ترفند ساخت سافت باکس (Soft Box) ارزان قیمت در خانه
تکنیک ها
در یکی دیگر از آموزشهای ترفندهای عکاسی وبسایت دیدنگار، شما را با ترفند ساخت سافت باکس ارزان قیمت، با تجهیزات ساده و دمدستی خانگی آشنا خواهیم کرد.
شما میتوانید با پیروزی از چند گام ساده، سافت باکس خود را با قیمتی بمراتب ارزانتر از نمونههای موجود در بازار و با کیفیتی تقریبا مشابه به آنها، تهیه کنید.
آموزش ساخت سافت باکس (Soft Box) در 12 گام
برای مشاهده لیست محصولات و قیمت سافت باکس کلیک کنید.
گام اول : سافت باکس چیست؟
سافت باکس یکی از متداولترین انواع تجهیزات نورپردازی در عکاسی است که بویژه در ثبت عکسهای پرترهی فضای داخلی یا خارجی، مورد استفاده قرار میگیرد. کارکرد سافت باکس بسیار ساده است و این وسیله با عبور دادن نور از متریالهایی که آن را پراکنده و یا به اصطلاح، دیفیوز میکنند، نوری نرم و پراکنده به ما میدهد. نور در دیوارههای داخلی و براق این وسیله منعکس شده و سپس به یک سطح روشن، تابیده تا نور نهایی بمراتب ملایمتر و برای عکاسی کاربردیتر باشد. برای انعکاس نور در دیوارههای داخلی، معمولا از فویلهای آلومینیومی و برای سطح روئی سافت باکس از پارچه یا کاغذ سفید استفاده میکنند.
سافت باکس میتواند از یک فلاش عکاسی و یا یک منبع نور پایدار همچون لامپ استفاده کند. نور خروجی سافت باکس که غالبا نور اصلی عکاسی پرتره ما است، نوری ملایم، نرم و فراگیر است. سافت باکس همچنین نقشی مهم در عکاسی استدیویی دارد، جایی که شما نیاز دارید برای هر سانتیمتر از نورپردازی آن، فکر کرده باشید.
اگر به عکاسی استدیو و پرتره علاقهمند هستید، اما نمیدانید باید از کجا شروع کنید، از شما دعوت میکنیم تا مقالههای ما در رابطه با ترفندها و تجهیزات عکاسی استدیو و پرتره را مطالعه بفرمائید.
گام دوم : تجهیزات و متریال مورد نیاز برای ساخت سافت باکس
هر آنچه که برای ساخت سافت باکس نیاز دارید، تنها همین تجهیزات سادهای است که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
- یک قطع بزرگ از مقوای ماکت سازی یا هر گونه مقوای مستحکم دیگری
- چسب نواری
- فویل آلومینیومی
- چسب مایع
- چسب پارچهای دوطرفه
- پیچ و مهره
- یک رول کاغذ یا پارچه روشن ( حدودا در ابعاد 100*130 سانتیمتر )
- اسپری رنگ سیاه
گام سوم : اندازه گیریها و کشیدن طرح سافت باکس
روشی که قصد معرفی آن برای ساخت سافت باکس به شما را داریم، قابلیت ساخت انواع سافت باکسها در ابعاد متنوع را دارد. تنها کافی است شما با آگاهی به نسبتها، ابعاد سافت باکس نهایی خود را کوچکتر و یا بزرگتر در نظر بگیرید. ابعادی که در اینجا به آن اشاره شده است برای ساخت سافت باکسی در ابعاد 75*60 سانتیمتر میباشد.
در ابتدا باید اشکالی شبیه به ذوزنقه بر روی مقوای خود بکشید. این اشکال قرار است جدارههای سافت باکس شما را بوجود بیاورند. دو عدد از این ذوزنقهها بزرگ و دو عدد از آنها کوچکتر خواهند بود.
ضلع پایینی ذوزنقهی شما 75 سانتیمتر طول دارد و زاویههای کناری آن 45 درجه هستند. ضلع بالایی آن نیز همچون عکسی که در بالا مشاهده میکنید، به محل قرار گیری فلاش رسیده و چیزی در حدود 7.5 سانتیمتر طول دارد. طول این محل وابسته به ابعاد مستطیلی که در بالای تصویر مشاهده میکنید، دقیقا مطابق با سایز فلاش من است. با همین روش ساده، دو جدارهی بزرگ سافت باکس خود را درست کردهاید.
حالا نوبت به دو جدارهی کوچکتر میرسد. ضلع پایینی این دو بخش 60 سانتیمتر است و همچون بخش قبل، ضلع بالایی آن هم عرض با محل ورود فلاش شما میباشد. زاویهی بخشهای کوچکتر نیز چیزی در حدود 60 درجه است.
گام چهارم : جدا کردن چهار مقوای سازندهی دیوارهای سافت باکس
در این مرحله از ساخت سافت باکس شما باید با دقت دو دیوارهی بزرگ و کوچک را که پیشتر بر روی مقوا کشیدید، از آن جدا کنید. توجه داشته باشید که همانطور که گفتیم، به قدر ابعاد فلاشتان چیزی در حدود 7 تا 8 سانتیمتر، جا برای آن باقی بگذارید. راحتترین روش بریدن مقوا، استفاده از کاتر است.
گام پنجم : ساختن دیوارههای داخلی
حالا که چهار دیوارهمان را از مقوا جدا کردیم، باید یک طرف هر کدام از چهار قسمت را با چسب مایع بصورت کامل پوشش داده و فویل آلومینیومی را بر روی آن بچسبانیم. برای پایداری و ظاهری بهتر میتوانید لبههای مقواها را هم به وسیلهی چسب نواری آلومینیومی، محکم کنید. این بخشها قرار است نور را در سافت باکس بازتاب دهند، پس با دقت و ظرافت، آنها را آماده کنید. بطور مثال من در ساخت سافت باکس خودم، از دو لایه آلومینیوم استفاده کردهام تا در کارکردهای بلند مدت، مشکلی برای آن بوجود نیاید.
گام ششم : زمان استفاده از چسب دوطرفهی پارچهای است.
دو دیوارهی کوچکتر را بردارید و در قسمت بالایی آنها، همچون تصویر بالا دو نوار از چسب پارچهای دوطرفه را به نوک آنها بچسبانید و در صورت امکان آنها را با چسب نواری آلومینیومی محکم کنید. روی یکی از جدارههای کوچک، چسبی به طول 15 سانتیمتر و بر روی دیگری چسبی به طول 6 سانتیمتر بچسبانید. در مورد چسب پارچهای دوطرفه، به تمیز ماندن آن تا انتهای کار توجه کنید، زیرا آنها قرار است فلاش شما را نگاه دارند.
گام هفتم : مرحله سرهم کردن قطعات و چسب کاری
حالا که همه قطعات را برش زده و آماده کردید، اکنون برای ساخت سافت باکس نیاز دارید تا قطعات را همچون تصویر بالا و به سادگی بههم متصل کنید. ابتدا دو بخش بزرگتر و سپس دیوارههای کوچکتر را به ترتیبی که در بالا مشاهده میکنید، بههم بچسبانید و محل قرار گیری فلاش را نیز، در مرکز آن قرار دهید. تا جایی که امکان دارد بوسیلهی چسب مایع و چسب نواری، تمامی بخشها را خیلی محکم و دقیق، بههمدیگر وصل کنید.
حالا بخش قرار گیری فلاش اکسترنال را خیلی محکم و مقاوم، به چهار دیواره متصل کنید. فراموش نکنید که این بخش قرار است بار اصلی وزن سافت باکس شما را تحمل کند. برای امتحان میتوانید سافت باکس خود را از همین بخش بلند کرده تا مطمئن شوید که تمامی بخشها بخوبی بههم متصل شدهاند.
گام هشتم : رنگ کاری سافت باکس
این بخش تنها برای این منظور است که سافت باکس ساختهی دست شما، ظاهری حرفهای و مرتب داشته باشد. حواستان باشد که رنگ به هیچ وجه به بخشی که قرار است فلاش به آن متصل شود، نریزد. بوسیلهی یک روزنامه کهنه میتوانید این بخش را قبل از اسپری کردن رنگ، پوشش دهید. برای این که سافت باکس شما بخوبی رنگ بگیرد، به شما توصیه میکنیم که یک بار اجازه دهید تا رنگ آن بصورت کامل خشک شده و سپس دوباره آن را رنگ کنید.
گام نهم : اتصال سه پایه به سافت باکس
تا اینجای کار تقریبا ساخت سافت باکس شما به پایان رسیده است؛ و حالا زمان اتصال سه پایه نور میباشد. برای اتصال محکمتر سه پایه میتوانید از پایههای L مانند آلومینیومی و یا ورقهای آلومینیومی بهمراه پیچ و مهره، همچون شکل زیر استفاده کنید. من محل اتصال سه پایه به دوربین را همچون شکل زیر در مرکز یکی از دیوارههای کوچک قرار دادهام. این امر موجب میشود تا سه پایهی شما با تعادل بیشتری سافت باکس را نگاه دارد. با چند سوراخ ساده در سافت باکس ، همچون تصاویر، میتوانید از پایدار بودن سازهی خود اطمینان حاصل کنید.
تا جای امکان سعی کنید برای اتصال از قطعاتی با وزن پایین، استفاده کنید.
گام دهم : آماده کردن پانل دیفیوز کنندهی نور
علت اصلی ساخت سافت باکس ، پراکنده کردن و تحلیل میزان تابش مستقیم نور است. در این مرحله، زمان افزودن ورق دیفیوز کننده به سازهی شما رسیده است. رول کاغذ خود را بر روی زمین پهن کرده و سافت باکس را با صورت، بر روی آن قرار دهید. سپس لبههای کاغذ را بلند کنید و همچون شکل بالا، آن را با دقت و با حوصله به لبههای سافت باکس بچسبانید. میزان شدت و یا نرم بودن نور خروجی سافت باکس ، کاملا به انتخاب شما است. شما میتوانید با افزودن چند ورق دیگرِ کاغذ به سافت باکس ، میزان نور خروجی را کاهش دهید.
این مرحله در ساخت سافت باکس اهمیت بسیار زیادی دارد. با دقت تمام لبههای کاغذ را به سافت باکس خود، چسب کاری کنید.
گام یازدهم : اتصال فلاش به سافت باکس
در آخرین مرحله از ساخت سافت باکس ، فلاش مورد نظرتان را با دقت و بسیار محکم بوسیلهی چسبهای دوطرفهی پارچهای به آن متصل کنید. فلاش شما، بدون آسیب زدن به سافت باکس باید بسختی در محفظهی مورد نظر قرار بگیرد. پس از اتصال فلاش، نباید فضایی خالی در اطراف محفظهی آن وجود داشته باشد؛ که میتواند موجب عملکرد نامناسب سافت باکس شما شود. زاویهی قرارگیری فلاش نیز همچون آماده کردن بخش دیفیوزر سافت باکس ، کاملا به میزان و جنس نوری که مورد نیاز شما است، بستگی دارد. من فلاش خود را بصورت مستقیم و افقی در سافت باکس قرار دادهام. اما در برخی از سافت باکس ها، جهت فلاش رو به پایین بوده و یا با زاویهی 45 درجه به بخش بالایی سافت باکس میتابد. در دو تصویر زیر بخوبی میتوانید نحوهی جانمایی فلاش را مشاهده کنید.
گام دوازدهم : ساخت سافت باکس شما به پایان رسیده ( نتیجهی نهایی )
حالا زمان تست کردن سافت باکس ساختهی دست خودتان، فرا رسیده است. همانطور که دیدید، ساخت سافت باکس به هیچ وجه کار پیچیدهای نبود. به شما قول میدهم سافت باکس شما، اگر گامهای بالا را بدرستی اجرا کرده باشید، میتواند نوری متعادل و ایدهآل، حتی برای نوردهی کامل بدن یک شخص، به شما ارائه دهد. یک سافت باکس خوب میتواند، تنها نور مورد نیاز استدیوهای عکاسی، در غالب مواقع باشد.
در مجلهی وبسایت دیدنگار، مقالات فراوانی در رابطه با نوردهی و انواع آن در سبکهای مختلف عکاسی، منتشر شده است. از شما علاقهمندان دنیای عکاسی دعوت میکنیم با مراجعه به این بخش، سایر مقالات ما را نیز مطالعه بفرمایید.
سافت باکس ساختهی دست شما، عملکردی فوقالعاده در عکاسی پرتره خواهد داشت و با تغییر زاویهی آن میتوانید تنوع نورپردازی چشمگیری در عکاسیهای پرتره خود بدست آورید. در ادامه به چند تصویر که پس از ساخت سافت باکس و با استفاده از آن ثبت کردهام، توجه کنید.
عکس اول تنها با سافت باکس که در سمت راست دوربینم قرار داده بودم، نورپردازی شده است. استفاده از حداکثر توان سافت باکس ، عکسی با کنتراست بالا در عکاسی پرتره به من ارائه داد. دو عکس بعدی نیز بوسیلهی سافت باکس و دو نور فلاش که در دوطرف دوربین قرار دادهام، به ثبت رسیده است.
حالا زمان آن فرا رسیده که شما هم دست بکار شوید و شاید در کمتر از سی دقیقه بتوانید، کار ساخت سافت باکس خود را به پایان برسانید. به عنوان آخرین نکته به خاطر داشته باشید، شما می توانید از هر منبع نور دیگری هم در این سافت باکس استفاده کنید. به طور مثال برای استفاده از لامپ کم مصرف برای نوردهی، تنها کافی است تغییراتی در محل قرار گیری فلاش انجام شود.
به تمامی علاقهمندان به دنیای عکاسی، توصیه میکنیم حتما از سری مقالات ما با عنوان ترفند های عکاسی ارزان دیدن فرمایند. در این سری مقالات، بسیاری از ابزارهای کابردی دنیای عکاسی با روش ساختی آسان و ارزان، ارائه شده است.
.
با مجله دیدنگار همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالاتتان را دریافت کنید
مقاله ترفند ساخت سافت باکس (Soft Box) ارزان قیمت در خانه برای شما مفید بود؟
اگر در زمینه عکاسی فعالیت میکنید، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید
⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار ⭐️
سلام
ممنون از آموزش مفید و کاربردیتون
سوالم اینه که دقیقا از چه جنس پارچه ای استفاده کنیم ؟ جنس پارچه مهمه؟!
سلام
خیلی ممنون از آموزش مفید و کاربردیتون
اگر من بجای فلش از نور ثابت استفاده کنم احتمال آتش گرفتن سافت باکس وجود داره؟
سلام دوست عزیز اگر نورتون خیلی داغ باشه و حرارتی
باشه باید سافت باکس نسوز استفاده کنید.
سلام حیلی خیلی منون از اموزش خوب و کابردی تون سوالی که داشتم این بود که من باید از کجا ورقه ی دیفیوزر را تهیه کنم باتشکر از سایت خوبتون
سلام ممنون بابت نظرتان/شما می توانید از یه پارچه سفید به عنوان دیفیوزر استفاده کنید
سلام وقت بخیر.
سلام وقت بخیر.ببخشید برای پارچه دیفیوزر از چه جنس پارچه ای میتونیم استفاده کنیم که بهتر باشه؟
سلام
من همه ی ذوزنقه ها را با زاویه ی ۴۵ بریدم اشکالی دارد؟