تکنیک کشیدن شاتر برای ثبت عکس‌های پرتره خلاقانه و انتزاعی

تکنیک ها
  • ۲ مهر ۱۴۰۳
  • 0
  • 318
12 دقیقه

تکنیک کشیدن شاتر با استفاده از فلاش یکی از تکنیک‌های عکاسی پرتره و انتزاعی محسوب می‌شود که می‌توان با استفاده از آن تصاویر خلاقانه‌ی جذابی را ثبت کرد.

بسیاری از تکنیک‌های حرفه‌ای وجود دارد که به شما امکان می‌دهد در زمان ثبت یک عنصر، حرکت یا جلوه بصری دیگری را به آن اضافه کنید. برخی از این موارد شامل نوردهی چندگانه، نوردهی چندگانه با فلاش و حرکت دادن اشیاء در مقابل لنز شما است.

کشیدن شاتر در هنگام استفاده از فلاش یکی دیگر از این تکنیک‌هاست و استفاده از آن بسیار آسان است.

پیشنهاد نویسنده : در خانه بمانید : ۲۰ پروژه فوق العاده برای عکاسی در خانه در دوران قرنطینه !

کشیدن شاتر هنگام استفاده از فلاش یک تکنیک آسان و سرگرم کننده است تا جلوه‌های جالبی را به عکس های خود اضافه کنید.
EXIF: Canon 5D Mk III, EF 50mm f/2.5 Macro, 50mm, 1 sec, f/9, ISO 100, Manual Mode, Spot Metering.

شاتر را بِکِشید

اگرچه ممکن است در ابتدا کمی پیچیده به نظر برسد، کشیدن شاتر بسیار ساده بوده و از همان سرعت شاتر کندتر نسبت به حالت عادی در هنگام استفاده از فلش استفاده می‌کند.

وقتی از فلاش استفاده می‌کند، نوردهی شما کمی متفاوت خواهد بود، چرا که فلاش با سرعتی بسیار سریعتر از سرعت همگام سازی دوربین شما نور را می‌تاباند.

در سمت چپ، می‌توانید تصویر ثبت شده را فقط با استفاده از فلاش مشاهده کنید. در سمت راست، سرعت دیافراگم به 1 ثانیه تغییر یافته است که به دوربین امکان ضبط نور مدلینگ در طول نوردهی را می‌دهد.
EXIF: Canon 5D Mk III, EF 50mm f/2.5 Macro, 50mm, 1/60 sec (Right: 1 sec), f/9, ISO 100, Manual Mode, Spot Metering.

با کم کردن سرعت شاتر، به دوربین خود نیز اجازه می‌دهید تا نور محیط را بیشتر ثبت کند. شما هنوز هم هر چیزی که توسط فلاش ​​در قاب روشن شده است را دریافت خواهید کرد، اما هر چیزی که توسط نور محیط روشن شود با هر حرکتی از سوژه یا خودتان ثبت خواهد شد.

توجه داشته باشید که از آنجا که سرعت شاتر شما اکنون امکان ثبت نور محیط در قاب خود را دارد، نوردهی بیشتر و درخشان‌تر از آن چیزی است که فقط با استفاده از فلاش ​​انجام می‌شود.

چیزهایی که نیاز دارید

برای استفاده از این روش نیازی به چیز زیادی ندارید. این تصاویر با یک استروب و یک سافت باکس ثبت شده‌اند.
  • دوربینی با امکان اعمال تنظیمات به صورت دستی
  • فلاش با نور مدلینگ اگر در استودیویی تاریک عکاسی می‌کنید
  • اگر فلاش مدلینگ ندارید، باید از منابع دیگر نور هم استفاده کنید، مثل اسپیدلایت‌ها

تنظیمات لازم

به عنوان تکنیکی که نتایج آن می‌تواند پیچیده به نظر برسد، تنظیم و شروع آن کاملاً ساده است.
EXIF: Canon 5D Mk III, EF 50mm f/2.5 Macro, 50mm, 1.6 sec, f/9, ISO 100, Manual Mode, Spot Metering.

مرحله 1 : سوژه مورد نظر خود را انتخاب کرده و پس از تنظیم نور روی آن، به او فیگور دهید. از آنجا که این نقشی است که فلاش آن را ثبت خواهد کرد، آن را به عنوان یک عکس معمولی در ابتدا انجام دهید، چرا که این سوژه اصلی‌ترین تصویر شما خواهد بود.

مرحله 2 : دیافراگم خود را انتخاب کنید.

شما می‌توانید دیافراگم خود را بر اساس جلوه‌ای که می‌خواهید انتخاب کنید و قدرت فلاش را نیز بر اساس آن تنظیم کنید، یا می‌توانید فلاش را در ابتدا اندازه گیری کرده و دیافراگم را بر اساس آن تنظیم کنید.

پیشنهاد نویسنده : ۵۲ ایده عکاسی : هر هفته یک پروژه و تکنیک عکاسی در سال ۹۹ !

مرحله 3 : سرعت شاتر را به اندازه کافی آهسته انتخاب کنید تا اجازه دهید سوژه شما پس از نوردهی اولیه توسط فلاش حرکت کند. این متغیر است و به نحوه واکنش شما به تکنیک و نتیجه نهایی که می‌خواهید بستگی دارد. در محدوده‌ای بین نیم ثانیه و یک ثانیه شروع خوبی برای تکنیک کشیدن شاتر است.

سمت چپ : سرعت شاتر 1 ثانیه است. سمت راست : سرعت شاتر 2.5 ثانیه اجازه می‌دهد تا پوزیشن دوم با وضوح بیشتری ثبت شود.
EXIF: Canon 5D Mk III, EF 50mm f/2.5 Macro, 50mm, 1sec (Right: 2.5 sec), f/9, ISO 100, Manual Mode, Spot Metering.

مرحله 4 : اطمینان حاصل کنید که سوژه شما می‌داند که باید به فعال شدن فلاش، موقعیت خود را تغییر دهد. سپس آن حالت دوم را نگه دارید ( این یکی از راه‌های انجام این تکنیک است ) تا زمانی که شاتر دوباره بسته شود.

سوژه‌ی شما فقط به یک حرکت محدود نمی‌شود. در اینجا سوژه سر خود را به هر طرف حرکت می‌دهد.
EXIF: Canon 5D Mk III, EF 50mm f/2.5 Macro, 50mm, 2.5 sec, f/9, ISO 100, Manual Mode, Spot Metering.

مرحله 5 : عکس بگیرید.

هنگامی که فلاش تابش اولیه خود را انجام داد، اولین پوزیشنی را که سوژه شما در آن قرار دارد ثبت خواهید کرد. پس از آن، و پس از حرکت سوژه‌ی شما، همه چیز از جمله حرکت و دومین پوزیشن، توسط نور محیط ثبت می‌شود.

مرحله 6 : تنظیمات را انجام دهید.

اکنون که یک شات آزمایشی دارید، می‌توانید نحوه ظاهر تصویر خود را تنظیم کرده و تنظیمات سرعت شاتر خود را تنظیم کنید. آیا موضوع شما به اندازه کافی سریع حرکت نمی‌کند یا محیط به اندازه کافی نوردهی ندارد ؟ سرعت شاتر خود را کم کنید. آیا نور محیط خیلی زیاد است ؟ سرعت شاتر را سریعتر انتخاب کنید.

پس از ثبت عکس، آن را در پشت دوربین ارزیابی کرده و دستورالعمل خود را برای ایجاد هر گونه تنظیم برای کمک به دریافت اثر دلخواه اعمال کنید.
EXIF: Canon 5D Mk III, EF 50mm f/2.5 Macro, 50mm, 1 sec, f/9, ISO 100, Manual Mode, Spot Metering.

همچنین می‌توانید پوزیشن‌هایی را که به سوژه‌ی خود داده‌اید، تغییر دهید.

اگر مضامین آنها خیلی نزدیک به هم هستند، از سوژه بخواهید که از موقعیت اولیه خود بیشتر حرکت کند. آیا او همچنان آهسته حرکت می‌کند و قبل از بسته شدن شاتر به حالت دوم نمی‌رسد ؟ به او بگویید و نتیجه را نشانش دهید، سعی کنید حرکتی متفاوت را داشته باشید. سرعت شاتر را هم می‌توانید تغییر دهید تا مشکلات به وجود آمده تا جای ممکن حل شود.

از آنجا که کشیدن شاتر مانند این مورد به بسیاری از متغیرها متکی است، ارتباط بین شما و سوژه‌ی شما بسیار مهم است.

مرحله 7 : چند مورد شات دیگر را ثبت کنید.

کشیدن شاتر به این روش می‌تواند یک کار دشوار برای درست کردن باشد. ادامه دهید تا مطمئن شوید که نتیجه‌ی خوبی را به دست آورده‌اید.

کشیدن شاتر می‌تواند یک تکنیک بسیار پر اشتباه و زمانبر باشد. تا آنجا که می‌توانید عکس بگیرید تا اطمینان حاصل کنید که نتیجه مورد نظرتان بدست می‌آید.

بعضی اوقات، اتفاقات عجیبی می‌افتد و شما ممکن است آن را در چند فریم اول خود بدست آورید، اما بعضی اوقات قبل از همه چیز، نیاز است دفعات زیادی را تمرین کنید. از آنجایی که هیچ دو تصویر هرگز یکسان نخواهند بود، از ادامه کار تا زمانی که به نتیجه اطمینان نداشته باشید نترسید.

مرحله 8 : به آزمایش ادامه دهید.

وقتی سوژه یک پوزیشن را به خود گرفت، سعی کنید حالت‌های دیگر را هم روی آن امتحان کنید تا نتیجه‌ی مطلوبی را به دست آورید.
EXIF: Canon 5D Mk III, EF 50mm f/2.5 Macro, 50mm, 1.6 sec, f/9, ISO 100, Manual Mode, Spot Metering.

پوزیشن‌هایی که روی این تکنیک می‌توانید اعمال کنید و نتایجی که به دست خواهید آورد آنقدر زیاد است که محدود به همین چند نمونه تصویر نمی‌شود. به جای اینکه سوژه شما سر خود را به حرکت درآورد، پس از نوردهی اولیه فلاش، می‌توانید به او بگویید که با دست‌هایش صورتش را بپوشاند یا چیزی از این قبیل.

یا می‌توانید به جای اینکه یک پوزیشن دوم در نظر بگیرید، از او بخواهید که سر خود را برای مدت زمان طولانی حرکت دهد تا در تمام مدت نوردهی حرکت متفاوتی را داشته باشید. روش دیگر این است که به جای اینکه سوژه خود را حرکت دهید، سعی کنید دوربینتان را حرکت دهید.

کارگاه_عکاسی_پرتره

کارگاه جامع عکاسی پرتره

هر آنچه باید در رابطه با عکاسی پرتره بصورت حرفه بیاموزید را در این کارگاه فرا خواهید گرفت. برای اولین بار در ایران شما با حضور در یک کارگاه جامع، 24 سبک از عکاسی پرتره را آموزش خواهید دید. این کارگاه در آتلیه مجهز دیدنگار و با حضور اساتید مجرب برگزار خواهد شد.

پیشنهاد نویسنده : تکنیک‌ های نورپردازی در عکاسی پرتره

انتخاب‌ها برای این تکنیک بی حد و مرز است. البته همه چیز کار نخواهد کرد، اما خب حافظه‌ی دوربین شما رایگان است و می‌توانید تا هر چقدر که می‌خواهید آن را پر و خالی کنید 🙂 به هر حال آن را امتحان کنید و ببینید چه چیزی به دست می‌آید.

در پایان

کشیدن شاتر یک تکنیک پیچیده نیست، اما یکی از مواردی است که اگر دوست دارید تأثیراتی را که می‌تواند ارائه دهد، فرصت‌های زیادی را برای استفاده از خلاقیت ارائه می‌دهد.
EXIF: Canon 5D Mk III, EF 50mm f/2.5 Macro, 50mm, 1 sec, f/9, ISO 100, Manual Mode, Spot Metering.

تکنیک کشیدن شاتر با استفاده از فلاش یک تکنیک بسیار آسان برای استفاده بوده اما نتایج آن کاملا غیرقابل پیش بینی است. این چیزی است که آن را بسیار سرگرم کننده و هیجان انگیز می‌کند. مهم نیست که چه کاری انجام می‌دهید، هیچ دو تصویری به طور یکسان ثبت نخواهند شد، بنابراین آزمایش‌های زیادی را انجام دهید و ببینید که چه می‌توانید به دست بیاورید. اگر ایده‌ای دارید که فکر می‌کنید ممکن است کار نکند، به هر حال آن را امتحان کنید. شما هرگز نمی‌دانید نتیجه چه خواهد شد، تا زمانی که آن را انجام دهید.

این تکنیک را امتحان کنید و نتایج خود را با صفحه‌ی اینستاگرام من یا دیدنگار به اشتراک بگذارید.

امیدوارم مقاله ” تکنیک کشیدن شاتر برای ثبت عکس‌های پرتره خلاقانه و انتزاعی “ برایتان مفید و جذاب بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

بهترین دوربین تایم لپس
بهترین دوربین های تایم لپس کدام است؟
  • 0
  • 418
مشاهده
تغییر سایز عکس آنلاین و تصاویر بچه ها
آموزش تغییر سایز عکس آنلاین بدون افت کیفیت
  • 0
  • 373
مشاهده
بهترین سایت حذف پس زمینه عکس و پرتره دختر خانم
بهترین سایت حذف پس زمینه عکس
  • 0
  • 485
مشاهده
عکاسی با تکنیک سیلوئت و خانم با چتر قرمز
عکاسی با تکنیک سیلوئت 📷​👤​👌
  • 0
  • 364
مشاهده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *