مقایسه کوادکوپتر مویک 2 پرو با فانتوم 4 پرو

مقایسه کوادکوپتر مویک 2 پرو با فانتوم 4 پرو

در این مطلب به سراغ دو مدل از هیجان‌انگیزترین پهپادهای تولید کمپانی DJI خواهیم رفت؛ مقایسه کوادکوپتر مویک 2 پرو با فانتوم 4 پرو. به علاوه این مقاله به ویژه برای افرادی که قصد خرید یکی از دو پهپاد فوق‌الذکر را دارند راهنمایی است تا بتوانند بر اساس انتظارات خود به بهترین انتخاب ممکن دست یابند، پس همراه ما باشید.

می‌دانید که در یکی دو سال اخیر تولید پهپادهای حرفه‌ای و نیمه حرفه‌ای کوچک برای مصارف خانگی و یا تولیدات تصویری حرفه‌ای افزایش یافته و این پرنده‌ها به سرعت در حال باز کردن جای خود در میان خانواده‌ها و در بطن زندگی روزمره ما هستند. کمپانی DJI که معتبرترین برند در زمینه تولید پهپاد است، پرچمدار این حرکت جدید بوده و به سرعت در حال طراحی و تولید مدل‌های متنوعی است تا بتواند بازار را به کلی پوشش دهد.

پهپاد فانتوم 4 پرو از خانواده فانتوم و پهپاد مویک 2 پرو از خانواده مویک، دو مدل از بهترین تولیدات DJI هستند که با استقبال بی‌نظیری از طرف خریداران مواجه شده‌اند.

تفاوت ارگونومی مویک 2 پرو با فانتوم 4 پرو

اولین تفاوتی که بلافاصله با دیدن دو پهپاد به نظرمان می‌رسد، تفاوت در طراحی این دو مدل پیشرفته است. در این زمینه برتری قطعا با مویک 2 پرو است. همانطور که در مطالب پیشین اشاره کرده‌ام، طراحان DJI در طراحی کوادکوپترهای سری مویک به شدت بر قابلیت جابجایی و حمل آسان مویک‌ها تاکید داشته‌اند. مویک 2 پرو نیز با قابلیت جمع شدن روتورهای خود تبدیل به یک کیف دستی می‌شود که به راحتی می‌توانید آن را در هر جایی با خود حمل کنید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
آموزش استفاده از اپلیکیشن Camera Connect کانن

زمان پرواز

هر دو پرنده تقریبا از زمان پرواز یکسانی برخورداند و قادرند تا حدود 31 دقیقه در آسمان پرواز کنند. نکته اینجاست که باتری فانتوم 4 پرو ظرفیتی بالاتر از مویک 2 پرو را داراست، اما به‌خاطر وزن بالاترش انرژی بیشتری نیز طلب می‌کند. به هر صورت هر دو پهپاد مدت زمان قابل توجهی پرواز می‌کنند که با تکنولوژی‌ای که در حال حاضر وجود دارد، برای کارهای حرفه‌ای بهترین زمان محسوب می‌شود.

پهپاد فانتوم 4 پرو

تفاوت دوربین مویک 2 پرو با فانتوم 4 پرو

دوربین در پهپاد یکی از مهم‌ترین عناصر است و پهپادی که دوربین خوب و با کیفیتی نداشته باشد، به هیچ وجه نمی‌تواند پهپاد خوبی محسوب شود. پهپادهای فانتوم 4 پرو و مویک 2 پرو، هر دو از دوربین‌های با کیفیتی بهره می‌برند که تفاوت‌هایی ظریف با یکدیگر دارند. دوربین فانتوم 4 پرو از یک سنسور 1 اینچی CMOS بهره می‌برد که 20 مگاپیکسل رزولوشن دارد. مویک 2 پرو نیز یک دوربین 20 مگاپیکسلی با سنسور CMOS 1 اینچی دارد. تفاوت آن‌ها در اولین قدم این است که پهپاد مویک 2 پرو از یک دوربین هاسلبلاد بر روی خود بهره می‌برد. هاسلبلاد یکی از معتبر و حرفه‌ای‌ترین تولیدکنندگان دوربین در جهان است که در تولید مویک 2 پرو با DJI همکاری داشته است. از طرف دیگر ویژگی متمایز دوربین کوادکوپتر مویک 2 پرو این است که دیافراگمی قابل تنظیم دارد و از 2.8 تا 11 قابل تغییر است.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه پهپاد اسپارک با مویک ایر

هر دو پهپاد دارای امکانات ویژه‌ای نظیر ضبط ویدیوهای 4K با بیت ریت 100 mbps بوده که پردازشی سریع و با کیفیت را ارائه می‌دهد. سرعت ضبط ویدیو با فرمت 4K در پهپاد فانتوم 4 پرو 60 فریم بر ثانیه است که کاربرد بسیاری در ویرایش ویدیو و فرایند پست پروداکشن ( پس پردازش ) دارد، اما مویک 2 پرو در این فرمت قادر است تنها تا 30 فریم بر ثانیه را ضبط کند.

مقایسه کوادکوپتر مویک 2 پرو با فانتوم 4 پرو

فانتوم 4 پرو از یک شاتر مکانیکی با سرعت 1/2000 ثانیه در کنار یک شاتر الکترونیکی با سرعت 1/8000 ثانیه بهره می‌برد؛ این در حالی است که مویک 2 تنها یک شاتر الکترونیکی با سرعت 1/8000 دارد.

یکی از تفاوت‌های مهم بین دوربین فانتوم 4 پرو و مویک 2 پرو این است که، دوربین فانتوم به صورت آویز در زیر پرنده قرار دارد اما دوربین مویک 2 در جلوی آن. این تفاوت باعث می‌شود تا هلی شات فانتوم 4 پرو قابلیت چرخش بسیار بیشتری از مویک 2 پرو داشته باشد و بتواند محدوده بزرگ‌تری را پوشش دهد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه گیمبال‌های رونین S و رونین SC

اما یک نکته دیگر که درباره دوربین‌های دو پرنده وجود دارد باز هم مربوط به مویک است. دوربین مویک 2 پرو مجهز به قابلیتی با عنوان Hyperlapse شده، که یکی از هیجان‌انگیزترین ویژگی‌های پهپاد مورد نظر است. به این ترتیب کاربر می‌تواند تنها با اشاره یک دکمه، فرآیند تولید تصاویر تایم لپس توسط مویک 2 را آغاز کند. البته ویژگی hyperlapse در مویک 2 زمانی بهترین عملکرد خود را ارائه می‌دهد که در شرایط مناسب و ثابت جوی استفاده شود و در صورت استفاده در شرایط نامساعد، چندان کارآمد نخواهد بود.

کوادکوپتر فانتوم 4 پرو

ویژگی تشخیص مانع در فانتوم 4 پرو و مویک 2

از جهت سیستم تشخیص مانع باید گفت هر دو کوادکوپتر از بهترین سیستم تشخیص مانع برخوردارند و قادرند در پنج جهت موانع را با بالاترین دقت تشخیص دهند. این دو پرنده برای این کار از دوربین‌های نصب شده در پنج جهت اصلی خود بهره می‌برند و برخلاف مدل‌های پایین‌تر که برای تشخیص مانع از سنسور مادون قرمز استفاده می‌کنند، قادرند تا درک بهتری از مانع و شرایط به وجود آمده داشته و به بهترین نحو از آن عبور کنند. نکته ویژه‌ای که در هنگام روشن بودن سیستم تشخیص مانع وجود دارد این است که این دو پرنده همچنان قادرند در سرعت مناسبی پرواز کنند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
بهترین دوربین‌های 360 درجه 2019

گیمبال سه محوره

اما در مورد توانایی کوادکوپتر فانتوم 4 پرو و مویک 2 پرو در برقراری بالانس دوربین به ویژه در هنگام روشن بودن سیستم تشخیص مانع باید گفت که بهره‌مندی این دو پهپاد از یک گیمبال سه محوره بسیار کارآمد، هیچ نگرانی‌ای در این زمینه باقی نخواهد گذاشت. این لرزشگیر سه محوره به دوربین کمک می‌کند تا تصاویری بسیار نرم با حرکاتی آرام و لطیف داشته باشد و در هنگام عبور از موانع، از به وجود آمدن انحراف در زاویه دوربین جلوگیری کند. بدین ترتیب تصویر به دست آمده از مویک 2 پرو و فانتوم 4 پرو بسیار با کیفیت خواهد بود.

پهپاد مویک 2 پرو

برد مسافت

بین حداکثر برد مویک 2 پرو و فانتوم 4 پرو تفاوت اندکی وجود دارد که شرایط را به نفع مویک 2 رقم می‌زند. برد ارتفاع دو پهپاد نیز برابر با 500 متر بوده اما برد طولی آن‌ها متفاوت است. کوادکوپتر مویک 2 پرو قادر است تا مسافت 8000 متری ارتباط خود را با ریموت برقرار نگه دارد، اما فانتوم 4 پرو یک کیلومتر برد کمتری داشته و تا مسافت 7000 متری قادر به برقراری ارتباط با ریموت است. هر دو پهپاد قادرند تصاویر را به صورت زنده مخابره کنند که البته این قابلیت نیاز به این دارد که از گوشی هوشمند خود روی ریموت استفاده کنید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
بهترین لنزهای کانن برای دوربین‌های DSLR

سیستم بازگشت به خانه

هر دو پهپاد از یک سیستم بازگشت به خانه پیشرفته استفاده می‌کنند و در صورت نیاز به راحتی قادرند به مبدا حرکت خود برگردند. سیستم بازگشت به خانه به این صورت عمل می‌کند که در هنگام پرواز، مختصات و تصاویر مسیری که پرنده از آن‌جا گذر می‌کند را در حافظه ذخیره و در موقع دریافت دستور بازگشت به خانه بر اساس همان اطلاعات جمع آوری شده به مبدا باز می‌گردد.

کوادکوپتر مویک 2 پرو

حافظه

یکی از مهم‌ترین تجهیزاتی که برای عکاسی و تصویربرداری در دنیای دیجیتال نیازمند آن هستیم حافظه است. حافظه‌ها انواع مختلفی دارند و هر دو پهپاد مویک 2 پرو و فانتوم 4 پرو قادرند از کارت حافظه‌هایی با ظرفیت بالا بر روی خود استفاده کنند؛ اما تفاوت مویک 2 با فانتوم 4 پرو در این زمینه این است که، مویک 2 از یک حافظه 8 گیگی بر روی خود بهره می‌برد که فانتوم 4 پرو فاقد آن است و تنها باید از حافظه جانبی بر روی آن استفاده کرد. این ویژگی زمانی اهمیت می‌یابد که ما SD کارت خود را جا گذاشته و هنگامی یادمان بیفتد که به محل تصویربرداری رسیده باشیم.

جمع‌بندی

با توجه به مسائلی که گفته شد، مشخص است که تفاوت فانتوم 4 پرو با مویک 2 پرو چندان زیاد نیست و هر دو کوادکوپتر از پیشرفته‌ترین مدل‌های موجود در بازار هستند. اما اگر بخواهیم یک جمع‌بندی کلی داشته باشیم، به نظر می‌رسد مویک 2 پرو از نظر امکانات جانبی برتری‌هایی نسبت به فانتوم 4 پرو دارد که آن را به پهپادی هیجان‌انگیزتر تبدیل کرده‌اند.

امیدوارم نکاتی که در مقاله ” مقایسه کوادکوپتر مویک 2 پرو با فانتوم 4 پرو “ برایتان گفتیم مفید بوده باشد.

جدیدترین پهپادها ( کوادکوپترها ) در فروشگاه دیدنگار
نور ال ای دی مخصوص مویک ایر PGYTECH P UN-002 LED Light for DJI Mavic Air
پهپاد دی جی آی مویک 3 کلاسیک DJI Mavic 3 Classic
پهپاد دی جی آی مویک ۳ پرو DJI Mavic 3 Pro
پهپاد دی جی آی DJI Inspire 3
پهپاد مویک مینی 2 دی جی آی DJI Mavic Mini 2
پهپاد دی جی آی مویک ۳ مویک DJI Mavic 3 Fly More Combo
پهپاد دی جی آی مویک مینی ۳ پرو DJI Mavic Mini 3 Pro

۱ نظر در “مقایسه کوادکوپتر مویک 2 پرو با فانتوم 4 پرو

  1. Armin گفت:

    درمورد فانتوم ۴ پرو یکی دوموردو جاانداختید

    اولی اینکه برتری بسیار بزرگی فانتوم نسبت به ماویک داره و اونهم اینه قابلیت نقشه برداری خوایی و فتوگرامتری رو داره که ماویک این امکانو نداره
    و دومیش اینه که فانتوم هم قابلیت هایپر لپسو داره و سومی هم که جاانداختید فانتوم هم قابلیت تنظیم دیافراگم از ۲.۸ تا ۱۱ رو داره
    فانتوم در پروژه های بسیار حرفه ای و صنعتی در دماهای بسیار بالا و بسیار پایین عملکرد بییار بهتری دارد و بسیاری از قابلیت های ماویک بر روی کاغذ امکانات محسوب میشه و در عمل کاربردی نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.