌کند، که احتمال برخورد با موانع را به نزدیک صفر می‌رساند. این سیستم در پهپادهای فانتوم 4 پرو و فانتوم 4 پرو v2 به گونه‌ای است که حتی در مکان‌های سربسته نیز قادر به پروازی نرم و انعطاف‌پذیر هستند و مشکلی برایشان پیش نمی‌آید.

کدام فانتوم را بخریم؟

یک ویژگی متفاوت بین دو پهپاد باقی مانده، که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت اما باید گفت که بطور کلی، نکته چندان چشمگیری به پهپاد فانتوم 4 پرو ورژن 2 اضافه نشده و تمام وبسایت‌های معتبر نیز به همین نکته اشاره و توصیه کرده‌اند. لذا در صورتیکه پهپاد فانتوم 4 پرو را دارید، بهتر است به دنبال خرید فانتوم 4 پرو v2 نباشید. اما اگر به تازگی قصد تهیه آن را دارید، نسخه جدید این مدل یعنی فانتوم 4 پرو v2 مناسب‌ترین انتخاب است. این نکته نیز قابل ذکر است که قیمت کوادکوپتر فانتوم 4 پرو v2 تفاوت چندانی با فانتوم 4 پرو ندارد که البته تغییر چندانی هم در کار نبوده که بخواهد قیمت را بالاتر ببرد.

کنترل کوادکوپتر فانتوم 4

تفاوت سیستم برقراری ارتباط ریموت‌ها

همان‌طور که گفته شد این دو پرنده از دو سیستم برقراری ارتباط متفاوت بهره می‌برند که ریموت کنترل‌های آن‌ها را نیز متفاوت کرده است. ریموت فانتوم 4 پرو با سیستم light bridge و فانتوم 4 پرو v2 با سیستم OcuSync عمل می‌کنند که به همین خاطر نمی‌توان از ریموت ورژن دوم بر روی فانتوم 4 پرو استفاده کرد. هر دوی ریموت‌ها، هم بدون صفحه نمایش و هم با صفحه نمایشی که گوشی هوشمند شما خواهد بود، کار می‌کنند. بر روی ریموت‌ها محلی برای قرار دادن گوشی هوشمند نیز تعبیه شده که به آسانی قابل استفاده است.

سخن پایانی

به هر ترتیب هر دو پهپاد از مدل‌های بسیار معروف و کارآمد هستند که تجربه پروازی حرفه‌ای و ثبت تصاویری بسیار با کیفیت را برای ما به ارمغان می‌آورند و شرکت DJI در ساخت آن‌ها از بهترین مواد اولیه و همچنین به روزترین سیستم‌های پروازی و پردازش تصویر استفاده کرده است. حال باید منتظر باشیم تا ببینیم مدل آینده پهپادهای سری فانتوم چه امکانات جدید و پیشرفته‌ای را ارائه خواهد کرد.

پهپاد فانتوم 4 دی جی آی
جدیدترین پهپادها ( کوادکوپترها ) در فروشگاه دیدنگار
نور ال ای دی مخصوص مویک ایر PGYTECH P UN-002 LED Light for DJI Mavic Air
پهپاد دی جی آی مویک 3 کلاسیک DJI Mavic 3 Classic
پهپاد دی جی آی مویک ۳ پرو DJI Mavic 3 Pro
پهپاد دی جی آی DJI Inspire 3
پهپاد مویک مینی 2 دی جی آی DJI Mavic Mini 2
پهپاد دی جی آی مویک ۳ مویک DJI Mavic 3 Fly More Combo
پهپاد دی جی آی مویک مینی ۳ پرو DJI Mavic Mini 3 Pro

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.