فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی چیست؟ 📷​✨​🤳​

فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی

عکاسی یکی از گسترده‌ترین هنرهایی بوده که شاخه‌های متعددی را دربرمی‌گیرد. از جمله پرکاربردترین حوزه‌های عکاسی که این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفته است، عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی می‌باشد. بسیاری از افراد بر این باورند که عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی هر دو یک حوزه از این هنر گسترده می‌باشند. حال آن که هر یک از این حوزه‌های عکاسی ساز و کار مربوط به خود را داشته و کاربرد متفاوتی دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی پرداخته و تفاوت این دو حوزه‌ عکاسی را مورد بررسی قرار دهیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم اگر در ابتدای مسیر هستید و قصد انتخاب یکی از این شاخه‌ها را دارید، در این متن با ما همراه باشید. همچنین علاقمندانی که به دنبال بررسی تفاوت عکاسی صنعتی و تبلیغاتی هستند، می‌توانند از این مقاله نهایت بهره را ببرند. با دیدنگار همراه باشید.

عکاسی صنعتی | فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی

عکاسی صنعتی شاخه‌ای از هنر عکاسی بوده که به طور متمرکز به کالایی که قصد فروش آن وجود دارد توجه می‌کند. اگر در گوگل کالای خاصی را جستجو کرده باشید بی‌شک تصاویر زیادی را مشاهده کردید که کالای مربوطه را از زوایای مختلف به تصویر کشیده است. این تصاویر، تصاویر استوک نامیده می‌شوند و در حوزه‌ عکاسی صنعتی جای می‌گیرند. هدف از عکاسی صنعتی آن است که ماهیت یک محصول را به بهترین شکل ممکن به تصویر کشیده تا مصرف‌کننده در هنگام خرید بتواند محصول را شناخته و نسبت به خرید آن ترغیب شود.

عمدتا عکاسی صنعتی بر جزئیات فنی سوژه توجه دارد. به عنوان مثال اگر عکاسی صنعتی از یک گوشی موبایل انجام می‌شود جزئیاتی اعم از ضخامت گوشی، نوع قرارگیری دوربین‌های گوشی، کیفیت صفحه نمایش، محل قرارگیری حسگر اثر انگشت و… به تصویر کشیده می‌شود. در واقع در عکاسی صنعتی هدف آن است که ویژگی‌های سوژه به شکل واضح به مخاطب نشان داده شود. به طور کلی می‌توان چنین بیان کرد که عکاسی صنعتی با هدف به نمایش درآوردن سوژه در یک محیط آنلاین و یا تبلیغات چاپی انجام می‌شود.

فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی

نرم‌افزار ساخت تیزر

نکات عکاسی صنعتی

برای آن که بتوان در حوزه عکاسی صنعتی عملکرد مطلوبی داشت باید نکاتی مورد توجه قرار گیرد که از جمله این نکات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

✅برای عکاسی صنعتی باید از بهترین و باکیفیت‌ترین تجهیزات از جمله لنز‌های زاویه‌ باز، لنزهای زوم مناسب، سه‌ پایه، فیلترهای مختلف و تجهیزات نورپردازی باکیفیت استفاده شود تا تمامی جزئیات محصول را بتوان به تصویر کشید.

✅نورپردازی و طراحی صحنه باید به شکلی صورت گیرد که حواس مشتری پرت نشده و توجه مخاطب به طور کامل به کالا معطوف شود.

✅در عکاسی صنعتی باید از یک برنامه‌ ویرایش عکس استفاده شده و نقص‌های احتمالی موجود در محصول مانند خط و خش‌های موجود بر روی بسته‌بندی برطرف گردد.

✅برای عکاسی صنعتی باید از پس‌ زمینه و نورپردازی خنثی استفاده شود تا حواس بیننده از سوژه پرت نشود. بهترین پس‌ زمینه برای عکاسی صنعتی پس زمینه‌هایی به رنگ سفید می‌باشد.

فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی

عکاسی تبلیغاتی | فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی

عکاسی تبلیغاتی نیز مانند عکاسی صنعتی به معرفی یک محصول می‌پردازد، با این تفاوت که پرزرق و برق‌تر بوده و تلاش می‌کند تا در تصویر پیامی را به مخاطب منتقل کند. عکاسی تبلیغاتی را می‌توان زیر شاخه‌ای از عکاسی صنعتی به شمار آورد. در فرآیند عکاسی تبلیغاتی تلاش می‌شود تا یک ایده یا یک احساس به تصویر کشیده شود. از این رو نیز جنبه‌ تبلیغاتی عکس‌ها بیشتر است. برخلاف عکاسی صنعتی که در آن عکاس تلاش می‌کند جزئیات محصول را به مخاطب نشان دهد، در عکاسی تبلیغاتی عکاس باید در حکم یک فروشنده قرار گرفته و به گونه‌ای داستان‌پردازی کند که کالا یا خدمات مربوطه برای مخاطب جذاب باشد و به این ترتیب نسبت به خرید آن ترغیب شود. به طور کلی می‌توان چنین بیان کرد که عکاسی تبلیغاتی برای ایجاد انگیزه در مخاطب جهت خرید محصول صورت می‌گیرد.

در عکاسی تبلیغاتی از تکنیک‌های مختلفی مانند وسایل کمکی، پس زمینه‌های‌ متنوع، نورپردازی متفاوت و… استفاده شده و عمدتا صحنه‌آرایی‌هایی شلوغ و هنرمندانه برای آن انجام می‌شود. اهمیت صحنه‌آرایی در عکاسی تبلیغاتی به اندازه‌ای بوده که بسیاری از برندها و شرکت‌ها برای بخش بازاریابی خود از متخصصینی برای طراحی صحنه استفاده می‌کنند. به عنوان مثال اگر قرار است عکاسی از یک ماده‌ خوراکی مانند پنیر یا خامه انجام شود، می‌توان محصول را در پس زمینه‌ای از یک میز صبحانه قرار داده و در کنار آن المان‌های مربوطه مانند نان، چای، نوشیدنی، گردو و… قرارداد. بدیهی‌ست که استفاده از گل و گیاه نیز تا حد زیادی می‌تواند بر جذابیت تصویر بیفزاید.

فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی

نکات عکاسی تبلیغاتی

برای موفقیت در عکاسی تبلیغاتی نیز مانند عکاسی صنعتی باید نکاتی مورد توجه قرار گیرد که از جمله این نکات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

✅اگرچه توجه به ویژگی‌های محصول در عکاسی تبلیغاتی نسبت به عکاسی صنعتی کمتر است، با این حال باید تلاش شود تا تمامی جزئیات محصول به تصویر کشیده شود.

✅برای به تصویر کشیدن تمامی جزئیات باید از تجهیزات عکاسی باکیفیتی مانند لنزهای باکیفیت، تجهیزات نورپردازی مطلوب، لنزهای زوم، سه‌ پایه و… استفاده شود.

✅در عکاسی تبلیغاتی برخلاف عکاسی صنعتی که از پس زمینه‌های خنثی و سفید استفاده می‌شد، بهتر است پس زمینه‌ها دارای پترن‌هایی زیبا و متناسب با محصول باشند.

کسب درآمد از عکاسی تبلیغاتی

فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی

تفاوت عکاسی صنعتی و تبلیغاتی

حال که با عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی به شکل جداگانه آشنا شدیم و نکات مهم مربوط به هر کدام از این حوزه‌های عکاسی را بررسی کردیم نوبت به آن می‌رسد تا به بررسی تفاوت عکاسی صنعتی و تبلیغاتی بپردازیم.

✔️تفاوت در نوع نمایش و پردازش سوژه در عکس

عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی از لحاظ نوع نمایش و پردازش سوژه در عکس با یک‌دیگر تفاوت دارند. همانطور که گفته شد در عکاسی صنعتی توجه به جزئیات محصول بوده و تلاش می‌شود تا تمامی ویژگی‌های محصول به تصویر کشیده شود. در نتیجه نوع پردازش سوژه برای نشان دادن ویژگی‌های محصول اعم از بافت، سایز، رنگ، متریال، ساختار و… بسیار اهمیت دارد. همچنین برای به تصویر کشیدن سوژه باید از کادربندی مناسب، نورپردازی صحیح، پرسپکتیو درست و بک‌گراند خنثایی استفاده شود تا هیچ چیز باعث حواس پرتی مخاطب نگردد.

در مقابل عکاسی تبلیغاتی با هدف ترغیب مخاطب به خرید کردن انجام می‌شود. از این رو به جای پرداختن به تمامی ویژگی‌ها و جزئیات محصول باید از یک ایده‌ خاص برای نمایش محصول به مخاطب استفاده شود. تجهیزات به کار رفته در عکاسی و کادربندی‌ها نیز باید به گونه‌ای انجام شود که یک داستان‌سرایی بی‌عیب صورت گرفته و مخاطب به شکل ناخودآگاه نسبت به خرید محصول تقدیم شود.

✔️تفاوت در قصه‌گویی و ایده‌پردازی | فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی

همانطور که گفته شد اصلی‌ترین پایه‌ عکاسی تبلیغاتی ایده‌پردازی و قصه‌گویی می‌باشد. همین امر نیز سبب می‌شود تا عکاسی تبلیغاتی از عکاسی صنعتی متمایز شود. در عکاسی صنعتی ایده‌پردازی اهمیت چندانی نداشته و عکاس تلاش می‌کند تا تمامی جزئیات محصول را به شکل مستقیم به مخاطب نشان دهد. اما در عکاسی تبلیغاتی هدف آن است تا با قصه‌سرایی و ایده‌پردازی ذهن مخاطب درگیر شده و نسبت به خرید محصول ترغیب شود. بر خلاف عکاسی صنعتی، در عکاسی تبلیغاتی خلاقیت بسیار اهمیت دارد؛ چرا که می‌تواند در جذب مخاطب یا شکست پروژه به شکل مستقیم تاثیر بگذارد. در حین داستان‌سرایی عکاس باید تلاش کند تا در کوتاه‌ترین داستان ممکن بیشترین پیام را به مخاطب انتقال دهد.

✔️تفاوت در ترکیب‌بندی صحنه

در عکاسی صنعتی ترکیب‌بندی خلاقانه‌ای برای تصویر انجام نشده و تنها انتخاب زاویه و نورپردازی درست اهمیت دارد. این در حالی‌ست که در عکاسی تبلیغاتی ترکیب‌بندی خلاقانه و اصولی می‌تواند در افزایش جذابیت بصری محصول تاثیرگذار بوده و مخاطب را نسبت به خرید محصول ترغیب کند. در تصاویر تبلیغاتی باید با استفاده از اکسسوری‌های مختلف و چیدمان درست صحنه محصول برای مخاطب جذاب شده و پیام آن به مخاطب منتقل گردد.

✔️تفاوت در نورپردازی | فرق عکاسی صنعتی و تبلیغاتی

از دیگر تفاوت‌های عکاسی صنعتی و تبلیغاتی نوع نورپردازی می‌باشد. در عکاسی صنعتی نوپردازی به گونه‌ای انجام می‌شود که نگاه مخاطب مستقیما به محصول جلب شود. اما در عکاسی تبلیغاتی نورپردازی با استفاده از تکنیک‌های مختلف به شکل خلاقانه انجام شده تا نگاه مخاطب در میان انبوهی از المان‌ها به یک محصول مشخص جلب گردد.

✔️تفاوت در استفاده از اکسسوری‌ها

همانطور که پیش‌تر نیز به آن اشاره شد عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی از لحاظ پس زمینه و نوع چیدمان صحنه با یک‌دیگر متفاوت هستند. این دو شاخه‌ عکاسی از لحاظ اکسسوری‌های استفاده شده با یک‌دیگر تفاوت دارند. در عکاسی صنعتی پس زمینه و شکل چیدمان خنثی بوده و معمولا از لوازم جانبی و اکسسوری در کنار محصول استفاده نمی‌شود. این در حالی‌ست که در روند عکاسی تبلیغاتی باید از اکسسوری‌های مرتبط با محصول مورد نظر استفاده شده تا به این ترتیب بتوان ایده‌پردازی و قصه‌سرایی را انجام داد. به عنوان مثال اگر برای عکاسی تبلیغاتی از یک کتاب، چند مداد و یک عینک در کنار آن قرار گیرد، قصه‌سرایی به شکل بهتری انجام می‌شود.

دوربین عکاسی صنعتی

شما به کدام سبک از عکاسی علاقه دارید؟

هنر عکاسی یکی از گسترده‌ترین هنرهای دنیا بوده که زیرمجموعه‌های مختلفی را به خود اختصاص داده است. از جمله پرطرفدارترین شاخه‌های هنر عکاسی می‌توان به عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی اشاره کرد که بسیاری از افراد این دو را یکسان می‌دانند. حال آن که این دو حوزه‌ عکاسی کاملا با یک‌دیگر متفاوت بوده و با اهداف مختلف و سازوکار متفاوت انجام می‌شود.

از نظر شما تفاوت عکاسی صنعتی و تبلیغاتی چیست؟ آیا در این شاخه از عکاسی مشغول به فعالیت هستید؟ به نظرتان مهم‌ترین نکات پیرامون عکاسی تبلیغاتی و صنعتی چیست؟ از تجربیات و چالش‌های خود در این زمینه برای ما بنویسید و اگر این مطلب را دوست داشتید، حتما آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

عکاسی با موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.