معرفی لنز مناسب عکاسی غذا و مواد غذایی خوشمزه !

لنز مناسب عکاسی غذا

عکاسی، هنر ثبت صحنه‌ها و لحظه‌هاست. این رشته پرطرفدار امروزه در بسیاری از ابعاد زندگی انسان‌ها وارد شده و تاثیرات زیادی در بخش‌های مختلف آن گذاشته است. یکی از کاربردهای جذاب این حرفه تصویربرداری از غذاهای دل فریب می‌باشد!

ثبت تصاویر از مواد غذایی، کاربردهای بسیاری دارد، از جمله: استفاده در فروشگاه‌های آنلاین، رستوران‌ها، آموزش‌های آشپزی، انتشار در شبکه های اجتماعی و …

ثبت تصاویر حرفه‌ای از مواد غذایی، نیازمند مهارت و شرایط خاصی است که با دانستن آن‌ها می‌توانید عکس‌های با کیفیتی ثبت کنید. یکی از تصمیمات مهم در هر سبک از عکاسی، انتخاب لنز مناسب است و هر ژانر عکاسی، نیازمند لنزی خاص می‌باشد.

با توجه به اهمیت و کاربردهای فراوان عکاسی از غذا، بر آن شدیم تا روش انتخاب لنز مناسب برای عکسبرداری حرفه ای از غذا را برای شما عزیزان شرح دهیم و شما را با بایدها و نبایدهای این امر آشنا کنیم.

اگر علاقه‌مند به فعالیت در زمینه عکاسی تبلیغاتی از مواد غذایی می‌باشید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

لنزها دارای مشخصات مختلفی مانند فاصله کانونی، دیافراگم، نوع لنز بر اساس تغییر یا ثبات فاصله کانونی، نوع لنز بر اساس محدوده فاصله کانونی و … هستند که در کیفیت عکاسی موثرند.

در ادامه مطلب به بررسی مشخصات بهترین لنز مناسب از غذا می‌پردازیم :

لنز مناسب برای عکاسی از غذا

فاصله کانونی

فاصله کانونی مهم‌ترین ویژگی هر لنز است. این مشخصه است که کیفیت تصویربرداری از اجسام را در فواصل مختلف مشخص می‌کند. غذاها معمولاً اندازه کوچکی دارند و در فاصله کم از آن‌ها عکسبرداری می‌شود، لذا بدیهی است که به لنزهایی نیاز دارید تا عکس‌هایی با کیفیت از نمای نزدیک ثبت کنید.

نکته: ابعاد غذا نیز در تعیین نوع لنز و فاصله کانونی مورد استفاده برای آن موثر است.

زاویه دید یکی از ویژگی‌های تصویر است که تحت تاثیر فاصله کانونی لنز تعیین می‌شود و با افزایش فاصله کانونی، زاویه دید کاهش می‌یابد.

لنزهای معمولی ( normal ) با فاصله کانونی بین 35 تا 50 میلی‌متر، بهترین فاصله کانونی برای عکاسی از غذاهای بزرگتر را دارند. اما برای عکسبرداری از سوژه‌های کوچکتر بهتر است از نوع دیگری از لنزها استفاده کنید.

یکی از انواع لنزها که برای عکسبرداری از اجسام کوچک و فاصله نزدیک مناسب اند، لنزهای ماکرو می‌باشند. لنزهای ماکرو به دلیل قابلیت ثبت تصاویر با کیفیت از نمای نزدیک، در عکسبرداری از اشیا و غذاها کاربرد بسیاری دارند. به طور کلی فاصله کانونی این نوع لنز ها، بین 50 تا 200 میلی‌متر است.

نازنین شادمان

دیافراگم

دیافراگم لنز، از دیگر ویژگی‌های مهم لنزهاست که در کیفیت تصویربرداری تاثیر به‌سزایی می‌گذارد. این دریچه، با باز و بسته شدن می‌تواند سبب افزایش یا کاهش نور ورودی به لنز شود. دیافراگم با این کار میزان نور ورودی به دوربین را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

تا بتوانید ضمن عکسبرداری با نور مناسب، تمام جزئیات را ثبت کنید. از دیگر تاثیرات دیافراگم در ثبت عکس، می توان به عمق میدان اشاره کرد. عمق میدان ، میزان شارپ بودن قسمت فوکوس شده را نسبت به دیگر قسمت‌ها و پس‌زمینه تصویر نشان می‌دهد.

چنانچه قصد دارید تصویری با جزئیات بالا ثبت کنید، عمق میدان را بالا ببرید.

توجه داشته باشید که در لنزهایی با دیافراگم بسته، عمق میدان بیشتر و در لنزهایی با دیافراگم بازتر، عمق میدان کمتر است. در عکاسی از مواد غذایی سعی کنید از دیافراگم باز استفاده کنید؛ زیرا این امر سبب برجسته‌تر شدن سوژه مورد نظر می‌شود و ضمن کاهش عمق میدان، پس زمینه تار می‌گردد.

لنز مناسب عکاسی غذا

لنز زوم یا پرایم ؟

قابلیت تغییر فاصله کانونی، از کاربردی‌ترین ویژگی‌های‌ لنزها می‌باشد که اصطلاحاتی مانند زوم ، پرایم ( تک کانونی ) و … را در دنیای لنزها به‌وجود آورده است.

به طور کلی، لنزهای زوم به دلیل داشتن فاصله کانونی متغیر، در امر عکاسی از موادغذایی کاربرد بیشتری دارند. این قابلیت لنزهای زوم سبب می‌شود تا به‌راحتی بتوانید از غذاهای دارای ابعاد مختلف در بهترین کیفیت ممکن تصویربرداری کنید. همچنین بسته به موقعیت سوژه خود، زاویه دید را تغییر دهید. در مقابل، لنزهای پرایم ( تک کانونی ) به سبب داشتن فاصله کانونی ثابت، محدودتر می‌باشند.

از طرف دیگر دیافراگم باز در لنزهای پرایم برای شما این امکان را به وجود می‌آورد تا با کم‌کردن عمق میدان، راحت‌تر بتوانید درباره نقطه فوکوس تصمیم‌گیری کنید.

« در ادامه مطلب به معرفی انواع لنز مناسب عکاسی غذا می‌پردازیم، پس با ما همراه باشید »

لنزهای شرکت کانن _ لنز مناسب عکاسی غذا

این شرکت ژاپنی که از پیشتازان عرصه تولید دوربین های عکاسی است، برای خرید لنز، گزینه‌های فراوانی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

در ادامه به معرفی لنزهای کانن مناسب عکاسی از مواد غذایی می‌پردازیم:

1- لنزCanon EF 100mm f/2.8  Macro IS USM _ لنز مناسب عکاسی غذا

اولین لنز مناسب برای عکسبرداری از مواد غذایی که به شما معرفی می‌کنیم، یک لنز پرایم کانن است که دارای فاصله کانونی 100 میلی‌متر می‌باشد و روی دوربین‌های Full Frame, APS-C دارای مانت EF قابل نصب است.

این لنز از دیافراگم 8 تیغه دارای محدوده f/2.8 تا f/32 بهره می‌گیرد که با این گستره دیافراگم، امکان تغییر فاصله عمق میدان و میزان نور را در محدوده وسیعی برای عکسبرداری از مواد غذایی برای شما فراهم می‌کند. کمترین فاصله فوکوس در این دوربین 31 سانتی‌متر است.

وزن این لنز 600 گرم ، طول آن 119 میلی‌متر و قطر آن 79 میلی‌متر است. شرکت کانن در لنز Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM از فوکوس اتوماتیک داخلی با موتور اولتراسونیک استفاده کرده است. این لنز فاقد لرزش‌گیر است.

2_ لنز کانن Canon EF 50mm f/1.4 USM _ لنز مناسب عکاسی غذا

لنز مناسب برای عکاسی از غذا

این لنز یکی از لنزهای معمولی ( normal ) شرکت کانن است که روی دوربین های Full Frame, APS-C دارای دهانه EF قابل نصب است. لنز Canon EF 50mm f/1.4 USM با فاصله کانونی ثابت 50 میلی‌متر، در دسته لنزهای پرایم قرار می‌گیرد و برای عکاسی از مواد غذایی گزینه مناسبی می‌باشد. محدوده دیافراگم تیغه این لنز بین f/1.4 تا f/22 است که گستره خوبی را برای ثبت تصاویری با عمق میدان و نور مناسب پوشش می‌دهد.

حداقل فاصله فوکوس در این لنز 45 سانتی‌متر است. وزن این لنز 290 گرم و طول و قطر آن به‌ترتیب 51 و 74 میلی‌متر است.

این لنز از سیستم فوکوس داخلی التراسونیک بهره می‌گیرد.

لنزهای شرکت نیکون _ لنز مناسب عکاسی غذا

شرکت نیکون نیز یکی دیگر از کمپانی‌های فعال در زمینه تولید دوربین، لنز و سایر تجهیزات است که در ادامه به معرفی لنزهای نیکون مناسب عکاسی از مواد غذایی می‌پردازیم:

1_ لنز Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II _ لنز مناسب عکاسی غذا

این لنز، از سری لنزهای زوم شرکت نیکون است که با داشتن فاصله کانونی 70 تا 200 میلی‌متر در دسته لنزهای ماکرو قرار می‌گیرد و قابلیت‌های مناسبی برای عکاسی از غذا را در اختیار شما قرار می‌دهد.

لنز nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II روی دوربین‌های دارای دهانه FX قابل نصب می‌باشد. دیافراگم 9 تیغه این لنز، در محدوده f/2.8 تا f/22 باز و بسته می‌شود تا بتوانید میزان نور موردنیازتان را هنگام عکسبرداری از موادغذایی تنظیم کنید. حداقل فاصله فوکوس در این لنز 1540 گرمی، 140 سانتی‌متر است و مجهز به لرزشگیر اپتیکال چهار مرحله‌ای و موتور فوکوس SWM می‌باشد.

طول این لنز 209 میلی‌متر و قطر آن 87 میلی‌متر است.

2_ لنز  Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.4 G _ لنز مناسب عکاسی غذا 

لنز فوق یکی از لنزهای پرایم شرکت نیکون است که روی دوربین های Full Frame, APS-C با قابلیت مانت FX نصب می‌شود. فاصله کانونی این لنز ثابت و برابر 50 میلی‌متر است که آن را در دسته لنزهای normal قرار داده است.

محدوده دیافراگم 9 تیغه این لنز بین f/1.4 تا f/16 می‌باشد که مناسب برای عکسبرداری از مواد غذایی است.

حداقل فاصله فوکوس در این لنز 45 سانتی‌متر است و این لنز مجهز به فوکوس خودکار داخلی التراسونیک است. طول لنز 54 میلی‌متر ، قطر آن 74 میلی‌متر و وزن آن حدود 280 گرم است. لنز Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G فاقد لرزشگیر است که از معایب این لنز به‌شمار می‌آید.

لنزهای شرکت سیگما _ لنز مناسب عکاسی غذا

شرکت سیگما نیز یکی از شرکت‌های فعال در زمینه تولید تجهیزات عکاسی می‌باشد که لنزهای متنوعی را تولید و روانه بازار کرده است. در ادامه به معرفی لنزهای سیگما مناسب عکاسی از مواد غذایی می‌پردازیم:

1_ لنز Sigma 150mm f/2.8 EX DG OS HSM APO Macro for Nikon _لنز مناسب عکاسی غذا

اکنون به بررسی یکی از لنزهای شرکت سیگما که برای دوربین‌های Full Frame و APS-C دارای مانت FX نیکون قابل استفاده است، می‌پردازیم. فاصله کانونی این لنز 150 میلی‌متر است و در دسته لنزهای ماکرو قرار می‌گیرد.

دیافراگم این لنز، دارای 9 تیغه است و در محدوده f/2.8 تا f/22 باز و بسته می‌شود.

حدقل فاصله فوکوس لنز Sigma 150mm f/2.8 EX DG OS HSM APO Macro for Nikon در حدود  38 سانتی‌متر است و شرکت سیگما سیستم فوکوس اتوماتیک داخلی التراسونیک را در این لنز تعبیه کرده است.

طول و قطر این لنز به ترتیب 150 و 79 سانتی‌متر و وزن آن 1180 گرم است که نسبت به رقیبانش در این زمینه بالاتر است.

این لنز، سیستم لرزشگیر ندارد.

2- Sigma 500mm f/1.4 DG HSM Art for Canon EF _ لنز مناسب عکاسی غذا

لنز دیگری از شرکت سیگما که برای تصویربرداری از غذا به شما پیشنهاد می‌کنیم، یکی از لنزهای پرایم شرکت سیگما می‌باشد که برای دوربین‌های Full Frame کانن دارای مانت EF قابل استفاده است.

فاصله کانونی این لنز 50 میلی‌متر است که این لنز را در دسته لنزهای معمولی ( normal ) قرار می‌دهد. محدوده دیافراگم 9 تیغه این لنز در بازترین حالت f/1.4 و در بسته‌ترین حالت f/16 است. حداقل فاصله فوکوس این لنز 40 سانتی‌متر است. سیستم فوکوس داخلی این دوربین از نوع فوکوس خودکار با موتور التراسونیک است.

طول این لنز 100 میلی‌متر ، قطر آن 85 میلی‌متر است و 815 گرم وزن دارد. لنز Sigma 500mm f/1.4 DG HSM Art for Canon EF فاقد سیستم لرزشگیر است.

DidNegar.com_Food_Photography

کارگاه عکاسی از مواد غذایی

عکاسی تخصصی مواد غذایی شاخه‌ای بسیار جذاب برای علاقمندان به این ژانر است. اگر قصد دارید از خوراکی‌های خود حرفه‌ای عکاسی کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم با شرکت در دوره‌های تخصصی عکاسی از غذا حرفه‌ای آموزش ببینید.

لنزهای شرکت تامرون _ لنز مناسب عکاسی غذا

شرکت تامرون اگر چه نسبت به رقبای خود کمتر شناخته شده است اما این شرکت نیز همانند سایر رقبایش در این زمینه، لنزهای با کیفیتی را تولید می‌کند. در ادامه به معرفی لنزهای تامرون مناسب عکاسی از مواد غذایی می‌پردازیم:

1- لنز Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro for Canon _ لنز مناسب عکاسی غذا

این لنز جزو لنزهای زوم شرکت تامرون است که دارای فاصله کانونی متغیر بین 70 تا 300 میلی‌متر است. این لنز بر روی دوربین‌های Full Frame و  APS-C کانن ( دارای مانت EF ) قابل استفاده می‌باشد.

دیافراگم 9 تیغه این لنز در بازترین حالت f/4–f/5.6 و در بسته ترین حالت f/32 است که مناسب برای تهیه عکس با عمق میدان های مختلف است. حداقل فاصله فوکوس در این دوربین 95 سانتی‌متر است.

لنز Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di LD Macro for Canon از سیستم فوکوس بیرونی میکرو موتور بهره می‌گیرد. قطر و طول این لنز به ترتیب 77 و 117 میلی‌متر و وزن آن 458 گرم است. این لنز سیستم لرزشگیر ندارد.

2_ لنز Tamron AF 55-200mm f/4-5.6 Di-II LD Macro for Nikon

عکاسی حرفه ای از غذا

آخرین لنزی که در این مقاله بررسی می‌کنیم، یکی دیگر از لنزهای شرکت تامرون می‌باشد که برای دوربین‌های APS-C دارای دهانه FX شرکت نیکون ساخته شده است. فاصله کانونی این لنز زوم بین 55 تا 200 میلی‌متر است و در دسته لنزهای نرمال و ماکرو قرار می‌گیرد.

این لنز با بهره‌گیری از دیافراگم 9 تیغه دارای محدوده ( f/4-f/5.6 تا f/32 )، از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای ثبت تصاویر مواد‌غذایی می‌باشد. حداقل فاصله فوکوس در این دوربین 95 سانتی‌متر است. این لنز دارای سیستم فوکوس اتوماتیک بیرونی میکروموتور است.

وزن لنز Tamron AF 55-200mm f/4-5.6 Di-II LD Macro for Nikon حدود 300 گرم، طول آن 83 میلی‌متر و قطر آن نیز 72 میلی‌متر است. شرکت تامرون در این دوربین از سیستم لرزشگیر IS استفاده کرده است تا تصویر نهایی از حداکثر کیفیت برخوردار شود.

نکات پایانی _ لنز مناسب عکاسی غذا

لنز مناسب عکاسی غذا

با توجه به اینکه تصویرداری معمولاً از فاصله نزدیک انجام می‌شود، لرزش دست در کیفیت تصاویر تاثیر جدی می‌گذارد و دارا بودن سیستم لرزشگیر برای لنز شما بسیار اهمیت می‌یابد. لذا سعی کنید تا جایی که ممکن است لنزهای دارای لرزشگیر را تهیه کنید.

اگر لنز شما فاقد لرزشگیر است، می‌توانید این مشکل را با نصب دوربین بر روی یک سه پایه حل کنید.

توصیه دیگر ما استفاده از لنزهای دارای گستره دیافراگم وسیع‌تر است. زیرا در این صورت، راحت‌تر می‌توانید عمق میدان و میزان نور ورودی به لنز را مدیریت کنید.

در رابطه با فاصله کانونی لنز نیز پیشنهاد ما استفاده از لنزهایی با فاصله کانونی بین 40 تا 300 میلی‌متر است.

اگر در زمینه عکاسی از مواد غذایی فعالیت می‌کنید، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید

⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار  ⭐️

خریدانواع لنزدوربین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.