مقایسه دوربین کانن 750D با کانن 200D ؛ دوربین‌های DSLR سطح مبتدی

مقایسه دوربین کانن 750D با کانن 200D

در این مقاله به بررسی و مقایسه دو DSLR سطح مبتدی کانن، یعنی مقایسه دوربین کانن 750D با کانن 200D می‌پردازیم؛ در ادامه با ما همراه باشید.

توجه داشته باشید که دوربین کانن 200D با نام Rebel SL2 و دوربین کانن 750D با نام Rebel T6I نیز شناخته می‌شوند.

مقایسه دوربین‌های سری جدید و قدیمی یک برند، از مطالب پرطرفدار وبسایت‌های عکاسی است. این مقایسه‌ها علاوه بر اینکه برای طرفداران یک کمپانی بسیار جذاب هستند، برای افرادی که قصد خرید از برند مشخصی را داشته و بر سر دوراهی انتخاب مانده‌اند نیز، بسیار راه‌گشا خواهند بود. علاوه بر آن، این دسته از مطالب به آن‌ها کمک می‌کند که با آگاهی و شناخت بیشتری دست به انتخاب بزنند.

دوربین کانن EOS 750D یکی از کراپ فریم‌های پرطرفدار کانن است که با امکانات مناسبی که ارائه می‌دهد، علاقه‌مندان مبتدی و یا فیلمبرداران سطح متوسط را به سوی خود جلب می‌کند و شاید بتوان گفت که این محصول، پرفروش‌ترین دوربین کانن در این رده است. کانن 750D در ششم فوریه 2015 به بازار معرفی شد و به نسبت دوربین جدیدی محسوب می‌شود.

اما کانن 200D که دوربین جدیدتری است، در بیست و نهم ژوئن 2017 معرفی شد. مقایسه دوربین کانن 750D با کانن 200D از آن جهت اهمیت دارد که مدل جدیدتر، یعنی کانن 200D در بازار به عنوان بدیل و یا جایگزینی برای 750D معروف شده است. پس از همین ابتدا می‌توان دریافت که از لحاظ امکانات و کیفیت، هر دو دوربین در یک سطح قرار دارند و شباهت‌های بسیاری را بین آن‌ها شاهد خواهیم بود.

سنسور‌های مشابه 24 مگاپیکسلی

ابتدایی‌ترین ویژگی‌ای که در متون مقایسه‌ای دوربین‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد، سنسور به کار رفته در بدنه است. اولین مشابهت دو دوربین نیز در همین مورد می‌باشد. کانن 200D و کانن 750D هر دو از یک سنسور 24 مگاپیکسلی CMOS در قطع APS-C برخوردارند که رزولوشن بالایی ارائه داده و عکس‌های بسیار با کیفیتی ثبت می‌کند. پس در این زمینه تفاوتی بین دو دوربین موجود نیست.

پردازنده جدید در کانن 200D

در کنار سنسور دوربین، آن چیزی که می‌تواند موجب برتری یک دوربین بر دوربین دیگری با همان تعداد پیکسل باشد، پردازنده دوربین است. پردازنده قوی‌تر سرعت پردازش اطلاعات را بالاتر برده و در دامنه ISO یا حساسیت سنسور تاثیرگذار است. دوربین کانن 750D از یک پردازنده DIGIC6 استفاده می‌کند؛ اما دوربین کانن 200D از نسخه به‌روزرسانی شده و نسل جدید پردازنده‌های DIGIC، یعنی DIGIC7 بهره می‌برد.

اگرچه در فاصله بین معرفی این دوربین‌ها، جهش تکنولوژیک خاصی در زمینه پردازنده‌ها رخ نداده است، اما وجود پردازنده نسل جدیدتر بر روی دوربین کانن 200D ، کفه ترازو را در این قسمت کمی به سمت آن سنگین می‌کند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه کانن 80D و نیکون D7500 : جدال بهترین میانرده‌ها !

دامنه حساسیت ISO؛ باز هم برگ برنده در دست کانن 200D است

یکی دیگر از مواردی که باعث برتری دوربین‌ها بر یکدیگر شده و عکاسان حرفه‌ای نیز بسیار به آن اهمیت می‌دهند، دامنه حساسیت سنسور یا همان ISO است. دامنه حساسیت بالا در کنار سنسور و پردازنده با کیفیت و پیشرفته، قابلیت دوربین در عکاسی در فضاهای کم‌نور که یکی از چالش‌های عکاسان است را بالا می‌برد. البته هر دوربینی که دامنه ISO بالاتر داشته باشد، الزاما با کیفیت‌تر نیست.

دامنه حساسیت کانن 750D از 100 تا 12800 است و قابل ارتقاء به 25600 نیز می‌باشد. اما کانن در دوربین 200D با بهره‌گیری از پردازنده نسل جدید خود توانسته دامنه حساسیت را کمی بالاتر برده و آن را تا 25600 در حالت عادی و 51200 در حالت ارتقاء یافته گسترش دهد. پس در این مورد نیز دوربین کانن 200D دست بالا را دارد.

اما تفاوت بین دو دوربین کانن 750D و 200D به همین‌جا ختم نمی‌شود و این دو در سیستم فوکوس نیز جایگاهی جداگانه دارند.

سیستم فوکوس

ماهیت سیستم فوکوس دو دوربین یکسان است، یعنی هر دو از سیستم‌های تشخیص فاز، تشخیص کنتراست، تشخیص چهره، تعقیب سوژه و غیره بهره می‌برند. به ویژه سیستم فوکوس تشخیص چهره و تعقیب سوژه در دوران جدید برای عکاسان و فیلمبرداران بسیار کاربرد دارند.

اما تفاوت سیستم فوکوس کانن 200D با 750D این است که 200D دارای 9 نقطه فوکوس است؛ در حالیکه رقیبش از 19 نقطه فوکوس بهره می‌برد. تعداد نقاط فوکوس یک ویژگی بسیار مهم در دوربین‌های امروزی است و هر چه تعداد نقاط فوکوس بالاتر باشد، پوشش‌دهی دوربین برای فوکوسی سریع و دقیق بالاتر خواهد رفت. در اینجا برنده کانن 750D است؛ هرچند باید خاطر نشان کرد که هر دو دوربین از تعداد نقاط فوکوس پایینی برخوردارند و این یک ضعف برای هر دو محسوب می‌شود.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه دوربین نیکون B700 با کانن SX70 ؛ سوپرزوم‌های شبه DSLR

نمایشگرهای لمسی چرخان

اما به یکی از هیجان‌انگیزترین ویژگی‌های دوربین‌های جدید می‌رسیم. از زمانی که نمایشگرهای لمسی پن و تیلت و چرخان به بازار آمده‌اند، دیگر کسی برای نمایشگرهای ثابت تره هم خرد نمی‌کند و اصلا دوربینی که نمایشگر ثابت داشته باشد، یک دوربین عتیقه محسوب می‌شود. ویژگی نمایشگرهای چرخان مخصوصا برای فیلمبرداران و بلاگرهای دنیای مجازی بسیار مهم بود و کارهای آنان را به کلی متحول کرد. امکان فوکوس لمسی نیز برای فیلمبرداران در حد یک معجزه بود. خوشبختانه هر دو دوربین از یک نمایشگر سه اینچی لمسی و چرخان بهره می‌برند که با رزولوشن 1,040,000 نقطه، کیفیت بالایی را ارائه می‌دهند. پس امتیاز دو دوربین در این مرحله برابر است.

منظره‌یاب

کانن 750D و کانن 200D هر دو از منظره‌یابی اپتیکال با پوشش‌دهی 95 درصدی برخوردارند. تنها چیزی که بر روی کاغذ به عنوان برتری کانن 200D شناخته می‌شود، میزان بزرگنمایی آن است. بزرگنمایی منظره‌یاب دوربین کانن 750D در حد 0.82 برابر و کانن 200D در حد 0.87 برابر عنوان شده است.

محدوده سرعت شاتر یکسان

محدوده سرعت شاتر دو دوربین نیز کاملا یکسان است. کانن 750D و کانن 200D هر دو از یک شاتر مکانیکی با حداقل سرعت 30 ثانیه و حداکثر سرعت 1/4000 ثانیه بهره می‌برند که برای عکاسی در هر سرعتی کاملا مناسب و استاندارد است.

سرعت عکاسی پیاپی

یک عامل مهم در عکاسی، و به‌ویژه عکاسی ورزشی و حیات وحش، نرخ سرعت عکاسی پیاپی دوربین‌هاست. دوربین‌های حرفه‌ای از طرفیت بافر و سرعت عکاسی پیاپی بالایی برخوردارند که سرعت عمل و انعطاف‌پذیری عکاس و دوربین را بالا می‌برد. در مورد سرعت عکاسی پیاپی باید گفت که هر دو دوربین در رده پایینی قرار می‌گیرند و با سرعت 5 فریم بر ثانیه، چندان به کار عکاسان ورزشی و حیات وحش نمی‌آیند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه کانن 5D Mark IV و نیکون D850 : جدال بهترین پرچمدارهای فول فریم !

در بخش فیلمبرداری، برنده میدان کانن 200D است

قابلیت فیلمبرداری در سال‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دوربین‌های عکاسی بدل شده است! امکانات پیشرفته فیلمبرداری دوربین‌های سطح مبتدی و متوسط تاثیر زیادی در میزان فروش آن‌ها دارند و باید گفت کیفیت و امکانات فیلمبرداری، آن چیزی است که خانواده‌ها و افراد مبتدی را به سمت دوربین‌ها جذب می‌کند.

با بهره‌گیری از صفحه نمایش لمسی، این دو دوربین در همین بدو امر، به انتخاب مناسبی برای فیلمبرداری تبدیل می‌شوند. در وهله دوم هر دو قابلیت فیلمبرداری با کیفیت FULL HD را دارا هستند؛ اما در این زمینه تفاوت کوچکی دارند. دوربین کانن 200D قادر است در فرمت 1080*1920 با سرعت 60 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند؛ در حالیکه کانن 750D در این کیفیت تنها می‌تواند با سرعت 30 فریم بر ثانیه تصویر بگیرد. نکته دیگر اینکه کانن 200D قابلیت ثبت تصاویر تایم لپس را دارد، در حالیکه کانن 750D از این قابلیت بی بهره است. پس در زمینه امکانات ویدئویی و قابلیت‌های فیلمبرداری کانن 200D از امتیاز بالاتری برخوردار است.

پیروزی نسبی دوربین کانن 200D در قابلیت انتقال

درباره قابلیت‌های ارتباطی و اتصالات نیز هر دو دوربین تا حدود زیادی شبیه به هم هستند. درگاه USB، درگاه کارت حافظه SD/SDHHC/SDXC و ورودی میکروفون در هر دو به یک صورت است. امکانات ارتباطی که یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دستگاه‌های دیجیتالی عصر حاضر است، به خوبی بر روی دو دوربین قرار گرفته، با این تفاوت که  کانن 200D علاوه بر Wi-Fi و NFC از بلوتوث نیز برخوردار است. بخش قابلیت‌های ارتباطی نیز با پیروزی نسبی کانن 200D به پایان رسید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
12 تفاوت دوربین کانن 90D با 80D و 7D Mark II

جمع‌بندی مقایسه دوربین کانن 750D با کانن 200D

با شرایطی که از ابتدا تا به اینجا با هم مورد بررسی قرار دادیم، مشاهده کردید که تفاوت فاحش و چشمگیری بین دو دوربین کانن 750D و کانن 200D وجود ندارد و تفاوت‌ها به جزئیات به کار رفته در این دو مدل برمی‌گردد. اما در هر صورت با بررسی تمام بخش‌ها به نظر می‌رسد که در مقایسه دوربین کانن 200D با کانن 750D ، دوربین 200D دارای برتری نسبی است که آن هم به دلیل جدیدتر بودنش است؛ اما در کیفیت عکس دو دوربین هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.

مقایسه دوربین کانن 750D با کانن 200D

دو دوربین مورد بحث که از دوربین‌های DSLR سطح مبتدی محسوب می‌شوند، برای افرادی که به تازگی قصد ورود به دنیای عکاسی را دارند، انتخاب‌های بسیار مناسبی به حساب می‌آیند. این دو دوربین همچنین برای آن‌هایی که می‌خواهند از عکاسی با گوشی هوشمند به عکاسی حرفه‌‌ای تر روی بیاورند، کاملا مناسب‌اند. همچنین باید گفت با قابلیت‌ها و امکانات فیلمبرداری‌ای که در دو دوربین کانن 200D و کانن 750D وجود دارد، این دو مدل کانن برای مصارف خانگی، مسافرت‌ها و غیره نیز بسیار سطح بالا و مناسب‌ می‌باشند.

در جمع‌بندی نیز می‌توان گفت که برای افرادی که بیشتر تمرکزشان بر روی فیلمبرداری است، قطعا انتخاب یکی از این دو دوربین، به علت آنکه امکانات استاندارد و مناسبی از فیلمبرداری حرفه‌ای را در اختیارشان قرار می‌دهد، کار صحیحی است.

امیدوارم نکاتی که در مقاله ” مقایسه دوربین کانن 750D با کانن 200D ؛ دوربین‌های DSLR سطح مبتدی “ برایتان گفته شد مفید بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.