بوکه: راهنمای انتخاب بهترین لنز

بوکه

اگر به تازگی وارد دنیای عکاسی شده باشید، حتماً واژه عجیب و غریب «بوکه» یا Bokeh را شنیده‌اید! این واژه که از زبان ژاپنی وارد دنیا عکاسی شده، به افکتی اشاره می‌کند که باعث می‌شود پس زمینه سوژه بلور یا تار به نظر برسد. این طور بگوییم که با ایجاد بوکه می‌توانید نواحی خارج از فوکوس خود را کمی مات کنید. با این کار تمرکز روی سوژه اصلی بیشتر می‌شود و البته که زیبایی بصری تصاویر خود را بیشتر می‌کنید.

بوکهتا این جا همه چیز ساده به نظر می‌رسد! اما چطور باید افکت بوکه را به تصاویرمان اضافه کنیم و چه لنزهایی برای این کار مناسب هستند؟! برای این که پاسخ این پرسش‌ها را پیدا کنید، در این بخش همراه ما باشید تا به دنیای ثبت عکس‌های خارق العاده با افکت bokeh برویم.

مثل عکاسان حرفه‌‌ای از بوکه در تصاویر خود استفاده کنید!

شاید شما هم بوکه را با نورهای ماتی که پشت سوژه ظاهر می‌شوند، بشناسید و برای این کار دست به دامان فتوشاپ و اپلیکیشن‌های موبایلی شده باشید! اما این برنامه‌ها همیشه جواب نمی‌دهند. پس بهتر است ترفند ایجاد بوکه را در حین عکاسی یاد بگیرید تا همچون حرفه‌‌ای‌ها این افکت بصری زیبا را در تصاویر خود ایجاد کنید. برای ایجاد یک افکت Bokeh فوق العاده، 7 روش وجود دارد که در ادامه آنها را توضیح می‌دهیم. اما برای این که تصاویر شما شگفت انگیزتر شوند، باید لنزهای مناسب برای این کار را هم بشناسید که در انتهای مقاله این لنزها را آورده‌ایم. پس آنها را از دست ندهید.

بوکه در پرتره

یک: بدون لنز مناسب قید بوکه را بزنید!

دلیل نا امید شدن بسیاری از عکاسان برای ثبت بوکه‌های زیبا، این است که از لنز مناسبی استفاده نمی‌کنند و این موضوع باعث می‌شود نتایج با چیزی که انتظار داشتند، زمین تا آسمان متفاوت باشد! اگر می‌خواهید بوکه‌های جذاب خلق کنید، نوع و دهانه دیافراگم اهمیت دارد. برای این کار باید از لنزی استفاده کنید که دیافراگم آن حداقل f/2.8 باشد. در دوربین‌های معمولی و مناسب برای تازه کارها، دیافراگم نهایت به f/4.5 یا f/3.5 می‌رسد که برای ایجاد جلوه مات و تار در پس زمینه ایده آل نیست.

بوکهاما اگر می‌پرسید از چه لنزی باید استفاده کرد، ما لنزهایی با فاصله کانونی 50 میلی‌متری را به مبتدیان پیشنهاد می‌دهیم. این لنزها معمولاً ارزان و در دسترس هستند و دیافراگم آنها تا f/1.8 یا f/1.4 باز می‌شود. علاوه بر این لنزها، می‌توانید از لنزهای تله فوتو هم برای ایجاد پس زمینه‌های تار و جذاب استفاده کنید. در لنزهایی که فاصله کانونی آنها بیشتر است، حتی بدون تغییر فاصله سوژه و دوربین، می‌توان عمق میدان را افزایش داد. در نتیجه میزان مات شدن پس زمینه به راحتی قابل تنظیم خواهد بود.

برای این که یک لنز ایده آل برای ثبت بوکه‌های خلاقانه انتخاب کنید، باید به تیغه‌های دیافراگم هم توجه داشته باشید. این تیغه‌ها روی شکل گیری بوکه تاثیر می‌گذارند. به عنوان مثال: اگر تیغه‌های دیافراگم 9 عدد باشد، بوکه‌های شما گردتر خواهد بود و منابع نورتان دایره‌‌ای و طبیعی به نظر می‌رسند. این در حالی است که تعداد کمتر تیغه‌های دیافراگم باعث می‌شود شکل نور چند ضلعی به نظر برسد که جلوه طبیعی ندارد؛ مگر این که به هدف خاصی دنبال ثبت این نوع از بوکه‌ها باشید.

دو: راز موفقیت شما AV mode است!

از آنجایی که برای ثبت بوکه‌های زیبا، باز بودن دهانه دیافراگم اهمیت دارد، بهترین حالت تنظیم روی مود AV است که به شما امکان می‌دهد دهانه دیافراگم را تنظیم کنید تا سرعت شاتر به طور اتوماتیک متناسب با آن تنظیم شود. در حالت AV مجبور نیستید میزان نوردهی را حدس بزنید و بعد از تنظیم دیافراگم فقط کافی است دکمه شاتر را فشار دهید.

بوکهالبته ممکن است دوربین شما همیشه هم میزان نوردهی را به درستی تشخیص ندهد؛ به خصوص اگر در محیط‌هایی باشید که نوردهی خوبی ندارند. در شرایطی که دوربین‌تان گیج می‌شود با جبران نوردهی از طریق تنظیمات اکسپوژر می‌توانید به بوکه‌های بهتری دست پیدا کنید.

سه: بدون بک‌گراند خوب نمی‌توانید تصویر خوبی داشته باشید

یکی از مهم‌‌‌ترین نکاتی که باعث ثبت بوکه‌های فوق العاده می‌شود، انتخاب درست بک‌گراند یا پس زمینه است. اگر چه تاریک کردن پس زمینه با استفاده از تنظیمات دوربین و لنز آسان است؛ اما این تنظیمات تضمین نمی‌کنند که بوکه خوبی را به تصویرتان اضافه کنید.

پس زمینه‌های ساده برای اضافه کردن افکت بوکه معمولاً نتیجه خوبی نمی‌‌دهند؛ زیرا از نظر بصری اتفاق خاصی در آن دیده نمی‌‌شود. اگر به چند عکس زیبا که بوکه‌های جذابی در آنها دیده می‌شود، نگاهی بیندازید متوجه عناصر موجود در پس زمینه می‌شوید؛ حتی اگر آنها را به شکل الگوهای نرم و غیر قابل تشخیص ببینید.

بوکهبه همین دلیل یکی از بهترین موقعیت‌ها برای ثبت بوکه‌های زیبا، خیابان‌های شهر هستند که چراغ‌های زیادی از تابلو‌های فروشگاه‌ها گرفته تا نورپردازی ساختمان‌ها در پس زمینه شما قرار بگیرد. علاوه بر این انعکاس نور روی آب در نزدیکی دریاچه‌ها و رودخانه هم افکت‌های بوکه‌‌ای جذابی را می‌آفریند.

بوکه

چهار: حتی پیش زمینه هم اهمیت دارد!

معمولاً زمانی که صحبت از بوکه می‌شود، همه فقط به تصاویری که پس زمینه ماتی دارد، فکر می‌کنند. اما باید بگوییم حقیقت این است که این اصطلاح در واقع به پیش زمینه مربوط می‌شود!

درست مانند پس زمینه باید در پیش زمینه هم به دنبال چراغ‌ها و الگوهای نورپردازی جذابی باشید که آن را پر کند. زمانی که دیافراگم خود را باز کرده‌اید، عمق میدان کم علاوه بر پس زمینه، روی پیش زمینه هم اعمال می‌شود. در واقع وقتی فوکوس را روی سوژه تنظیم می‌کنید، همه چیز در پشت و جلوی آن تار و مات جلوه خواهد کرد.

بوکهسطوح بازتابنده از جمله پنجره‌ها، بوکه زیبایی در پیش زمینه ایجاد می‌کنند. چراغ‌هایی که روی پنجره‌ها منعکس می‌شوند نیز به راحتی فضای منفی مقابل سوژه شما را پر می‌کنند. با این حال حواستان باشد که برای عکاسی در این شرایط، زوایای مختلف را امتحان کنید تا بازتاب‌های ناخواسته، تصویر شما را زشت نکنند.

آموزش ایجاد بوکه در فتوشاپ

پنج: فوکوس باید روی سوژه باشد

برای ایجاد بوکه‌های زیبا، سوژه باید به اندازه کافی روشن باشد. البته که این موضوع کاملاً واضح است؛ اما عکاسان آن قدر درگیر پس زمینه می‌شوند که فراموش می‌کنند باید فوکوس را روی سوژه تنظیم کنند و حواسشان به چگونگی نمایش آن باشد.

علاوه بر این حواستان باشد که اگر چراغ‌های پس زمینه به اندازه کافی روشن نباشند، سوژه شما تار خواهد بود. برای این که سوژه واضح باشد، شاید مجبور باشید قید حداکثر دیافراگم را بزنید. پس آن را روی حالتی تنظیم کنید که در عین مات کردن پس زمینه، سوژه را محو نکند.

شش: رعایت فاصله ایمنی سوژه و بک‌گراند برای ثبت بهترین بوکه!

زمانی که فاصله‌‌ای بین سوژه و پس زمینه در نظر می‌گیرید، اثر بوکه‌‌ای زیباتر ثبت خواهد شد. در واقع هر چه سوژه شما از پس زمینه بیشتر فاصله داشته باشد، بوکه جذاب‌‌‌تر است. برای این کار بهتر است یک فاصله چند متری را در نظر داشته باشید تا بهترین اثر بوکه‌‌ای را به دست آورید.

بوکهاگر از لنزهایی با فاصله کانونی کم استفاده می‌کنید، باید به سوژه نزدیک شوید. در مقابل زمانی که از لنزهای تله فوتو استفاده می‌شود، با دور شدن از سوژه، اثر بوکه‌‌ای بهتری ثبت می‌شود.

نکته دیگر اینکه هر چه فاصله سوژه از منبع نور بیشتر باشد، گوی‌های نور کوچک‌‌‌تر خواهند بود. پس برای ثبت گوی‌های بزرگ نور، باید سوژه به منبع نور نزدیک شود. این کار را چند بار تکرار کنید تا بهترین تنظیمات خود را به دست بیاورید.

هفت: لذت بازی با رنگ‌ها را از دست ندهید!

بهترین بوکه‌ها زمانی ثبت می‌شود که در پس زمینه به جز نور سفید، منابع نوری رنگی دیگری هم دیده شود. اگر می‌خواهید بوکه‌های جذاب‌‌‌تری را ثبت کنید به سراغ خیابان‌هایی بروید که نورهای رنگی در آن بیشتر است. چراغ‌هایی با رنگ‌های مکمل، بهترین پس زمینه را برای سوژه شما فراهم خواهند کرد.

ترفند عکاسی بوکه

خب تا اینجا با فوت و فن ایجاد بوکه آشنا شدیم. حالا برویم سراغ لنزهای مناسب برای ایجاد بوکه‌های بی‌نظیر! آماده‌اید؟

بوکه

بهترین لنزها برای ثبت بهترین بوکه‌ها

همان طور که پیش‌‌‌تر هم اشاره کردیم، انتخاب لنز مهم‌‌‌ترین عاملی است که می‌تواند در ایجاد اثر بوکه‌‌ای زیبا، تاثیرگذار باشد. بالاتر درباره نوع دیافراگم و فاصله کانونی مناسب کمی توضیح دادیم. در این بخش می‌خواهیم 3 مورد از بهترین لنزهایی که برای ایجاد بوکه در تصاویر کاربرد دارند، معرفی کنیم.

لنز سیگما Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art Lens for Sony E

بوکهاین لنز با داشتن دهانه دیافراگمی f/1.4 که گوی‌های نوری گردی ایجاد می‌کند، برای ثبت بوکه‌های خیره کننده، عالی است. این لنز را باید در دسته لنزهای پرایم با فاصله کانونی ثابت قرار دهیم که دارای قابلیت Hyper Sonic برای ایجاد یک جلوه مات نرم و طبیعی در پس زمینه است. سیستم اپتیک پیشرفته، فوکوس خودکار و سازگاری با دوربین‌های سونی، سیگما، کانن، نیکون و برندهای دیگر از مزایای این لنز هستند. پیشنهاد می‌کنیم خواندن نقد و بررسی خصوصیات این لنز را از دست ندهید. همچنین برای خرید این لنز کافی است سری به سایت دیدنگار بزنید و به راحتی سفارش خود را ثبت کنید.

لنز کانن Canon EF 85mm f/1.2L II USM

این لنز تله فوتو متوسط کانن را باید یکی از رویایی‌‌‌ترین لنزها برای ایجاد اثر بوکه‌‌ای معرفی کنیم. از این لنز می‌توان در ثبت تصاویر منظره، سبک اکشن و سایر سبک‌ها استفاده کرد و بوکه‌های فوق العاده را با آن خلق کرد. تیغه‌های دیافراگم این لنز دایره‌‌ای هستند و سیستم فوکوس خودکار، قابلیت شکل‌دهی بهینه عناصر، وضوح بالا، مقاومت در برابر آب و هوا و گرد و غبار از مزایای این لنز کانن محسوب می‌شوند. اگر واقعاً قصد ایجاد بوکه‌های مثال‌زدنی را دارید به این لنز اعتماد کنید. برای آشنایی بیشتر با این لنز می‌توانید به صفحه اختصاصی‌اش بروید و اگر سوالی داشتید از مشاوران متخصص ما بپرسید.

لنز کانن Canon EF 50mm F1.8 STM

بوکهاگر یک لنز مقرون به صرفه و با کیفیت برای ثبت بوکه‌های زیبا می‌خواهید، این لنز کانن را از دست ندهید. این لنز می‌تواند به خوبی روی سوژه فوکوس کرده و جلوه‌های ماتی را به پس زمینه شما اضافه کند. اگر به دنبال اثر بوکه‌‌ای در عکاسی پرتره هستید، این لنز انتخاب خوبی خواهد بود. با پرداخت هزینه‌ای مناسب می‌توانید به نتیجه‌ای مطلوب برسید. برای مقایسه این لنز با سایر نمونه‌ها می‌توانید در دسته‌بندی لنزهای تک کانونی یک مقایسه مفصل داشته باشید.

خب هر آنچه لازم بود در مورد دایره‌های رنگی پیش زمینه و پس زمینه یا همان Bokeh به شما گفتیم. دیگر انتخاب و تجربه با خودتان.

شما از چه روشی افکت بوکه را به تصاویر خود اضافه می‌کنید؟!

بوکهاثر بوکه‌‌ای یکی از تکنیک‌های عکاسی است که با تنظیم دیافراگم، عمق میدان دید و سرعت شاتر می‌توان به آن رسید. از آنجایی که این اثر یا افکت، جلوه زیبایی به پس زمینه سوژه اضافه می‌کند، بسیاری از عکاسان از آن در سبک‌های مختلف عکاسی بهره می‌برند. در این بخش هر آنچه برای دست‌یابی به بوکه‌های زیبا نیاز بود بدانید، در اختیار شما قرار دادیم. برای انتخاب لنزهای مناسب می‌توانید با توجه به معیارهایی که در این بخش معرفی کردیم، سری به لنزهای فروشگاه دیدنگار بزنید تا انتخاب دقیق‌‌‌تری داشته باشید.

شما برای ثبت اثر بوکه‌‌ای و پس زمینه‌های مات جذاب چه می‌کنید؟! چه لنز و چه تنظیماتی برای این کار بهتر جواب می‌دهد؟ منتظر شنیدن نظرات شما در بخش دیدگاه‌ها هستیم. اگر این مقاله را دوست داشتید، خوشحال می‌شویم آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

لنز فلر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.