مقایسه سونی a9 و نیکون Z7 : جدال بدون آینه‌های پرچمدار !

مقایسه سونی a9 و نیکون Z7

در این مقاله قصد دارم دو مورد از بهترین دوربین‌های فول فریم بدون آینه بازار، یعنی سونی a9 و نیکون Z7 را برایتان مقایسه کنم. این دو دوربین پرچمدار بدون آینه‌های کمپانی‌هایشان هستند.

سونی یکی از بهترین کمپانی‌های تولید دوربین‌های بدون آینه فول فریم در سال‌های گذشته بوده و حالا بیش از چهار نسل از این دوربین‌ها را با عناوین و دسته بندی‌های مختلف به بازار عرضه کرده است.

اما چندی است کمپانی‌های مطرح در زمینه ساخت دوربین‌های DSLR، همچون کانن و نیکون وارد این عرصه شده و قصد دارند سهم سونی را از بازار کم کنند.

دوربین سونی آلفا a9 یکی از بهترین دوربین‌های بدون آینه فول فریم سونی است که در سال 2017 معرفی شد. این دوربین را شاید بتوان اولین بدون آینه‌ای نامید که عکاسان ورزشی و حیات وحش باید آن را جدی بگیرند. این دوربین در ابتدا با قیمت 4500 دلار عرضه شد و هنوز هم یکی از گران‌ترین دوربینهاست.

اما آیا می‌شود پرچمدار بدون آینه‌های فول فریم نیکون ، یعنی Z7 را رقیب مناسبی برای آن به حساب آورد ؟ این دوربین از اولین تجربه‌های نیکون در زمینه ساخت دوربین‌های بدون آینه بوده و در ابتدا با قیمت 3400 دلار عرضه شد.

به طور واضح این دو دوربین رقبای نزدیکی به هم نیستند و به هیچ عنوان نمی‌توان Z7 نیکون را با a9 سونی مقایسه کرد، و شاید تفاوت قیمت 1100 دلاری آنها توجیه مناسبی باشد.

سونی a9 ویژگی‌های خاصی دارد که آن را برای عکاسان ورزشی متمایز از باقی رقبا کرده است؛ برای مثال نرخ عکاسی پیاپی با سرعت 20 فریم بر ثانیه که واقعا شگفت انگیز است. اما با وجود قیمت بسیار بالای آن شاید بسیاری از عکاسان در خریدش شک داشته باشند.

نیکون Z7 را اما می‌توان تعادلی بین قیمت و کیفیت دانست. این دوربین رزولوشن بسیار بالایی دارد و ممکن است عکاسان پرتره یا منظره آن را بیشتر بپسندند.

در این مقاله قصد دارم دو دوربین سونی a9 و نیکون Z7 را با هم مقایسه کنم تا اگر قصد خرید یکی از آنها را دارید، بهترین انتخاب را داشته باشید. پس با من همراه باشید…

سنسور و پردازشگر؛ هر دو برای استفاده‌های متفاوت عالی هستند

دوربین نیکون زد 7
  • نیکون Z7 : سنسور 46 مگاپیکسلی CMOS فول فریم – محدوده ایزو از 64 تا 25.600 ( قابل ارتقا از 32 تا 102.400 ) – پردازشگر Expeed 6
  • سونی a9 : سنسور 24 مگاپیکسلی BSI-CMOS فول فریم – محدوده ایزو از 100 تا 51.200 ( قابل ارتقا تا 204.800 ) – پردازشگر Bionz X

هر دو دوربین سونی a9 و نیکون Z7 از یک سنسور فول فریم استفاده می‌کنند، اما تفاوت‌های بسیاری در زمینه رزولوشن و سایر موارد آنها وجود دارد که به آن‌ها خواهم پرداخت.

سنسور به کار رفته در سونی a9 از نوع BSI-CMOS فول فریم 24 مگاپیکسلی بوده که محدوده ایزویی معادل 100 تا 51.200 را به شما می‌دهد. البته می‌توانید این محدوده را تا 204.800 ارتقا دهید.

این رزولوشن برای هر ژانر عکاسی مناسب به نظر می‌رسد و می‌توانید تصاویرتان را تا سایزهای متوسط و بزرگ چاپ کنید. اما قطعا هر چه رزولوشن بیشتر باشد، جزئیات بیشتری را می‌توانید بدست آورید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه نیکون D7500 و سونی a6500 و کانن 80D : جدال کراپ فریم‌ها !

سونی a9 در مقایسه با دوربین نیکون Z7 از رزولوشن بسیار کمتری بهره می‌برد. پرچمدار نیکون سنسوری 46 مگاپیکسلی دارد که قطعا عکاسان منظره و گرافیست‌ها را مجذوب خود خواهد کرد.

پیکسل‌های بیشتر به معنی جزئیات بیشتر، و البته حجم بیشتر هر تصویر نیز می‌باشد. همچنین لازم به ذکر است که با بالا رفتن رزولوشن، سرعت عکاسی پیاپی نیز بشدت افت پیدا می‌کند و سرعت پردازش هر عکس بسیار بیشتر خواهد شد.

دوربین سونی a9

هر دو دوربین عملکرد بسیار خوبی در کنترل نویز در نور کم و در هنگام استفاده از ایزوهای بالا دارند. البته در استفاده شخصی به این نتیجه رسیدم که عملکرد نیکون Z7 تا حدی بهتر است. همچنین اگر بخواهید تصاویرتان را با فرمت خام RAW ثبت کنید، پرچمدار نیکون انتخاب بهتری برای شماست.

اما در هنگام استفاده از فرمت JPEG، رنگ‌ها در سونی a9 کمی بهتر ثبت می‌شوند و البته پردازش قوی‌تری بر روی تصاویر صورت می‌گیرد.

در مورد پرازشگر، سونی برای پرچمدارش از پردازنده Bionz X استفاده کرده که سرعت بسیار خوبی در پردازش تصاویر، چه با فرمت خام RAW و چه با فرمت JPEG دارد.

نیکون Z7 نیز از یک پردازنده Expeed 6 استفاده می‌کند که در مقایسه با باقی دوربین‌های این کمپانی عملکرد بهتری دارد، اما در مقایسه با سونی a9 کمی ضعیف‌تر است.

به طور کلی می‌توان گفت که اگر به عکاسی طبیعت یا منظره علاقه دارید و می‌خواهید تصاویری با کیفیت داشته باشید، به نیکون Z7 فکر کنید و اگر عکاسی ورزشی یا حیات وحش هدف شماست، سونی a9 گزینه بهتری خواهد بود.

فیلم‌برداری؛ نظر ما نیکون Z7 است

فیلمبرداری با دوربین سونی
  • نیکون Z7 : رزولوشن 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه
  • سونی a9 : رزولوشن 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه

شاید بتوان فیلم‌برداری را نقطه قوت دوربین‌های بدون آینه سونی دانست. چرا که همیشه در این زمینه حرف‌های زیادی برای گفتن داشتند. در نگاه اول همه چیز در مقایسه سونی a9 و نیکون Z7 یکسان است، اما وقتی کمی عمیق‌تر به بررسی آن‌ها بپردازیم، تفاوت‌هایی نمایان می‌شوند.

هر دو دوربین می‌توانند با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه فیلم برداری کنند؛ اما نیکون در اینجا با استفاده از فناوری جدید خود توانسته امکان ضبط ویدیوهای 10 بیتی N-Log را با همان وضوح بالا فراهم کند. این باعث می‌شود انعطاف پذیری بیشتری در زمینه فیلم برداری داشته باشید.

همچنین نیکون اعلام کرده به زودی و تحت یک به روزرسانی نرم افزاری، امکان ضبط ویدیوهای خام RAW را برای پرچمدارش فراهم خواهد کرد که در این صورت Z7 اولین دوربین مجهز به این فناوری خواهد بود.

البته شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما نسخه ارزان‌تر Z7، یعنی دوربین نیکون Z6 در فیلم برداری عملکرد بهتری دارد. با این وجود نمی‌شود ایرادی به Z7 وارد کرد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه نیکون D3500 و D5300 : جدال میانرده‌های نیکون !

سیستم فوکوس نیکون Z7 یکی از نقاط قوت آن است که حالا حرف‌هایی برای گفتن دارد. این سیستم توانایی تشخیص چهره و دنبال کردن آن را داشته و می‌تواند چشم‌های انسان یا حیوانات را به خوبی شناسایی کرده و دنبال کند.

اما سونی همچون همیشه با استفاده از سیستم فوکوس شگفت انگیزش، فیلم برداری را به کاری لذت بخش تبدیل کرده است. این سیستم عملکردی فوق‌العاده دارد و شاید به نوعی بتوان آن را با دوال پیکسل کانن مقایسه کرد. حالت‌هایی مثل ردیابی چشم انسان یا حیوانات نیز در این دوربین عملکرد فوق‌العاده دارد.

فیلم‌های این دوربین با رزولوشن 4K و به صورت 8 بیتی ذخیره می‌شوند و رنگ‌های بسیار زنده و خوبی دارند. همچنین فناوری‌هایی مانند S-Log در a9 وجود دارد که در هیچ دوربین بدون آینه دیگری از سونی تا به حال ندیده بودیم.

اما یکی دیگر از ویژگی‌های مشترک هر دو دوربین، امکان ضبط ویدیوهای اسلوموشن با رزولوشن فول اچ دی و نرخ 120 فریم بر ثانیه است. لازم به ذکر است که امکان ضبط ویدیوهای تایم لپس تنها برای نیکون Z7 در نظر گرفته شده است.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که معمولا فیلم برداران را به سمت استفاده از دوربین‌های بدون آینه سوق می‌دهد، تثبیت کننده داخلی تصویر است. هر دو دوربین از این نظر مشابه بوده و از یک لرزشگیر داخلی پنج محوره استفاده می‌کنند که عملکردی کاملا رضایت بخش دارد.

نکته دیگر وجود ورودی میکروفون و خروجی هدفون است که برای فیلم سازان حرفه‌ای کاملا کاربردی است. به این ترتیب می‌توانید از میکروفون‌های اکسترنال برای ضبط صدا در ویدیوهایتان استفاده کنید. اگرچه هر دو دوربین صدا را به صورت استریو و با کیفیت مطلوبی ضبط می‌کنند، اما می‌توانید به آنها میکروفون یا هدفون وصل کرده و کیفیت بهتری از ضبط صدا را تجربه کنید؛ که خالی از لطف نیست.

عملکرد هر دو دوربین در این بخش واقعا عالیست، در بخش فوکوس خودکار عملکرد سونی a9 کمی بهتر است و در بخش رزولوشن و کیفیت نهایی و البته امکانات مختلف، عملکرد نیکون Z7 واقعا عالیست. اما نظر نهایی من نیکون Z7 است.

عکاسی پیاپی؛ سونی a9 قطعا برنده است

مقایسه دوربین سونی a9 و نیکون Z7
  • نیکون Z7 : با نرخ 9 فریم بر ثانیه
  • سونی a9 : با نرخ 20 فریم بر ثانیه

مقایسه در این بخش کمی یکطرفه خواهد بود. چرا که هیچ دوربینی هنوز نتوانسته از نظر سرعت عکاسی با سونی a9 رقابت داشته باشد. این دوربین می‌تواند با نرخ فوق‌العاده 20 فریم بر ثانیه تصاویر را به صورت پیاپی ثبت کند؛ که در واقع این سرعت ایده‌آل هر عکاس ورزشی یا حیات وحش است.

البته این نرخ مربوط به فرمت JPEG بوده و اگر قصد عکاسی پیاپی با فرمت خام RAW را داشته باشید، باید با نرخ 12 فریم در ثانیه عکاسی کنید که باز هم بسیار عالیست.

فراموش نکنید که نیکون Z7 رزولوشن بسیار بیشتری دارد و به همین دلیل سرعت عکاسی پیاپی آن نیز کاهش پیدا می‌کند.

به عنوان یک پرچمدار، عملکرد نیکون Z7 واقعا خوب است، اما تا زمانی که نخواهید نرخ عکاسی پیاپی 9 فریم بر ثانیه آن را با نرخ سونی a9 یعنی 20 فریم بر ثانیه مقایسه کنید. همچنین این سرعت می‌تواند دید منظره یاب الکترونیکی را محدود کند، در حالی که در سونی a9 به هیچ وجه در هنگام عکاسی پیاپی، خاموشی نخواهید داشت.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
دانشجویان چه دوربین‌های بدون آینه ای باید بخرند !

برای اینکه منظره یابتان خاموش نشود و بتوانید از آن برای کادر بندی استفاده کنید، می‌بایست تنظیمات نوردهی را بر روی حالت خودکار گذاشته و به نرخ 5.5 فریم بر ثانیه راضی باشید.

در این بخش به صورت قاطعانه سونی a9 برنده است و اگر به عکاسی حیات وحش یا ورزشی علاقه دارید، قطعا این دوربین برای شما مناسب‌تر خواهد بود. اما اگر سرعت عکاسی پیاپی خیلی برایتان مهم نیست، می‌توانید به نیکون Z7 نیز فکر کنید.

فوکوس خودکار؛ برنده این بخش سونی a9 خواهد بود

دوربین بدون آینه سونی آلفا a9
  • نیکون Z7 : فوکوس خودکار 493 نقطه‌ای تشخیص فاز
  • سونی a9 : فوکوس خودکار 693 نقطه‌ای تشخیص فاز

سیستم فوکوس خودکار سونی a9 به شکلی طراحی شده تا حتی در هنگام عکاسی با سرعت بالا و از سوژه‌های متحرک هم سوژه را از دست ندهید. این مورد را در نسل‌های قبلی دوربین‌‎های بدون آینه سونی هم دیده و همیشه عملکرد خوبی را از آن شاهد بودیم.

این سیستم از 693 نقطه فوکوس استفاده می‌کند که در نوع خودش بهترین است، اما نکته ناامید کننده تعداد کم آپدیت‌های سونی برای بهبود ایرادات این سیستم از زمان عرضه تا به امروز بوده است. در آخرین ارتقا، سونی قابلیت Real-Time Eye AF را در این دوربین بهبود بخشید؛ در واقع به روزرسانی در قابلیتی که عملکرد آن خیره کننده است.

هوش مصنوعی نیز تا حدی بهبود یافته و حالا می‌تواند سوژه‌های متنوع‌تری را تشخیص دهد. همچنین عملکرد این سیستم فوکوس در نور کم واقعا مثال زدنی است.

با این وجود سیستم فوکوس خودکار 493 نقطه‌ای نیکون Z7 را نیز نباید از یاد برد. این سیستم عملکردی بسیار خوب، به خصوص در شرایط خوب نوری دارد. به شکلی که می‌توان آن را با بهترین DSLR‌های نیکون مقایسه کرد.

اما تنها نکته منفی در مورد آن، در هنگام تاریکی پیدا می‌شود. جایی که عملکرد آن نسبت به a9 واقعا ضعیف‌تر بوده و اصلا قابل مقایسه نیست. البته باز هم از بسیاری از دوربین‌ها بهتر است، اما عملکرد آن در مقابل پرچمدار سونی قابل مقایسه نیست.

با اینکه نیکون چند آپدیت مختلف برای Z7 عرضه کرده، اما هنوز هم به نظر می‌رسد سیستم فوکوس این دوربین در مقایسه با a9 سونی قدیمی‌تر و ضعیف‌تر است.

به طور واضحی برنده این بخش سونی a9 خواهد بود.

صفحه‌ نمایش و منظره‌یاب؛ نیکون Z7 عملکرد بسیار بهتری دارد

مقایسه دوربین سونی a9 و نیکون Z7
  • نیکون Z7 : نمایشگر 3.2 اینچی لمسی چرخان ( تیلت ) از نوع LCD با 2.100 میلیون نقطه، ویزور با ضریب بزرگنمایی 0.8x و پوشش 100 درصدی
  • سونی a9 : نمایشگر 3 اینچی لمسی چرخان ( تیلت ) از نوع LCD با 1.440 میلیون نقطه، ویزور با ضریب بزرگنمایی 0.78x و پوشش 100 درصدی

صفحه نمایش هر دو دوربین در طول روز عملکردی بسیار خوب داشته و روشنایی آن به اندازه کافی است. همچنین ویزور هر دو دوربین از نوع الکترونیکی بوده که عملکردی بسیار دقیق دارند. اما تفاوت‌های زیادی را در این بخش شاهد خواهیم بود.

نیکون Z7 به یک نمایشگر 3.2 اینچی لمسی چرخان با حرکت تیلت مجهز شده که 2.100 میلیون نقطه دارد. کیفیت این نمایشگر فوق‌العاده بالا بوده و قطعا از عملکرد آن شگفت زده خواهید شد.

در مقابل، سونی a9 به یک نمایشگر 3 اینچی لمسی چرخان با حرکت تیلت مجهز شده که 1.440 میلیون نقطه داشته و از نیکون Z7 کیفیت نسبتا پایین‌تری دارد. البته عملکرد آن واقعا خیره کننده است و شما را راضی نگه خواهد داشت.

در رابطه با ویزور هر دو دوربین نیز می‌توان گفت که از بهترین نمونه‌ها در دنیای بدون آینه‌ها هستند. ویزور هر دو دوربین از نوع الکترونیکی بوده و با توجه به ضریب بزرگنمایی 0.8 برابری در نیکون Z7 ، می‌توان گفت عملکرد بهتری نسبت به دوربین کانن EOS R با ضریب بزرگنمایی 0.76 برابری دارد.

البته این اختلاف آنقدری زیاد نیست که بتواند بر روی انتخاب شما تاثیر گذار باشد. علاوه بر آن نیکون Z7 از یک نمایشگر کوچک بهره می‌برد که در بالای دوربین قرار گرفته و اطلاعاتی نظیر ایزو، سرعت شاتر و باقی موارد را می‌توانید از طریق آن تنظیم کنید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
بهترین دوربین‌های بدون آینه فول فریم 2019

این مورد در سونی a9 در نظر گرفته نشده و به نظر شخصی من یک ایراد بزرگ در این سطح به حساب می‌آید. چرا که واقعا وجود صفحه نمایش دوم، به عکاسی در بعضی شرایط خاص کمک ویژه‌ای می‌کند.

در مجموع نیکون Z7 در این بخش عملکرد بسیار بهتری دارد.

بدنه و کیفیت ساخت؛ از دید من سونی a9 برنده است

مقایسه سونی a9 و نیکون Z7
  • نیکون Z7 : سایز 134 در 101 در 68 میلی‌متر، وزن 675 گرم ( به همراه باتری و کارت حافظه )
  • سونی a9 : سایز 127 در 96 در 63 میلی‌متر، وزن 673 گرم ( به همراه باتری و کارت حافظه )

این دو دوربین را تقریبا می‌توان هم اندازه به حساب آورد. اختلاف آنها از نظر ابعاد بسیار کم بوده و وزنشان تنها 2 گرم تفاوت دارد. هر دو ابعاد بسیار خوبی دارند و می‌توانید آنها را با خود به سادگی جابجا کنید.

همچنین یکی از ویژگی‌های مهم در دوربین‌ها، مقاومت بدنه در برابر آب و هوای بد است. خوشبختانه هر دو دوربین مقاومت بسیار خوبی در برابر شرایط جوی بد دارند و از این نظر می‌تواند خیالتان راحت باشد. بنابراین می‌توانید برای مثال از هر دو دوربین برای عکاسی از آب و هوای برفی استفاده کنید.

سونی a9 از بدنه‌ای تمام فلزی ساخته شده و در آن از آلیاژ آلومینیوم استفاده شده است. در ساخت نیکون Z7 نیز علاوه بر آلیاژ آلومینیوم، از پلاستیک فشرده نیز استفاده شده است.

نیکون Z7 صفحه نمایشی بزرگتر دارد و البته علاوه بر آن یک صفحه نمایش کوچک در بالای دوربین قرار گرفته است. هر دو دوربین از سبک طراحی نام آشنای کمپانی‌هایشان استفاده کرده‌اند و اگر قبلا دوربینی از همین برند داشته باشید، می‌توانید به سادگی با آنها ارتباط برقرار کنید.

این دوربین از همان زبان طراحی به کار رفته در پرچمدار DSLR های نیکون، یعنی دوربین نیکون D850 استفاده کرده و برای کاربران دوربین‌های این کمپانی، کاملا آشناست.

یکی از ویژگی‌های بسیار خوب در سونی a9 ، وجود دکمه چرخان تنظیم اکسپوژر است. این کلید در بخش بالا و جلوی دوربین قرار گرفته و دسترسی به آن واقعا خوب است.

به لحاظ تعداد دکمه‌ها و البته رابط کاربری می‌توان گفت که سونی a9 امکانات کامل‌تری را در اختیارتان قرار خواهد داد. همچنین بدنه آن کمی جمع و جورتر بوده و امکان دسترسی به دکمه‌های مختلف را برایتان ساده‌تر می‌سازد.

در مورد رابط کاربری نیز به لحاظ شخصی اگر بخواهم بگویم، کار کردن با منوی سونی اگرچه در ابتدا ممکن است کمی دشوار به نظر برسد، اما حس خوشایندتری دارد. اگر قبلا یکی از دوربین‌های سونی را در اختیار داشته‌اید، متوجه منظورم خواهید شد.

برنده بخش طراحی و متریال از دید من سونی a9 است؛ که در عین جمع و جورتر بودن، کاملا کاربردی‌تر و همراه با دسترسی‌های سریع‌تر طراحی شده است.

قابلیت‌های دیگر

محفظه کارت حافظه دوربین
  • نیکون Z7 : وای فای داخلی، اسلات کارت حافظه تکی از نوع XQD
  • سونی a9 : وای فای داخلی، اسلات کارت حافظه دوگانه از نوع SD / SDHC / SDXC

اتصال بی سیم یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دوربین‌های دیجیتال امروزی است؛ در واقع امکانی که برای هر عکاسی می‌تواند واقعا کاربردی باشد.

این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد تا از طریق وای فای، بلوتوث و یا NFC به اپلیکیشن مخصوص دوربین در گوشی هوشمند یا لپ‌تاپ‌تان متصل شده و تصاویر را به سادگی و با سرعت زیادی انتقال دهید.

هر دو دوربین از فناوری‌های وای فای، بلوتوث و NFC استفاده می‌کنند و در واقع یک مجموعه بی سیم فوق‌العاده برای شما خواهند بود.

اما یک نکته منفی در مورد مقایسه سونی a9 و نیکون Z7 ، عدم وجود فلاش پاپ آپ یا رو دوربینی است. طبیعتاً عکاسان حرفه‌ای ترجیح می‌دهند عایق‌بندی دوربین را فدای وجود فلاش روی دوربینی نکنند، اما این فلاش حتی اگر قدرت چندانی هم نداشته باشد، حداقل می‌تواند به عنوان نور پرکننده یا Fill Light در زیر نور شدید استفاده شود.

خصوصاً اینکه در اغلب دوربین‌های DSLR نیکون، این فلاش تنها برای تابش نور استفاده نمی‌شود و امکانات نورسنجی فلاش که نیکون آن را Creative Lighting System می‌نامد، با تابش همین نور در دسترس قرار می‌گیرد. متأسفانه هر دو برند نیکون و سونی، از قرار دادن فلاش پاپ ‌آپ بر روی دوربین خودداری کرده‌اند و احتمالاً ( و شاید لزوماً ) به یک فلاش اکسترنال یا همان اسپیدلایت نیاز خواهید داشت.

GPS هم قابلیت عمومی دیگری است که در هیچ‌کدام از این دوربین‌ها دیده نمی‌شود، اگرچه هر دو این دوربین‌ها می‌توانند از طریق نرم‌افزار مخصوص تلفن‌های همراه و از راه دور کنترل شوند و طبیعتاً می‌توانند اطلاعات موقعیت مکانی را از روی GPS گوشی‌ها دریافت کنند، ولی این قابلیت مستلزم ارتباط پیوسته است و طبیعتاً نمی‌تواند جایگزین چیپ اصلی در خود دوربین شود.

اما یکی از برتری‌های سونی A9 در برابر رقیب نیکونی‌اش، استفاده از اسلات کارت حافظه دوتاییست که در دنیای عکاسی حرفه‌ای امری نسبتا ضروری تلقی می‌شود. این باعث می‌شود بتوانید از یکی از کارت‌ها برای پشتیبان گیری استفاده کنید.

البته هر دو کارت از نوع SD / SDHC / SDXC هستند که رایج‌ترین نوع بوده و از UHS-II نیز پشتیبانی می‌کند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
آیا زمان خرید یکی از دوربین‌های بدون آینه سری R است؟

نیکون اما در پی اقدامی عجیب تصمیم گرفته تنها از یک اسلات کارت حافظه و آن هم از نوع XQD در پرچمدارش استفاده کند. این فرمت گرچه سرعت خوبی دارد، اما به سختی پیدا می‌شود؛ خصوصا در ایران و اگر هم پیدا شود قیمتی بسیار بالا دارد.

باتری؛ سونی a9 با قاطعیت برنده خواهد بود

  • نیکون Z7 : حدود 330 شات
  • سونی a9 : حدود 650 شات

یکی از نکات منفی که همیشه در مقایسه دوربین‌های بدون آینه با DSLR‌ها ذکر شده، عمر باتری آنها بوده است. اما سونی همانند همیشه یک قدم از سایر کمپانی‌ها جلوتر بوده و این را در پرچمدار خود نشان داده است. البته هنوز هم شاید نتوان a9 را با یک DSLR مقایسه کرد، اما می‌توان گفت در بین باقی بدون آینه‌ها عملکرد بهتری دارد.

این دوربین با هر بار شارژ کامل باتری می‌تواند تا حدود 650 شات را ثبت کند که در مقایسه با 330 شات در نیکون Z7 بسیار بهتر است.

بنابراین می‌توان گفت که اگر شما یک عکاس حیات وحش یا منظره هستید و برای شارژ باتری ‌های خود کمتر به منبع برق دسترسی پیدا می‌کنید، سونی a9 گزینه بسیار بهتری برای شما خواهد بود. البته پیشنهاد من به شما این است که در کنار باتری اصلی، یک یا دو باتری یدک را همیشه همراهتان داشته باشید.

هم سونی و هم نیکون برای پرچمدارهایشان امکان اتصال به گریپ باتری را فراهم کرده‌اند؛ که این امکان هم می‌تواند راه حل خوبی برای افزایش عمر مفید باتری باشد.

باتری به کار رفته در سونی آلفا a9 از نوع باتری سونی NP-FZ100 بوده که ظرفیتی معادل 2280 با ولتاژ 7.2 ولت را دارد.

همچنین در نیکون Z7 از یک باتری لیتیوم یون EN-EL15b استفاده شده که ظرفیتی 1900 میلی‌آمپری و ولتاژی 7 ولتی را داراست.

در این بخش نیز سونی a9 با قاطعیت برنده خواهد بود.

نتیجه نهایی و جمع‌بندی

مقایسه سونی a9 و نیکون Z7

طبیعتا دوربین‌های بدون آینه را عکاسانی انتخاب می‌کنند که سال‌هاست برای عکاسی زحمت کشیده‌اند و حالا می‌خواهند سرمایه زیادی نیز برای آن بگذارند.

سونی چند سالی است حاکم بازار دوربین‌های بدون آینه است و نیکون و کانن به تازگی به رقابت با آن پرداخته‌اند و هنوز چند پله‌ای عقب‌تر هستند. اما با توجه به پشتیبانی بیشتری که در کشور ما دارند، خیلی سریع مورد توجه قرار گرفتند.

یکی از مشکلات تمام دوربین‌های کمپانی سونی در ایران، کمیاب بودن و گران بودن لنزهای آن است. این باعث می‌شود خیلی محدود باشید و نتوانید هر آنچه را که لازم دارید تهیه کنید. اما این موضوع در مورد بدون آینه‌های نیکون صدق نمی‌کند.

هم نیکون و هم کمپانی‌های شخص ثالث به دنبال ارائه لنزهای جدیدی برای مانت Z نیکون هستند که کاملا می‌توان به آینده آن خوش‌بین بود. شاید هم تصمیم بگیرید که از آداپتور برای اتصال لنزهایتان به دوربین استفاده کنید. این راه حل بسیار خوبیست و می‌توانید انواع لنزهای دوربین مخصوص DSLR‌ها را به دوربین‌های بدون آینه متصل کنید، اما قضیه به همین سادگی نیست.

استفاده از مبدل مستلزم هزینه‌ای نسبتا سنگین است و علاوه بر آن، با این کار شما نمی‌توانید کنترل صحیحی بر روی فوکوس، نوردهی و دیافراگم داشته باشید.

اما از تمام اینها گذشته، اگر با این هزینه‌ها مشکلی ندارید و می‌خواهید یک دوربین بدون آینه را برای کار خود انتخاب کنید، سونی a9 و نیکون Z7 دو مورد از بهترین‌های حال حاضر بازار هستند.

اگر به عکاسی ورزشی، مطبوعاتی و یا حیات وحش علاقه دارید، قطعا باتری دوربین، سیستم فوکوس و سرعت عکاسی پیاپی برای شما بسیار مهم خواهد بود و به همین دلیل سونی a9 انتخاب بهتری برای شماست.

اما اگر به عکاسی منظره یا طبیعت علاقه دارید و یا می‌خواهید در یک استودیوی عکاسی پرتره ثبت کنید، نیکون Z7 می‌تواند کیفیت بهتری را در اختیار شما قرار دهد و به دلیل استفاده از سنسور بزرگتر، قادر خواهید بود تصاویرتان را در سایزهای بزرگتری به چاپ برسانید.

البته فراموش نکنید که این دو دوربین حدود 1100 دلار با هم اختلاف قیمت دارند و این اصلا مقدار کمی نیست.

شما می‌توانید مقایسه کامل مشخصات این دو دوربین را از طریق وبسایت معتبر DXO از این لینک بخوانید.

امیدوارم نکاتی که در مقاله ” مقایسه سونی a9 و نیکون Z7 : جدال بدون آینه‌های پرچمدار ! “ برایتان گفتم مفید بوده باشد. آیا شما تجربه استفاده از این دو دوربین را دارید ؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.