استفاده از لنزهای آنالوگ روی دوربین نیکون DF

استفاده از لنزهای آنالوگ روی نیکون DF
دوربین نیکون DF

در این تصویر می‌توانید مشاهده کنید که یک لنز non – Ai بر روی دوربین نیکون DF سوار شده است. به کفشک اتصال ( بدون سوراخ ) در بالای لنز توجه داشته باشید.

دوربین نیکون DF

در این تصویر می‌توانید مشاهده کنید که یک لنز Ai بر روی دوربین نیکون DF سوار شده است. به کفشک اتصال ( با سوراخ ) در بالای لنز دوربین توجه داشته باشید.

دوربین DSLR نیکون DF از این جهت که می تواند با بسیاری از لنزهای قدیمی NIKKOR تولید شده از سال 1959 همگام شود، واقعا بی نظیر است. چه لنزهای Ai ( که شاخصه اصلی آنها دیافراگم است ) و چه لنزهای بدون non – Ai.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
عکاسی از جریان زندگی از زبان استفان ویلکز !

برای تعیین اینکه یک لنز از مدل Non – Ai است یا Ai یا حتی از مدل‌های جدیدتر مثل AF ، AF – D یا AF – S ، باید خود لنز را مورد بررسی قرار دهید. در اصل باید به دنبال دو شاخصه در لنز خود باشید.

یک لنز Non – Ai دارای یک کفشک اتصال یا جابجایی بدون سوراخ بر روی بدنه‌اش خواهد بود و یک زائده اتصالی کوچک در کنار خود خواهد داشت که در تصویر زیر مشخص شده است.

لنزهای نیکون قدیمی و جدید

لنزهای non – Ai یک کفشک اتصال به رنگ قرمز و یک نقطه راهنمای اتصال به رنگ قرمز دارند. لنزهای Ai اما کفشک اتصالی به رنگ قرمز و نقطه راهنمای اتصالی به رنگ آبی دارند. لنزهای AF – D و AF – S با خط اتصالی به رنگ آبی همراه هستند؛ و نه لنزهای Non – Ai و نه لنزهای AF-S نقطه راهنمای اتصال رنگی ندارند.

بدونه دوربین نیکون DF

دوربین نیکون DF از این لحاظ منحصر به فرد است که می‌تواند لنزهای قدیمی و آنالوگ و همچنین لنزهای Ai و لنزهای فعلی مثل AF و AF – D و AF – S را پشتیبانی کند. بسته به لنز مورد نظر برای استفاده، اهرمی ( با رنگ قرمز ) را باید روی حالت بالا یا پایین تنظیم کنید.

اهرم اتصال لنز

در تصویر مقابل مشاهده می‌کنید که اهرم در دو حالت قابل تنظیم است. سمت راست اهرم به سمت پایین قرار داشته و سمت چپ اهرم بالا است. هنگام وصل کردن لنزهای Non – Ai به دوربین، باید اهرم را همانند تصویر راست، به سمت پایین بیاورید. هنگام وصل کردن لنزهای Ai ، AF ، AF – D یا AF – S ، باید اهرم را بالا بدهید ( همانند تصویر سمت چپ ) تا لنزها سوار دوربین شوند.

مرحله 1: چه زمانی می‌توان اهرم اتصال را تنظیم کرد ؟

هنگامی که می‌خواهید از لنزهای Non – Ai بر روی دوربین نیکون DF خود استفاده کنید، باید اهرم اتصال را که بر روی بدنه قرار دارد، به بالا ببرید.

اما برای لنزهای Ai ، یک کفشک اتصال جابجایی یا زائده اتصال همراه با سوراخ‌هایی را به همراه یک نقطه راهنمای اتصال خواهید داشت.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
عکاسی با دوربین نیکون Z7 در ارتفاعات !

هنگامی که می‌خواهید از لنزهای Ai یا لنزهای AF ، AF – D یا AF – S بر روی نیکون Df خود استفاده کنید، باید اهرم اتصال را روی بدنه پایین بیاورید، این کار برای این است که لنز به بدنه دوربین متصل شود.

بسیار آسان است، نه ؟ اکنون وارد مرحله 2 شوید.

تنظیمات داخلی دوربین نیکون DF

هنگام عکاسی با لنز Non – CPU روی نیکون Df، باید برخی از اطلاعات لنز را داخل خود دوربین وارد کنید تا بتواند بفهمد که شما از چه لنزی می‌خواهید استفاده کنید. هیچ یک از لنزهای Ai و Non – Ai، از نوع CPU نیستند و خودتان باید به صورت دستی آنها را به دوربینتان معرفی کنید. هنگام عکاسی با لنزهای Non – Ai، از بین 9 ایستگاه از پیش تنظیم شده برای ضبط داده‌ها، یکی را انتخاب کرده و سپس فاصله کانونی، حداکثر دیافراگم و نوع اتصال نور سنج را به دوربین معرفی کنید.

مرحله 2: وارد کردن داده‌های لنز Non-CPU

از آنجا که لنزهای Non – Ai تمامی اتصالات الکترونیکی برای شناختن خود به دوربین را ندارند، برای برقراری ارتباط با نیکون DF در رابطه با اندازه گیری و قرار گرفتن در معرض نور و تنظیمات اکسپوژر، باید برخی از داده‌های لنز را به دوربین ارائه دهید ( مانند فاصله کانونی لنز و حداکثر دیافراگم آن )؛ پس از انجام این کارها می‌توانید از این لنزها برای ثبت عکس استفاده کنید. این کار به شما این امکان را می‌دهد تا در هنگام استفاده از لنزهای Non -CPU به انواع عملکردهای لنز CPU دسترسی پیدا کنید.

این دوربین می‌تواند داده‌های لنزها را به اندازه 9 عدد لنز Non – CPU ذخیره کند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
آموزش استفاده از اپلیکیشن Wireless mobile utility نیکون

ابتدا لنزهای Non – Ai را به دوربین وصل کنید، سپس وارد منوی تنظیم شوید و داده‌های لنزهای Non – CPU را انتخاب کنید. یک عدسی ( شماره یک تا نه ) را انتخاب کنید و فاصله کانونی و دیافراگم را به صورت دستی وارد کنید. اگر فاصله کانونی صحیح ذکر نشده است، نزدیکترین مورد را که بزرگتر از لنز است، انتخاب کنید. پس از آن روش اتصال لنز Ai یا Non – Ai را مشخص کنید.

سپس حالت‌های Aperture Priority یا Manual را انتخاب کنید. اینها تنها حالت‌های نوردهی هستند که با توجه به نوع لنز وصل شده کار خواهند کرد.

اگر می‌خواهید از دیافراگم خاصی استفاده کنید، از این دستور برای دو مرحله بعدی استفاده کنید :

دیافراگم را روی خود لنز تنظیم کنید.

در آخر ، از exposure meter و چرخاندن حلقه روی لنز استفاده کنید، اکسپوژر صحیح را تنظیم کنید، سرعت شاتر را با دیافراگم تنظیم شده روی لنز اعمال کنید.

اگر دیافراگم خاصی را نمی خواهید، ابتدا اکسپوژر را تنظیم کنید.

سپس دیافراگم را بر روی خود لنز تنظیم کنید تا نوردهی به درستی تنظیم شود.

حالا زمان ثبت عکس است !

استفاده از لنزهای Ai در نیکون DF

از آنجا که لنزهای Ai از سخت افزار لازم برای برقراری ارتباط با دوربین برخوردار هستند، تنها کاری که باید در اینجا انجام دهید، اطمینان حاصل کنید که اهرم اتصال را روی بدنه دوربین پایین آورده‌اید و سپس لنزهای Ai را به دوربین وصل کرده و می‌توانید شروع به عکاسی کنید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
آشنایی با علائم لنزهای نیکون

استفاده از لنزهای AF ، AF – D یا AF – S روی نیکون DF

به همین ترتیب، لنزهای جدیدتر AF ، AF – D و AF – S فقط به پایین آمدن اهرم اتصال نیاز دارند و باقی تنظیمات را می‌توانند خودشان در دوربین اعمال کنند. پس از اتمام این کار، می توانید لنز را سوار دوربین کرده و عکاسی را شروع کنید.

مشخصات دوربین نیکون DF را می‌‎توانید از اینجا مشاهده کنید.

امیدوارم مقاله ” استفاده از لنزهای آنالوگ روی دوربین نیکون DF “ برای شما مفید بوده باشد. نظر شما در مورد دوربین دیجیتال نیکون DF چیست ؟ آیا تجربه استفاده از آن را دارید ؟ آیا حاضرید از لنزهای آنالوگ و قدیمی بر روی دوربین دیجیتال خود استفاده کنید و چرا ؟

نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

خریدانواع لنزدوربین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.