راهنمای عکاسی از طبیعت و فضای باز

عکاسی فضای باز مانند عکاسی از بیابان‌ ، دشت ، کوه و …. یکی از زیباترین و در عین حال الهام بخش ترین شاخه های عکاسیست.

شاید برای شماهم پیش آمده باشد که در سفر به فلات‌ ایران به دشت‌ های چشم نوازی رسیده باشید؛ منظره هایی حیرت انگیزی وجود دارد که  معمولا المانی شاخص جهت عکاسی در این فضاها وجود ندارد.

سوال اکثریت عکاسان این است که چطور سوژه سازی کنیم؟

در ادامه مطلب شما نه تنها پاسخ سوالات خود درباره ی عکاسی منظره را خواهید گرفت، بلکه با کمی تلاش به یک عکاس حرفه‌ای فضای باز تبدیل خواهید شد.

تلاش و وسوسه برای به تصویر کشیدن زیبایی‌های طبیعی این مناظر که فاقد المان‌های لازم برای عکاسی هستند، بزرگترین چالش عکاسان است. در این شرایط معمولا تلاش می‌کنند احساسات خود در رابطه با آنچه می‌بینند، به تصویر بکشند.

استراتژی در عکاسی فضای باز

استراتژی مناسب عکاسی این است که تصور کنید شخصی در مقابل دوربین شما ایستاده و آن شخص را به عنوان فوکوس اصلی تصویر خود استفاده کنید.

اصول عکاسی از طبیعت

حتی در یک فضای باز خالی شما می‌توانید یک سوژه مناسب پیدا کنید، به‌طور مثال: یک سطح ناهموار، یک بازتاب نور و یا حتی یک گیاه؛ این‌کار به ‌شما اجازه فوکوس و ایجاد حسی از مقیاس می‌دهد حتی اگر هیچ چیزی یافت نشد می‌توانید از جای پای خود و یا همراهان خود در این راستا استفاه کنید.

هنگام عکاسی از طبیعت و یا فضای باز ، داشتن نور خوب حیاتیست و شما به نور ابتدا یا انتهای روز که زاویه پایین تری دارند، نیاز دارید. این زاویه و شدت نور باعث ایجاد کنتراست در تصاویر شما می‌شوند.

اگر محیا کردن چنین زمانی برای عکاسی مقدور نگردید، باید استراتژی خود را جهت به‌تصویر کشیدن منظره در شرایط نوری نامناسب تغییر دهید؛ آزمون و خطا یکی از بهترین راحل های این قسمت از کار است. شما به‌عنوان یک عکاس باید نهایت هنر و خلاقیت خود را به‌کار بگیرید.

عکاسی از دشت

انواع تکنیک های خلاق عکاسی فضای باز

این هنر می‌تواند به‌ مفهوم عکاسی از فاصله دور با لنزهای قوی تله فوتو (powerful Telephoto lens ) جهت نمایش یک سراب و یا غبار ناشی از گرمی هوا باشد.

عکاسی در فضای باز

تکنیک مناسب دیگر، استفاده از کنتراست آسمان آبی با زمین خالیست که در شب می‌تواند به کنتراست آسمان پر‌ستاره و زمین نورانی تبدیل شود.

استفاده از تکنیک‌های پانوراما جهت عکاسی از طبیعت ، استراتژی مناسب دیگریست که به شما اجازه وارد کردن خلاقیت در عکس‌هایتان را می‌دهد.

استفاده از سه‌ پایه نیز به شما اجازه تنظیم و مرتب کردن خط تراز ( line up ) عکس‌های جداگانه را می‌دهد. فرض کنید یک صحنه باب میلتان را پیدا کرده و زاویه مناسب دوربین را هم ست کردید؛ در این مرحله خطای سرعت شاتر یا نورسنجی ممکن است تصویر را بی‌کفیت کند؛ سه پایه ریسک تغییر زاویه دوربین برای تصویر مجدد را به صفر می‌رساند.

نکاتی طلایی راجع به عکاسی در فضای باز

  • یک عکاس با کنترل عمق میدان می‌تواند توجه بیننده را به جنبه‌ای خاص از یک منظره جلب کند. این تکنیک با بیننده ارتباطی احساسی برقرار کرده و گویی با مخاطب حرف می‌زند. برای این‌کار می‌توان از ترکیب تله فوتو و میزان دیافراگم باز ( Wide Aperature ) استفاده کرد.
  • برای ایجاد جلب توجه در بیننده، به دنبال جزئیات باشید. اینکار به بیننده بهانه‌ای برای حس کردن تصویر می‌دهد. در واقع این چیزی است که شما را هنگام تماشای یک چشم انداز زیبا تحت تاثیر قرار می‌‌دهد.
  • در هنگام به تصویر کشیدن چشم اندازهای باز ( ‌Open vistas ) سعی کنید برای جلب توجه افراد را در تصویر دخیل کنید. شخص می‌تواند یک فرد محلی یا حتی یکی از همراهان شما باشد. الزامی نیست تا شخص به دوربین شما نگاه کند، می‌تواند در حالی که به نقطه خاصی نگاه می‌کند، تصویر برداری شوند.

عکاسی از مدل در طبیعت

 

  • یک آسمان زیبا در عکاسی می‌تواند کمک شایانی به شما کمک کند که به جای تاکید به پیش زمینه، از افق گسترده استفاده کنید. این کار می‌تواند شامل استفاده از آسمان طوفانی، ابرهای سفید در برابر آسمان آبی و یا مجوعه ای از ستارگان باشد.

عکاسی فضای باز

سه قانون مهم برای عکاسی فضای باز

  • اگر فقط یک چیز را می‌توانید به خاطر بسپارید سعی کنید بجای بی توجهی به فضاهای خالی، از آن‌ها برای عکاسی استفاده کنید. تلاش کنید تا به بیننده نشان دهید این منظره برای شما چه معنایی دارد؛ حتی اگر ممکن بود با یک کادر و ایده انتزاعی تصویربرداری کنید.

 

1 _ عمق میدان را جدی بگیرید و آزمون و خطایی عکاسی کنید، چون هیج اصول ثابتی وجود ندارد و هنر شما تنها پشتوانه عکس خوب است.

 

2 _ از دیافراگم بسته ( Narrow aperture ) برای شارپ نشان‌دادن همه چشم انداز و از دهانه دیافراگم باز (Wide Aperture) برای تاکید به جزئیات خاصی از کل منظره استفاده کنید.

3 _ فیلتر پلاریزه یک همراه دوست داشتنی؛استفاده از فیلترهای پلاریزه به شما کمک می‌کند که آسمان‌های آبی را آبی‌تر ثبت کنید و با این‌کار کنتراست بیشتری را به تصاویر مسطح بدهید. برای این‌کار از طریق منظره یاب نگاه کرده و فیلتر را به اندازه ای که مد نظر شما می باشد بچرخانید.

 

اگر در زمینه عکاسی طبیعت یا فضای باز فعالیت می‌کنید و یا اطلاعاتی از عکاسان مطرح ایرانی در این زمینه دارید، با ما تجربیات خود را درمیان بگذارید.

مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار

 

۱ نظر در “راهنمای عکاسی از طبیعت و فضای باز

  1. لیلی گفت:

    علی بود ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.