بهترین دوربین عکاسی خیابانی

دوربین عکاسی خیابانی

عکاسی خیابانی یکی از سبک‌های جذاب دنیای تصویر به شمار می‌آید. انواع سوژه‌های در حال حرکت و ژست در پس‌زمینه‌های متفاوتِ بافت شهری می‌تواند منجر به خلقِ تصاویری خاص و هنری بشود. تصاویری که شاید هر روز با آن‌ها در ارتباط باشیم،‌ اما از چشم ما دور می‌مانند. عکاس می‌تواند فوکوس چشم را به سمت چنین لحظاتی بکشاند. دوربین عکاسی خیابانی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ نظر شما به عنوان یک متخصص چیست؟

در این متن سعی می‌کنیم نگاهی به بهترین دوربین عکاسی خیابانی بیاندازیم تا با ویژگی‌های این سبک بیش‌تر آشنا شویم. هدف بهبود قدرتِ تصمیم‌گیری شما هنگام خرید است. پس با این متن همراه باشید. پیشنهاد می‌کنیم اگر به فکر خرید دوربین فول فریم هستید، بعد از خواندن این متن حتما نگاهی به مقاله بهترین دوربین های DSLR فول فریم مناسب عکاسی خیابانی بیاندازید.

بهترین دوربین عکاسی خیابانی کدام است؟

بهترین با توجه به بودجه معنی پیدا می‌کند. اما قبل از اینکه به معرفی چند مدل از بهترین دوربین‌ها برای عکاسی خیابانی ورود کنیم، بهتر است در موردِ این سبک بیش‌تر بدانیم. این شناخت به ما کمک می‌کند که دست به انتخاب بهتری بزنیم.

عکاسی خیابانی چیست؟

عکاسی خیابانی به معنی عکاسی از سوژه‌های زنده در دل شهر است. شباهت‌هایی با عکاسی شهری دارد که بیش‌تر با ساختمان‌ها و اِلمان‌های بی‌جان طرف است. پس قرار است دوربین عکاسی خودمان را برداریم، قدمی در خیابان‌های شهر بزنیم و تصاویری را ثبت کنیم.

مطابق با دانش‌نامه بریتانیکا، عکاسی خیابان street photography یکی از سبک‌های عکاسی است که صورتی از زندگی روزمره را در دلِ محیط‌های عمومی به نمایش می‌گذارد. سوژه‌ها معمولاً غریبه هستند و نمکِ کار در همین است. معمولاً در عکاسی خیابانی برنامه‌ای از پیش تعیین شده نداریم. جذابیتِ کار زمانی بروز خواهد یافت که شما توجه مخاطب را به چیزی جلب کنید که هر روز می‌بیند، اما به آن توجهی نمی‌کند.

چند عکاس خیابانی صاحب نام و سبک و چند تصویر:

  • آلفرد اِستیگلیتز Alfred Stieglitz
  • برنیس ابوت Berencie Abbott
  • ویلیام اگلِستون William Eggleston

دوربین عکاسی خیابانیآلفرد اِستیگلیتز Alfred Stieglitz و عکاسی خیابانی؛ نمایی از تیرگی شهر

دوربین عکاسی خیابانیعکاسی خیابانی با آلفرد اِستیگلیتز Alfred Stieglitz و سوژه‌های زنده در دل شهر

دوربین عکاسی خیابانیعکسی از ویلیام اگلستون William Eggleston؛‌ تصادف یکی از پارامترهایِ ملیح در عکاسی خیابانی

دوربین عکاسی خیابانیعکسی از ویلیام اگلستون William Eggleston و نقش ژست‌های تصادفی

دوربین عکاسی خیابانینمایشی از زندگی روزمره در عکاسی خیابانی؛ از از ویلیام اگلستون William Eggleston

چند کار جدید هم ببینیم:

دوربین عکاسی خیابانیعکسی از رونیا گالکا Ronya Galka و سبک عکاسی خیابانی

دوربین عکاسی خیابانیعکسی از سالی دیویس Sally Davies شرق نیویورک

بعد از یک نگاه به چند تصویر، سراغ بهترین دوربین عکاسی خیابانی برویم. ببینیم با این شرایط کدام دوربین می‌تواند بهترین‌ها را برای ما ثبت کند و بهتر است چه مشخصاتی داشته باشد. با دیدنگار همراه باشید.

عکاسی پرتره خیابانی

کاش برای عکاسی خیابانی دوربین سونی SONY a7S III داشتم!‌

دوربین بدون آینه سونی SONY a7S III یکی از بهترین‌ها برای عکاسی خیابانی به شمار می‌آید. هر چند با این دوربین در خیلی از سبک‌ها می‌توانید فعال باشید. به هر حال فقط برای بدنه چیزی در حدود 3500 دلار باید خرج کنید که خیلی‌ها را از خرید منصرف می‌کند.

چرا این دوربین برای عکاسی خیابانی می‌تواند بهترین باشد؟ اولاً اینکه بدون آینه Mirrorless است. این یعنی وزن سبک‌تر و فناوری به روزتر برای فوکوس خودکار. همانطور که متوجه شده‌اید، عکاسی خیابانی یعنی ثبت آنیِ لحظه. اگر دیر بجنبید ممکن است یک لحظه ناب را از دست بدهید. این دوربین سونی از سیستم on-sensor phase detection برخوردار است که دقت و سرعتِ فوکوس را به بالاترین حد ممکن می‌رساند.

فوکوس خودکار و بهترین دوربین عکاسی خیابانی

خیلی‌ها دوربین عکاسی سونی a7S III را یک دستگاه برای ضبط ویدیو می‌دانند. با کمی دقت متوجه می‌شویم که این دستگاه برای عکاسی خیابانی گزینه بسیار خوبی به شمار می‌رود. ما نیازمند ناحیه‌ فوکوس وسیع و اتوفوکوسِ خیلی سریع برای این سبک هستیم و این دستگاه ما را از این نظر ناامید نمی‌کند.

برای عکاسی خیابانی نیازی به رزولوشن‌های خیلی بالا نیست

از طرف دیگر درست است که برای کاربرِ ایرانی قیمتِ بالایی دارد، اما اگر مشخصاتِ آن را هم مدنظر بگیریم در کنار کیفیتِ بسیار خوبِ ساخت، ارزشِ خرید را بالا می‌برد. این قیمت با وجودِ چنین مشخصات رده بالایی به خاطر رزولوشن 12 مگاپیکسلی دوربین عکاسی است؛ و گرنه برای یک فول‌فریم بدون آینه نسل جدید، این قیمت، گزاف به حساب نمی‌آید:

  • سال تولید سپتامبر 2020 میلادی
  • سنسور فول فریم 12 مگاپیکسلی با فناوری BSI CMOS
  • پردازش‌گر قدرتمند Bionz XR
  • آیسو ISO: 80-102400 قابل توسعه به 40-409600
  • عمق رنگ: 14-Bit
  • پایداری داخلی دوربین 5 محوره
  • عکاسی پی در پی 10 فریم در ثانیه
  • ویوفایندر الکترونیک EVF‌ با رزولوشن 44M-dot
  • سه اکسپوژر مود برای افزایش سرعت کار: Aperture Priority، Manual و Shutter Priority
  • پشتیبانی از دو درگاه کارت حافظه: CFexpress Type A / SD (UHS-II)
  • اندازه صفحه نمایش لمسی: 3 اینچ با قابلیت چرخش در تمام جهات
  • وزن سبک 650 گرمی

هر چیزی که برای عکاسی خیابانی نیاز داریم در این دوربین وجود دارد. قرار نیست چندان زوم کنیم و 12 مگاپیکسل کار ما را ردیف می‌کند. کافی است یک لنزِ درست و حسابی، مناسب برای عکاسی خیابانی روی SONY a7S III مانت کنیم و از عکاسی لذت ببریم.

فیلمبرداری حرفه‌ای با SONY a7S III

اگر اهل فیلمبرداری و عکاسی خیابانی هستید،‌ قطعاً این دوربین با قیمت و مشخصاتی که دارد، رضایتِ شما را جلب خواهد کرد. به هر حال بخشی از قیمت بالای آن به خاطر ویژگی‌های آن در ضبطِ ویدیو است. قابلیتِ ضبط ویدیو 4K با نرخ 120 فریم در ثانیه و 1 ساعت مدت زمان فیلمبرداری بدون وقفه با یک دستگاه 700 گرمی، از مشخصاتِ اساسی در SONY a7S III است.

خب چون ما قصد نداریم در مورد فیلمبرداری حرف بزنیم،‌ این بخش را می‌بندیم. در کل اگر به دنبال تولید محتوای ویدیویی هستید و در کنار آن قصد عکاسی هم دارید، این دوربین بدونِ شک یک انتخاب بی‌نظیر خواهد بود که البته برای افراد با بودجه کافی مناسب است. ببینیم با نصف این بودجه چه دوربینی را می‌توانیم معرفی کنیم. به نظر شما دوربین بعدی از کدام کمپانی است؟

دوربین Canon EOS 6D یک دوربین DSLR برای عکاسی خیابانی

هر چند عکاسان خیابانی ترجیح می‌دهند یک دوربین سبک‌تر را انتخاب کنند، محدودیتِ بودجه باعث می‌شود تا رو به دوربین‌های DSLR بیاورند. اختلاف 500 گرمی بین دوربین‌های میرورلِس و DSLR در استفاده‌های طولانی مدت می‌تواند روی کیفیتِ کارِ ما به عنوان عکاس اثرگذار باشد. به هر حال برخی عکاسان ترجیح می‌دهند یک DSLR را دست بگیرند تا بدون آینه‌های به روز اما کوچک‌تر.

خوشبختانه در اینجا با یک DSLR نسبتاً سبک روبرو هستیم. دوربین Canon 6D Mark II فقط 765 گرم وزن دارد. یک 26 مگاپیکسلی فول‌فریم که 6.5 فریم در ثانیه عکاسی پی در پی می‌کند. وقتی قیمت آن را با مشخصاتی که به ما می‌دهد در ترازو می‌سنجیم باعث می‌شود تا آن را یک گزینه عالی برای عکاسی خیابانی در نظر آوریم.

  • دوربین DSLR سبک وزن فول‌فریم با سنسور 26 مگاپیکسلی
  • محدوده آیسو ISO از 100 تا 40000 قابل توسعه به 50 تا 102400
  • صفحه نمایش 3 اینچی با قابلیتِ چرخ در تمام جهات
  • فوکوس خودکار با 45 نقطه تشخیص (تشخیص چهره)
  • فیلمبرداری 1080p با نرخ 60 فریم در ثانیه
  • یک درگاه کارت حافظه SD/SDHC/SDXC (UHS-I)

به هیچ وجه نمی‌تواند از نظر فوکوس به SONY a7S III برسد، اما به لطف رزولوشن خوب 26 مگاپیکسل و توانایی تشخیص چهره قطعاً یکی از بهترین دوربین‌های عکاسی خیابانی روی میز است. اما شاید بودجه‌مان از این هم محدودتر باشد. پس به اقتصادی‌ترین دوربین عکاسی خیابانی، پیشنهاد دیدنگار توجه کنید.

عکاسی خبری

دوربین عکاسی خیابانی Canon EOS 4000D برای بودجه‌های شدیداً محدود

اگر از نظر بودجه شدیداً در محدودیت هستید،‌ دوربین عکاسی Canon EOS 4000D می‌تواند انتخاب مناسبی برای شروع باشد. قیمت بسیار خوب، وزن سبک، رزولوشن 18 مگاپیکسلی، فوکوس خودکار با سیستم تشخیص چهره از مزیت‌های این دوربین عکاسی به شمار می‌آیند:

  • دوربین DSLR سبک وزن
  • سنسور کراپ فریم 18 مگاپیکسلی APS-C
  • آیسو ISO بین 100 تا 6400 قابل توسعه به 12800
  • صفحه نمایش 2.7 اینچی بدون قابلیت چرخش
  • عکاسی پی در پی 3 فریم در ثانیه

البته کاش این دوربین از سیستم پایداری تصویر هم برخوردار بود تا برای عکاسی خیابانی به آن نمره عالی می‌دادیم؛‌ البته با توجه به قیمتی که دارد. به هر حال با این دوربین عکاسی انتظار خاصی نباید داشته باشیم، اما با توجه به سیستم فوکوس خودکار Face detect و سنسور 18 مگاپیکسلی برای عکاسی خیابانی قابل اعتماد است. ناگفته نماند که با این دوربین عکاسی می‌تواند 1080p را با نرخ 30 فریم در ثانیه فیلمبرداری کنید که متاسفانه از درگاه میکروفون خبری نیست.

دیگر دوربین‌های عکاسی خیابانی قابل اشاره

بعد از معرفی کلی سه محدوده‌ قیمتی به چند دوربین عکاسی خیابانی دیگر اشاره‌ای خواهیم داشت:

  • فوجی‌فیلم Fujifilm X100F با سنسور 24.3 مگاپیکسلی کراپ فریم، فوکوس خودکار در خور 325 منطقه تشخیص و عکاسی 8 فریم در ثانیه که فقط 469 گرم وزن دارد.
  • کامپکت سونی SONY RX100 VII با سنسور 20.1 مگاپیکسلی کراپ فریم و عکاسی 20 فریم در ثانیه 425 فاز تشخیصی یک انتخاب عالی اما گران‌ قیمت.
  • کانن Canon 250D با سنسور 24 مگاپیکسلی کراپ فریم، 9 نقطه فوکوس Dual pixel و عکاسی پی در پی 5 فریم در ثانیه یک گزینه متوسط اما قابل اعتماد
  • کانن Canon 850D سنسور 24 مگاپیکسل کراپ فریم، 45 نقطه فوکوس و عکاسی پی در پی 7.5 فریم در ثانیه یکی از بهترین میان‌رده‌ها برای عکاسی خیابانی

برای خرید هر کدام از دوربین‌هایی که اشاره کرده‌ایم، می‌توانید به دسته خرید دوربین عکاسی بروید و از میان انواع مدل‌ها و برندها مناسب‌ترین را برای خود انتخاب کنید. البته ما طبق روال معمول پیشنهاد می‌کنیم پیش از هر چیز بودجه و هدف خود را مشخص کنید و با اعتماد به مشاورین فروش متخصص ما با خیال راحت خرید خود را نهایی کنید.

بالاخره کدام دوربین عکاسی خیابانی؟

مثل هر انتخاب دیگری ما در بودجه محدود هستیم. مشخصاً هر چه فوکوس خودکار بهتری داشته باشیم، برای عکاسی خیابانی فرصت‌های بیش‌تری در اختیارمان خواهد بود. در اینجا رزولوشن چندان حائز اهمیت نیست و در حد گستره 12 تا 24 مگاپیکسل می‌تواند انتخابِ خوبی باشد. با توجه به حمل و نقل و اینکه اکثر شات‌های خیابانی با دست گرفته می‌شوند نه سه‌ پایه! بهتر است گزینه‌ای نسبتاً سبک را انتخاب کنیم.

در مورد لنزها شاید برای شما سوال باشد که در یک متن دیگر به آن خواهیم پرداخت. فقط این را بدانید که گستره 18 تا 130 میلی‌متر می‌تواند فاصله کانونی خوبی برای عکاسی خیابانی به شمار آید.

تجربه شما از عکاسی خیابانی چطور بوده است؟ چه دوربینی را راستِ این سبک می‌دانید؟ چه ویژگی‌هایی با اهمیت‌تر هستند؟ حتماً نظرات و تجربیاتِ خودتان را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید و اگر سوالی داشتید در زیر همین پست کامنت کنید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

عکاسی خیابانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.