نگاه نزدیک به نیکون Z50 : جدیدترین بدون آینه نیکون !

دوربین نیکون z50

کمپانی نیکون چند ساعت پیش از سومین دوربین بدون آینه خود از سری Z با نام Z50 رونمایی کرد. این دوربین دارای یک سنسور کراپ فریم APS-C است و در کنار دو لنز کیت زوم با فرمت DX عرضه می‌شود. Z50 را می‌توان نسخه ساده‌تر دوربین نیکون Z6 به حساب آورد که هدف آن عکاسان علاقه‌مند و و افرادیست که می‌خواهند با هزینه‌ای کمتر از دوربین‌های بدون آینه و لنزهای مانت Z نیکون استفاده کنند.

Z50 یک دوربین نسبتا کوچک است و وزن کمی هم دارد، اما برای آن از یک صفحه نمایش بزرگ 3.2 اینچی استفاده شده که این واقعا یک حرکت سخاوتمندانه از نیکون بوده است. البته عدم وجود نمایشگر دوم در بالای بدنه دوربین و دکمه چرخان کنترل نوردهی از تفاوت‌های این دوربین با Z6 و دوربین نیکون Z7 است. در عوض Z50 از یک دکمه برای جابجایی سریع بین حالت عکاسی و فیلم برداری بهره می‌برد.

در این مقاله قصد دارم نگاهی نزدیک به جدیدترین دوربین بدون آینه نیکون ، یعنی Z50 داشته باشم. پس همراه من باشید…

بدنه دوربین نیکون Z50

سنسور 21 مگاپیکسلی

سنسور CMOS با رزولوشن 20.9 مگاپیکسلی Z50 دقیقا همان چیزی است که قبلا در D500 نیکون دیده بودیم. این سنسور از حساسیت ایزویی در محدوده 100 تا 51.200 برخوردار بوده و تست‌های اولیه من نشان داد که کیفیت تصاویر ثبت شده در ایزوهای مختلف بسیار خوب هستند. اما یک تغییر عمده نسبت به Z6 و Z7، تغییر سایز سنسور از فول فریم به کراپ فریم بود.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه سونی a9 و نیکون Z7 : جدال بدون آینه‌های پرچمدار !

در عکس بالا می‌توانید ببینید که دکمه‌های Fn1 و Fn2 در موقعیت ساعت 8 در کنار دهانه اتصال لنز دوربین قرار گرفته‌اند. مکان قرارگیری این دکمه‌ها دقیقا مثل همان چیزی است که در Z6 و Z7 دیده بودیم و در زمان در دست گرفتن دوربین زیر انگشتان شما قرار گرفته و دسترسی به آنها بسیار ساده است.

دوربین نیکون Z50 با لنز 250-50 میلی‌متری

عدم بهره‌گیری از IBIS

نیکون ثابت کرده است که قصد دارد برای دوربین‌های سری D از فرمت DX برای سیستم لرزشگیر داخلی تصویر استفاده کند، اما به هر حال برای دوربین نیکون Z50 تصمیم بر این شده که به سیستم VR خود لنزها بسنده شود. نیکون برای این دوربین دو لنز کیت زوم Z DX 16-50mm F3.5-6.3 VR و Z DX 50-250mm F4.5-6.3 VR را معرفی کرده که در ادامه به معرفی آنها نیز خواهم پرداخت.

عکاسی پیاپی

فوکوس خودکار 209 نقطه‌ای PDAF

شاید سنسور Z50 خیلی شبیه به D500 باشد، اما یک تفاوت عمده بین این دو وجود دارد و آن هم اضافه شدن تعداد نقطه‌های فوکوس خودکار تشخیص فاز است. نیکون برای Z50 یک سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز 209 نقطه‌ای را در نظر گرفته که تقریبا 87 درصد قاب را به صورت افقی و 85 درصد را به صورت عمودی پوشش می‌دهد. این میزان پوشش در اصل معادل همان چیزیست که در دوربین‌های فول فریم Z6 و Z7 دیده بودیم.

به همین ترتیب، عملکرد فوکوس خودکار به طور کلی خوب و دارای کنترل کافی بوده و ویژگی‌های مفید تشخیص چهره و چشم ( face / eye-detection ) را نیز شامل می‌شود. البته می‌توان گفت که سرعت و دقت آن به اندازه دوربین‌های DSLR نیکون خوب نیست؛ اگرچه هنوز نمی‌توانیم نظر قطعی را بدهیم و باید ببینیم عملکرد آن با لنزهای فرمت DX جدید نیکون چگونه خواهد بود، زیرا شاید سرعت فوکوس خودکار با آنها تغییر کند.

 

بدنه دوربین نیکون Z50 از جنس آلیاژ منیزیم

بدنه‌ای از جنس آلیاژ منیزیم

دوربین نیکون Z50 را می‌توان یک دوربین میانرده به حساب آورد، اما کیفیت ساخت آن بسیار عالی است. بدنه آن از آلیاژ منیزیم ساخته شده و مقاومت بسیار خوبی در برابر آب، گرد و غبار و رطوبت هوا دارد. بنابراین با خیال راحت می‌توانید از آن در هوای برفی، بارانی و یا در بیابان استفاده کنید.

البته متاسفانه نیکون اعلام کرده است که این دوربین علی‌رغم پوشش بیرونی خوبی که دارد، به اندازه Z6 و Z7 مقاوم نبوده و دلیل آن هم استفاده از فلاش پاپ آپ است.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه نیکون Z7 و کانن EOS R : جدال بهترین بدون آینه‌های کانن و نیکون !

ممکن است بعضی کاربران حرفه‌ای از این اقدام نیکون ناامید شوند، اما توجه داشته باشید که فلاش پاپ آپ می‌تواند به عنوان یک منبع نور پرکننده و یا حتی منبع نور اصلی در سبک‌هایی همانند عکاسی اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد، علاوه بر آن امکان همگام کردن فلاش‌های اکسترنال با استفاده از آن نیز وجود دارد، که واقعا کاربردیست.

صفحه نمایش چرخان تیلت شونده نیکون زد 50

صفحه نمایش 3.2 اینچی چرخان

نیکون برای Z50 از یک صفحه نمایش LCD لمسی 3.2 اینچی با 1.04 میلیون نقطه استفاده کرده که می‌تواند به صورت تیلت یا 180 درجه عمودی چرخش داشته باشد. تجربه استفاده از این نمایشگر به اندازه Z6 و Z7 لذت بخش بوده و من را کاملا راضی کرد.

شما به راحتی می‌توانید نقطه فوکوس را با استفاده از صفحه نمایش لمسی مشخص کنید، به سرعت بین عکس‌ها جابجا شوید و یا به سرعت بر روی تصاویرتان زوم کنید. البته توجه داشته باشید که رزولوشن این نمایشگر به هیچ وجه قابل مقایسه با نمونه 2.1 میلیون نقطه‌ای در Z6 یا Z7 نیست.

صفحه نمایش چرخان از نوع تیلت شونده شاید به اندازه مدل‌هایی با چرخش کامل 360 درجه کاربردی نباشد، اما برای عکاسی از زوایای بالایی و یا پایینی بسیار کاربردیست و می‌توانید ترکیب‌بندی‌های خاصی داشته باشید. همچنین امکان ثبت تصاویر سلفی نیز وجود دارد و تنها کافیست نمایشگر را به صورت 180 درجه به پایین بچرخانید. این قابلیت برای بلاگرها یا ویدئوبلاگرها نیز بسیار خوب است.

صفحه نمایش لمسی دوربین نیکون Z50

منظره‌یاب دیجیتالی اولد با 2.36 میلیون نقطه

منظره یاب اولد الکترونیکی نیکون Z50 دارای 2.36 میلیون نقطه بوده و عملکرد بسیار خوبی دارد. وضوح آن فوق‌العاده است و در هر شرایطی می‌توانید آن را مشاهده کنید. شاید بتوان این ویزور را بهترین در کلاس خود نامید، اگرچه با نمونه‌های 3.69 میلیون نقطه‌ای در Z6 و Z7 قابل مقایسه نیست.

اما یکی از ویژگی‌های جالب Z50 ، دکمه‌های لمسی اطراف نمایشگر است که عملکرد دکمه‌های زوم و DISP را به عهده دارند. اما موردی که در این عکس پنهان است، دکمه‌های کنترلی است که در هنگام در دست گرفتن دوربین، درست در زیر انگشت شست شما قرار می‌گیرد.

زبان طراحی Z50 کاملا مشابه Z6 و Z7 بوده و ارگونومی فوق‌العاده‌ای دارد. مکان قرارگیری دکمه‌ها نیز به همین صورت ادامه دهنده راه دو دوربین قبلیست و دسترسی به آنها بسیار ساده است. در حقیقت اگر می‌خواهید Z50 نیکون را تصور کنید، کافیست Z6 و دوربین نیکون D5600 را با هم ترکیب کنید.

باتری دوربین نیکون Z50

اسلات کارت حافظه و باتری

اسلات کارت حافظه دوربین نیکون Z50 تکی بوده و از طریق درب بخش باتری قابل دسترسی است ( به عکس بالا – قبل از تیترِ ” اسلات کارت حافظه و باتری ” توجه کنید ). باتری مورد استفاده برای این دوربین جدید بوده و EN-EL25 نام دارد. نیکون ادعا می‌کند که با هر بار شارژ کامل آن می‌توانید حدود 300 شات ( معادل استاندارد CIPA ) را ثبت کنید. البته عکاسان در هر سطحی که باشند، به چیزی بیش از این نیاز دارند و شاید این عدد بسیار ناامید کننده است.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
آموزش استفاده از اپلیکیشن Wireless mobile utility نیکون

خبر بد برای طرفداران نیکون این است که Z50 ( در حال حاضر ) تنها دوربینی است که از این مدل باتری استفاده می‌کند.

Nikon Z50

عکاسی پیاپی

Z50 یک دوربین کوچک است که عکاسی پیاپی را با حداکثر سرعت 11 فریم بر ثانیه و با فوکوس خودکار ارائه می‌دهد. این نرخ، Z50 را به بهترین دوربین برای عکاسی پیاپی در کلاس خود تبدیل می‌کند. همچنین عملکرد PDAF ( مخفف Phase-Detection Autofocus ) در حالت عکاسی پیاپی بسیار عالی بوده و سرعت بالایی نیز دارد.

فیلم برداری در نیکون Z50

فیلم‌برداری

جای تعجب نیست که نیکون Z50 از فیلم‌برداری با رزولوشن 4K پشتیبانی می‌کند ( البته این که یک دوربین کراپ فریم با لنز قابل تعویض این قابلیت را دارد، واقعا خوشحال کننده است ). فیلم‌برداری با رزولوشن 4K در Z50 کراپ نداشته و می‌توانید نرخ فریم را تا 30 فریم بر ثانیه انتخاب کنید.

سوکت میکروفون یکی از ویژگی‌های بسیار خوب این دوربین بوده، اما نیکون سوکت هدفون را برای بدون آینه جدید خود در نظر نگرفته است. فیلم برداری اسلوموشن هم با رزولوشن Full HD و نرخ 120 فریم بر ثانیه در نظر گرفته شده، که عملکرد بسیار خوبی دارد.

فیلترهای تصویر

فیلترهای جذاب و امکان ادیت تصاویر با دوربین

نیکون مدت زیادی است که بر روی دوربین‌‌های خود حالت کنترل تصاویر و افکت‌ها را ارائه کرده است و Z50 نیز به همین رسم تعداد زیادی از پروفایل‌های ادیت و جلوه‌های تصویری را دارد که بسیار نزدیک به افکت‌های اینستاگرام هستند. اگر برای اینستاگرام خود عکاسی می‌کنید، این دوربین واقعا عالی خواهد بود.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
آشنایی با علائم لنزهای نیکون

همچنین برای عکاسانی که به عکاسی با فرمت خام RAW علاقه دارند، امکان ویرایش پرونده‌های NEF در داخل دوربین نیز فراهم شده که می‌توانید مستقیما تصاویر خود را پس از ویرایش، به فرمت JPEG تبدیل کرده و بر روی کارت حافظه ذخیره کنید.

پورت‌های فیزیکی دوربین نیکون

اتصالات

نیکون Z50 به بلوتوث و وای فای داخلی مجهز شده و از طریق برنامه Snapbridge می‌توانید آن را به گوشی هوشمند خود متصل کرده و کنترل کنید. در تصویر بالا همچنین می‌توانید درگاه‌های فیزیکی را مشاهده کنید که از بالا به پایین به ترتیب، جک 3.5 میلی‌متری صدا برای اتصال میکروفون، سوکت USB 2.0 و HDMI قرار گرفته‌اند.

متاسفانه باتری دوربین Z50 از طریق کابل USB شارژ نمی‌شود، اما نیازی نیست نگران باشید، چرا که یک شارژر بسیار خوب در جعبه آن قرار دارد.

لنز 50-16 میلی‌متری نیکون

لنز کیت Nikkor Z DX 16-50mm F3.5-6.3 VR

نیکون Z50 در کنار دو لنز نوع DX APS-C عرضه می‌شود. نمونه‌ای که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، مدل Nikkor Z DX 16-50mm F3.5-6.3 VR است. با توجه به اینکه قرار است این لنز بر روی یک دوربین کراپ فریم استفاده شود، زاویه دیدی معادل یک لنز 70-24 میلی‌متری خواهد داشت.

همانند مدل‌های دیگری که نیکون تا به امروز تولید کرده است، طول این لنز نیز در هنگام زوم کردن افزایش و یا کاهش خواهد داشت. همانطور که در تصویر می‌بینید در حالت جمع شده بسیار کوچک بوده و به سختی از محل قرارگیری دست فراتر می‌رود.

این باعث می‌شود تا به سادگی در جیب جا شده و حمل و نقلی آسان داشته باشد. فرض کنید یک ژاکت پوشیده‌اید، آن را به سادگی در جیب خود می‌گذارید و حرکت می‌کنید.

لنز 50-16 میلی‌متری نیکون

در تصویر بالا حالت زوم کامل لنز دوربین 50-16 میلی‌متری را مشاهده می‌کنید. به دلیل بزرگنمایی مکانیکی، طول آن افزایش پیدا خواهد کرد. علاوه بر حلقه زوم، یک حلقه دیگر برای کنترل مستقیم فوکوس، دیافراگم یا جبران نوردهی ( و غیره ) وجود دارد که می‌توان آن را شخصی سازی کرد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
آموزش استفاده از اسپیدلایت نیکون توسط David X. Tejada

از نظر اپتیکی این لنز دارای 9 عدسی در هفت گروه بوده که چهار مورد از نوع کروی است. طبق گفته نیکون این لنز می‌تواند تا 4.5 استاپ لرزش را خنثی کند.

لنز 250-50 میلی‌متری نیکون

اما دومین لنز که همراه با Z50 معرفی شده DX 50-250mm F4.5-6.3 VR نام دارد و فاصله کانونی معادل 375-75 (با احتساب کراپ بودن سنسور این دوربین) را پوشش می‌دهد. از نظر اپتیکی، این لنز از 16 عدسی در 12 گروه تشکیل شده است. نیکون ادعا می‌کند سیستم لرزشگیر داخلی VR آن می‌تواند تا 5 استاپ لرزش را خنثی کند.

جمع‌بندی

نیکون Z50 ، سومین نسل از دوربین‌های بدون آینه نیکون ، به زودی و با قیمت 859 دلار برای بدنه و 999 دلار برای نسخه همراه با لنز کیت 50-16 میلی‌متری یا 1349 دلار برای کیت لنز دوتایی، همراه با لنزهای 50-16 و 250-50 میلی‌متری عرضه خواهد شد.

مشخصات کامل این دوربین را در سایت نیکون، از طریق این لینک می‌توانید مشاهده کنید.

شما در مورد این دوربین چه فکر می‌کنید ؟ به نظرتان فروش خوبی را در بازار جهان و ایران تجربه خواهد کرد ؟

امیدوارم مقاله ” نگاه نزدیک به نیکون Z50 : جدیدترین بدون آینه نیکون ! “ برایتان مفید بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی دارید، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.