مقایسه 90D و D7500 : جدال جدیدترین کراپ فریم‌های کانن و نیکون!

مقایسه دوربین کانن 90D و نیکون D7500

در این مقاله قصد دارم جدیدترین دوربین‌های کراپ فریم کانن و نیکون، یعنی 90D و D7500 را برایتان بررسی و مقایسه کنم.

قطع سنسور هر دوربین را می‌توان مهم‌ترین ویژگی آن نامید؛ به طور کلی دوربین‌های DSLR در دو قطع فول فریم و کراپ فریم تولید می‌شوند و هر کدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. قطعا دوربین‌های فول فریم از هر نظر بهتر از کراپ فریم‌ها هستند و نمی‌توان آنها را با هم مقایسه کرد. نوردهی بیشتر، کنترل نویز بهتر و بسیاری موارد دیگر از برتری‌های فول فریم‌ها نسبت به کراپ فریم‌ها است.

اما یکی از معایب فول فریم‌ها نسبت به کراپ فریم‌ها، قیمت بسیار زیاد بدنه، لنز دوربین و سایر تجهیزات آن است. ممکن است این هزینه زیاد را بسیاری از عکاسان نتوانند پرداخت کنند و همین دلیل مناسبی است تا کمپانی‌های بزرگ، همچنان دوربین‌های کراپ فریم خود را ارتقا دهند.

اما از مزایای آنها نسبت به کراپ فریم‌ها می‌شود به نوردهی بهتر، کنترل نویز بسیار قوی‌تر و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. شاید اگر شما یک عکاس حرفه‌ای باشید، داشتن یک دوربین فول فریم برایتان نیاز باشد، اما اگر دانشجوی عکاسی هستید با به تازگی وارد این دنیای جذاب شده‌اید، یک دوربین ارزان‌تر کراپ فریم هم می‌تواند برایتان ایده‌آل باشد.

دوربین کانن 90D

اما برگردیم به مقایسه 90D و D7500 ؛ نماینده کانن در ماه هشتم سال 2019 میلادی و با قیمت پایه 1199 دلار ( فقط برای بدنه ) عرضه شد و هم اکنون در ایران هم با قیمت 16.5 میلیون تومان ( 7 آبان 1398 ) به فروش می‌رسد.

اما نماینده نیکون دو سال بزرگتر بوده و در سال 2017 معرفی شده است. این دوربین با قیمت 1299 دلار ( فقط برای بدنه ) عرضه شد و هم اکنون در ایران با قیمت حدود 9 میلیون تومان ( 7 آبان 1398 ) به فروش می‌رسد. دلیل تفاوت قیمت بسیار زیاد این دو دوربین این است که 90D به تازگی وارد بازار شده و هنوز حباب قیمتی دارد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه کانن 80D و 90D : جدال برادر بزرگتر و کوچکتر!

اگر شما قصد خرید یک دوربین کراپ فریم عالی را دارید و البته می‌توانید چند ماهی صبر کنید تا حباب قیمتی 90D شکسته شود، با من در این مقاله همراه شوید تا مزایا و معایب هر دوربین را بررسی و مقایسه کنیم.

سنسور و پردازشگر

دوربین کانن 90D
  • کانن 90D : سنسور 33 مگاپیکسلی CMOS APS-C – محدوده ایزو از 100 تا 25.600 ( قابل ارتقا تا 51.200 ) – پردازشگر DIGIC 8
  • نیکون D7500 : سنسور 21 مگاپیکسلی CMOS APS-C – محدوده ایزو از 100 تا 51.200 ( قابل ارتقا از 50 تا 1.640.000 ) – پردازشگر Expeed 5

کانن سعی کرده تا همه چیز را در دوربین جدیدش ارتقا دهد، از بهبود رزولوشن سنسور گرفته تا پردازنده و همچنین محدوده ایزو، همه‌ی این موارد کاملا نشانگر پیشرفت نسل جدید دوربین‌های کراپ فریم کانن است.

کانن 90D از یک سنسور 33 مگاپیکسلی CMOS APS-C استفاده می‌کند که محدوده ایزوی آن بین 100 تا 25.600 بوده و می‌توان آن را تا 51.200 نیز ارتقا داد.

در مقابل نیکون D7500 از یک سنسور 21 مگاپیکسلی CMOS APS-C استفاده می‌کند که محدوده‌ی ایزوی آن کمی بهتر از نماینده‌ی کانن است. این دوربین از رنج ایزوی 100 تا 51.200 پشتیبانی می‌کند که می‌توان آن را در محدوده 50 تا 1.640.000 نیز ارتقا داد.

البته واقعا این میزان حداکثر ایزو شاید در بیشتر موارد اصلا کاربردی نباشد، چرا که تصاویر نویز بسیار زیادی گرفته و کیفیت خود را به شدت از دست می‌دهند. البته حداقل ایزوی کمتر، یکی از برتری‌های D7500 است که در روزهایی با آفتاب شدید می‌تواند به شما کمک کند تا تصاویر بهتری ثبت کنید.

دوربین نیکون D7500

در هر دو دوربین کیفیت تصاویر فوق‌العاده بوده و محدوده داینامیکی نیز بسیار خوب است و شما را راضی خواهد کرد. اما رزولوشن بیشتر 90D باعث می‌شود تا بتوانید تصاویر ثبت شده با آن را در سایزهای بزرگتری به چاپ برسانید. همچنین جزئیات در 90D کمی بیشتر بوده و شاید برای گرافیست‌ها مناسب‌تر باشد.

پردازنده به کار رفته در 90D کانن ، DIGIC 8 است که در مقایسه با 80D با DIGIC 6 پیشرفت قابل توجهی داشته است. این پردازنده نسبت به نسل‌های قبلی خود خیلی بهینه شده و حالا سرعت بسیار بیشتری دارد.

در مقابل نیکون برای D7500 از پردازنده Expeed 5 استفاده کرده که قدرت پردازش بسیار خوبی دارد. عملکرد این پردازنده در پردازش فایل‌های خام RAW بسیار عالی بوده و نویز را هم تا حد قابل توجهی از بین می‌برد.

D7500 نیکون رنگ‌ها را کمی گرم‌تر ثبت می‌کند و به دلیل دامنه داینامیکی بالاتر، برای عکاسان طبیعت و یا حیات وحش می‌تواند مناسب‌تر باشد. اما سنسور 90D کانن رنگ‌ها را کمی سردتر ثبت می‌کند که می‌تواند برای عکاسی پرتره و یا عکاسی صنعتی مناسب‌تر واقع شود ( توجه داشته باشید این مقایسه مربوط به حالت خودکار دوربین‌ها بوده و در حالت دستی می‌توان دمای رنگ را تغییر داد ).

در این بخش عملکرد 90D در مقایسه با D7500 بسیار بهتر بوده و می‌تواند برای عکاسان حرفه‌ای، مناسب‌تر باشد.

فیلم‌برداری

فیلمبرداری با دوربین کانن 90D
  • کانن 90D : رزولوشن 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه، اسلوموشن با کیفیت 1080p Full HD و نرخ 120 فریم بر ثانیه
  • نیکون D7500 : رزولوشن 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه

در بخش فیلم‌برداری عملکرد هر دو دوربین نسبتا یکسان است. کیفیت آنها بسیار خوب بوده و می‌تواند شما را به عنوان یک فیلم‌ساز متوسط یا تازه کار راضی نگاه دارد. هر دو دوربین به پورت‌های میکروفون اکسترنال و هدفون ، HDMI خارجی و صفحات لمسی برای تعیین نقطه‌ی فوکوس مجهز شده‌اند که برای فیلم‌برداری حرفه‌ای بسیار مهم است.

از نظر کیفیت، هر دو دوربین می‌توانند با حداکثر رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه به ضبط ویدیو بپردازند. اما با کاهش رزولوشن تفاوت بین دو دوربین آشکار می‌شود. دوربین کانن 90D می‌تواند با کاهش رزولوشن به فول اچ دی ویدیوهایی با نرخ 120 فریم به صورت اسلوموشن را ضبط کند که در مقایسه با D7500 با نرخ 60 فریم، بسیار بهتر است.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه کانن 800D و نیکون D5600 : جدال میانرده‌های حرفه‌ای !

در واقع نماینده نیکون فاقد قابلیت ضبط ویدیوهای اسلوموشن است. اما یک نکته مثبت امکان ضبط ویدیوهای تایم لپس با استفاده از هر دو دوربین است که سرعت آن نیز در بخش تنظیمات هر دوربین قابل تغییر است.

البته یکی از مشکلات 90D در هنگام فیلم‌برداری با رزولوشن 4K این است که یک کراپ اضافه به طول کانونی 1.6x بر روی کراپ 1.6x سنسور APS-C همراه است. این یعنی کراپ اعمال شده 2.3x برابر نسبت به فاصله‌ی کانونی نوشته شده بر روی لنز دوربین، بیشتر است.

نمایشگر دوربین نیکون D7500

این مورد در نیکون D7500 با یک کراپ اضافه به طول کانونی 1.5x بر روی کراپ 1.5x سنسور APS-C، می‌شود حدود 2.25x برابر که کمی با 90D متفاوت است.

در واقع اگر برای فیلم‌برداری از یک لنز واید 18 میلی‌متری استفاده کنید، هنگام ضبط 4K میدان دیدی معادل یک لنز 40.5 میلی‌متری خواهید داشت. پس اگر می‌خواهید ویدیوهای ورزشی ثبت کنید و به زاویه‌ای بسیار باز برای این کار نیاز دارید، شاید بهتر است به دیگر دوربین‌ها فکر و یا به فیلم‌برداری با رزولوشن فول اچ دی اکتفا کنید.

اما در حالت فیلم برداری فول اچ دی، هیچ کدام از این دو دوربین کراپ ندارند. zebra highlight warnings یکی از ویژگی‌های انحصاری نیکون است که در دوربین D7500 نیز استفاده شده و می‌تواند نقاط هایلایت در تصویر شما را با خطوطی نمایش داده تا کنترل بهتری بر روی آنها داشته باشید.

یکی از ویژگی‌های مهم هر دوربینی در بخش فیلم‌برداری، لرزشگیر اپتیکال داخلی است. متاسفانه هیچ یک از این دو دوربین به این فناوری مجهز نشده‌اند و برای حذف لرزش‌های دست، تنها مجبورید از لنزهایی استفاده کنید که خود لرزشگیر دارند.

اگر می‌خواهید متوجه شوید که کدام لنزها این ویژگی را دارند، کافیست به اسم آنها توجه کنید. لنزهای کانن که لرزشگیر داشته باشند با نماد IS و لنزهای نیکون با این فناوری، با نماد VR نام‌گذاری می‌شوند.

فیلمبرداری با دوربین کانن 90D

تفاوت دیگر در مقایسه 90D و D7500 به بخش فوکوس خودکار مربوط می‌شود. در مورد سیستم فوکوس در حین فیلم‌برداری، 90D به دلیل استفاده از فناوری دوال پیکسل به طور قاطع برنده خواهد بود. این مورد را به طور کامل در پایین توضیح خواهم داد.

لازم به ذکر است که میکروفون داخلی هر دو دوربین قادر هستند صدا را به صورت استریو ضبط کنند، همچنین امکان استفاده از میکروفون‌های خارجی نیز وجود دارد.

به طور کلی، اگر به فیلم‌برداری حرفه‌ای علاقه دارید و یا می‌خواهید به تازگی آن را شروع کرده و برای پیشرفت جدی هستید، من کانن 90D را به شما پیشنهاد می‌کنم که امکانات کاملی را در اختیارتان قرار می‌دهد.

عکاسی پیاپی

دوربین نیکون D7500
  • کانن 90D : با نرخ 11 فریم بر ثانیه
  • نیکون D7500 : با نرخ 8 فریم بر ثانیه

یکی از فاکتورهایی که معمولا عکاسان حیات وحش یا عکاسان خبری به آن توجه ویژه‌ای دارند، عکاسی پیاپی است. چرا که در بعضی سبک‌های عکاسی شما نیاز خواهید داشت تا تصاویر را با سرعت بسیار زیادی به صورت پیاپی ثبت کرده و پس از آن بهترین مورد را انتخاب کنید.

کانن با توجه به استفاده از پردازنده جدیدتر در دوربین خودش توانسته نرخ 7 فریم در دوربین کانن 80D را به 11 فریم در 90D ارتقا دهد. این نرخ برای عکاسی در اکثر شرایط بسیار عالی به نظر می‌رسد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه نیکون D7500 و سونی a6500 و کانن 80D : جدال کراپ فریم‌ها !

در مقابل نیکون D7500 می‌‌تواند با نرخ 8 فریم بر ثانیه عکاسی کند؛ سه فریم تفاوت قابل توجهی محسوب می‌شود.

در این بخش بدون تردید کانن 90D عملکرد بسیار بهتری دارد.

فوکوس خودکار

  • کانن 90D : فوکوس خودکار 45 نقطه‌ای تشخیص فاز، مجهز به فناوری دوال پیکسل
  • نیکون D7500 : فوکوس خودکار 51 نقطه‌ای تشخیص فاز

در نگاه اول شاید تفاوت زیادی در بخش فوکوس خودکار بین این دو دوربین حس نشود. اما در عمل تفاوت‌های زیادی وجود دارد.

کانن 90D از یک سیستم فوکوس خودکار 45 نقطه‌ای تشخیص فاز استفاده می‌کند که در آن تمام نقاط کراس تایپ هستند. این سیستم در حالت لایو ویوو و فیلم برداری از فناوری دوال پیکسل استفاده می‌کند که باعث می‌شود عملکردش بهبود زیادی پیدا کند.

کانن همچنین در 90D از یک سنسور تشخیص رزولوشن ۷۵۶۰ پیکسلی RBG و سنسور مادون قرمز برای کمک به ردیابی سوژه استفاده کرده است.

عملکرد این سیستم در اکثر شرایط نوری بسیار خوب بوده و سوژه را به خوبی شناسایی و ردیابی می‌کند. البته در هنگام استفاده از ویزور و در تاریکی شب ممکن است کمی اشتباه کند، اما باز هم در مقایسه با دوربین‌های این رنج عملکرد بسیار بهتری دارد.

در مقابل D7500 دارای همان سیستم فوکوس خودکار ۵۱ نقطه‌ای ( ۱۵ کراس تایپ ) به کار رفته در دوربین نیکون D7200 و دوربین نیکون D750 است؛ با این تفاوت که نیکون این بار از سنسور سنجش رزولوشن ۱۸۰ هزار پیکسلی به‌کار رفته در D500 در آن استفاده کرده است که باعث می‌شود ردیابی سوژه از طریق نمایاب ( که نیکون آن را ردیابی 3D می‌نامد ) بسیار دقیق‌تر صورت بگیرد.

سنسور سنجش رزولوشن جدید نیکون در تست‌های اولیه، اختلاف چشمگیر مثبتی نسبت به نمونه‌ی قدیمی داشته است.

در هنگام استفاده از ویزور تقریبا عملکرد هر دو دوربین یکسان است، اما برای استفاده از لایو ویوو یا در هنگام فیلم برداری به هیچ وجه قابل مقایسه نیستند. عملکرد نماینده نیکون می‌تواند شما را در اکثر شرایط راضی نگه دارد، اما در مقابل از فناوری دوال پیکسل به هیچ عنوان نمی‌شود گذشت.

دوال پیکسل به شما کمک می‌کند تا از تمام نقاط صفحه برای پیدا کردن سوژه استفاده کنید و این یعنی دقت و سرعت بسیار بیشتر. این سیستم به خصوص در هنگام فیلم برداری عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد. لازم به ذکر است که وجود صفحه نمایش لمسی در هر سه دوربین، فوکوس را راحت‌تر و لذت بخش‌تر کرده است.

از نظر من عملکرد کانن 90D در این بخش هم بهتر از رقیبش است.

صفحه نمایش و منظره یاب

  • کانن 90D : نمایشگر 3 اینچی لمسی کاملا چرخان از نوع LCD با 1.04 میلیون نقطه، ویزور با ضریب بزرگنمایی 0.95x و پوشش 100 درصدی
  • نیکون D7500 : نمایشگر 3 اینچی لمسی متحرک ( تیلت ) از نوع LCD با 1.04 میلیون نقطه، ویزور با ضریب بزرگنمایی 0.94x و پوشش 100 درصدی

هر دو دوربین به یک نمایشگر 3 اینچی LCD با 1.04 میلیون نقطه مجهز شده‌اند که کیفیت بسیار خوبی داشته و روشنایی آن برای کار کردن با دوربین در طور روز کافیست.

اما یکی از تفاوت‌های این دو دوربین در بخش نمایشگر، شیوه چرخش آن است. نمایشگر کانن 90D می‌تواند به صورت 360 درجه بچرخد و این باعث می‌شود برای عکاسی از زوایای خاص و عجیب و غریب مناسب‌تر باشد.

نمایشگر نیکون D7500 در مقابل تنها به صورت تیلت شونده می‌چرخد و شما را کمی محدود‌تر می‌کند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه کانن 80D و نیکون D7500 : جدال بهترین میانرده‌ها !

نگه داشتن دوربین روی دست با توجه به چرخان بودن صفحه نمایش به ثبات دوربین هم کمک می‌کند؛ چرا که می‌توانید دوربین را هر طور که می‌خواهید گرفته و صفحه نمایش را بچرخانید تا لرزش دست به حداقل برسد.

اما از طرفی چرخاندن صفحه‌ی نمایش به سمت خارج، مانعی برای پورت‌های USB و HDMI می‌شود. البته افرادی با این مشکل رو به‌ رو می‌شوند که از یک رکوردر ویدئویی خارجی استفاده می‌کنند و یا می‌خواهند از دوربین در استودیو و در حالت اتصال به نمایشگرهای بزرگ و یا لپ تاپ استفاده کنند.

از این نظر صفحه نمایش چرخان تیلت شونده D7500 مشکلی را برایتان به وجود نخواهد آورد.

ضریب بزرگنمایی در هر دو دوربین کانن EOS 90D و نیکون D7500 نسبتا برابر است و به ترتیب ضریبی 0.95 و 0.94 برابری دارند و به اصطلاح می‌توانند پوششی صد درصدی داشته باشند. البته با توجه به کراپ فریم بودن هر دو دوربین این میزان پوشش کمتر خواهد شد.

ویزور هر دو دوربین 2.37 میلیون نقطه داشته و کیفیت آن واقعا عالیست. علاوه بر آن برای هر دو دوربین یک صفحه نمایش ثانویه در بالای بدنه در نظر گرفته شده که تنظیمات اصلی دوربین، همانند درصد باتری، ایزو و سرعت شاتر را نشان می‌دهد.

در این بخش عملکرد هر دو دوربین تقریبا یکسان بوده و تفاوت زیادی وجود ندارد. هر دو دوربین واقعا نمایشگر و ویزور با کیفیتی دارند.

بدنه و کیفیت ساخت

  • کانن 90D : سایز 141 در 105 در 77 میلی متر، وزن 701 گرم ( به همراه باتری و کارت حافظه )
  • نیکون D7500 : سایز 136 در 104 در 73 میلی‌متر، وزن 720 گرم ( به همراه باتری و کارت حافظه )

بدنه و کیفیت ساخت در انتخاب دوربین بسیار مهم است، بسته به اینکه عکاس طبیعت هستید یا در استودیو عکاسی می‌کنید، این موضوع می‌تواند اهمیت بیشتری برایتان داشته باشد.

تفاوت دو دوربین در بخش بدنه و طراحی نسبتا زیاد است. در طراحی و ساخت کانن 90D از آلیاژ منیزیم استفاده شده که باعث می‌شود در برابر آب و هوای بد تا حد قابل توجهی مقاوم باشد. البته بدنه نیکون D7500 با توجه به اینکه از جنس پلاستیک حرارتی فیبر کربنی ( CFRTP ) و آلیاژ منیزیم ساخته شده، در مقایسه با 90D مقاومت نسبتا بهتری دارد.

این یعنی در مورد هر دو دوربین، با خیال راحت می‌توانید در طبیعت عکاسی کنید.

بدنه دوربین 90D کانن سایزی معادل 141 در 105 در 77 میلی متر دارد که در مقایسه با D7500 با سایز 136 در 104 در 73 کمی متفاوت است. این تفاوت در هنگام در دست گرفتن هر دو دوربین در کنار یکدیگر بیشتر به چشم می‌آید.

اما نکته جالب این است که نیکون D7500 با وجود بدنه کوچکتر، حدودا 19 گرم وزن بیشتری دارد. البته این میزان زیادی نبوده و نمی‌توانید آن را در نگاه اول حس کنید.

زبان طراحی نیز در 90D حفظ شده و شاهد تغییرات زیادی در بدنه اصلی یا محل قرارگیری دکمه‌های مختلف نسبت به نسل‌های قبلی نیستیم. اگر قبلا حتی یکبار با یکی از دوربین‌های کانن کار کرده باشید، به راحتی می‌‌توانید با هر دو دوربین ارتباط برقرار کنید.

دکمه‌ها در بهترین جای ممکن قرار گرفته‌اند و هیچ چیز دور از دسترس نیست.

در مقابل نیکون در طراحی D7500 نیز از همان طراحی نام آشنای همیشگی خود استفاده کرده که ارگونومی و دسترسی بسیار خویب دارد. طراحی دکمه‌ها و تنظیمات مختلف روی دوربین آنقدر خوب هستند که برای آشنایی با تمام آنها تنها به چند ساعت تمرین نیاز خواهید داشت.

در مورد رابط کاربری نیز همین موارد صادق بوده و هر دو دوربین کاملا مثل نسل‌های قبلی طراحی شده‌اند.

کار کردن با رابط کاربری و منوها در 90D بسیار آسان و لذت بخش است. همه چیز در این رابط کاربری به شکلی طراحی شده تا حتی یک کاربر مبتدی نیز بتواند به سادگی عکس‌های خوبی ثبت کند.

منوها و رابط کاربری نیکون نیز کاملا هوشمندانه طراحی شده و گرچه کمی پیچیده‌تر از کانن است، اما آشنا شدن با تمام آن زمان زیادی از شما نخواهد گرفت.

من به عنوان یک کاربر از کار کردن با هر دو دوربین لذت بردم و می‌توانم بگویم که هر دو تجربه بسیاری خوبی از عکاسی را برای من به وجود آوردند. همه چیز به بهترین شکل ممکن طراحی شده و هیچ نقصی دیده نمی‌شود.

قابلیت‌های دیگر

  • کانن 90D : وای فای داخلی، اسلات کارت حافظه تکی از نوع SD / SDHC / SDXC
  • نیکون D7500 : وای فای داخلی، اسلات کارت حافظه تکی از نوع SD / SDHC / SDXC

یکی از مهمترین ویژگی‌های دوربین‌های دیجیتال امروزی اتصالات بی سیم آن است. چرا که بسیاری از عکاسان می‌خواهند بلافاصله پس از ثبت عکسشان، آن را به گوشی هوشمند خود انتقال داده و در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند، یا حتی ممکن است بخواهند عکس‌هایشان را در یک فضای دیگر ذخیره کنند.

اتصالات بی سیم در دوربین به شما این امکان را می‌دهند تا از طریق وای فای، بلوتوث و یا NFC به اپلیکیشن مخصوص دوربین در گوشی هوشمند یا لپ تاپتان متصل شده و تصاویر را به سادگی و با سرعت زیادی انتقال دهید.

در این بخش نیز هم کانن و هم نیکون برای دوربین‌های خود امکانات بسیار خوبی را در نظر گرفته‌اند. هر دو دوربین از فناوری‌های وای فای و بلوتوث استفاده می‌کنند. اما ویژگی NFC تنها در 90D وجود دارد. اگر کاربر اندروید هستید، اتصال از طریق NFC نیز بسیار سریع‌تر و راحت‌تر خواهد بود.

برای اتصال هر دو دوربین به گوشی هوشمندتان کافیست تا برنامه‌های کاربردی مربوطه، یعنی Camera Connect کانن یا Wireless mobile utility نیکون را که برای هر دو سیستم عامل اندروید و ios عرضه شده از پلی استور یا اپ استور دانلود کرده و نصب کنید.

شیوه اتصال گوشی هوشمند به دوربین از طریق اپلیکیشن Camera Connect کانن را می‌توانید از این لینک مطالعه کنید. شیوه استفاده از اپلیکیشن Wireless mobile utility نیکون را نیز از طریق این لینک مطالعه کنید.

در مورد اسلات‌های کارت حافظه دوربین، هر دو مدل از یک اسلات کارت حافظه تکی از نوع SD / SDHC / SDXC استفاده می‌کنند. البته دوگانه نبودن اسلات کارت حافظه را نمی‌توان یک ایراد عظیم به حساب آورد.

لازم به ذکر است که هیچ کدام از این دو دوربین به GPS داخلی مجهز نشده‌اند و برای ثبت اطلاعات لوکیشن، باید دوربین را به گوشی هوشمندتان متصل کرده واجازه دسترسی به اطلاعات لوکیشن را به دوربینتان بدهید.

باتری

  • کانن 90D : حدود 1300 شات
  • نیکون D7500 : حدود 950 شات

عملکرد باتری معمولا یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای عکاسان طبیعت است. البته در مورد هر دو دوربین می‌توانم خیالتان را راحت کنم، چرا که عملکرد بسیار خوبی دارند. این مورد همیشه از نقاط قوت پرچمدارهای کراپ فریم کانن و نیکون بوده و در این دو دوربین نیز این مورد کاملا صادق است.

باتری به کار رفته در دوربین کانن 90D از نوع لیتیوم یون LP-E6N است. کانن سعی کرده عملکرد دوربین را نسبت به نسل قبل بهینه کند تا عمر باتری مفید بیشتری داشته باشد. این باتری دارای ظرفیت 1865 میلی‌آمپر ساعت بوده و ولتاژی معادل 7.2 ولت دارد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
اولین دوربین من : چه چیزهایی را باید بدانم ؟

باتری 90D در مجموع می‌‌تواند تا حدود 1300 شات شما را همراهی کند که برای عکاسی در یک روز کامل کافی به نظر می‌رسد.

در مقابل در دوربین نیکون D7500 از باتری لیتیوم یون EN-EL15a استفاده شده که ظرفیتی 1900 میلی آمپری و ولتاژی برابر 7 ولت دارد. این باتری نیز می‌تواند تا حدود 950 شات شما را همراهی کند که میزان قابل قبولیست.

مقایسه باتری دوربین 90D و D7500

باتری هر دو دوربین بسیار خوب است، مخصوصا 90D کانن که با توجه به بهینه شدن عملکرد دوربین، حالا نتیجه بسیار خوبی از خود به جای گذاشته است؛ اما اگر عکاس طبیعت هستید و می‌دانید که قرار است چند روزی به هیچ منبع برقی دسترسی نداشته باشید و نتوانید باتری‌های خود را شارژ کنید، بهتر است چند باتری یدک را هم در کنار دوربینتان تهیه کنید.

لازم به ذکر است که هر دو کمپانی برای دوربین‌های خود گریپ باتری مخصوصی را معرفی کردند که می‌تواند ظرفیت و عمر باتری را تا چند برابر افزایش دهد.

در این بخش هم پیروزی با کانن 90D است.

نتیجه نهایی و جمع بندی

استفاده از دوربین‌های حرفه‌ای DSLR یا بدون آینه گران قیمت قطعا برای هر عکاسی خوشایند است، اما بسیاری توان پرداخت هزینه‌های سنگین آنها را ندارند. دوربین‌های حرفه‌ای به خصوص اگر فول فریم باشند، هم بدنه‌ای گران قیمت دارند و هم تجهیزات آنها، از جمله لنز بسیار گران هستند.

به همین جهت هنوز هم کمپانی‌هایی کانن و نیکون سعی دارند دوربین‌های کراپ فریم خود را با قیمتی پایین‌تر عرضه کنند. البته این کاهش قیمت باعث نمی‌شود تا کیفیت دوربین هم کم شود. در مقایسه هر دو دوربین 90D و D7500 دیدیم که کیفیت خوب الزاما نمی‌‌تواند به معنای هزینه بیشتر باشد.

به نظر من بازار هدف این دست از دوربین‌ها را می‌توان دانشجوهای عکاسی یا گرافیک، عکاسان نسبتا حرفه‌ای و فیلم سازان تازه کار دانست.

در اکثر بخش‌های مقایسه 90D و D7500 دیدیم که عملکرد 90D بسیار بهتر است، اما اگر هم اکنون قصد خرید یک دوربین را دارید، احتمالا D7500 گزینه بهتری برایتان باشد. چرا که نماینده کانن به تازگی معرفی شده و در بازار ایران حباب قیمتی دارد.

اما اگر چند ماه می‌توانید صبر کنید تا قیمت آن به یک تعادل نسبی برسد، قطعا ارزش خرید بسیار بالایی داشته و کاملا بهتر از نماینده نیکون است.

به عنوان رقبای این دو دوربین نیز می‌توان سونی a6500 و کانن 80D را به شما معرفی کنم که هر دو کیفیت بسیار خوبی داشته و البته با توجه به اینکه مدتی از معرفیشان می‌گذرد، به یک تعادل قیمت نسبی رسیده‌اند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
بهترین لنزهای کانن برای دوربین‌های DSLR

امیدوارم از نکاتی که در مقاله ” مقایسه 90D و D7500 : جدال جدیدترین کراپ فریم‌های کانن و نیکون ! “ گفتم استفاده کافی را برده باشید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

دیدگاهی در مورد “مقایسه 90D و D7500 : جدال جدیدترین کراپ فریم‌های کانن و نیکون!

  1. مهدی ر گفت:

    مقایسه نیکون ۷۵۰۰ با کنون ۹۰ درست نیست. نیکون ۷۵۰۰ در زمان ۸۰ کنون بود که آن زمان هم سرعت عکاسی بالاتر هم رزولیشن سنسور فوکوس چند برابر هم فیلم برداری ۴ کی داشت و کنون دقیقا تمامی نقاط ضعف ۸۰ را در ۹۰ بهبود زیادی داده بزودی نیکون دوربین ۷۶۰۰ را عرضه میکند و میتوان انها را مقایسه کرد. ضمنا شما به یک اختلاف بسیار مهم بین نیکون و کنون در این کلاس اشاره نکردین. عمر شاتر کنون در این رده صد هزار شات هست و نیکون صد و پنجاه هزار. برای این دوربین های سریع بسیار مهم است.

    1. omid omid گفت:

      ممنون از دقت عمل شما و اطلاعات کاملتون.
      بلی دقیقا همینطوره

    2. بهنام گفت:

      اگه فیلم برداری مد نظرتون هست قطعا کانن ۹۰ دی ولی اگه عکاسی اولویت شماست من با هردوی اینها عکس گرفتم ، عکسهای نیکون واقعا به مراتب بهتر هستن مخصوصا تو قسمت کنترل نویز و رنگهای زنده
      از طرفی شما وقتی داری فیلم برداری میکنین نه تنها این دو دوربین بلکه حتی سری آلفای سونی هم صرفا برای کلیپهای چند دقیقه ای مناسب هستن ، توی تایمهای بلند قطعا سنسور همه این دوربینها آسیب پذیر خواهند بود.
      کسانی که قصد تهیه ویدئو دارند قطعا دوربین های تصویربرداری گزینه به مراتب بهتری هستن
      اینها تجربه عملی شخص خودم هست
      پاینده باشین

  2. بهنام گفت:

    اگه فیلم برداری مد نظرتون هست قطعا کانن ۹۰ دی ولی اگه عکاسی اولویت شماست من با هردوی اینها عکس گرفتم ، عکسهای نیکون واقعا به مراتب بهتر هستن مخصوصا تو قسمت کنترل نویز و رنگهای زنده
    از طرفی شما وقتی داری فیلم برداری میکنین نه تنها این دو دوربین بلکه حتی سری آلفای سونی هم صرفا برای کلیپهای چند دقیقه ای مناسب هستن ، توی تایمهای بلند قطعا سنسور همه این دوربینها آسیب پذیر خواهند بود.
    کسانی که قصد تهیه ویدئو دارند قطعا دوربین های تصویربرداری گزینه به مراتب بهتری هستن
    اینها تجربه عملی شخص خودم هست
    پاینده باشین

  3. بهنام گفت:

    اگه فیلم برداری مد نظرتون هست قطعا کانن ۹۰ دی ولی اگه عکاسی اولویت شماست من با هردوی اینها عکس گرفتم ، عکسهای نیکون واقعا به مراتب بهتر هستن مخصوصا تو قسمت کنترل نویز و رنگهای زنده
    از طرفی شما وقتی داری فیلم برداری میکنین نه تنها این دو دوربین بلکه حتی سری آلفای سونی هم صرفا برای کلیپهای چند دقیقه ای مناسب هستن ، توی تایمهای بلند قطعا سنسور همه این دوربینها آسیب پذیر خواهند بود.
    کسانی که قصد تهیه ویدئو دارند قطعا دوربین های تصویربرداری گزینه به مراتب بهتری هستن
    اینها تجربه عملی شخص خودم هست
    پاینده باشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.