مقایسه نیکون Z7 و کانن EOS R : جدال بهترین بدون آینههای کانن و نیکون !
نقد و بررسیدر این مقاله قصد دارم تا بهترین دوربینهای بدون آینه نیکون و کانن ، یعنی Z7 و EOS R را برایتان مقایسه کنم.
تا چند سال پیش بازار دوربینهای بدون آینه به طور کامل در دست کمپانی سونی بود و فوجی فیلم و باقی برندها درصد بسیار کمی را داشتند. به همین روال، بازار دوربینهای DSLR نیز به طور کامل در دست کانن و نیکون بود.
اما چند سال پیش هم کانن و هم نیکون تصمیم گرفتند با ورود به بازار دوربینهای بدون آینه، هم سهم سونی را کم کنند و هم پیشرفت قابل توجهی در فروششان داشته باشند.
همانطور که پیش بینی میشد، دوربینهای بدون آینه این دو غول فناوری مخصوص کاربران حرفهای طراحی شدند و در کنار امکانات فوقالعاده و کیفیتی مثال زدنی، قیمت بسیار بالایی هم داشتند.
البته هر دو کمپانی هنوز هم در بخش دوربینهای DSLR، چه کراپ فریم و چه فول فریم فعالیت دارند و سعی داشتهاند تا نیازهای تمامی کاربران را مرتفع سازند.
نیکون با ارائه دوربین Z7 و کانن با EOS R ، سعی کردند تا بهترین بدون آینهها را به چالش بکشند و به عنوان رقیب قدرتمندی برای سونی شناخته شوند. برنامه آنها نیز تقریبا با موفقیت همراه بود و توانستند فروش خوبی داشته باشند.
اگرچه هنوز هم این دوربینها قابلیت رقابت با بهترین بدون آینه حال حاضر، یعنی سونی آلفا a9 را ندارند، اما میتوانند رقیب مناسبی برای دوربین سونی a7R IV و یا a7R III باشند.
اما در این مقاله قصد دارم این دو دوربین را با هم مقایسه کنم تا ببینیم کدام یک شایستگی بیشتری در بین بدون آینهها داشته و برای خرید مناسبتر است. پس همراه من باشید…
به یاد داشته باشید که هدف من مقایسه با دوربینهای هم رده از سونی یا برند دیگری نیست و صرفا قصد دارم بهترین دوربینهای بدون آینه کانن و نیکون را با یکدیگر مقایسه کنم.
سنسور و پردازشگر
- نیکون Z7 : سنسور 46 مگاپیکسلی CMOS فول فریم – محدوده ایزو از 64 تا 25.600 ( قابل ارتقا از 32 تا 102.400 ) – پردازشگر Expeed 6
- کانن EOS R : سنسور 30 مگاپیکسلی CMOS فول فریم – محدوده ایزو از 100 تا 40.000 ( قابل ارتقا از 50 تا 102.400 ) – پردازشگر DIGIC 8
هر دو دوربین کانن EOS R و نیکون Z7 از سنسورهای فول فریم استفاده میکنند، اما تفاوت قابل توجهی در وضوح وجود دارد. دوربین نیکون Z7 از سنسور 45.7 مگاپیکسلی بهره میبرد، که دقیقا مطابق همان رزولوشن دوربین نیکون D850 است.
تعداد پیکسلهای بیشتر کمک میکند تا عکسهایتان را با وضوح بیشتری ثبت کنید و بتوانید آنها را در سایزهای بسیار بزرگتری به چاپ برسانید.
کانن EOS R از وضوح تصویر کمتری نسبت به Z7 برخوردار است و از یک سنسور 30.3 مگاپیکسلی فول فریم استفاده میکند. این مورد میتواند به معنی حجم کمتر تصاویر و در نتیجه تعداد بیشتر عکسهای قابل ضبط بر روی کارت حافظه دوربین باشد.
همچنین سنسورهایی با وضوح کمتر، معمولا عملکرد بهتری در نور کم دارند، اگرچه نیکون Z7 نیز در نور از کم عملکرد شگفت انگیزی برخوردار است.
به لحاظ پردازش تصویر نیز عملکرد نماینده کانن کمی بهتر بود و میتوانستید تصاویر نزدیک به واقعیتتری را با فرمت JPEG دریافت کنید.
دقت داشته باشید، اگر بحث شما برای انتخاب فقط همین چند عدد پیکسل است، بهتر است آن را در نظر نگیرید، چرا که عملکرد هر دو دوربین بسیار عالیست و این تفاوت جزئی آنقدر هم به چشم نخواهد آمد. البته اگر به عکاسی با فرمت خام RAW علاقه داشته باشید، عملکرد نیکون Z7 به طرز قابل توجهی بهتر است.
پردازشگرهای به کار رفته در هر دو دوربین جدیدترین مدلهای این کمپانیها هستند و عملکرد فوقالعاده سریع و بهینهای دارند. پردازشگر DIGIC 8 در کانن EOS R همان چیزیست که در تمامی دوربینهای کانن از 2018 به بعد دیدهایم.
پردازشگر Expeed 6 نیز جدیدترین دستاورد نیکون در زمینه تولید تراشههای دوربین است. عملکرد هر دو بسیار عالیست و تفاوت چندانی دیده نمیشود.
فیلمبرداری
- نیکون Z7 : رزولوشن 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه
- کانن EOS R : رزولوشن 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه
هر دو دوربین توانایی ضبط ویدیوهایی با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه را دارند که بسیار عالیست. همچنین خروجی 10 بیتی که برای HDMI در نظر گرفته شده، باعث میشود بتوانید طیف رنگی بسیار گستردهتری را در سایر نمایشگرها به نمایش بگذارید.
هر دو محدوده داینامیکی بسیار خوبی دارند و میتوانند ویدیوهایی ضبط کنند که برای هر فیلم بردار حرفهای راضی کننده باشد. اما شباهتها در همین جا تمام میشود.
نیکون Z7 همانطور که گفتم سنسوری فول فریم دارد که برای ضبط ویدیوهای 4K کراپ 1.5 برابری اعمال میکند. این در حالی است که کراپ کانن EOS R در مقایسه با رقیب خود و در حالت فیلم برداری 4K حدود 1.7 برابر است.
این کراپها باعث میشود تا نتوانید همزمان هم از رزولوشن 4K استفاده کنید و هم زاویه دیدی وسیع داشته باشید. همچنین باعث کاهش میزان کلی نور ورودی به دستگاه میشود و ممکن است کیفیت تصاویر در نور کم پایین بیاید.
علاوه بر آن کانن EOS R از مشکل اعوجاج شدیدی در این بخش رنج میبرد که شاید کمی آزار دهنده نیز باشد.
دوربین نیکون Z6 یا Z7 را شاید هنوز نتوان به اندازه بدون آینههای دیگر در فیلم برداری عالی دید و یا وضوح آن را مثال زدنی نامید، اما قطعا برای یک فیلم بردار حرفهای یا متوسط راضی کننده است.
به روز رسانی جدید سیستم عامل این دوربین، امکان خروجی ویدیوی RAW را نیز میدهد که میتوان در ضبط کنندههای Atomos HDMI سازگار با فرمت ProRes RAW از آن استفاده کرد.
یکی از مهمترین ویژگیهایی که معمولا فیلم برداران را به سمت استفاده از دوربینهای بدون آینه سوق میدهد، تثبیت کننده داخلی تصویر است. نیکون Z7 درست همانند دوربینهای بدون آینه سونی، یک تثبیت کننده تصویر داخلی پنج محوره دارد که عملکرد آن واقعا خوب است.
این قابلیت به فیلم برداران اجازه میدهد که حتی با استفاده از لنزهایی همانند لنز 85 میلیمتری f/1.4 هم فیلمهایی بدون لرزش ثبت کنند. تثبیت کننده همچنین اجازه میدهد تا از ایزو و سرعت شاتر کمتر استفاده کنید.
اما خب کانن تصمیم گرفت این ویژگی را از دوربین خود حذف کند و اگر انتخاب شما EOS R باشد، مجبورید برای حذف لرزشهای دست به لنزهایی با لرزشگیر داخلی اکتفا کنید. بیشتر لنزهای بومی RF کانن البته تثبیت کننده داخلی تصویر دارند، اما قطعا تثبیت کننده Z7 میتواند دست شما را بازتر بگذارد.
نکته دیگر وجود ورودی میکروفون و خروجی هدفون است که برای فیلم سازان حرفهای کاملا کاربردیست. به این ترتیب میتوانید از میکروفونهای اکسترنال برای ضبط صدا در ویدیوهایتان استفاده کنید. اگرچه هر دو دوربین صدا را به صورت استریو و با کیفیت مطلوبی ضبط میکنند.
عکاسی پیاپی
- نیکون Z7 : با نرخ 8 فریم بر ثانیه
- کانن EOS R : با نرخ 9 فریم بر ثانیه
مقایسه عکاسی پیاپی در مورد این دوربین کانن EOS R و نیکون Z7 را نباید با توجه به اطلاعات کاغذی آنها انجام داد. چرا که اگر به این صورت بود، کانن با یک فریم بیشتر برنده این بخش بود.
اما این در هنگام استفاده از فوکوس خودکار مداوم نیست. اگه نیاز به تنظیم فوکوس به صورت خودکار و پیاپی داشته باشید ( برای صحنههایی که میخواهید از یک جسم با سرعت حرکت زیاد عکس بگیرید و مسیر آن به صورت مستقیم و در راستای افق دوربین نیست )، کانن EOS R به نرخ 5 فریم بر ثانیه کاهش پیدا کرده و نیکون Z7 با نرخ 9 فریم بر ثانیه عکاسی میکند.
قطعا نیکون Z7 برای عکاسی پیاپی با سرعت بالا عالیست، مخصوصا اگر بخواهید از لایو ویو یا فوکوس خودکار متداوم استفاده کنید. چرا که کانن در هنگام استفاده از این دو بشدت نرخ را کاهش میدهد و به 5 تا 5.5 فریم بر ثانیه میرساند.
این مورد خیلی نباید در انتخاب شما تاثیر داشته باشد ( به جز عکاسان خبری، ورزشی و حیات وحش )، چرا که احتمالا اگر بخواهید از آن استفاده کنید، میتوانید فوکوس را قفل کنید تا سرعت هر دو دوربین تقریبا یکسان شود. در این حالت اختلاف تنها یک فریم خواهد بود که عدد بسیار کمی است.
فوکوس خودکار؛ کانن EOS R گزینه بهتری برای شما خواهد بود
- نیکون Z7 : فوکوس خودکار 493 نقطهای تشخیص فاز
- کانن EOS R : فوکوس خودکار 5655 نقطهای دوال پیکسل
سیستم فوکوس در دوربینهای بدون آینه به صورت کامل با DSLR ها تفاوت دارد. معمولا این نگرانی بزرگی برای افرادی به وجود میآورد که میخواهند اولین دوربین بدون آینه خود را تهیه کنند.
کانن EOS R از یک سیستم فوکوس خودکار دوال پیکسل استفاده میکند که بیش از 5000 نقطه موثر فوکوس دارد. این کاملا شبیه به بهترین DSLR های این کمپانیست و به نظر در همین جا رقیبش را شکست داده است.
در بررسی در دنیای واقعی، EOS R میتوانست به سرعت بر روی اکثر سوژهها فوکوس کرده و قفل شود. اما در دنبال کردن سوژههای متحرک بعضی وقتها دچار اشکال میشد. البته این مورد زمانی وجود داشت که سوژه به سمت گوشههای تصویر حرکت میکرد.
نیکون Z7 نیز همانند رقیبش بدون شک میتواند طرفداران دوربینهای DSLR را راضی نگاه دارد. سیستم فوکوس تشخیص فاز این دوربین به لطف 493 نقطه فوکوس موثر، میتواند بر روی هر سوژهای به سرعت قفل شود.
البته در جاهایی که نور کمتر باشد، عملکرد و سرعت سیستم فوکوس نیکون Z7 به شدت افت میکند و قابل مقایسه با دوال پیکسل کانن نیست؛ همانند زمانهایی که کنتراست تصویر بسیار زیاد باشد.
در مجموع میتوان گفت اگر یک سیستم فوکوس بی نقص و با سرعت و دقت بالا میخواهید، کانن EOS R گزینه بهتری برای شما خواهد بود.
صفحه نمایش و منظرهیاب
- نیکون Z7 : نمایشگر 3.2 اینچی لمسی متحرک ( تیلت ) از نوع LCD با 2.100 میلیون نقطه، ویزور با ضریب بزرگنمایی 0.8x و پوشش 100 درصدی
- کانن EOS R : نمایشگر 3.2 اینچی لمسی چرخان از نوع LCD با 2.100 میلیون نقطه، ویزور با ضریب بزرگنمایی 0.76x و پوشش 100 درصدی
صفحه نمایش و ویزور هر دو دوربین کانن EOS R و نیکون Z7 به شدت عالی بوده و در مقایسه با هم عملکرد خوبی دارند. هر دو از یک صفحه نمایش لمسی چرخان استفاده میکنند که 2.1 میلیون نقطه دارد و روشنایی آن به حدی زیاد است که میتوانید در زیر نور مستقیم خورشید با آن کار کنید.
البته چرخش صفحه نمایش در هر دوربین متفاوت است. نمایشگر نیکون Z7 تنها به صورت عمودی میچرخد و امکان چرخاندن آن به جهتهایی به غیر از عمودی وجود ندارد. اما نمایشگر کانن EOS R قابلیت چرخش به صورت 360 درجه را دارد.
نگاه داشتن دست بر روی صفحهی نمایش کاملا چرخان EOS R به ثبات دوربین هم کمک میکند؛ اما از طرفی چرخاندن صفحهی نمایش به سمت خارج مانعی برای پورتهای USB و HDMI میشود. البته افرادی با این مشکل رو به رو میشوند که از یک رکوردر ویدئویی خارجی استفاده میکنند و یا میخواهند از دوربین در استودیو و در حالت اتصال به نمایشگرهای بزرگ یا لپتاپ استفاده کنند.
در رابطه با ویزور هر دو دوربین نیز میتوان گفت که از بهترین نمونههاییست که میتوانید در این رنج مشاهده کنید. ویزور هر دو دوربین از نوع الکترونیکی بوده و با توجه به ضریب بزرگنمایی 0.8 برابری در نیکون Z7 ، میتوان گفت عملکرد بهتری نسبت به EOS R با ضریب بزرگنمایی 0.76 برابری دارد.
این نمایشگر کوچک، علاوه بر نمایش تصویر، اطلاعات فنی نورسنجی را نیز به شما نمایش میدهد. هرچند که با وجود نمایشگر تک رنگ LCD در بالای بدنه این دوربینها، احتمالاً نیازی به آن نخواهید داشت.
بدنه و کیفیت ساخت؛ Z7 در این بخش برنده است
- نیکون Z7 : سایز 134 در 101 در 68 میلیمتر، وزن 675 گرم ( به همراه باتری و کارت حافظه )
- کانن EOS R : سایز 136 در 98 در 84 میلیمتر، وزن 660 گرم ( به همراه باتری و کارت حافظه )
هر دو دوربین اولین تجربههای کانن و نیکون در ساخت دوربینهای بدون آینه رده بالا بودهاند، اما با این وجود از زبان طراحی نام آشنایی استفاده میکنند. اگر قبلا با دوربینهای DSLR کانن یا نیکون عکاسی کرده باشید، با دکمهها و منوهای هر دو دوربین نیکون Z7 و کانن EOS R بسیار راحت ارتباط برقرار خواهید کرد.
هر دو دوربین به یک صفحه نمایش کوچک مخصوص تنظیمات دستی در بالای بدنه مجهز شدهاند که میتواند به شما در استفاده از حالت لایو ویو و اعمال تنظیمات مختلف به صورت همزمان کمک کند. ویزور در هر دو دوربین نیز بسیار عالیست. لازم به ذکر است که منظره یاب الکترونیکی آنها دارای 3.69 میلیون نقطه است.
یکی از امکانات جالب در کانن EOS R ، دکمه چرخان قابل شخصی سازیست که میتواند بسیار کاربردی باشد. برای مثال میتوانید تنظیماتی را به صورت دستی اعمال کنید تا در مواقع لزوم به سرعت به آنها دسترسی داشته باشید.
نیکون Z7 اما از همان زبان طراحی نام آشنای نیکون D850 استفاده میکند که واقعا خوب بود. لازم به ذکر است که مقاومت نماینده نیکون کمی بیشتر از نماینده کانن در برابر شرایط بد آب و هوایی است.
نیکون اطراف دکمهها و اهرمها و حتی لنز را به خوبی پوشانده تا کوچکترین درزی هم وجود نداشته باشد، اما کانن در این مورد به پوشش سادهتری بسنده کرده که در نهایت دوربین را آسیب پذیرتر میکند.
اما یک اشکال مهم در هر دو دوربین به بدنه و طراحی آنها برمیگردد. هر دو برخلاف اغلب دوربینهای بدون آینه سونی، دارای یک اسلات کارت حافظه هستند. ممکن است در ابتدا تصور کنید که یک اسلات کارت حافظه را میتوان با استفاده از یک کارت حافظه با حجم بالاتر جبران کرد. اما نکته مهم، عدم قابلیت تهیه نسخه پشتیبان با یک کارت حافظه است.
در دوربینهایی که دو اسلات کارت حافظه دارند، میتوانید هنگام عکاسی یا فیلمبرداری از موقعیتهای حساس مانند عکاسی عروسی یا خبری، کارت دوم را به عنوان نسخه پشتیبان از کارت اول تعریف کنید.
البته در این بخش یک تفاوت دیگر هم وجود دارد. کانن همچنان به استفاده از کارتهای حافظه با فرمتهای همیشگی SD بسنده کرده، اما نیکون به سراغ فرمت جدیتر XQD رفته که حداقل در ایران ممکن است مشکل ساز باشد.
تصمیم عجیب نیکون در این باره وجود تنها یک اسلات که آن نیز از نوع XQD است، امکان استفاده از کارتهای حافظه ارزانقیمت و در دسترس SD را به عکاسان نمیدهد. این در حالی است که کانن از روند فعلی بازار تبعیت کرده و تنها اسلات دوربینش را از نوع SD انتخاب کرده است.
در نهایت اگر نظر شخصی من را بخواهید، کانن مثل همیشه دوربینی با ارگونومی فوقالعاده ساخته، اما وزن کمتر و سایز نسبتا کوچکتر Z7 باعث میشود در این بخش برنده باشد. همچنین بدنه Z7 نیز بسیار مقاومتر و آب بندی شدهتر است.
قابلیتهای دیگر
- نیکون Z7 : وای فای داخلی، اسلات کارت حافظه تکی از نوع XQD card
- کانن EOS R : وای فای داخلی، اسلات کارت حافظه تکی از نوع SD / SDHC / SDXC
اتصال بی سیم یکی از مهمترین ویژگیهای دوربینهای دیجیتال امروزی است؛ امکانی که برای هر عکاسی میتواند واقعا کاربردی باشد.
این مورد به شما این امکان را میدهد تا از طریق وای فای، بلوتوث و یا NFC به اپلیکیشن مخصوص دوربین در گوشی هوشمند و یا لپتاپ تان متصل شده و تصاویر را به سادگی و با سرعت زیادی انتقال دهید.
هر دو دوربین از فناوریهای وای فای، بلوتوث و NFC استفاده میکنندو در واقع یک مجموعه بی سیم فوقالعاده برای شما خواهند بود.
اما یک نکته منفی در مورد مقایسه کانن EOS R و نیکون Z7 ، عدم وجود فلاش پاپ آپ یا رو دوربینی است. طبیعتاً عکاسان حرفهای ترجیح میدهند تا عایقبندی دوربین را فدای وجود فلاش روی دوربینی نکنند، اما این فلاش حتی اگر قدرت چندانی هم نداشته باشد، حداقل میتواند به عنوان نور پرکننده و یا Fill Light در زیر نور شدید استفاده شود.
خصوصاً اینکه در اغلب دوربینهای DSLR نیکون، این فلاش تنها برای تابش نور استفاده نمیشود و امکانات نورسنجی فلاش که نیکون آن را Creative Lighting System مینامد، با تابش همین نور در دسترس قرار میگیرد. متأسفانه هر دو برند نیکون و کانن، از قرار دادن فلاش روی دوربین خودداری کردهاند و احتمالاً ( و شاید لزوماً ) به یک فلاش اکسترنال نیاز خواهید داشت.
GPS هم قابلیت عمومی دیگری است که در هیچکدام از این دوربینها دیده نمیشود، اگرچه هر دو این دوربینها میتوانند از طریق نرمافزار مخصوص تلفنهای همراه و از راه دور کنترل شده و طبیعتاً میتوانند اطلاعات موقعیت مکانی را از روی GPS گوشیها دریافت کنند، اما این قابلیت مستلزم ارتباط پیوسته است و طبیعتاً نمیتواند جایگزین چیپ اصلی در خود دوربین شود.
باتری
- نیکون Z7 : حدود 330 شات
- کانن EOS R : حدود 370 شات
اشکال عمده دیگر، به باتری این دوربینها برمیگردد. نیکون در دوربینهای DSLR خودش ( مانند سطح متوسطی همچون دوربین نیکون D3500 با عمر باتری ۱۵۰۰ شات ) نشان داده که در مدیریت انرژی در دوربینهای حرفهای با تجربه است. کانن هم دقیقاً همین تجربه را در دوربینهای رده بالا مانند دوربین کانن ۵D Mark IV ( 900 شات ) به نمایش گذاشته است.
اما در این دوربینها به طرز عجیبی، عمر باتری در حدود ۳۳۰ شات برای هر بار شارژ بوده که تعداد بسیار کمی است. خصوصاً وقتی میدانیم این دوربینها برای عکاسان حرفهای ساخته میشوند؛ در واقع عکاسانی که تعداد شات آنها در طول روز بسیار بیشتر از یک کاربر عادی است. بنابراین قطعاً به باتریهای یدکی یا باتری گریپهای اختصاصی نیاز پیدا خواهید کرد.
باتری به کار رفته در کانن EOS R از نوع لیتیوم یون LP-E6N بوده که ظرفیتی معادل 1865 با ولتاژ 7.2 ولت دارد.
همچنین در نیکون Z7 از یک باتری لیتیوم یون EN-EL15b استفاده شده که ظرفیتی 1900 میلی آمپری و ولتاژ 7 ولتی دارد.
نتیجه نهایی و جمعبندی
هر دو دوربین از بهترینهای بازار بدون آینهها هستند و به عنوان رقیبانی تازه وارد برای کمپانی سونی محسوب میشوند. با توجه به عملکرد فوقالعاده در فروش و کیفیت ساخت بی نظیر، حالا میتوانیم کانن و نیکون را رقیب سونی در بازار دوربینهای بدون آینه بدانیم.
اما خب واقعا کدام یک مناسب چه کار و چه عکاسی هستند ؟
یک اشکال در مورد مقایسه کانن EOS R و نیکون Z7 که نه تنها درباره این دوربینها، بلکه برای هر کدام از دوربینهای بدون آینه دیگر وجود دارد، پشتیبانی لنزهای موجود در بازار است. هر سه این دوربینها با مانت جدیدی به بازار آمدهاند. اگرچه هر دو برند نیکون و کانن، همراه با دوربین، چند لنز دوربین هم معرفی کردهاند، اما این تعداد هم طبیعتاً چندان پرفروش و در دسترس نیستند.
برندهای دیگر هم هنوز “هیچ” لنزی برای این مانتها ندارند و مشخص هم نیست گزینههایی که به زودی در دسترس قرار میگیرند، چقدر کاربردی و با کیفیت باشند. ممکن است فکر کنید میتوانید از لنزهای DSLR مانت FX یا EF برای نیکون یا کانن استفاده کنید. اگرچه استفاده از مبدل لنز از نظر فوکوس و نورسنجی و کنترل دیافراگم، توسط برند اصلی تضمین شده است، اما همین هم نیازمند هزینه اضافی برای مبدل است.
بنابراین اگر با لنزهای متعددی کار میکنید، باید کمی با احتیاط دوربینتان را انتخاب کنید.
اما اگر در انتخاب آنها به نتیجه نهایی رسیدید، میتوان گفت نیکون Z7 برای عکاسانی که به عکاسی ورزشی، مستند، حیات وحش و طبیعت علاقه دارند بسیار مناسب است. کانن EOS R هم با وجود همه مشکلاتی که داراست، اما میتواند یک فیلم بردار حرفهای را کاملا راضی نگه دارد.
نقاط ضعف پرتعداد کانن در مقایسه با نیکون Z7 ، حداقل بر روی کاغذ شانس نیکون را بالاتر نشان میدهد. در طی سالهای گذشته، دوربینهای DSLR نیکون، همواره در قیمتهای مشابه امکانات بیشتری داشتهاند و کاننها با پشتوانه لنزهای پر تعدادشان فروش بیشتر را نصیب خودشان میکردند.
اما از حالا به بعد که لنزها باید آرام آرام از نو طراحی شوند، بازه پر تعداد لنزها نمیتواند برگ برنده محسوب شود و امکانات جدید دوربینها و لنزهایی که از ماهها و سالهای بعد وارد بازار میشوند، تعیین کننده برنده خواهند بود.
فراموش نکنیم که کانن با خودداری از قرار دادن لرزشگیر در دوربین و اصرار بر تولید لنز با لرزشگیر داخلی، راه بسیار سختتری را در برابر نیکون خواهد داشت. باید منتظر بمانیم و ببینیم که این تصمیمگیریها به کجا میانجامد.
امیدوارم نکاتی که در مقاله ” مقایسه نیکون Z7 و کانن EOS R : جدال بهترین بدون آینههای کانن و نیکون ! “ برایتان گفتم مفید بوده باشد. آیا شما تجربه استفاده از این دو دوربین را دارید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.